01.01.20
11:00
Отварям си нова тема, да си я прецъквам по-лесно, а това е линк към края на старата.
Да ви е честита 2020, да сте здрави, още по-добри и яки. 😇 💪🏻 ❤
Темата беше редактирана от Т. Тодорова на 01.06.20 09:36.
01.01.20
16:33
Добрее, видяхме за пореден път, че нищо не се промени като удари 00:00 (пак много шум за нищо), празниците за мен приключиха и продължаваме напред.
Прибрахме се в 1:30 😄, не помня някога да съм си сваляла по-бързо грима - страшен устрем към кревата. 😃
Занапред ще си прекарваме 31-ви вкъщи или както досега, това снощи беше луда работа и на цената на билетите ни до произволна европейска държава.
5 часа концентрирано плюскане (стана ми лошо като видях к’ви количества се омитат и изхвърлят), надпивания с бири (такъв тип контести са ми били винаги крайно противни - надпивания и надяждания, типични за отвъдокеанските ми “любимци”), покъртителен бенд, в чиито почивки музиката се усилваше на макс... В 12 ни изкараха отвън - скромна заря, по-скоро шумна, отколкото нещо друго (както стана ясно, аз си имам съображения и не се кефя на думба-лумба, и не е само щото съм тулумба, Пумба, що не хоиш на зумбааа... да се чете като парче на Гошо от Почивка 😄, хаха), после надуха пак музиката и не знам к’во стана, но пулсът ми отиде на 150, мисля, че получих лека паник атака и решихме да си ходим. Викнах такси и веднага след това се успокоих. Тъъъъкмо се зачудих дали да не звънна да го откажа и да поостанем още малко, и набримчиха оная гениална творба на Гери-Никол - направо ги убиваааам, пръскам... Със скок влязох в колата. 😄
Явно съм няк’ва мноо дърта и не умея да се забавлявам, де да знам. 🙂))))
За вечерта:
Малко салата, 2 сарми с еленско, хапка нещо си с телешко, страшен блек ангъс стек, мини агнешки котлет, малко задушени зеленчуци, 1/2 парче торта с айс шоколад, 3 бирички и чаша шампанско. 7-8-9 цигари, щот излизах навън често... по разни причини. Мяткам ги пак, хич не ми е трудно да не пуша напоследък, ако го правя, все е от келешлък. То май винаги от това е било, не съм имала оплаквания като на другите пушачи, когато спирам за известно време или просто нямам за пушене в мен.
—————————
Спах до 10:30, сънувах, че с Баци си мерим бедрата с един шивашки метър и нещо ме нахрани, че не ми били хубави. 😄 😄
Започвам да си описвам храната тук, за да е всичко на едно място и достъпно отвсякъде.
Папо & пипо:
Кафе с мляко
13:00
Прасешки котлет, ориз с гъби
20:00
Костен бульон, лимон, хуск
1.5л вода
—————————
Цел за 2020 - да съм еднорог. 😁
Което ок, не е в хармония с описанието на изминалата вечер. 😁
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.01.20 06:47.
Няма “не мога да се забавлявам”, всеки го прави по свой начин и това е неговият начин. Не те кефи - не го правиш. Не си дърта, защото това не е определящо за забавлението.
С Десо откакто сме гаджета, сме посрещнали девет нови години. Всички (без две) са били у дома 💛💚💙 Другите две пак бяха домашни, но просто не бяха у нас. Аз лично никога не съм възприемала целия тоя зор, вероятно, защото родителите ми са се счупили да ни влачат със сестра ми (а сега влачат Даме, тъй като те не се спират макар да удрят 60 тази година, затова ти казвам, че годините не са гаранция 😂😂😂) по новогодишни партита и съм се “напартирала” новогодишно. Най-си ми е добре дОма на Нова година. През останалото време на годината партитата са ми напълно достатъчни и удовлетворителни, та да преживявам сагата с кувертите и липсата на таксита 😂😂😂
Така че сЕди си дОма на Нова година! 💛
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.01.20 09:17.
