For_the_greater_good_of_sport

Прескочи до:

20.02.20
14:22

20.02.2020г

ТРЕНИРОВКА: повторения @ кг
4 кръга от: хип тръст + лицеви опори  (4 цели, 6 от колене)
- 8 @ 50кг + 10
- 8 @ 50кг + 10
- 7 @ 55кг + 10
- 7 @ 55кг + 10

3 кръга от:
- махове с ляв крак на гладиатора 12 @ 16кг
- скрипец тх 12 @ 25кг

3 кръга от:
- махове с десен крак на гладиатора 12 @ 16кг
- скрипец шх 12 @ 23кг

3 кръга от:
- скок на кутия - 8 скока на 75см
- раменна преса 12 @ x5кг гира в ръка

3 кръга от:
- сгъване на машина за задно бедро 12 @ 23кг
- разтваряне на ръцете в страни 12 @ x5кг гира в ръка

ХРАНА:
- 1/2 от бананово-оризовия кекс който си направих /4 яйца, 2 банана, 2чч оризово брашно, 16 фурми, 2кч п мляко, ванилия/ - много вкусен ми е, и май половината си е бая голямо количество. Ядох го на 2 пъти :D
тренировка
- 2 яйца  //предстои
- портокал //предстои
- пуешко и туршия //предстои

Много ги обичам тези скокове на кутия. Мога всяка тренировка да ги правя ^_^. Иначе май добре натоварих д-то. Сега стоя на стола в офисчето и усещам напрежение. Иска ми се на хип тръста да стигна до 60-65кг и тогава да започна да правя по 12-14 повторения.
Кученцето май ще я правим балерина :D

Мнението беше редактирано от By the way на 20.02.20 14:22.

21.02.20
14:34

21.02.2020

ТРЕНИРОВКА: серии X повторения @ кг
клек - 3x6@45кг
качване на кутия 60см - 3x24@16кг  /x12 на крак

3 кръга:
- wall ball - 12@5кг топка
- бицепсово сгъване - 8@8кг

3 кръга:
- wall ball - 12@5кг топка
- чукчета - 8@8кг

Днес всичко ми тежеше. Дали защото съм първи ден МЦ, или защото имаммускулна треска на всякъде, не знам. Клека имам още да работя по него с тези килограми. Последната серия много трудно я направих, дори последните 2 клека не бяха дълбоки.

ХРАНА:
- 1сл нутела, 1/4 от вчерашния кекс
тренировка
- салатата от снимката - предимно зеленина, малко пилешко и малко ориз //предстои
- яйчените мъфини - 2 яйца, сирене, 1чл кокосово брашно, подправки //предстои
- за вечеря планирам яйца, но да видим, бургер и пица ми звучи добре. НО чийт дните са ми утре и неделя, ще се опитам да остискам до тогава :D //предстои

Някакъв страшен мързел ме е налегнал. Не мога да си обясня от къде се е появил, но чак сега, разбирам израза “Dolce far niente”... Отдавам го на факта, че последните 2години, по-голямата част от вечерите след готвене и вечеря, минаваха в учене, гледане на лекции, кодене, решаване на домашни, изпити, задачи, после пък интервюта и тн. Не се оплаквам, надявам се труда ми да се отплати на новото работно място :) Но мисля, че от този период имам много психическа насъбрала се умора и затова сега ми е много комфортно вечер да седна и да гледам филм с Емо и кучето, това направо не съм аз, чак такъв комфорт да изпитам от нищоправене и да заспивам в 22ч! Надявам се тази умора да премине и отново да си бъда човек с несекваща енергия, но пък същевременно се наслаждавам максимално и на мързелуването.

Мнението беше редактирано от By the way на 21.02.20 14:59.

21.02.20
14:37

Въпрос - има ли начин да кача повече от една снимка наведнъж? Тъй като, за да кача повече снимки едитвам поста по няколко пъти?

Така стана, че без да искам натиснах бутончето за РЕДАКТИРАЙ и станаха 2 поста. По тази причина и си спамя дневника, като задавам въпроса в нов пост..

Мнението беше редактирано от By the way на 21.02.20 14:42.

22.02.20
14:29

казано от By the way на 21.02.20, 14:37:

Въпрос - има ли начин да кача повече от една снимка наведнъж? Тъй като, за да кача повече снимки едитвам поста по няколко пъти?

Щракаш върху качи снимки, избираш няколко, натискаш отвори/зареди (не знам какво точно пише, ако е на български) и въпреки че отдолу изглежда все едно има само една снимка, като пуснеш мнението, си излизат всичките :)

Мнението беше редактирано от Poli на 22.02.20 14:37.

24.02.20
14:10

казано от Poli на 22.02.20, 14:29:

казано от By the way на 21.02.20, 14:37:

Щракаш върху качи снимки, избираш няколко, натискаш отвори/зареди (не знам какво точно пише, ако е на български) и въпреки че отдолу изглежда все едно има само една снимка, като пуснеш мнението, си излизат всичките :)

Поли, много ти благодаря! Следващия път ще опитам. Не се бях сетила дори да пробвам този начин :D :D

24.02.20
14:24

22.02.2020 - събота
без тренировка
ХРАНА
- 5 филии хляб, бекон, сирене, масло - на сандвичи, сок от плодове, нутела. Можех и още..
- кисело мляко с много тахан и мед
- талиатели със салам и сметана

23.02.2020 - неделя
кросфит

ТРЕНИРОВКА
20 кръга, с 30кг, на всеки 30 секунди правим 3те упражнения, останалото време почивка
- power clean
- front squat
- clean and jerk

3 кръга, работна тежест 25кг
- 10 hang clean
- 10 burpee and box jump 60cm
- 10 front squat
- 10 burpee and box jump 60cm

краката ми горяха, мн ме изкефи тренировката!

