16.01.21
15:00
Как е гюле с ръкавици? Стават ли? Имам чувството, че ако не са ми на гола ръка, ще хвърчат яко.
Може би трябва да се замисля да си купя, че днес маникюристката обяви Камен в издевателство над клетата му женичка - ръцете ми били “наранени” от “мъжката” работа, дето върша ?, a то е от пудовките основно.
Упс, извинявам се за новата страничка. ☺️
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.01.21 15:00.
Стават, не е чак толкова удобно, но е по-добре от това да ти залепват ръцете за замръзнало желязо. Дали предпазват от мазоли, нямам идея.
Рамото на бива изобщо, май съм го прецакал по сериозно от колкото си мислех вчера. Мажа с диклак, псувам и почивам...
Рамото е по-добре в покой, но все още не мога да си вдигам ръката без болка... разтегнах сутринта, малко си поиграх с 32-ката, колкото да се раздвижа и толкова. Сърбят ме ръцете да натискам по новата програма, но с това рамо и температури -10, не е разумно.
Тренировка А
@2х24
в СС: обръщане от земя с клек/хоризонтално набиране
5, 5, 4, 4, 3, 3, 2, 2, 1, 1
Хайде от начало, без бутане над глава това завъртане. По-добре нещо суб оптимално, отколкото да продължа да бездействам. Студено, неприятно и тежко.
б/а 22
Мнението беше редактирано от Splash на 19.01.21 10:49.
Тренировка Б
@2х24
в СС: обръщане прав/лег
6, 6, 5, 5, 4, 4, 3, 3, 2, 2
20-30 секунди между подходите, ставнително свежо. Рамото бива, но не знам дали ще рискувам с изхвърляне утре.
б/а 23
Мнението беше редактирано от Splash на 20.01.21 13:06.
Добавям няколко километра бягане по крайбрежието, лекичко и за удоволствие. Само бира ми липсва...
Тренировка В
@32
в СС: обръщане от земя на ръка / кофи на халки
Тренировката на бързо, слънце и три градуса навън, идеално. Повече време зад волана днес, съответно реших да не гладувам и помъкнах кутиите. Храната много добре напоследък, почва да ми личи, че поне малко тренирам.
Мнението беше редактирано от Splash на 21.01.21 11:34.
Отново успях да отделя време за малко бягане, леко и зареждащо. Обичам морето, зимата :)
Днес трябваше да почивам, ама като видях сутринта Евлоги какви ги върши, не се сдържах и изведох 32-ките. Пиша го “активна” почивка :)
Мнението беше редактирано от Splash на 22.01.21 11:33.
Цял ден спя и ям. Това което ми е разписал Сашо за утре, идея нямам дали ще го изкарам...
П.П. Ако човек е решен да “чете” повече, технологиите много помагат. 1421 часа спестени, за две-три години :)
Мнението беше редактирано от Splash на 24.01.21 05:12.
Тренировка Г
2х@24
1х(обръщане прав - изхвърляне прав - тръстър) - набиране - силово гребане
5, 4, 3, 2, 1
Тука вече беше голяма борба, ако не беше мокро сигурно щях да си полежа. Не знам как изкарах...
Цяла нощ не можах да спя, рамото е леш... дайб@, тъкмо потръгнат тренировките и нещо се чупи. Рихаб следващите десетина дни, с гюлетата само клек, обръщане, тяга, набиране и то без да натискам изобщо и ако не ме боли. Разтягане/мачкане сутрин и вечер. Надявам се да не хронифицира и това, че ще ми стане много вече...
Мнението беше редактирано от Splash на 25.01.21 11:59.
Подозирам, че частично съм разкъсал ротаторен маншон (супраспинатус-а) или доста се е възпалил.
Мнението беше редактирано от Splash на 25.01.21 15:34.
Не звучи много оптимистично. :( Дано е само разтегнато/възпалено! Бързо възстановяване!
Рамото, все ще се оправи, надявам се ... ама аз кога и дали ще се науча, не знам. За n-ти път вече, основно от главата си страдам :( Да си напиша, че съм тъпанар.
Мнението беше редактирано от Splash на 25.01.21 15:51.
казано от Splash на 25.01.21, 15:48:
Рамото, все ще се оправи, надявам се ... ама аз кога и дали ще се науча, не знам. За n-ти път вече, основно от главата си страдам :( Да си напиша, че съм тъпанар.