02.01.20
14:00
Игличе, така ще е занапред, да. На нас тази ни е май 13-тата НГ заедно и първата в заведение. И последната. 🙂)))
02/01/2020
06:30
Ставане
07:00
Топло какао с лъжичка мед с канела, пчелен прашец и отделно малко перга
07:10 - 08:00
Разходка с кучета на бърз ход
08:20
Тренировка: 35 минути пътека с наклон
09:30
1/2 банан
13:30
Зеленчуци с киноа (броколи, тиквички, лук, чери доматки), 100г скариди
16:30
Портокал или два 🙂
19:30
Два кюфтака на скара, броколи, краставица, авокадо, глътка домашна ракия с прополис
Залата е прекрасна, когато е празна. 🙂
Виждам зор с тоя ахилес, като спъната съм от време на време.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.01.20 16:09.
03.01.20
19:25
03/01/2020
07:00
Ставане
07:15 - 07:40
Какао с мед, канела, оризово-кокосово мляко, пчелен прашец, клеева тинктура, перга
8:00 - 9:00
Песове
9:00 - 9:30
тренировка
Загрявка с ластици
През 10 секунди - 10х3 гоблети с 12-ка
През 5 секунди - 10х3 суинг с 16-ка
4 кръгчета:
5храменна с 12кг пудовка (ляво/дясно)
5хсилово с 16-ка (ляво/дясно)
Разтяг - 10 мин
9:45
1/2 банан
1/2 пилешка пържола от бут, ориз
19:00
Пъдпъдъчи яйца, краставица, 1/2 авокадо, хуск, две чаши червено вино
—————————————————————-
Утре ще си имаме завършен покрив, а днес обикаляхме малко за врати. 🙂 Вълнувам се. 🙂
И си поизсветлих папера. 🙂)))
*** през пет секунди е ужасна хава 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.01.20 19:31.
04.01.20
18:37
04/01/2020
08:00
Ставане
09:00
Кафе с банан
12:20
Салата от лимец и печени чушки, салата от сурови моркови и броколи, няколко черни маслини, няколко люти чушлета, малко сирене от мазното президент, пъдпъдъчи яйца с мн малко масло
18:00
Безкофеиново кафе, лъжичка мед, лед, 50мл мляко
Конски кюфтета, туршийка, маслини, малко костен бульон с лимон, опитване на едно прасешко ушо
—————————-
Убихме се от обикаляне днес - врати, врати, врати, те навсякъде едни и същи...
Към 12к крачки
05.01.20
14:34
05/01/2020
Ставане (сополи, главоболие, ЕЙ ТАКИВА КЛЕПАЧИ и МЦ...)
Какао с мед, кафе с мед
12:45
Печен боб с някакъв доматен сос, конско кюфте, малко гауда с ким <3, малко хуск
16:00
Сок от ябълка и магданоз
Печен телешки дроб, краставица, авокадо, бейби спанак, морков, костен бульон с лимон
——————————-
Без тренировка. Утре ще ходя да си пусна още няколко хормона сутринта и ако не ми разцепят пак вената, ще отида направо в залата от там. Сериозно се изкушавам да си заема половината от миниатюрния хол с една щанга за тяга и да не стъпя повече във фитнес. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.01.20 14:34.
07.01.20
08:33
06/01/2020
Ставане
Кафе с мляко, гауда с ким, 2 оризовки
Зелен фасул, много як, телешки дроб (малко)
16:30
Едно барче от сушени плодове и какаови зърна
Дроб, салата
————————-
Цяяяял ден обикаляне, умрях от студ, висяхме и на къщата час и нещо - там пък какво е усойно, замръзнаха ми всички чакри. 🙂))
Някакъв трол ходил да вдига скандали на майсторите, че изхвърляли тухли и мазилка до казана, който е на 200м от нас... Казали му, че не са наши - нямало да спори, фръцнал се и си тръгнал. Чудя се колко ли проблеми може да ми създаде едно такова леке...
Иначе покривче е готово, чакаме дограмите и се започва с инсталациите. 😃
—————————
И едно заешко табанче, и Бари, и небенце <3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.01.20 08:40.
07.01.20
08:50
Интересен дневник 🙂 Успех.
07.01.20
12:56
казано от Малина Илиева на 07.01.20, 08:50:
Интересен дневник 🙂 Успех.
Здравей и благодаря!
