11.12.19
13:51
Руската боксова школа е велика, ама това с голите ръце е ваша интерпретация.
В новия филм на Тарантино “Имало едно време в Холивуд”, бая се изгавриха с Брус Лий, нямам идея какъв боец е, ама онова видео с тениса на маса без хилки е уникално менте, което говори, че и другите неща за него са украсени, меко казано.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 11.12.19 13:56.
11.12.19
15:47
Напълно реалистично го представиха.
Не знам колко си запознат,но точно Джей Себринг( стилиста на Холивуд,който е убит с Шарън Тейт),лансира Брус в киното и му урежда първата роля .
Брус е имал свръх его като всеки актьор,но е тренирал здраво и е бил много напред за времето си като атлет, познания и подход.
Като боец не знаем как е,но мой близък е тренирал с Дан Иносанто според който,
Брус е бил конфликтен и ужасен шофьор и често се е биел и умело е използвал улични похвати.
Искал е и да наложи и свободния спаринг без ограничения.
Определено е ярка фигура изобщо...
11.12.19
16:22
Щом е отказал на Ояма свободен бой, значи се е усетил овереме.
11.12.19
17:26
Да ..
И аз съм го чувал това.
Може и да е така,но не вярвам да се е уплашил от Сосай.Него някой майстор постоянно го е предизвиквал.
Киокушинкайците, които аз безкрайно уважавам и до ден днешен обичам да тренирам с тях са уникално дразнеща секта,макар да има проблясъци.
Между другото никой до сега не ми е показал реален спаринг на Ояма.Само приказки.
Неговия приятел Кимура го има доста.
Има дори на Франк Дюкс от кървавия спорт.
Което не значи, че не е майстор де...поздрави.
11.12.19
19:59
Може и парите да му са се видяли малко...Но така или иначе Сосай е щял да му скъса главата.
Видео има, с много лошо качество, толкова лошо, че почти нищо не се вижда, но все пак тия битки да били отдавна, карате не е било популярно, а и много малко от тях са снимани.
А киокушинкайците като цяло са доста дразнеща секта, да, поне по-голямата част от тях. Нищо, че и аз съм бил част от това бойно изкуство.
12.12.19
13:12
Тренировката вчера:
клек с повдигнати пръсти 2х110кг - 2х120кг - 2х130кг - 2х140кг, 2х150кг.
клек 1х160кг, 1х170кг.
клек с повдигнати пръсти 1х180кг, 1х190кг, 1х200кг.
борческо въртене 1х26кг(на ръка) - раменна преса с дъмбели 1х52кг - изхвърляне прав с дъмбели 1х52кг, 12 пъти през 10 секунди.
обръщане прав с двупудовките 10х64кг.
двустранна раменна преса с двупудовките 6х64кг.
изхвърляне прав с дъмбел 6х34кг(на ръка).
Някакво раздвижване и то жалко. Но предишната нощ бутилка водка, бутилка вино, 2 бири и 5 часа сън, та пак добре, че и това стана 😄 Иначе баш за тая тренировка се бях наточил за тежести и интервали, ама...
казано от doni dimitrov на 11.12.19, 17:26:
Между другото никой до сега не ми е показал реален спаринг на Ояма.Само приказки.
Неговия приятел Кимура го има доста.
Има дори на Франк Дюкс от кървавия спорт.
Някъде бях чел, че Сосай и Кимура са имал редовни спаринги и ако е така, това ще е интересно да се гледа.
А тоя с най-бързия нокаут е другият мега смешен файтър. Бахти и черната нинджа 😄
Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.12.19 13:13.
12.12.19
17:22
Да тренирали са заедно.
И стоте кумите Ояма ги е взел от него.
А Кимура е ученик на Ушиджима известен с фанатичните си методи на трениране,които Сосай също използва в последствие.
Колкото до нинджата щях да падна,когато за пръв път гледах истинския турнир от Кървав спорт...
Мнението беше редактирано от doni dimitrov на 12.12.19 17:22.
13.12.19
13:40
казано от doni dimitrov на 12.12.19, 17:22:
Да тренирали са заедно.
И стоте кумите Ояма ги е взел от него.
Да, това го знам. Но някъде бях чел, че е имало и снимани спаринги.
