Вчера доста объркан ден. Откакто се събудих докато си легнах бях нон-стоп гладна и раздразнена. Излязох на разходка в дъжда уж да се пооправя - прибрах се с вредна храна! 😁 Като цяло от 2 седмици насам ми се прияждат неща, които не искам да си позовлявам често като чипсове и шоколади.. еми вчера всичко си позволих хаха.
Съответно не можах да спя абсолютно цяла нощ и посрещах изгрева, а водната задръжка е страшна. Именно за това не си ги позволявам.. и това ще мине.
Въпреки безсънната нощ реших да си легна сутринта и си поспах хубаво едни 10 часа. :)) Та сега в 19ч. закусвах.. до къде стигнах. 😁 Днес съм си планувала храната така, че да намаля подуването от вчера понеже ми е неприятно. А и спрямо това, че станах в 18ч. все пак.
Ще се придържам към плана!
——————————————
05/04/20
Сън - 10 часа
Витамини - Актив Мама (DHA омега 3 , фолиева киселина, йод, желязо, калций, вит. Д 3 , магнезий, цинк, вит. Ц и Е, витамини Б)
Тренировка - Няма
Храна:
- Кафе с кокосова захар и сметана; Фреш от портокали и лимон
- 200гр кисело мляко с овес, мед, канела, банан и боровинки
- Банан; печени бадеми
- Омлет от 3 яйца + бейби спанак и сирене, препечена безглутенова филийка с филаделфия, 1/2 краставица и 4 маслинки
—————————————
П.П. Малко хубави новини да вмъкна! 🙂
* Днес си поръчах безглутенов козунак от Vanilla Kitchen, което значи ще че опитам козунак за пръв път от 7-8 години. ❤
* Обадих се на частната болница в която мисля да раждам и бяха потресени, че в другата болница са ми отказали прегледи за ранни Биохимичнен скрининг и Фетална морфология.. Още тази седмица ще съм на Фетална и ще видя бебчето отново! ❤ Сериозно бях загубила надежда, че ще го видя преди 13ти Май когато ще съм в 6ти месец... олекна ми значително.
Мнението беше редактирано от Теди на 05.04.20 22:17.
Включвам се днес по-рано и остатъка ще го дописвам довечера. Ще започна да си описвам разни неща за моя справка - да се връщам към тях и да знам как съм се чувствала, пък на който му се чете да заповяда. 😁
* Снощи същата история с глада и липсата на сън. Вечерях в 22:30ч. и след 1 час вече бях гладна от отново. След всичката храна описана в предния пост, която изядох в рамките на 4часа. Все пак реших да си легна и да се опитам да спя като хората.. ама не! Будувах и се въртях до 5 сутринта, когато вече не издържах на опитите за сън и глада. Станах, гледах една серия, изядох пакет оризовки ии си легнах пак в 6 сутринта.
Спах до 10ч. и пак се събудих мега гладна, викам си не може да бъде това - заспивай. Ама не! 😁 До 11:30ч вече толкова примирах, че приятеля ми ми донесе фреш и закуска в леглото, имах чувството че не мога да се вдигна. Полежах още след закуската и вече бях като човек, освен главоболието от липсата на сън.
Не мога да разбера този глад нормално нещо ли е? Дори не е търпимо, започва да ме боли стомаха и да ми се вие свят ако не ям през 1-2 часа. Независимо дали съм яла купичка кисело мляко или омлет от 3 яйца, спанак, сирене, хляб и салата .. все същия глад и това е. Постоянно.
* Започнах сутрин да си режа 1 портокал и 1 лимон в кутийки и в камерата, след това през деня си добавям парченца от плодовете във водата + лед. Това е единствения начин който открих да пия повече вода без да ми се гади. Поне приема на вода съм оправила за момента, че беше трагично.
* Радвам се, че малко по малко успях да вкарам повече яйца и тук- там пилешко в някоя супа. Първите 3 месеца това си беше направо блян..
За днес и утре съм си подготвила сьомга и много се надявам и това да има успех. С лещата също вече не съм скарана. 😁 Просто готвя всичко почти без никакви подправки за да ми понася.
* Тренировки вкъщи няма да има до Петък, когато съм на преглед. Искам първо да се уверя, че всичко е наред и ще е безопасно, защото имам честа болна ниско в корема която всеки път се усилва след натоварване. Все пак не съм се консултирала с лекар за това до сега, ще е добре да го направя за всеки случай. До тогава ще правя леки разтягания за облекчение на разни странични симптоми.