Следя те и аз! 🙂))
07.01.20
16:13
07/01/2020
07:30
Ставане и кафе (подмотк-подмотк)
Оризовки с кауда с ким
Оризовки с лютеница и сирене
Какао с мед <3
Прасешко сърце с малко масло и кашкавал, запечено, салата от зелени неща, костен бульон с лимон
———————————————-
Задействахме нещата с домашния фитнес - сметнах си абонамента за пОлса за следващата година - 1800 кинта за двама души, все едно ортаци ще им ставаме. Ай сиктирикс.
Един добър елф удари рамо и си запазихме днес лост, доста хубав. 🙂 Имам драма с дисковете, че диаметърът на тия под 20кг не ми е по вкуса, ама ако няма, ще трябва да заякна и да дърпам само от 60 кила нагоре тяга.
Сега една стойка, малка, от ония пръчковидните 😄, една лежанка, и градът спи.
Ей сега вече тая квартира ще е виждала всичко. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.01.20 16:38.
07.01.20
16:19
Абе хора в каквилачении ходите, аз за 600 на година тренирам в зала със сауна и що душа ти иска.
Вчера един френд миказа, че ходи в някакъв джентълменски джим за 2000 годишно и вика, всички си говорим на вие....... Дееба, сигурно ходят с бял пуловер преметнат на гърба и леко завързани ръкави отпред и до уредите имат стойки за чай....... 😂
казано от Т. Тодорова на 07.01.20, 16:13:
[
Задействахме нещата с домашния фитнес - сметнах си абонамента за пОлса за следващата година - 1800 кинта за двама души, все едно ортаци ще им ставаме. Ай сиктирикс.
Долу-горе за половината пари (т. е. за същите на човек) тренирам в Швеция в комерсиална зала от най-скъпите, а не е като средната заплата в Стокхолм да е същата като при вас.
07.01.20
16:29
Това с джентълменския клуб не звучи зле, особено като визуализирам ония аграрни мутри в моята зала. 😄 За отношения по етикет и изрядна обстановка, 2к си струват годишно - за хора, които могат да си го позволят и на които им подхожда на статуса, ама аз за 800лв ще гледам голи трътки и шляпащи боси табани, и ще слушам женски интриги и скандали в съблекалнята, докато се гътна там. 😄
Сега не плащаме толкова - картата ми е 35лв, с достъп до 15 или 16 часа. Но това отпада вече като опция и става доста скъпо. И много се радвам, щото иначе това с домашния джим щяхме да го отложим до пенсия сигурно.
Оооо, Боби 🙂
Да, сигурно. Затова и няма да си подновим договорите на новите им условия. Пари на вятъра, особено пък като за половината от тия пари можем да си купим неща, които изцяло да ни покрият нуждите и да са си наши.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.01.20 16:31.
07.01.20
16:29
казано от Т. Тодорова на 07.01.20, 16:13:
Един добър елф удари рамо и си запазихме днес лост, доста хубав. 🙂 Имам драма с дисковете, че диаметърът на тия под 20кг не ми е по вкуса, ама ако няма, ще трябва да заякна и да дърпам само от 60 кила нагоре тяга.
Не е никаква драма, веднага ще ти дам акъл как.
07.01.20
16:31
Дай, де. 🙂
*** май се сещам нещо - някви подложки в двата края могат да се слагат, гладки, за да може хем да повдигат, хем да не спъват
*** и човекът със стойките за клек намери решение 🙂
Ако имаш различни предложения, думай и ти 🙂
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.01.20 09:35.
10.01.20
12:20
08/01/2020
9:30
Кафе с малко мляко и мед, овес с малко сушени плодове и кисело мляко
12:30
Пълнозърнеста питка, две кюфтета и малко лютеница от Попов (бяхме на двора и няма нищо свястно наоколо, освен една кръчма с шкембе чорба, ама от обяд да се подпукам с чесън... 🙂)
Ябълка, чай
Домашна кълцана наденица с праз, задушени зеленчуци и 1/2 варен картоф
09/01/2020
Кафе, мляко, мед, няк’во смути от банан, пресен кокос и ядково мляко
Пак пълнозърнеста питка, тоя път със сирене и домат
Чай с повечко мед
Зеле със свинско
Някакъв вирус ме е заклещил, скъсах се да повръщам след вечерята и не, не е от нея.
