казано от Dymag на 20.02.21, 22:34:
Да знам цената на ИНФЛУВАК
Знаеш ти....а колко имаш???
Айде човек живи за ви оплаче....най се кефя така...ползва всички блага,пък реве.
Ако хората работят задружно в ресурсно базирана икономика заради това, от което имат нужда, благата щяха да са неизмеримо повече
20.02.21
22:43
казано от Dymag на 20.02.21, 22:29:
Аз гласувам за всяко мнение в моя дневник, защото е добро дошло, каквото и да пише в него. Освен това ... тази тема, пречупена през личния мироглед, социално и имуществено положение и т.н., е с различен смисъл за всеки. Човек трябва да се откъсне от собствените си успехи и несгоди, за да се опита да види цялата картина. И друг е въпроса, това, дали ще бъде продуктивно. Какво като я видим? Всъщност можем само да анализираме. Мен ме е яд за загубената природа и съвременния начин на живот, който ни обездвижва и трови. Честно казвам, с моето социално и обществено положение в момента не мога да направя нищо по въпроса, което да е за всички. И това не ми харесва.
Спокойно, не се притеснявай за природата, тя е много по-голяма от нас и може да се грижи за себе си, виждаш как ни прати това вирусче...
Аз лично съм загубила почти изцяло връзката с с природата, но това не ме прави нещастна..Обожавам да се виждам с приятелите си, да ядем, да пием, да водим дълбокомислени разговори, вместо да отида и да изкача Черни връх примерно, еми рядко го правя, предпочитам по-лесните забавления. И това ми е голяма загадка- защо се чувствам щастлива, въпреки, че съм загубила връзка с природата и въпреки, че живея почти постоянно в доста комфортна зона? Нали уж блаженството започвало, като се излезе от комфортната зона...
казано от Dymag на 20.02.21, 22:41:
Ако хората работят задружно в ресурсно базирана икономика заради това, от което имат нужда, благата щяха да са неизмеримо повече
Не, нямаше. Това го видяхме, че не работи. Не е в природата на хората.
Понякога се оказва че най-важното, всъщност, майната му на света, е това до теб. Разбирам те и се радвам че го имаш, Joyplovdiv :)
Петко К, комунизма е друго. Проблема отново се връща в познатите форми на управление - монархия и олигархия. Защо да се съобразяват с нещо хората, ако няма зависимост? Как да стане без принуда? Не сме готови - прав си
Мнението беше редактирано от Dymag на 20.02.21 22:58.
Комунизма е производна на фашизма...така само, да вметна-с вашите тъпи близости с природата и равенства за благото.
казано от Dymag на 20.02.21, 22:54:
Петко К, комунизма е друго. Проблема отново се връща в познатите форми на управление - монархия и олигархия. Защо да се съобразяват с нещо хората, ако няма зависимост? Как да стане без принуда? Не сме готови - прав си
Кой какво те принуждава? Имаш общество, имаш правила, закони и социални норми. Ако искаш да си в обществото, ги спазваш. Никой не те принуждава, винаги може да отидеш в други общества, с други закони, или да живееш в гората. Съобразяваш се, защото е ок за обществото, в което живееш, а от там пряко и за теб.
Хората не мислят еднакво, затова и повечето форми на управление разчитат на някакъв вид принуда, под формата на закони, правила, както и структури, които да ги налагат.
Също така е видно, че повечето от хората не могат сами да взимат адекватни решения дори за себе си, какво остава за обществото като цяло, така че се налага да има някакво управление, не можеш да оставиш обществото съвсем на произвола, да се самоуправлява.
И трето, конкуренцията е важна, тя е основна движеща сила, както на еволюцията, така и на развитието на цивилизацията, така че не можеш да имаш жизнено общество, в което тя не присъства.
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.02.21 23:49.
По принцип онова, което познава историята ни е:
- първобитно-общинен строй - всички членове на обществото имат еднакво отношение към средствата за производство и равен достъп до обществените блага, няма частна собственост
- робство - ясни са производствените отношения, работника е собственост на производителя
- феодализъм - горе-долу същото, но земята е собственост на производителя, като основен производствен ресурс
- капитализъм - няма кой знае каква разлика, производствения ресурс е собственост на производителя
- социализъм - държавен капитализъм
И тук вече идват правилата за разпределение на произведеното - общо, според производителя или според управлението и производителя, в случаите, когато не съвпадат, както при социализма.
