05.05.20
17:15
На тренировка ли го скъса?
казано от Brown Bomber на 05.05.20, 17:03:
Аз изтървах смисъла на разговора, тоест отричате използването на fat gripz? Тоест, няма смисъл да тренира по-усилено хвата?
П.С. Ако ще те успокои, имам проблем и със сухожилието на десния палец от над година, но последните два месеца има малко подобрение. Тея работи като те хванат не минават току така.
Аз имах предвид фитил, а съм написал грип ....както винаги неадекватна работа :)
Относно лимитациите, всеки си подбира стратегия, дали да приспособява движението спрямо тях, или да работи за елиминиране на това.
Имах един приятел който тренираше с разни треньори, та те го караха да прави клека със щанга на подложки, понеже не можеше да клекне добре.
Може в едни ситуации да е добре в други не толкова, сигурно отговора е “зависи”.
05.05.20
17:30
казано от Brown Bomber на 05.05.20, 17:15:
На тренировка ли го скъса?
Не, на работа.
От височина над главата ми трябваше да взема една тава с тирамису, в която знаех, че има само няколко порции.
В другата си ръка държах нещо друго и когато цялата тежест се оказа в ръката ми, установихче някой я е сменил с пълна.
Задържах я по дължина, защото тирамисуто много ми трябваша, а нямаше време за ново и платих тази цена.
05.05.20
17:32
Да, така най-често стават и херниите, взимаш нещо леко неподготвен, а то се оказва тежко и бам.
Широкият хват натоварва въпросното сухожилие, не съм сигурен че е добра идея да го тренираш с дебели хватки.
казано от Boby_ на 05.05.20, 16:50:
Ако малко надскочиш тази концепция, ще разбереш какво има предвид Калоян.
А на въпоса защо ти е да можеш да вдигнеш, тласнеш, изхвърлиш или разклатиш тежест, която дори не можеш да държиш в ръце, отговорът е ясен - не ти е нужно.
Аз ли да я надскоча? Ти намери на кой да обясняваш колко е тъпо да се напиняш да тренираш заради някви си постижения - било то големи мускули или големи щанги или големи топузи...
Откакто спрях да вдигам неща много по-тежки от мен - да чукна на дърво - но нито съм се контузвал, нито ме боли, нито съм се разкайвал. Вече две години си помпам за кеф и забравих кво е да не можеш да си завържеш връзките или да трябва да ставаш от леглото “жътварската”. Аз не искам нито да съм много силен, нито да изглеждам много мускулест. Искам да изглеждам добре в риза. Така че тея концепции може да ги разясняваш на някой, който е склонен да се прецака заради някви си постижения.
А иначе принципа си е валиден - ти защо не клякаш на пръсти? Защо вдигаш нещо, с което не можеш нещо толкова естествено да направиш като повдигането на пръсти? Всеки ден ходейки се повдигаш по няколко хиляди пъти на пръсти? Или защо лягаш на лежанката като правиш гърди? Защо не се навеждаш назад и колкото може да понесе кръста ти, толкова да буташ за гърди? Кога си ползваш гръдните мускули легнал по гръб?
05.05.20
20:31
Ако те затисне фрагмент от сграда по гръб при земетресение, за да можеш да избуташ бетонен блок от гърдите си.........
Ама, изгуби му интереса на Боби, той каза, че има принцип.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.05.20 20:33.
казано от doni dimitrov на 04.05.20, 11:24:
Колелото винаги съм го ползвал за рехабилитация на всякакви болежки по краката успешно.
Пък и можеш да се натоварваш в голям диапазон,от леко до много тежко.
Имал съм дълги периоди ,в които съм се поддържал само с колоездене .
Чакай че се сетих да ти пиша и спирам повече да наводнявам дневника на Барт. В Дъблин имам един колега, много добър бегач, обаче като доста хора от тук е твърдоглав, но много сериозно. Понеже Дъблин е много равнинно, има някакви малки хълмчета тук там ... Та той ми беше казал. ..
1. “Карах колело, обаче е прекалено лесно и няма натоварване, затова че спрях”
2. “Когато отивам на състезание по бягане, аз тръгвам за да стана 1ви”
Имаше и още други бисери, аз бях като гръмнат и се чудех какво да му кажа. Така и не разбрах, дали просто не се ебава с мен. Обаче толкова жестоко се контузи от бягане, уж здрав и прав, нищо му няма, обаче не може да бяга и не може и малко да бяга и това е вече повече от 1 година.
Аз много харесвам и колелото, голяма работа е.
06.05.20
04:28
Ха прекалено лесно било,че колоезденето е един от най-тежките спортове.
Има един японски писател,който е триатлонистит и бегач Харуки Мураками.
