казано от Barberian на 08.01.20, 20:00:
Много е гадно като си уморен да броиш и да помниш.
Аз затова ползвам услугите на спотъра си, иначе съм загубена, нямам сили нито да броя, нито да засичам, да не говорим, че забравям ... до кой подход съм и кое повторение.
Ех, Боби, отворих ти новата страница, съжалявам.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.01.20 21:37.
08.01.20
21:37
казано от Boby_ на 08.01.20, 21:25:
Ще го пробвам, благодаря! Само не знам времето на изпълнение и почивките как ще ги наглася, защото варират доста дори в рамките на един интервал. Сега засичам общо време на интервала, а като объркам бройката, обикновено добавям по един подход, за да съм сигурен, че не се скатавам.
Ползвах го и преди на интервали с щанги. Има едно първоначално напасване на времената, но много ми помагаше. Дори да зададеш повече време за изпълнение то така те стяга, че ти идва да хвърлиш щангите 😂 3 секунди преди започване на изпълнението започва да ти отброява със звук. Може да си нагласиш и време на подготовка. Като дадеш старт и като те грабне часовника ще осъзнаеш, че на ум времето тече по бавно 😂
Мнението беше редактирано от Barberian на 08.01.20 21:38.
казано от Barberian на 08.01.20, 21:37:
казано от Boby_ на 08.01.20, 21:25:
Ще го пробвам, благодаря! Само не знам времето на изпълнение и почивките как ще ги наглася, защото варират доста дори в рамките на един интервал. Сега засичам общо време на интервала, а като объркам бройката, обикновено добавям по един подход, за да съм сигурен, че не се скатавам.
Ползвах го и преди на интервали с щанги. Има едно първоначално напасване на времената, но много ми помагаше. Дори да зададеш повече време за изпълнение то така те стяга, че ти идва да хвърлиш щангите 😂 3 секунди преди започване на изпълнението започва да ти отброява със звук. Може да си нагласиш и време на подготовка. Като дадеш старт и като те грабне часовника ще осъзнаеш, че на ум времето тече по бавно 😂
Проблемът е, че заради естеството на интервалите на някои упражнения (клек, лег) нямам изобщо почивка. На клека за да ги направя пет секунди от активна до активна фаза, само си правя стъпката напред, оставям лоста (без да го пускам) , влизам пак под лоста, нагласям се леко, изваждам от куклите и правя стъпка назад. Това вече са над 5 секунди. Дори нямам време да сваля ръце от лоста, само ги отпускам, за да намаля напрежението в рамене и китки. Не ми трябва засичане на време, а само броене на подходите. А нямам и време да хващам телефона и да отбелязвам някъде бройката, както правех при по-големите паузи. Ще го пробвам това приложение да видя дали мога да го настроя подходящо.
09.01.20
10:09
При клека, специално, ми е интересно къде минава границата между интервалната тренировка и една дълга серия с щангата на гръб, както при “клек в 20 повторения”, да кажем.
Примерно аз, като правех 20 повторения, една серия ми отнемаше около минута и половина, което прави средно 4-5 секунди от фаза на усилие до фаза на усилие, което си е общо взето интервално трениране 🙂
09.01.20
10:14
казано от Alexander Krastev на 09.01.20, 10:09:
При клека, специално, ми е интересно къде минава границата между интервалната тренировка и една дълга серия с щангата на гръб, както при “клек в 20 повторения”, да кажем.
Докато не засичаш, няма как да знаеш къде минава и къде не границата.
Примерно аз, като правех 20 повторения, една серия ми отнемаше около минута и половина, което прави средно 4-5 секунди от фаза на усилие до фаза на усилие, което си е общо взето интервално трениране 🙂
Ем ти за това стана толко як, адаш 😄 Интервалите дават много 😄
09.01.20
10:15
казано от Boby_ на 09.01.20, 09:24:
Проблемът е, че заради естеството на интервалите на някои упражнения (клек, лег) нямам изобщо почивка. На клека за да ги направя пет секунди от активна до активна фаза, само си правя стъпката напред, оставям лоста (без да го пускам) , влизам пак под лоста, нагласям се леко, изваждам от куклите и правя стъпка назад. Това вече са над 5 секунди. Дори нямам време да сваля ръце от лоста, само ги отпускам, за да намаля напрежението в рамене и китки. Не ми трябва засичане на време, а само броене на подходите. А нямам и време да хващам телефона и да отбелязвам някъде бройката, както правех при по-големите паузи. Ще го пробвам това приложение да видя дали мога да го настроя подходящо.