——————-
Скромното движение за деня - цял ден на двора, рязане и подреждане на дърва, съчиняване на временен навес от каквото има наоколо. Ама не какви да е дърва, ами такива, дето са от стария покрив - всякакви пръчки, съчки, колове за домати, греди, намяткани навсякъде, пълни с пирони, изобщо... разкош. 😄 Тъй като всичко е затрупано и място няма, рязахме в супер неудобни пози, на един казан 😄, а аз се навеждах на всяко дръвце. Имам мускулна на гърба. Не се оплаквам, т’ва е куул занимание - в нормални условия би било съвсем окей. 🙂
———————
10/01/2020
Кафе с мляко и мед
12:00
Малко домашна саздърма (жестока), чаша топла вода с хуск
14:30 до 17:30
Сок от ябълка, магданоз, целина, паста от мед, лимон и джинджифил, ей такива, чай...
Ако положението с повръщането е същото, ще остана само на костен бульон, ако е ок - сирене на фурна, зеленийки
———————
Лостът е поръчан, дисковете са запазени, утре поръчваме стойката за клек и пейката за лег. 😄 Човекът, който ще ги прави, ми изпрати снимки на разни варианти и освен, че имат вид на много добре изпълнени, изглеждат разкошно върху райграс. Дано доживея да ги видя като част от такава композиция. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 10.01.20 12:39.
13.01.20
22:41
Ех, че не съм видял навреме че подготвяте проект дом. фитнес. Тъй както се очертава лоста, тежестите и лежанката да не ми трябват и ще им търся нов собственик.
ПП: имам спомен, че се колебаехтв между плоча и гредоред. Какво решихте?
Мнението беше редактирано от Muddy Waters на 13.01.20 22:43.
13.01.20
22:48
Охо, здрасти!
Стойка за клек, пейка, лост и малко тежести вече имаме/сме поръчали. Но все пак може да обсъдим на лично какви тежести ти се намират. 🙂
————
Плоча направихме, долу всичко е опасано в колони и греди, обаче стана различно откъм здравина, вероятно и откъм комфорт.
14.01.20
17:48
11/01/2020 - 14/01/2020
Всичко наред, с малки изключения един-два пъти. Измързя ме да описвам и тук.
Тренировки - чакам си с нетърпение лоста, дано е готов до края на тая седмица.
Подадох документи в една фирма - не мога повече да правя това (или поне не само това), което правя, искам да съм сред хора и да се уча на нови неща, макар в много отношения да не ми отърва да работя за някой друг. Дано дръннат - излъскала съм CV-то, мотивационното писмо е супер, ако нещо не им хареса, ще е физиономията ми. 😄
—————————————-
Форумът го позачетох пак напоследък, бях спряла да отварям наред. На всеки ъгъл сприхави лелки, някои от които, ако имах правата да модерирам, щях да пратя по дяволите от раз, да са си противни у тях. Тъй като нямам тая власт, просто отново спирам да чета, че ми осмърдяват дъгите.
До нови срещи 🙂
15.01.20
10:10
15/01/2020
Имах аларма сутринта - чувам, че някакво нещо звъни и пее, и си натискам парцалите, щото отказвам да поярвам, че е моето... Изобщо не го и разпознавам... Докато накрая К. не нададе глас: ЕХОООООООО! 😄 Подскочих до тавана, бам едно кафе за 3 минути, малко грим и бегом към първата задача.
Описвам плана за деня и изчезвам.
Кафе
Едно кисело мляко, безлактозно 🙂, хуск, шепа замразени череши (много яки, как не съм ги напипала досега, не знам)
11:00 - 12:00
Чай с мед
Задушени зеленчуци с малко киноа, сирене на фурна (някакво от лидл, което не е това, което очаквах, ама трябва да се омете лека-полека), костен бульон
Сок от две-три дребни ябълки, връзка магданоз, връзка листа от целина и... спирулина
Малка порция прасешки джолан с леща, лук, моркови, чесън, тинтири-минтири, в гърне; зелении със скромно количество орехово олио
——————————————-
Ако остане време, ще развъртя пудовките, а сега - газ.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.01.20 10:13.
16.01.20
09:39
16/01/2020
Вчера си изпълних идеално плана, днес подозирам, че ще е пак така.
