Днес се наложи да върша други неща сутринта и не съм тренирала. Утре подозирам,че ще е същата история. Ама нищо.
Храната днес:
Кафе чисто
Закуска няма
Ципура цяла със айсберг и чери
Не знам ще вечерям ли,ще го реша скоро.
—-
Течности - ще се доближа до 2 л докато стане време да си лягам.
—
И какъв подарък получих днес ?(втората снимка)
Мнението беше редактирано от Веси на 04.02.21 20:14.
Сила след пицата колкото искаш ? днес си направих тренировката за долна част все едно не съм спирала да тренирам. Със същите кила и повторения от преди затварянето ?
Не,че не изкарах 2 часа в залата,ама то е защото ми е готинко,че работи. Видях се със всички хора там вече. Друго си е.
Загрявка пътека 10 мин
5*20@16 ритници долен скрипец за всеки крак
4*20@7,5 Хип тръст с крака на кутия,ластик на коленете и дъмбел
4*20@20 сумо с пудовка качена на две кутии,че съм мъничка и от земя не се получава качествено
СС 4*15@20 тяга и 4*15@5 задно бедро рол машина за всеки крак
СС 4*20@20 клек събрани крака 4*20@40 ATG клек
4*20@30 лег преса
4*15@10 бг клек за всеки крак
4*20@10 задно бедро от земя с дъмбел при ходилата
Корем:
4*фронтален планк до отказ
4*страничен за всяка страна до отказ
4*30 bicycle crunches
Разтягане
10-15 мин пътека крос за разпускане,но беше зор. Вече бях без крака ?
—-
Храната за целия ден беше чак вечерта - пилешка пържола (бут) на барбекю и зелена салата.
—-
Течности - около 2 л вече
—-
Добавки - доза протеин с вода и магнезий
Утре планирам пак да съм в залата,може би за гръб . Зависи колко хора има. Ако е пълно ще направя някоя кръгова ей така за въздух ?
Мнението беше редактирано от Веси на 06.02.21 22:26.
Днес пак не стигнах в колкото часа планирах в залата ,но поне успях да отида ?
—-
Тренировка - гръб/корем
Хиперекстензии 3*20 без тежест и още 2*20@5
Набирания асистирани 5*10-12
Гребане с лост 20 ка 2*12 подхват ,2*12 надхват
Машина гребане 5*12@20 първите 6 едностранно с пауза и редуване на ръцете и още 6 с двете (не мога да обясня по-добре)
Едностранно гребане с дъмбел общо 6 серии - 3*12@6 в една позиция и още 3*12@6 в друга
Гребане от земя долен скрипец 4*15@35
Корем:
4*Планк фронтален до отказ
4*планк страничен до отказ
4*15 свещ при една от колоните в залата
4*30 bicycle crunches
Разтягане
Пътека крос 15 мин бавно
—-
Храна/кафе/добавки за деня:
Чисто кафе
Течен L-carnitine
Протеин с вода
Овесена палачинка по обяд някъде след залата
Кафе с мляко
Edit: вечеря - пиле и салата - шок ! ?
—-
Течности - около 1,5 до сега
Мнението беше редактирано от Веси на 07.02.21 23:38.
Днес уж станах да спра алармите и куче ме натисна да се гушка ,стопли ме и бях до там. Няма тренировка. Ама и по-добре,че беше тежък ден.
И все пак страдам,че не успях да отида.
—-
Храната днес:
Пилешко филе с песто и бял ориз
Половин рибка на скара и овчарска салата.
—-
Течности - 1,5 л
—-
Утре рамо
Станах днес ,ама трябва да се науча вече ,че след като ще се тренира трябва и сън. С 4-5 часа не стават нещата.
