То сега май всяка настинка ще я броят за ковид. Моята приятелка кашляше и ме зарази с нещо. Уж разправя че било заради бягането на студено, не и повярвах. Вчера ме хвана гърлото вдясно, и там има един лимфен възел под езика, който се наду + възпаление на единия венец.
Сега това не е ковид, обаче се обади и един приятел да ми каже че отменя спорта, защото го боли гърлото.
Същата работа, спи ми се повече. Но пък реших .. сега или никога, донесох тук 7 литра и половина вино и 2 ракия. Виното от тази година е уникално. Вино вече няма почти, че го раздадох, ракията е на свършване, но лечението продължава. За всеки случай, ако е ковид реших че трябва да пуша и малко цигари :)
Също така тренирам, но силово вкъщи.
То ако въобще пушенето помага /разни доказателства вадеха уж-колко е вярно не знам/ не е основно в това, че ако пушиш в момента, няма да се разболееш от вируса. Аргументите бяха, че някакви части от белия дроб върху които се захващал вируса, при пушачите са “унищожени”/увредени/по-малко на брой. Т.е. това е вследствие на дългогодишно пушене, а не, че моментното пушене помага. Ако това както казах е вярно, дори в момента да не пушиш, но до скоро си бил пушач, то тези части от дроба може пак да не са възстановени и пак макар заразен да не се разболееш тежко или въобще. А ако не си пушил и имаш напълно здрави дробове или пък си пушил, но след ггодини въздържание дробовете са се възстановили, сега да припалиш е безмислено, позовавайки се на таз кълка. Няма как може би за такъв кратък период да унищожиш отново тези елеменети. Не знам как ги наричаха научно, но надявам се ме разбра какво искам да кажа. Споменава се някъде, че причината са рецепторите, но някакви по-големи детайли имаше, като типове, видове и т.н., обозначени с цифри и букви. Статии иначе много по въпроса, но тази конкретната теория бе за прихващането.
Мнението беше редактирано от D_M на 02.11.20 13:13.
Разбрах те Дидо, ама тези работи ги пиша на майтап :)) Аз пък за пушенето чух че заради прекарването на дима през гърлото, затова няма проблем и прецаква вируса още в началото, както и ракийката.
Аз не пуша, освен на маса. Затова гледам да съм на маса редовно, мисля даже да си направя 1 седмица запой, да видя какво ще стане. Даже имам и отпуска достатъчно :)
казано от kaloyan на 02.11.20, 13:17:
Разбрах те Дидо, ама тези работи ги пиша на майтап :)) Аз пък за пушенето чух че заради прекарването на дима през гърлото, затова няма проблем и прецаква вируса още в началото, както и ракийката.
Аз не пуша, освен на маса. Затова гледам да съм на маса редовно, мисля даже да си направя 1 седмица запой, да видя какво ще стане. Даже имам и отпуска достатъчно :)
Ами аз като бях хремав леко и така тежест в носоглътката....и общо неразположение без кашлици и температури, два дни подред пийвах порядъчно концентрат, разбирай 200-300 мл. и още след първата вечер, на сутринта бях ток и жици. А на другата сутрин вече нямаше и помен от усещанията. Не знам от ракията ли е, щото пих и няколко парацетамола и смуках два три пъти стрепсилс от най-силният май за общо двата дни на самолечение.
Мнението беше редактирано от D_M на 02.11.20 13:26.
Попаднах на две много интересни статии защо при някои хора минава с малко сопол и няколко дни главоболие (при повечето, за щастие), а при други, здрави, силни, без други заболявания и предимно мъже - преминава тежко, или за жалост приключва фатално, и то скорострелно.
Ето ако на някой му се чете.
Може да се окаже свързано с генетична мутация/грешка. Мисля, че имаше такива теории още в началото.
https://science.sciencemag.org/content/370/6515/eabd4570?fbclid=IwAR0c8_cAXVdwzpxdKDncYDD3WaIzphDBVbDkfhKvhoIjlkzaLO3ywEZB_JI
https://science.sciencemag.org/content/370/6515/eabd4585?fbclid=IwAR1Nndx-RybvmvPJeoS2uBWRi-9ZHiyTM7qObHRs13JaYzre82h8gxnMJSQ
казано от Atom на 02.11.20, 15:04:
Попаднах на две много интересни статии защо при някои хора минава с малко сопол и няколко дни главоболие (при повечето, за щастие), а при други, здрави, силни, без други заболявания и предимно мъже - преминава тежко, или за жалост приключва фатално, и то скорострелно.
