Коронавирус в България

Прескочи до:

18.06.20
21:48

казано от Carbohydrate на 18.06.20, 21:45:

лошото е, че никой не знае дали не е виросоносител

Нещо нормално да кажеш и ти.

Carbohydrate

18.06.20
21:53

казано от nervak на 18.06.20, 21:48:

юху, значи ли това, че се превръщам в нормален или съм бил такъв)), ама не сте го забелязали, след като втори човек го пише тук))))

18.06.20
22:01

Стига че пак ще ни изтрият :) Нещата трябва да се дискутират - от всякъде се бълва информация и дезинформация. А ако се сметне какъв % от броя на човечеството са се заразили до тук, колко са умрели и каква ще е статистиката при 10%, при 20 или 70%, дори и да приемем някакъв % за манипулирани данни, ще е “страшна сеч”. Дайте ми една “конспирация” която ще намали смъртните случаи от коронавируса и веднага ще я приема.

18.06.20
22:11

казано от Carbohydrate на 18.06.20, 21:53:

юху, значи ли това, че се превръщам в нормален или съм бил такъв)), ама не сте го забелязали, след като втори човек го пише тук))))

Не...зле си като цяло,нямаш знания да отсееш информация...то и аз нямам,ма си знам мястото и не се и опитвам, щот знам до къде  ми се простират познанията...твърде малка сфера....а хората са казали,че колкото повече ти става по-голяма сферата на познанието,толкова е по-голяма площта на контакта с незнанието....

18.06.20
22:22

Одобрих мнението заради връзката между сферата на познанието с незнанието :) Всеки е важен и може да направи много, като просто действа за себе си. Няма голяма разлика от спорта - не можеш да спортуваш, а друг да дебелее/слабее и т.н.

Carbohydrate

19.06.20
07:49

казано от nervak на 18.06.20, 22:11:

казано от Carbohydrate на 18.06.20, 21:53:

Не...зле си като цяло,нямаш знания да отсееш информация...то и аз нямам,ма си знам мястото и не се и опитвам, щот знам до къде  ми се простират познанията...твърде малка сфера....а хората са казали,че колкото повече ти става по-голяма сферата на познанието,толкова е по-голяма площта на контакта с незнанието....

ццццц, то няма как да имам познания по темата коронавируса, той оня ден се прънка и както гледам и медиците сега също продължават да го изследват)))...е и ти да си прав за първи път, евала))
аз никога не съм твърдял нещо, просто търся информация, което те дразни виждам и не мога да разбера защо....успокой се, дишай дълбоко, ууусаааа!

19.06.20
08:52

Е, ми, рекорд у нас от началото на пандемията - 132 положителни за ден, като 56 са от София и София област.

19.06.20
09:07

казано от Carbohydrate на 19.06.20, 07:49:

ццццц, то няма как да имам познания по темата коронавируса, той оня ден се прънка и както гледам и медиците сега също продължават да го изследват)))...е и ти да си прав за първи път, евала))
аз никога не съм твърдял нещо, просто търся информация, което те дразни виждам и не мога да разбера защо....успокой се, дишай дълбоко, ууусаааа!

Викаш медиците не знаят...ама ти градиш познания.И след 5години ще си на същото (0)ниво, що касае вирусите изобщо...освен ако не се хванеш да завършиш медицина.
Изобщо не ме дразни...търси си информация.
Тепърва ще се поакат работите с короната...отпуснаха се хората,то и без това половината са отворковци и знаещи на тема маски и предпазни средства.

Мнението беше редактирано от nervak на 19.06.20 09:08.

Carbohydrate

19.06.20
09:14

казано от nervak на 19.06.20, 09:07:

казано от Carbohydrate на 19.06.20, 07:49:

Викаш медиците не знаят...ама ти градиш познания.И след 5години ще си на същото (0)ниво, що касае вирусите изобщо...освен ако не се хванеш да завършиш медицина.
Изобщо не ме дразни...търси си информация.
Тепърва ще се поакат работите с короната...отпуснаха се хората,то и без това половината са отворковци и знаещи на тема маски и предпазни средства.