А Кимура е ученик на Ушиджима известен с фанатичните си методи на трениране,които Сосай също използва в последствие.
А Ушиджима пък е ходил 1941 в Китай, да участва в свободен бой.
Колкото до нинджата щях да падна,когато за пръв път гледах истинския турнир от Кървав спорт...
И аз 😄
13.12.19
14:13
И в крайна сметка кой стил е по-ефективен за улично приложение........или казано другояче, тренирането на какво ще ти донесе повече ползи в реална ситуация- китйските кунг фу стилове или каратистките-киокушин и т.н. Поне от това, което аз съм виждал в реала, като най-много полза да имаш от тренирането на бокс, джудо, самбо, борба.
13.12.19
14:23
....
Мнението беше редактирано от Марин Димитров на 13.12.19 19:54.
13.12.19
14:36
казано от Марин Димитров на 13.12.19, 14:23:
казано от Деян на 13.12.19, 14:13:
И в крайна сметка кой стил е по-ефективен за улично приложение........или казано другояче, тренирането на какво ще ти донесе повече ползи в реална ситуация- китйските кунг фу стилове или каратистките-киокушин и т.н. Поне от това, което аз съм виждал в реала, като най-много полза да имаш от тренирането на бокс, джудо, самбо, борба.
Арматура осмичка в ръкава 😎😅
Ще ги бичуваш ли с тая осмица...?
13.12.19
15:17
казано от Деян на 13.12.19, 14:13:
Този, който те е научил да се биеш добре. Тоест да имаш фокус на удара, да си бърз и ефективен. Разликите са много, но колкото по-твърд и биомеханически подходящ, толкова по-приложим...Ако си го тренирал дълго и упорито и имаш сърце за боя.
казано от Марин Димитров на 13.12.19, 14:23:
Арматура осмичка в ръкава 😎😅
Тая осмичка най-много да ти я пъхнат някъде като попаднеш на правилния противник, не е някаква гаранция.
13.12.19
16:06
Щото одеве ми обясняваха от някакви нови звезди на фитнесите кой какъв атлет бил, кой колко бил бърз, силен и направен, ама подчертаваха все думата атлет, та се наложи да изкопая една снимка, за да им покажа какво е истински атлет...Слагам я и тук, да я има ей така:
13.12.19
17:52
Един китаец в ютуб с ММА предизвиква майстори по БИ и ги прегазва, накрая се е намесила държавата с антикампания, дори са му блокирали социалните профили.
Разбира се, добре натрениран спортист има огромно предимство пред обикновен човек, но в уличен бой предимството ще е на страната на уличния бияч.
Сред китайците има бая злобни човечета, противно на всеобщото мислене. В Хонконг имах неприятна случка на улицата, някакъв олигофрен, явно за да ме провокира ме блъсна докато се разминавахме, и ако не бях предусетил щеше да ме събори. Направих няколко крачки, обърнах се и го напсувах на български, а той се засили към мен. Реших да постъпя разумно, може би страхливо, обърнах му гръб и се отдалечих, не съм бягал, но отстъпих бързо.
13.12.19
18:10
казано от Brown Bomber на 13.12.19, 17:52:
Разбира се, добре натрениран спортист има огромно предимство пред обикновен човек, но в уличен бой предимството ще е на страната на уличния бияч.
Ами не съм съгласен, особено за спортовете, които по-горе дадох за пример. И то съм бил пряк свидетел многократно, не си говоря ей така. Като естествено под уличен бияч разбирам не спортист, но който често влиза в конфликти и се бие по заведения, мачове и т.н. Общо взето схватката е траела секунди, даже и бой не е било, приключила с разкървена уста, нос и т.н.. Говоря например за боксьор /в случая от Олимпийски надежди, но така и не продължи кариерата си/ и човек от тия улични биячи. С един джудист същата работа. Тоя пък жал нямаше, ако му налетят, иначе не бе конфликтен. И много подобни случаи.
М/у другото повечето “улични биячи”, ако не са тренирали нещо са ужасно слаби в боя, ако се изправят срещу някой по-як, който малко от малко знае да се бие и се е бил чат пат, дори не редовно.