Изтегли си го и ще ме разбереш. Има много опции. Можеш да нямаш почивки. Това време в което се дърпаш от щангата и се връщаш можеш да си го нагласиш. Можеш за всеки случай да му сложиш 2 сек от горе не е драма. Дори и да ти дава леки разлики за секунда или две най- малкото поне ще получиш това отброяване което ти трябва и ще знаеш колко си направил.
Давам ти примерен твой интервал.
1.Prepare - задаваш си след колко време да тръгне отброяването.
2. Work - задаваш си време в което правиш изпълнението.
3. Rest - тук си нагласяш времето от оставянето до вземането на щангата.
И то почва да ги върти work, rest докато не свършат бройките които си задал.
Мнението беше редактирано от Barberian на 09.01.20 10:24.
Малко по-малко идва така - на минута и половина ми идват интервали с 12 подхода на упражнения като набирания, гребане, където няма подготовка. На такива, където постановката отнема малко време, по-скоро към 2:00 за 12 единици или 2:30 за 10 двойки. Зависи и от скоростта на изпълнение на самото движение. На клека в частност трябва да е около две минути за 12, сигурно ще е три без малко за 20 повторения, тоест малко повече, отколкото на теб ти е отнемало.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.01.20 10:35.
09.01.20
10:30
казано от Barberian на 09.01.20, 10:15:
И то почва да ги върти work, rest докато не свършат бройките които си задал.
Преди години с това приложение почнаха тестовете с интервалните тренировки. Само че щанга нямаше в тях все още, имаше пудовки и собствено тегло 😄
Върши изключително добра работа като му свикнеш!
09.01.20
11:17
казано от James Hinks на 09.01.20, 10:30:
И то почва да ги върти work, rest докато не свършат бройките които си задал.Върши изключително добра работа като му свикнеш!
Тук е тънкия момент. Първо псуваш 😂 За да псува по- малко моя съвет е да си включи един нормален таймер и просто докато тренира да види колко секунди му отнемат различните подходи като обърне внимание и на умората в последните. След това си наглася времената в приложението и най- много още една центровка ще му се наложи.
Аз съм с платената версия. Те много го подобриха и продължават. Вече можеш и снимки да си качваш и да си обозначаваш интервалите.
Най- хубавото е, че те държи стегнат и ако го спазваш не можеш да кръшкаш. Недостатък за мен е, че като те повлече от бързане да ги следваш може да стане беля. На мен ми се случи два пъти да охлабя кръста на клек.
Мнението беше редактирано от Barberian на 09.01.20 11:20.
09.01.2019 г.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. Следобед - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Нищо интересно днес... Искаше ми се от нещо да се оплача, ама всичко си е ОК, та ще остане за друг ден. 🙂
казано от Barberian на 09.01.20, 11:17:
казано от James Hinks на 09.01.20, 10:30:
И то почва да ги върти work, rest докато не свършат бройките които си задал.Върши изключително добра работа като му свикнеш!
Тук е тънкия момент. Първо псуваш 😂 За да псува по- малко моя съвет е да си включи един нормален таймер и просто докато тренира да види колко секунди му отнемат различните подходи като обърне внимание и на умората в последните. След това си наглася времената в приложението и най- много още една центровка ще му се наложи.
Аз съм с платената версия. Те много го подобриха и продължават. Вече можеш и снимки да си качваш и да си обозначаваш интервалите.
Най- хубавото е, че те държи стегнат и ако го спазваш не можеш да кръшкаш. Недостатък за мен е, че като те повлече от бързане да ги следваш може да стане беля. На мен ми се случи два пъти да охлабя кръста на клек.
Инсталирах си го това нещо и даже като примерен гражданин платих пълната версия. После половин час боцках интервали, почивки, преходи, дълги почивки и максимални серии на базата на статистиката от предните ми тренировки. Това само за едната тренировка. След всичко това излезе с над 2 минути по-дълга, отколкото реално засичам по таймер. Сега ще трябва да видя утре като засичам, кое надценявам.
