YGGDRASIL

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.02.21
11:31

Точно...дейба.По -добре изобщо да не се захващат с работата,отколкото да я свършат ако това стане,с абсолютно безхаберие...ако стане,ако не...ми кво толкова?!!
Мърлячи .

14.02.21
11:42

Не е адекватно да правиш 150 огледа, че дори и 50, а да не кажа и 30 даже.
Сядаш и си правиш един “списък” с това, което искаш, с което можеш и не можеш да направиш компромис. Главно покупката зависи от цената, локацията и качеството на имота. И трите едва ли ще отговарят, иначе би било прекалено лесно.
Цената си я определи, според предлагането, а не според твоите желания. Защото тогава и 300 огледа няма да ти стигнат, честно казано. Всеки иска да получи много за без пари иначе, нормално е. Локацията ясно - ще мръднеш малко или много, едва ли имаш точно определен район и в друг да не искаш. Но, ако мога да ти дам съвет, то локацията е това, което прави един имот луксозен, атрактивен, хубав или както искаш го наречи. Не обзавеждането, наличието на басейн в двора или нещо подобно. Така че това трябва да ти е приоритет, а с другите две неща да правиш компромис, ако се стигне до там.
Мога да ти дам контакт на хора, които правят къщи или като цяло се занимават с парцели и тн. Стига да кажеш какво точно търсиш, защото може да не те устройва.
И последни две неща:
1. Направи среща с човек, който се занимава с тези неща, за да ти помогне да разбереш самия ти какво искаш, търсиш и кое е реално, а кое не.
2. При къщите голям процент от тях ги няма дори в интернет или са оферти “под масата”. Така че винаги е добра идея да направиш обход из желаните населени места, при което ще си откриеш имоти, които дори не се продават, но някой там би бил мотивитан да продаде иначе.

14.02.21
12:04

Ти колко имота си купил,та да твърдиш,че 30 огледа е нещо прекалено?
И да ти кажа,че цената не е решаващата....тя често едва на второ...да не кажа и трето по важност .
Аз само на апартамента ,който купих му направих 10-12 огледа...отделно купищата други огледи на имоти.

Мнението беше редактирано от nervak на 14.02.21 12:11.

14.02.21
12:11

Айде да не разводняваме темата, а?
Може и да ти обясня защо 30 огледа всъщност са много, ако съм на кеф после ?
С 12 огледа на един имот си сред най-досадните клиенти на пазара. Да не кажа, че далеч си прекрачил границата за наглост даже.

Мнението беше редактирано от 'satisfaction на 14.02.21 12:12.

14.02.21
12:13

Нямам нужда да ми обясняваш каквото и да било.
Като купиш нещо за 100К и поврче....тогава евентуално може да се пробваш с разяснения.

14.02.21
12:15

Якичко ?
Естествено, че няма да обяснявам. Та ти даваш себе си за пример, при положение, че си правил 12 огледа на един имот. Трябва да съм изключително тъп, за да си помисля, че нещо може да ти бъде обяснено, отвъд това, което си си вкарал в главата.

14.02.21
12:19

Няма ,какво да обясниш на човек,който е направил инвестиция от 100К преди 15тина години...отгледал е децата си там,а в момента същата тази инвестиция е със стойност минимум 200К.

Bart Simpson

14.02.21
12:20

Сатис......квото си, излез да се порадваш на снега.

14.02.21
12:25

Дадох ти насоки как да не правиш излишни движения. Щом смяташ, че си наясно с всичко - дерзай и успех!

Bart Simpson

14.02.21
13:13

И той реши да се вслуша в непознат от форума, а не в семейния съвет, доказаните приятели-строители с над 20 построени сгради и личните си предпочитания, наистина ли предвиждаше подобен сценарий-come oooon, u can do better.

Bart Simpson

14.02.21
13:17

казано от nervak на 14.02.21, 11:31:

Точно...дейба.По -добре изобщо да не се захващат с работата,отколкото да я свършат ако това стане,с абсолютно безхаберие...ако стане,ако не...ми кво толкова?!!
Мърлячи .