Ето ако на някой му се чете.
Може да се окаже свързано с генетична мутация/грешка. Мисля, че имаше такива теории още в началото.
https://science.sciencemag.org/content/370/6515/eabd4570?fbclid=IwAR0c8_cAXVdwzpxdKDncYDD3WaIzphDBVbDkfhKvhoIjlkzaLO3ywEZB_JI
https://science.sciencemag.org/content/370/6515/eabd4585?fbclid=IwAR1Nndx-RybvmvPJeoS2uBWRi-9ZHiyTM7qObHRs13JaYzre82h8gxnMJSQ
Това мисля, че е известно отдавна. Моят имунолог казваше, че има хора, които са генетично предразположени към по-тежко преживяване на каквито и да е вирусни инфекции. На тези хора, съответно, не препоръчваше забременяване (съответно ранна бременност) в грипния сезон.
02.11.20
15:36
Майка ми е доктор в детско отделение, в детско 6 сестри и 4доктора са заразени. В интензивно същото количество, а в ковид отделението нито един заразен. Излиза, че е по-безопасно да се работи в ковид отделението, такъв им е вътрешнозаводския хумор в болницата. Иначе положението е трагично, огромен недостик на персонал има, в момента са прикарали пенсионирани доктори и сестри да помагат. Единият доктор е на 80 години, доброволно дава смени. Истински мъж. В същото време некви здрави и прави педерунгели реват, че не могат да ходят на дискотека или фитнес, говорят ми за китайска кашлица...
Не съм фен на казармата, но на много от днешните им липсва една казарма, да вкусят малко какво е мизерия и дисциплина и да разберат, че Слъцнето не изгрява само за тях.
И моята майка е мед сестра на две места. Тя не е притеснена, по скоро изморена в огромна степен. На мен ми е тегаво, защото пък баща ми е с онкологично заболяване и кой го знае с какви гени освен това (връзка със статиите горе) ... макар че пък, въпреки заболяването си и всичко произтичащо, не боледува от нищо вирусно вече десетилетия.
А и вече стана ясно, че е едно е да ти кихнат малко и да го “изкараш”, друго е количествено - буквално - да поемеш повече вирус. Както се случва в болниците, с персонала :/
Тъпо ми е заради циничните обществени нагласи. Но пък се успокоявам, че циниците не са толкова много, просто са много вресливи, както винаги.
Абе, какво става в тоя Пловдив, какви са тези общински съветници, селяци с чалга до късно ? Ще падна направо ..
Днес пък починал един съсед, лека му пръст, от другия квартал, където ми мина повечето живот и където живее майка ми. Преди седмица си бил противогрипна ваксина и още на другия ден вдигнал 38 градуса температура, която така и не свалял вече 6-7 дни. Миналата година бил пак така като си поставил ваксина, т.е. 2-3 дни с температура, поради което си помислили хората, че това отново е причината, но просто продължава повече. Дали е бил с Ковид, дали организмът му не е реагирал добре, кой да знае. Нищо друго не чувствал като проблеми. Все пак говорим и за 79 годишен човек с 6 байпаса. Т.е. податлив на много неща, но хората от домакинството му ще идат на тест.
04.11.20
13:04
казано от kaloyan на 03.11.20, 19:34:
Абе, какво става в тоя Пловдив, какви са тези общински съветници, селяци с чалга до късно ? Ще падна направо ..
Айде, айде...Отвън не се чуваше почти нищо, да не говорим с тия лакърдии “на 300 метра при затворени прозорци и пуснати външни щори”. Частно парти, никой не е заведен там насила, само лично поканени гости, на площ за 300+ места нямаше и 90 човека. Дали ще ги поканиш вкъщи или на друго място, което не работи с клиенти въпросната вечер е едно и също. Пък и специално този общински съветник е преди всичко друго бизнесмен, не му е основно занимание това.
казано от James Hinks на 04.11.20, 13:04:
казано от kaloyan на 03.11.20, 19:34:
Айде, айде...Отвън не се чуваше почти нищо, да не говорим с тия лакърдии “на 300 метра при затворени прозорци и пуснати външни щори”. Частно парти, никой не е заведен там насила, само лично поканени гости, на площ за 300+ места нямаше и 90 човека. Дали ще ги поканиш вкъщи или на друго място, което не работи с клиенти въпросната вечер е едно и също. Пък и специално този общински съветник е преди всичко друго бизнесмен, не му е основно занимание това.