Освен това се замислям и за разни практически детайли - не мога да гледам телефона през цялото време, не мога и да го пусна да дрънка и трака пред всички, ще трябва на слушалки да тренирам. Вероятно ще се объркам тотално в някой момент. Ще видим как ще е. 🙂
10.01.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х1х140 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х150 кг.
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 10х2х50 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х60 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 10х2x111 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х121 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х15 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 7х45, 4х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 8х30 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 4х12 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 8, 10.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Време за тренировката - 17:58 мин.
Чисто време за интервалите - 6:32 мин.
Преходи - 1:36 мин.
Козметични разлики във времената от предния път. Тая тренировка съм я оптимизирал.
След като вчера инвестирах половин час да си настроя тренировката с всичко предвидимо (подготовка, работа, почивка след подхода, почивка след интервала, преход към следващия уред), днес пробвах как е. С една дума - неизползваемо. Не и за сам човек с петсекунден интервал. Още на 2-3 серии тяга бях на напълно различно място и то не заради почивките, а заради грешно преценено и променливо от подход на подход време за изпълнение (вместо предвидените четири секунди, двете повторения ми отнемат 5 в началото, 6 в края на интервала). Не виждам начин да го направя приложимо за толкова кратки интервали - минимално отклонение в един подход дава голямо общо с натрупването.
Положително:
- Максималните серии прилични днес.
Отрицателно:
- Някак завърших интервала, но после рязко ми свърши батерията за коригиращите.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Вчера казах, че няма от какво да се оплача. Днес има, но ще го спестя, че още не съм го преглътнал, а и без друго са разни безинтересни дребнотемия.
Петък е и си сипах чаша вино. Наздраве!
11.01.2019 г.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Попаднах на интересно проучване за епигенетичния отговор на тренировки с тежести. Интересното не е, че генната експресия на гените, отговорни за мускулна хипетрофия, се променя при трениращите спрямо контролната група (макар че и това вероятно е нещо, което много хора не знаят), а че при еднакво натоварване промяната е различна дори сред трениращите, което показва нуждата от индивидуални адаптации в начина на трениране.
Иначе YNWA. Забравяме играта, добавяме още три точки и продължаваме да мечтаем за титлата, която убягва вече 30 години.
11.01.20
22:27
.
ПС....не схванах, че е спам.....трийте и това.
Сори, Боби, след като писах настоящото видях, че си замел.
Мнението беше редактирано от Деян на 11.01.20 22:36.
11.01.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12 (или 13) x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4+1х130 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 21 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син, нов).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 14, 7.
Време за тренировката - 18:06 мин. (заедно с клека), отделно клека 2:45
Чисто време за интервалите - 8:03 мин.
Преходи - 2:36 мин.
Прилично днес. Ще се наложи да тренирам два дни подред, затова отидох рано, още с отварянето на залата, да пусна поне 36 часа между двете тренировки.
казано от Alexander Krastev на 08.01.20, 20:31:
Боби, за болката в китките и лактите при клека, аз си реших проблема с един особен хват - хващаш лоста с палец, показалец, среден и безименен отгоре над лоста, оставяш кутрето под лоста и завърташ китките леко навън 🙂
Днес пробвха хвата на Сашо Кръстев. Не решава изцяло проблема, но значително подобрява положението. Сашо, имаш (поне) една бира от мен, като се видим. 🙂
Положително:
- На клека свалям още малко от времето. Имах усещането, че се мотая, но явно не е било така. Като свикна с новия хват, ще свалям и още - има откъде.
- Останалото също бързо и стегнато. На лега не бях 100% сигурен в броенето и направих допълнителен подход.
Отрицателно:
- Нищо конкретно всъщност.
Добавки:
3. Преди лягане (план) - 1,5 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес май освен тренировка и квасене на мляко, няма да се занимавам с друго. Най-много да си сипя едно уиски и да си пусна “The Expanse”, че не съм догледал четвъртия сезон.
12.01.20
16:56
казано от Boby_ на 12.01.20, 14:42:
Днес пробвха хвата на Сашо Кръстев. Не решава изцяло проблема, но значително подобрява положението. Сашо, имаш (поне) една бира от мен, като се видим.