Той казва ,че колелото е най-съвършенния уред за самоизтезание измислен от човека и аз съм напълно съгласен с него.
06.05.20
08:47
Днес го пиша много дъждовен, защото съм бая скапан.
Не знам кое ще ни коства повече усилия, прегрупирането във връзка с извънредното положение или рестарта макар и постепенен.
Донякъде се радвам, че времето днес е лошо, защото хора нямам, днес ще прозвънявам всички, които бяха с нас за да видя кой има желание да се върне.
И започваме наново играта-двама са маалко, трима са много.
Честит празник на всички свързани с него.
07.05.20
08:16
10-обръщане/1 пуш преса-60
9- обръщане/2 пуш преси-60
8-обръщане/3 пуш преси-60
......
1-обръщане/10 пуш преси-60
Обръщанията от земя
ЕМОМ10:
2 х тяга-140
3 х бърпи
Някакви странни мускулни трески ме тресат и няма отърване.
И некви води, дебелени, нещо съм муден, схванат, заспал.
Нещо се чувствам като нищо.
Уж трябва да съм почивка днес, но ще правим меню на Чине чита.
казано от Bart Simpson на 07.05.20, 08:16:
Уж трябва да съм почивка днес, но ще правим меню на Чине чита.
Една молба...премести десетичния знак едно число напред в цената на вината))))
07.05.20
08:47
Не е в моя ресор, но за добри приятели винаги е възможно да се направи.
07.05.20
19:48
Брутално гаден ден.
Два пъти тичах от Бояна до Драгалевци по време на представянето на менюто.
Много стрес, новата кухня, колкото и да си ги знам хората си е като нова машина, която никога не си виждал, а трябва да работиш гладко с нея, че дори по-гладко от стандартно зашото представянето трябва да е топ, топ, топ.
Справих се, но се чувствам абсолютно смлян.
Искаше ми се да ви снимам много неща, но имах сили само за няколко кадъра.
Сипвам си няколко водки с доматен сок и се препарирам.
Едит:
Когато работим за Ботега е разлипно, защото за верига ресторанти правим работна група.
Тук каквото има в чинията ти е изцяло и само твое, отговорноста е тежка.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.05.20 19:59.
08.05.20
08:26
Днес пас, кръста дърпа, а и слънцето напече.
Не знам какво да очаквам от този ден, или ще напълня кошовете или няма да клъвне вообще.
Давам си сметка какво натоварване съм понесъл снощи щом заспах, неприлично рано и спах непробудно.
08.05.20
11:08
5…..4….3….2….1:
ГАЗ
08.05.20
14:27
Преди съм сядал в La Bottega във Варна, ако не се лъжа беше в бившия Континентал или до него, но май го няма от доста време.
08.05.20
15:03
Друга фирма е, засега имаме само един далечен, неотворен още ръкав в Майнасити.
Едит:
Звучи като Минас Тирит.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.05.20 13:33.
09.05.20
08:29
За жалост трябва да призная, че не мога да съчетая всичко и да го сбутам в 24 часа.
С огромно съжаление ще ми се наложи да си дам няколко дни или седмица почивка.
Ако някоя сутрин се почувствам силен ще тренитам, но засега свиря отбой.
10.05.20
11:22
Днес от шест часът съм буден и а да изляза с щангата, а да не изляза, но ще се придържам към плана.
Понеделник и вторник няма да мога да изляза, сряда и четвъртък евентуално следобед, защото съптугата ми след осем седмици у дома се връща на работа.
Четвъртък май ще водя дребния при баба и дядо, не знам колко е разумно, в процес на обмисляне е..... Иначе капитулираме.
Единственото хубаво е, че храната е под абсолютен контрол, жилетката е у дома ще къртя поне кофи яко четири пет дни.
Всъщност не тренирам защото направих една сериозна глупост и изпатиха кръста и коляното заедно.......
Понеже без стойки клякаш каквото межеш да обътнеш, а аз имам само двайски дискове, та преди няколко дни опитах да обърна 100 след сериозно затишие на обръщането.
Викам си имам 95 обръщане в архива, защо не и 100….и хряс отвсякъде, та затова е почивката.
11.05.20
09:15
10 х 10 кофи+10 на терасата.
Кръста като че ли е по-добре.
Вероятно е в сряда да изляза с щангата за някакви дреболийки.
Най-важното обаче е на лице и затова ни изперквам без трениране.
Днес имаме оперативка за новия обект, чакаме приемателна комисия..... Май се случва, нещо като контракция е, дано не е фалшива... 😂
11.05.20
23:16
Глей крак дееб@.
Ам той порастна повече като спрях да клякам..... 😂.