Айде, айде викаш :) Щом на теб ти се струва нормално, значи всичко е точно. Явно този бизнесмен, са го молили дълго време да стане съветник. Браво, нека продължава да работи за благото на града :) дава добър пример.
04.11.20
13:25
Кала, ти по какво съдиш кое и как е било? По новините ли? Че и чак го прецени какъв е...
казано от James Hinks на 04.11.20, 13:25:
Кала, ти по какво съдиш кое и как е било? По новините ли? Че и чак го прецени какъв е...
Ами не, говорим за някакви мерки, говорим че нещата са зле. Няма капацитет, болни хора, умиращи хора. И изведнъж парти и то на публична личност. Аз не казвам че е лошо обезателно, но все пак трябва да има и малко мисъл в тази работа.
Това са хора публично отговорни и трябва да дават пример с действията си. Не че много политици го правят.
Никой не съдя, просто това изглежда са фактите.
Сега дай понеже са ни приятели, да вземем да ги защитаваме.
04.11.20
13:35
Чакай сега, забрана за събирания има ли, че нещо май аз не знам за такава...?
Пак казвам, че беше частно парти, там външни хора не е имало, не е имало и такива, които не са контактували преди помежду си. Дали ще е в това неработещо заведение или у тях, каква ще е разликата, след като забрана за събирания няма?
Ами аз лично не си правих рождения ден, също така не ходя по публични места и барове, поради тази причина. Лична отговорност.
Сега какво става, ресторанчета дето се мъчат да оцеляват и които са изрядни ще го отнесат.
Ами то по тази логика, всеки ще чукне по една табела “часто парти” и после ще казва че всичко е точно.
Здраве да е, който както прецени..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.11.20 13:39.
04.11.20
13:48
Не виждам смисъл да коментираме неща, които ти знаеш от новините, а аз знам като присъствал. Нещата се представят грозно изкривено и невярно, а цялата работа със сигналите за шум и навалицата вътре са постановки и игрички на някои хора.
Бургазлията Пламен Жеков създаде система, в която в реално време може да се вижда в коя болница колко свободни легла има.
Научи повече
Двама колеги от отдела положителни. Последно се виждах с тях преди седмица, но аз съм отрицателен, според теста от петък.
Вече има починали от работата на съпругата.
При мен ,мъжа на една колежка е много зле...много натренирано копеле,звер от всякъде...а едвам е помолил за линейка.
09.11.20
22:49
на едната ми хигиенистка днес почина 23-годишен братовчед.
10.11.20
11:36
Някой компетентен ли е достатъчно за да предположи при еднакви нива на медицинско ниво/съпротива( също, социална култура, информационен обмен ,ниво на хигиена), испанския грип или моментния тормозител щяха да са по пагубни?
Опростено, ако испанския грип беше днес или короната , по времето на испанския грип, биха ли били идентични по отношение на щетите?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 10.11.20 11:38.
Не съм компетентен. Но според мен почти всяко вирусно заболяване, предаващо се по въздушен път е потенциално смъртононосно. И дори трябва да сме доволни, че до този момент не се появи някакъв 100 % смъртоносен вирус както във фантастичните филми.
Просто за мен самият начин на разпространение прави подобни заболявания масово заразни. В момента преживяваме това, което ставаше тази пролет на Запад. Но има голяма разлика. Тогава почти нямаше информация за вируса, лекарите там нямаха достатъчно предпазни средства. А в началото в Испания дори са забранявали на лекарите да слагат маски, щото така плашели пациентите.
Е,сега вече има достатъчно инфо по въпроса. И част от информацията е, че още няма ваксини и сигурни лекарства. Тъй че колкото повече общуване и контакти между хората, толкова повече заразени.
И испанският грип и ковид са потенциално смъртоносни за много хора заради начина на разпространение. Венерически болести, хепатити и други засягат ограничен брой хора. Такива като чума,холера, бяс също е лесно да се ограничат. Свързани са със замърсена питейна вода или гризачи и други животни. Но няма как жив човек да не диша и разговаря с другите. Не всеки ще хване рак, диабет и получи инфаркт. Но всеки може да се зарази с ковид (както и с грип). А как ще го изкара (и дали) вече е божа работа.