Парите са нещо сравнително ново, от ценни метали за разменна търговия до стандарт на икономическа система и макроикономически регулатор. Това ще рече, че всичко като инфлация, стагфлация, рецесия, безработица, недостиг на стоки, липса на износ на стоки и др. са резултат от паричната политика на правителствата и централните банки
Закони? Да бе - “се за тебе, о парице,о всесилная царице!” Петко Славейков, 1861 г.
казано от nervak на 20.02.21, 18:13:
казано от Христо Атанасов на 20.02.21, 17:10:
казано от Dymag на 20.02.21, 14:09:
Не си съвсем прав по отношение на грижата за здравето на спортуващите хора. Ежедневието ни, стреса, влошената среда и храна са неизбежни. Ние просто се опитваме да вървим срещу течението и да, мърдаме малко по-напред или назад, но избора ни е доста ограничен от съвремието
За съжаление си абсолютно прав ! Когато си в близък контакт със земята и природата осъзнаваш жестоката истина и темповете с които всичко се скапва . Като се замисля за поколението ще оставим лунен пейзаж :-(
Като почнете да драматизирате...,кое се скапва???
Кво означава близък контакт?
Спиш в землянка ли?
Единствения голям минус е нарастването на обработваемите площи...ма сравнение с предишните обработки,сега е цвете!
Отглеждам пчели а това ме кара да бъда в близък контакт .
казано от nervak на 20.02.21, 22:30:
казано от Dymag на 20.02.21, 22:00:
Т. Интересното е, че когато се появи вирус, който ни заплаши необичайно, ни предлагат безплатно ваксини.
Що, ти други ваксини освен безплатни знаеш ли?
И къде е тая загубена природа???Кат вземете да се прехласвате...горката природа.Кво е и???
За 20г е далеч по-добре.
Само един анализ на почвата покрай магистралата за Варна...го показва нееднозначно...но кога ли сте имали допир до подабни данни....за кво са ви?
Нервак, че то други ваксини освен платени няма :)
Дали ги плащаш пряко от себе си в момента, в който ти я сложат или непряко чрез данъци или здравни осигуровки винаги си плащаш за ваксините. Безплатно питие няма.
А понятието “брейк ивън” покрива всички разходи, т.е. заплатите на служителите също са платени. Всички разходи на фирмата са платени, включително и амортизационни такива и разходи за реинвестиции. Балансът е нула. Просто няма печалба. Обяснявам го съвсем просто. По-сложно могат да го обяснят счетоводителите. Печалбата е необходима ако имаш нужда да разширяваш дейността на фирмата. Банките нямат дейност в този смисъл на думата, както едно производствено предприятие, па било то и производител само на услуги. Те са просто лихвари. Всеки лев, който централната банка печата и дава на държавата, която пък го дава на всички останали - на теб, а и на нас, ни струва 1 лв + лихвата на централната банка. Опростявам нарочно изключително много картината, премахвайки всички останали банки и финансови институции, за да е по-ясно.
Така, че функциите на банките изобщо не са сведени до социални (за Любомир специално). Банковият и финасовият сектор като цяло би трябвало да имат спомагателна функция и да подпомагат производственият сектор, който нормално да е водещ. За съжаление в последните 2-3 десетилетия финансовият сектор е водещ и дисбаланса само се засилва.
Банките биха могли да си покриват разходите, ( да, те също имат разходи и трябва да плащат заплати на служители), чрез такси. Те така или иначе събират такси за всяка услуга, включително и за това, че ни съхраняват парите. Но искат и печалба. А и не само печалба, но и да увеличават постоянно тази печалба. Единственият начин да увеличават печалбата си е като се увеличава количеството на паричната маса. А това става чрез инфлация, т.е. постоянно се печатат нови пари и се увеличава паричната маса. По-голяма парична маса = по-голяма печалба за банките. Идеалният процент за инфлация, при който социалното напрежение е в допустими и контролирани граници е 2 процента. Ако перифразирам Нервака, “допир до подобни данни....за кво са ни?” .
Надявам се горното леко да е осветлило предишните ми постове и това, което искам да кажа. Със сигурност не съм дъновист, Нервак. За другите не знам. Може да има и такива. Всеки си има свободна воля да избира какъв да е и какво да прави.