Четох до към 22:30 снощи май и после съм спала като труп. Ако можех сега да си легна, пак бих. 🙂
08:00 - 09:00
Две кафета с кокосово-оризова напитка
09:15
Пълнозърнеста филия от ония мокрите, ръжените, едно яйце, малко гауда с ким
Сурово барче с какаови зърна и сушени плодове
Леща с прасе
15:30
Един голям грейпфрут, червен, спирулина с лимонов сок
Една печена пъстърва, зеленчуци
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.01.20 11:20.
16.01.20
16:21
Някой знае ли как се зове тоя иглолистен храсталак?
16.01.20
16:24
Прилича на Taxus baccata.
17.01.20
09:33
Саше, проверих го, на това прилича, да, благодаря ти. Много хубава живинка. <3
17/01/2020
Сънят - много зле, че и късно се излюпих. Първо Камен ме събуди по нощите без да иска - нещо си е направил на рамото и няк’ви адски болки, та ставах да търся мазила и обезболяващи, и не можах да заспя пак до към 2-2:30, докато не каза, че го е отпуснало.
После сънувах всевъзможни натоварващи неща чак до събуждане и ей ме на, малко окъсняла, като пияна и ще опитам да издрапам. 🙂
Еспресо, чисто
1/2 кисело мляко, безлактозно, пълна лъжичка чиа, пчелен прашец - преписах малко от Маргото с тоя пчелен прашец, че Стоян иска да разнообразявам леко закуските, а фантазията ми за самостоятелно приготвяне на храна е колкото талантът ми в акробатиката.. джъмп, Дъмбо, джъмп! 😄
Суров бар - какаови зърна и сушени плодове
Бобена салата салата от лекси, смесена със суров бейби спанак и настърган морков, и печени чушки; костен бульон
Сок-смути от ябълка (щот тия ябълки излизат на пяна от машината по-скоро, отколкото да се цеди нещо от тях) и червен грейпфрут, спирулина
Телешки кюфтета, задушени зеленчуци
—————————————-
Бубичката ми <3
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.01.20 11:02.
17.01.20
12:23
казано от Т. Тодорова на 17.01.20, 09:33:
Саше, проверих го, на това прилича, да, благодаря ти. Много хубава живинка. <3
Между другото е и силно отровен.
17.01.20
12:31
Ей така, между другото 😄
Някакви съседи на Ленчето имат ограда от такова, може и да не е същото. Ще я крънкам да ги пита като ги види. 🙂))
17.01.20
12:44
Като гледам хората какви грижи полагат за инвалидизирани животни, само и само да им улеснят живота се чудя на противоположните-които едва ли не с безразличие или дори с кеф пък умъртвяват здрави и прави животни. Скоро без да искам попаднах на един клип за една такава акция /то и на други брутални съм попадал де/, при която ги умъртвяваха с инжекции. И не ставаше дума за бездомни кучета, а за отнети явно от някакъв, който не ги бил регистрирал. Предимно малки хъскита и померани, общо към 30 ина животни. Една мърла извади едно померанче от клетката, снимаха се с него с усмивки, колко е сладко кученцето видиш ли, после го сложиха да легне, погалиха го и хайде инжекцията. И ги захвърляха след това на една купчина.
17.01.20
14:12
Дидо, какво се учудваш - хора всякакви. Едни си посвещават живота на деца в нужда, други ги хвърлят по казаните, щот е по-лесно и рентабилно. Не знам какъв е случаят, затова няма да коментирам действащите в края му лица, но който е позволил да се стигне до там, не му пожелавам нищо добро.
Ако нещо ще съсипе тотално тоя свят, това са човешката глупост и неуважението към живота.
Иначе такива теми и публикации съм ги блокирала отвсякъде, нямам нужда да ги чувам или виждам, щото не ми е в правомощията нещо да променя, а много ги преживявам. Помагам, където и колкото мога, опитвам да бъда пример за каквото бих могла да бъда, а ако имам деца, ще се постарая да ги науча на каквото смятам за нужно и така.
——————————————————-
Иначеее... изгубих си деня в моткане.
