казано от Margi на 12.02.21, 08:09:
Един пример за това как и мерките и ваксините са безполезнe
Ти си един безполезен пример.
казано от nervak на 12.02.21, 08:35:
Като видиш, че съм писала, директно сипеш злобата си, без знчаиаение какво е писано.
казано от Margi на 12.02.21, 09:10:
казано от nervak на 12.02.21, 08:35:
Като видиш, че съм писала, директно сипеш злобата си, без знчаиаение какво е писано.
Пълни глупости си цитирала.Ма що да прочетеш,намираш някви тъпни и смяташ,че хората са някви йоги...да се вържат.
12.02.21
10:06
Сега ще се появи и Миро, за да ни разясни новите тенденции в коронавирус пандемията.
12.02.21
10:31
Един пример за това как и мерките и ваксините са безполезни.
Линка май не работи, ето пак:
https://gilad.online/writings/2021/2/7/israels-third-lockdown-a-spectacle-of-failure
Израел започват да се ваксинират масово в началото на Януари. Очаквания ефект от ваксината се появява около 20-на дни след първата доза.
Смъртността от Ковид в Израел достига своя пик около 25-6 Януари (около 20-на дни след началото на масовата ваксинация). Но за да има цялостен ефект, ваксинацията трябва да обхване 70-те %, т.е. те още дори не са стигнали до този етап, а смъртността им рязко потегля надолу.
Истинския ефект от ваксинацията ще излезе наяве горе-долу след 20-25 дни, когато минат 20 дни от втората ваксина на повече от 70% от населението им.
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 12.02.21 10:32.
12.02.21
16:27
Дали антиваксърите имат ваксина срещу хепатит Б/туберколоза, тетанус и други подобни, които ако не задължителни, то са препоръчителни? Питам за един приятел. Преди години по подобен начи кряскаха по социалните мрежи когато ставаше дума за имунизации срещу морбили.
Те сега разни подобни идиоти вряскат и за тестовете в училищата...Големи боклуци са антиваксърите...,хем ползват всички блага,хем зеят.
казано от nervak на 12.02.21, 16:30:
Те сега разни подобни идиоти вряскат и за тестовете в училищата...Големи боклуци са антиваксърите...,хем ползват всички блага,хем зеят.
Защо след като човек е скептичен към тази нова съвсем не проверена във времето ваксина, или съвсем неточния метод на тестване, веднага бива обявен за антиваксър?
Разрови се малко в миналото за недоразумения с ваксини и препарати, предизвикали заболявания и смърт. Пример: ДДТ и ваксинацията на бебета в Любек.
Предполагам, че ти няма да видиш проблема в тези ситуации, но все пак. Добре е да се чете и да се мисли, не да се приема безкритично цялата помия, която се изсипва през медиите.
ДДТ е един от най-великите и революционни препарати...но ти откъде да знаеш...мака,чака...
Точно ти се опираш на пресата и не можеш да подбираш източници,което е нормално за човек недокосвал се до наука.
Мнението беше редактирано от nervak на 12.02.21 16:55.
12.02.21
16:55
Това ми напомня някого.
Те сега разни подобни идиоти вряскат и за тестовете в училищата...
Ми да ти кажа и аз отказах да го тестват и то не щото имам против самия тест, ами защото нещата се случиха така:
“Абе ей тука нещо пристигна тоя следобед да сме ви питали дали сте съгласни да му се направи на детето тест за анти-тела, ей там се подпишете”
Като нито знаеха дали ще е кръвен или ще му бъркат в носа,нито дали е за активна или стара инфекция (или комбиниран), нито можеха да кажат кой,кога,къде и колко често ще го прави.
Е, за момент се изкуших за тяхно наказание да ги оставя да му направят теста, предвид как шумно, бойно и експресивно реагира на такива работи - щеше да им остане травма за цял живот ?
Кво значение има какъв е теста?
Кво ще им остане за цял живот,не са виждали лапетии вероятно?
Колко си добра...спасила си докторите.
казано от Atom на 12.02.21, 18:16:
, изпълнението скапано..
Ти щот участва,та бързо разбра...
Като ни пита класната ,какво ни е мнението,се съгласихме веднага...без да се интересуваме какъв ще е теста...щот лиготии нито ме интересуват,нито минават при мен.
