Бързо търсене в гуглето изкарва “ваксина” “ковид” и “турция” само в турски сайтове. Ако беше значима, все някой достоверен западен източник щеше да го спомене.
Иначе хората вече са на етап 1 тестове върху хора:
By April 2020, some 50 vaccine candidates were in development, with four organizations having initiated Phase I safety studies in human subjects.
На 2 в САЩ вече тече такъв тест, трети пак там набират доброволци, а в Китай също има обещаваща ваксина и набират доброволци.
Все съм знаел че са много зле с журналистиката в САЩ, но на тоя клип ахнах. Дори ние нямаме такива идиоти.
06.04.20
20:09
Един от много близките ми приятели в Канада - Монреал и цялото му семейство са го минали, ето и описанието:
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 06.04.20 20:10.
Интересен факт: дядото на Доналд Тръмп—Фредерик Тръмп—е починал на 49. Причина за смъртта: инфлуенца пандемия 1918
https://en.wikipedia.org/wiki/Frederick_Trump
06.04.20
22:56
Ама в интензивното ли е Джонсън. Да не го интубират?
казано от Деян на 06.04.20, 22:56:
“Over the course of this afternoon, the condition of the prime minister has worsened and, on the advice of his medical team, he has been moved to the intensive care unit at the hospital….The PM is receiving excellent care, and thanks all NHS staff for their hard work and dedication”
07.04.20
05:56
казано от Bart Simpson на 06.04.20, 20:09:
Един от много близките ми приятели в Канада - Монреал и цялото му семейство са го минали, ето и описанието:
имам само един симптом, като чета...лягам си в 8 ))))
казано от Деян на 06.04.20, 22:56:
Имаше такава информация че го интубират, ама вечерта го опровергаха като кремълска пропаганда.
Не омаловажавам нито едно заболяване, но не ми звучат твърде страшни описаните симптоми. 😊
От обикновен сезонен грип гърлото ми е ставало толкова сухо, че дни наред пиенето на вода ми причиняваше ужасни болки, за ядене и дума не можеше да става. Цветът му беше станал тъмно син. 😃 Изкарах го не само на крак, но и в самолет ми се наложи да пътувам около 10 часа, а въздухът в него не подобри ситуацията. Пътувах не само с маска, но и с мокра кърпа на носа, за да мога да дишам.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.04.20 12:51.
казано от Margi на 07.04.20, 12:46:
...не ми звучат твърде страшни описаните симптоми. 😊
От обикновен сезонен грип...
Аййде пак конспиративни теории...
казано от Margi на 07.04.20, 13:22:
Не виждам конспирация, а хипохондрия.
Все пак зависи от мярката. Предполагам аз като изкарвам всички грипове и вируси, почти без да усетя, мога да кажа спокойно че всички около мен са хипохондрици.
Само да спомена че за първи път тази есен усетих някакъв вирус, след който поне 1 месец имах някакви странни проблеми със стомаха, даже не съм сигурен дали е бил и той и докторката ми каза че било на нервна почва. Ама както и да е :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 07.04.20 13:46.
Чиста хипохондрия е и умирането примерно за една вечер в една болница на 100-200 души...обикновен грип...настинка един вид.
Мислех, че дори за децата стана ясно, че повечето хора го изкарват или изобщо безсимптомно, или с леки симптоми. Но има и хора, хоито го карат много тежко, като има съмнения че оставя непоправими поражения на дробовете, а за хора, които имат съпътстващи нелетални състояния, при тях смъртността скача в пъти. Хронично болни и възрастни умират според зависи от статистиката средно между 10 и 15% Което не е хипохондрия. В България това са между 100 и 200 000.
Ай, някой ше каже - те дъртите и болните си умират и без тва.... Ама, разхвърляни по възръстови групи и по досегашната статистика, в България потенциално ще умрат 910 деца от 10 до 19 години. На кого му се вижда като хипохондрия това? Ми и наполовина да са. 405 деца?!?
Чукайте на дърво, който вярва да се моли, и си налягайте парцалите вкъщи и недейте да разправяте: “ама то е т*шак работа тва - не ми се вижда опасно, аз къде къде кви по-страшни грипове съм карал/а, плашат ва само”.
Мнението беше редактирано от Димо на 07.04.20 15:34.
Димо, аз имах предвид цитирания от Барт разговор, не тези, които потенциално ще умрат.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.04.20 15:51.
Да де, ама в контекста на разговора какво означава коментара ти? На мен ми прозвуча като: “Кво са притръшква толкова твоя приятел от тоя коронавирус, аз съм имала по-тежки грипове и не съм се оплаквала.”
А той даже не казва “много тежко съм болен”, само описва симптомите си. Къде е хипохондрията в това да имаш треска и кървави петна в очите и т.н.?