—————————————
06/04/20
Сън - 4 часа
Тренировка - Няма
Витамини - Актив Мама (DHA омега 3 , фолиева киселина, йод, желязо, калций, вит. Д 3 , магнезий, цинк, вит. Ц и Е, витамини Б)
Храна:
- Фреш от портокали и лимон; Кафе с кокосова захар и сметана
- 300гр. Кисело мляко с овес, мед, канела, банан и боровинки
- Няколко парченца сушено манго и сушени кайсии
- Чаша овесено мляко с лед и малко разтворимо кафе ; 50гр печени бадеми и 2 парченца от мангото
- Сьомга на тиган; Топла салата от нахут с куркума задушен с бейби спанак + малко салата цвекло и тиквени семки
* Ако прегладнявам през нощта ще хапвам оризовки или солети.
Мнението беше редактирано от Теди на 06.04.20 23:26.
07/04/20
Сън - 7 часа
Движение - разходка 5км и припек на слънце ❤
Храна:
- Банан ; Кафе с мляко
- 400гр. кисело мляко с овес, мед, канела и банан
- Печени бадеми към 50гр. ; Няколко парченца сушено манго
- 3 бъркани яйца с бейби спанак, 2 препечени филийки с рикота,авокадо и домат, малко салата цвекло с тиквено семе
- 2 реда шоколад с лечници
————————————
* Снощи най-после си пооправих съня. До близо 4 сутрина ме мъчиха киселини и пишкане през 20мин. но после заспах непробудно.
* Сьомгата снощи не само, че беше успешно приета от бременното ми объркано тяло 😁 ами и ме засити доста! За пръв път от седмица не си легнах гладна и не ставах да ям през нощта. Няма как да ям сьомга всеки ден, но ще гледам вече да я включвам поне 1-2 пъти в седмицата. Четох, че е доста полезно и за бебчето.
* Водата с лимони и портокали ми се отразява много добре на кожата и цялостната енергия. Единствения минус е, че пишкам още по-често хаха. Гаденето също е нулево откакто започнах да пия такава вода.
* Днес наруших малко карантината освен с разходка и с посещение на фризьорката ми. Нямаше други хора и всичко се дезинфекцираше из основи + носене на маски и ръкавици. Промених си малко прическата да се освежа и почувствам нормално. Мисля, че малко прекаляват с удължаването на мерките и вече не съм сигурна дали го правят за хората или за да ни срутят икономиката съвсем. Както и да е.. ей ме на свежарка, напук на всичко! 😁
Мнението беше редактирано от Теди на 07.04.20 22:51.
Теди, мерили ли са ти йода, желязото? Гледам присъстват в комбинираните витамини/минерали, които пиеш. Ако нивата са ти в норма, няма логика да ги приемаш допълнително, в някои случаи миже да се окаже дори противопоказно. Комбинираните препарати почти никога не са препоръчителни, освен ако не са специално подбрани витамини/минкроелементи. 99% от пренаталните миксове са манджа с грозде, долнопробни суровини и много пълнители.
казано от Margi на 07.04.20, 18:47:
Теди, мерили ли са ти йода, желязото? Гледам присъстват в комбинираните витамини/минерали, които пиеш. Ако нивата са ти в норма, няма логика да ги приемаш допълнително, в някои случаи миже да се окаже дори противопоказно. Комбинираните препарати почти никога не са препоръчителни, освен ако не са специално подбрани витамини/минкроелементи. 99% от пренаталните миксове са манджа с грозде, долнопробни суровини и много пълнители.
Не са ми изследвани, заради извънредното положение. Питах в аптеката какво да пия като витамини междувременно и ми препоръчаха това. Прочетох и онзиви в нета и така. Живот и здраве като се върне Женската Консултация ще имам по-ясна представа. Не знаех, че е противопоказно да пия комбинирани витамини? За пръв път чувам такова твърдение, ще се поразровя още по темата в такъв случай. Като гледам ще мине време докато мога да си пускам изследвания , за това си взех просто комбинирани.
Мнението беше редактирано от Теди на 07.04.20 18:53.
Ние правехме повечето изследвания през месец, и актуализирахме приема на добавки според резултатите. Всички витамини и минерали, които вземах бяха единични, при възможност - течни.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.04.20 19:17.
