Peaceful mind and body ♥ Getting back in shape & Breastfeeding

Прескочи до:

18.02.20
21:27

Днес няма смисъл да попълвам хапване и активност - беше хаотично цял ден и даже не мога да си спомня всичко. Но се отбивам да се похваля с първата ми безглутенова баница!

Стана супер вкусна и определено надмина очакванията ми. Реших да напиша рецептата тук, надявам се да е полезна на някой друг като мен. 🙂 А и без глутенова непоносимост, ако просто искате да намалите тестото - дори няма разлика във вкуса.

Продукти:
- 1 пакет оризови кори (12бр)
- 5 яйца ( + 1 жълтък за намазване)
- 380гр сирене (съветвам ви да го обезсолите преди това ако не искате да е много солена)
-  Краве масло за намазване (моето беше около 70гр)

Приготвяне:
- Първо разбих яйцата и добавих натрошеното сирене.
- Разтопих маслото с което намазах тавата преди да започна да редя баницата.
- Всяка оризова кора първо потопих в топла вода за да омекне, след това я слагах в голяма плоска чиния и добавях 4 супени лъжици от сместта, навивах и поставях в тавата.
- Когато наредих всички кори намазах отгоре с 1 разбит жълтък и останалото масло.
- Пекох на 180 градуса с вентилатор докато стана златиста, след това смених на 150 градуса само горна фурна с вентилатор. Отне около 1 час, но мисля, че това ще зависи от фурната за това просто наблюдавайте често и преценете кога е готова.
- След като я извадих от фурната веднага я напръсках с малко вода и я завих с кърпа за 15мин. за да омекне още малко.

Приятен апетит! ❤

Мнението беше редактирано от Теди на 18.02.20 21:48.

05.03.20
20:37

Здравейте!

Напоследък пропускам да пиша, понеже повечето дни ми е много лошо и нямам какво да описвам особено. 😁 Въпреки, че точно в момента искам да следя какво хапвам... някои път направо ме е срам да го описвам във форум за здравословно хранене хаха.

По-лесно ще ми е все пак ако вече официално споделя новината ( предполагам повечето са се досетили по добавките ми и липсата на кафе). Очакваме бебче! ❤ И това е причината за промяната в храненето и активността ми.
За жалост съм от жените при които първите месеци минават тежко. Непрестанно повръщане от повечето храни които видя или дори си помисля! По цял ден ми е лошо и отпаднало, правя опити за разходки които понякога са успешни, друг път не.

Хубавото е, че последната седмица малко ми се пооправя на моменти. В момента повечето дни ми е добре, но има такива в които отново не ми е. За сега се приспособявам както мога честно казано. Все още съм в трети месец и тепърва свиквам с всичко.

Смятам веднага щом се чувствам добре по-често и отминат гриповете да съм по-активна и да се върна в йога студиото. 🙂

За сега не съм качила нищо, все така съм си около 43-44кг. Само имам повече водна задръжка вечер иии понеже съм слабичка се забелязва леко коремче.
Прикачвам снимки от последния ехограф на който бях и една на мен. Обещавам си да пиша по-често каквото и да е състоянието ми.

❤❤❤

Мнението беше редактирано от Теди на 05.03.20 20:41.

05.03.20
20:48

05/03/20

И понеже горе обещах, нека започнем от днес.

Добавки - Фолиева киселина 400мг х2
Активност - днес е от лошите дни, нямаше разходка 🙁

Храна:
- Кафе с мляко ( пия кафе много рядко и то доста слабо) ; Домашна гранола с ядки + овесено мляко + мед и 1/2 банан
- Сурови лешници, кашу и бразилски орех
- Безглутенови филийки препечени със сирене и кашкавал, няколко маслини, чери домати
- Ориз със задушени зеленчуци
- По-късно евентуално ябълка или чай, ако стомаха ми го позволи

05.03.20
21:34

Страхотна новина, дано всичко протече гладко :)

05.03.20
21:38

Ех, страхотна новина ❤ Днес само хубави неща чета  тук 🤗
Честито, Теди 😊 Лека бременност и пухкаво бебче на финала 😄

Мнението беше редактирано от Vess на 05.03.20 21:38.

Прочитайки мнението ти в моя дневник, разбрах за тази хубава новина!

Желая лека бременност, скоро да спре да ти се гади и да имаш едно здраво, прекрасно бебе!

