27.03.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 10х1х32+32 кг.
2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.
Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - към 25.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Чисто време за интервалите - 06:53 мин.
Ако не друго, поне времето беше супер днес.
Положително:
- Май ще нацеля лицевите - само на юмруци днес. Сега е мека тревата и е ОК, като дойде лятото, ще трябва да мисля за подложка, но ще го реша дотогава. Но по-добре, отколкото като ми опъне ластикът китките назад.
Отрицателно:
- Все едно за пръв път пробвах изхвърляне. Това на клипа отпреди три дни е направо брилянтна техника в сравнение с днес. Гледах клипове, разбивах движението на елементи ... се омотах тотално, като почнах. Май ще ми отнеме доста дълго да го зауча и трябва да направя крачка назад и да почна първо със суинг с две пудовки, после със сунг+висок изтегляне и чак тогава да мисля за изхвърлянето.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
2. По обяд - 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Колкото ми беше хаотична тренировката, толкова и целия ден. Сега зарязвам всичко и отивам да си търся подходяща количка да си влача пудовките (които вече искрено мразя) до поляната. Писах вече на залата да ми замразят членството за неопределен период, така че Рубикон е преминат.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.03.20 14:56.
Положението започва да излиза извън контрол. Допълнихме до чифтове 8, 12 и 16 кг, а днес си взех и количка да си возя гюлетата до поляната. За двете 32-ки става, сега трябва да измисля как да сложа на нея и тях, и 48-ците, като пристигнат или пък да си наглася така тренировките, че да не правя с двата чифта в един и същи ден. Ще ми трябват и някакви ластици с куки да ги придържам да не се изтъркалят някъде по път.
Сега вече ще събирам погледите ежедневно на поляната... :)
Според мен не е правилно да заучаваш движението с двете ръце едновременно. Уж го мога, но с двете заедно омазвам техниката, трудно се позиционират горе там където трябва да са. Да не говорим, че Юри Атанасов навремето разправяше, че това са циркаджийски неща. Учи движението с една ръка с 16 кг. Не се лакоми. Една 16 и една 32 ти стигат на този етап. Според мен, разбира се.
П.С. Лично според мен най-сложно е обръщането, защото все някак става и така и си остава завинаги.
Мнението беше редактирано от StefanR на 28.03.20 10:41.
28.03.20
11:14
Виж сега, прави разлика между теб и Боби. Първо като сила, второ като идея на тренировките. Той гиревик няма става. Ще хване каквото му трябва с пудовките, просто още не е свикнал на спецификата на някои детайли.
28.03.2020 г.
Тренировка А
Загрявка.
Работни серии:
1. Обръщане с две пудовки от земя (през 10 секунди) - 11х1х32+32 кг.
2. Кофи на халки с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х32 кг.
Допълнителни упражнения:
3. Планк с повдигане на разноименни ръка и крак - 1:08 мин.
Чисто време за интервалите - 05:44 мин.
Сутринта слънчице, пролет - кеф! С новата количка не е чак толкова по-лесно. 32 и 48 заедно - абсурд. Ще трябва да са в отделни тренировки.
Ето и днешните гърчове:
Положително:
- Обръщането заапочва да олеква.
Отрицателно:
- Като се гледам отстрани, имам още много работа. Стартовата позиция на обръщането е твърде наведена и с флексия на първо време.
Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3, 3 таблетки Orange Triad.
3. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Сутринта тренировка на поляната, следобед барбекю на балкона. 4-5 бири са на път да ме съборят. Всичко идва от нередно пиене...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.03.20 16:07.
28.03.20
16:17
казано от Boby_ на 28.03.20, 16:00:
Обръщането започва да олеква.
Със сигурност, още повече, че като цяло интервалите почти новсякъде ти бяха през 8, а не 10 сек. Даже един хванах и на 7, а първият май бе на 6 тата. Засичах от допира на пудовките в тревата до отлепването им от нея, от където започваш движението веднага. Даже с хронометър го засякох-не за друго, а защото ми се видя по-бързо.