А иначе си много прав. В последните години, много неща се подобряват. Не само в почвата около магистралата за Варна. Животът на хората наистина е улеснен, в много аспекти е подобрен в сравнение с миналото и продължава да се подобрява. Иначе няма да има печалби. Особено ако и хора няма.
Има достатъчно хора, които да мислят как управлението на обществото да се подобри, така че обикновеният човек да не го мисли. Проблемът на Димаг е, че с тези улеснения, хората съвсем са спрели да го мислят, включително и за собственото си здраве. Ама като има някой друг, който да го прави, що пък да мислим. По-лесно е просто да си консумираме. Все някой друг ще го измисли. Важното е да си гледаме кефа или пък не? ;)
21.02.21
10:01
Т. Интересното е, че когато се появи вирус, който ни заплаши необичайно, ни предлагат безплатно ваксини.
И къде е тая загубена природа???Кат вземете да се прехласвате...горката природа.Кво е и???
Кво не и е... На северния склон на Витоша ако тръгнеш да събираш боклуци по пътя, ще ти тряя ремарке :))) На друго място в средата на гората, на 5км от всяко село намирам празни бутилки от бира 2л, тарелки от обяди на дървосекачи и тн, а в София въздуха е един чуден за дишане, че по- миналата година носихме маски без вируса :)))
Българина е най- големия мърляч, без извинение...
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 21.02.21 10:02.
Всичко това ,което описваш не е ново...още бях на 4-5 г като събирах боклуци по пътя за Чакър войвода...
А това с въздуха в София е такава смехория,че не е истина.Ако щете и превръзки си слагайте на лицата за да се “пазите” от въздуха.
Мнението беше редактирано от nervak на 21.02.21 10:21.
21.02.21
10:52
В Европа наистина няма по-големи мърлячи от българите, иначе сме назад в класацията.
По темата с безплатните ваксини, на приятел му подшушнали за една компания - Астра Зенека, щели да и скочат акциите скоро. Купил си моя човек акции (без да ми каже) и сега изби рибата. Хайде кажете ми, ако “бай Никой” от България е имал информация, то какво остава за алигаторите в бранша?
И престанете да карате хората да се ваксинират или да не се ваксинират, че ставате гнусни.
казано от Joe Musashi на 21.02.21, 10:01:
И къде е тая загубена природа???Кат вземете да се прехласвате...горката природа.Кво е и???Кво не и е... На северния склон на Витоша ако тръгнеш да събираш боклуци по пътя, ще ти тряя ремарке :))) На друго място в средата на гората, на 5км от всяко село намирам празни бутилки от бира 2л, тарелки от обяди на дървосекачи и тн, а в София въздуха е един чуден за дишане, че по- миналата година носихме маски без вируса :)))
Българина е най- големия мърляч, без извинение...
И това е в планината. Смятай в гористи местности и поля из цяла България какво е. На мен някой път ми се плаче от безсилие. Но много места из природата се изхвърлят боклуци от недобросъвестни граждани и не знам някога и как това ще спре.
Но това е тотална липса на култура и образование, този проблем ще се задълбочава.
Ходя и обикалям доста и просто ви е бедна фантазията ..
Кат вземете да се превземате,какво било сега?!А преди ,какво беше???
Ехооо, допреди 10тина години боклук от селата не се извозваше,всичко отиваше в деретата.
Най-шибаните заводи на Балканите ,дето са великото постижение на комунизма тук бълваха само замърсявания....
Та поне това,че спряха едно 20 такива кенефа да работят.
Та сравнение с преди ...в някои отношения нещата са далеч по- добре.
казано от nervak на 21.02.21, 11:39:
Ехооо, допреди 10тина години боклук от селата не се извозваше,всичко отиваше в деретата.
Най-шибаните заводи на Балканите ,дето са великото постижение на комунизма тук бълваха само замърсявания....
Отровата която “земеделците” изливат в земята с тонове безнаказано е нищо в сравнение с преди, та като споменем само този факт, нещата са далеч по-зле !
Миналата година имам над 50- петдесет SMS известия за третиране с препарати на житните колтури от местният велможа-земеделец (който е задължен по закон да ме известяма) в периода от Април до Октомври . Пестициди и инсектициди . Да не споменавам ГМО културите които пчелите не посещават за опрашване и животните не искат да се хранят с тях. Аз съм професионален пчелар . Преди десетина години имах около двеста пчелни семейства това ми беше бизнеса. За няколко години ги изтровиха и преди три години бях на нула. Само заради любовта си към пчелите в момента подрържам около 15 броя. Пчеларството е върхът на земеделието и за да отглеждаш пчели трябва да си наясно и да разбираш пчелите и природата. Пчелата е най уязвима при всяко едно изменение на климата и средата в която съществува защото е в пряк контакт с природата .