Да, бб бебе тиймът, който наистина съществува, определено се разраства. 😁

<3

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.03.20 12:38.

06.03.20
15:41

Б(е)Б(е) - тийм. 😄

06.03.20
17:44

Благодаря на всички за милите думи!

Рони, аз дори не знаех, че и двете вчера сме съобщили новините. 😁 Понеже много рядко ползвам лаптопа си, а мобилната версия не ми е много удобна.. и за това рядко влизам в другите дневници. Та днес се случи да си отворя лаптопа и какво да видя хаха. Бях приятно изненадана. 🙂

А това с бебе тийма първо си мислех, че е шега. Явно наистина си го има! 😁

Мнението беше редактирано от Теди на 06.03.20 17:44.

06.03.20
19:07

Никаква шега не е 😂 Градете, отборът ви чака 😂 Не са само тия 😂

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.03.20 19:19.

06.03.20
20:15

06/03/20

Активност - 5км разходка на слънчево време ❤

Храна:
- Домашно мюсли с ядки и семена + овесено мляко + банан и мед; 4-5 глътки слабо кафе
- Мелба с боровинки и орехи; Фреш портокал
- Безглутенов събуей ( хумус, авокадо, зеленчуков шницел и спанак)
Добавям: Няколко оризовки, шепа лешници и 2-3 хапки банан

—————————————

Днес беше от хубавите дни! Успях  като нормален човек да си свърша работа вкъщи сутринта и след това половината ден го прекарахме в парка.

Лошото е обаче, че навън се изморих и реших да си полегна като се прибирах. Сега не мога да стана. 😁Толкова ми е лошо и ми се повръща, че нито мога да се изкъпя, нито да вечерям. Ако по-късно ми се оправи ще хапна още нещо малко.

Много ми е хубаво като усетя уханието на идваща пролет! 🌷

Мнението беше редактирано от Теди на 07.03.20 01:36.

Честито щастие.! Лошото ще мине. Лека бременност 😉

07.03.20
20:45

07/03/20

Активност - 7км разходка

Храна:
- Домашно мюсли с ядки и семена + овесено мляко + банан и мед; 4-5 глътки слабо кафе
- Шопска салата;  Кюфтенца от киноа и спанак 4бр, с малко сушени домати и кашу
- Фреш портокал
- Няколко солети от лимец
Идват ни гости тази вечер, от масата ще хапна: Парче баница с оризови кори; малко салата чери домати, катък и зелени маслини; сурови орехи; Студен чай праскова (другите се събират да пият, аз ще съм на чай :D )

———————————————

Днес не ми е било лошо дори за момент! Имах изненадващо много подаръци за именния си ден, прекарахме страхотен ден с приятели навън, дядо ми прати домашни яйца и кисело мляко от село иии всичко завършва с приятна компания вечерта на спокойно вкъщи. ❤

Качвам снимка на новата ми пижамка от днес и на трапезата и ви пожелавам приятна вечер!

Мнението беше редактирано от Теди на 08.03.20 00:31.

RR

08.03.20
09:59

Честит 8 март!

08.03.20
18:39

Честит празник, мили дами! Продължавайте да правите света по-красив!
————————————-

08/03/20

Активност - Малка разходка днес, повече почивка и домашни задължения

Сън - 7 часа с три будения за вечерта
* Започвам да си записвам пак съня, защото постоянно наблюдавам промени. Когато ми беше лошо всеки ден спах непробудно по 8-9часа, от седмица насам спя разпокъсано и по-малко. Като се замисля единствената промяна е малко количество кафе сутрин.. а без него пък не мога да ходя до тоалетна с дни. Ако това е проблема ще трябва да избирам между съня или нормалната перисталтика. 😁

Храна:
- Късо кафе с мляко; Фреш грейпфрут и портокал; Домашно мюсли с ядки + овесено мляко + банан и мед
- Две шепи печени бадеми и кашу
- Няколко хапки от ябълката и банана на приятеля ми
Вечерта сме на гости у наще - Пиле с картофи на фурна; таратор; малко бадеми и кашу

—————————————

Днес станах доста късно и закусвах чак в 13ч. Не ми се е случвало да стана по-късно от 9:30ч. от поне месец насам, ми много ми беше хубаво! 😁Съответно съм хапвала по-малко през деня, но нямям и толкова апетит колкото предните дни. 
Поглезих се с красиво сервирана закуска, после ме поглезиха и с красив букет.
А като знам как вечерята у мама е най-вкусна, нямам търпение! 🙂

Мнението беше редактирано от Теди на 08.03.20 20:37.

