12.11.20
10:58
Сега месеци ли ще се чака?
Пак не затвориха фитнес залите. Като гледам обаче доста понамаляха хората, макар да ходих и в някои дни, и в часове, в които имаше доста повече народ преди настоящия бум на заболели и заразени. Последния път бях отпуск и отидох към 15.30 ч. и в едното помещение бях почти сам на около 20 ина метра около мен, а в другото 2-3 човека макс се събрахме по едно време. Миналия уикенд не бях в пиков час, но пак доста празно на фона на преди.
Продавам Форд Фиеста, много запазена. 1.4 бензинка, с газ и парктроник. 2004г, на 130000 километра за 3500лв.
При интерес пращам снимки.
казано от Brown Bomber на 12.11.20, 10:37:
Оперирах се точно в периода на най-големия “страх” от К19 и след това си купих антикоагулант без проблем, единствено че го доставиха следобяд на същия ден, който търси ще намери, останалото е спекулация.
Мм това трябва да се провери и моя човек се оперира сега, точно като теб .. нали планови операции няма :) .. те се водят спешни. И това му го изписаха и си го купи без проблем. Въпроса е че това което е изчезнало са инжекциите. Не знам защо са толкова важни едните за сметка на другите ...
Той пие хапчета, а не инжекции, това исках да кажа, даже мога да напиша хапчетата какви са.
П.С - абе в интерес на истината, си ги е купил от аптеката на болницата, не мога да гарантирам дали не се продават избирателно, така като се замисля :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.11.20 13:23.
13.11.20
22:35
казано от Brown Bomber на 12.11.20, 10:58:
Сега месеци ли ще се чака?
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 13.11.20 22:35.
Не знам дали трябва да го спомена, но днес от корона вирус в Плевен е починал кардиолог и преподавател Йордан Узунангелов. Страхотен човек на никой помощ не е отказал, и е помогнал на страшно много хора , а пък и студенти е обучавал, дано да хванат нещо от това.
Иначе едни приятели, които много се пазеха, също са с корона и го карат по стандартните симптоми, обаче тежко и продължително.
Вируса е много опасен за хора с диабет и сърдечно съдови заболявания, просто е ужас.
15.11.20
19:55
15.11.20
20:20
Заразихме се с жена ми и го изкарахме. Детето го донесе от училище - тя го изкара с ларингит и температура за около седмица, ние е се влачихме 15 дни. Предупредиха ни да внимаваме за пост-корона синдром - някой от симптомите се хронифицирали. Важното е да пазите възрастните - майки, бащи, дядовци, баби. За хора под 50 рисковете не са толкова много, но тепърва започва грипния сезон, а като се комбинират двете може да стане фатално.
Ваксини у нас се чакат едва през май месец, така че се очертава тази зима да е доста драматична. Но както пише на корицата на най-продаваната книга в Галактиката - “Без паника!”
16.11.20
22:38
казано от Brown Bomber на 16.11.20, 21:51:
за да успея за часа в ресторанта, който си записваш предварително, уж за да няма калабалък, но всичко е ала-бала.
казано от Optimus Prime на 16.11.20, 22:13:
Е там нали уж заедно с Италия го ядоха най-яко при предната вълна. Сега пак май не са много ок в глобален мащаб, а гледай как спазват мерките. То сигурно и предния път е било така на практика.
Всички автономии имат свои правила, а тази е първата, в която намирам истинска зала да работи и вътре всички са с маски.
Мерките се спазват навсякъде, вече писах подробности и не ми се повтаря, кое, как и т.н.
Под “ала-бала” имам предвид, че смятам мерките за неефективни и докато не го преболедуваме или да се ваксинираме всички, при това ежегодно, няма да мине.
П.С. Вярно, че темата е за положението в България, но дневника ми и без това е достатъчно голяма каша, затова отговарям тук.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 17.11.20 07:33.