ХРАНА:
- 2 филии хляб, 3 яйца, майонеза
- пилешко филе, боб, извара
- кисело мляко с тахан и мед, шоколад, портокали, сурови ядки

24.02.2020
ТРЕНИРОВКА: серии X повторения @ кг

мъртва тяга - 3x5@55кг
изтегляне на въже - 2x12@54кг; 1x8@56кг
бг клек - 2x12@18кг
плие - 2x12@24кг
лицеви опори - общо 100, 50 цели, 50 от колене

корем

ХРАНА:
- рогче с 3 вида месо
тренировка
- малък френски кроасан
- 3 яйца // предстои
- пилешко филе с броколи и сметана //предстои

Мнението беше редактирано от By the way на 24.02.20 14:25.

26.02.20
08:35

25.02.2020

ТРЕНИРОВКА - кросфит
За време 23 минути
5-10-15-20-25-30 повторения
- ground to overhead plate @10
- power clean @ 25кг
- squat @ст
- v ups

Не затворих. Стигнах до 30тите повторения, до 10тия power clean. Не изям ли бърз въглехидрат преди тренировка, ц,  идва ми трудно. Тренировката беше в 18:30, аз ядоф в 15:30 курабийката.. еми другия път ще си хапна банан или бонбон в 17:30.

ХРАНА
- 2ф хляб, филе, лютеница; голяма бисквита с шоколад
- 500гр слата домати, краставици, сирене + 1 пил филе с песто
- 1 веган курабия от курабийница
тренировка
- 2 блокчета шоколад
- пилешкото филе от снимката - 2бр + нахут с чушки на тиган

Не ме бива в позирането, но да си следя корема как върви. То повечето майки във форума имат по-оформен корем от моя де, но преди даже и не ми се очертаваше. Сигурно бъркам в храната, ама.. полагам усилия да не изям всичко което видя и поискам. Панаира зад мен е пълен, но използвах момента докато още няма никой в съблекалните и да нащракам 2-3 снимки.
С Клара тази седмица учим команди “Вземи” и “Пусни”. Много инат има в това малко телце, но ще се получат нещата. Най-голям зор виждам сутрин, когато я викам за тоалетна.. трябва да я нося на ръце от леглото до вратата. Сега започнах с наградки да я викам, но най-скандалното е, че идва, изяжда наградата, врътва се и отново скача на леглото
:D Надявам се някой ден да стане по-послушна :D

Мнението беше редактирано от By the way на 26.02.20 08:40.

26.02.20
14:20

26.02.2020

ТРЕНИРОВКА -серии X повторения @ кг
хип тръст - 4x8@55кг
задно бедро машина - 3x12@10кг за всеки крак
хипер екстнензии - 3x12@15кг диск
аддуктор - 2x12@29кг
абдуктор - 3x12@34кг
планк - 2x1мин
4 кръга:
- V преси с 2.5кг диск - 15, 15, 10, 10
- 10 пъти скок на кутия 75см
3 кръга:
- упражнението от снимката с 2.5кг диск, като аз държа краката едва на 1 педя от земята
- от същото положение - махове с краката на горе и на долу

ХРАНА
- много малко - к мляко с овес, тахан, мед; 2 блокчета шоколад
- 1 тънка баничка на пещ със спанак и сушени домати - това защото закуската не ми стигна и час след това корема ми стържеше
тренировка
- пилешко филе с броколи и сметана  // предстои
- портокал  // предстои
- пилешко филе или яйца, туршия  // предстои
- ще имаме гости, та евентуално може и нещо друго да бодна.

Реших да дам почивка на горната част.
Хип тръста ми беше лек. Други път ще сложа още. Ще увелича до 60 или 70 и след това ще увеличавам повторенията.
Аддуктор и абдуктор машината в този фитнес е комбинирана. Не ми е удобна, особено на аддуктора. Може да заменя упражнението с друго, но идея си нямам с какво.
Взаимоотношенията ми с планка май бяха до тук, мисля че не е моето упражнение, но пък за сметка на това упражнението от снимката го усещам много добре.

За храната мога да кажа това, че се усещам че ям доста. Прасешка работа, обаче ми се яде и контрола е минимален, почти никакъв. Не ме притеснява особено много факта, тъй като си стоя на 55-56кг(учудващо!). В тези килограми се чувствам добре и не ми се ще да дебелея още(затова и не увеличавам въглехидрата, нито вдигам килограмите бързо на упражненията), освен ако не се залепи на д-то, но в моя случай ще е корема. Тегля си се почти всеки ден, ако взема да дебелея ще намаля някоя и друга излишна хапка. Но факта, че постепенно в менюто ми влизат по-често малки френски кроасанчета, блокчета шоколад вечер след кросфита и майонеза не ми допада.

Мнението беше редактирано от By the way на 26.02.20 14:21.