- Излизам от офиса и разбирам, че нямам портмоне. Влизам в магазина - там го няма, качвам се в нас - няма. връщам се в офиса, търся сантиметър по сантиметър, разбутвам неща, местя бюра, пакети, само настилката не изкъртих, за да погледна отдолу - няма. Целият ми живот е вътре - документи, банки, работа, пари, ипотеки, телефон, в който е остатъкът от тая цялата работа - и той вътре. Няма. Ай пак по същия път, викам - с’я, Точко, спокойно, без паника, гледай, може в паниката да не го виждаш. Минавам втори път - няма. Минавам трети път, другаде не съм била, трябва да е тук някъде. Майна, тръгвайки за 4-ти път, телефонът ми звънна... в ръката....
3 пъти сновах между нас и банката - някакви драми с карти и наличности. После пазарувах, щото да сготвя за и да стегна крем карамел за три къщи - купих 30 яйца, скъса се торбата по пътя (никога не ми се беше случвало, ама и никога не бях носила 30 яйца наведъж - то с няк’ви бройки от по 6-10 не си струва сеира), изпаткаха се долу точно те, всичко на омлет почти, събрах си, изчистих си тротоара, доколкото можах, върнах се в магазина, взех нови яйца, нова торба, преподредих, тръгнах - пляяяяяяяяяк!!! на средата на паважа пред Гранда. Минават коли, други излизат от паркинга, моите продукти всички изтекоха централно през дъното на торбата - портокали (насипни, не в отделен плик), лимони (насипни), магданоз, яйца (нови, да не забравяме, нови 30, но тоя път се счупиха само 2, щото се стовариха върху пилешките пържоли), пилешки крила, прясно мляко, захар, пакетчета с ванилия, картофи, лук (насипен), комбуча, кутийка боб и едни чорапи на зайци - всичко на земята, торбата просто се разлепи отдолу, сцепи се и Точката се оказа на средата на пътя, гледаща с празен поглед, с чисто празна торба, без друга в джоба, в абсолютен шок. 😄 😄 😄
Един мил господин ми донесе голяма торба и ми помогна да си събера нещата и се ометох. Не знам как не ревнах.
Прибрах се в нас и заварих целия под в дунапрен, а гоблините седят и въртят опашки, без изобщо да подозират тъжната ми история. 😄 И вече пуснах една сълза. 😄
Спя ли зле, става голям купон... за очевидците. Все едно няк’ва висша сила си прави шоу. 😄 Сега удобно се страхувам да продължа с някаква дейност и бих искала да си легна. 😄
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.01.20 14:37.
17.01.20
14:30
Тъкмо едитнах горе, че сега би ми било много удобно, ако мога да не правя нищо повече. Сресвам ушите, навирвам лапички и се предавам... с чаша чай, щото ми е забранено да пия. 😄
казано от Т. Тодорова на 17.01.20, 14:30:
Тъкмо едитнах горе, че сега би ми било много удобно, ако мога да не правя нищо повече. Сресвам ушите, навирвам лапички и се предавам... с чаша чай, щото ми е забранено да пия. 😄
И чай става. Важното е да е в течен вид и да сгрява отвътре. 🙂
17.01.20
16:18
казано от Jivi на 17.01.20, 16:09:
Какво е това кисело мляко без лактоза,което хапваш на закуска?
Ето това е. Не му снимах капачката, че много вандалски трябваше да я отворя сутринта 🙂))
За качество не мога да гарантирам, но не ми става тежко и гадно от него.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.01.20 16:20.
18.01.20
09:29
18/01/2020
Днес има изгледи за по-успешни дела. 😄
Снощи се оказахме на имен ден на К. на брат му - изобщо нямам представа кога каква дата е, какъв празник е.. но пък има кой да ме подсеща. 🙂
Все пак изпих един коктейл - малък, лек - мартини, ликьор от зелен чай, просеко, босилек. Коктейлче, водичка и до̀ма.
——
Ставане, кафе до 9:00
09:15
Пълнозърнеста ръжена филия от тия, мокрите, тънките, тъмните 🙂)), едно варено яйце, малко масло, гауда с ким
Комбуча
12:30
Пиле с картофи на фурна, чай с хуск, че няма зарзават наблизо
Суров бар с какаови зърна и сушени плодове
Телешки кюфтета, задушени зеленчуци
————
Движението:
донарязване и доподреждане на ония дрАФца - от 13:00, докато се стъмни съвсем.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.01.20 09:31.