казано от Margi на 07.04.20, 19:09:
Ние правехме повечето изследвания през месец, и актуализирахме приема на добавки според резултатите. Всички витамини и минерали, които вземах бяха единични, при възможност - течни.
Моят лекар ми каза, че ще правим същото. Но след 12та седмица когато спра фолиевата. Сега няма как да ходя на тези прегледи и по всеобщо мнение взех комбинирани витамини.
Тоест би ли било по-добре да не приемам никакви и да изчакам?
Разбира се не съм лекар и не задължавам с мнението си, но без да има яснота за евентуалните липси, бих пила без притеснение омега 3 (има едим бебешки вариант, течен), Д3, л-метил фолат (по-усвоимата форма на фолиева киселина, която може да се намери в аптеките с името нео фолик мета, и не се натрупва като токсин, както е с фолиевата киселина), пробиотици. От ентусиазъм, бих включила и Б12 (отново в мета форма, за под езика).
Мнението беше редактирано от Margi на 07.04.20 19:36.
казано от Margi на 07.04.20, 19:32:
Разбира се не съм лекар и не задължавам с мнението си, но без да има яснота за евентуалните липси, бих пила без притеснение омега 3 (има едим бебешки вариант, течен), Д3, л-метил фолат (по-усвоимата форма на фолиева киселина, която може да се намери в аптеките с името нео фолил мета), пробиотици. От ентусиазъм, бих включила и Б12 (отново в мета форма, за под езика).
Фолил Мета пия от началото, не съм ползвала друга фолиева. Пробиотици лекарят ми каза строго Не повреме на бременност??
Иначе благодаря, ще потърся утре в аптеката останалото. Радвам се, че се включи с мнение и полезна инфо! :)
казано от Теди на 07.04.20, 19:38:
[. Пробиотици лекарят ми каза строго Не повреме на бременност??
Чакай, сега ме поправи специалиста по бактериите в семейството - така е, пробиотиците са не. 😊 Стимулурат НК клетките.
ПП: Ако все пак имаш връзка с доктора си, не е зле да координираш с него нещата.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.04.20 19:43.
08.04.20
00:17
От Министерството на здравеопазването издадоха препоръки за бременните в извънредното положение, в които има вратички за други изследвания, ако са по преценка на гинеколога.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministerstvoto-na-zdraveopazvaneto-izgotvi-prepork/
“Въпреки наложените ограничения за работата на женските консултации, има задължителни изследвания, които трябва да бъдат извършени от акушер-гинеколог по време на бременност. Такива са ултразвуковото установяване на вътрематочна бременност, ранният биохимичен скрининг (11-13-та гестационна седмица), както и УЗД преглед за фетална морфология (20-22-ра гестационна седмица). Възможни са и други изследвания по преценка на наблюдаващия бременността гинеколог.”
Споделям, тъй като на мен покрай щитовидната и хипофизата трябва да се правят разни изследвания, за да се преценява и лечението, и ме праща лекар, то никой не ме спира.
Просто предварително се обаждам по телефон, разпитвам за реда, съобразявам се с по-строгите мерки за достъп, конкретни часове и всякакви възможни изисквания.
Съзнавам, че при мен има съпътстващи усложнения и може би и това влияе, но ако прецениш, чуй се с лекаря си дали е възможно сега да направите това, което сте планували като изследвания. :)
Стискам палци да може!
Благодаря, Рони! ❤
В центъра който бях избрала да се следя наистина не получавах никакви разяснения и помощ. Дори не се интересуваха в коя седмица съм. Казах им, че имам и инфекция открита на последната ми микробиология.. пак нищо. Просто там има доста добър лекар при който исках да се запиша и бях насочена към него.. а и ми е в пъти по-близо.
Но тъй като не останах доволна от това отношение и нулева заинтересованост, реших да се следя направо в болницата в която ще раждам. Доста далеч ми е и е по-скъпо, но отношението е тотално различно и още на първия разговор ми разясниха всичко което си описала горе.
В Петък като отида за Фетална морфология ще се запиша и за ЖК при избрания лекар. Иначе този който установи бременността и ме преглеждаше до 9та седмица не провежда ЖК и ме пренасочи още тогава.
