100 дни

Прескочи до:

16.01.20
16:26

казано от James Hinks на 16.01.20, 16:23:

казано от Петко К на 16.01.20, 16:04:

казано от zdrav4an на 16.01.20, 16:00:

.. някфи идеи какво пропускам??

Стероидите.

Те да бяха само стероидите...Той ни тренировки има като за свят, ни храна😄

казано от Joe Musashi на 16.01.20, 16:19:

и да, става и без стероиди, ако искаш да си с FFMI под 26

И да, шоколадите Милка ги завиват мармоти.

аз съм на около 9-10% процента мазнини, 84кг, без да зобя, да , имам косвени заигравки с ендокринната система , ама не съм приемал нищо както си се прави. Ако някой иска просто да е изчистен, с изразена мускулатура, не говорим за бодибилдинг вид, ама да кажем на моя ръст да е 75-6кг е съвсем постижимо и нормално. И за мен тва е атлетична визия, особено ако е комбинирана с качества. Мое мнение, казвам си го.

Е ти така го каза, все едно да паднеш под 26 % мазнини е нещо бая трудоемко като цяло. Ако правилно съм схванал абревиатурата де.

Не си я схванал, ако имаш някви съмнения, питай гугъл преди да пишеш.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 16.01.20 16:27.

16.01.20
16:28

казано от Joe Musashi на 16.01.20, 16:26:

имам косвени заигравки с ендокринната система

Аха. Аз карам косвено 4х4. Щото се включва с един лост като ти потрябва.
Баси, тия мармоти хванаха тендинит от толкоз станиол.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.01.20 16:29.

16.01.20
16:31

казано от Деян на 16.01.20, 16:24:

Ако правилно съм схванал абревиатурата де.

Не си 🙂

ДЕ

16.01.20
16:34

Ясно, прочетох.
Хм, нанесох данните в няколко сайта и калкулатора, изкарва ме 23.823 FFMI и 23.949 нормализиран FFMI. Няма грешка уж - т.е. килограми, ръст и процент телесни мазнини, на които зададох 32 %. Толкова съм някъде с мазното.
Демек съм под 26 FFMI….........или пак не съм разбрал :-) Ама не може 3-4 сайта да бъркат, колкото и формулите да не са точни. А и внимавах да не са либри, футове и т.н., като някои даже нямаха такива опции, а само кг и см.
Както и да е, не ми е зор.

Мнението беше редактирано от Деян на 16.01.20 16:43.

16.01.20
16:45

Дидо, от обща култура тва е един вид коефициент, при който ако си НАД 26 - най-вероятно си зобил, щото естествено е трудно да го стигнеш. Под 23 е лесно да си.

Мнението беше редактирано от Димо на 16.01.20 16:46.

16.01.20
16:46

Само дето не е “вероятно си зобил”, ами си зобил и то сериозно.

16.01.20
16:47

Еми казват че има и единици натурални такива. Вече над 28 било отивало в невероятностите.

ДЕ

16.01.20
16:50

Е щото Мусашито каза за постигане “под”, а не над, явно и това ме подведе.
И какво значи обща култура :-) Ако не знам какво е това като абревиатура, общата ми култура е ниска, така ли :-) За този, който постоянно чете за телесен състав, формули, макроси и не знам какво си и що си, може би. Ама аз не съм от тези. Свел съм нещата да са възможно най-прости. Яж само истинска храна, не пий, не пуши, натискай щангата редовно и на макс, и нещата ще станат със сигурност. ............ туй на теория де ;-)

16.01.20
16:52

Деян за момент се стресна, че е ненормално як 🙂)

16.01.20
16:52

казано от Деян на 16.01.20, 16:34:

Демек съм под 26 FFMI….........

Да бе, под 26 си. Приема се, че FFMI над 25 е признак за употреба на стероиди, защото е почти невъзможно да се постигне без тях. При едно условие обаче - да си под 10% мазнини. При 30% мазнини е възможно да си над 25, ама като вземеш да чистиш, особено до такова ниво, неизбежно ще свалиш и мускулна маса.

16.01.20
16:54

казано от Деян на 16.01.20, 16:50:

И какво значи обща култура :-) Ако не знам какво е това като абревиатура, общата ми култура е ниска, така ли :-)

Не. Исках да уточня че и аз много не съм сигурен, щото не съм се зачитал и казвам само каквото съм чувал.

16.01.20
17:03

казано от Joe Musashi на 16.01.20, 16:19:

Ем ако е като твоето кардио...40кофи с 40кг в серия...що па да е мръсна.

Аз си правя и кардио-кардио, скачам на въже или правя интервали с чук, иначе обема на базовите си е едно на ръка. Но че си трябва силова основа си трябва, и да, става и без стероиди, ако искаш да си с FFMI под 26

22 ми е целта 🙂 , ще направя нова тема.