10.11.20
13:59
Аз не виждам как ежеминутното накъртване на статистиката за умрелите, сълзливите разкази на разни лекари, поп фолк звезди и т.н ще спрат пандемията или поне овладеят. Хипохондриците и хората с лабилна психика, както и възрастните направо са аут
Един не каза”да има опасен вирус, но ще се справим”
10.11.20
14:03
Е вече знаем официалната позиция от Миро :)
казано от Деница Малковска на 10.11.20, 13:59:
Аз не виждам как ежеминутното накъртване на статистиката за умрелите, сълзливите разкази на разни лекари, поп фолк звезди и т.н ще спрат пандемията или поне овладеят. Хипохондриците и хората с лабилна психика, както и възрастните направо са аут
Да,няма да я овладеят разказите,но някои отворковци може малко да се замислят...и да престанат да ходят като ху...ве с маска под брадичката или под носа.
Да не е казал ,ще се справим...ма никой не е и казал ,че всички ще измрем.
10.11.20
18:32
Деница,
толкова си права, днес чух някаква жена да крещи на касиерка в голяма верига- Селянки и не знам какво още, и пред мене имаше някаква недобре с нервите, която се разправяше и крещеше, ама първата така крещеше, че моята млъкна и си тръгна. Както казала ЧУМАТА - 5000 умряха от мен в Дамаск и други 5000 от СТРАХ. Липсват послания за справяне, за сила, за издържане в тежка обстановка, църквата липсва с обнадеждаващи послания, липсват силни и мъдри лидери...
Значи, дори медиите да наложат пълно информационно затъмнение, пак ще има разговори по темата. И хората ще научават какво става един от друг. Ти май забрави за тази агенция “клюкарска” от ухо на ухо. Само че тогава ще се разпространят и много слухове, небивалици и страхотни преувеличения. Нещо което всъщност не желаеш. А ще се получи точно обратния ефект.
Да не говорим пък за друго. Ако медиите спрат да информират обществото, тогава къде остава правото на всеки гражданин да бъде информиран, да получи информация по проблема? Което е едно от основните човешки права при демокрацията. А това, че хипохондрици щели да изпадат в паника. Те и без ковид могат да се филмират. Забравяш, че има още рак, инфаркт, инсулт и много други тежки заболявания. За един хипохондрик болестите никога не свършват, винаги има от какво да се плаши.
Дай сега щото някой бил прекалено страхлив, да не информираме хората за ковид. Абсолютно погрешна логика. Позата на щрауса с главата в пясъка. Само че трибуквието му си остава отвън и всички го виждат. :D
А такива пък изказвания страхотно ги обичам. :) Ти можеш ли да кажеш същото? Ще се справим? Кой може да каже това? Има ли една страна в света, която се е справила изцяло с проблема? Значи на запад си имат прочути лаборатории, научни центрове, световно известни учени. И никой от тях не излезе да каже “да, има опасен вирус, но ще се справим”. Сега, в близките дни. Не след година или пет. Става точно обратното. В големи западни страни налагат ограничения по липса на ефикасно лечение и сигурна профилактика. Като единствено средство за ограничаване на епидемията.
10.11.20
18:57
казано от Joyplovdiv на 10.11.20, 18:32:
,църквата липсва с обнадеждаващи послания, липсват силни и мъдри лидери...
Кое липсва, кое???????
10.11.20
19:10
казано от Bart Simpson на 10.11.20, 11:36:
Някой компетентен ли е достатъчно за да предположи при еднакви нива на медицинско ниво/съпротива( също, социална култура, информационен обмен ,ниво на хигиена), испанския грип или моментния тормозител щяха да са по пагубни?
Опростено, ако испанския грип беше днес или короната , по времето на испанския грип, биха ли били идентични по отношение на щетите?
Трудно е да се каже кой е по-смъртоносен. Аз клоня повече към испанския, който ти прецаква имунната система и я кара да работи срещу теб. Все едно имаш автоимунно заболяване. Смъртността при младите хора със силна имунна система е по-голяма. И е с по-висок процент за възможност за мутация, докато при Ковид мутацията е ниска, поне засега.
10.11.20
19:18
казано от James Hinks на 10.11.20, 18:57:
казано от Joyplovdiv на 10.11.20, 18:32:
,църквата липсва с обнадеждаващи послания, липсват силни и мъдри лидери...
Кое липсва, кое???????
Разбирам защо те е смях, защото винаги е отсъатвала, но в това време за много хора вярващи е опование, а наистина Църквата не присъства.
Аз ,дребния когато се разболее му купувам играчки и дискове с игри за да му повиша духа, така действа и опованието в религия за някои хора, очевидно не за теб.