Да не казвам голяма дума ама имам надежда, че ще ми е по-лесно вече да се добера до прегледи. Трудността при мен идваше от това, че още нямах установен лекар когато влязоха мерките и не можех просто да се обадя и да знае лекаря бременността ми или въобще коя съм.
Мнението беше редактирано от Теди на 08.04.20 12:43.
08.04.20
14:07
Нищо, че ти е по-далече, другото е по-важно (отношението). И аз пътувам по час в едната посока до болницата, но си струва.
Браво, значи скоро ще го видиш бебока. :)
08/04/20
15г.с. - 46,3 кг.
Сън - 8 часа
Тренировка - Няма
* Ще си пия това докато се снабдя с другите препоръки от Марги.
Храна:
- Фреш от портокали и лимон; Кафе с кокосова захар и сметана
- 300гр. Кисело мляко с овес, мед, канела, 1/2 банан и боровинки
- 50гр. печени бадеми и малко сушено манго
- 2 парченца безглутеново брауни
- 2 препечени филиийки с рикота, домат и авокадо; Фалафели, морковчета, хумус и няколко маслини
——————————————
* Днес пристигна балонът за разкриване на пола на бебето. Приятелят ми не е очарован, че ще го заливам с конфети на видео и така ще съобщавам пола на близките и приятелите. Но щастлива жена - щастлива къща.. Ще си трае. 😁
* Пристигна също поръчката ми от сайт за безглутенови храни и се заредих с готова смес за брауни и такава за фалафели, блатове за домашна пица и тортили за такос. Очаквайте завишаване на кулинарните снимки. 😁
* Обадиха ми се от една Холандска компания, че са ми харесали кандидатурата за Content Writer. Не знам как се нарича тази позиция тук, но общо взето пишеш и публикуваш статии, блог постове и подобни неща на зададена от тях тема. Пратиха ми разни тестове по Английски и също да напиша пробна статия ии сега чакам да ще ме одобрят! Работата е от вкъщи и сам си преценяш времето в което да пишеш статиите, добра заплата която в евро не е космическа ама за България си е доста добре. Излишно е да казвам, че за бременна и бъдеща майка това е мега добра оферта. Ако дай боже ме вземат бих имала стабилен доход докато разполагам напълно с личното си време. Стискайте палци! ❤
Мнението беше редактирано от Теди на 08.04.20 21:40.
казано от Кико Сан на 09.04.20, 10:52:
Каква е сместа за браунито? Изглежда много добре 😍
Оставям ти снимки на кутията и съдържанието от сайта от който го поръчах. Това използвах + 2 яйца, 120мл. мляко и 200гр. масло. Аз си добавих и ситно натрошен шоколад с лешници за още вкус.
Мнението беше редактирано от Теди на 09.04.20 14:46.
09/04/20
Сън - 10 часа
Движение - разходка
Храна:
- Фреш от портокал и грейпфрут; Кафе с кокосова захар и сметана
- 300гр. Кисело мляко с овес, мед, канела, 1/2 банан и боровинки
- 2 парченца от браунито, шепа печени бадеми
- 4 фалафела, 3 морковчета и лъжица хумус
Вечерята предстои: Малък телешки стек на тигат и салата от цвекло
- Солети от лимец по някое време, очертава се да стоя до късно
—————————————
* Последните 2-3 дни гладът ми е овладян и не е постоянен. Съответно успявам да имам по няколко часа между храненията и не ям през нощта. Определено това ми помага на храносмилането и за по-добър сън. Не знам на какво се дължи подобрението ама дано си остане така. Единствената промяна е, че значително увеличих приема на вода с лимон от няколко дни насам.
Друго ново няма, чувствам се супер. Не вярвах, че скоро ще изрека тези думи отново. 😁
Положението с корема е тука има тука нЕма. С широки дрехи не ми личи още, но ако ги вдигна е ясно, че или съм бременна или ям много. 😁
Мнението беше редактирано от Теди на 09.04.20 23:42.
Отбивам се да кажа, че бебчето е добре! Всичко се развива нормално, срамежливо е.. криеше се доста упорито. 😁
Записана съм за Женска консултация на 21ви, тогава предстои да направя повече изследвания.
Изненадата ми отпадна, защото аз видях доста ясно пола на екана и лекаря ми потвърди. А и на наще им стана ясно какво е след като плаках в колата, защото мнооого си мечтах за обратното.. та в допълнение с хормоните яко се стресирах като чух друго. 😁 Все пак ще направим снимка с конфетите утре за останалите познати и приятели, но ние вече си знаем. Радвам се, че всичко е наред. Олекна ми толковааа много като го видях!