Питай патило 🙂 С времето би трябвало да става по-добре
13.01.2020 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х170 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 4х45, 5х45 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 8х30 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 5х12 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 6.
Време за тренировката - 16:44 мин.
Чисто време за интервалите - 05:41 мин.
Преходи - 1:38 мин.
Днес странна тренировка. Много бърза, а в същото време субектовното усещане беше за тотална умора - имах усещането, че едва мърдам. С недоспиване и в два поредни дни се очакваше.
Положително:
- Най-бързите интервали Г досега - направо прелетях през интервалите.
Отрицателно:
- Много умора усещах.
Добавки:
Обобщение за деня:
Ами понеделник, какво да обяснявам повече.
14.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес среща в извънградски хотел.
Вечерта ни спретнаха тренировка. Очаквах нещо тривиално, оказа се предизвикателство, въпреки че беше само със собствено тегло. Най-вече ме измъчи кардио-частта - натресоха ми за партньор ски-бегач на високо ниво в прекрасна форма и с точно 25 години по-млад от мен (студент на практика при нас), който на всичко отгоре ми е подчинен. Нямаше как да си позволя да изоставам. 🙂 На частта с лицевите опори и тази за ядрото нещата изглеждаха лесни, но като стигнахме до интервални спритнове в комбинация с жабешки подскоци и изометрия на полуклек, играта загрубя. Утре трудно ще ходя. Все пак изкарах цялата “програма” и май коленете ще бъдат така добри да си траят поне този път.
15.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес приключих срещата малко предсрочно. Тотална загуба на време - два дни със съдържание за два часа, че и за по-малко. Съответно се събраха неща като за цяла седмица за следващите два дни.
Учудващо, но въпреки очакванията, мускулната треска от вчера едва се усеща. Явно съм в по-добра форма, отколкото си мисля и има известен пренос от интервалите не само в силово отношение, но и към кардио, каквото по правило не правя и не обичам.
16.01.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х20 кг.
Коригиращи упражнения:
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 9 (един сив, 3+ плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 7.
Време за тренировката - 18:14 мин. (клекът отдено за 2:43)
Чисто време за интервалите - 08:38 мин.
Преходи - 2:97 мин.
Много прилично днес, особено като за недоспал и с мускулна треска.
Положително:
- На клека още пет секунди надолу.
- Останалото също стегнато и бързо.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес реших да не ходя до офиса, то пък се наложи да работя с едни големи файлове на сървъра, дето от нас ги отварям по половин час. Не особено продуктивен ден с две думи.
17.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес реших да търся някакво пътуване за февруарската ваканция на щерката, че не ми се стои в Швеция, а и по коледно-новогодишните празници си бяхме тук. Имах “само” три условия - евтино, топло, безопасно (избери две от трите 🙂). Накрая си стиснахме ръцете с Райънеър и букинг.ком на Малта. Директен полет, приемливи цени извън сезона, все ще има какво да се види във Валета и околностите за 2-3 дни, а и не съм бил там. Времето при всички случаи ще е по-топло от това тук, така че и на това условие отговаря. Ще видим дали ще ми хареса. 🙂
Сега отивам за бира, докато не са затворили.
18.01.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х1х140 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7х150 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 7+1х60 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х121 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 4х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 6х32 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 10, 8.
Време за тренировката - 17:44 мин.
Чисто време за интервалите - 6:22 мин.
Преходи - 1:28 мин.
Събота следобед рядко се случва да тренирам. Като че ли е по-спокойно в сравнение със сутрин.
Положително:
- Прилично време на интервалите.
- Максималните серии също добре - на тягата вдигам с едно, на раменната не успях да заключа осмото.
Отрицателно:
- Усещането, че съм на умиране, се връща с всяка следваща тренировка Б.
Добавки:
Обобщение за деня:
Зимата все така я няма. И днес същото, каквото е от октомври - мрачен, топъл ден с лек дъждец.
Сити правят всичко възможно да загубят титлата предсрочно. Не че се оплаквам, но те нямат никакво знчение в голямата картинка! Само загрявка за утре. YNWA!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.01.20 20:06.
19.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Спокойна, топла, слънчева неделя. Най-после се наканих да пусна един удължител и да сляза с прахосмукачката да си изчистя колата.