Кафе с мляко(планирам да го махна,поне докато изчистя малко),разходка с куче в 5:00
Зала: рамо и корем (6:00)
Загрявка пътека (10 мин 5% наклон с 5,5 км/ч)
СС раменни на машина 3*10-12@5 ; двустранно разтваряне встрани (средно) 5*10-12@4
СС придърпване с въже (задно) 4*12-15@15 ; хай пул (крив лост) 4*10-12@15
СС долен скрипец изнасяне пред тялото с въже (първите 6 в една точка ,следващите в три до общо 15) 4*15@8 ; пек дек (задно) 4*10-12@15
Дроп серии 3 с 4;2;1,25 кг (12;10;8)
Едностранно разтваряне встрани с пауза (от горна позиция само едната ръка *6,след което остава горе и работи деугата пак 6,останалите до 12 двустранно)
Нещо като финишър 2 кръга от по 10 суинга @12/10 бърпи/ 200-300 м спринт
Корем :
Свещ 4*15
Катерачи 4 * 15 обикновени и 15 към с/уположна ръка
От планк докосване в точка (топка ) пред тялото до отказ 4* (около 20)
Руско усукване 4*до отказ (20-30)
Разтягане
Протеин с вода(7:45)
Кафе (чисто)
Още не съм се хранила. Нещо ми се гади днес ,взех си отпуск 3 дни да видим дали ще съм по-добре.
Течности - около 1 и малко досега
Имам нужда от някакъв вид състезание ,за да се мотивирам за резултати и заедно с един приятел от залата ще се “гоним” кой ще си върне по-бързо формата. Мисля на 2 или 3 седмици да замерваме резултатите си. Той има да качва (чисто),аз да чистя(за сваляне кила нямам,ама съм омазнила и водата ми е в повече) .
Та ,да видим дали това ще спомогне за по-добри резултати ?
Мнението беше редактирано от Веси на 09.02.21 19:52.
Вчера(отпуск) станах към 7:00
кафе
Зала към 8:00 долна част и корем
Загрявка пътека 10 мин
Клек 2*20@20;3*15@40
Екстензии предно бедро 4*15@5 за всеки крак,максимално бавно пускане
Напади на място 4*20@2*5
Задно бедро машина 4*20@20
Лег преса 4*12-15@40
Добро утро с лост 4*20@20
Ритници долен скрипец 5*20@20
Хиптръст машина/пулсиращи (движение към пети) 4*20@20
Корем:
Свещ 4*15-20
Планк фронтален 4 до отказ
Катерачи 4*30(15 обикновени ,15 към с/уположна ръка )
Повдигане крака от вис 4*20
Разтягане
Крос 15 мин за разпускане
—-
Доза протеин
Още едно кафе
Зелена ябълка
Бъркани яйца /зелена салата
—-
Днешната ще напиша малко по-късно
Мнението беше редактирано от Веси на 11.02.21 12:44.
Днешната тренировка и ден като цяло :
Станах към 9,мисля.
Кафе,куче ,зала
Бицепс ,трицепс ,корем
СС
Сгъване бицепс 4*20@2*6
Разгъване трицепс въже 4*10-12@10
СС
Сгъване бицепс машина 4*10@10
Разгъване трицепс от лег(подобно на skull crusher,но с дъмбели) 4*10-12@2*4
СС
Скотово сгъване бицепс 4*12-15@10
Разгъване трицепс зад глава 4*10-12@2(?)
Корем:
Молитва 4*15@50
Планк 4 до отказ
Повдигане крака от вис 4 до отказ
Руско усукване 4@4(топка) до отказ
Разтягане
Без кардио след това
Протеин
—-
Овесена палачинка с топинг без захар(приличен е като за такъв без захари)
Кафе
Обяд няма (закуската беше на обяд)
Вечерята ще я допиша ,че още не знам каква ще е
—-
Течности - около 1 л досега
—-
Бях до офиса за една среща с екипа. Вдъхновява ме подкаста ,който започнах да слушам. Не успявам да намеря други подобни такива. Но той е от над 700 епизода,ще ме държи за известно време заета. Интересното е,че толкова ми допада,че чак си водя записки. Почти ме кара да мисля за друго висше ?
Подкаста ме замисля за това,че искам и имам нужда да уча още нещо ?
Вдъхновява ме.
Не че е толкова сложен ,че за да го разбера ми “трябват две висши” ,както е думата ?
Мнението беше редактирано от Веси на 11.02.21 19:59.
Сега ще прочета,какво подедисикаквоси.