Ето го и малкият юнак! 💙
Мнението беше редактирано от Теди на 10.04.20 15:01.
* Съня днес е малко, защото стоях до доста късно и трябваше да стана рано за прегледа. Смятам да легна рано тази вечер, вече едва гледам.
* Храната също малко хаотична, защото прекарах почти целият ден навън и вършейки нещо. Сега тепърва ще пека мъфини за утре, перални, къпане.. тази вечер ще се спи дълбоко.
* От няколко дни насам постоянно мисля за моркови. Ама не салата... ами просто цели, сурови моркови. 😁 Взех си онзи ден едни дребнички за хумуса, но те не бяха хубави и продължих да бленувам. Днес най-после взех хубави нормални такива от пазарчето - очаквайте гризане на моркови да присъства в менюто на случаен принцип. 😁
——————————————
10/04/20
Сън - 4 часа
Движение - разходка
Храна:
- Кафе с кокосова захар и сметана; Банан
- Фреш банан + портокал + ягоди
- 300гр. Кисело мляко с овес, мед, канела и банан
- Шепа- две печени бадеми
- Още един фреш от същия
- Морков; 3 малки филийки с рикота
- Салата / домат, краставица, чушка, бейби спанак + нахут, маслини и настъргано сирене / овкусена със зехтин и хималайска сол
П.П. В крайна сметка повърнах всичко започващо от втория фреш нататък...
Мнението беше редактирано от Теди на 10.04.20 23:59.
11/04/20
Сън - 9 часа
Движение - Доста шетане из вкъщи сутринта, после разходка
Храна:
- Фреш от портокал и грейпфрут;
Овесено мляко с кафе
- 2 парченца безглутеново брауни
- 250гр. кисело мляко с овес, мед, канела и банан
На следобедното ни парти :Пих малко фреш от портокал и кафе, 2 безглутенови мъфина, 1 шоколадов бонбон и крем от маскарпоне с печена круша и настърган лайм ❤
- 2 бъркани яйца с бейби спанак и сирене + 2 препечени филийки с рикота и 1/2 авокадо
- Мини сандвич в тостера запечен с крем сирене, малко парченце пуешко и 1/4 авокадо
————————————
Малко снимки от днес! 💙
Въпреки, че ние вече знаехме пак се получи много приятна следобедна забава и изненада за приятелите. :))
Мнението беше редактирано от Теди на 12.04.20 01:24.
12/04/20
Сън - 10 часа
Движение - Разходка
Храна:
- Фреш от портокал и лимон;
Овесено мляко с кафе
- 250гр. Кисело мляко с овес, мед, канела + банан и 2 фурми
- 50-60гр. печени бадеми, шепа сушени кайсии
Вечеря предстои: Крем супа от картоф и морков; Безглутенов сандвич на грил с веган кашкавал, авокадо и домат
- Оризов “чипс”
——————————
* Вчера си взехме грил за сандвичи иии съм много доволна! Постоянно ми се хапваха такива, но до сега нямаше къде да си ги правя. Успях да открия и някакво веган сирене/ кашкавал? Не знам какво се води, но е на квадвати и се разтапя като печеш сандвича. Ще го наричам кашкавал. 😁
* Малко тъп въпрос нооо...
Днес си търсих Омега 3 за да започна да пия и не намерих такава самостоятелна добавка. Намерих обаче течно рибено масло на което пише, че съдържа Омега 3. Това ли трябва да пия??
Мнението беше редактирано от Теди на 12.04.20 23:36.
13/04/20
Сън - 11 часа
Тренировка - няма
Храна:
Овесено мляко с кафе
- 250гр. Кисело мляко с овес, мед, канела + банан
- 2 моркова с хумус
- Два сандвича на грила (един с веган кашкавал и авокадо, другия с топено сирене и домат)
- Бисквити с лимец, кокос и какаови зърна
———————————
Пак ме удря много на сън.. половната ден го преспивам и после още няколко часа не знам къде съм. 😁 Апетита поне е в норма.
Появяват се някакви неприятни опъващи болки в корема когато ставам, клякам или се протягам.
Мнението беше редактирано от Теди на 14.04.20 11:35.