гледаш да ме засегнеш, що за човек си такъв? Хем гледаш, че нямам нищо от себе си добавено, но продължаваш да сипеш обиди! Злобей, като искаш, напрягай се, не ме засяга, това си е за твоя сметка...ще вземеш да получиш някой удар, внимавай, че си на възраст вече)))

19.06.20
09:15

казано от Dymag на 19.06.20, 08:52:

Е, ми, рекорд у нас от началото на пандемията - 132 положителни за ден, като 56 са от София и София област.

Това е манипулативен ход от страна на президента Радев, за да замаже очите на хората, че следи Бойчето с дрон. :D

Мнението беше редактирано от Гордан на 19.06.20 09:19.

19.06.20
11:47

казано от Carbohydrate на 18.06.20, 12:05:

Хората в Бъгарияа най-глупави сигуно, ей тъй взели и змслили една наредба))))...преди нея е имало дооооста неща. СЗО още с въвеждането на мобилни комуникации направи рамки за безопасни и опасни лъчения, които с времето претърпяха изменения и опасните, малко по малко се превръщат в безопасни....как то и при нас....
Ако искате да поставите под съмнение Наредбата, тя не е вуду измислена от тъпи сайтове, това си е ваше право и аз нямам общо с това)))...

Друга е идеята на наредбата. Има зони със повишени стойности на тези лъчения, затова постоянно около обекти като далекопроводи и подстанции се правят замервания (примерно в подстанциите около Кремиковци, а защо е така, при условие че технически не се различават от други такива инсталации-не знам); когато на едно място се установят повишени стойност, работодателят е длъжен да вземе мерки. Има си протокол за това какви, като издадат наряд за работа се описва на база тази наредба. Ще се учудите колко регулации има за работа в опасна среда.

19.06.20
11:54

Не знам как някой се връзва на историята със снимките, очевидно е съшита с бели конци, но има всякакви хора, за пример вижте антиваксърите и 5G противниците.

Carbohydrate

19.06.20
12:56

казано от Solomon Kane на 19.06.20, 11:47:

казано от Carbohydrate на 18.06.20, 12:05:

Хората в Бъгарияа най-глупави сигуно, ей тъй взели и змслили една наредба))))...преди нея е имало дооооста неща. СЗО още с въвеждането на мобилни комуникации направи рамки за безопасни и опасни лъчения, които с времето претърпяха изменения и опасните, малко по малко се превръщат в безопасни....как то и при нас....
Ако искате да поставите под съмнение Наредбата, тя не е вуду измислена от тъпи сайтове, това си е ваше право и аз нямам общо с това)))...

Друга е идеята на наредбата. Има зони със повишени стойности на тези лъчения, затова постоянно около обекти като далекопроводи и подстанции се правят замервания (примерно в подстанциите около Кремиковци, а защо е така, при условие че технически не се различават от други такива инсталации-не знам); когато на едно място се установят повишени стойност, работодателят е длъжен да вземе мерки. Има си протокол за това какви, като издадат наряд за работа се описва на база тази наредба. Ще се учудите колко регулации има за работа в опасна среда.

за друго я пуснах, защото да не си мислят някои, че лъчението е безвредно. Самата наредба по себе си е вече доказателство за това, че има опасни....а не да казват, то слънцето то това, то онова, всичко е безопасно и т.н.

Carbohydrate

19.06.20
13:08

когато бях дете, имаше само 2 канала по телевизията. Антената ни беще на покрива на 8 ет блок, а ние живеехме на 1 етаж...та палих крушка 6,3 волта (от фенерче) от антенният кабел ;). Сега мощностите станаха по-големи, антените станаха повече, рутери, мрежи...всичко е наслагване и препокриване...да не говорим, че всичко това поле си остава на земята и не я напуска.... Вярвам, че прага на безопастност е увеличен, едно време беше по-малък, но от СЗО промениха това, защо ли)))....Да, непосредствено до антената, където се правят замерванията от техните специалисти, за да докажат безопастност, е така, но от улицата, където зоната се препокрива от безброй такива полета, стойностите не са такива и никой още не е мерил с професионален уред, само с китайски за 2 лева(който показва страшни стойности)....Инженера имаше постове, където точно един такъв човек, който мери лъчението на един от моб.оператори, спомена, че може да измери и на улицата, не помня...трябва да видя с точност какво стана при тях

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.06.20 13:11.