Най-тъжното, Илия, е че не схващат колко себеотрицание ни коства за да им подсигорим заплатите

14.02.21
13:32

Не знам защо толкова бързате да го отпишете ‘satisfaction-а. Липсата на опит не означава липса на знания :) Според мен, различните гледни точки - помагат.

Мнението беше редактирано от Splash на 14.02.21 13:33.

Bart Simpson

14.02.21
13:34

знаем се от много време, за какво ли не съм ви питал, щом имам нужда питам, щом не, за какво ми е безплодна дискусия?
Не е ли с всеки така?

14.02.21
13:38

казано от Bart Simpson на 14.02.21, 13:34:

знаем се от много време, за какво ли не съм ви питал, щом имам нужда питам, щом не, за какво ми е безплодна дискусия?
Не е ли с всеки така?

Точно това ме е мисълта, че можеш да извлечеш полза от привидно безплодна дискусия. Ако не, не губиш нищо, освен няколко реда във форум - win/win.

Мнението беше редактирано от Splash на 14.02.21 13:38.

Bart Simpson

14.02.21
14:48

Наистина ли допускаш, нещо потенциално-полезно в тази “сеитба” по-горе?

Bart Simpson

14.02.21
17:52

След малко ще кача още.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.02.21 19:25.

Bart Simpson

14.02.21
23:06

Сега понеже имам повече време относно дискусията по-горе.
1. Финансово съм сринат последната година и както се силех да купувам кеш, сега смятам как да покрия 15%, да оставя резерв 10% и другото ипотека, също как да си продам колата и да взема две, защото ще сме далеко от центъра на събитията.
2. Вид на имота, гледаме апартаменти, къщи, всичко.
3. Локация, трябва да мога да закарам дребния за 30 минути на училище, да мога да си поръчвам пица, да има въздух около мен и да мога да сменям атмосферата след работа.
Разбирате, че ще купя нещото, което си го усетим нашето, знаете, че аз съм импулсивен и много чувствителен човек, вярвам на интуицията си, защото се е доказала.
4. Женен съм ?
Иначе строителите на сградата, където е ресторанта ми предложиха уникат апартамент, а смея да твърдя, че каквото са построили е на много високо ниво, професионалисти са.
Но хора, просто не мога да живея в Малинова долина, то е ад ,все едно съм на слънчака, няма такъв гаден гъч, а и е някакъв криворазбран, смешен-юпи квартал.
Също както когато си купувах кола в Ейре от салона и оставих дребния да избере какъв цвят да е и дилъра ме гледаше на заето, че оставям избора на него, трябва да го видя, че и той ще си го познае, иначе за мен няма значение нито колко ще карам, нито каква е настилката на пода, нито кой ми е съсед.
Аз имам нужда само от малко уют, да виждам планина през прозореца и ако има камина съм щастлив човек.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 14.02.21 23:10.

15.02.21
10:11

казано от ‘satisfaction на 14.02.21, 12:11:

Айде да не разводняваме темата, а?
Може и да ти обясня защо 30 огледа всъщност са много, ако съм на кеф после ?
С 12 огледа на един имот си сред най-досадните клиенти на пазара. Да не кажа, че далеч си прекрачил границата за наглост даже.

При условие, че процедурата по закупуване и продажба на имота е сложна и дълга, и не можеш да го върнеш или продадеш веднага, ако нещо не ти хареса, и струва не малко пари и за повечето хора е единствена такава, при това доживотна покупка, ще прави колкото си иска огледи. Аз съм правил по 4-5 огледа на имоти, които после не съм купил.
Нека брокерите да заслужат поне част от безумните си комисионни.

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.02.21 10:12.

Bart Simpson

15.02.21
18:34

Щом стана интересно на хора, кажете дали знаете нещо за Челопечене?
Каквото и да е, че май засега само непознаването на района ни спира да го решим.