17.11.20
00:32
Държа, държа ама ще попиша.Изкарахме тоя грип безименен тогава, все още , през март. Тежък, труден, и т.н. Мойте хора влязаха в балница. След 3 дни ги изписаха. Те на антибиотици , аз на водка. Мъжът беше 39.6-7 цели три дни, на детето му отказаха краката и го носих из мезонета 2 дни, а той е 19 кг, аз си бяхс 38-38.5. и съм 43 кила. Нито за миг не съм изгубила вяра и самообладание.
Престанете вече. Тази психоза е пе само излишна и неефективна, ами и тотално скапваща психиката.
За мерките без коментар
Мнението беше редактирано от Деница Малковска на 18.11.20 12:41.
17.11.20
10:05
казано от nervak на 17.11.20, 07:47:
Март ...,коя година сте го изкарали?
тази година. И пет дена след това грипа стана Ковид и започнаха да броят балните и да всяват ужас.
казано от Деница Малковска на 17.11.20, 10:05:
тази година. И пет дена след това грипа стана Ковид и започнаха да броят балните и да всяват ужас.
Абе всяват, не всяват, аз не помня в държавата да се е налагало всички болници да следва да откриват отделения, лекари да напускат, толкова болни в интензивните и интубирани. Не е като другите грипове, дори само от този факт да правиш изводи и да не вярваш, че нещата са доста по-сериозни.
Мнението беше редактирано от D_M на 17.11.20 10:22.
17.11.20
11:01
казано от Optimus Prime на 17.11.20, 10:13:
Абе всяват, не всяват, аз не помня в държавата да се е налагало всички болници да следва да откриват отделения, лекари да напускат, толкова болни в интензивните и интубирани. Не е като другите грипове, дори само от този факт да правиш изводи и да не вярваш, че нещата са доста по-сериозни.
Аз вярвам , че са сериозни щото го видях с очите си у дома. Доста роднини също бяха тежко болни. но не мисля че това което си случва в момента като обществено поведение, е в помощ на накого. Нито на лекарите, нито на болните. Тогава също беше пълно инфекциозното. Нямаха персонал и консумативи . Просто не се говореше за това. Затова и мойте ги държаха само 3 дни. Да освободят легла. Проблемът стана глобален като почнаха да говорят нон стоп за тоя Ковид, като че няма други болести. Що народ измря от инфаркти от паника. Млади хора. Нестабилни. Имам познат. ?
И такива ми ти работи....
17.11.20
11:47
казано от Деница Малковска на 17.11.20, 00:32:
Държа, държа ама ще попиша.Изкарахме тоя грип безименен тогава, все още , през март. Тежък, труден, и т.н. Мойте хора влязаха в балница. След 3 дни ги изписаха. Те на антибиотици , аз на водка. Мъжът беше 39.6-7 цели три дни, на детето му отказаха краката и го носих из мезонета 2 дни, а той е 19 кг, аз си бяхс 38-38.5. и съм 43 кила. Нито за миг не съм изгубила вяра и самообладание.
Престанете вече. Тази психоза е пе само излишна и неефективна, ами и тотално скапваща психиката.
За мерките без коментар
Из мезонета......lol….. с чехли Армани .
17.11.20
14:42
......И пет дена след това грипа стана Ковид и започнаха да броят балните и да всяват ужас.
Възможно е, по тази тема не искам да споря, има си специалисти. Но колкото и да сме зле (а че сме, няма спор - вероятно 4ти по смъртност в целия ЕС), територията на България се следи от авторитетни международни организации, вкл. European Centre for Disease Prevention and Control, който заедно с СЗО поддържа сезонна статистика на грипните заболявания и за COVID 19. Данните са достъпни в реално време. Държави като Франция, Австрия, Швейцария поддържат информационни сайтове за епидемиологичния статус, които обхващат и България. През март в България епидемия от Covid19 не е отчетена от ECDC. А и не се лекува с антибиотик - някои Gp-та ги изписват заради придружаващи бактериални инфекции. За съжаление здравната картина на населението в България е много лоша, сравнена със средните стойности за ЕС.