28.02.20
08:58

27.02.2020

ТРЕНИРОВКА
5 кръга
- 20 ground to over head plate @ 10кг
- 20 box step 60см @ 10кг
- 20 burpees

ХРАНА
- 2 - 3 яйца, майонеза
- макарони на фурна с доматен сос, катък
- портокал, от фъстъченото масло от снимката
тренировка
- пилешко филе, броколи, таратор, цвекло
- фъстъчено масло

Кросфита ни са на Белмекен, за жалост ние не успяхме да отидем, та се наложи да си тренираме сами днес. Ходихме в next level на симеоновско шосе. Положително, това ни беше последното ходене там след работа. Първо, че препълнено и трябваше да чакаме или дебнем уредите, второ много позьорска работа, главно при жените - грим, нарисувани устни и ходене тип ‘Аз съм мис Свят’ и явно очакваха да им правя път хаха. Аз не съм от този, вече все по-разрастващ се, слой хора, та като се сблъскам с тях изпадам в едни размисли - Що тъй, бе народе?!
Иначе се отделих с кутия и диск в страни и си действах по тренировката.
Съвсем случайно си взех това фъстъчено масло и останах очарована от вкуса му!
И както по традиция всеки ден разливам нещо на бюрото си - този път беше кафето, обаче разляното се получи във формата на жираф, та нямаше как да не го снимам :D
Все още учим командата ‘Вземи’, но си мисля че нещо не може да навърже нещата.. стои и гледа наградата, казвам и - ‘Вземи’, но тя чака да я бутна към нея ?!

Мнението беше редактирано от By the way на 28.02.20 09:17.

28.02.20
15:45

28.02.2020

ТРЕНИРОВКА серии X повторения X кг
- клек - 2x8@45кг; 2x6@47.5кг
- на гладиатор изтегляне на крак назад - 2x14@16кг; 1x8@18кг
- напади на крак с тежест над глава - 3x10@10кг на крак
- от лег избутване на сгънатия крак - 3x12@24кг

- обръщане - 2x8@25кг; 2x6@30кг - това го правя, за да вдигна силата малко и на кросфита да ми е лесно с 25кг
- изтегляне на въже за страничната част на корема - 3x15@25кг

ХРАНА
- хляб на пещ + 2 яйца, фъстъчено масло
тренировка
- 3 яйца, малко нахут
- имам 3 портокала които се надявам да изям преди да си тръгна от офиса
- предстои

Днес една жена на средна възраст във фитнеса ми каза - “Браво, момиче! С колко много килограми клякаш! Аз не мога дори само с лоста. А ти като го правиш изглежда толкова лесно. Браво! Не знам как успяваш!” - и мен ми стана едно готино, щот с моите ПИЛЕШКИ 45кг дето клякам, получих един готин комплимент. В този момент се сетих за всички вас, които сте много по-силни от мен :))

Предстоят 4 почивни дни и пътуване по родните места. Храната не знам каква ще е, тренировките не знам ще ги има ли, няма ли да ги има.. но все пак спортните дрехи съм ги взела, желанието също. Ако не друго - поне мисля да използвам времето да правя малко упражнение за корем, че и без това не ми е силната част той.

Мнението беше редактирано от By the way на 28.02.20 15:48.

04.03.20
14:05

29.02.2020, 01.03.2020, 02.03.2020, 03.03.2020 - пиша ги почивни с една тренировка
ТРЕНИРОВКА 
- тяга - @55кг x 3x 6
- напади - @16кгx3x12
- преден клек - @30 x 3x12

` за малко да ми се размине. Гадже не обича да тренираме, когато сме в отпуска/или на почивка. А аз си имам едно на ум, след първото ни море - когато си взех в багажа гиричките 2x5кг, и той ми разнасяше багажа чудейки се защо е толкова тежък. Когато разбра не беше особено доволен, та след това гледам да не прекалявам, затова и направих само една бърка тренировка.

ХРАНА - доста въглехидрат, но пък си похапнах гювечета, домашна торта с която не прекалих, домашни сладки, родопски клин!, сарми

04.03.2020

ТРЕВИРОВКА време: 55мин
- хип тръст - @30кг x 1x8;  @40кг x 1x8;  @50кг x 1x8;  @55кг x 1x8;(подготовка за най-тежкото)  @57.5кг x 3x7;
- напади с тежест над глава @15кг x 3x12 на крак
- аддуктор - @29кг x 2x12
- абдуктор - @34кг x 3x12
4 кръга:
- V ups - 15, 15, 10, 10 @ 2.5 кг диск
- суинг - 10, 10, 10, 10 @ 16кг

ХРАНА
- 3 яйца, фъстъчено масло, мед
- голям бонбон, 2/3 като корни някакво нещо
тренировка
- 3 белтъка от яйце, малко сарми  // предстои
- ябълка  // предстои
- пилешко // предстои

` скучни са постовете без снимки :)

Мнението беше редактирано от By the way на 04.03.20 14:07.

06.03.20
08:25

05.03.2020

кросфит
AMRAP 12min
- 3 death lift @ 40кг
- 6 box jump 60см
- 9 t2b - аз го правих с колене

`не ги броих, но май бяха към 8 рунда

3 min rest - или по-скоро 3минути разтоварване на тежестите

AMRAP 7min
- 9 dumbbell snatch @10кг
- 6 lunges with dumbbell overhead @10кг
- 4 pistols - или 8 клека СТ - аз правих клековете

` 5 рунда, и сначовете от 6тия който довърших след времето

Храната не я помня

Мнението беше редактирано от By the way на 06.03.20 08:27.