19.06.20
13:48

Напротив,всички стойности касаещи физични и химични  величини от преди са били много по-високи от колкото сега описаните в наредбите.Всички уреди, с които са се правели съответните измервания са били в пъти по-нечувсвителни и по-малка разделителна способност от сегашните.
Припокриване на полета...кое ще се увеличи???полето,интензитета,честотата,хуетата...кое???
За това ти казвам,че си спал по физика.

Carbohydrate

19.06.20
13:58

Виж, ти можеш да злословиш колкото ти душана може да поеме, мен тая работа не ме интересува. Само където още никой не е мерил, повтарям, никой не е мерил стойностите на улицата. По телевизията в “предаването тази сутрин” преди години, един човек са го давали да мери и стойностите бяха в пъти по-високи...има доста замервания с не професионални уреди, които също показват в пъти по-високи стойности, но това не е тезата, от която изхождам ;)..... Ти си умен човек уж, физик, а обиждаш хората без доказателства! Техниката е много скъпа и преминава ежегодно (май) калибриране в лаболатории извън България....Никой още не е взел показания от улицата,.... Така, че може и да съм спал по физика, ти не знаеш, но ти си в пъти по-зле, след като твърденията ти нямат основа ;)...Кой е спал сега?!))))

19.06.20
14:11

Никой не е мерил,защото не е необходимо-чиста физика...на улицата са в пъти по-слаби,от колкото до източника.
Кое е едно от осн.св-ва на  ел. и магнитните  полета????-нещо свързано с разстоянието беше а?
Дънинга не може да бъде убеден...

Carbohydrate

19.06.20
14:39

https://www.who.int/peh-emf/about/WhatisEMF/ru/
може да се направи  на който език искате да чтете.
Да, никой не е казвал, че излъчванията са опасни до толкова, че да настъпят видими изменения в организма. Темата с антените и излъчванията не е моя - това е първо. 5G съм го намесил по повод контрола на разпространението на корона вируса. Това е другият аспект, а не проблем със самото излъчвано поле! Мен не ме интересува мнението с вредата или ползата от предавателите! Това няма връзка с корона вируса и темата тук. Но щом сме я подхванали, в линка има категорични и не до там представени изследвания....все пак, като прочетеш всичко, основно 5 и 6 страници, не се създава 100% впечатление, че самите ICNIRP са уверени на 100% в това, което са изследвали....

казано от nervak на 19.06.20, 14:11:

Никой не е мерил,защото не е необходимо-чиста физика...на улицата са в пъти по-слаби,от колкото до източника.
Кое е едно от осн.св-ва на  ел. и магнитните  полета????-нещо свързано с разстоянието беше а?

Не знам защо се мъчиш :D Това същество сигурно е завършило с 3= по физика, защото учителя/учителката е искал/а да се отърве по-скоро от него :D 5G има връзка с коронавируса, колкото въглехидратния с физиката - сечението е празно множество :D

Carbohydrate

19.06.20
19:01

казано от Херцог Трън на 19.06.20, 16:36:

Не знам защо се мъчиш :D Това същество сигурно е завършило с 3= по физика, защото учителя/учителката е искал/а да се отърве по-скоро от него :D 5G има връзка с коронавируса, колкото въглехидратния с физиката - сечението е празно множество :D

Благодаря! Господ да те благослови!

19.06.20
19:08

Прав си... Марк Твен има една мисъл:
Ако дълго спориш и убеждаваш идиот... нищо чудно и той да прави същото...

Carbohydrate

19.06.20
19:20

казано от nervak на 19.06.20, 19:08:

и теб Господ да те благослови за думите ти!
Злость гони, злость уйдет, добро прийдет ;). Аминь

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 19.06.20 19:23.

19.06.20
20:38

Е ми нали вируса умира за две минути от ултравиолетовата радиация на слънцето
Днес ми направи впечатление че всички хора в кварталния магазин бяха с маски - нещо, което не беше така последните дни преди този. Направо се замислих дали не са върнали изискването за маски в закрити обществени места - още не съм проверявал.

