Здраво тяло, здрав дух

Прескочи до:

01.12.20
20:03

и днес бях 70,9. шкембето ми слегна хихи все още не съм спортувала

02.12.20
09:30

70,00 ?

03.12.20
21:00

70.00 ям месо или кашкавал със зеленчуци, нз кво съм правила преси с тия поци и шоколад ...пъпките ми пак се изчистват

09.12.20
14:13

70,6

15.01.21
23:21

70,4 поне не съм напълняла много
дойдох тук с идеята, че ще отслабна супер лесно, а не ми се получи досега
мислех си, че ще отслабва и всичко ще ми се нареди
но не
не съм си изпълнила мечтатат на живота - да отслабна
какво още чакам
как да започна
моля се за подкрепа и този път наистина да се случи, а като го постигна, знам, че ще постигна и много други неща в живота ми

18.01.21
22:46

Днес май бях 70,2. Въведох си храните в mfp и правих йога - 20 мин. почти. Разходих се и някъде 30 минути. Припомниха ми една инструктурка, която прави клипове, които доста ми допадат. След йогата си направих снимка и му я пратих. Доволна съм. А и той ми каза да продължавам.
Да не се отказвам, да не пращам усилията си по дяволите, добавям аз.
Не пуша вече две седмици вече, не пия алкохол и не съм яла щоколад доста отдавна. Гледам да избягвам консервантите също.
Интересно как като не ядеш консерванти и влезеш в Била например, сигурно над 60 процента от продуктите не ти представляват интерес.
Обаче имам нужда вече от нови рецепти.
Поздрави.

19.01.21
23:05

Привет, днес ходих ≈ 6.4 km до Кауфланд, за да си купя сьомга и после я изпекох и гарнитура от броколи - снимката.

Според МФП съм консумирала 1 426 кал днес, и ходенето е било 116 калории. После правих йога 15 мин. и 15 мин. упражнения от Nike Taining - Speedy Core Circuit, беше ми доста трудна.

След разходката бях доста изморена и гладна и затова тези 3 барчета ги изядох, щото не се сетих да си направя яйца например за по-стабилен обяд.

Сутринта бях някъде 70,5/4 кг, което малко ме ядоса, щото очаквах да съм свалила - хахаха.

Също така се замислих дали ям твърде много или твърде малко калории. Ще се радвам да постигна целта си да съм 66 кг. А после и 65 кг. Ще се радвам поне 3 кг. да отслабна за месец, чуствам се готова и не мисля, че ще му е зле на тялото ми. Ще погледна как да си променя целта в МФП. Но ако ми даде по-малко калориии :) нз ще му мисля утре.

Мнението беше редактирано от kotka на 19.01.21 23:20.

20.01.21
21:31

Днес 70,3 кг, обаче се чувствам добре. Вече три дни си въвеждам хрането. Видях, че имам нови две червени стрии на корема. Този път си мисля, че е от отслабване. Ходих до един био магазин за любимото ми масло с аромат на портокал и шоколад на Зоя, но го нямаше. Не съм в София от вече повече от месец. Така че вкъщи се мазах с кокосово масло, какаово и малко топла вода, щото се бяха втвърдили.

Пак правих йога - ин, беше много интересно преживяване. Ще пусна практиката:

После правих Leaner Legs 2.0 (NT). По едно време ме заболя лявото коляно и не правих всички клекове и скокове. Но поне се задъхах и си ми беше трудно.

После тая сьогма... и за утре имам останала. Поне се радвам, че си измислих лека вариация - добавих към броколите малко майонеза и оризови спагети.

Утре за вечеря ще имаме гости и сме решили да поръчаме китайско. Харесвам им лютивата туршия и пиле в сладко-кисел сос много ми се е дояло.

Иначе да. МФП ми намали калориите до 1200, защото му зададох цел от 66 кг и загуба на 0,8 кг на седмица.

Мнението беше редактирано от kotka на 20.01.21 21:50.

20.01.21
22:25

Не ги гледай тези килограми през няколко часа - много е стресиращо. Яж качествени продукти без боклуци, спортувай ежедневно, следи калориите, но бих ти препоръчал да направиш една седмица почивка от “зловещия” кантар, да видим какво ще стане :)

21.01.21
23:49

Привет.

Днес с това китайско още ми е тежко. Ядох, ядох и пак не се наядох. А може би то е от онези храни, с които просто не можеш да се усетиш сит, като чипса. Ядох не само пържненото пилешко със малко сладко-кисел сос, малко хапнах от сладката им туршия, патицата също опитах. Блях. И 15 мл. бира изпих :D

Упражнения

Направо ми се дорева от това за ръцете.