06.03.20
14:02

06.03.2020

ТРЕНИРОВКА - време: 46минути
- клек - @20 x 1x 8; @30 x1x8; @40 x1x8 @45 x1x7; @47.5 x2x6
- изтегляне назад на въже за дупе - @18x2x10 /ще проверя как се казва това упр/
- изнегляне на въже за страничната част на корема - @25x2x15 - в СС с горното упр
- хипер екстензии акцент дупе - @15x2x14
4 кръга
- ръце към глезени /вдигнати крака/ - 15
- скок на кутия 75см - 5 пъти
4 кръга
- ножички - 30
- скок на кутия 75см - 5 пъти

ХРАНА
- малко въстъчено масло
- 24гр бисквита без глутен
- 300гр скир + малко к мляко + 2 кивита и ванилия
- 20гр бонбон дръвче
тренировка
- 2бр крекери
- картофи и моркови на фурна + малко 150гр извара пилос // предстои
- месо/яйца + туршия // предстои

` последната седмица си усещам бедрата вдървени. Дори изпитвах ужас и страх при мисълта да скоча на 75см, тъй като мислех че ще ме предадат някъде по пътя. Много странно и не знам на какво се дължи този факт, дали защото не разтягах последната седмица след тренировка, или  натоварването им идва в повече..
` иначе съм доволна от тренировката. Очаквах да нямам никаква сила, в предвид липсата на въглехидрат, но то се получи точно обратното и даже много се изкефих на тренировката. Единствения по-труден момент беше, когато един от инструктурите във фитнеса си отвори една голяма пицичка и си хапваше човека, и целия фитнес миришеше на пица.. а на мен ми се яде пица от.. 2 седмици?! Дано този уикенд ми излезе късмета и ръфна 1-2 парченца ^_^
` и 1-2 снимки, които ме върнаха в изкачването на Мусала и един хубав есенен ден, и двете през миналата 2019г

Мнението беше редактирано от By the way на 06.03.20 14:11.

RR

08.03.20
10:03

Честит 8 март!

09.03.20
14:13

.

Мнението беше редактирано от By the way на 09.03.20 14:54.

09.03.20

07.03.2020 и 08.03.2020 - събота и неделя - почивни, предимно въглехидратни. В четвъртък на кросфита тягата ми беше лека, та явно съм я правила грешно, тъй като кръста ме болеше следващите дни. Това е и причината в неделя да пропусна кросфит.

09.03. 2020г
55.1 кг

ТРЕНИРОВКА - 44мин
- обръщане - @30x3x8 - много съм доволна
- тяга - @55x3x5
3 кръга:
- Cable Pullthrough - @56x8
- повдигане н аръцете в страни за рамо - @5x12
3 кръга:
- аддуктор - @29x3x12
- абдуктор - @34x3x12
- раменна преса - @5x15

- V преси - 15, 15, 10, 10 с 2.5 кг диск - тея В преси ми се стори, че ги правих 7-8 минути..

ХРАНА
- 2 яйца с ементал
- 1 ябълка
тревировка
- мусака
- яйца/скир, туршия, сирене

` в сряда няма да мога да тренирам на обяд, т.е. няма да стигна изобщо до фитнес през деня, затова модифицирах тренировките за седмицата и в сряда ще тренирам у нас - с моите дъмбели и гири. Тъкмо ще имам повод да ги извадя от кашона ::)
` тягата много ми тежи просто. Едва я правя. А кръста ми май още не се е оправил напълно, тъй като усещах болка и дискомфорт. Другата седмица ще сложа 50. Скоро не сме ходили с Гадже на фитнес, за да ми види техниката. А ми се иска, тъй като имам усещане, че някъде греша в изпълнението, но то може и да не е така, разбира се.
` от обръщането съм МЕГА доволна, очаквах да направя максимум 5 повторения, но като направих 8 и можех още поне 2, реших да добавя 2 допълнителни серии.

` уикенда и двата дни ядох пица за вечеря. Неделя аз я правих. Включително тестото. Много ми е мерак да мога да си меся аз тестото. Като форма се получиха произволни пицички :D и с доза фантазия човек може да им я определи, но не бяха лоши на вкус. Като първи опит съм доволна и мотивирана да продължа аз да правя и тестото. Следащия път ще се постарая да е и по-красива ::) За мен е изключително важно масата и храната да изглеждат добре, това отчасти ме наяжда дори. Има хора от форума, които много ме вдъхновяват с красивата им храна ::)
` палачинките от снимката са по рецепта на Генади Генадиев - рецепта в снимките, много добре се получиха и със сигурност ще повторя. Изядох малко повече от половината.
` уикенда в няколко снимки.

Мнението беше редактирано от By the way на 09.03.20 14:15.

10.03.20
15:30

Ами елате и опитайте на Блага тренировката хахахаха

10.03.20
16:56

казано от Блажка на 10.03.20, 15:30:

Уикенда сме при теб в Европа ^_^

11.03.20
08:52

В този пост ще се мрънка..

Едно от нещата, които най-много мразя е да си пропусна тренировката.. вчера 10.03.2020(55,4кг) така се и получи. Както винаги за вторник, тренировката трябваше да е кросфит.
Отидох, загрях, започнахме.
21-15-9-6 /май така бяха повторенията/
- burpees
- squat clean @25кг
- V ups
Направих първите 21 бърпита и 1 повторение от squat clean и усетих дискомфорт в кръста.. направих още 1 и усетих болка и реших, че е по-добре това упражнение да не го правя, а да правя друго на негово място. Все пак кръста ме боли от четвъртък и май трябва да го оставя на мира за 1-2-3 дни.. за да се оправи. И казах на инструктора:
- *име*, аз това упражнение няма да го правя, защото ме боли кръста.. / това го казах с нормален тон, възпитан тон, който не цели караница /
- Тогава си измисли друго на негово място.