14/04/20
Сън - 11 часа
Движение - разходка
Храна:
- Овесено мляко с кафе
- 250гр. Кисело мляко с овес, мед, канела и 1/2 ябълка
- Фреш портокал
- Шепа печени бадеми и 2 парченца сушен ананас
- Царевични спагети със сос от рикота, спанак, песто и босилек + 1/2 авокадо и чери домати
- Печени бадеми; сушен пъпеш
—————————————
** Много, многоо ми се иска и още не мога да се престраша да тренирам. 😞 Страх ме е най- вече за това, че в момента липсват чести и адекватни прегледи и ако стане нещо не знам към кого да се обърна. Другото което ме спира са леките болки ниско в корема при навеждане и клякане. Предполагам, че са нормални ама ме е страх с тренировка да не си направя нещо. Бих се чувствала ужасно виновно ако поставя в риск себе си или бебето, а знам, че и за двамата е добре да тренирам поне малко. За сега гледам да се разхождам когато мога и ще го мисля.
Спагетите се получиха супер вкусни! Много ми се хапваха от известно време, но мразя кайма и изключвам болонезе. Другите пък ми идват много тежки със сметанов сос и също не ми понася. Намерих си тази лека и свежа рецепта с рикота, спанак и сушен босилек. Всичко ври на котлона с половин чаша мляко около 15 мин. и е готово. След като добавих соса към спагетите сложих и две лъжици босилеково песто за още вкус. ❤
Мнението беше редактирано от Теди на 14.04.20 22:57.
Не знам доколко е уместно да се меся,но според мен докато нямаш как да ходиш редовно на прегледи не бива да се натоварваш. Особено щом имаш някакъв тип дискомфорт.
Като минат първите месеци и тази ковид-тъпотия ще има кога да се раздвижваш.
Edit: видях ,че питаш за омега 3- аз пия този на Now Foods ,смятам че не е лош 🙂
Поздрави ☀
Мнението беше редактирано от Веси на 14.04.20 22:19.
Благодаря! 🌸
Оценявам всяко намесване на този етап, след като споделям публично нещо то всеки има право на мнение. А на мен като мама за пръв път всяко такова ми е полезно по един или друг начин. 🙂 Абе като цяло съм отворена към всякакви мнения стига да не са нападателно базирани на силни лични убеждения. 😁
Мисля, че си права и аз също така се чувствам за момента. На феталната морфология през цялото време се виждаше контракция отляво, където и често ме боли. Лекарят беше такъв който отговаря само за това изследване на самия плод и нищо не ми отговори на другите въпроси. Мисля да изчакам записването си при лекар за нормална женска консултация когато ще следим всичко от близо.
Все пак не съм легнала по цял ден.. постоянно върша нещо из вкъщи, правя малки разтягания за отпускане и разходки когато мога.
А Омега 3-то ще проверя от къде мога да си набавя на тази фирма, предполагам онлайн ще го намеря.
По-здрави! 🍀
Мнението беше редактирано от Теди на 14.04.20 22:41.
Такова Омега 3 има
тук
А аз смея да си давам мнението,понеже имам две 🙂 и по според мен всяко движение е добре дошло,но движение от тип раздвижване,както казваш и ти.
Да си спокойна по време на бременността е най-важното. Всичко останало е на заден план.
Супер! Директно поръчах Омега-3 и вит. Д-3. ☀
А фолиевата киселина знаеш ли дали е хубаво да се продължи през цялата бременност?
На мен ми казаха със сигурност до края на 3ти месец и за после не разбрах.. 😁 Присъства в комбинираните витамини, които ще спра след като ми пристигнат тези. Чудя се дали освен омега- и Д да си пия и мета фолил-а? 🤔
П.С. Сега ти видях дневничето от началото и видях, че и ти си 153см. като мен. ❤ Щом имаш две дечица и си жива и здрава притеснението ми намаля значително! Много ме е страх как ще съм бременна толкова мъничка и как ще издържа всичките килограми щото за едва 5 месеца вече съм +3-4кг хахаха.
Мнението беше редактирано от Теди на 15.04.20 00:40.
Аз ако не се лъжа пих през цялата бременност,но все пак за това се консултирай с лекаря си. Не мога да твърдя нищо тук. И все пак не вярвам да навреди 🙂
Няма за какво да се притесняваш,пий много вода,движи се,спи-слушай си организма и всичко ще е наред.
