Too Little, Too Late

Прескочи до:

27.03.20
14:55

27.03.2020 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 10х1х32+32 кг.
  2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.

Допълнителни упражнения:
  3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - към 25.

Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 06:53 мин.

Ако не друго, поне времето беше супер днес.

Положително:
  - Май ще нацеля лицевите - само на юмруци днес. Сега е мека тревата и е ОК, като дойде лятото, ще трябва да мисля за подложка, но ще го реша дотогава. Но по-добре, отколкото като ми опъне ластикът китките назад.

Отрицателно:
  - Все едно за пръв път пробвах изхвърляне. Това на клипа отпреди три дни е направо брилянтна техника в сравнение с днес. Гледах клипове, разбивах движението на елементи ... се омотах тотално, като почнах. Май ще ми отнеме доста дълго да го зауча и трябва да направя крачка назад и да почна първо със суинг с две пудовки, после със сунг+висок изтегляне и чак тогава да мисля за изхвърлянето.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Колкото ми беше хаотична тренировката, толкова и целия ден. Сега зарязвам всичко и отивам да си търся подходяща количка да си влача пудовките (които вече искрено мразя) до поляната. Писах вече на залата да ми замразят членството за неопределен период, така че Рубикон е преминат.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.03.20 14:56.

27.03.20
18:08

Положението започва да излиза извън контрол. Допълнихме до чифтове 8, 12 и 16 кг, а днес си взех и количка да си возя гюлетата до поляната. За двете 32-ки става, сега трябва да измисля как да сложа на нея и тях, и 48-ците, като пристигнат или пък да си наглася така тренировките, че да не правя с двата чифта в един и същи ден. Ще ми трябват и някакви ластици с куки да ги придържам да не се изтъркалят някъде по път.
Сега вече ще събирам погледите ежедневно на поляната... :)

28.03.20
10:40

Според мен не е правилно да заучаваш движението с двете ръце едновременно. Уж го мога, но с двете заедно омазвам техниката, трудно се позиционират горе там където трябва да са. Да не говорим, че Юри Атанасов навремето разправяше, че това са циркаджийски неща. Учи движението с една ръка с 16 кг. Не се лакоми. Една 16 и една 32 ти стигат на този етап. Според мен, разбира се.
П.С. Лично според мен най-сложно е обръщането, защото все някак става и така и си остава завинаги.

Мнението беше редактирано от StefanR на 28.03.20 10:41.

28.03.20
11:14

Виж сега, прави разлика между теб и Боби. Първо като сила, второ като идея на тренировките. Той гиревик няма става. Ще хване каквото му трябва с пудовките, просто още не е свикнал на спецификата на някои детайли.

28.03.20
16:00

28.03.2020 г.

Тренировка А

Загрявка.

Работни серии:
  1. Обръщане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 11х1х32+32 кг.
  2. Кофи на халки с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:08 мин. 

Чисто време за интервалите - 05:44 мин.

Сутринта слънчице, пролет - кеф! С новата количка не е чак толкова по-лесно. 32 и 48 заедно - абсурд. Ще трябва да са в отделни тренировки.
Ето и днешните гърчове:

Положително:
  - Обръщането заапочва да олеква.

Отрицателно:
  - Като се гледам отстрани, имам още много работа. Стартовата позиция на обръщането е твърде наведена и с флексия на първо време.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Сутринта тренировка на поляната, следобед барбекю на балкона. 4-5 бири са на път да ме съборят. Всичко идва от нередно пиене...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.03.20 16:07.

ДЕ

28.03.20
16:17

казано от Boby_ на 28.03.20, 16:00:

Обръщането започва да олеква.