20.01.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 12х1х120 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 12x1х110 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х130 кг. (петото с отлепяне на задника от пейката)
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 12x1х10 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х20 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 12x1х20 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х26 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 22 с.
2. Разтягане с ластик пред гърди - 5 (син, нов).
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 7 (сив+червен, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 12, 7.
Време за тренировката - 18:17 мин. (заедно с клека), отделно клека 3:00
Чисто време за интервалите - 8:07 мин.
Преходи - 2:51 мин.
Понеделник сутрин преди работа не е време за подвизи.
Положително:
- Всичко след клека беше доста бързо.
Отрицателно:
- Някак успях да добавя 15 секунди на клека, а уж не се мотах много. Часовникът обаче казва, че съм.
Добавки:
Обобщение за деня:
Едни следобедно-вечерни срещи са ми се наредили днес, та се наложи да тренирам преди работа. Иначе засега нищо особено.
21.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес цял ден от среща в среща. От цялото прескачане от тема на тема ме боли главата и си тръгвам.
22.01.2020 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 12х1х160 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х170 кг
2.1. Раменна преса от стоеж (през 5 секунди) - 12х1х60 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х70 кг.
3.1. Гребане с трап-бар от земя (през 5 секунди) - 12х1х121 кг.
3.2. Гребане с трап-бар от земя (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х131 кг.
4.1. Кофички на халки с доп. тежест (през 5 секунди) - 12х1х25 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х35 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 5х45, 4х45 кг (на ръка).
2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6х34 кг.
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 6х12 кг. (на ръка)
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 11, 6.
Време за тренировката - 17:09 мин.
Чисто време за интервалите - 05:43 мин.
Преходи - 1:47 мин.
Днес в залата направо се прескачахме. Интервалите - с козметични разлики с предния път.
Положително:
- Доста добре на максималната серия на тягата.
Отрицателно:
- Пак тренирах “снощен” и недоспал.
Добавки:
Обобщение за деня:
Времето ми напоследък минава в непрестанни срещи. Не ми беше това идеята, като се съгласих да замествам, но явно така ще е.
23.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес поработих от нас - три телеконферентни срещи и денят си замина.
24.01.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Клек (през 5 секунди) - 10х2х100 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег (през 5 секунди) - 9х2х100, 1х1+1х100 кг.
2.2. Избутване на прав лост от лег (максимална бройка след до две мин. почивка) - 4+1х110 кг.
3.1. Набирания в подхват с доп. тежест (през 5 секунди) - 10х2х0 кг.
3.2. Набирания в подхват с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6х10 кг.
4.1. Борческо въртене с дъмбели (през 5 секунди) - 10х2х16 кг.
4.2. Борческо въртене с дъмбели (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х20 кг.
Коригиращи упражнения:
3. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош, ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 2 плочки).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките/лоста с две ръце) - 13, 6.
Време за тренировката - 18:49 мин. (клекът отдено за 2:47)
Чисто време за интервалите - 09:19 мин.
Преходи - 2:09 мин.
Петъчна навалица в залата.
Субективно дадох всичко от себе си и имах чувството, че съм много бърз, но времето е по-бавно от предните.
Положително:
- Опитвам се да сменя малко ъгъла на китките на лега. Може би ще има известно подобрение за лактите, ако се науча да го контроирам.
Отрицателно:
- Времето е нагоре, макар и не с много.
- Днес ден на отказите - на лега и в последния подход на интервала, и в максималната серия по един.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо особено - дежурните срещи и разправии с хора.
25.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо за разказване днес.
26.01.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1.1. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (през 5 секунди): - 10х2х140 кг.
1.2. Мъртва тяга с повдигнати пръсти (максимална бройка след до две мин. почивка) - 8х150 кг.
2.2. Раменна преса от стоеж (максимална бройка след до две мин. почивка) - 6+1х60 кг.
4.2. Кофички на халки с доп. тежест (максимална бройка след до две мин. почивка) - 5х25 кг.
Коригиращи упражнения:
1. Румънска тяга с дъмбели (с фетгрипове) - 6х45, 5х45 кг (на ръка).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (чуково) - 6х32 кг (на ръка)
3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 5х12 кг (на ръка).