Аз качих с всеки от двамата по 10-12 кг,които бързо след това изчезват.
Насреща съм,ако мога да съм ти полезна с нещо по темата и на ЛС да не шарим тук.
Мнението беше редактирано от Веси на 14.04.20 23:36.
15/04/20
Сън - 10 часа
Тренировка - Не
Храна:
Овесено мляко с кафе
- 250гр. Кисело мляко с овес, мед, канела + банан
- 2 моркова с хумус; Шепа печени бадеми
- Безглутенов сандвич на грил с веган кашкавал и тънък резен пуешко
Вечерята предстои по-късно: Царевични спагети с рикота, бейби спанак и песто
Едит: Две порции от спагетите. 😁
————————————
Хубава работа свърших вкъщи днес да се освободя за боядисване на яйца и правене козунак през следващите дни.
По темата с козунака.. малко се изнервих. Да кажем, че прочутата Ванилница не е за хвалене нито за продукта (щото платих за 25лв. + 5лв. доставка не за козунак, а за вид по-голям мъфин), нито за отношение към клиентите.
Както и да е, вместо да се нервя ще се пробвам да си направя такъв сама. 🙂 И повече няма да поръчам от тях. Просто много ме е яд когато платя на хора с толкова високо самочувствие, че не си ценят клиентите и им се зъбят насреща щото са спокойни, че имат много.
Мнението беше редактирано от Теди на 15.04.20 21:52.
Добро Утро! ☀
Днес ми е ден за теглене и се включвам да отчета килограми от началото на бременността до сега.
Старт: 43кг.
14г.с. - 45,8кг.
15г.с. - 46,3 кг.
16г.с. - 46,5 кг.
Всичко е главно на коремче и ц*ци! 😁😁😁 Момичета, не си давайте парите за силикон.. просто забременейте хаха. Не съм сигурна обаче кое излиза по-скъпо. 😁
——————————————
И да благодаря на ББ- тийм за бързата доставка и на Веси за идеята! Поръчах предната вечер късно и тази сутрин вече имах витамини, супер сте! 🙂 Поръчах си препоръчаните от Марги, за жалост не мога да преглътна такива в течен вид.. по принцип не мога, а сега съвсем ми става зле от мисълта. Но съм сигурна, че и тези са добри. Звъннах и на лекаря който ме следеше в първите седмици да питам за фолиевата и каза, че няма проблем да си пия и нея.
Спирам комбинираните витамини и започвам Омега- 3, Д-3 и Неофолик Мета.
Мнението беше редактирано от Теди на 16.04.20 11:31.
16/04/20
Сън - 5 часа (станах рано да си взема пратките, така и не заспах повече)
Движение - разходка, пазаруване, чистене
Витамини - Омега-3, вит. Д-3, вит. Ц , Неофолик мета
Храна:
Кафе с овесено мляко
- 250гр. Кисело мляко с овес, мед, канела + 1/2 ябълка
- Няколко парченца сушени ананас и пъпеш
- Сандвич с крем сирене и 1/2 авокадо на тостера, 2 бъркани яйца с малко сирене
Вечеря предстои: Царевични спагети с рикота, спанак и песто + 1/2 авокадо
- Банан
——————————————
Освен витамините, днес ми пристигна и възглавницата за бременни. Ми това е мега удобно.. ако знаех щях да си го поръчам и като не бях бременна. 😁 Доста е функционална - става за облягане и облекчаване на болкте в гърба, по-удобно спане настрани, поставка за книга/лаптоп за сега и за кърмене на бебето после. ❤ Само трябва да я опазя от ноктите на котарака до тогава хаха.
Мнението беше редактирано от Теди на 17.04.20 15:51.
17/04/20
Сън - 8 часа
Движение - цял ден в кухнята на крак 😁
Храна:
Кафе със сметана
- 250гр. Кисело мляко с овес, мед, канела + 1/2 ябълка и шепа боровинки
- 3 триъгълни парченца безглутенов козунак с шоколад ( от този на Vanilla kitchen)
- Малко късче от моя безглутенов козунак и 2 от курабийките ми
- Омлет от 2 яйца, спанак и сирене + 1/2 авокадо; Краставица и няколко черни маслини
- Сандвич с крем сирене и половин резенче пуешко на грила (това в 1ч. вечерта го пожелах, след като цял ден не ми се ядеше.. wtf😁 )
———————————————
Днес правих козунак с царевично брашно, което си беше мъка за месене. 😁 Но се получи доста добре на вкус, на външен вид не толкова хаха. Вътре го напълних с течен шоколад, отгоре жълтък и захар.