Със сигурност, още повече, че като цяло интервалите почти новсякъде ти бяха през 8, а не 10 сек. Даже един хванах и на 7, а първият май бе на 6 тата. Засичах от допира на пудовките в тревата до отлепването им от нея, от където започваш движението веднага. Даже с хронометър го засякох-не за друго, а защото ми се видя по-бързо.
Кой знае и до сега как си броил. Бримчил с през 7-8 сек., мислейки, че са 10 💪

Мнението беше редактирано от Деян на 28.03.20 16:26.

28.03.20
16:28

Не е до секундите, а до техниката му, поне според мен.

28.03.20
16:47

Аз най-малко за техника и кръст мога да говоря,но ги изправяш на кръст...грам не приклякаш при старта.

ДЕ

28.03.20
17:04

За техника баш аз не мога да говоря и то на Боби. Просто е по-бърз от колкото явно брои. Това исках да кажа, което не знам в случая толкова ли е важно. А щом е по-бърз, значи през истински 10 сек. се предполага, че и техниката ще е още по-добре с 32 ките......т.е. олекнали са вече и трябат 48 ците 😎

Мнението беше редактирано от Деян на 28.03.20 17:06.

28.03.20
18:31

Добре е ,ще им свикне .
С гюлетата не е баш като щанга.
Боби,мисля някой ти писа да ги взимаш  от още по отзад, пробвай.

На някое от руските клипчета обясняваха, че при обръщане се почива в горна позиция. Това при дълга серия обръщания без оставяне на пудовките. Ако не е задължително да тръгваш от земя за всяко повторение може да пробваш да ги държиш горе и от там пускаш към задника, приклякаш и тръгваш обратно нагоре. Знам ли, може да ти е по-удобно, защото ти и така не почиваш в позата, в която броиш паузата.

28.03.20
19:45

казано от Деян на 28.03.20, 17:04:

За техника баш аз не мога да говоря и то на Боби. Просто е по-бърз от колкото явно брои. Това исках да кажа, което не знам в случая толкова ли е важно. А щом е по-бърз, значи през истински 10 сек. се предполага, че и техниката ще е още по-добре с 32 ките......т.е. олекнали са вече и трябат 48 ците 😎

Дидо, това са първи опити. Времето не е от съществено значение. Ще стигна и до него в някой бъдещ момент. :) 

казано от nervak на 28.03.20, 16:47:

Аз най-малко за техника и кръст мога да говоря,но ги изправяш на кръст...грам не приклякаш при старта.

Да, и на мен ми прави впечатление това от клипа. Висока стартова позиция, старт изцяло на кръст. Имам доста да уча.

казано от doni dimitrov на 28.03.20, 18:31:

Добре е ,ще им свикне .
С гюлетата не е баш като щанга.
Боби,мисля някой ти писа да ги взимаш  от още по отзад, пробвай.

Ще пробвам, Дони. И “последната инстанция” така казва. :)

казано от Маданеца на 28.03.20, 18:48:

На някое от руските клипчета обясняваха, че при обръщане се почива в горна позиция. Това при дълга серия обръщания без оставяне на пудовките. Ако не е задължително да тръгваш от земя за всяко повторение може да пробваш да ги държиш горе и от там пускаш към задника, приклякаш и тръгваш обратно нагоре. Знам ли, може да ти е по-удобно, защото ти и така не почиваш в позата, в която броиш паузата.

Това не е серия, Ефо, това са единици. :) Измъквам ли се с това? :)

28.03.20
21:11

От такова обръщане обаче расте трапеца.
А след два месеца това с тия 32-ки ще прави 10х3 през десет секунди.

28.03.20
23:05

Свали таза, като за тяга.
Ако продължиш с такава техника,с 48-те абсурд и ще се прецакаш.

През почивката, защо не се изправиш,да отвориш гръдния кош и задната верига,да не стои под напрежение (разстегната) ?!

Мнението беше редактирано от Гюлето на 28.03.20 23:08.

28.03.20
23:21

Обръщането ти е идеално .