ДЕ

16.01.20
17:09

казано от Станимир на 16.01.20, 16:52:

Деян за момент се стресна, че е ненормално як 🙂)

Не як, а по-изчистен от реалното. При тия моите мерки от формулата е ясно, че съм дебел без да си ме виждал.

Мнението беше редактирано от Деян на 16.01.20 17:10.

17.01.20
12:31

казано от Димо на 16.01.20, 16:47:

Еми казват че има и единици натурални такива. Вече над 28 било отивало в невероятностите.

Казват викаш...😄 26 и нагоре твърдо си зобил, макар и натурално. С 30 години тренировки едвам докарвам 24, даже не ги и стигам напълно. Веорятно съм с нисък тестостерон, лоша диета и неправилна методика на трениране 😄

ДЕ

17.01.20
12:38

казано от James Hinks на 17.01.20, 12:31:

Веорятно съм с нисък тестостерон, лоша диета и неправилна методика на трениране 😄

Е като изключим силовите ти възможности, атлетически качества и т.н., реално си упоменавал, че никога не си следвал някакви строги диети. То каквото и да тренираш, сила да развиваш и да хипертрофираш, ако не полагаш наистина сериозни усилия в храненето с тази определена цел, няма как да стане при натурално трениране. А ти определено не си от тези, койти слагат храната на ел. везната и броят калории :-)

17.01.20
12:42

Ти очите не си ми ивждал на живо, a вече знаеш какво и колко ям...Заеби 😄

ДЕ

17.01.20
12:46

казано от James Hinks на 17.01.20, 12:42:

Ти очите не си ми ивждал на живо, a вече знаеш какво и колко ям...Заеби 😄

От това което си казвал коментирам :-) Може пък да не съм видял, че някъде си упоменал, че си следиш калориите :-)

17.01.20
12:54

И къде съм казвал какво и колко ям? Че аз такова нещо не се сещам.

ДЕ

17.01.20
13:04

казано от James Hinks на 17.01.20, 12:54:

И къде съм казвал какво и колко ям? Че аз такова нещо не се сещам.

казано от James Hinks на 08.09.11, 13:43:

Пушач, който не спазва режим, става рано и ляга късно, пие.

Сега знам, че не пушиш вече, но очевидно ми се е забило в главата, че не спазваш режими. Може пък да не си имал предвид хранителни, а такива за сън :-) Но и е било отдавна, ама помня. понастоящем не знам.

17.01.20
13:07

Аха, ама обърна ли внимание, че това е писано преди 9 години и никъде не пише “ям каквото ми попадне”?
И да, отдавна не пуша.
p.s.
Карам 45-тата година, тренирам по 6 пъти седмично, мога да кажа, че постоянно съм в много добра физическа форма. Мислиш ли, че ако не подбирам какво и колко ям, ще изкарам повече от две седмици така?

Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.01.20 13:15.

ДЕ

17.01.20
13:20

Естествено, че съм нямал предвид да ядеш нездравословно, а по начин, който не способства кой знае колко за поддържането на доста нисък процент мазнини, някакво непременно по-ниско тегло и т.н., като за натурално трениращ. Поне с такова впечатление съм останал, пък може и да греша. Не те познавам лично, но в мен се е изградил един образ, че си тренираш редовно и здраво, но когато ти се яде ядеш каквото ти се яде, ако ти се пие-пиеш, ако искаш да се напиеш, напиваш се и т.н. Може да не е редовно, но си си човек и на удоволствията и не си някакъв абсолютен маниак на тема здравословно хранене и живот.

Мнението беше редактирано от Деян на 17.01.20 13:23.

17.01.20
13:34

Е именно, че дори при това тегло и % мазнини и 30 години тренировки не е стигнал FFMI от 25, значи няма шанс да ги стигне, без значение какви диети и тренировки прави.
И аз тренирам от 25 години, поне 10 съм тренирал сериозно, и съм спазвал и диети, и пак съм с FFMI под 25. А, и съм с добра генетика и висок тестостерон.
Не е въпроса нито в методиката, нито в диетата.

17.01.20
13:58

казано от Деян на 17.01.20, 13:20:

но когато ти се яде ядеш каквото ти се яде, ако ти се пие-пиеш, ако искаш да се напиеш, напиваш се и т.н. Може да не е редовно, но си си човек и на удоволствията и не си някакъв абсолютен маниак на тема здравословно хранене и живот.