А пък “най-страшни” са такива, които хем тренират БИ, хем са адски конфликтни и редовно се тупат по улиците. Но пък с тях въпросът понякога може да се реши от разстояние, стига онова да ти е на колана 😂
13.12.19
18:34
Представи си човек, който е тренирал това-онова, поддържа прилична форма, ама не е спортист, няма постоянна работа и семейство, тоест няма какво да губи, лежал е неведнъж и умее да ползва уличните прийоми в боя, удари в гръкляна, тила, топките, удари като си паднал и т.н., шансовете на спортиста рязко намаляват.
Не искам да цапам повече в дневника на Сашо.
13.12.19
18:38
Е аз тия под ” тренирал това онова” и често биещи се ги изключих. Не е нужно даже да са профи. За тях от разстояние само е решението.....ако няма накъде вече.
Масата обаче са ежльовци, които често влизат в конфликти, но все се бият и бият обикновени хора.
И аз спирам да мацам.
Мнението беше редактирано от Деян на 13.12.19 18:38.
16.12.19
13:12
Тренировката в петък:
тяга 3х180кг - бутане от лег с тесен хват 7х100кг.
тяга 5х200кг - бутане от лег с тесен хват 2х120кг.
пендлей гребане 6х120кг - бутане от лег 5х110кг.
пендлей гребане 4х140кг - бутане от лег 2х130кг.
набиране с широк подхват 10 - кофички широко 20.
набиране с подхват 10 - кофички 20.
един трисет за ротаторите и задното рамо със свободни тежести.
Съвсем раздвижващо, че в четвъртък пак тоя стомашен вирус се опита да ме събори и почти успя.
казано от Brown Bomber на 13.12.19, 18:34:
Представи си човек, който е тренирал това-онова, поддържа прилична форма, ама не е спортист, няма постоянна работа и семейство, тоест няма какво да губи, лежал е неведнъж и умее да ползва уличните прийоми в боя, удари в гръкляна, тила, топките, удари като си паднал и т.н., шансовете на спортиста рязко намаляват.
А ти си представи сериозен състезател, с 20-ина хиляди спаринга, във форма накован като за състезание.
16.12.19
15:02
казано от James Hinks на 16.12.19, 13:12:
А ти си представи сериозен състезател, с 20-ина хиляди спаринга, във форма накован като за състезание.
Е такъв човек е адски трудно да биеш и на улицата, ако ще да си най-уличната нинджа на света.
20 000 хиляди спаринга, са грубо по 3 всеки на ден в продължение на 20 год, сякаш се отклонихме от темата и взехме да го обръщаме в надцакване.
17.12.19
12:33
Тренировката вчера:
клек с повдигнати пръсти 1х190кг - раменна преса с дъмбели 1х72кг - обръщане прав с пудовки 1х100кг - изхвърляне от земя с дъмбел 1х51кг(на ръка), 8 пъти.
раменна преса с дъмбели 4х72кг - изхвърляне прав с дъмбел 6х34кг(на ръка).
Така написано изглежда смешно(то си е и смешно де), обаче като взех да го въртя сгънах лошо. Първите две завъртания без почивка, 3-то, 4-то и 5-то с почивки за две глътки вода, и от там нататък с по минута и пак ми причерняваше. На 8-мото крампа на квадратния поясен мускул и спрях, щях да изкарам 10-12, но умирайки от мекота и немощ. Чудя се дали не сбърках, че не завъртях тези неща в интервал, но тогава умората щеше да е много по-голяма, а и заради 190-те кг на клека се отказах, пък не ми се намляваше тежестта.
казано от Brown Bomber на 16.12.19, 15:02:
казано от James Hinks на 16.12.19, 13:12:
Е такъв човек е адски трудно да биеш и на улицата, ако ще да си най-уличната нинджа на света.
Аз такива хора имам предвид като казвам сериозно тренирани.
20 000 хиляди спаринга, са грубо по 3 всеки на ден в продължение на 20 год, сякаш се отклонихме от темата и взехме да го обръщаме в надцакване.
Три спаринга на ден са много малко. 10 на ден са нормално, а знам и хора, който в предсъстезателен период са играли по 150 на седмица.