09.03.20
20:22

09/03/20

Активност - Свърших задачи навън, но ми стана лошо и ме заболя корема ниско долу по едно време.. та бързичко се прибрах и от тогава почивам.

Сън - 7 часа с 3-4 будения ; 1 час следобед

Храна:
- Домашно мюсли с ядки + овесено мляко + банан и мед; Няколко глътки кафе
- Голяма зелена салата с риба тон, маслини и семена
- Солети от лимец, студен чай
Малко по- късно ще вечерям - Царевични макарони с доматен сос и маслини
* Ако стоя до късно имам печени кашу и лешници или плод

————————————

Пак мъка със съня снощи, будувам до сутринта общо взето и после се будя на всеки 2 часа.
Иначе се чувствам сравнително добре. Освежих се днес на женски процедури и се почувствах съвсем като човек! 😁

Гостите онзи ден ми донесоха нещо интересно.. доколото разбрах е нещо подобно на тахан смесен с шоколад на водна баня? На мен обаче сладко така и не ми се яде, ама въобще да не чуя. Чак ме е яд за всичкото сладко което имах шанс да ям напоследък хахаха.

Мнението беше редактирано от Теди на 09.03.20 20:27.

10.03.20
22:41

10/03/20

Активност - прахосмукачка, перални, чистене на баня и това е 😁

Сън - 8 часа с 1 будене

Храна:
- Мюсли с парченца шоколад и сушени банани + овесено мляко; Няколко глътки кафе
- Фреш портокал и грейпфрут; Солети от лимец
- Зелена салата с риба тон, маслини и семена
- Пуканки с масло
- Купичка царевични макарони с доматен сос и маслини

———————————

Днес беше мързелив ден на дивана с филми и пуканки в лошото време. ❤  Не ми беше и много добре, чувствах се доста отпаднало в сравнение с предните дни.

11.03.20
20:53

11/03/20

* Забравих да спомена, че лекарят ми препоръча за сега да пия само това и от 4-5 месец да включа витамини за мен спрямо изследванията ми.

Активност -  5км разходка и 2 часа припек на слънце, обичам такива дни!

Сън - 10 часа с две кратки събуждания

Храна:
- Мюсли с парченца шоколад и сушени банани
- Фреш поркоал и грейпфрут; Капучино
- Отворих едни солети от лимец докато пазарувахме, че вече бях прегладняла
- 3 безглутенови филийки, препечени с кашкавал; Картофена салата /намачкани картофи с малко майонеза и царевица/ , няколко черни маслинки
- Плодова салата / 1/2 ябълка, круша, киви, банан/
Дописвам: Оризов чипс с вкус на домат и зехтин + 2 оризовки

Ей така като ми е добре и си имам доста апетит обаче. За 2 седмици без повръщане съм качила от 43 на 45кг. 😁

Днес направихме регулярното ваксиниране и обезпаразитяване на котарака. Поисках и изследване за токсоплазмоза да съм спокойна, че е безопасен вкъщи за мен и бебчо. Всичко си му е наред, чиста домашна котка. 🙂
Много обичам как в момента в който очакваш дете (или вече имаш такова)  всеки около теб изведнъж става със страхотни познания по темата. И ако следваш всичките такива съвети буквално трябва да НЕ живееш като нормален човек. Не знам защо когато расте живот в теб всички се чувстват пряко заинтересовани от твоето мислене и методи и просто трябва да се опитат да ги опровергаят някак. Гледам да не обръщам много внимание за сега, да видим до кога ще успея.

Мнението беше редактирано от Теди на 11.03.20 23:14.

12.03.20
20:03

12/03/20

Активност - Освен домакинска работа.. друго няма. Имах планиран 10км маршрут за хубавото време, но планът бе провален от безсъние и пролетна алергия. 🙁
Остава за утре!