Тва било много смахната работа.. някви си говорят квот им падне,а други ги слушат....подкаст назьваеться.
Мнението беше редактирано от nervak на 11.02.21 20:14.
казано от nervak на 11.02.21, 20:10:
Сега ще прочета,какво подедисикаквоси.
Е, за лекции не си ли чувал :)
П.П. Кой е подкаста който слушаш ?
Мнението беше редактирано от Splash на 11.02.21 20:15.
11.02.21
21:31
Щом не го схващаш е/не е:
1. Гей.
2. Чернокож
3. Не е радиоактивно
?
казано от Bart Simpson на 11.02.21, 21:31:
Щом не го схващаш е/не е:
1. Гей.
2. Чернокож
3. Не е радиоактивно
?
Тва ,ако го кажеш,запишеш... вероятно ще е някакъв супер подкаст?
“Сутрешно предаване за мениджъри” се нарича подкаста.
Пък нали съм уж мениджър на екип,дава ми гледни точки и теми ,над които да разсъждавам ?
Върши работа и за компания докато шофирам / пазарувам сама.
Аудио книга???
Все си мисля,че това е пособие за хора с по особенни нужди.
Не мога да си представя да посегна към такова....
Ееее то радио Христо Ботев са светлинни години напред....те от 20-30 години имат радио театър... аудио книга се едно.
казано от nervak на 12.02.21, 08:44:
Аудио книга???
Все си мисля,че това е пособие за хора с по особенни нужди.
Удобно е, ако шофираш много през деня. Но и аз не бих ползвал за художествена литература. По-скоро за научнопопулярна.
Аудио книгите са въпрос на навик и адаптация, определено си имат предимства. В момента слушам лекции на Robert Garland за Рим и Гърция, ако му дадете шанс през одибъл или овъркаст, мисля че си заслужава времето.
П.П. Аз слушам постоянно, докато вървя, готвя, домакинствам, шофирам, пазарувам и прочие задачи, които не изискват пълното ми внимание, полека се натрупват няколко часа дневно. Особени нужди, какво да се прави :)
12.02.21
12:42
Слушах само една книга - “1984” на Оруел и проблемът е точно, че може да правиш нещо друго, разсейваш се и трябва често да превърташ назад. Ползата от пандемията е, че вечер ми оставаше повече време за четене и вместо да го губя тук или пред телевизора, прочетох много книги.
казано от Brown Bomber на 12.02.21, 12:42:
Слушах само една книга - “1984” на Оруел и проблемът е точно, че може да правиш нещо друго, разсейваш се и трябва често да превърташ назад. Ползата от пандемията е, че вечер ми оставаше повече време за четене и вместо да го губя тук или пред телевизора, прочетох много книги.
Точно тази книга няма как да стане със слушане.
За мен книга е нещо ,на което като чета отделям цялото си внимание...Между другото,готвейки или миейки зъби,просто няма как да стане ...изпедепцана работа за мен.
Подкасти,тубъри..извратени модернии.
Мнението беше редактирано от nervak на 12.02.21 13:40.
Ами аз съм нонстоп със слушалки. В колата,на работа ,докато готвя ,в залата..може би затова го виждам практично ?
Иначе си прав за книгите,редно е поне те да са на хартия.
Мнението беше редактирано от Веси на 12.02.21 13:51.
Слушането с разбиране е умение и изисква практика. Това че, си пробвал нещо веднъж и не се е получило, общо взето не е довод. При мен, разликата между книжна и аудио книга, не е толкова голяма, но аз слушам от години. Пестя време и ми позволява, да “чета” много повече, дори и с известен компромис.
П.П. Далеч съм от мисълта, че ще убедя някой, в нещо по “интернет”, но правя архиви и ми е скучно :)
Мнението беше редактирано от Splash на 12.02.21 14:16.
Индивидуално е възприятието с аудио книгите - разбрах го като карах курсовете по английски С1/С2, до човек е. Аз лично най-добре възприемам информация на текст, защото най-много така чета, но слушането с разбиране също се тренира - съдя по мен как след двата курса С1/С2 почти всичко на английски разбирам на слух и без картина/субтитри, ако не е някаква яко специфична материя на бесен шотландски/ирландски акцент.