17.12.19
13:45
казано от James Hinks на 17.12.19, 12:33:
Три спаринга на ден са много малко. 10 на ден са нормално, а знам и хора, който в предсъстезателен период са играли по 150 на седмица.
Може би ще се изненадаш, но Мани Пакиао преди мача си с Мейуедър направи под 100 рунда спаринг за цялата подготовка, като обикновено прави 150 рунда преди мач, тоест говорим за подготовка 8 -12 седмици, като на ден има максимум 10 рунда спаринг с 6 различни партньора, които се сменят между рундовете. В ден със спаринг обикновено не прави сутрешен крос и ОФП, а след спаринг прави до 15 допълнителни рунда лапи, чувал, круши, дрилове, въже и т.н.
17.12.19
14:10
Няма какво да се изненадвам, това е професионален боксьор с изградена вече кариера, който много добре си знае възможностите и възможностите на противниците, с които му предстои да играе. Тоест това, което прави не е правило, а изключение. Едно е да се готвиш за мач с конкретен човек, съвсем друго е да се готвиш за състезание, в което за един ден може да се наложи да играеш 4 срещи с противници, които не си и виждал и на всяка да имаш по 2 продължения...
17.12.19
14:39
И това го има, но изключително рядко профи боксьор ще направи над 150 рунда спаринг в подготовка, а след мач повечето правят пълна почивка 1 до 3 месеца, а ако са били нокаутирани имат забрана да се качват на ринг 6 мес, така че такъв убийствен километраж от спаринг рундове, по-скоро ще изхаби един състезател и ще претренира. Да, може една, две или три подобни подготовки, но постоянно няма как.
Все пак Киокушин срещите, ако не греша са 3х2мин, а мач за титла в профи бокса продължава 12х3мин.
17.12.19
14:51
Говорим за различни неща, в Профи бокса е една, в Киокушин съвсем друго, на Кикбокс трето, в ММА четвърто.
Не, срещите са 3 минути редовно време, ако няма победител продължение 3 минути, ако пак няма победител ново продължение 3 минути и ако отново няма 2 минути последно, като главния съдия може да даде още 1 минута. Поне така беше по мое време. И тия всичките се играят без почивка. За пасивност, тоест ако и двамата състезатели само се дебнат и не атакуват ефективно - гонят. Играта е основно на размени и то тежки. Така спокойно може да завъртиш 9 минути бой с противник, с който си на кантар и то в тоя бой я ти се събере 30-40 секунди почивка докато отсъдят между продълженията, я не...И ако имаш късмет, до следващата среща почиваш там половин час. Тая игра без поне 10-15 спаринга на ден няма да я изкараш, бъди сигурен. Ако сте много състезатели в Дожото, на тренировка може да играете и повече, защото има достатъчно свежи портивници. А, да, в Киокушина спарингите на тренировка също се въртят без почивка.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.12.19 15:20.
17.12.19
14:53
Джеймс, абе я да те питам нещо, че ми е интересно. Не е нужно разбира се да навлизаш в подробности, макар доста на широко да си обяснявал и повече от това, което ще питам.
Та клъстерите също се изразяват в сингли, да кажем с тежест около 90 % през 15 секунди, около 6 работни серии/клъстера. Гледам, че някой като започва интервали, стартира през 15 секунди. Клъстера го дават като методика основно за сила, а при интервалите казваш, че това не е основното. Къде е разликата при единици за интервали и клъстера със синглите му: свеждането в един момент до още по-малки почивки на интервалите и повечето серии/интервали/, сравнено с клъстера. Явно няколко интервала в повече и през 5 секунди по-малко почивка коренно изменят ефекта, сравнено с клъстера.
17.12.19
15:10
Не съм много сигурен, че разбрах какво точно питаш...Каква е разликата между двете неща в кое? Каква е разликата между двете по принцип? Или защо да не може да се направи интервал с единици на 90%? Или нещо съвсем друго?
17.12.19
15:29
казано от James Hinks на 17.12.19, 15:10:
Не съм много сигурен, че разбрах какво точно питаш...Каква е разликата между двете неща в кое? Каква е разликата между двете по принцип? Или защо да не може да се направи интервал с единици на 90%? Или нещо съвсем друго?