Сън - Едва 5 часа с безброй събуждания

*** Удари ме пак сенната хрема с идването на хубавото време. Подути и сърбящи очи, непрестанна хрема и кихане. Няма дишане, няма сън.. като парцал съм. Единственото пръскало което ми помага последните 7 години е доста силно и противопоказно за бременни - супер!
Пробвах хомеопатични заместители и нищо. Накрая не издържах и сега си пръснах поливин доза за да подишам поне тази вечер, утре ще се обаждам пак на лекаря да мислим алтернатиниви.

Храна:
- “Сладолед” от замразен банан, фъстъчено масло и овесено мляко ; Няколко глътки кафе
- Две безглутенови филийки препечени със сирене и кашкавал; Картофена салата; 1/2 краставица и няколко маслинки
- Солети от лимец; Шепа печени кашу и лешник
-  После ще хапвам пуканки докато гледаме филми, за друго нямам никакъв апетит за сега

Мнението беше редактирано от Теди на 12.03.20 20:24.

13.03.20
22:09

13/03/20

Движение - 10км разходка на слънце ❤ И пак чистене вкъщи. Има ли други бременни които се побъркват ако не изчистят един ден? 😁

Сън - 8-9 часа с едно събуждане

Храна:
- Овес + парченца шоколад + банан и овесено мляко; 2-3 глътки кафе
- Фреш грейпфрут и портокал
- Безглутенова пица /дом. сос, прясна моцарела, зеленчуци и маслини/
- Голяма салата / маруля, краставица, чери домати, червена чушка/ с риба тон и семена
* Ако стоя до късно ще хапна и лимецови солети

—————————————

Супер ден, успях да си направя разходката. Също си купих няколко нови книги ии си вързах мартеничките на цъфнало дръвче най-после. 🙂

За малко цялата истерия покрай вируса да ме изнерви, след като 40мин. чаках опашки от хора които се запасяват за месец напред само за да мога да си купя маруля и краставица. Да не говорим всички изнервени касиери които ми се опулиха, че си плащам тока.
Но в крайна сметка си запазих настроението, избягвах затворени пространства и си дезинфекцирах ръцете често. Ама нали ако не е пълна паника не може, малко като овцете и ние. Живи и здрави да сме. Мен ме е страх повече от паниката на хората, отколкото от вируса. Особено като виждам колко лесно можем да бъдем манипулирани.

Мнението беше редактирано от Теди на 13.03.20 23:05.

14.03.20
19:58

14/03/20

Добавки - Фолиева киселина 400мг х2 ; Цетебе

Движение - 30мин. йога за бременни вкъщи от канала на Alo Yoga

Сън - 9 часа с едно събуждане

Храна:
- Овесена каша с мед, канела, орехи и 1/2 банан; Кафе с мляко
- Фреш портокал и грейпфрут
- Няколко хапки печена тиква със сушени плодове и орехи; 2 оризовки с ленено семе
- Още оризовки и купичка намачкани варени картофи с лъжичка майонеза и царевица
П.С. Дописвам пуканки и билков чай с мед
-.. Ще дописвам ако хапна още нещо. Бях планувала сладки картофи с хумус но апетита ми е на нула. Ако се насиля с хапването пък го повръщам, та по-добре нещо да остава в корема ми колкото и да е.

——————————————-

По план днес трябваше да започна да ходя на йога в студиото, но нали е затворено и реших все пак да започна вкъщи.
Най-после намерих видео за бременни което ми беше супер като натоварване, иначе все на едни скучни попадах. Доволна съм, че се раздвижих. ❤
И женската консултация ми отмениха.. имах разни въпроси и се надявах на преглед да съм си спокойна ама няма да е за сега. Дано само не продължи дълго тази ситуация.

Малко снимков материал от днес, ей така за цвят. 🙂 Закуската, фреша и аз намъкната в клин и потниче размер XS все още! 😁 Също и една книга-дневник която си взех вчера. Изглежда много приятна за сега, освен място за писане има съвети, медитации и упражнения спрямо седмицата.

Мнението беше редактирано от Теди на 14.03.20 23:07.