казано от nervak на 12.02.21, 16:54:
ДДТ е един от най-великите и революционни препарати...
...чудесен е, затова е забранен...
Ама откъде аз да ти знам такива неща, нали не се ползва в йога. Само ти разбираш нАуката, всички останали сме бавноразвиващи.
казано от Margi на 12.02.21, 18:33:
казано от nervak на 12.02.21, 16:54:
ДДТ е един от най-великите и революционни препарати...
...чудесен е, затова е забранен...
Ама откъде аз да ти знам такива неща, нали не се ползва в йога. Само ти разбираш нАуката, всички останали сме бавноразвиващи.
Конкретно ти си по зле от бавно развиващите...те поне не прокламират вредни идеи.
казано от nervak на 12.02.21, 18:35:
Конкретно ти си по зле от бавно развиващите...те поне не прокламират вредни идеи.
Аз не прокламирам нищо.
А ти имаш страхотна комуникация към жени. Само човек със сериозни личностни отклонения и никакво възпитание ползва подобен тон.
Мнението беше редактирано от Margi на 12.02.21 18:44.
казано от nervak на 12.02.21, 18:33:
казано от Atom на 12.02.21, 18:16:
, изпълнението скапано..
Ти щот участва,та бързо разбра...
Като ни пита класната ,какво ни е мнението,се съгласихме веднага...без да се интересуваме какъв ще е теста...щот лиготии нито ме интересуват,нито минават при мен.
Не знам, човек, моята (бивша) класна в момента поства във фейсбук линк как няма да повярвам, лекарите били загубили надежда, ма ако съм цъкнала- ще разбера как да лекувам множествена склероза с мандарини и чесън ?
Та от класна до класна разлика има. Което даже не би трябвало да е от значение,ако насоките към тях бяха адекватни и стандартизирани и изобщо близко до цивилизовани.
Мен ме дразнят скапани процеси по принцип,ако ще да става дума да си купя химикал. Искам лелята в книжарницата да може да ми отговори.
Та моето включване даже не е за ковид, тестове и пандемии. Ми принципно.
Пичкаимлелина...ваксини пристигат бол,а ваксинирани за вчера 68!???Баси подигравката.
казано от nervak на 15.02.21, 19:56:
Пичкаимлелина...ваксини пристигат бол,а ваксинирани за вчера 68!???Баси подигравката.
Звънах днес да питам личната за списъци, ред, посмя се жента...
Математическите модели показвали, че догодина преди лятото има шанс да приключи таз коронапандемия
18.02.21
13:39
А някой знае ли какво става ако се ваксинират да кажем в най-оптимистичния случай 50%, а не желаните 70-80%?
казано от Joyplovdiv на 18.02.21, 13:39:
А някой знае ли какво става ако се ваксинират да кажем в най-оптимистичния случай 50%, а не желаните 70-80%?
Стадото овце, дет не иска да се ваксинира ще продължи да боледува.
Ваксините не гарантират нито пълна нито вечна защита. Всъщност не се знае нито колко продължава имунитета, нито дали имунизираните при определени условия могат да са приносители на заразата. Самите ваксини са разрешени за употреба под условие, с необходимост от събиране на данни години напред, като се споменава за сигурен имунитет 12 седмици. Листовките са публикувани ТУК
Накратко, тези 50 или повече % трябва да имат имунитет едновременно, ако приемем че не могат да са приносители и разчитаме така да се ограничи заразата. В момента, докато се ваксинират последните, на първите може да им се е изгубил имунитета. А в световен мащаб не ми се мисли как може да се приложи подобно нещо. Ваксинацията е временно “спасяване” на ваксинирания, нищо повече, за съжаление. Дано греша
казано от Dymag на 18.02.21, 14:17:
Ваксините не гарантират нито пълна нито вечна защита. Всъщност не се знае нито колко продължава имунитета, нито дали имунизираните при определени условия могат да са приносители на заразата. Самите ваксини са разрешени за употреба под условие, с необходимост от събиране на данни години напред, като се споменава за сигурен имунитет 12 седмици. Листовките са публикувани ТУК
Накратко, тези 50 или повече % трябва да имат имунитет едновременно, ако приемем че не могат да са приносители и разчитаме така да се ограничи заразата. В момента, докато се ваксинират последните, на първите може да им се е изгубил имунитета
Всъщност това с 50%изобщо не е така.