Нещо се глАси, нещо се точи:
Етит:
Първа сутрин болката и в кръста и в коляното са на такова ниво, на което бих тренирал, но пък програмата ми не го позволява.
Утре трябваше да съм почивка, но ще редим кухнята на новия ресторант.
Последно почивах предния понеделник.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 12.05.20 07:46.
13.05.20
00:11
Клякам само ако имам щанга на гърба.
13.05.20
12:14
Днес съм майстор, комисия следващата седмица.
Пристигна ми и най-трудното за намиране в живота нещо.
Ръчен миксер за сладолед.
И 100 кофи с +10.
Нерва, ще помогнеш ли с третирането на метала, че не знам дали ще се справя сам?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 13.05.20 12:17.
14.05.20
12:17
Забранено ли е возенвто на деца в двуместен, товарен автомобил, тип баничарка?
Не намирам никаква информация в интернет?
Има ограничения във възрастта и теглото за возене на деца на предна седалка на автомоби...12 г и ако са надхвърлили ръст от 150 см и са над 36 кг.
14.05.20
12:37
Иначе подлежа на санкция, така ли?
Дори ако е двуместен автомобила?
казано от Bart Simpson на 14.05.20, 12:37:
Иначе подлежа на санкция, така ли?
Дори ако е двуместен автомобила?
Е така си мисля...ти няма ,къде да го сложиш освен на предна седалка.
14.05.20
12:44
Точно в това е казуса, защото моята загива и трябва да пътувам с дребния със служебна кола.
В четириместна кола, да, незаконно е, но същото ли е за двуместна??
Нищо никъде не пише.
Ако имм порше, може ли да се вози в него, би трябвало правилата да са едни и същи.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.05.20 12:46.
ПРедната седалка,си е предна седалка-няма значение на порше или на камаз...
14.05.20
13:16
В СБА не знаят.... 😂
В пътна полиция, казаха звъннете след половин час да проверим.... 😂.
14.05.20
13:54
казано от nervak на 14.05.20, 12:48:
Абсурдно е да може. По тая логика, ако е разрешено на предната седалка на баничарка, защо трябва да е забранено при тези, които имат задни седалки.
Това все пак е за сигурност измислено. Със здравето на децата не бива шега. Даже и да има 1% по-висок шанс да се случи нещо неприятно, аз не бих рискувал.
Мнението беше редактирано от Николай Филипов на 14.05.20 13:55.
14.05.20
14:01
казано от Bart Simpson на 14.05.20, 13:16:
В СБА не знаят.... 😂
В пътна полиция, казаха звъннете след половин час да проверим.... 😂.
12 години или 150 см височина. Ако е под тези граници, но е над 36 кг, може със полагащо столче.
Пак ще черпиш...И имай предвид, че не е гаранция, че няма да се заяде някой катаджия.
14.05.20
14:12
Черпня като шума, нямаа кой да я пие.
14.05.20
14:22
Вече е ясно, че няма да пътуваме с тази колаа, но все пак им сд обадих да ги попитам.
Шокиращо е, че на мотор е разрешено.
Една мила кака ми цитира законаа.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.05.20 14:22.
14.05.20
14:59
казано от James Hinks на 14.05.20, 14:01:
казано от Bart Simpson на 14.05.20, 13:16:
В СБА не знаят.... 😂
В пътна полиция, казаха звъннете след половин час да проверим.... 😂.12 години или 150 см височина. Ако е под тези граници, но е над 36 кг, може със полагащо столче.
Пак ще черпиш...И имай предвид, че не е гаранция, че няма да се заяде някой катаджия.
Вече ме спират няколко пъти за дребни нарушения като фарове и като им дам чуждоземна книжка ми я връщат.
Или не знаят какво да правят или предполга много писане.
14.05.20
15:50
казано от Николай Филипов на 14.05.20, 13:54:
казано от nervak на 14.05.20, 12:48:
Абсурдно е да може. По тая логика, ако е разрешено на предната седалка на баничарка, защо трябва да е забранено при тези, които имат задни седалки.
Това все пак е за сигурност измислено. Със здравето на децата не бива шега. Даже и да има 1% по-висок шанс да се случи нещо неприятно, аз не бих рискувал.
Наскоро на червен светофар до мен спира голф с жена шофьор, звучи радио Веселина, а от пасажерската седалка вдясно, без колан, мисля че седеше на колене, с извадени и двете ръце от наполовина сваления прозорец, ми се усмихва малчуган на около 5-6 годишна възраст.
14.05.20
16:06
.... И той к’воооо?
14.05.20
16:07
Б@хти тъпото, няма да си купувам порше, значи.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.05.20 16:07.
14.05.20
16:12
Ми той кво, поиска ми огънче.
14.05.20
16:19
Вдигнал е левъла до ниво експерт.