Работата е там, че аз боклуци не обичам да ям. Сладко и тестено ям изключително рядко, инцидентно и по малко. Като цяло спокойно мога без въглехидрати, но не мога без месо и зеленчуци. Имам повече от достатъчно познания за храненето, за възстановяването, за тренирането и спокойно мога да ги насоча в посоката, в която искам да се развивам.
Мога да се нацепя много, но ще стане или при много ниско лично тегло, или при много високо в зависимост от начина, който избера. Нито едното, нито другото ме кефи. Супернатрениран стигнах 107,5 кг.(което на моят ръст смятам, че е много), толкова натрениран(но по по-различен начин) съм слизал и до почти 92,5 кг.(което пък според мен е много малко пак за тзои ръст). И в двата случая изцепването беше въпрос на още 2 кг съответно отгоре или надолу, което щеше да стане с едни 4-5 месеца в първия и 1-2 във втория случай. В същото време е имало и голяма вероятност да сгъна жестоко, така че няма нужда. Предпочитам да съм в добро здраве и добра форма целогодишно, не инцидентно. Нито ниското тегло е моето, нито високото. Въобще не държа да съм максимално силен, максимално релефен или максимално издръжлив, тоест издръжлив тип “шишарка”. Предпочитам от всичко в умерени граници.

казано от Петко К на 17.01.20, 13:34:

Е именно, че дори при това тегло и % мазнини и 30 години тренировки не е стигнал FFMI от 25, значи няма шанс да ги стигне, без значение какви диети и тренировки прави.

Абсолютно.

17.01.20
14:29

малее...повечето хора тук са тренирали повече от колкото аз съм живял 😂😂 и аз де съм тръгнал да са прая на умен...😂😂😂

Мнението беше редактирано от zdrav4an на 17.01.20 14:30.

17.01.20
14:32

казано от zdrav4an на 17.01.20, 14:29:

малее...повечето хора тук са тренирали повече от колкото аз съм живял 😂😂 и аз де съм тръгнал да са прая на умен...😂😂😂

Мдам, чичаци сме всичките. 😄

17.01.20
14:33

казано от zdrav4an на 16.01.20, 16:04:

казано от Петко К на 16.01.20, 13:17:

казано от zdrav4an на 15.01.20, 21:23:

аз си мислех, че хората които могат да вдигат токова килограми изглеждат доста по атлетични - ептен са отчаях....

Кой от двамата според теб е по-атлетичен? 😄

1.
2.

ами на мен крайната цел ми е да изглеждам подобно на 2, обаче май не ми е пълно уравнението....май само с тежести и отслабване не става..

Ти това сериозно ли го пишеш ? Ако го пишеш сериозно ми кажи с какво си изкарваш прехраната и какъв ти е спорта и по колко. Защото всички искат да са на снимка номер две 🙂. Всички искат и да изкачат и Еверест, обаче си остават просто едни тюфлеци на масата. Да това е живота 🙂

17.01.2020

клек 10х185
лежанка 5х2 @ 60, 80, 100, 120, 140 - тяга 5х2 @ 70, 120, 170, 220, 240
преси с дъмбели прав 8,8 х 60 (30 кила е единия дъмбел)

Тягата и лежанката с по 1-2 повторения в аванс. Вчера съм ял колкото да се каже, че нещо съм ял, снощи не спах добре, но въпреки това стана прилична тренировка 🙂

Адаш, твойта схема ще я изкарам, като завърша моя експеримент, че го почнах вече 🙂 Хем ще мога да сравня 2-та подхода - единия с по-често клякане, с по-малък обем, другия през 3-4 дни, но с повече обем 🙂

17.01.20
14:45

казано от kaloyan на 17.01.20, 14:33:

Ти това сериозно ли го пишеш ? Ако го пишеш сериозно ми кажи с какво си изкарваш прехраната и какъв ти е спорта и по колко. Защото всички искат да са на снимка номер две 🙂. Всички искат и да изкачат и Еверест, обаче си остават просто едни тюфлеци на масата. Да това е живота 🙂

Владимир: Е, тръгваме ли?
Естрагон: Да вървим.
(Не се помръдват)
“В очакване на Годо”

17.01.20
15:36

казано от kaloyan на 17.01.20, 14:33:

казано от zdrav4an на 16.01.20, 16:04:

казано от Петко К на 16.01.20, 13:17:

казано от zdrav4an на 15.01.20, 21:23:

аз си мислех, че хората които могат да вдигат токова килограми изглеждат доста по атлетични - ептен са отчаях....

Кой от двамата според теб е по-атлетичен? 😄

1.
2.

ами на мен крайната цел ми е да изглеждам подобно на 2, обаче май не ми е пълно уравнението....май само с тежести и отслабване не става..