И тук е момента, в който ми стана черно пред очите все едно някой ме удари с 24кг пудовка.. облякох се и си седнах. Инструктора:
- Вики, сега разбра ли каква е разликата между: “Няма да правя това упражнение, защото ме боли кръста” и “Не мога да правя това упражнение защото ме боли кръста”
..
да бе, брат, обаче аз ако мога да си измислям готини кросфит тренировки няма да идвам в залата, и няма да пътувам всеки път по 45минути с метрото, отделно ходенето и пеша, за да дойда ТОЧНО В ТАЗИ ЗАЛА, щото тя не ми е близо нито до работа, нито до нас.. и що? За да ми кажат така.. избеснях и яко се вкиснах, щото ако знаех, че така ще стане щях да тренирам на обяд до офиса.. и без това имам нужда да се разтоваря от ежедневието на работа.
И в тая връзка, обратното броене до последния ми работен ден в текущия офис започна, остават 30 календарни дни. И виждам как това все повече ми се отразява и задачи, които преди съм отмятала с лекота, сега ги дундуркам доста повече време и тая мисъл ме напряга страшно много, разсейвам се.., затова и още повече имам нужда да ида на спорт, за да изхвърля напрежението там. А не да се натоваря още повече, б@@и!
И за капак, кучето не спира да ни прави на пук, и когато през деня е сама, т.е. всеки делничен ден, то животното си ака вкъщи.. реално го прави точно на пук, защото когато сме с нея през деня се стиска и чака да си я изведем.., караме и се като се приберем, пошляпваме я, нищо не върши работа.. и вече в чудо се виждам какви методи да прилагаме. Реално е умна и я обичам, занимавам се с нея, учим разни командички и тн за да свикне да слуша, ама тоя нейния инат ми идва малко в повече тия дни..

и това е. Хубаво е човек да се пооплаче, когато има нужда..
Храната е ок, няма да я описвам. Иначе вечерта мина в правене на албума за снимки и по-малко от 1/2 от бисквитата.

Мнението беше редактирано от By the way на 11.03.20 08:55.

11.03.20
12:47

Няма куче ,което да прави напук...

Bart Simpson

11.03.20
12:59

Теб като те затворят в една стая цял ден на пук ли ще се из@@@еш или щото не можеш да стискаш, странна логика.
А треньора ти като ти каже измисли си друго, дтугия път му плати с рисувани пари да си измисли кашкавал с тях.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.03.20 13:50.

11.03.20
15:22

казано от nervak на 11.03.20, 12:47:

Няма куче ,което да прави напук...

казано от Bart Simpson на 11.03.20, 12:59:

Теб като те затворят в една стая цял ден на пук ли ще се из@@@еш или щото не можеш да стискаш, странна логика.

Ами мисля че е на пук, поради ред наблюдения и ще дам 2 примера.
1. Когато по Коледа я оставихме на нашите да я гледат за повече от 12ч, тя се е стискала и не е искала да си върши работите. => значи може да стиска

2. Случка от една събота. Цял ден си бях с нея, реших да пусна парцал в хола и я оставих сама за 10мин в спалнята и салона. Тя точно в тези 10минути реши да си свърши и двете работи. Същата случка, само че Гадже е отишло до гаража за 20 мин и тя се е развихрила. Случайност?

Вярвам, че грешката във възпитанието е в нас. Първо куче ни е, няма как да сме перфектни. Само, че не знам кое в подхода трябва да променя..
Иначе нямам нищо против да ходи по малката си нужда, защото знае къде точно в тоалетната се прави това, другата също я върши в тоалетната, но все пак си мисля, че няма физическа нужда да с@@e от 3 до 5 пъти на ден (включително сутрешното извеждане и двете вечерни, разходки и тн)

казано от Bart Simpson на 11.03.20, 12:59:

А треньора ти като ти каже измисли си друго, дтугия път му плати с рисувани пари да си измисли кашкавал с тях.

Минимум 2 пъти трябва да го направя това.. 1 път за изгубената тренировка вчера и още 1 за причинените нерви.. бях на косъм да хвърля някой подобен коментар още вчера, но тоя път успях да се сдържа..

Bart Simpson

11.03.20
15:39

При вашите-ново място, кучето е стресирано.
Миенето-миризмите на активните вечвещества в препаратите, замаскирани с плодови ухания, които обааче животните усещат ги провокират да мислят, че това е мястото за изхождане.
Защо не отидете при някой, да ви посъветва, не знам има ли в БГ хора, които обучаават и кучета и стопани.
Аз съм коткар и те са тези, които правят на пук, гадни копелета са, но са моите животни.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 11.03.20 15:56.

11.03.20
16:27

Искаш да кажеш ,че имате куче ,което има тоалатна в къщи?

11.03.20
16:58

казано от Bart Simpson на 11.03.20, 15:39:

Миенето-миризмите на активните вечвещества в препаратите, замаскирани с плодови ухания, които обааче животните усещат ги провокират да мислят, че това е мястото за изхождане.
Защо не отидете при някой, да ви посъветва, не знам има ли в БГ хора, които обучаават и кучета и стопани.