Кой знае и до сега как си броил. Бримчил с през 7-8 сек., мислейки, че са 10 💪
Мнението беше редактирано от Деян на 28.03.20 16:26.
28.03.20
16:28
Не е до секундите, а до техниката му, поне според мен.
Аз най-малко за техника и кръст мога да говоря,но ги изправяш на кръст...грам не приклякаш при старта.
28.03.20
17:04
За техника баш аз не мога да говоря и то на Боби. Просто е по-бърз от колкото явно брои. Това исках да кажа, което не знам в случая толкова ли е важно. А щом е по-бърз, значи през истински 10 сек. се предполага, че и техниката ще е още по-добре с 32 ките......т.е. олекнали са вече и трябат 48 ците 😎
Мнението беше редактирано от Деян на 28.03.20 17:06.
28.03.20
18:31
Добре е ,ще им свикне .
С гюлетата не е баш като щанга.
Боби,мисля някой ти писа да ги взимаш от още по отзад, пробвай.
На някое от руските клипчета обясняваха, че при обръщане се почива в горна позиция. Това при дълга серия обръщания без оставяне на пудовките. Ако не е задължително да тръгваш от земя за всяко повторение може да пробваш да ги държиш горе и от там пускаш към задника, приклякаш и тръгваш обратно нагоре. Знам ли, може да ти е по-удобно, защото ти и така не почиваш в позата, в която броиш паузата.
казано от Деян на 28.03.20, 17:04:
За техника баш аз не мога да говоря и то на Боби. Просто е по-бърз от колкото явно брои. Това исках да кажа, което не знам в случая толкова ли е важно. А щом е по-бърз, значи през истински 10 сек. се предполага, че и техниката ще е още по-добре с 32 ките......т.е. олекнали са вече и трябат 48 ците 😎
Дидо, това са първи опити. Времето не е от съществено значение. Ще стигна и до него в някой бъдещ момент. :)
казано от nervak на 28.03.20, 16:47:
Аз най-малко за техника и кръст мога да говоря,но ги изправяш на кръст...грам не приклякаш при старта.
Да, и на мен ми прави впечатление това от клипа. Висока стартова позиция, старт изцяло на кръст. Имам доста да уча.
казано от doni dimitrov на 28.03.20, 18:31:
Добре е ,ще им свикне .
С гюлетата не е баш като щанга.
Боби,мисля някой ти писа да ги взимаш от още по отзад, пробвай.
Ще пробвам, Дони. И “последната инстанция” така казва. :)
казано от Маданеца на 28.03.20, 18:48:
На някое от руските клипчета обясняваха, че при обръщане се почива в горна позиция. Това при дълга серия обръщания без оставяне на пудовките. Ако не е задължително да тръгваш от земя за всяко повторение може да пробваш да ги държиш горе и от там пускаш към задника, приклякаш и тръгваш обратно нагоре. Знам ли, може да ти е по-удобно, защото ти и така не почиваш в позата, в която броиш паузата.
Това не е серия, Ефо, това са единици. :) Измъквам ли се с това? :)
От такова обръщане обаче расте трапеца.
А след два месеца това с тия 32-ки ще прави 10х3 през десет секунди.
Свали таза, като за тяга.
Ако продължиш с такава техника,с 48-те абсурд и ще се прецакаш.
През почивката, защо не се изправиш,да отвориш гръдния кош и задната верига,да не стои под напрежение (разстегната) ?!
Мнението беше редактирано от Гюлето на 28.03.20 23:08.
Днес “почистих” двама души от Фб “приятелите” си заради малоумни егоистични изказвания по повод карантината. Половината от тях ги познавам от над десет години, а другата половина доскоро се изявяваше активно в този форум. Човек никога не знае къде ще срещне социопатология, която води до това единственото същество, за което ти пука, да си ти самият. Жалка картинка. Живи и здрави да са, но без мен.