В работата имаме кризисен щаб, всяка седмица се правят оперативки, дават информация...Ако нямаше информация тогава щяхме да се паникьосваме. Много е важно при съмнения и проява на симптоми да се подхожда отговорно и човек да си провери показателите в лаборатория. Да, много е тегаво - в понеделник жена ми отиде до Циба Лаб и е чакала 3 часа за 15 минутна манипулация. Лаборантите работят стегнато, резултати от теста за антитела имаше в 15:00. След 15-20 дни ще отидем да проверим дали можем да дадем плазма с антитела, а и да си пуснем пак пълна кръвна картина заради опасността от последващи увреждания.
Казвам всичко това, защото има определена последователност, протокол и няма нужда от самодейност. Тия общества на които завиждаме знаят как да се стегнат при нужда, така е че добре и при нас населението да си извади някои изводи. Като например да не си избираш за политици хора, по-прости от тебе, защото не могат да решават сложни проблеми като настоящия.
17.11.20
14:50
казано от Bart Simpson на 17.11.20, 11:47:
За мерките без коментарИз мезонета......lol….. с чехли Армани .
??? А не баш Армани. Грозни, медицински са, щото съм дюстабан.
Накъртих на факта, че носенето беше утежнено от стълби ?
95% от познатите/приятелите ми, които са със симптоми и/или са били контактни не ходят да се тестват за да не стоят в карантина. Някои от тях дори си обикалят без маски, без да се дистанцират и се крият и лъжат съзнателно че нищо им няма. Относно статистиките и разпространението.
Аз лично вече избеснях вкъщи - жена ми вика че съм обикалял като затворено диво животно от стая в стая (в панелния апартамент :D ). Имам 1000 работи да правя на строежа, там съм си на къра и никого няма да срещна целия ден, но уви, не смея да мръдна, защото почвали от 1000 лева глобите до 10 000, а можело и ефективно затвор да ти лепнат и явно правели изненадващи проверки - дори в 8 вечерта можело да те проверят, както и в последния възможен ден от карантината.
Както винаги, за някои е “онва грипче”. За съжаление за други е смъртоносна болест :( На чужд гръб и 100 вируса са малко. И нека да не правим паралели с друг път как е, защото наистина никога не са разкривани толкова отделения за една болест, нито пък съм чувал за 50 или 100 души умрели за 1 денонощие от една болест. Да сме благодарни че не в много смъртоносна за по-младите, но явно не е само грипче.
И аз искам да дам кръвна плазма като излезна от карантина. Някой има ли по-наясно на какви условия трябва да отговарям и какво и къде се прави?
17.11.20
15:02
казано от Димо на 17.11.20, 14:56:
95% от познатите/приятелите ми, които са със симптоми и/или са били контактни не ходят да се тестват за да не стоят в карантина. Някои от тях дори си обикалят без маски, без да се дистанцират и се крият и лъжат съзнателно че нищо им няма. Относно статистиките и разпространението.
Аз лично вече избеснях вкъщи - жена ми вика че съм обикалял като затворено диво животно от стая в стая (в панелния апартамент :D ). Имам 1000 работи да правя на строежа, там съм си на къра и никого няма да срещна целия ден, но уви, не смея да мръдна, защото почвали от 1000 лева глобите до 10 000, а можело и ефективно затвор да ти лепнат и явно правели изненадващи проверки - дори в 8 вечерта можело да те проверят, както и в последния възможен ден от карантината.
Както винаги, за някои е “онва грипче”. За съжаление за други е смъртоносна болест :( На чужд гръб и 100 вируса са малко. И нека да не правим паралели с друг път как е, защото наистина никога не са разкривани толкова отделения за една болест, нито пък съм чувал за 50 или 100 души умрели за 1 денонощие от една болест. Да сме благодарни че не в много смъртоносна за по-младите, но явно не е само грипче.
И аз искам да дам кръвна плазма като излезна от карантина. Някой има ли по-наясно на какви условия трябва да отговарям и какво и къде се прави?