29.03.20
00:13

Днес “почистих” двама души от Фб “приятелите” си заради малоумни егоистични изказвания по повод карантината. Половината от тях ги познавам от над десет години, а другата половина доскоро се изявяваше активно в този форум. Човек никога не знае къде ще срещне социопатология, която води до това единственото същество, за което ти пука, да си ти самият.  Жалка картинка. Живи и здрави да са, но без мен.

29.03.20
11:06

Другото, което аз бих направила ( и на мен ми помогна в тежестта, която ползвам) е не да  държиш във въздуха лактите докато направиш 2ро повторение,  а те да са легнали на поясната кост, или  предмишниците  на гърдите , докато  почиваш. Така ще ти и по-лека тежестта и като ги пуснеш долу, както гюлето каза в позиция  за тяга ще тръгнеш пак. И  както писах  и на Деница ще можеш да ползваш и инерцията на краката. 
Не знам дали се разбра,  но опитах :)

Мнението беше редактирано от ZshA на 29.03.20 11:06.

29.03.20
16:42

29.03.2020 г.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес почивка - снощи след бирите продължих на уиски и попрекалих, та реших, че тръстъри с махмурлук не са добра кобминация. И утре е ден.
За сметка на това следобед поиграхме малко баскетбол с щерката в близкото училище.

30.03.20
14:52

30.03.2020 г.

Тренировка Б

Загрявка.

Работни серии:
  1. Тръстъри с пудовка (през 10 секунди) - 10х1х32+32 кг.
  2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг.

Допълнителни упражнения:
  3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - два пъти.

Чисто време за интервалите - 07:51 мин.

Студ, сняг и смешни шапки...

Положително:
  - Работните ръкавици с гумените длани доста подобриха положението при набиранията. Има още какво да се иска, но поне сега ръцете ми не се смъкват до възлите и кутретата ми не стават на болезнена каша.
Отрицателно:
  - На тръстърите една идея по-добре от предния опит, но пак далеч от истината. Всичко след 4-тия подход е с оставяне на земята и после обръщане от вис.

Добавки:

Обобщение за деня:
Рано му е за обобщение, ама засега си върви насрано типично по понеделнишки.

30.03.20
20:43

Ако някой още следи какво пиша за корона вируса, ето днешната порция.
Излишно е да казвам, че го правя в свободното си време, разполагам с ограничени като количество, детайлност и качество данни и изводите трябва да се приемат с нужната доза съмнение.

30.03.20
20:50

Посланието е ясно... стойте си вкъщи! Мерси за анализа Боби!

Мнението беше редактирано от Splash на 30.03.20 21:01.

31.03.20
15:24

31.03.2020 г.

Тренировка В

Загрявка.

Работни серии:
  1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 10х1х32+32 кг.
  2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.

Допълнителни упражнения:
  3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 28.

Чисто време за интервалите - 06:24 мин.

Клипче на изхвърлянето:

Положително:
  - Мисля, че има голямо подобрение на изхвърлянето, особено след първите 2 повторения, които бяха изпробване на почвата. Още не съм си написал изцяло домашното, но напредъкът е очевиден дори за човек, толкова критичен към себе си, колкото съм аз.

Отрицателно:
  - Не знам дали е правилно това първоначално залюляване, затова в края пробвах 3-4 повторения почти или съвсем без него, с директно тръгване от задна позиция. Това, че са ми по-трудни без залюляването, показва, че все още не давам достатъчно тласък от таза.
  - Нещо лицевите днес бяха голям зор.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес решихме, че дори шведското правителство да не иска да вземе мерки, ние ще вземем сами и оставихме щерката да учи от нас. Училището вече обяви, че ще приема и този вариант (макар и с нежелание и с препоръка да не го правим, докато не стане задължително), така че детето ще може да учи и от нас. Досега използвах детската стая за кабинет, така че сега вече ще стане интересно как ще се разпределим трима души с работа, двама от които имаме постоянни разговори, в апартамент 57 квадрата с лоша звукоизолация между вътрешните помещения... Ще го измислим - няма много други разумни варианти за действие така или иначе.