Това го лайквам, не защото смятам, че ти си тъпанар, а защото е универсално. :D
Днес съм доста по-добре, може и да се е разминало. Сутринта разтегнах хубаво, долната част на тялото и планирам повече ходене. Утре, може би, с гюлетата.
Рeхаб
- тяга 20х2х@64 през 5 секунди
- бг клек 10х2х@32 през 10 секунди
- тяга на един крак 10х1х@64 през 10 секунди
Добре се получи, раздвижих.
Мнението беше редактирано от Splash на 28.01.21 17:11.
Рeхаб
- ставна гимнастика
- 4-5км бягане с много леко темпо
- мачкане, ратягане
Трябва да спра да ям, все едно тренирам нормално, че ставам кръгъл за норматив.
Мнението беше редактирано от Splash на 28.01.21 17:11.
Рeхаб
* стави, бяхане, плие 3х10
- тяга от дефицит15x3x@64 през 5 секунди
- бг клек 10х2х@32 през 10 секунди
*разтягане
Уж айляк, а ми се спря тока. На -5 градуса, толкова.
Сутринта малко тяга с гюлетата, готвене, пазаруване и пътуване. Мисля че, съм си заслужил почивка и някоя и друга бира :)
Мнението беше редактирано от Splash на 30.01.21 16:03.
Минахме през Велинград вчера, за мини форумна среща. Форума си има негативи, но хората, които сме имали възможността да опознаем си заслужават. Снощи много смях, ама много, все едно в студенските ми години, не съм се отпускал така от месеци. Бири, топ шеф ббкю, музика, дженга и отиде до сутринта. Днес съответно, главата памук и гюлетата само ги погледах, да ги вида. Следващите дни, ще покараме ски, някоя и друга еко пътека и обратно към Бургас. Иначе в Пампорово, пандемия и ковид - няма :)
П.П. Рамото е топ, почти не усещам болка.
Мнението беше редактирано от Splash на 31.01.21 17:29.
Сутринта фермерска с двете гюлета, къде два километра. Намерих си една заснежена тераса и тренировката лекичка, по шорти, с въргаляне в снега след това. Като нов съм, сега ще си отворя биричка, нищо че няма десет и ще възстановявам.
Тренировка
2х@24 през 10 секунди
- 20х3 обръщане
- 20х3 тяга на един крак
Мнението беше редактирано от Splash на 01.02.21 09:58.
Поспах доста и реших да потренирам двуразово днес. Тук има фитнес, но абсурд да се навра в мазата. След тренировъчно, крио терапия и врат на скара.
2х@24
Изхвърляне 10х1
Бг клек 10х1
Зерчер с черен ластик 10х1
П.П. Формата стабилно отива към кръгла, като се приберем ще взема мерки.
Мнението беше редактирано от Splash на 01.02.21 17:23.
Тренировъчните атрибути от втората снимка ми изглеждат далеч по-привлекателни от тези на първата. Те са предполагам за третата тренировка за деня ;)
Абe кръгла била формата - тия рамена като две бомби не ги ли виждаш? :)
Мнението беше редактирано от Боян на 01.02.21 18:03.
Тренировка
2х@24 през 10 секунди
- тръстър 10х1
- бг клек 10х1
- тяга на един крак 10х1
* 20 мин йога
Тренировка
2х@24 през 10 секунди
- обръщане с клек 10х1
- раменна 10х1
* 20 мин йога
Снощи се запознахме с едни турски медици, боледували, ваксинирани и пак пср-и на влизане и излизане. Съответно, хората продължават да си спазвят мерки/маски/дистанция, защото част от тях работят в бърза помощ и са се нагледали на какво ли не. Скоро, няма да се пътува нормално ми се струва.
Както и да е, вечерта прерастна в social distancing party на терасите с мастика, агнешко и Таркан. Днес кротко с гюлетата. Пак спирам пиенето за неопределен период.
Мнението беше редактирано от Splash на 04.02.21 09:12.
Тренировка
2х@24 през 10 секунди
- обръщане 10х3
- лицева с ренегадско 10х3
- силово гребане от земя 10х3
Добра храна, сън, малко в планината и реших да си дотренирам, следобедно. Не ми се мисли, като се прибера и трябва да почна схемата, вместо да си цъкам свежо, каквото ми се прави.