Днес се замислих, как при първата вълна възприемахме над 1000 смъртни случая на ден в Италия като нещо брутално и много сериозно плашещо. В БГ вече умират по над 100 души на ден, което отнесено към населението на Италия, горе долу в БГ е същата смъртност на денонощие като процентно съотношение. Демек, работата си е много сериозна и тук.
17.11.20
15:16
И нека да не правим паралели с друг път как е, защото наистина никога не са разкривани толкова отделения за една болест, нито пък съм чувал за 50 или 100 души умрели за 1 денонощие от една болест. Да сме благодарни че не в много смъртоносна за по-младите, но явно не е само грипче.
Не твърдя, че някой лъже, но питам възможно ли е да се спекулира с това от какво и как са умрели (”загубили битката с Ковид-19”) тези 50-100 човека?
17.11.20
15:33
....
Кръвна плазма могат да дарят всички на възраст от 18 до 65 г., които имат положителен PCR тест за коронавирус, от който са минали поне 40 дни. Или си пускаш тест от лаборатория за броя на антителата. Знам за ВМА и за Националния център по трансфузионна хематология, че имат необходимото оборудване (доколкото разбрах проблемни са хладилниците за съхранение на плазмата). Дано скоро да има и на други места.
казано от Brown Bomber на 17.11.20, 15:16:
И нека да не правим паралели с друг път как е, защото наистина никога не са разкривани толкова отделения за една болест, нито пък съм чувал за 50 или 100 души умрели за 1 денонощие от една болест. Да сме благодарни че не в много смъртоносна за по-младите, но явно не е само грипче.
Не твърдя, че някой лъже, но питам възможно ли е да се спекулира с това от какво и как са умрели (”загубили битката с Ковид-19”) тези 50-100 човека?
Според мен даже е обратното - много хора, които си заминават вкъщи, не ги тестват и не ги пишат жертви на ковида.
На мен веднага ми изскача въпроса - защо биха излъгали, кой и какъв стимул би имал? Моите приятели, които лежаха в болницата казаха че или са ги прецакали и не са взели тея 1800 ли колко лева даваха да те “пишат” от ковид болен, или просто е пълна измишльотина това.
Умрял от Ковид няма наистина - те умират С него, точно както и от СПИН не се умира, умира се от съпровождащите заболявания.
казано от Димо на 17.11.20, 15:46:
Умрял от Ковид няма наистина - те умират С него, точно както и от СПИН не се умира, умира се от съпровождащите заболявания.
И от двата вида има - някои си умират точно от пораженията в следствие на възпалението на кръвоносните съдове в белия дроб. А точно тия увреждания остават дълго и при прескочилите трапа.
17.11.20
15:57
Не съм от хората, които търсят конспирации във всичко, но не вярвам на никой друг, освен на себе си.
Единствената възможна причина да се спекулира с резултатите е финансова, това че схемата не е проста и явна за мен, теб и Митьо - пищова например, не значи че я няма.
Да попитам г-н Кейн, кои чужди управници се справиха с кризата Ковид-19, че да вземем пример от тях, като тези, които си избраха в САЩ, Русия и Великобритания ли?
казано от Димо на 17.11.20, 15:46:
казано от Brown Bomber на 17.11.20, 15:16:
Според мен даже е обратното - много хора, които си заминават вкъщи, не ги тестват и не ги пишат жертви на ковида.
На мен веднага ми изскача въпроса - защо биха излъгали, кой и какъв стимул би имал? Моите приятели, които лежаха в болницата казаха че или са ги прецакали и не са взели тея 1800 ли колко лева даваха да те “пишат” от ковид болен, или просто е пълна измишльотина това.
Смъртността също е недооценена в статистиката, макар и не толкова, колкото заболяемостта. В момента цялата допълнителна смъртност спрямо предходни години вероятно е от ковид, а още преди 2 седмици случаите са 150 дневно. В момента с проста линейна екстраполация отиват към 250 дневно, ще стане ясно като излезнат данните след десетина дни.
Мнението беше редактирано от Любомир на 17.11.20 16:11.