След вечерята :D

Тези двете си ги въведох като 100 изгорени калории. Отделно и съм вървяла към 5 км, което минимум 100 калории трябва да е, ако не и 200, това китайско тежеше  :D

И да съобщя важната новина - днес не се мерих. Събудих се и се чувствах неспокойна, че не съм се измерила. Но нека пробвам. Когато отидох на диетолог, тя ми каза същото, че е по-добре да се меря веднъж на седмица.

Поздрав

Мнението беше редактирано от kotka на 22.01.21 00:45.

22.01.21
23:10

Днес бях навън около 5 часа, нещо необикновено за мен. Времето беше топло, слънчево. Разхождах се навън.

Забелязах, че като добавя упражнения в МФП, след като МФП е въвел ориентировъчните изгорени калории от извървените стъпки, калориите от ходенето се губят.

Правих това днес:

Уикендът са ми последните дни от отпуската. Февруари ще се прибирам към Сф. Поне се очертава да отворят фитнесите и ще има какво да правя. Иначе днес се събудих супер изнервена. Мисля, че знам защо. Този път няма да търся някакво бързо разрешение на чувствата си - ще позволя да мине време. Седмица пак, както с кантара например. И днес не съм се теглила. Дано не съм напълняла. Много ме е страх да не ям по-малко калории от 1200 :D, защото не искам да освирепя̀вам от глад и да прекалявам после.

Поздрави и лека.

Мнението беше редактирано от kotka на 22.01.21 23:19.

23.01.21
20:32

Днес ужас, не искам да правя упражнения и за вечеря ядох пица и щоколад. Гледах сериал цял ден и спах. Срам.

После ядох два банана, боровинки, още шоколад и какво ли не. Луда работа.

Мнението беше редактирано от kotka на 23.01.21 23:11.

24.01.21
18:48

Мразя себе си и дебелината, това че съм мързелива. Пак не ми се правят упражнения. Дойде ми.

Мнението беше редактирано от kotka на 24.01.21 18:49.

25.01.21
14:14

70,6

28.01.21
20:03

69,3

29.01.21
23:48

dnes ne sum se teglila, ходих на маникюр, правих кекс без захар, при роднини, дано вс сме здрави и така

30.01.21
21:51

като усещам, че няма да съм под 70 направо не се тегля ?

31.01.21
23:00

днес не мисля, че съм яла супер мн, вечерта бях на празнична вечеря за РД и не мисля, че ядох мн. После дори правих йога и малко упражнения. Дори се усещам как вече си искам да си правя упражненията всяка вечер и чакам да дойде моментът за тях. скоро пак отивам в сф

01.02.21
20:13

вечерята беше яйчена салата, имаше лук, целина, копър, лъжица горчица, но не искам да ги въведа, щото бяха не мн като количество и калирри, мисля. иначе днес отвориха фитнесите, аз не съм ходила. малко ми се отключва anxiety, сетих се как ще ми се иска да излизам с приятели, да се запознавам с хора повече, да общувам повече, нз какво общо има това с формата ми, но си е моя дневник това, а и формата ми зависи най-много от мислите ми, емоциите и действията ми

03.02.21
00:05

днес за не си броих калориите и след. вечеря ядох фурми с лешников тахан... ама бях супер доволна от упраненията, който правих

и после от NT Ab Burner 2.0

сутринта бях 69,5

04.02.21
00:12

Днес не съм се теглила. Ядохме суши с майка ми и не изядох всичкото, спрях се, защото не исках да ми е тежко. После след вечеря сега изпитвам леко не е глад, нз навик ли е, ама си обмислях дали да не си похапна още няколко “сушита”. Но не, пих чай. И сега съм доволна, че не ядох. Пак не си въвеждах стриктно и веднага изяденото в МФП. Ама току-що добавах каквото имах.

Правих супер леката йога, пак от моя любим канал. Доста съм напреднала, правя неща, който преди не можех. Започвам да се харесвам в огледалото, което за е мен е - уау, дано нещата се развиват все по-добре.

04.02.21
22:43

днес някакъв ужас беше вечерта, пробвах да правя баница с оризови кори и тя се получи гадна, но въпреки това я ядох, после ми стана тежко. легнах си в 21, но после реших да правя йога, с идеята, че ще се почувствам по-добре, йога за weight loss, кефя се как се справям, ама все още съм с кофти насроение. издразних се на новините за ковид, че новият щам е по-заразен, притесних се

06.02.21
23:46

отново в сф. тук е лудница, пълно с хора, заведения, които предлагат храна. времето беше супер. Ядох кислело мляко за закуска и пица към обяд. нещо като сандвич  беше тази пица де, от едно място до съдебната палата, не grab and go, това до него, ядох и салата пишешка от макдоналдс и това беше. нямах апетит за повече. пуших и половин цигара, че ми стана неприятно и спрях наполовина. правих лесна йога и после пилатес 20 мин. разходка от 14 км също.