За препаратите не го знаех, благодаря! Сменям го веднага!
Има, да, имам и познати които да ми препоръчат. В краен случай ще прибегна до това.. ще се  консултирм и с лекар, така и така имаме ходене до ветеринар, но нещата няма да ги оставя така, защото имам чувството че втората ми работа е да съм л@@@обърсачка.

казано от nervak на 11.03.20, 16:27:

Искаш да кажеш ,че имате куче ,което има тоалатна в къщи?

По принцип не искам да го казвам, но ако трябва да съм честна - ДА. На 1г и 4месеца е, пелена няма, но явно че е решила да ползва нашата тоалетна и за нейни нужди..

Мнението беше редактирано от By the way на 11.03.20 17:01.

Bart Simpson

11.03.20
17:46

Не сменяй препарата, всички имат химикали, които им митишат.
Просто казвям, че има връзка.

11.03.20
17:50

Да си кажа и аз мнението :)
Според мен решението е да мотивирате животинката с лакомства като си свърши работата навън. Така ще спре да го прави и в банята.
Ако сте упорити ще стане :)
Също помага ,ако извеждате кученцето по едно и също време. После си чакат този час.

Т. Тодорова

11.03.20
19:42

От къде си?
Ако си от Пловдив или София, мога да ти дам контакти на ЧИТАВИ професионалисти, които да помогнат да предоставите по-добри условия и възпитание на животното. Кучето НИКОГА не е виновно, а ветеринарите са олигофрени (в общия случай) и аз с тях не бих се консултирала.

Чета отгоре-отгоре, не знам какво е животинчето и от кого е взимано.

П.П. Казвам от опит, не с претенции на някъв мега капацитет - по трудния начин научих, че каквото куца в поведението на кучето, е отговорност на стопанина. Няма поразии напук, има неправилен подход.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 11.03.20 21:00.

11.03.20
22:54

То първо научено да си върши работата в къщи...а сега искате навън-ми ще мине време докато ви разбере ,какво точно искате.

12.03.20
08:33

казано от Веси на 11.03.20, 17:50:

Според мен решението е да мотивирате животинката с лакомства като си свърши работата навън.
Също помага ,ако извеждате кученцето по едно и също време. После си чакат този час.

Дам, точно така и правим, Веси - за лакомствата и часовете на извеждане. Мислех, че този подход е достатъчен, но явно, че пропускам нещо някъде или правя както не трябва.

казано от nervak на 11.03.20, 22:54:

То първо научено да си върши работата в къщи...а сега искате навън-ми ще мине време докато ви разбере ,какво точно искате.

Когато я взехме беше на около 40 дни и всички ни посъветваха да я научим на пелени, защото тогава по-често ходят на тоалетна, а и все още няма ваксини и разходки. Честно казано свикна много бързо и затова си мислех, че ще свикне бързо и когато започнем да я приучаваме за навън, но уви.

казано от Т. Тодорова на 11.03.20, 19:42:

Ако си от Пловдив или София, мога да ти дам контакти на ЧИТАВИ професионалисти, които да помогнат да предоставите по-добри условия и възпитание на животното.

Теди, ще ти пиша на ЛС :) Благодаря ^_^

12.03.20
08:46

11.03.2020 54.7кг

ТРЕНИРОВКА - в къщи
бг напади  3x12 на крак
ходещи напади - 3x24 общо за двата крака
плие - 3x12
кик бек с дъмбел - 3x9
бицепсово сгъване - 3x8
чукчета 3x8

колелото за корем, от колене

`извадих си моето мини фитнес оборудване. На дисковете си пише колко тежат, мислех че съответно 3, 2, 1.2, 1 са килограми, та направих всеки дъмбел по 9кг. И си мислех, че тренирам с 2 дъмбела по 9кг всеки. Леко ми беше, особено на бг нападите- реших че почивката във вторник ми се е отразила добре. Ама чак пък толкова добре.. нещо ме съмняваше. Претеглих ги на кантара и дъмбела показа - 5.5 килограма. Та тези цифри май са в паунди, а не в килограми. Ами лека тренировка беше, но по-добре такава отколкото никаква.

ХРАНА
- скир, к мляко, мед, киви
- 1/2 от мини козунак
- малък френски кроасан със салам и моцарела
- салата
- останалата част от меденката
тренировка
- кюфтенца и нещо като заливка за спагети без спагетите; туршия

Мнението беше редактирано от By the way на 12.03.20 08:48.

12.03.20
14:17

12.03.2020

ТРЕНИРОВКА:
21-15-9-6-3-1
- бърпи
- обръщане @25
- клек ст
- в преси
Времето ми беше - 15:02

ХРАНА:
- 2 яйца, мед, 2 лъжици скир
- безглутенова бисквитка 20гр
- 2 малки портокала
тренировка
- мусака, 2-3сл извара
- портокал
- като снощи, без спагетите

` сигурно заради хубавото време днес ми е много айляк. Кръста още ме боли. Утре няма да клякам. Затова /и не само/ реших днес да не ходя на груповата тренировка по кросфит, а да повторя тази, която не успях да направя. Модифицирах я заради кръста, и вместо обръщане+клек с лоста, правих отделно обръщане и отделно клек СТ. Сигурно и заради това времето ми е толкова малко. След това разтегнах много добре, бавно и спокойно, с кеф. Все пак реших да не ходя по-рано от обикновено в офиса.
` направих 2-3 снимки, светлината пада много кофти и едва намерих що-годе добро място. Като цяло искам такъв корем, но БЕЗ да е стегнат.. тука Е стегнат. Не очаквам, не знам и на какво се дължи, но забелязвам че горната част е започнала да се стяга, започна да се забелязва и ТАЛИЯ, извивки и тн, нещо което според мен не е заложено в гена ми, та ми стана много приятно ^_^

Мнението беше редактирано от By the way на 12.03.20 15:24.