17.11.20
16:14
казано от Brown Bomber на 17.11.20, 15:57:
...
Да попитам г-н Кейн, кои чужди управници се справиха с кризата Ковид-19, че да вземем пример от тях, като тези, които си избраха в САЩ, Русия и Великобритания ли?
Не ми вярвай. Но провери % смъртността на брой заболели в държави като Швейцария, Япония, Южна Корея, Нова Зеландия. В първата имаха по EDIT 10 хиляди случая на ден защото почти до края на октомври всичко беше отворено, не носеха маски...виж каква им е смъртността.
Но за да вземеш пример, трябва да можеш и да го реализираш. Иначе и кучето с гледане станало касапин :)
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 17.11.20 16:23.
Аз още съм в дилема, дали да си замразя картата за 2-3 месеца, колкото там дават в залата ми като възможност. От една страна си мисля, че ако сблъсъкът с вируса ще е неизбежен, все тая кога ще се заразя и няма смисъл от големи лишения в ежедневието ми, от които накрая да се окаже, че е нямало полза, а само пропуски-конкретно за тренирането в зала говоря. От друга обаче, напълно възможно е “убийствената” му сила да спада и това, че всеки ще се слъбска с него да е мантра, тъй като може леко полеко да изчезне и да останат незаразени. Ако което и да е от двете е вярно или пък и двете, то отлагането на сблъсъка може да има съществено значение, т.е. дали ще се слъбскам сега или след няколко месеца например. Или пък въобще да не се слбъскам. Одеве си мисля, дали като отида после живот и здраве до залата, да си извъртя трена и на излизане да кажа на хората, да ми замразят картата. Хем ми се тренира, хем де да знам - покривам много от рисковите фактори, макар уж да не ми пука. И макар преди време да бях уж с отрицателен тест, ама два дни след това да се осополих и задращих гърлото не малко, вследствие същите симптоми на жената, продължили 10 ина дни. То и да съм го минал, може да повтори къде по-зле.
Да бе, парите ясно че може да са мотив във всеки един сценарий. Ама трябва да има някаква - дори и леко анекдотична причина и логика. И някой все трябваше да каже нещо. Например всички знаем как работят подкупите на катаджиите или митничарите, дори и никога да не сме ставали жертви на това. Има достатъчно разкази и логика за това. А за умрелите от Ковид кой дава парите? Как се капитализира от един умрял от Ковид? Разбирам дето ужким лъжели че има болни от ковид, защото е скъпа пътеката, ама умрелите защо? Кой плаща за умрели хора?
Според мен даже политическата мотивация е да се крие колко зле е положението. Ето Боко ходи и обяснява че не сме били зле, даже сме били в подем икономиката. Боко дори има обратния стимул - да лъже че всичко е под контрол, за да не се налага да се въвеждат по-строги ограничения и да си клати и без това нестабилната власт до пролетните избори.
17.11.20
16:39
казано от Solomon Kane на 17.11.20, 16:14:
казано от Brown Bomber на 17.11.20, 15:57:
...
Не ми вярвай. Но провери % смъртността на брой заболели в държави като Швейцария, Япония, Южна Корея, Нова Зеландия. В първата имаха по EDIT 10 хиляди случая на ден защото почти до края на октомври всичко беше отворено, не носеха маски...виж каква им е смъртността.
Но за да вземеш пример, трябва да можеш и да го реализираш. Иначе и кучето с гледане станало касапин :)
Бях убеден, че ще споменеш Ю. Корея и вече знаех какво да ти отговоря, а след като ги споменаваш, значи е много вероятно никога да не си бил там. Излишно и смешно е да се правят каквито и да е паралели между нас и тях.
Швейцария и Япония също няма да коментирам, а Н. Зеландия е съвсем друг случай, да не говорим, че и те като Япония са островна държава на другия край на света.
С две думи можеше просто да признаеш, че няма приложими примери.
Димо, гледаш на дребно, бетер Митьо пищова :) Защо се вглеждаш в това колко пари могат да се “изкарат” от статистиката за един загубил битката с Ковид-19, а не за 10 000 повече?