18.01.20
12:11
казано от Т. Тодорова на 10.01.20, 12:20:
Лостът е поръчан, дисковете са запазени, утре поръчваме стойката за клек и пейката за лег. 😄 Човекът, който ще ги прави, ми изпрати снимки на разни варианти и освен, че имат вид на много добре изпълнени, изглеждат разкошно върху райграс. Дано доживея да ги видя като част от такава композиция. 😄
Здравей! Може ли да кажеш какви пари излиза всичко и координати - сайт, телефон на човека? Благодаря ти за отделеното време! 🙂
18.01.20
12:39
Здравей!
Разбира се, че може.
Цялото нещо - пейка, стойка, хубави, правени, хубав лост на старо + около 80кг дискове, гумирани, пак на старо, с козметични забележки, идва към 900лв.
Това го пиша публично, за да не си мисли някой, че е гига инвестиция да си направиш нещо любителско вкъщи.
Координатите - на ЛС. 🙂
18.01.20
16:54
О, забравих - Muddy Waters, съфорумникът, също има неща за продаване, доколкото разбрах.
Естествено, съвсем изключих одеве и преди малко ме осени. 😃
19.01.20
09:04
19/01/2020
Вчера се счупих с тия дърва, ама видяхме му дъното на двора най-накрая. Мускулна треска, студ, изкъпах се и си легнах малко след 20:00. 😃
Днес, ако имаме резачка, щот май обърна корема, ще режем за последно, пак до тъмно и край. Движението е уредено, демек.
Имаме си дограми, много са хубави. 😃 Вече е затворено отвсякъде и съвсем прилича на къща, като не зее отвсякъде.
Аз хем давам зор да става по-бързо, хем продължавам, с бодростта на анимационен герой, да задавам въпроси от сорта на: “А това тук кога ще го разрушим? Мариане, тая стена кога ще я бутнем, да не сте я забравили?”. 😃
——————-
Ставане, кафенце
Две филии от моите, варени яйца, масло, гауда с ким
15:00
Жътварска салата, пърленка, 1/6 гювече, чашка айрян
задушени зеленчуци, гауда с ким
- 2л чай, вода, магнезий, родиола, вит Ц, дормиплант
Може и да стане друго с храната, но засега това е планът (предните дни си го спазвах идеално и без усилие).
—————-
Спах 9 часа и половина. 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 20.01.20 16:56.
21.01.20
08:55
20/01/2020
Пак много спане - 8 часа и половина. 😃
Ставане, кафенце
Същия хляб, шунка, домат, маслини
11:30
Овесена бисквита
13:30
Омлет, салата
18:00 - 20:00
3-4 бонбона фереро, чаша шампанско и чаша портокалов сок
На К. сестра му откриха много готин магазин и имаше мини парти там. Не вечерях след това умишлено, че тежко ми стана от т’ва прегрешение. 🙂
- 2л чай и вода, магнезий, родиола, вит Ц, дормиплант
———————
[Движението:
12к крачки, което се случва общо взето всеки ден
————————
Тъй като ни казаха, че не можем да имаме камина, щото щяла да пуши (комините са 5, с диаметър около 10см, а трябвало отворът да е поне, ама поне 15-20, за да не смърди), ни посъветваха да си сложим стояща печка на дърва, щото искала по-малко дебит. Гледам аз печки, повечето - грозни като смъртта и попадам на тази (направо си казах: how you doiiiiiin’), която изцяло ми пасва на идеята за етажа, на вайба и изобщо на класическата душичка 😃, и.... 4000лв?!?!?!?!?!
Има ли нещо супер специално в устройството на тия неща? Баба и дядо имаха едно грозновато кюмбе, дето си гореше съвсем нормално, 30 години. Ако бяха го боядисали в кремаво, нямаше да му се вдигне цената с 3950лв 😃😃😃😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 23.01.20 11:33.
Шведски лят чугун е точно тази. Или поне много прилича на тези, които гледах в “How it’s made”. Сигурен съм че има печки “Чудо” на циганските пазари за под 100 лв, просто няма да е шведска и няма да е чугунена, и няма да е хипстърска, и няма да е съвсем инженерна, но ще ви топли не по-зле от тази.
Едит: норвежки всъщност май бяха.
Мнението беше редактирано от Димо на 21.01.20 09:20.