Другото, което аз бих направила ( и на мен ми помогна в тежестта, която ползвам) е не да държиш във въздуха лактите докато направиш 2ро повторение, а те да са легнали на поясната кост, или предмишниците на гърдите , докато почиваш. Така ще ти и по-лека тежестта и като ги пуснеш долу, както гюлето каза в позиция за тяга ще тръгнеш пак. И както писах и на Деница ще можеш да ползваш и инерцията на краката.
Не знам дали се разбра, но опитах :)
Мнението беше редактирано от ZshA на 29.03.20 11:06.
29.03.2020 г.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес почивка - снощи след бирите продължих на уиски и попрекалих, та реших, че тръстъри с махмурлук не са добра кобминация. И утре е ден.
За сметка на това следобед поиграхме малко баскетбол с щерката в близкото училище.
30.03.2020 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии:
1. Тръстъри с пудовка (през 10 секунди) - 10х1х32+32 кг.
2. Набирания на въже с доп. тежест (през 6-7 секунди) - 20х1х16 кг.
Допълнителни упражнения:
3. Описване на цифрите от 0 до 9 с прави крака във въздуха от лег - два пъти.
Чисто време за интервалите - 07:51 мин.
Студ, сняг и смешни шапки...
Положително:
- Работните ръкавици с гумените длани доста подобриха положението при набиранията. Има още какво да се иска, но поне сега ръцете ми не се смъкват до възлите и кутретата ми не стават на болезнена каша.
Отрицателно:
- На тръстърите една идея по-добре от предния опит, но пак далеч от истината. Всичко след 4-тия подход е с оставяне на земята и после обръщане от вис.
Добавки:
Обобщение за деня:
Рано му е за обобщение, ама засега си върви насрано типично по понеделнишки.
Ако някой още следи какво пиша за корона вируса, ето днешната порция.
Излишно е да казвам, че го правя в свободното си време, разполагам с ограничени като количество, детайлност и качество данни и изводите трябва да се приемат с нужната доза съмнение.
Посланието е ясно... стойте си вкъщи! Мерси за анализа Боби!
Мнението беше редактирано от Splash на 30.03.20 21:01.
31.03.2020 г.
Тренировка В
Загрявка.
Работни серии:
1. Изхвърляне от вис с две пудовки (през 10 секунди) - 10х1х32+32 кг.
2. Лицеви опори с ластик (през 6-7 секунди) - 20х1 със сив Pro Resistance Band Extra Heavy.
Допълнителни упражнения:
3. Коремни преси с прибиране на колене към гърдите - 28.
Чисто време за интервалите - 06:24 мин.
Клипче на изхвърлянето:
Положително:
- Мисля, че има голямо подобрение на изхвърлянето, особено след първите 2 повторения, които бяха изпробване на почвата. Още не съм си написал изцяло домашното, но напредъкът е очевиден дори за човек, толкова критичен към себе си, колкото съм аз.
Отрицателно:
- Не знам дали е правилно това първоначално залюляване, затова в края пробвах 3-4 повторения почти или съвсем без него, с директно тръгване от задна позиция. Това, че са ми по-трудни без залюляването, показва, че все още не давам достатъчно тласък от таза.
- Нещо лицевите днес бяха голям зор.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес решихме, че дори шведското правителство да не иска да вземе мерки, ние ще вземем сами и оставихме щерката да учи от нас. Училището вече обяви, че ще приема и този вариант (макар и с нежелание и с препоръка да не го правим, докато не стане задължително), така че детето ще може да учи и от нас. Досега използвах детската стая за кабинет, така че сега вече ще стане интересно как ще се разпределим трима души с работа, двама от които имаме постоянни разговори, в апартамент 57 квадрата с лоша звукоизолация между вътрешните помещения... Ще го измислим - няма много други разумни варианти за действие така или иначе.