да кача Еверест....хмммм... отива в чеклиста с дългосрочните цели 😄

ДЕ

17.01.20
16:14

Чак пък всички да се стремят - аз например не искам да съм като на снимка № 2. Такива хърби не харесвам. А пък пресата на тумбака ми е последна грижа, всъщност никога не съм имал някаква цел или желание да ми се вижда пресата, дори когато бях с 20 или 30 кг. по-лек. Напоследък все повече се замислям върху тъй наречената хомеостаза и генетичен потенциал-конкретно за мускулен растеж говоря. Блъскаш, блъскаш и за какво, да прескочиш някаква бариера, която е задало тялото ти и се надуваш като плондир. Обаче това нещо иска постоянно влагане на усилия, схеми, диети и какво ли не. Тренирах тук един месец по една схема с разни ексцентрици, та така, та иначе. Наистина, при кажи речи еднакво лично тегло качих по 1 см. на ръцете и краката и 2 см. на гръдната обиколка /мерене всеки ден с кантар и със сантиметър на студени крайници сутрин, т.е. грешката е изключена/. Седмица май и малко повече не тренирам вече така и нещата пак си дойдоха както преди-само за толкова кратко време. Ясно е какво е било това, дето е качено. Сега се захванах да си джиткам с линейна прогресия, пък за визия каквото стане. И много по-голямо удоволствие започнах да изпитвам, като гледам как мога да вдигна повече, макар и с малко отгоре, сравнено с това да се измеря някъде и да видя нарастване.
Така или иначе, като тоя на снимка намбър 2 малко хора ще се докарат, дори и с химикали. Вдигайте си за здраве и сила, и се радвайте на живота.
Пф, вчера тренирах лежанка, ама се чудя и днес дали да не ида, да запиша някой нов PR на раменната......така ли му се викаше :-)

Мнението беше редактирано от Деян на 17.01.20 16:18.

Bart Simpson

17.01.20
17:11

Еверест могат да го качат доста хора, но е рядко срещано един човек да притежава идвете основни за това качества, да има много пари и да е в стеахотна физическа форма.

17.01.20
17:14

казано от Bart Simpson на 17.01.20, 17:11:

Еверест могат да го качат доста хора, но е рядко срещано един човек да притежава идвете основни за това качества, да има много пари и да е в стеахотна физическа форма.

ако кача пет пъти Черни връх брои ли се? :d

ДЕ

17.01.20
17:17

Шерпите и те ли така.....с много пари 🤔
Апропо, скоро гледах за профи шерпите-бая са се ояли вече-едни дрехи, едни приспособления. А едновремешните какви дрипльовци бяха.

Bart Simpson

17.01.20
17:27

казано от Joe Musashi на 17.01.20, 17:14:

казано от Bart Simpson на 17.01.20, 17:11:

ако кача пет пъти Черни връх брои ли се? :d

Ако си завреш главата в кофа с вода..... Да.
Ама, доколкото те познавам щи са получи.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.01.20 17:27.

Bart Simpson

17.01.20
17:36

казано от Деян на 17.01.20, 17:17:

Шерпите и те ли така.....с много пари 🤔
Апропо, скоро гледах за профи шерпите-бая са се ояли вече-едни дрехи, едни приспособления. А едновремешните какви дрипльовци бяха.

Тея дето ги видя ли?
Ти наясно ли си, че това са сред суперхората на света?
И тези “дрипльовци”, винаги са били по-подготвени и удачно екипирани от скъпите егоцентрици, изкачващи Еверест с яке за ХК долара.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.01.20 17:38.

ДЕ

17.01.20
17:54

Аз съм наясно-не коментирам качествата им, просто казвам, че едно време бяха доста оръфани и бедни. Сега цените за услугите им, са други.

17.01.20
20:16

По принцип Деян е прав. Има няколко нива на изкачвания, едните са комерсиални а другите не толкова. Преди години шерпите са се ползвали само за носачи и рядко за изкачвания. В последните години този народ си направиха собствени фирми и предлагат комерсиални изкачвания. При тях си плащаш за всичко и от теб се иска само да ходиш и да оцелееш.
Този народ живее на голяма надморска височина и е генетично издръжлив.
Когато става въпрос за некомерсиални експедиции и за умения, алпийците (французи, швейцарци, австрийци, руснаци и тн ) са в пъти по добри технически отколкото тях.

20.01.2020

клек 10х188
преса 5х50, 60, 70, 80, 3х85
лежанка 10х80, 10х100
набиране 20х1 през 10 сек.
гребане на скрипец 1 серия

Вчера се занимавах да обръщам една врата вкъщи и раменете бяха тотал щета днес 😄 Освен това май съм настинал ... Абе тегаво беше днес.

RR

20.01.20
13:38

не, че нещо, ако случайно забравиш, че умората се акумулира, да напомня 🙂 приятелски

Здравей, стари приятелю 🙂 Как, добре ли я караш?

Благодаря за забележката, имам го това в предвид 🙂

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1