Със сигурност ми излезе по-евтино от 35те лева които дадох на Ванилницата за една шепа (моята е малка!) козунак.
А курабийките са с царевично и оризово брашно, ванилия и портокалови корички. Отгоре отново с жълтък и захар. Получиха се превъзходни. ❤
Качвам снимки - първата на поръчания козунак и останалите на моите опити.
Мнението беше редактирано от Теди на 18.04.20 01:03.
17.04.20
21:57
35лв за козунак? Интуицията ти определено не работи.
казано от Иван на 17.04.20, 21:57:
35лв за козунак? Интуицията ти определено не работи.
Ами.. да. Не бях опитвала от 8 години заради непоносимостта към глутен. Когато видях поста очите ми светнаха. 😁 Цената му беше 24лв. (което пак е много!) но не очаквах, че доставката ще е 10лв. А за Ванилницата само слушам от години и никога не бях пробвала нещо тяхно.
Първо реших, че ще си струва и един път за толкова години мога да ги прежаля.
Когато видях размера и отношението им.. съжалих. А когато го опитах - съжалих още повече.
Ще се уча от грешките си . 🙂
Мнението беше редактирано от Теди на 17.04.20 22:07.
18/04/20
Сън - 5-6 часа
Движение - отново цял ден шетане из вкъщи 😁
Храна:
Кафе със сметана
- 2 парчета безглут. козунак и 3 курабийки, 100гр. кисело мляко
- 2 препечени филийки с 1/2 авокадо и варено яйце
- Шепа печени бадеми
Вечерята след малко: Сьомга на тиган, салата цвекло и моркови
- Банан, малка ябълка
В 4 сутринта се станах до WC зверски гладна: Топло овесено мляко с лъжичка мед ии няколко курабийки 😁
——————————————
Днес часове се занимавах да правя великденски торбички, които да са по-готини от найлонови. Станаха сладки зайчета. ❤ Боядисахме малко яйца също, половината се счупиха и просто ще ги ядем. 😁
Утре сме на обяд у наще и нямам търпение за трапезата хихи.
Мнението беше редактирано от Теди на 19.04.20 04:03.
Христос Воскресе!❤
Днес няма да описвам, ясно е, че храната е празнична. 🙂
Включвам се само със снимки и ви желая здраве и благополучие!
Мнението беше редактирано от Теди на 19.04.20 20:45.
20/04/20
Сън - 12 часа
Движение няма особено, главно сън
Храна:
- Фреш от портокал и грейпфрут;
Кафе със сметана
- 250гр. Кисело мляко с овес, мед, канела + 1/2 ябълка и орехи
- Няколко парченца сушени манго и папая
- 2 препечени филийки с авокадо и варено яйце
- Великденска салата и сандвич с моцарела, авокадо и малко пуешко на грила
Едит: Последните 2 парченца безглутенов козунак, 2 курабийки и чаша топло овесено мляко с мед ❤
Мнението беше редактирано от Теди на 21.04.20 00:22.
21/04/20
Сън - 7 часа
Храна:
- Овесено мляко с кафе
- 250гр. Кисело мляко с овес, мед, канела + 1/2 ябълка и орехи
- Няколко парченца сушени манго, пъпеш и папая; Шепа кашу и 3-4 бразилски ореха
Вечеря предстои след малко: Домашна пица с безглутенов блат ( дом. сос, прясна моцарела, царевица, маслини, спанак и кашкавал отгоре)
———————————
* Пак ми е едни отпаднало, почти цял ден лежах в леглото. Поне утре съм на Женска консултация и ще видя бебо да се разведря малко. ❤
П.П. Блатът за пицата се оказа отвратителен на вкус и в крайна сметка хапнах едва едно парче.. Мисля да спра да следвам всеки в Инстаграма ми който рекламира продукти от сайтове, щото почвам да се изнервям с несполучливите си поръчки напоследък. 😁
Ще ям солети с лимец понеже залагах на пицата и не напазарувах друго.
Мнението беше редактирано от Теди на 21.04.20 21:50.