:-) Явно доста сложно се изразявам. Така:
- интервал в сингли /10-12 броя/ през 15 секунди...........не повишава основно силата, друга е целта, както си казал. Или поне за интервалите по-принцип това си споделял, независимо двойки, тройки и т.н.
- клъстер в сингли /то друг май няма/ 6 броя през 15 секунди.....основно се прилага за сила.
Извод: макар близки на пръв поглед /може би само на пръв/, клъстерите са предназначени за увеличаване на силата, а интервалите развиват основно други качества. Защо това е така?
Защото при интервалите подходите са почти двойно повече, с може би по-лека тежест и в един момент почивката намалява на 10, дори 5 сек. Това ли е причината? Тежестта очевидно е важна, но при клъстера дават от 80-до около 90 % и малко над. Т.е. за единични интервали през 15 сек. тежестта може би също е в този диапазон, поради което доста се доближават като методики, ако не броим подходите.
Мнението беше редактирано от Деян на 17.12.19 17:04.
18.12.19
16:10
казано от Деян на 17.12.19, 15:29:
- интервал в сингли /10-12 броя/ през 15 секунди...........не повишава основно силата, друга е целта, както си казал. Или поне за интервалите по-принцип това си споделял, независимо двойки, тройки и т.н
Силова издръжливост, скоростна издръжливост, това се цели с интервалите. Може да ги направиш и много силово насочени, но там вече има няколко условия в постройката на тренировката.
В този метод(интервалите), 15 секунди между единиците(или каквато и да е там бройката) няма, не знам къде си го гледал това. Практически 15 секунди от фаза на усилие до фаза на усилие са най-горната граница за да може да мине тренировката за интервал и определено не са най-ефективната пауза между подходите.
- клъстер в сингли /то друг май няма/ 6 броя през 15 секунди.....основно се прилага за сила.
Ами то си е силова схема, чисто силова схема като ЕДТ за сила например.
Извод: макар близки на пръв поглед /може би само на пръв/, клъстерите са предназначени за увеличаване на силата, а интервалите развиват основно други качества. Защо това е така?
Как така защо е така??? Те са коренно различни неща, най-малкото имат съвсем различно енергийно обезпечаване и съвсем различни тежести се използват в двата метода.
Защото при интервалите подходите са почти двойно повече, с може би по-лека тежест и в един момент почивката намалява на 10, дори 5 сек. Това ли е причината?
Не, причините са, че това са различни методи, с различни цели.
Тежестта очевидно е важна, но при клъстера дават от 80-до около 90 % и малко над. Т.е. за единични интервали през 15 сек. тежестта може би също е в този диапазон, поради което доста се доближават като методики, ако не броим подходите.
90% и 80% от ПМ са две съвсем различни неща, ама толкова различни, че са несравними. А от 90 и малко над до 80 пък става вече космическа тая разлика. И пак да напиша - интервал на 15 секунди няма в моята методика. Въобще не се доближават като методики.
18.12.19
16:46
Ясно, благодаря за подробното разяснение :-) Може би тези 15 секунди са ми останали някакъв спомен от хора които така са вдигали в един момент и съм ги чел тук, но явно не е било по точно предписаната от теб схема, тъй като 10 им е било трудно. Или пък ако е било, е някаква встъпителна част, която не се води все още като интервали, докато привикнеш организма и да минеш вече към тях на 10 или 5 сек.
19.12.19
12:40
На един единствен човек съм давал интервали на 15 секунди и той не пише в тоя Форум, не пише никъде всъщност. С него съм работил персонално и там нямаше интервали в този им вид, а време за работа и време за почивка. Никой не е правил 15 секунди, не знам какво е това упростване че си го чел някъде, дори и за адаптация има други начини.
19.12.19
13:27
казано от James Hinks на 19.12.19, 12:40:
На един единствен човек съм давал интервали на 15 секунди и той не пише в тоя Форум, не пише никъде всъщност. С него съм работил персонално и там нямаше интервали в този им вид, а време за работа и време за почивка. Никой не е правил 15 секунди, не знам какво е това упростване че си го чел някъде, дори и за адаптация има други начини.