Мнението беше редактирано от Splash на 04.02.21 17:42.
Тренировка
2х@24
Изхвърляне 10х1
Бг клек 10х1
Тяха на един крак 10х1
Мнението беше редактирано от Splash на 05.02.21 08:52.
Все пак, минах и през хотелския фитнес - тяга до 160 и 10х3 набирания. Крио терапия, повече хапване и това ще е, уикенда-почивен и от понеделник, по новата схема.
казано от Splash на 04.02.21, 09:07:
Пак спирам пиенето за неопределен период.
Така ли казах ... :) нищо де, от понеделник.
Мнението беше редактирано от Splash на 05.02.21 15:54.
2х@24
2км фермерска (демек мъкнене на гюлетата до колата)
10х1 обръщане с клек
10х1 тяга на един крак
Лекото тонизиране на задната верига, винаги ми помага преди по-дълго шофиране/седене.
Тренировка А
@2х24
в СС: тръстър/набиране c2b - почивка между 30/50 секунди
5, 4, 4, 4, 3, 3, 2, 1, 1, 1
* разтягане, масаж
Спря ми се тока, уж полека, с почивките и пак - мармалад. Обърках бройките, рамото се обаждаше в началото, въздух няма, халките забравих. Мрън, мрън - утре да видим с изхвърлянето, какво ще е положението.
Някои неща, които мисля да променя/добавя:
- Ежедневен фаст 20-тина часа
- Ледени душове
- Доста по-сериозна и ежедневна работа върху мобилността на глезени/таз/раменен пояс
- Продължавам с безалкохолния режим, тъкмо бях изкарал почти месец и тия дни изпих света
- Включване на стандартните добавки: вит. Д; цинк, магнезий, креатин + може би б12
- Ревизиране на техниката с гюлетата, ще снимам и ще избягвам do or die моменти, докато стане и спра да се чупя. В зала, не ми се тренира...
Мнението беше редактирано от Splash на 08.02.21 11:16.
Тренировка Б
@2х24
в СС: обръщане прав/лег
Много добре :)
Тренировка В
* загрявка - суинг, обръщане, изхвърляне, тръстър - 2/3/4
@24 в СС:
- изхвърляне от земя на ръка 6х@24 / кофи на халки 6хСТ - 20 секунди
- изхвърляне от земя на ръка 6х@24 / кофи на халки 6хСТ - 20 секунди
- изхвърляне от земя на ръка 5@24 / кофи на халки 5хСТ - 30 секунди
- изхвърляне от земя на ръка 5@24 / кофи на халки 5хСТ - 40 секунди
- изхвърляне от земя на ръка 4@24 / кофи на халки 4хСТ - 30 секунди
- изхвърляне от земя на ръка 4@24 / кофи на халки 4хСТ - 30 секунди
- изхвърляне от земя на ръка 3@24 / кофи на халки 3хСТ - 10 секунди
- изхвърляне от земя на ръка 3@24 / кофи на халки 3хСТ - 10 секунди
- изхвърляне от земя на ръка 2@24 / кофи на халки 2хСТ - 10 секунди
- изхвърляне от земя на ръка 2@24 / кофи на халки 2хСТ - 10 секунди
*коремни, разтягане, висене
На един ред събрана, тренировката ми харесваше повече, но исках да засека времената. Рамото, не ме боли, но го “усещам” и не знам дали да не избързах с връщането към тренировки. Мисля, че всички бутания над глава го дразнят и ако натисна, пак ще се прецака.
П.П. Отивам да меря бицаги и бедра, щот ми е любопитно... :D
Мнението беше редактирано от Splash на 10.02.21 10:50.
Почивен днес, от тренировки де ... иначе сега ставам от компютъра. Ще видя довечера, да отделя време за малко мачкане, може би и нещо за раздвижване с @32-ката. Половината форум работи за бийчбоди, кътва, реже, смята - аз планирам брецели, “Колелото на времето” и няколко вайцена. #shame
Мнението беше редактирано от Splash на 11.02.21 18:30.
казано от Splash на 11.02.21, 18:29:
... няколко вайцена. #shame
Така, така. Наздраве за петъка! :)