15.02.21
18:53

казано от Bart Simpson на 14.02.21, 23:06:

иначе за мен няма значение .... нито кой ми е съсед.

Съседите са доста важен елемент от картината,особено в малките населени места,е и не само там де.Както можеш да попаднеш на свестни и разбрани хора,с които да си гостувате и помагате в нужда,така също може да си навлечеш страшни неприятности от най-различно естество,да не влизам в подробности.Така че,според мен когато си харесdш имот,проучи доколкото е възможно кой ще ти е комшия.Успех :)

Мнението беше редактирано от Дидо на 15.02.21 18:53.

Bart Simpson

15.02.21
19:19

То ,познаваш някой 100 години и ти го набие в гръб, та камо ли да правиш профил на непознати.
Добър ден, добър ден.
Ако с лошо- лошо, ако с добро- добро.
Но неминуемо си прав, познавам хора, които живеят на квартира, чакайки душевно болна съседка да грохне или да се възнесе “нататък” за да се приберат в тях.

Б@хти, а помня ,имаше време, когато искахме да си купуваме къща в Синеморец, дееб@ и времето, което ни настигна.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.02.21 19:24.

15.02.21
19:29

казано от Bart Simpson на 15.02.21, 19:19:

То ,познаваш някой 100 години и ти го набие в гръб, та камо ли да правиш профил на непознати.
Добър ден, добър ден.
Ако с лошо- лошо, ако с добро- добро.
Но неминуемо си прав, познавам хора, които живеят на квартира, чакайки душевно болна съседка да грохне или да се възнесе “нататък” за да се приберат в тях.

Или пък двор с кучета,които буквално по цял ден ти лаят под прозореца например.Имах “късмета” да купят къща до моята,и 7 години нямах минута спокойствие.Все още си плюя в пазвата,да не се поднови тормоза.

15.02.21
19:48

казано от Bart Simpson на 15.02.21, 18:34:

Щом стана интересно на хора, кажете дали знаете нещо за Челопечене?
Каквото и да е, че май засега само непознаването на района ни спира да го решим.

Всичко,що е около Кремиковци...е Менделеевата таблица.
Отделно хвостохранилището там от 2017…

Bart Simpson

15.02.21
20:13

За Кремиковци ясно, чакай хвоатохранилище да прочета какво е.

15.02.21
20:17

казано от Bart Simpson на 15.02.21, 20:13:

За Кремиковци ясно, чакай хвоатохранилище да прочета какво е.

Най-грубо казано... прахоляк,като се пресуши.

Bart Simpson

16.02.21
09:48

преден клек до 110

10 рунда:
ляво
1 х суинг-32
1 х снач-32
2 х оувърхед напади-32
дясно
1 х суинг-32
1 х снач-32
2 х оувърхед напади

3 рунда:
планк +40-25 sec
6 х степ ъп-40 см +64

16.02.21
10:30

Сам ли си мислиш тренировките или са някакъв тип WOD? Привидно изглеждат хаотични, предполагам има някаква идея и структура...

Bart Simpson

16.02.21
10:42

Ц, няма структура никаква, мисля си ги сам ,но не искам структури, така ми е приятно.
Няма да ми стигне ram-a да се впусна в някакви стриктности, ползвам залата само за тонус и добро настроение .

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.02.21 10:49.

16.02.21
11:15

казано от Bart Simpson на 16.02.21, 10:42:

Ц, няма структура никаква, мисля си ги сам ,но не искам структури, така ми е приятно.
Няма да ми стигне ram-a да се впусна в някакви стриктности, ползвам залата само за тонус и добро настроение .

Може и да греша, но ми прави впечатление, че правиш изключително комплексни движения (примерно: 2 х оувърхед напади-32), които изискват много добра мобилност, прецизност, сила, техника и т.н.т. В предвид натоварено ежедневие и не малката пауза от тренировки, мисля че този тип хаос може да доведе до дисбаланси и контузии.