15.03.20
19:46

15/03/20

Движение - 20мин пилатес за бременни + 10 мин разтягане

Сън - 10 часа

Храна:
- Овесена каша с мед, канела и 1/2 банан; Кафе с мляко
- 4 ориозвки със сирене + няколко маслини
- Сладки картофи  и пресни картофки от село на фурна с подправки; Хумус ; Салата маруля, краставица, чери домати и семена
П.С. Още една малка порция от картофките и салатата 😃
—————————————

Имах мусулна треска от йогата вчера, предполагам защото не бях правила нищо близо 2 месеца. Доста ще ми помогне това, че забременях в добра форма и период на активно натоварване.
Когато мога да посетя лекаря си и да се допитам до него и когато отворят студиото ще увелича натоварването. Това ми идва малко лесно.. но нямам смелост на своя глава да действам.

Мнението беше редактирано от Теди на 15.03.20 22:16.

15.03.20
23:17

Взела си си от на моя колежка постелките. :) Доволна ли си от нея?

16.03.20
00:21

казано от Margi на 15.03.20, 23:17:

Взела си си от на моя колежка постелките. :) Доволна ли си от нея?

Даа, даже две! ❤ Първо си поръчах една още като беше направила първото си стори за тях иии после още една. Много съм доволна! Водех по 10 часа на седмица и не мръдна, нито се зацапа. Отделно съм супер стабилна на тях.
Честно да ти кажа това са ми първите качествени и хубави постелки, преди това ползвах напълно обикновени от 8лв. Така че не мога да ги сравня с други, но съм доволна от избора си.

А и Сандра е готина.. предпочитам да подкрепя човек,който е вложил труд и вдъхновение вместо магазини. :))

Другата ми е с вълк. 😁

Мнението беше редактирано от Теди на 16.03.20 00:25.

16.03.20
10:45

Радвам се че ти е харесала. 😆
Сандра е готина и се радвам че и потръгват нещата. Ако нямах около 5 постелки, с удоволствие бих си взела, но засега ми се вижда излишно прахосничество да взема още една.
Няколко пъти в студиото вземам мострената и постелка да водя на нея, да съпортна начинанието и, доколкото мога. На хората винаги им прави впечатление и питат. 😄

Мнението беше редактирано от Margi на 16.03.20 10:47.

Иван

16.03.20
13:54

казано от Margi на 16.03.20, 10:45:

Радвам се че ти е харесала. 😆
Сандра е готина и се радвам че и потръгват нещата. Ако нямах около 5 постелки, с удоволствие бих си взела, но засега ми се вижда излишно прахосничество да взема още една.
Няколко пъти в студиото вземам мострената и постелка да водя на нея, да съпортна начинанието и, доколкото мога. На хората винаги им прави впечатление и питат. 😄

Тя, в такъв случай, направо трябва да ти подари поне една .

16.03.20
15:01

😃
Не всичко се прави за материални придобивки. Понякога е хубаво човек да помгне ако му е по силите, макар и с мъничко. Още повече, не ми коства абсолютно нищо. 😄

Мнението беше редактирано от Margi на 16.03.20 17:08.

16.03.20
15:38

Аз също помолих моето студио да водя с тези постелки и нямаха проблем, въпреки, че не са техни. И супер много хора ги снимаха и ме питаха от къде са!😁 Дори не я познавам толкова лично. Мен ме кефи, че тя по никакъв начин не агитира и не е натрапчива. Има хора които ти блъскат продукта в лицето и 5 пъти ти казват да го споделяш с други. Тази жена даже не знае, че съм водила с нейните постелки и съм давала координати на хора да си ги поръчат.

И ние някой ден може да имаме нова идея и нужда от подкрепа, кой знае. Ако всеки се надява на нещо в замяна, как ще се случат нещата? 🙂

16.03.20
19:57

16/03/20

Движение - 40 мин йога за бременни от Alo Yoga

Сън - 10 часа с две-три събуждания

Храна:
- Овесена каша с мед, канела и 1/2 банан; Кафе с мляко
- 4 ориозвки със сирене, 1/2 краставичка
- Още една оризовка и няколко хапки картофена салата
Предстои - За вечеря ще мъча едни бъркани яйца с червена чушка и сирене + препечени филийки. - Успешен опит! 😁
- Портокал, билков чай с мед

—————————————

От няколко дни сутрешното ми гадене се е преместило на вечерно. Доста кофти, още по-трудно ми е така с вечерята.
Иска ми се поне малко да хапна от домашните яйца.. ей като помириша яйце да се готви и ми призлява. Тази вечер ще се опитам да го маскирам с уханието на чушката хахах. Търся начини да приема по-качествена храна от оризовки и солети вечер когато ми е зле. Не знам дали ще се получи за сега.
Утре мисля да пробвам и леща пак, последните два опита не бяха красиви, но имам надежда.