31.03.20
15:35
казано от Boby_ на 31.03.20, 15:24:
Мисля, че има голямо подобрение на изхвърлянето, особено след първите 2 повторения, които бяха изпробване на почвата. Още не съм си написал изцяло домашното, но напредъкът е очевиден дори за човек, толкова критичен към себе си, колкото съм аз.
Да, разликата с първия ти клип е много голяма!
казано от Boby_ на 31.03.20, 15:24:
Не знам дали е правилно това първоначално залюляване, затова в края пробвах 3-4 повторения почти или съвсем без него, с директно тръгване от задна позиция. Това, че са ми по-трудни без залюляването, показва, че все още не давам достатъчно тласък от таза.
Не е грешно. Ще свикнеш да даваш импулс с краката и таза, както и ще свикнеш на стабилизацията на движение, че пак те местят насам-натам като ги хванеш горе. Ама ще стане, бъди сигурен.
Определено е по-добре от преди.
Залюляването не е грешно,даже при твоята стартова позиция е препоръчително.
Още стоиш доста изправен и пудовките са близо до теб,затова е нужно залюляването.
Приклекни с изнасяне на таза назад и пудовките да са ти под очите,или една идея пред тях. Със дърпането им под гъза се и изправяш,след това импулс с таза и са горе.
Сега поне прилича на изтласкване, преди беше някакво друго движение. :)
Благодаря и на двамата!
01.04.20
10:04
Много ми хареса как ги хвърли накрая, един вид не искаш да ги виждаш повече :Ц
01.04.20
10:44
Като им гледам дръжките, започвам да се чувствам все едно съм с фат-грипове с моята Донка.
Боби, много се извинявам, знаам че е нелепо, ама да питам, защото аз изхвърлям с една.... Та, защо вообще не приклякаш когато ги фърляш нагоре, а довършваш с преса?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.04.20 10:46.
01.04.20
10:54
https://www.bb-team.org/forums/viewthread/68950/P760#p-1364005
казано от charlie brown на 01.04.20, 10:04:
Много ми хареса как ги хвърли накрая, един вид не искаш да ги виждаш повече :Ц
Тия вече ги мразя от дъното на душата си. А ей сега ми звъннаха, че утре ще ми докарат 48-ците. Тях как ще ги хвърлям така демонстративно не знам. :)
казано от Bart Simpson на 01.04.20, 10:44:
Боби, много се извинявам, знаам че е нелепо, ама да питам, защото аз изхвърлям с една.... Та, защо вообще не приклякаш когато ги фърляш нагоре, а довършваш с преса?
Ми... нито едното не трябва да се прави. Виж го тоя колко гладко му се получава - без добутване и без приклякане (примерно на 2:00 иди направо):
01.04.20
10:59
Гладко му се получава, защото са леки, не знам това е някакъв суингоподобен снатч.
Аз когато правя снач с моята, го правя от земя, след всяко повторение я оставям и после гръм на горе по права линия.
Днес ще го снимам да ми кажете какво всъщност правя и дали е снач вообще.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.04.20 11:00.
казано от Bart Simpson на 01.04.20, 10:59:
Гладко му се получава, защото са леки, не знам това е някакъв суингоподобен снатч.
А ти какъв си го представяш?
01.04.20
11:01
Барт, вчера го гледах как мята и той 48кг, за тоя от видеото на Боби говоря.
01.04.20
11:03
казано от Boby_ на 01.04.20, 11:00:
казано от Bart Simpson на 01.04.20, 10:59:
А ти какъв си го представяш?
Както го описах, че го правя аз, от покой на земята, бум на горе, по права линия.
“Ми... нито едното не трябва да се прави. Виж го тоя колко гладко му се получава - без добутване и без приклякане (примерно на 2:00 иди направо)”
С двете 16 не ти ли се получава така?