31.03.20
15:35

казано от Boby_ на 31.03.20, 15:24:

Мисля, че има голямо подобрение на изхвърлянето, особено след първите 2 повторения, които бяха изпробване на почвата. Още не съм си написал изцяло домашното, но напредъкът е очевиден дори за човек, толкова критичен към себе си, колкото съм аз.

Да, разликата с първия ти клип е много голяма!

казано от Boby_ на 31.03.20, 15:24:

Не знам дали е правилно това първоначално залюляване, затова в края пробвах 3-4 повторения почти или съвсем без него, с директно тръгване от задна позиция. Това, че са ми по-трудни без залюляването, показва, че все още не давам достатъчно тласък от таза.

Не е грешно. Ще свикнеш да даваш импулс с краката и таза, както и ще свикнеш на стабилизацията на движение, че пак те местят насам-натам като ги хванеш горе. Ама ще стане, бъди сигурен.

01.04.20
09:47

Определено е по-добре от преди.
Залюляването не е грешно,даже при твоята стартова позиция е препоръчително.
Още стоиш доста изправен и пудовките са близо до теб,затова е нужно залюляването.

Приклекни с изнасяне на таза назад и пудовките да са ти под очите,или една идея пред тях. Със дърпането им под гъза се и изправяш,след това импулс с таза и са горе.

01.04.20
10:01

Сега поне прилича на изтласкване, преди беше някакво друго движение. :)

Благодаря и на двамата!

01.04.20
10:04

Много ми хареса как ги хвърли накрая, един вид не искаш да ги виждаш повече :Ц

Bart Simpson

01.04.20
10:44

Като им гледам дръжките, започвам да се чувствам все едно съм с фат-грипове с моята Донка.
Боби, много се извинявам, знаам че е нелепо, ама да питам, защото аз изхвърлям с една.... Та, защо вообще не приклякаш когато ги фърляш нагоре, а довършваш с преса?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.04.20 10:46.

01.04.20
10:54

https://www.bb-team.org/forums/viewthread/68950/P760#p-1364005

01.04.20
10:55

казано от charlie brown на 01.04.20, 10:04:

Много ми хареса как ги хвърли накрая, един вид не искаш да ги виждаш повече :Ц

Тия вече ги мразя от дъното на душата си. А ей сега ми звъннаха, че утре ще ми докарат 48-ците. Тях как ще ги хвърлям така демонстративно не знам. :)

казано от Bart Simpson на 01.04.20, 10:44:

Боби, много се извинявам, знаам че е нелепо, ама да питам, защото аз изхвърлям с една.... Та, защо вообще не приклякаш когато ги фърляш нагоре, а довършваш с преса?

Ми... нито едното не трябва да се прави. Виж го тоя колко гладко му се получава - без добутване и без приклякане (примерно на 2:00 иди направо):

Bart Simpson

01.04.20
10:59

Гладко му се получава, защото са леки, не знам това е някакъв суингоподобен снатч.
Аз когато правя снач с моята, го правя от земя, след всяко повторение я оставям и после гръм на горе по права линия.
Днес ще го снимам да ми кажете какво всъщност правя и дали е снач вообще.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.04.20 11:00.

01.04.20
11:00

казано от Bart Simpson на 01.04.20, 10:59:

Гладко му се получава, защото са леки, не знам това е някакъв суингоподобен снатч.

А ти какъв си го представяш?

01.04.20
11:01

Барт, вчера го гледах как мята и той 48кг, за тоя от видеото на Боби говоря.

Bart Simpson

01.04.20
11:03

казано от Boby_ на 01.04.20, 11:00:

казано от Bart Simpson на 01.04.20, 10:59:

А ти какъв си го представяш?

Както го описах, че го правя аз, от покой на земята, бум на горе, по права линия.