Иначе йогата днес ми хареса също, чувствам се по-раздвижена с всяка практика. Тези дни се надявам да направя и разходка някъде където няма хора ( ще съм с маска!). 😁

Мнението беше редактирано от Теди на 17.03.20 01:48.

16.03.20
22:41

казано от Теди на 16.03.20, 19:57:

Търся начини да приема по-качествена храна от оризовки и солети вечер когато ми е зле.

Мен в тези моменти ме спасяваше делишу-то, върху пълнозърнест хляб или сухар. (Леко киселее на вкус, предполагам затова.) С малко смачкано авокадо към него също беше супер. 😊
Течния витамин Б6 също свърши чудесна работа за гаденето, но той ми беше изписан от Доки, защото имах доказан двфицит.

16.03.20
23:23

казано от Margi на 16.03.20, 22:41:

казано от Теди на 16.03.20, 19:57:

Търся начини да приема по-качествена храна от оризовки и солети вечер когато ми е зле.

Мен в тези моменти ме спасяваше делишу-то, върху пълнозърнест хляб или сухар. (Леко киселее на вкус, предполагам затова.) С малко смачкано авокадо към него също беше супер. 😊
Течния витамин Б6 също свърши чудесна работа за гаденето, но той ми беше изписан от Доки, защото имах доказан двфицит.

Ами аз точно тази седмица на прегледа ми трябваше да пускам изледвания. Към момента нямам такива и не знам дали има дефицит. Също исках да го питам за витамини и отделно имах други въпроси ама.. няма как.

А делишу не знам какво е. 😁 Но кисело не ми звучи много добре хахах. Авокадо обожавах, сега не мога да го погледна. Въобще странна работа и не мога да си го обясня... хормони!
То проблема е, че нищо не ми се яде и когато хапна добре ми е много лошо. Има някаква тънка граница с количеството, освен каква е храната.

П.С. На мен от пицата ми е най-добре, ако мога само това да ям ще е супер! 😁

Мнението беше редактирано от Теди на 17.03.20 00:34.

17.03.20
07:49

Делишу е заквасено “сирене” от кашу. Не е твърде кисело, свежо е на вкус. :)

17.03.20
19:59

17/03/20

Движение - 20мин. интензивна тонизираща тренировка за бременни от FitSugar
* Днес исках нещо по-динамично и кратко. Определено така ми харесва повече.

Сън - Малко повече от 12 часа! 😁

Храна:
- Овесена каша с мед, канела, 1/2 банан и 2 фурми; Кафе с мляко
- 1 криспи пилешко тако (съставките долу*) + гуакамоле;  Малко пържени картофки и грилована царевица
Предстои: Начос с чедър, гуакамоле и салса иии още едно тако 😁

*Криспи такос:
Гриловани пилешко, два вида боб, зеленчуков микс, доматена паста, лук и чесън; загърнати в хрупкава царевична тортила с айсберг, чедър, зелен и червен лук. Имам 3 такива + картофки + гуакамоле,салса и царевица. 1 от тях ще е за мъжа.

—————————————

Както се вижда.. имах страшен глад за мексиканско. 😁 Още снощи видях рекламата на ресторанта, че ще доставят. Последно мексиканско хапвах в Америка и многоо ми липсваше.
От снощи не спрях да го мисля и слюноотделям, че даже и сънувах как ям такос хаха.
Днес съответно не се сдържах... за сега ми понася достаа добре.

Иначе спах.. много. Събудих се в 14:30ч и лежах още до 15:30ч. За това закуската ми беше доста късно ии след това направо вечеря. Постоянно ми се спи.

Мнението беше редактирано от Теди на 17.03.20 23:02.