П.П. Не е като да няма кой да те консултира, тъкмо няма да тормозиш CPU-то :D

Bart Simpson

16.02.21
12:05

Оувърхед нападите са ми много любими, аз съм боста координиран човек, макар и не с добра мобилност.
Правех ги още в Ейре и вече са ми толкова естествени, че мога да ходя на работа така.

Bart Simpson

16.02.21
16:42

Днес се случиха две важни неща.
1. Разбрах, че Клеопатра е гъркиня.
2. Утре капарираме къщата в Челопечене.

Както ви казах стана, както и когато кръщавахме дребния, избрахме единственото име, за което бяхме единодйшни, така и тук избрахме.

17.02.21
10:31

казано от Bart Simpson на 16.02.21, 16:42:

Днес се случиха две важни неща.
1. Разбрах, че Клеопатра е гъркиня.

И не просто гъркиня, а от династията на Птолемеите, които произхождат... от територията на днешна Македония. :)

П. П. Луно, луно, земьо македонска! :)

П. П. П. Освен това въпросната Клеопарта е VII - половината им царици са се казвали така, а половината царе - Птолемей. На всичко отгоре редовно са се женели братя и сестри. Една от най-обърканите династии в историята.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.02.21 10:52.

Bart Simpson

17.02.21
12:04

Тя, мисля, е последната от Птолемеите.
Бях истински рязтърсен от невежеството си по тази тема.

Заден клек до 130

8 рунда:
1 х тяга-150
1 х KB обръщане от земя-50 ляво/дясно
2 x кофи+30

Дадох капаро за къщата, дано не пропадне покупката като тази в Нови искър, защото тази много я харесваме.

17.02.21
15:15

Не е гъркиня. Птолемей I Сотер, който основава династията на Птолемеите е генерал при Александър Македонски. След смъртта му започва да управлява Египет. Клеопатра VII е негова потомка. Но Александър Македонски и македонците не са гърци. Александър завладява цяла Гърция по това време както и половината познат свят. Всъщност завладяването е започнато от баща му Филип втори Македонски. Гърците много обичат да го изкарват грък, но реално македонците не са били гърци, говорили са на друг език и много не са се смесвали с гърците. Нямат нищо общо и със съвременните македонци, които много биха искали Александър Македонски да е от Северна Македония :)
Държавата им се е намирала на север от Виза (Константинопол) и до Одриската държава, в част от днешната европейска част на Турция, а не в днешна Гърция, според някои автори.
Много се отплеснах май.

17.02.21
15:36

Хайде сега, сигурно и не се е изживявал като Ахил, не се е боцкал по гръцки и не са му домъкнали Аристотел да му налива акъл.

Bart Simpson

18.02.21
10:54

Без тренировка.
Работим по милионите документи, които трябва да набавим, споразумяхме се за цена с продавача, всичко върви по план.
Общо от началото имам малко тесто, само с квас, едно канулики с шам фъстък, четири бири и две малки смокиньови.
Чувствам се добре, с тонус и се готвим да отваряме, дано.

Bart Simpson

19.02.21
07:44

Снощи легнах с идеята и план за зала днес, но ангажиментите са твърде много, а вчера деня на работа беше 16 часа и съм изтощен физически.
Иначе ангажиментите поне са приятни, дребния ми става на осем и цял ден ще разнасям торти насам-натам.
Храната е под пълен контрол, има явни резултати.
Благодарим на Апостола за всичко сторено.

19.02.21
12:03

Честит да е малкия,вече голям заек ?
Много здраве и безгрижно детство да има ☀️

Bart Simpson

19.02.21
12:09

Сърдечно благодаря.

Bart Simpson

20.02.21
11:20

мани тоа скир, е таа брънза съм си я оставил в хладилника на около месец, кашкавала вътре е на крем, мноУ яка.
Затворена е октомври месец.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.02.21 11:25.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1