19.06.20
23:34

казано от Carbohydrate на 19.06.20, 19:20:

казано от nervak на 19.06.20, 19:08:

и теб Господ да те благослови за думите ти!
Злость гони, злость уйдет, добро прийдет ;). Аминь

Уфф умрем бургаско чекиджи да ми говори на руски.

Carbohydrate

20.06.20
15:43

https://www.camera.it/application/xmanager/projects/leg18/attachments/upload_file_doc_acquisiti/pdfs/000/001/072/Memoria_ISDE_completa.pdf#page=8
ReviewTowards 5G communication systems: Are there health implications?Agostino Di Ciaulaa,baDivision of Internal Medicine, Hospital of Bisceglie (ASL BAT), Bisceglie, ItalybInternational Society of Doctors for Environment (ISDE), Arezzo, Ital
извадка:
The spread of radiofrequency electromagneticfields (RF-EMF) is rising and health effects are still under in-vestigation. RF-EMF promote oxidative stress, a condition involved in cancer onset, in several acute and chronicdiseases and in vascular homeostasis. Although some evidences are still controversial, the WHO IARC classifiedRF-EMF as“possible carcinogenic to humans”, and more recent studies suggested reproductive, metabolic andneurologic effects of RF-EMF, which are also able to alter bacterial antibiotic resistance. In this evolving sce-nario, although the biological effects of 5G communication systems are very scarcely investigated, an interna-tional action plan for the development of 5G networks has started, with a forthcoming increment in devices anddensity of small cells, and with the future use of millimeter waves (MMW). Preliminary observations showed thatMMW increase skin temperature, alter gene expression, promote cellular proliferation and synthesis of proteinslinked with oxidative stress, inflammatory and metabolic processes, could generate ocular damages, affectneuro-muscular dynamics. Further studies are needed to better and independently explore the health effects ofRF-EMF in general and of MMW in particular. However, availablefindings seem sufficient to demonstrate theexistence of biomedical effects, to invoke the precautionary principle, to define exposed subjects as potentiallyvulnerable and to revise existing limits. An adequate knowledge of pathophysiological mechanisms linking RF-EMF exposure to health risk should also be useful in the current clinical practice, in particular in consideration ofevidences pointing to extrinsic factors as heavy contributors to cancer risk and to the progressive epidemiolo-gical growth of noncommunicable diseases

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 20.06.20 15:44.

Carbohydrate

20.06.20
15:47

към този момент остава не изучено влиянието на 5g мрежите върху човека, но е подтвърден факт, че водят до нагряване на повърхността на човека.

Carbohydrate

20.06.20
16:02

Мислих, защо хората в Европа свързват коронавируса и 5G, а то се оказа просто:

Первые коммерческие сети 5G

1 октября 2018 года компания Verizon запустила сеть 5G в четырёх городах США (Хьюстоне, Индианаполисе, Лос-Анджелесе и Сакраменто)[24][25].

5 апреля 2019 года Южная Корея стала первой страной в Азии, запустившей коммерческие услуги пятого поколения 5G[26]. Стандарт сначала появился в крупнейших городах, в частности, в Сеуле.

С 17 апреля 2019 года связь 5G работает в 54 городах Швейцарии[27].

23 апреля 2019 года было объявлено, что компания China Unicom запустила пилотную сеть связи 5G в семи городах Китая[28].

30 мая 2019 года BT Group запустил сеть 5G в Великобритании[29].

6 июня 2019 года Италия стала третьей страной в Европе, где запустили 5G. Оператором выступила компания Vodafone[30].

14 июня Vodafone и Huawei запустили сеть 5G в Испании[31].

3 июля 2019 года технология 5G была запущена в Германии (в городах Бонне и Берлине)[32].

31 октября 2019 года сеть 5G охватила 50 городов Китая, сделав страну лидером по внедрению этой технологии[33].

И каква е връзката?

Carbohydrate

20.06.20
16:59

казано от Alexander Krastev на 20.06.20, 16:05:

И каква е връзката?