18.03.20
19:55

18/03/20

Движение - Разходка

Сън - 7 часа с няколко събуждания

Храна:
- Овесена каша с мед, канела, 1/2 банан и 2 фурми; Кафе с мляко
- Фреш портокал и грейпфрут; Солети от лимец; 50гр. ядки микс
- Шопска салата + маслини; 3 домашни яйца бъркани с червена чушка, 1 препечена филийка
За по-късно ако огладнея ще хапвам плодове - днес заредихме цитруси, банани, кивита и ябълки. ❤  Иии един буркан фъстъчено масло също! 😁

—————————————

Малко съжалих, че не си поръчах вегетарианско тако вчера.
Както всеки път когато хапна месо, така и снощи ми се гадеше и имах ужасни киселини цяла нощ. Будех се през 1-2 часа, повръщаше ми се. Днес съответно съм парцал и пропуснах тренировка, но пък се разходих приятно (с маска и ръкавици). Най-вероятно няма пак да рискувам с месото скоро. За щастие яйцата започнаха да ми понасят.

Не бях излизала откакто обявиха пандемията и нямах идея какво е навън.
Направи ми впечатление днес, че масово хората без маски по улиците бяха именно възрастни хора. И на всичко отгоре супер нахално се вряха в останалите без никаква дистанция и с ведро настроение. До днес говорих на моите приятели как когато те се пазят, предпазват и по-рисковите групи... ами като видях как те самите не пазят себе си вече и това се отказвам да говоря.

Мнението беше редактирано от Теди на 18.03.20 20:31.

18.03.20
20:47

ЩШо да са с маски?

18.03.20
20:53

Първо че няма маски и второ те не пазят здравите хора, освен ако не са специални. Идеята им е ти ако кихаш и кашляш да не е надалеч.
Аз не нося маска, а от скоро не нося и ръкавици. Тъй като не виждам смисъл и от ръкавиците, имам един дезинфектант който ползвам.

18.03.20
20:58

Докато бях бременна, веднъж сложих маска, когато обявиха,че въздуха е много мръсен. Единствения ефект беше, че ми спря и малкото кислород и ми прилоша. Сега като изляза навън, хората с маски ме плашат. 😆

18.03.20
21:10

Абе за маските не знам, аз лично преподчитам да нося. Друго имах в предвид иначе, липсата на маски просто я споменах.

Може би не се изразих правилно горе - бях възмутена от това, че всички възрастни са навън и по абсолютно нищо не си личеше, че има пандемия. Целият свят е очевидно засегнат, някои страни доста сериозно. За пръв път нашите управляващи реагираха адвкватно и изключително навреме.. оказа се обаче, че донякъде в нас е проблема.
В момента тук не е толкова страшно, но ако не се спазват мерките за превенция няма скоро да се справим с обстановката.

Както и да е, с това исках само да изясня целта на коментара ми. Всеки има различно мнение по този въпрос, аз просто изказах моето. Не ме и бърка кой какво е решил като цяло.. дразня се, защото по този начин скоро няма да се намали броят заразени.

П.С. Допускам и факта, че съм бременна да спомага гнева ми! 😁 Хормоните са на макс и си искам по-скоро консултацията и нормалните пазаруване и разходки!

Мнението беше редактирано от Теди на 18.03.20 21:37.

18.03.20
21:15

казано от kaloyan на 18.03.20, 20:53:

Първо че няма маски и второ те не пазят здравите хора, освен ако не са специални. .

Чак пък да няма...бащата онзи ден си е купил,щот са му свършили тези ,които аз му бях донесъл...да ги ползва като стърже и прави ножове в гаража)))

казано от kaloyan на 18.03.20, 20:53:

Аз не нося маска, а от скоро не нося и ръкавици. Тъй като не виждам смисъл и от ръкавиците, имам един дезинфектант който ползвам.

То пък голямата полза и от дезинфектанта...
И аз не нося ръкавици и маска...освен на работа))))))))))по 7 часа.

18.03.20
21:41

Досега не бях търсил маски по аптеките, но днес реших да взема и влязох в първата, на която няма табела “няма маски” и купих три броя за 9 лв, бахти спекулантите.

18.03.20
21:47

Ами аз не споря с теб, взел съм всички мерки, но ръкавиците и маските не помагат. По-важна е изолацията и дезинфекцията.
Дали нашите са взели адекватни мерки, по-скоро не. Това им беше единствения шанс. Тъй като когато трябваше да се случи това, се говореше че грип б е по-опасен. Аз бях в банско и до събота и неделя беше пълно с чужденци и италианци.
Отделно на това от италия преди това имахме огромно движение и заразените в момента не са това за което се пише.
Мерки такива трябваше да се вземат преди 2-3 седмици, но все пак по-добре късно, отколкото никога. Засправка англия и русия, които ще страдат много.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1