Мерих се сутринта, но няма значение, вчера получих комплимент, че съм отслабнала. Аз им викам, на кг - не, но съм се стегнала :)

Мнението беше редактирано от kotka на 06.02.21 23:47.

07.02.21
22:03

Днес ходих малко на планина, лека разходка около Алеко, но не е за мен планината, освен ако не съм на ски или сноуборд (начинаеща). Следобяд ходих до магазина с идеята да се подготвя за повече дни - meal prep. Четох някви статии по темата и там пишеше да правиш каквото обичаш, та...хаха паниран кашкавал и зелева салата направих. Вечерях това с компания. Има и за утре. Да видим дали ще ми хареса така. Чудех се как се съм се сещала по-рано, така да правя.

Направих и хумус от един буркан нахут, доста се получи, тежичка храна е. Дано го изядем, и не се налага да хвърляме. Не сложих лук, сок само от половин лимон, но винаги мога да добавя каквото ми хрумне.

Пак правих лека йога и 5 мин. упражнения за ръцете.

И да добавя, че доста се чудя дали да отида на фитнес, групова тренировка, страх си ме е.

Мнението беше редактирано от kotka на 07.02.21 22:20.

09.02.21
00:00

днес ми беше супер кофти ден, нз ретрограден меркурий ли има, кво, ама ми беше супер неприятно, вечерта уж щях да ходя на тае бо, а направо получих паник атака пред фитнеса, все едно нешо лошо ще се случи, няма да се справя, ще се изложа, няма да съм щастлива, като ме види треньорката, упасявах се, че ще съм нещастна, докато тренирам и не отидох. ходих до магазина, за копър и направих салата за утре. сварих яйца също

15 мин супер лесна йога за релакс и бях 69,4 пак май сутринта

Мнението беше редактирано от kotka на 09.02.21 00:00.

09.02.21
23:56

днес бях някъде 68,5 май, развълнувах се и не запомних точно. вечерта готвих леща и тези симпатяги: бонбони с фурми

правих лека йога за разпускане:

та, чувствам се добре, днес реших, че е по-добре да съм бавна, но доволна от себе си, отколкото да се опитвам да съм бърза, ама невнимателна.

имам уговорка за разходка утре

не съм правила опити за групова тренировка, фитнес, йога, ама доста ми се иска да се поизпотя вече с нещо

10.02.21
01:03

казано от kotka на 09.02.21, 00:00:

вечерта уж щях да ходя на тае бо, а направо получих паник атака пред фитнеса, все едно нешо лошо ще се случи, няма да се справя, ще се изложа, няма да съм щастлива, като ме види треньорката, упасявах се, че ще съм нещастна, докато тренирам и не отидох.

След като искаш да отидеш на групова тренировка значи имаш желание, няма как да е толкова лошо и страшно. Не трябва да чувстваш вина, приеми го като ново забавление. Смени си нагласата, настрой се положително и просто го направи.  Не мисли за треньорката,  бъди по-самоуверена. Няколко излишни килограма не са нещо срамно и непоправимо. Успех!

10.02.21
01:11

казано от kotka на 09.02.21, 00:00:

вечерта уж щях да ходя на тае бо, а направо получих паник атака пред фитнеса, все едно нешо лошо ще се случи, няма да се справя, ще се изложа, няма да съм щастлива, като ме види треньорката, упасявах се, че ще съм нещастна, докато тренирам и не отидох.

Може да потърсиш помощ от психолог/терапевт, за да се справиш с тези неприятни моменти, както и с компулсивното хранене.

10.02.21
22:48

днес се бях доста напрегнала на работа и не си взех почивка, че да ям спокойно, само набързо ядох от вчерашните бонбони. после вечерта малко леща, пилешко шишче,  ред бул също пих. после на разхидката беше мн приятно, 6,5 км дава аппа на телефона. Пих и домашна лимонада, навън беше пълно с хора :) пийваха си навън. днес бях 68,1 сутринта

Мнението беше редактирано от kotka на 11.02.21 00:15.

12.02.21
00:06

през нощта към два се събудих, щото ме болеше гърлото и станах и изядох три филийки хляб с масло, сирене и прекрасно сладко от бели череши. На сутринта нищо не ме болеше. Изядохме лещата и вечерта приготвих панирано пилешко: линк

правих лека йога:

Разбрах и че тази инструктурка е от Русия. :)

След това почти успях да направя гарван, поза, която не правя от години.