13.03.20
11:12

казано от By the way на 10.03.20, 16:56:

Този уикенд съм вкъщи и пия ракия. Пуснаха ме най-накрая един петък отпуска от бачкане и не смятам да виждам хора поне 3 дни.

Елате другия уикенд, този ще има тренировка, но ще ме замества Стефко.

13.03.20
14:36

казано от Блажка на 13.03.20, 11:12:

казано от By the way на 10.03.20, 16:56:

Този уикенд съм вкъщи и пия ракия. Пуснаха ме най-накрая един петък отпуска от бачкане и не смятам да виждам хора поне 3 дни.

Елате другия уикенд, този ще има тренировка, но ще ме замества Стефко.

Илиян каза, че ще бъдеш вкъщи този уикенд, но не бях сигурна и ми се искаше да ти пиша в инста да те питам хаха. Така, че ти благодаря ти за потвърждението. Ако не затворят залата ще дойдем следващия, а за този - наздраве! ^_^

13.03.20
15:08

13.03.2020 - 54.9кг

ТРЕНИРОВКА
- обръщане - 3x8@30; 1x3@35; 1x2@35; 1x1@35
- хоризонтален скрипец - 3x12@25
- вертикален скрипец шх - 3x10@25

- клек СТ с жълт ластик увит 2 пъти - 4x12
- странично ходене  с жълт ластик увит 2 пъти - 3x12
- глутеус мост с @8кг дъмбел + разтваряне встрани на коленете в горно положение с жълт ластик 2 пъти увит

ХРАНА
- спагети, яйце, салам, сирене, куетчуп
- 2 парчета домашно брауни
- 1 парче брауни от лакомия
тренировка
- салата от зелении, домат, пиле, лимонов дресинг
- яйца с извара, сирене и подправки - колкото успея
- свинско с брюкселско зеле и фъстъци // предстои

` нормалните ИТ фирми ги пуснаха от вкъщи да си работят. Само тука положението е ‘Кодете от офиса, роби!’.
`голяма част от фитнесите и залите май ще ги затворят, та може да се наложи да си тренирам от нас.
`Гадже ходил за ръкавици до аптека, каза че хората купуват лекарства за по 300лв, 1к.. искат антибиотици.. ходил да зарежда, и там паника. Един колега си теглят парите от банката.. не знам, гледам да не се филмирам, ама то всички около мен са в истерия и това само по себе си не е особено приятно, самата атмосфера е неприятна

Мнението беше редактирано от By the way на 13.03.20 15:55.

14.03.20
15:16

14.03.2020 - 54.7
ТРЕНИРОВКА - почивен

ХРАНА
- 4бр палачинки с портокалов сос
- сухари с яйца, сирене и извара
?? Предстои

` движението днес е чистене и разходка в прака. Ще тренирам от понеделник в домашни условия с мини оборудването ми, което имам.

Мнението беше редактирано от By the way на 14.03.20 15:22.

16.03.20

15.03.2020 - 54.9кг
ТРЕНИРОВКА - не
ХРАНА - предимно въглехидратна
- домашна бисквитена торта с млечен крем и сладко от баба
- 2 яйца със салам, 2 филии на тиган
- 1 палачинка с портокалов крем
- 1 бургер, 1/2 питка

` като няма кросфит, няма и тренировка в неделя. Излежах го, започнах интересна книга и си четох цял ден. Движението е да напазаруваме и направя питките за бургерите.
Втори опит за питки за бургери. По-добър. Правих ги с мая на кубче, втасаха, бухнаха. Имах съмнения относно изпичането, тъй като рецептата е с прясно мляко, а аз нямах.. и ги направих с вода, но те взеха че станаха супер вкусни!

16.03.2020
` забравих да се претегля и премеря, тъй като мислех как по-бързо да изведа Клара и да си направя кафе.

ТРЕНИРОВКА

Buy-in: 50 burpees
AMRAP 10min - направих 8 кръга.
- 5 push ups - цели
- 10 sit ups
- 15 air squats
Bui-out: 50 V ups

AMRAP 17min - направих 1 кръг, и първите 20 от бърпитата на 2рия
- 50 down ups
- 25 prisioner squats
- 50 sit ups
- 25 jumping lunges
- 50 V ups
- 25 push ups - от колене
Every 2 min -> 3 deck squats

3 rounds for:
- 10 V ups
- 10 single leg v-ups - общо
- 10 hollow hold

` тренировките взех от Марто цък за страницата на Марто
и Стефан цък за страницат на Стефан
Утре ще правя стриктните преси на Блага от днешните клипчета.

ХРАНА
- малко бисквитена торта
- 1/2 питка от питките за бургери + салам, чедър
- сигурно яйца // предстои
- не знам, не ми се готви.. // предстои

` много добре се раздвижих с тези тренировки. От първата съм много доволна. Не очаквах да направя 8 повторения. 2рата много ме озори. Имах енергия за още някое и друго упражнение, но реших че е време да поработя. Като цяло малко нерви вчера и днес, и по-скоро имам нужда от спаринг.. или да ме поглези мама и да се нарева, ама и тренировките се отразиха добре :)
` оказа се, че Клара много обича да ближе пот.