няма пряка връзка, нали знаеш...има съвсем косвени връзки и колко са косвени, балимааамутате...обаче, ако си ме чел подробно ще видиш, че не съм казвал, че има връзка 5G мрежата и пръскането чрез нея на коронавируса. Казах, че мрежата е свързана с коронавируса посредством чичо Бил, защото:
1. Той финансира една от най-големите компании в Америка за такава мрежа;
2. Че в неговите интервюта е казал:
а) че трябва да се намали населението;
б) че трябва да се ваксинира човечеството
в) че следенето ще е посредством тази технология
3. Ваксина, той каза, че ще има след 1,5-2 години
4. След точно толково време е и неговата прогноза да по-голямото 5G покритие
......и т.н.
виждаш, че всичко е в рамките на косвени, даже трудно биха били и косвени, но все пак хората не случайно са видели нещо.
И пак повтарям, аз не пропагандирам нищо и нищо не твърдя. Всеки е умен да расмишлява и да вярва в каквото и както си ще....Аз само нареждам пъзела, ако изобщо е от един и същ пъзел информацията....

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 20.06.20 17:08.

Carbohydrate

20.06.20
17:11

да, ..и най-голямата причина да го свързват, е наистина неговите ваксини, от които са умрели много хора...
В Италианският парламент, където споделих връзката, казаха пряко, че неговата ваксина за грип е спомогнала да ги хване ковида, доказани са почти всички случаи и искат да го съдят за престъпление пред човечеството! Факт.

20.06.20
18:47

Много мощно това 5г - мята до цяла Африка и Океания :)
Цък

5г е просто технологии за безжична комуникация, изискваща наличието на комуникационни устройства, като телефон. Моят не поддържа 5G - спасен съм. Ако търсиш интрига в 5G, търси я в безжичните комуникации по принцип, а не в някоя от генерациите им.

До сега никога не е имало вируси и епидемии. Просто никога не се е случвало! Хайде мисли малко

Мнението беше редактирано от Dymag на 20.06.20 18:57.

Карбо, Бил Гейтс е един от най-големите филантропи, живели на тази планета някога. Глупостите, в които простите хорица го обвиняват са меко казано обидни за интелекта на всеки нормално разсъждаваш и образован човек.

казано от Alexander Krastev на 20.06.20, 20:50:

Карбо, Бил Гейтс е един от най-големите филантропи, живели на тази планета някога. Глупостите, в които простите хорица го обвиняват са меко казано обидни за интелекта на всеки нормално разсъждаваш и образован човек.

Опитваш се да вразумиш човек, вярващ в обективността и независимостта на YouTube и Facebook. Успех...

20.06.20
22:02

Карбо, Бил Гейтс е един от най-големите филантропи, живели на тази планета някога.

Имаш правописна грешка - мизантроп е думата. ?

20.06.20
22:59

Като цяло е бизнес алигатор, прави се на хрисим, но монополът му се услажда, а мишките скръц - скръц, скърцаме тук.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 20.06.20 23:18.

20.06.20
23:07

Не е чак толкова просто, защото броя на антените се дублира, увеличават се излъчваните мощности, иначе си прав, че е поредната безжична технология, която ни изпържва белтъците.

20.06.20
23:10

казано от Margi на 20.06.20, 22:02:

Карбо, Бил Гейтс е един от най-големите филантропи, живели на тази планета някога.

Аз съм хейтър, но ти често звучиш като мизантроп и не го казвам за да те обидя, а наистина го мисля.

20.06.20
23:26

казано от Brown Bomber на 20.06.20, 23:10:

казано от Margi на 20.06.20, 22:02:

Аз съм хейтър, но ти често звучиш като мизантроп и не го казвам за да те обидя, а наистина го мисля.

Това как звучи нещо надраскано във форум често е различно от това, което е в действителност. А съвсем различно е да имаш няколко десетки (към стотин) милиарда и да се вземеш за господ и да разправяш колко много били хората на земята и че можеш да помогнеш с “разчистването” им.

20.06.20
23:35

Бахти...не може да сте толкова боси по физика...нула майна.

20.06.20
23:44

Вино, бира... телекомуникации, обут си навсякъде.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1