казано от Bart Simpson на 10.11.20, 19:18:
Разбирам защо те е смях, защото винаги е отсъатвала, но в това време за много хора вярващи е опование, а наистина Църквата не присъства.
Аз ,дребния когато се разболее му купувам играчки и дискове с игри за да му повиша духа, така действа и опованието в религия за някои хора, очевидно не за теб.
Аз не знам какво може да направи църквата, освен един водосвет и молебен в храмовете, срещу епидемията. Какво друго може да направи? Единствено да моли бог за край на епидемията. Вярваш ли, че само с молитви и успокояване на хората, проблема хоп и сам ще изчезне?
И защо някой трябва да успокоява хората? Както е писал и нервак, по-добре да има малко страх в разумни граници, предпазливост, инстинкт за самосъхранение. За себе си и близките си хора. Отколкото едно ненавременно самоуспокоение и безотговорно, непредпазливо поведение. С което да излагаш семейство и приятели на неоправдан риск.
казано от Ice Mountain на 10.11.20, 19:10:
Трудно е да се каже кой е по-смъртоносен. Аз клоня повече към испанския, който ти прецаква имунната система и я кара да работи срещу теб.
Освен колко е смъртоносен, има голямо значение и доколко е прилепчив и заразен. Има заболявания, които са може би много по-смъртоносни, антракс, тетанус, бяс, разни други. Но не са толкова заразни или не по въздушен път. И в крайна сметка не предизвикват световна пандемия, не са проблем за обществото.
Мнението беше редактирано от Миро на 10.11.20 19:49.
Проблемът няма да изчезне, но психическият срив и страх влияе на имунната система, а и като цяло на тялото. То няма гаранция какъв ще е изхода, но ако си заразен, тялото ти ще реагира по различен начин, ако месец или два преди това, а и вече по време, когато си разбрал, че си инфектиран, ти тракат зъбите и се насираш от страх, сравнено с настройката: Господ е с мен, той ми дава сила, по-могъщи сме от тая гад, вярата ще ме спаси и т.н. и реално наистина да си вярваш, че е така ? Понякога малък детайл оказва влияние на крайния изход. И разликата между “справи се” и “за малко да се справи” понякога се оказва, че е нищожна и именно такива неща могат да наклонят везните за крайният изход. Отчаянието и страхът са пагубни. Та за вярващите, определена по-голяма активност от Църквата би имала полза.
Мнението беше редактирано от D_M на 10.11.20 20:01.
То при всички други беди, остава и църквата да се появи :)) -
Иначе подозирам, че скоро ще се появи и следващият протест за пари ще е техен, че нали и те са на първа линия :))
Любо, имам предвид, че каквото и малко да те “повдигне” психически, все ще е от полза, ако ти се наложи да се бориш. За едни ще е Църквата, за други някакви послания на Байдън, за трети на Еди Хол и т.н. От където може, на хората да им се вдъхва надежда и да ги нахъсват.
казано от Optimus Prime на 10.11.20, 19:51:
Проблемът няма да изчезне, но психическият срив и страх влияе на имунната система, а и като цяло на тялото. То няма гаранция какъв ще е изхода, но ако си заразен, тялото ти ще реагира по различен начин, ако месец или два преди това, а и вече по време, когато си разбрал, че си инфектиран, ти тракат зъбите и се насираш от страх, сравнено с настройката: Господ е с мен, той ми дава сила, по-могъщи сме от тая гад, вярата ще ме спаси и т.н. ...
Та за вярващите, определена по-голяма активност от Църквата би имала полза.
Господ е създал човека с вродено чувство за страх, което е свързано и с инстинкта за самосъхранение. Поне при разумните хора е така. Ако го нямаше този полезен страх, нямаше да оцелее човечеството. А другото, което описваш е свързано с теорията на Ханс Селие за стреса и дистреса. Да, прекомерния страх може да е вреден. (Но не и информираността, пълната подробна и точна информация). Но този прекомерен страх зависи от типа нервна система и донякъде е генетично обусловен. За страхливите хора си има психолози и успокояващи хапчета. Сега, не можем заради стотина страхопъзльовци да поставим в риск живота на останалите 7-8 милиона. Както скриваме информацията от тях.
Ти дали ще бъдеш информиран или не, ако е писано ще се разболееш. Само, че ако те е поне малко страх, ще се пазиш повече и рискът да пипнеш нещо е в пъти по-малък. Ако пък си много самонадеян, “важен”, не ти пука от нищо, има голяма вероятност да пострадаш. Аз лично предпочитам да видя страхливи хора, гълтащи успокоителни, отколкото да чета некролози по стените. По-добре страхлив, но жив, отколкото мъртъв “герой”.