Та Ехоооо е лесно да викаш от накой планински курорт например но там няма да видиш това за което пиша аз.
Темата е дълга , сложна и сериозна и за превземане място няма !
Сега имаш известия...преди просто си нямал такива.
ГМОта,които животните не ядяли))).
Кои култури и кои животни?
Градски легенди...
Мнението беше редактирано от nervak на 21.02.21 12:48.
Между другото ГМО е и инсулина, лекарствената му форма. ГМО-то, като краен продукт може да е нещо безопасно, нещо по-добро, но преди това трябва да бъде отгледано като част от естествена околна среда, ако става въпрос за храни и фуражи. Трябва да се оценят последиците и от отглеждането, не само на крайния продукт.
Мани ги тези глупости,нито имаме образованието,нито знанията за да ги дискутираме...някой си нещо решил,че му е виновно гмто...
Как виждаш 100 коремни в серия?
Гледах разни клипове с 100тина набирания... хората си почиваха висейки поотделно на всяка ръка...?!
Пс.сега видях,че си писал в другата тема.
Мнението беше редактирано от nervak на 21.02.21 23:03.
Не ги виждам. На 86-87 кг. хвата ми издържа около 30 коремни. Ако приемем че почна специално да го тренирам и ... аз няма какво да редуцирам като кг., примерно до 82 да падна, ще ги дигна до ... 45 примерно, в оптималния вариант. 100 ми се вижда невероятно с моята физика, за коремно говоря. Чувал съм за макс. 60 в серия, но не съм го виждал и не мога да преценя дали е вярно. Имай в предвид че съм висок и тежък за лостаджия
Ехоо в Русия съм в русия съм .. ... Защото едно е да се превземаш, другото е да си “левскар, левскар, гербаджия, гербаджия, целия вътре” :)
Та само да те питам, тея дерета виждал ли си ги, или само говориш колкото да не заспиш ?
Мнението беше редактирано от kaloyan на 21.02.21 23:35.
казано от kaloyan на 21.02.21, 23:32:
Та сравнение с преди ...в някои отношения нещата са далеч по- добре.Ехоо в Русия съм в русия съм .. ... Защото едно е да се превземаш, другото е да си “левскар, левскар, гербаджия, гербаджия, целия вътре” :)
Какво искаш да ми кажеш ?
казано от nervak на 21.02.21, 12:46:
Градски легенди...
Ти си некомпетентен .
казано от Христо Атанасов на 22.02.21, 07:52:
Градски легенди...Ти си некомпетентен .
Ицко Компетентното.
казано от nervak на 22.02.21, 09:15:
казано от Христо Атанасов на 22.02.21, 07:52:
Градски легенди...Ти си некомпетентен .
Ицко Компетентното.
Тук ставаш дребнав . Ицко :-) когато не разбира предпочита да си мълчи или пита когато нещо не му е ясно .
казано от Dymag на 21.02.21, 23:21:
Не ги виждам. На 86-87 кг. хвата ми издържа около 30 коремни. Ако приемем че почна специално да го тренирам и ... аз няма какво да редуцирам като кг., примерно до 82 да падна, ще ги дигна до ... 45 примерно, в оптималния вариант. 100 ми се вижда невероятно с моята физика, за коремно говоря. Чувал съм за макс. 60 в серия, но не съм го виждал и не мога да преценя дали е вярно. Имай в предвид че съм висок и тежък за лостаджия
Аз бях виждал като тийнейджър 50 коремни в серия и си мислих, че 50-60 е нещо супер. Докато не видях 300 коремни възлизания в серия изпълнени по регламент. Едва след това започнах сериозно да се занимавам с коремни възлизания, след като вече бях видял нещо, считано за невъзможно за мен. Аз в момента тежа 79-80 кг. 3-4 кг повече или по-малко не са от особено значение за бройката ако премишницата успее да се вработи. Ако не успее, няма значение колко тежиш. Тогава повече от 70-80 коремни е почти невъзможно да се направят.