Всъщност нещата ,които си изброил,че не се знаят...се знаят.
И да ,не е новина,че противогрипните ваксини не са вечна защита .
18.02.21
14:43
Аз зададох въпроса си, разсъждавайки има ли смисъл от ваксинацията в България, предвид това, че очевадно хората не желаят да се ваксинират...И да се изхаби такъв огромен финансов ресурс безсмислено. От друга страна резултатите на Израел са изключителни при 40% ваксинирани с първата доза, но ние даже и да искаме нямаме толкова ваксини, за да го направим бързо като тях.. И ваксинацията, разтеглена бавно във времето- има ли някакъв смисъл?
Аз не мисля че хората масово не искат да се ваксинират, просто тези които не искат вдигат много шум. Според мен има смисъл и има някакво ограничаване, но без глобална ваксинация не може да с прекрати с този вирус и май ще се разчита на естествени модели ... то и Израел после какво ще прави - ще си затвори държавата за света, да не влиза вируса?
18.02.21
15:08
35% от лекарите в Пловдив са ваксинирани при положение,че те имат достъп до ваксини и са на първа линия, и се предполага,че те се доверяват на научния метод, така че най-вероятно останалата част ще се ваксинира 20, 25%, освен ако не се случи чудо някакво...
Имай в предвид, че много хора изчакват от предпазливост, да видят какво ще се случи с първите ваксинирани. Освен това, хората които са го изкарали, съвсем разбираемо, не мислят за ваксинация, защото смятат че имат антитела. Пък и какво правим сметки на рибата, като тя още е в морето :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 18.02.21 16:03.
Според мен известен процент българи просто станаха жертва на фейк новини, дезинформация, популизъм от политически партии и кръгове и глупави недоразумения.
Гледам от страни (от чужбина) и виждам как в БГ интернет пространството, царуват киро-брейковци, пламен пасковци, мангъровци и подобни типажи.
За мерки и вируси по телевизията канят чалга звезди, врачки и перковци, които обръщат всичко на шоу и евтин популизъм.
По-старото поколение пък не знае чужди езици и чете статии тип “Шок, ужас, нЕма вирОс” а не търси истинска научна информация и статистика.
Разни популистки политици така извъртяха нещата, че видиш ли, антиваксърите са борци за свобода, а “маскираните” са овце.
Като добавим, че българите са скептични във всичко и все някой ще ги натрови или черна норвежка гей двойка ще им открадне децата... И виждаме как доста хора няма да се ваксинират. Нали все пак са борци за свобода и не искат джендърска еврогей ваксина с чип.
Даже в момента се дискутира нахалното лаене на рядко тъпата и продажна Бенатова!Цвета на журналистиката у нас.
казано от Joyplovdiv на 18.02.21, 14:43:
... има ли смисъл от ваксинацията в България, предвид това, че очевадно хората не желаят да се ваксинират...И да се изхаби такъв огромен финансов ресурс безсмислено. ... И ваксинацията, разтеглена бавно във времето- има ли някакъв смисъл?
Ааами като няма смисъл, просто ще си продължите да боледувате. Ще измират вашите възрастни роднини. Ще треперите да не се разболеете от диабет, щото новият вирус не прощава на диабетиците, на сърдечно болните и изобщо на хората с някво заболяване.
На никого няма да накривите шапката като не се ваксинирате. Просто ще си боледувате и толкоз. Панацея и вълшебно хапче за вируси досега не са открити. Няма и да бъдат. Поне не през този век. А човек рядко живее повече от 100 години.
казано от Joyplovdiv на 18.02.21, 15:08:
и се предполага,че те се доверяват на научния метод, така че най-вероятно останалата част ще се ваксинира 20, 25%, освен ако не се случи чудо някакво...
Чудеса стават само в религията. Чел съм Библията и как Христос нахранил с 5 хляба 5000 гладници. Е,ние земните хора не сме богове и чудеса не можем да правим. Нито ще бъде открита магическата пръчка с която когато замахне Джой от Филибето и сякви зарази сами ще изчезнат.