П.С. Това с “Боко” звучи бая селско, да знаеш.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 17.11.20 16:43.
Митьо действа на едро бе човек, той кмет искаше да става, ти “дребно” :D Имах късмета да го зърна това човече на живо (в една дискотека, където имаше награждаване на манекенки бтв) - абсолютно комична личност е. Целия в бяло, дребен, дебел, чак объл, клати се като ходи - нещо като на Дани Де Вито героя Пингвина от един Батман.
Да бе, ама по същата логика може във всичко да вярваме или да се съмняваме. Малко са умрелите - “вадат пари”. Много са умрелите - “вадат пари”.
казано от Brown Bomber на 17.11.20, 16:39:
П.С. Това с “Боко” звучи бая селско, да знаеш.
Че той си е селяндур, мисля че му отива на г-н Министър Председателя на РБ.
17.11.20
16:52
Да, но така звучи, все едно сте от едно село :) , а и в парламента има къде-къде по-големи селяндури от него, на първо четене се сещам за зам. председателя на НС - най-чистият бизнесмен на света, в обектите на който не може да се плаща с карта!
Преди време гледам нещо в магазин за мобилни аксесоари, отпред спира тойотата на пищова (не може да я сбъркаш), слиза протежето му и му купува калъф или батерия не помня точно и плати с торбичка с монети...
Да, а ти по тази логика не се съмнявай в нищо.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 17.11.20 16:58.
Снимал съм няколко от настоящия парламент, както и други политически фигури, някои ги познавам и по-отблизо, горе-долу имам представа - нормална извадка са от популацията. Има злета, има си и нормални, има и нормални тъпанари.
Преди дни е починал възрастен роднина на мой приятел след дългогодишно хронично заболяване.Констатирали са документално причина за смъртта ковид, което поставило всичките му роднини в шок и недоумение.Близките , които са били до него до последния момент и то в болнична обстановка, казват че нито е имал симптоми , нито нищо, нито пък лекарите са коментирали подобен развой на събитията, дори и дума не е споменавана на такава тема и изведнъж се оказва че ковид е причина за смъртта.Отказват им каквато и да е информация във тази връзка!
17.11.20
18:11
казано от Brown Bomber на 17.11.20, 16:39:
Бях убеден, че ще споменеш Ю. Корея и вече знаех какво да ти отговоря, а след като ги споменаваш, значи е много вероятно никога да не си бил там. Излишно и смешно е да се правят каквито и да е паралели между нас и тях.
Швейцария и Япония също няма да коментирам, а Н. Зеландия е съвсем друг случай, да не говорим, че и те като Япония са островна държава на другия край на света.
С две думи можеше просто да признаеш, че няма приложими примери.
Аз също съм убеден, че каквото и да ти отговоря няма да промени нагласите ти.
Като цяло тази позиция е проява на типичен когнитивен дисонанс, подобен на тия дето валят от телевизора. В една от споменатите не съм ходил, в останалите съм бил по работа и не твърдя, че ги познавам интимно, но все пак дори в това грешиш. А относно първият пример - колко да е сравнима държава със сходен брой население (8,5 млн), на два пъти по-малка територия, с по-сложна топография, но и пример за равномерно разпределение на населението? Дори елементарната статистика, от която излиза, че от 27 държави сме на 4то място по смъртност, т.е. вероятно можеш да сметнеш колко са тези, които се справят по-добре.
А за да илюстрирам как се справяме, една лека графика, която генерирах към днешна дата...
17.11.20
20:28
казано от Solomon Kane на 17.11.20, 18:11:
Аз също съм убеден, че каквото и да ти отговоря няма да промени нагласите ти.
Напротив, промени ми нагласата, защото преди те смятах за интелигентен събеседник.
Като цяло тази позиция е проява на типичен когнитивен дисонанс, подобен на тия дето валят от телевизора.
Доктор поставящ диагнози на непознати в интернет, би имал много успешна практика в България.