Аз не казвам, че някой ако е правил е защото е по твоята схема и ти си му казал така, просто съм виждал подобни тренировки на движения през 15 сек. И след като е било в повече бройки, например 10, 12 и нагоре, можело е да си помисля, че е по тази схема. Явно не е и са си го правили по свое усмотрение :-) Виждал съм го не веднъж.
Ето например: https://www.bb-team.org/forums/viewthread/54855/P1520#p-1348927
Но разбрах: ако някой си го е правил, не е по твоята методика!
Мнението беше редактирано от Деян на 19.12.19 13:30.
19.12.19
13:35
Дидо, всички методики са ти ясни и за трениране, и за отслабване, само с интервали не беше тренирал.
казано от Brown Bomber на 19.12.19, 13:35:
Дидо, всички методики са ти ясни и за трениране, и за отслабване, само с интервали не беше тренирал.
А, и тях ги беше “пробвал” той. 🙂 По неговия си начин.
@Дидо: без лоши чувства. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.12.19 13:39.
19.12.19
13:55
Хубаво, че Джеймса тогава бе на някаква почивка, та не видя какви съм ги вършил :-))))) Иначе.........
19.12.19
14:40
Аха, ти на Чичи схемата си гледал...Ем той е толко як, че все тая какво и как ще прави. Него си го и мързеше за 10 секунид, за това така си ги е правил.
19.12.19
14:49
Ами не само неговата - и на някои други, на които 10 секунди явно им е било малко нанагорно. Тъй като помнех, че съм го виждал, се разрових. Просто не знаех, че те така са си преценили, но сега вече съм наясно както казах, че ти такива предписания не си давал, било то в подготвителни етапи или по някакви други причини. Затова и възникна изначалният въпрос за сравнение с клъстерите, т.е. поради тази заблуда, че някои правят интервали през 15 сек.
казано от Деян на 19.12.19, 14:49:
Ами не само неговата - и на някои други, на които 10 секунди явно им е било малко нанагорно. Тъй като помнех, че съм го виждал, се разрових. Просто не знаех, че те така са си преценили, но сега вече съм наясно както казах, че ти такива предписания не си давал, било то в подготвителни етапи или по някакви други причини. Затова и възникна изначалният въпрос за сравнение с клъстерите, т.е. поради тази заблуда, че някои правят интервали през 15 сек.
На мен в началото ми беше не нанагорно, а невъзможно през 10 секунди. Мина сигурно половин година, че и нагоре, докато си направих за пръв път интервала според разписаното по протокол.
19.12.19
15:19
казано от Деян на 19.12.19, 14:49:
Просто не знаех, че те така са си преценили, но сега вече съм наясно както казах, че ти такива предписания не си давал, било то в подготвителни етапи или по някакви други причини. Затова и възникна изначалният въпрос за сравнение с клъстерите, т.е. поради тази заблуда, че някои правят интервали през 15 сек.
Написах - 15 секунди от фаза на усилие до фаза на усилие е горната граница “нещото” да мине за интервал. Определено не е най-ефективната пауза между подходите. За това не съм давал 15 секунди, а кой, как и какво е интерпретирал и нагласил според себе е негова си работа.
19.12.19
19:58
Тренировката днес:
тяга 3х120кг, 3х160кг, 3х190кг, 2х210кг.
бутане от лег с раменен хват 12х90кг, 5х110кг, 2х130кг.
пендлей гребане 5х120кг, 3х140кг, 2х150кг.
високо изтегляне от земя с широк хват 3х100кг, 3х130кг.
кофички 5х(+30кг), 5х(+50кг).
Тягите с дебелия лост.
Раздвижване. Във вторник на банкет, не можах да тренирам, в сряда реанимация, а за капак така паднах по стълбите, че слязох от третия на втория етаж на задни кълбета, бая се натъртих, колкото и да мога да падам и реших да не си мъча късмета и с тренировка когато всичко ме боли. Утре пак раздвижване и другата седмица се надявам да вляза вече в ритъм.
казано от James Hinks на 19.12.19, 19:58:
Във вторник на банкет, не можах да тренирам, в сряда реанимация, а за капак така паднах по стълбите, че слязох от третия на втория етаж на задни кълбета, бая се натъртих
Бах банкета, батко 🙂