Няма чудеса на тоя свят, на онзи може би. Та не очаквайте да стане чудо. Подобно на лентяя, който вечно очаква чудото. Хем стомахът му да не е празен, хем пък да не прави нищо по въпроса. Никакво усилие това да се промени. Очаква да стане чудо, ама ще си остане само с очакването. Та и вие може да си чааакате чудото да стане. Ще има много да чакате.
казано от Splash на 18.02.21, 19:01:
Миро, от къде ти идват тия ... при все че си на противоположно мнение, пак си в една графа с джой джой трола. Абонирани викаш :)
Еми с това си вадя хляба. Питай тук Бомбаджията, той ще ти обясни какъв платен трол и мръсник съм. :)
Ще ти плаща някой, да влезеш да си разпишеш тъпотиите в нашето “микро комюнити” ... той бомбъра, щото доматите ги яде с колците ?
18.02.21
19:15
Даже ям само колчетата.
https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/faq
Най забавно е
Колко дълго ще продължи имунитетът от ваксината?
Не е известно колко дълго ще продължи имунитетът, изграден от ваксините срещу COVID-19.
Ако съм преболедувал COVID-19, необходимо ли е да се ваксинирам?
Да. Ако сте преболедували, може да имате някаква степен на имунна защита (имунитет), но тя варира и може да не продължи дълго време.
След като съм ваксиниран срещу COVID-19, освободен ли съм от карантинните ограничения?
Въпреки че ваксините изглеждат много ефективни за предотвратяване на болестта, те може да не предотвратят асимптоматична инфекция, което означава, че ваксинирани лица все още ще могат да заразяват, въпреки че нямат симптоми, и следователно неволно да разпространяват вируса.
Мнението беше редактирано от Dymag на 19.02.21 21:53.
Хайде като човек малко по-навътре в материята да ви кажа с две думи как стоят нещата засега.
1. Липсата на антитела не означава липса на имунитет. Имунната система има доста механизми за защита, а клетъчният имунитет например не разчита на антитела.
2. Имунитетът, предизвикан от ваксините, вероятно ще е по-продължителен от този в следствие от преболедуване на COVID-19. Данните сочат това. И да, това означава, че ако сте преболедували, все пак трябва да се ваксинирате.
3. Ваксината НЯМА да промени ДНК-то ви. Разликата между ДНК и РНК се учи в 8-ми клас (или поне някъде там в гимназиалния курс). Ограмотете се.
4. Ваксината няма да ви разболее от COVID-19 или от която и да е друга болест. Нито един от двата налични типа ваксини не съдържа вирус SARS-CоV-2, нито каквито и да било други съставки, които могат да ви причинят нещо повече от дребни неудобства. Изключвам тежки алергични реакции. Рискът за тях обаче е малък, а при хора без доказани тежки алергии - минимален.
5. COVID-19 няма да си отиде в следствие на ваксинацията, дори да се достигнат заветните 60-70%. Ще идва и ще си отива на вълни и вероятно ще придобие сезонност, подобна на грипния вирус. Целта на ваксинацията в случая не е да го заличи, а да го ограничи и контролира.
6. Разликите между двата типа ваксини са минимални. Основната им цел е една и съща, различава се само транспортният метод на вирусна РНК до клетката.
Ваксинирайте се веднага, щом стане възможно, с която ваксина ви попадне по-напред (изключвам Спутник V - вероятно и тя е ОК, но все още не е ясно колко добре руснаците са изкопирали оксфордската ваксина и докато не се изясни, си представяйте, че си купувате FIAT, а получавате Жигула с всички последствия от това).
Мнението беше редактирано от Boby_ на 19.02.21 22:28.
19.02.21
22:32
Преди да дочета си представях BMW и Москвич.
Един пич обрисува притесненията за промяна на ДНК от РНК ваксина, като ксерокопиране на страница от книга, което да промени книгата.
Има само нещо, което не схващам, защо след като ваксината е била толкова очевидна и едва ли не, налична и позната измря толкова народ преди да се появи, технологично време ли е било нужно?
Защитаващите абсолютната и познатост и липсата на каквито и да било неясноти твърдят, че тя е била позната на ниво геаничещо с наличност.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.02.21 22:35.