Мнението беше редактирано от By the way на 16.03.20 14:17.

18.03.20
13:50

17.03.2020
ТРЕНИРОВКА - не.
ХРАНА
- овесени ядки с к мляко и мед
- яйца със салам и масло
- салатата от снимката, боб с наденица - в случая беше наденица с боб

18.03.2020 - 55.4кг
ТРЕНИРОВКА
- бг напади - 4 серии x12 @18

4 кръга
- 20(x10 на ръка) дъмбел снач @ 9кг
- 24 (x12 на крак) ходещи напади @ 18кг

16 min, от всяко по 40 секунди, май идват 10 кръга
- планк
- wall sit
- страничен планк ляво
- страничен планк дясно

4 кръга от:
- 10 клек + скок СТ
- x12 странично разтваряне на ръцете x5 кг гира на ръка

4 кръга от:
- 10 клек + скос @10кг
- военна преса x5 кг гира на ръка

` тренировката се проведе под строгия контрол на ушатия гном, който ме следеше, лежеше под мен на планка, или я учиха на ‘Дръж мама!’

ХРАНА
- 2 филии, филе, 1/2 мини десертче корни с кокос
- яйца
- салата, наденица с боб

` направих дъмбелите х9кг всеки. Отделно имам гири по 5кг.
` онзи ден в парка беше много красиво ^_^
` снимков материал от тренировката с ушатия гном.

Мнението беше редактирано от By the way на 18.03.20 13:53.

19.03.20
13:46

19.03.2020 - 54.4 кг

ТРЕНИРОВКА - на лостове
3 кръга:
- 10 бърпита
- 5 набиряния тесен хват с оранжев ластик

4 броя лицеви на успоредка - многоми харесаха

4 кръга:
- изтегляне в страни на крак с ластици - x12 на десен крак
- издърпване на ластик /оранжев/ към гърди - x12

4 кръга:
- изтегляне в страни на крак с ластици - x12 на ляв крак
- издърпване на ластик /оранжев/ към гърди - x12

4 кръга:
- издърпване на оранжев ластик с таза, акцент дупе - x12
- изтегляне на оранжев ластик с ръце, акцент дупе - x12
- колене към лакти от вис, кросфитърските, като се стараех да правя правилно движението

- 4 серии x 10 повторения - изтегляне на двоен оранжев ластик с ръка, акцент странична част на корема

ХРАНА
- 4 блокчета черен шоколад
- овес с кисело мляко и мед
- боб с наденица - сготвих за 2ри път
- суши, салата

` Ходихме на лостове. Беше яко. Времето беше супер, топличко. За сега кг са ок. Щом не надвишават 56 съм доволна. Ако тръгнат нещо на горе, просто ще ям салата с яйца на вечеря.
` МЦ първи ден.. предстоят 4 дни в агония, адски болки и обезболяващи. Тия дни са ми кошмарни, но поне съм си вкъщи. Ако не пия хапче за болката /стигала съм до 4 за денонощие/ получавам обрив на деколтето от силните болки. И това ще мине :)

Мнението беше редактирано от By the way на 20.03.20 14:00.

20.03.20
13:53

20.03.2020 - 55.1кг

ТРЕНИРОВКА:
4 кръга:
- 15 глутеус мост на десен крак стъпил на дивана, @9кг
- (първите 2 кръга)15 повторения от 1вото упражнение от клипа
- (вторите 2 кръга)x 6 повторения от 1вото упражнение от клипа @2кг във всяка ръка
- 15 глутеус мост на ляв крак стъпил на дивана, @9кг
- (първите 2 кръга)15 повторения от 1вото упражнение от клипа
- (вторите 2 кръга)x 6 повторения от 1вото упражнение от клипа @2кг във всяка ръка

4 кръга:
- 15 разтваряне в страни на кракта, от позиция глутеус мост на диван @ черен и оранжев двойни ластици
- 10 повторения от 2рото упражнение от клипа @син и зелен ластик

4 кръга:
- 12 маха в страни с десен крак @2кг
- 12 маха в назад с десен крак @2кг
- (първите 2 кръка) 12 гръбни преси
- (вторите 2 кръга) 12 гръбни преси @5кг гира
- 12 маха в страни с ляв крак @2кг
- 12 маха в назад с ляв крак @2кг
- (първите 2 кръка) 12 гръбни преси
- (вторите 2 кръга) 12 гръбни преси @5кг гира

2 кръга:
- от лег по корем, 12 пъти повдиане не десен крак @2кг
- от лег по корем, 12 пъти повдиане не ляв крак @2кг

4 серии x 12 повторения супермен @2кг тежести на всеки крак

ХРАНА:
- 1/2 шоколадова торта, от снимката. Стана ми лошо от сладко..
- бургер с питка*, 1 яйце, айсберг, майонеза
.. предстоят

* за 6 броя питки: 3 яйца, 3 сл крема сирене. Утре ще кача снимки, днес не ми се снимаше храната, освен закуската.

` упражнения за гръб - от тук взех упражненията за гръб

` качвам клипче 10 секундно клипче как преминават тренировките вкъщи с ушатия гном.

Мнението беше редактирано от By the way на 20.03.20 13:56.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1