4. Повдигане на тяло от вис с главата надолу (с пипване на обувките с две ръце) - 10, 8.
Време за тренировката - 17:58 мин.
Чисто време за интервалите - 6:16 мин.
Преходи - 1:43 мин.
Тренирах с отварянето на залата и беше сравнително спокойно.
Положително:
- Свалям още няколко секунди от интервалите (тягата и гребането най-бързите досега, както и общо интервалите).
- Още една крачка напред на максималната серия на тягата - осмица този път.
Отрицателно:
- Когато се раздам на тая тренировка, усещам буца в гърлото и вкус на кръв в устата, а като приключа с интервалите, ми трябват десетина минути, преди да мога да се вдигна и да си разтоваря уредите. И другите три ми тежат, но никоя не ме докарва до това състояние.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нещо в последно време никакъв социален живот, освен този в офиса. Никъде не излизаме, с никого не се виждаме... Аз съм си добре така, ама жената нещо се сдухва. Трябва нещо да измислим по въпроса.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.01.20 16:48.
казано от Boby_ на 26.01.20, 14:50:
Отрицателно:
- Когато се раздам на тая тренировка, усещам буца в гърлото и вкус на кръв в устата, а като приключа с интервалите, ми трябват десетина минути, преди да мога да се вдигна и да си разтоваря уредите.
Имам сходни чувства след моята тренировка с тяга.
казано от nervak на 26.01.20, 15:35:
Тягата не е ли 10х2?
Да, по две е. Копи-пейст грешка.
Благодаря за корекцията. 🙂
казано от karfi4ka на 26.01.20, 15:52:
казано от Boby_ на 26.01.20, 14:50:
Отрицателно:
- Когато се раздам на тая тренировка, усещам буца в гърлото и вкус на кръв в устата, а като приключа с интервалите, ми трябват десетина минути, преди да мога да се вдигна и да си разтоваря уредите.Имам сходни чувства след моята тренировка с тяга.
При мен се случва само на двойките тяга през пет секунди, не и на единиците. Не се случваше преди и на тройките през 10-15 секунди.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.01.20 16:50.
казано от Boby_ на 25.01.20, 19:16:
25.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо за разказване днес.
от 10 години живея за момента, когато ще имам такъв пост и 9 лайка на него 😄
казано от Блажка на 27.01.20, 17:35:
казано от Boby_ на 25.01.20, 19:16:
25.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо за разказване днес.от 10 години живея за момента, когато ще имам такъв пост и 9 лайка на него 😄
Както беше казал Уди Алън, за да живееш 100 години, трябва да се откажеш от нещата, заради които искаш да живееш 100 години. 🙂
Перефразирано за тази ситуация, за да имаш лайкове, трябва да спре да ти пука дали имаш лайкове. 😄
27.01.2019 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес изненадващо положителен понеделник. Първо добри новини за разрешителното за работа на австралийския образ от екипа ми, когото изгониха от Швеция - ще може да се върне съвсем скоро и няма да се налага да му търся заместник. После получих дългоочаквани данни за... Исландия, които ще ми облекчат значително живота. Сега май ще мина да си взема няколко бири - заслужава си. 🙂
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.01.20 17:40.
А спомняш ли се едно време, когато ако имаш 10 лайка и постът ти светваше в оранжево - твоят и на Сашо дневниците бях просто оранжеви, после станах на всеки 15 лайка и вашите пак бяха оранжеви, много се дразнех.. 😄
казано от Блажка на 27.01.20, 17:41:
А спомняш ли се едно време, когато ако имаш 10 лайка и постът ти светваше в оранжево - твоят и на Сашо дневниците бях просто оранжеви, после станах на всеки 15 лайка и вашите пак бяха оранжеви, много се дразнех.. 😄
Добрите стари времена, когато лайковете променяха из основи живота на хората? 😄
27.01.20
18:18
Темата с лайкването е интересна. Отне ми близо 3 год, за да надживея тази глупост и да спра да лайквам.
казано от Brown Bomber на 27.01.20, 18:18:
Темата с лайкването е интересна. Отне ми близо 3 год, за да надживея тази глупост и да спра да лайквам.
Аз пък лайквам (почти) наред. Има хора, за които е важно. 🙂