В една от споменатите не съм ходил, в останалите съм бил по работа и не твърдя, че ги познавам интимно, но все пак дори в това грешиш.
Не е нужно да познаваш една нация интимно, за да осъзнаеш очевадните разлики в манталитет, култура, начин на живот, мислене, работа и всичко останало свързано с прилагането на мерки срещу разпостранението на заразата.
А относно първият пример - колко да е сравнима държава със сходен брой население (8,5 млн), на два пъти по-малка територия, с по-сложна топография, но и пример за равномерно разпределение на населението?
Сравнения между Швейцария, Япония и Ю. Корея с България на база територия и топография са меко казано безпочвени, да не говорим, че се тиражират в евтините медии от доста време насам и всеки път звучат нелепо.
Дори елементарната статистика, от която излиза, че от 27 държави сме на 4то място по смъртност, т.е. вероятно можеш да сметнеш колко са тези, които се справят по-добре.
А за да илюстрирам как се справяме, една лека графика, която генерирах към днешна дата...
За разлика от теб, аз не се ръководя от “елементарни статистики” и “леки графики” поднесени манипулавитно и извадени от контекста. Да, вероятно не мога да смятам, в Испания мерките се спазват много повече, отколкото у нас, а имат над два пъти повече регистрирани случаи. Вероятно може да го сметнеш и сам, 47/1.5млн в Испания сравнено със 7/0.1млн и нас.
Дори елементарната статистика, от която излиза, че от 27 държави сме на 4то място по смъртност, т.е. вероятно можеш да сметнеш колко са тези, които се справят по-добре.
Смъртността в България беше висока и преди кризата и това води до по-висок брой смъртни случаи от усложнения след Ковид-19.
За пример в Европа даваш Швейцария, което е много уместно, няма спор. Чудя се, защо останалите развити европейски държави, САЩ и Русия не успяват да приложат ефективни мерки, предполагам заради разликите в топографията и броя население с изредените от теб държави.
За мерките без коментар
И как разбра, че си го изкарала? След като първият случай беше открит на 8 март? И то от жена, която се завърнала броени дни преди това от Италия или Испания. Няколко дни след това беше приета в болница и почина, а съпругът й умря в линейката на път за болницата. Нещо подобно беше.
Ако става въпрос и аз изкарах някакво заболяване за 1-2 дни. С 36,9 до 37,2 градуса, но не смятам, че е било точно ковид. Беше 9 март и надвечер започна да ме боли леко глава и да ме задушава. Трудно си поемах въздух. Обаче на другия ден сутринта ме отпусна и затова не вярвам да е било ковид. Не се наложи да вземам дори и Фервекс или нещо друго. Сама се изчисти инфекцията.
Така че на какво основание смяташ, че сте боледували точно от ковид? Някакви тестове доказаха ли, че е точно ковид, а не обичайните зимни вируси и бактерии? Някаква рентгенова снимка с пневмония имаш ли, която да покажеш като доказателство? Щото иначе просто продължавате да подвеждате хората. Ето няма нищо, не се пазете, те само ви плашат. Това е световна конспирация, не го ли разбрахте.
Все едно да живееше по време на Втората световна и софийските бомбардировки. И да убеждаваш хората, че нищо особено не е станало. И не трябва да има психоза. Тя е излишна, неефективна и тотално скапваща психиката. Те пък щяха да те послушат сигурно?
Цяла Олимпиада беше отменена това лято и Япония загуби милиарди долари от което. Десетки спортни състезания са отменени. Много обществени мероприятия също. Театри са затворени, концерти са отменени. Не знам защо смятате за някаква шега тази епидемия. Тя свали дори Тръмп от власт. Щото се справяше преди това добре с икономиката, но имаше обвинения, че е неглижирал епидемията и хиляди американци са загинали по негова вина.
Мнението беше редактирано от Миро на 17.11.20 21:03.
17.11.20
21:09
Току що научих от достабдостоверен източник, че министъра на здравеопазването натиска Бойко да затвори за поне три седмици.