14.02.21
15:03

Така в петък вече не помня какво беше. После в събота уж щях да излизам, но отмениха. Не сготвих нищо, ядох бъркани яйца. По едно време ядох замразена пица, за което съжалих...

Ходих и във фитнеса до нас, доста приятно. Пътека 6,5 скорост, наклон 3 за 15 минути. После няколко упражнения с гирички от два кг, коремни около 40 на един уред, където са ти дигнати краката. 5 мин бягане на пътеката скорост 9,9 и 5 ходене пак с някво леко наклонче.

Днес в неделя си имам мускулна,на бицепсите само. Днес се разхождах около 11 км. Много ми хареса как през седмицата си имах приготвена храна, а сега уикенда хаос. 69,2

ядох бях хляб, сладко, не ми харесва този тип храна :/

Мнението беше редактирано от kotka на 14.02.21 18:29.

15.02.21
23:18

днес не съм мн доволна от храненето си отново. През деня ядох сандвичи със масло и салам, завечеря малко макарони от елда и маслини и креме сирене, кис мляко с чия и фурми. Пуших две цигари днес. Ходих и на тае бо, ужасна съм, не си кординирам ръцете и краката, ама би трябвало да ми помогне за мозъка това.

В неделя сготвих супер мн макарони от елда, нямах идеи за нещо друго. Предполагам, че това е експеримент и че видим дали ще успея да съм доволна от храненето си тази седмица. Миналата от пон до петък ми беше супер, но уикендът ми беше гадно. За другия уикенд, ще се опитам да си разграфя часовете, дейностите, че да има някаква подредба отново.

Макароните от елда са като тези - макарони  Предполагам, че ако си намеря какво вкусно нещо да добявям към тях, ще са ок. Мога да ги запичам с кашкавал, купих и песто за утре за тях.

17.02.21
22:36

изядохбспагетите, моля се за още по-добри дни

17.02.21
22:42

Хората са измислили хляба (всичко тестено, вкл. и спагети) когато им е свършила храната

20.02.21
08:34

—-

Мнението беше редактирано от kotka на 20.02.21 23:47.

20.02.21
08:34

провал тази седмица, тъпках се, днес се старая да спра

71,4

Мнението беше редактирано от kotka на 20.02.21 09:07.

20.02.21
23:45

—-

Мнението беше редактирано от kotka на 20.02.21 23:47.

20.02.21
23:45

Не знам дали умствената ми дейност и храната, която ям са супер много свързани, но...ето ме днес. Композирам цели изречения, главни букви, точки... Излизах, бях на лазер, маникюр, пътека, пекох пържоли, ходих до магазина. Спрях и да се тъпча, изядох 4 кисели млека 4,5/5% с малко ябълка вътре и канела.

Отидох във фитнеса с идеята за 40 мин пътечка, направих ги. Като беше с наклон 5/5, дори за момент 7. Поизпотих се.

Не исках да пипам гирите този път, че от предната събота, три дни ме боляха бицепсите. Но като цяло доста ми се дига, а не знам как да ги подхвана тия тежести и уреди. Ест. вариантът е с треньор и да се уча от него, да разпитвам, да осъзнавам какво правя.

Вечерта правих и това:

Лека.

Мнението беше редактирано от kotka на 20.02.21 23:48.

21.02.21
22:42

Днес 20 мин - колело, 40 коремни, 20/40 гирички, 20 мин пътека, наклон 5, скорост 5,6.
Йога сутрин - 10 мин, вечер 30 мин.

Яденето ми беше ок, преди малко ядох кесче мъфин домашен с кисело мляко, но не се тъпча, а и вече втори ден не съм пушила. Не ми и се пуши.

22.02.21
23:44

Привет. Днес пак мога да кажа, че не съм се тъпкала. Ходих на разходка около 8 км. После йога, 20 мин упражнения, 5 лек стречинг.

Ядох скир днес, яйца, оризовки, не успах да си приготвя омлет, както бях планирала. Пекох сирене на фурна чубрица, орехи му сложи, дори и няколко фурми. Пека и тиквички, не знам от печката ли е или стават бавно, но още ги чакам, а вече ми се и спи. Навила съм си аларма за след 20 мин. де.

За утре имам цвекло, моркови, много ми се иска да си направя такава салата, само че като съм наработа ми е едно припряно, не ми се почива много, много. 30 мин почивка ми се струва много? а не е хубаво това, ама предпочитам да мога да си взимам почивки по-кратки, когато си искам. Имам мускулна на трицепса, на дясната ръка, на лявата май нищо и няма.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1