07.04.20
16:10
Кървавите петна може да са кръвоизливи вследствие яката кашлица и напинянето
Ейсега говорих със сестра ми. Има РД на професионалния си празник. Ама само РД-то ѝ честитих. Щото е безработна в момента и преди 2-3 седмици ѝ звъняха да ѝ предлагат работа, обаче тя уплашена от коронавируса отказа. Вика: да не съм луда да ме сложат на първа линия. Сестра ми е и не ѝ казах какво мисля по въпроса, но днес не ѝ честитих празника.
И ейсега почна по телефона да ми развива и тя конспиративни теории: то тва е само някава имама, световна конспирация е, едисикой още 2014 година го бил карал, децата в детските отделения имали същите симптоми, обаче криели и лъжели че нямат, Имали тестове, но не тествали да покажат че всички са болни, всички в света са се разбрали да се нагушат, ще вдигнат карантината най-късно на 13-ти май, щото то и без тва няма опасност, 80 процента ще го изкарат така или иначе, то и досега си го е имало тоя коронавирус и просто са мълчали и сега го използват” и други такива взаимнопротиворечащи си безсмислици. И това идва от устата на интелигентен човек. Сестра ми е - или поне беше - сууупер-мега-интелигентно момиче. Беше в т.н. навремето “Академия за талантливи деца” на Бай Тошо - 40 генийчета от цяла България от различни области събрани да ги подготвят едва ли не за научния елит на Светлото Комунистическото бъдеще, печелеше окръжни олимпиади по физика и математика и т.н. А с’я к’во стана с тая жена не знам - стана мега суеверна, почна да приказва за коспирации и т.н., вместо с годините да помъдрява... А представям си по-простите кви ги приказват и в какво вярват ...
07.04.20
16:19
Сестрата на моя позната работи като медицинска сестра в Испания от години и описва положението като трагично. Често се налагало да решават кой да слагат на апаратно дишане, а губещи при избора обикновено били по-възрастните хора.
Вчера научих, че и тя е болна, кашляла зверски, но нямала никаква температура, а на рентгеновата и снимка се виждали големи петна. Лекува се вкъщи с антибиотици и антивирусни препарати.
казано от Brown Bomber на 07.04.20, 16:19:
Сестрата на моя позната работи като медицинска сестра в Испания от години и описва положението като трагично. Често се налагало да решават кой да слагат на апаратно дишане, а губещи при избора обикновено били по-възрастните хора.
Вчера научих, че и тя е болна, кашляла зверски, но нямала никаква температура, а на рентгеновата и снимка се виждали големи петна. Лекува се вкъщи с антибиотици и антивирусни препарати.
Хубавото е, че и в Испания прескочиха пика. В един момент може да си позволят и омекотяване на мерките, макар че има още доста време да мине дотогава. Сега ще ми е интересно в Австрия как ще се получи.
Според мен може да са прескочили пика, ама пика при текущите затегнати мерки. Пуснат ли ги да щъкат и ще имат нов пик след 1-2 седмици. Които не са се заразили, не са се заразили защото са си седели вкъщи, а не че вече някакси не са податливи повече на заразата или че вируса е станал по-малко вирулентен.
Освен ако не са верни теориите на сестра ми че вече много хора още от миналата есен (или даже от 2014 ?!?) са го изкарали безсимптомно и само лъжат че е много опасен :(
казано от Димо на 07.04.20, 16:38:
Според мен може да са прескочили пика, ама пика при текущите затегнати мерки. Пуснат ли ги да щъкат и ще имат нов пик след 1-2 седмици. Които не са се заразили, не са се заразили защото са си седели вкъщи, а не че вече някакси не са податливи повече на заразата или че вируса е станал по-малко вирулентен.
О, със сигурност ще има ново покачване. Това е неизбежно и всички го разбират. Целта е да се запазят някои от мерките, други да се адаптират за по-дългосрочно приложение, за да може все пак и обществото да продължи да фукционира по начин, който да позволи и на здравеопазването да се справя, и на икономиката да работи. Балансът е много тънък и тепърва ще видим дали изобщо е постижим.
казано от Димо на 07.04.20, 16:38:
Освен ако не са верни теориите на сестра ми че вече много хора още от миналата есен (или даже от 2014 ?!?) са го изкарали безсимптомно и само лъжат че е много опасен :(
Не са верни. :)
07.04.20
16:58
Абе постоянно нашите опяват, как ни давали за пример. Една статия на западно издание не намерих. Нещо някой да е засичал по въпроса?
Даже едни очевидно кофти немски писарушки, ни бяха оплюли.
Мнението беше редактирано от Деян на 07.04.20 17:27.
Може би Всички ще го изкараме този вирус... въпроса е кога, и в каква тежест.
Мнението беше редактирано от nervak на 07.04.20 19:21.
07.04.20
19:30
изкарал))) съм
08.04.20
03:06
Марги, направо цепиш:
-Кашляла съм в самолет.....
WTfF?
Адаш вече ме плашиш, брат.