Лично за мен ето тук, например е по-добра техниката. Особено в горната част.
https://www.youtube.com/watch?v=dRb5s2lOxV8
Мнението беше редактирано от StefanR на 01.04.20 13:07.
казано от StefanR на 01.04.20, 12:11:
“Ми... нито едното не трябва да се прави. Виж го тоя колко гладко му се получава - без добутване и без приклякане (примерно на 2:00 иди направо)”
https://www.youtube.com/watch?v=dRb5s2lOxV8
16-ките ми не са състезателни и дръжките са неудобни - не мога да мушна добре ръка в тях.
А на китаеца му се получава с лекота, но в горната част пудовката минава точно над ръката и се спира в китката му. На доста места видях, че това е грешка и трябва да се избягва.
казано от Boby_ на 01.04.20, 14:20:
казано от StefanR на 01.04.20, 12:11:
https://www.youtube.com/watch?v=dRb5s2lOxV816-ките ми не са състезателни и дръжките са неудобни - не мога да мушна добре ръка в тях.
А на китаеца му се получава с лекота, но в горната част пудовката минава точно над ръката и се спира в китката му. На доста места видях, че това е грешка и трябва да се избягва.
Според мен тя точно там трябва да мине. 45 градуса на длантта, придържана само с палеца.
Видимо няма удар по външната част на китката, а си приплъзва ръката.
Мнението беше редактирано от ZshA на 01.04.20 14:25.
казано от ZshA- CK на 01.04.20, 14:25:
Според мен тя точно там трябва да мине. 45 градуса на длантта, придържана само с палеца.
Видимо няма удар по външната част на китката, а си приплъзва ръката.
Може, Зори, не споря. :) Пълен новобранец съм. Ще си изградя мнение, като съм го повторил 10 000 пъти и съм “усетил” как ми идва най-добре биомеханично. Дотогава има доста вода да изтече.
Обобщение за март 2020
През март се постарах да обърна малко нещата и отново съм на бавно сваляне - от 108,1 кг на 1-ви март до 107,5 на първи април, тоест цели 600 грама. При база 7709 ккал за свален килограм средният дефицит е от 289 ккал на ден.
Приетите калории за месеца са средно 2975 на ден, а неутралният баланс излиза 3264 - при сваляне с много лек дефицит сметките са най-точни, както обикновено.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3178 - достатъчно близо за моите цели.
Бях се зарекъл през март да сложа бирите под контрол, което и направих.
Бях казал и друго в началото на месеца - че не смятам да променям нищо в тренировките. Е, попромених малко - изцяло различни са, с пудовки, халки, въже и ластици навън. Как ще ми се отразят е рано да се каже, но април ще е интересно, като пристигнат и 48 килограмовите гюлета. :)
казано от Boby_ на 01.04.20, 14:34:
казано от ZshA- CK на 01.04.20, 14:25:
Видимо няма удар по външната част на китката, а си приплъзва ръката.Може, Зори, не споря. :) Пълен новобранец съм. Ще си изградя мнение, като съм го повторил 10 000 пъти и съм “усетил” как ми идва най-добре биомеханично. Дотогава има доста вода да изтече.
Aз също :)
Не е да не съм имала синини, поради тази грешка, в продължение на две седмици след като започнах да мятам основно пудовки, затова си позволих мнение.
Поздрави
казано от Boby_ на 01.04.20, 14:20:
16-ките ми не са състезателни и дръжките са неудобни - не мога да мушна добре ръка в тях.
16-ките са си ок и не състезателни, гюлето е малко. Опитай да промениш мястото на захвата, да не е в средата. С палеца около страничната част на дръжката почти или точно обратното, кутрето да отива съвсем в края. И с даден наклон на дръжката ( не е хоризонтална горната и част, а много изправена) се получава. За китаеца и аз мисля, че това е правилният начин.
Мнението беше редактирано от StefanR на 01.04.20 15:08.