01.04.20
12:11

“Ми... нито едното не трябва да се прави. Виж го тоя колко гладко му се получава - без добутване и без приклякане (примерно на 2:00 иди направо)”

С двете 16 не ти ли се получава така?
Лично за мен ето тук, например е по-добра техниката. Особено в горната част.
https://www.youtube.com/watch?v=dRb5s2lOxV8

Мнението беше редактирано от StefanR на 01.04.20 13:07.

01.04.20
14:20

казано от StefanR на 01.04.20, 12:11:

“Ми... нито едното не трябва да се прави. Виж го тоя колко гладко му се получава - без добутване и без приклякане (примерно на 2:00 иди направо)”

16-ките ми не са състезателни и дръжките са неудобни - не мога да мушна добре ръка в тях.

А на китаеца му се получава с лекота, но в горната част пудовката минава точно над ръката и се спира в китката му. На доста места видях, че това е грешка и трябва да се избягва.

01.04.20
14:25

казано от Boby_ на 01.04.20, 14:20:

казано от StefanR на 01.04.20, 12:11:

16-ките ми не са състезателни и дръжките са неудобни - не мога да мушна добре ръка в тях.

А на китаеца му се получава с лекота, но в горната част пудовката минава точно над ръката и се спира в китката му. На доста места видях, че това е грешка и трябва да се избягва.

Според мен тя точно там трябва да мине. 45 градуса на длантта, придържана само с палеца.
Видимо няма удар по външната част на китката, а си приплъзва ръката.

Мнението беше редактирано от ZshA на 01.04.20 14:25.

01.04.20
14:34

казано от ZshA- CK на 01.04.20, 14:25:

Според мен тя точно там трябва да мине. 45 градуса на длантта, придържана само с палеца.

Може, Зори, не споря. :) Пълен новобранец съм. Ще си изградя мнение, като съм го повторил 10 000 пъти и съм “усетил” как ми идва най-добре биомеханично. Дотогава има доста вода да изтече.

01.04.20
14:41

Обобщение за март 2020

През март се постарах да обърна малко нещата и отново съм на бавно сваляне  - от 108,1 кг на 1-ви март до 107,5 на първи април, тоест цели 600 грама. При база 7709 ккал за свален килограм средният дефицит е от 289 ккал на ден.
Приетите калории за месеца са средно 2975 на ден, а неутралният баланс излиза 3264 - при сваляне с много лек дефицит сметките са най-точни, както обикновено.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3178 - достатъчно близо за моите цели.

Бях се зарекъл през март да сложа бирите под контрол, което и направих.

Бях казал и друго в началото на месеца - че не смятам да променям нищо в тренировките. Е, попромених малко - изцяло различни са, с пудовки, халки, въже и ластици навън. Как ще ми се отразят е рано да се каже, но април ще е интересно, като пристигнат и 48 килограмовите гюлета. :)

01.04.20
14:43

казано от Boby_ на 01.04.20, 14:34:

казано от ZshA- CK на 01.04.20, 14:25:

Може, Зори, не споря. :) Пълен новобранец съм. Ще си изградя мнение, като съм го повторил 10 000 пъти и съм “усетил” как ми идва най-добре биомеханично. Дотогава има доста вода да изтече.

Aз също :)
Не е да не съм имала синини, поради тази грешка, в продължение на две седмици след като започнах да мятам основно пудовки, затова си позволих мнение.
Поздрави

01.04.20
14:50

казано от Boby_ на 01.04.20, 14:20:

16-ките са си ок и не състезателни, гюлето е малко. Опитай да промениш мястото на захвата, да не е в средата. С палеца около страничната част на дръжката почти или точно обратното, кутрето да отива съвсем в края. И с даден наклон на дръжката ( не е хоризонтална горната и част, а много изправена) се получава. За китаеца и аз мисля, че това е правилният начин.

Мнението беше редактирано от StefanR на 01.04.20 15:08.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1