08.04.20
07:26
казано от Bart Simpson на 08.04.20, 03:06:
Марги, направо цепиш:
-Кашляла съм в самолет.....
WTfF?Адаш вече ме плашиш, брат.
бях създал тема, но не са я одобрили нещо....хванах рано тая гад и го убих с антибиотика, това е ;)
08.04.20
07:42
Как разбра?
08.04.20
08:17
не ми се пише пак, да повтарям, да пиша и да трият)))
само ще кажа, че първите симптоми, преди още да имаш температура, са остра болка в гърлото или в носа, според къде ще го хване имунната ви система....защото, ако имате температура, това е вече късно и имунната ви система го е изпуснала или хванала твърде късно.... Болката е толкова остра и не типична, че не можеш да я объркаш с възпаление и болки при преглъщане, например...При мен беше като забит пирон в лявата ноздра точно на определено място...още го чувствам като че ли, а мина 1 мес вече....да кажа, че след антибиотика излезе от носа един тон кафеви умрели левкоцити, под формата на храчки)))), гнус, нали))) 2 седмици беше това)))).....може много да напиша подробности отначалото, още преди антибиотика....ама....карай..пак стана 100 реда)
08.04.20
08:24
Лабораторен тест правил ли си?
Щот и мен ме боли носа, и ми тече гняс от него, ама имам синузит, не корона. 😃
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.04.20 08:25.
От брифинга: Починал един пациент с придружаващо заболяване - тежка черепно мозъчна травма?!?!?!
Това ТРЯБВА да е някакъв майтап...
Барт, казах - болки в гърлото, маска...ти къде прочете кашлица? И, ако имаш планове от около 3-4 месеца, а вече втора седмица си с гърлобол ( единствен останал симотом от, да кажем - температура и загуба на гласа), ти би ли отменил пътуване?
казано от Rldik Ridik на 08.04.20, 08:17:
че след антибиотика излезе от носа един тон кафеви умрели левкоцити, )
Kaжи чеСно...,а зелени като сопол тромбоцити имаше ли?
Мале мале... такива работи значи прави имунната система - боли :(
Също и 53% у нас смятат че ковид-19 е изкуствено създадено биологично оръжие и 46% смятат че е продукт на злата Биг Фарма за да печелят.
Мнението беше редактирано от Димо на 08.04.20 09:34.
08.04.20
09:38
Марги, вооообще не ме интересува кво ти е, що ти е, толкова несвързани неща пишеш, че ако някога съм питаел някаква симпатия, вече не намирам за какво да се захвана.
Аз съм в шок, амок, стопор, колко глупости изписа.
Но ти си си такава, така си виждаш света, няма лошо, живи и здрави да сте у дома.
08.04.20
09:40
казано от Димо на 08.04.20, 09:32:
Мале мале... такива работи значи прави имунната система - боли :(
Също и 53% у нас смятат че ковид-19 е изкуствено създадено биологично оръжие и 46% смятат че е продукт на злата Биг Фарма за да печелят.
Иво Христов си го каза човека, че 80% от българите са дебилни. Разпънаха го човека на кръст, а единственото което сгреши, е че леко занижи процента...
08.04.20
09:47
Айде да не слагате етикети така със замах.
Стига глупусти сте писали, тези са прости, онея са прости.
Да има една много силно изразена линия хора със занижени капацитет и реална оценка на света, но да набеждаваш нация за тъпаци и ти, разбира се си в 20-те% - та, нали?????
Аз категорично смятам, че в пряко съревнование с повечето други народи сме доста високо.
Само едно липсва - дисциплина.
Ако ние сме дебили, кои не са:
Мързеливите гърчуля?
Насраните по облачните острови пияници?
Викащите циганя - Италянци?
Единствено в Европа има силно общество из скандинавските страни.
Поляците-дето ние имахме амбалаж за олио, те за водка?
Само от Германия нагоре има общества-силни, стройни, усточиви, функционални.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.04.20 09:53.
08.04.20
09:50
Според мен, където и да се направи подобно запитване, отговорите ще са сходни.
08.04.20
09:53
казано от Muddy Waters на 08.04.20, 09:40:
Иво Христов си го каза човека, че 80% от българите са дебилни.
Точно той е в процента на дебилните.
казано от Bart Simpson на 08.04.20, 09:38:
Марги, вооообще не ме интересува кво ти е, що ти е, толкова несвързани неща пишеш, че ако някога съм питаел някаква симпатия, вече не намирам за какво да се захвана.
Аз съм в шок, амок, стопор, колко глупости изписа.
Но ти си си такава, така си виждаш света, няма лошо, живи и здрави да сте у дома.
И аз се зачудих защо си се заинтересувал от миналите ми заболявания. 😉
Не ме вълнува твърде кой какви чувства питае към мен, аз лошо към никого нямам. Разбира се, че различните хора имат различно мнение по различните въпроси, това не е причина да стават панаири, дори и сега, когато ситуацията е изнервена.
Бъди здрав. 😊