А колкото до църквата, защо смяташ че всички духовници са на едно мнение? Ами ако започнат като Мангъров? Не вземайте никакви мерки, не носете маски, само вярата ще ви спаси, не се пазете изобщо? Тогава какво правим?
Абстрахирам се от събитията около Великден. В събота всички в църквата всички бяха с маска и чакахме на опашка, защото броя на влизащите се контролираше. Имам колеги с различни вероизповедания и към днешна дата не съм чула от нито един, че чака само на Господ. Всичките си ходят според изискванията. Единственото, което мога да отбележа е, че само най-религиозните християни приемат да носят (с маски, ръкавици и колкото да подадат плика) лекарства на наши клиенти, които са болни.
Допускам и това да са само мои наблюдения. Имах нужда и “ползвахме” и различни свещеници за различните поводи напоследък. И трябва да кажа, че само един от трима успя да ми обясни, смилаемо, адекватно на сегашната действителност, какво значат ритуалите и защо се правят. В смисъл, не е кофти вярата, някои попове просто го карат като да са на работа, така стоят нещата за мен.
Миро, не си разбрал какво искам да кажа. Не става дума да не се пазиш и да не спазваш мерки. Но ако спазвайки мерки месеци наред ти треперят гащите и се пукаш от страх е едно за тялото ти, а съвсем друго е ако си с позитивна нагласа и вярваш, че силата ще бъде с теб ? Естествено много смели могат да пострадат, а бъзльовци да го преминат леко. Но все пак пукането от страх не е от полза. И в този момент някое и друго послание към сринатите психически може да помогне. То не знам има ли такива, ама все пак.
Мнението беше редактирано от D_M на 10.11.20 20:55.
10.11.20
20:55
А колкото до църквата, защо смяташ че всички духовници са на едно мнение? Ами ако започнат като Мангъров? Не вземайте никакви мерки, не носете маски, само вярата ще ви спаси, не се пазете изобщо? Тогава какво правим?
Ти наистина ли мислиш, че парцал на устата, ще те спаси от смъртоносен вирус. Я да сверим пак колко е голям като размери вирусчето. Слагай скафандъра, консервите и в бункера. На мен ми се диша въздух, а не диоксид.
казано от Tommy Ramone на 10.11.20, 20:55:
Ти наистина ли мислиш, че парцал на устата, ще те спаси от смъртоносен вирус. Я да сверим пак колко е голям като размери вирусчето. Слагай скафандъра, консервите и в бункера. На мен ми се диша въздух, а не диоксид.
Световната здравна организация и експертите по вирусология са казали своето мнение за маските. С извинение, ти не си никой в научния свят. Та да слушам теб, а не тях. За всяко нещо слушам професионалистите в дадена област, експертите. А съветите на лаици или приятели минават край ушите ми. Вероятно не си и лекар.
А не дишаш ли диоксид в София и големите градове, щеш не щеш? Ако имаш лека кола, не дишаш ли диоксид и много по-вредни неща от диоксида? Само питам.
казано от Optimus Prime на 10.11.20, 20:54:
Миро, не си разбрал какво искам да кажа. Не става дума да не се пазиш и да не спазваш мерки. Но ако спазвайки мерки месеци наред ти треперят гащите и се пукаш от страх е едно за тялото ти, а съвсем друго е ако си с позитивна нагласа и вярваш, че силата ще бъде с теб ? Естествено много смели могат да пострадат, а бъзльовци да го преминат леко. Но все пак пукането от страх не е от полза. И в този момент някое и друго послание към сринатите психически може да помогне. То не знам има ли такива, ама все пак.
Аз те разбрах много добре. Обаче няма научни изследвания, които да подкрепят подобна теза, за вреда и тежко боледуване от ковид заради прекомерен страх. Много от заболелите и починали хора, изобщо не са очаквали такова нещо. Че синът на Симеон Щерев, борец от националния отбор, да не би да се страхуваше? Обратното, подценил е вируса и знаеш как завърши. Че починалите лекари да не би да са треперели от страх? Страхливите отдавна напуснаха отделенията. Вирусът е толкова заразен и толкова остра белодробна инфекция предизвиква, че не знам изобщо да му влияе. Дали трепериш или се смееш и пируваш. Това си е една остра инфекция.
Мнението беше редактирано от Миро на 10.11.20 21:14.