Аз никога не съм тренирал специално за някакво упражнение. Предполагам че специализираните тренировки ще дигнат постиженията на това, което се тренира, но най-вероятно ще се пренебрегне всичко останало :) За коремното, моят лимит е от времето, което ще ми издържи хвата. Отдавна не ги правя директно, а ги затруднявам, с изпълнения, които наричам “тюлени” https://www.vbox7.com/play:e93e84808e , но изискват специфичен уред. В момента ми трябва много сериозни стимули за да се специализирам в конкретно упражнение и перчене и доказване не е от тях. Мисълта ми тече в посока как нещо да се затрудни и как да участва повече от тялото в упражнението, а не как да дигам бройката.
По принцип съревнованието, което е основното в професионалния спорт, е най-конфликтно със здравето. Та, въпроса е какво получаваш срещу бройката
Мнението беше редактирано от Dymag на 22.02.21 23:02.
Т.е Х10 на моите възможности в момента ... не беше ли такава разликата между маймуната и човека :)
Предизвикателството не е толкова в бройката, колкото в концентрацията и борбата със себе си. Постигането на високи бройки в каквото и да е не е голям проблем, проблемът е да успееш да се опазиш и да избегнеш травми. А професионалният спорт носи основно травми.С това съм напълно съгласен. Казвам го от горчив собствен опит. Коремното възлизане само по себе си не е предизвикателство. То не е силово упражнение. По скоро е за силова издръжливост. Не става дума за перчене, тъй като бройките, за които говоря, звучат фантастично за почти всички. Включително и спортни гимнастици не са ми вярвали за подобни бройки. Докато не се види е трудно да се повярва. Та не е въпрос на перчене, няма пред кого. Въпрос е само да докажеш на себе си, че можеш да се накараш да го направиш. Нищо повече от това.
А иначе ако искаш да усложниш едно коремно възлизане - пробвай да го направиш без да допираш тялото до лоста. Аз в момента вече не мога да го направя по този начин, за да покажа какво имам предвид. Може би след няколко месеца и да пробвам, ако успея да отслабна.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 23.02.21 08:06.
казано от nervak на 22.02.21, 23:40:
300 коремни в серия????
И повече може Нервак. Бройката не трябва да те стряска. Просто бройка.
Бе бройка...ма не можах да намеря нищо близко до 100,камо ли 300.
Просто не ми звучи вероятно.
23.02.21
10:10
300 коремни ..за колко време?
При мен времето варира от 18 до 23 минути на 100. За 300 е около час. Средно 5-6 коремни възлизания в минута.
казано от nervak на 23.02.21, 09:12:
Бе бройка...ма не можах да намеря нищо близко до 100,камо ли 300.
Просто не ми звучи вероятно.
В интернет всичко е възможно.
казано от Svetoslav на 23.02.21, 10:26:
При мен времето варира от 18 до 23 минути на 100. За 300 е около час. Средно 5-6 коремни възлизания в минута.
И този един час не се пускаш от лоста?
Мнението беше редактирано от Петко К на 23.02.21 10:32.
Не, не се пускам. По-лесно е да направиш 100 в една серия отколкото 4 х 25 примерно.
Хватът трябва да се вработи и да не излиза от този работен режим. Иначе не се получава.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 23.02.21 10:42.
Тва ,ако може така да се вработи и да не излиза от работен режим да речем 2 часа...гъбестата мускулатура,цена няма да има...
казано от Svetoslav на 23.02.21, 10:40:
Не, не се пускам. По-лесно е да направиш 100 в една серия отколкото 4 х 25 примерно.
Хватът трябва да се вработи и да не излиза от този работен режим. Иначе не се получава.
Пробвах без да се пускам и направих 11 за което си прав по лесно е ! Хвата държи но ми се зави свят :-) За моите 102 кг толкова.
Пробвал ли си да ги правиш с тежест например 20 кг жилетка ?
Мнението беше редактирано от Христо на 23.02.21 13:47.
Хора, това е дневника на Димаг. Разводнихме го с тези коремни възлизания и ми е неудобно да пиша повече.
Коремни възлизания с тежест не съм правил. Тежестите са за по-базови упражнения като набирания, кофички и силови възлизания, според мен. Освен това аз слагам тежести само от кръста надолу, на колан. Така че коремно възлизане с тежест е просто невъзможно по този начин. А и има огромна разлика в натоварването, когато допълнителните тежести са под центъра на тежестта на тялото и над него, така че аз винаги ги слагам под кръста.