А за някои хора аудио книгите са си благословия - израстнах с незрящ приятел и аудио книгите му помагаха да “чете” по-бързо от брайла или скапаните/тогава/ говорящи програми.
12.02.21
15:22
Какво значи пробвал съм веднъж, след като изслушах цялата книга, да пробвам със 100 книги и вече ще е довод за теб ли? Въпросът не е само в мултитаскинга и да се правя на Наполеон, а в това че не ме кефи.
12.02.21
15:30
Не ми допадат аудио книгите. Четейки, обичам да подчертавам, разграфявам и да си водя бележки. Подкаста обаче е друга бира. Шофирайки, готвейки или разхождайки се доста често си пускам. А който харесва философията му препоръчвам Рацио подкаст и Стоян Ставру, тоя пич е национално богатство.
Точно това имах предвид,тези книги са за незрящите... останалото(имхо) е някво модерно отбиване на номера...надувни кукли,безалкохолна бира... аудио книга...
П.с....погледнах рацио подкаст...ебаси и бозите!!!
Нещо за хора,които ги мързи,не са се докосвали до наука и си мислят,че някой,ще им го сдъфчи и сложи в кратуната.
Мнението беше редактирано от nervak на 12.02.21 15:42.
12.02.21
15:45
Аз някога докато плувах и прекарвах часове във водата намерих това единствено спасение от адската скука.
12.02.21
15:50
казано от nervak на 12.02.21, 15:33:
П.с....погледнах рацио подкаст...ебаси и бозите!!!
И аз реших да пробвам, пуснах подкаста за бар културата и на петата минута вече смятам водещия за загубеняк :)
казано от Веси на 12.02.21, 16:03:
Дали не сте лееееко предубедени,за един прЕАтел питам ?
Дърт съм,аз съм за учебниците и енциклопедиите...а не някви разлигавени типчета да ми говорят...пуснах си подкаст за алфа разпад...за съд са такива ,ма то Интернет това ..всеки може да си дрънка.
Мнението беше редактирано от nervak на 12.02.21 16:09.
казано от nervak на 12.02.21, 16:07:
казано от Веси на 12.02.21, 16:03:
Дали не сте лееееко предубедени,за един прЕАтел питам ?
Дърт съм,аз съм за учебниците и енциклопедиите...а не някви разлигавени типчета да ми говорят...пуснах си подкаст за алфа разпад...за съд са такива ,ма то Интернет това ..всеки може да си дрънка.
Това е ключовото,да. Всеки е свободен да избира дали да слуша или не ? щом съществуват,значи има и кой да ги ползва. Друг е въпроса дали реално дават нещо на слушателя ?
казано от Гюлето на 12.02.21, 16:08:
Слуша се музика, книгата се чете ?
Така е,ама подкаста за мен е нещо като радио.
За книгите стиснахме ръцете ?
12.02.21
16:17
Ех, тия предрасъдъци и черно-бяло мислене, добре че не сме 15век, че да сте ни изгорили на клада....
казано от Muddy Waters на 12.02.21, 16:17:
Ех, тия предрасъдъци и черно-бяло мислене, добре че не сме 15век, че да сте ни изгорили на клада....
Когато си чел лекциите на Фейман в оригинал,повярвай ми ,не можеш да слушаш някакъв склепав тубър да ти”обяснява”...че имало разни материали,ма той ще ти го обясни по просто...
Мнението беше редактирано от nervak на 12.02.21 16:26.
12.02.21
16:33
Ето това точно е пример за черно-бяло мислене Фейман или склепав тубър. Не може ли да си чел Фейман в оригинал и да слушаш някой авторитет по темата?
казано от Muddy Waters на 12.02.21, 16:33:
Ето това точно е пример за черно-бяло мислене Фейман или склепав тубър. Не може ли да си чел Фейман в оригинал и да слушаш някой авторитет по темата?
Авторитет викаш...който,ще ми го обясни по просто?
Мерси.
12.02.21
16:46
Не съм против подкастите, но тези са тъпи и няма да паля цяла клада за тях.