Коронавирус в България

Прескочи до:

25.02.21
22:23

Може и да е за добро, nervak. Няма изследвания, които да сравняват естествения с изкуствения имунитет. Може пък това, през което минаваш, да е за по-добро или поне искрено се надявам. Оправяй се и дай малко от твоя алкохол, че нашия не струва :)

25.02.21
22:44

След 2 месеца ще се ваксинирам Дидо ...естествен имунитет има само йогистката...тя 40-50 години с йога го е градила.
Венци,алкохола го споделям винаги с удоволствие!

казано от Margi на 12.02.21, 08:09:

МеРкИтЕ и ВаКсИнИтЕ сА бЕзПоЛеЗнИ.

Данните за Израел:

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 08.03.21 13:00.

08.03.21
13:51

Не знам кое как е. Бил съм контактен с заразени хора. Покрай мен го изкара сума му и народ. Тази година цялата даже нямам и от тея еднодневните които ги карам отвреме на време. Според мен домашната рикия 50 и няколко градуса помага и това че съм постоянно в планината. Даже тази година пия и на обяд заради вируса. Приятелката ми цяла нощ ми кашля на главата , а аз чакам по нуждаещите се и възрастни хора да се ваксинират. А не да съм като некъв путьо маринкин да ходя да се ваксинирам, а възтастните хора да бедстват по опашките след мен.

08.03.21
15:16

казано от Alexander Krastev на 08.03.21, 12:40:

казано от Margi на 12.02.21, 08:09:

МеРкИтЕ и ВаКсИнИтЕ сА бЕзПоЛеЗнИ.

Данните за Израел:

Аз не пиша така, когато ме цитираш, не ми променяй шрифта.

Честит 8-ми март и на теб. ?
Бягай на опашка за ваксина, да пререждаш бабичките. После може и под леглото да се скриеш за следващите седмица- две, докато подейства.

08.03.21
15:18

Може и на йога да си поиграеш...хем имунитет ще придобиеш,като горната.

08.03.21
21:13

И вируса, и ваксините, и ние ... все шантава работа. Още един от моето обкръжение го тръшна - кара го в момента, младо момче с което спортуваме. Чудя се как до сега минавам между капките - то не бяха командировки, хотели, работа на тръстиката, нарушаване на карантината за спорт, официално нарушаване на карантината със служебни бележки и декларации, не съм се изолирал.

казано от Margi на 08.03.21, 15:16:

Аз не пиша така, когато ме цитираш, не ми променяй шрифта.

Честит 8-ми март и на теб. ?
Бягай на опашка за ваксина, да пререждаш бабичките. После може и под леглото да се скриеш за следващите седмица- две, докато подейства.

Марги, нещо по същество имаш ли да коментираш? Моя работа си е дали ще се ваксинирам и дали ще се бутам с бабичките,  но можеш ли да отречеш, че смъртността там е паднала с близо 2/3 ?

09.03.21
09:53

казано от Alexander Krastev на 09.03.21, 08:46:

Марги, нещо по същество имаш ли да коментираш? Моя работа си е дали ще се ваксинирам и дали ще се бутам с бабичките,  но можеш ли да отречеш, че смъртността там е паднала с близо 2/3 ?

Можеш спокойно да си предоставиш данните без да ме въвличаш като ме цитираш в маймунски шрифт.

09.03.21
10:32

Като каза маймунски...та нещо за Нгоронгоро като данни няма ли,нали беше рай без ковид там?

09.03.21
10:45

казано от nervak на 09.03.21, 10:32:

Като каза маймунски...та нещо за Нгоронгоро като данни няма ли,нали беше рай без ковид там?

Аз не следя данните. Просто живея нормално, доколкото е възможно на този етап, не треперя като лист като видя хора без маски и не се мажа от глава до пети в дезинфектант.

09.03.21
10:50

казано от Margi на 09.03.21, 10:45:

казано от nervak на 09.03.21, 10:32:

Аз не следя данните. Просто живея нормално, доколкото е възможно на този етап, не треперя като лист като видя хора без маски и не се мажа от глава до пети в дезинфектант.

Но ,как го правиш...

Аз не следя данните.

Не следиш данните, но следиш някакви блогове, които разпространяват дезинформация и после се сърдиш, че те цитирам с маймунски шрифт ...

09.03.21
11:25

казано от Alexander Krastev на 09.03.21, 10:56:

Аз не следя данните.

Не следиш данните, но следиш някакви блогове, които разпространяват дезинформация и после се сърдиш, че те цитирам с маймунски шрифт ...

Не разбирам защо толкова сте се притеснили точно за моята дезинформираност. Нали вие сте добре информирани от сигурни източници? Оставете ме да тъна в незнание.

Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.21 11:27.

казано от Margi на 09.03.21, 11:25:

Не разбирам защо толкова сте се притеснили точно за моята дезинформираност. Нали вие сте добре информирани от сигурни източници? Оставете ме да тъна в тъмнина.

Защото ти реши да ни споделиш твоята дезинформираност, допринасяйки за дезинформацията. Утре някой друг ще прочете тази тема и ще реши, че от ваксините няма смисъл.

09.03.21
11:29

Мислиш, че съм такъв авторитет ли? ?
Че на фона на всички ерудирани мнения, да повярва точно на мен?

09.03.21
12:02

Изминаха 3 месеца откакто изкарах вируса, може ли по-запознатите тук ? да споделят статистика от независимо изследване за броя повторно заболели, смъртност при тях, продължителност на имунитета след преболедуване и ваксиниране?

09.03.21
12:06

казано от Margi на 09.03.21, 11:29:

Мислиш, че съм такъв авторитет ли? ?
Че на фона на всички ерудирани мнения, да повярва точно на мен?

Никой тук не мисли ,че си авторитет...но не го четем само ние.

09.03.21
13:00

казано от nervak на 09.03.21, 12:06:

Не се притеснявай за другите, всеки с акъл в главата си може да направи разлика. ?

Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.21 13:01.

09.03.21
14:16

казано от Margi на 09.03.21, 13:00:

казано от nervak на 09.03.21, 12:06:

Не се притеснявай за другите, всеки с акъл в главата си може да направи разлика. ?

Грешиш отново,както за всичко в тази тема.Не всеки може да отсее простотиите и съответно  да се хване именно за тях като елементарни.

09.03.21
14:51

Ти искаш всички да мислят като теб ли? И само тогава всичко ще е ок за теб и всички ще са умни?
А който мисли различно е смотан и не е успял да отсее тъпотиите?

09.03.21
15:22

казано от Margi на 09.03.21, 14:51:

Специално в тази тема-Да.

09.03.21
15:25

казано от nervak на 09.03.21, 15:22:

казано от Margi на 09.03.21, 14:51:

Специално в тази тема-Да.

И не само в тази. Във всяка тема, свързана с наука, в която лаици на базата на няколко прочетени популярни статии си мислят, че могат да спорят с експерти.

09.03.21
15:47

Подобно мислене не е научно, а ралигиозно. Не допускате вероятността вие да сте в грешка.
Ако всички мислеха като вас, науката нямаше да е напреднала.
Аз пак напомням - хероина се е използвал за болкоуспокояващо лекарство по предписание, с ДДТ са третирали децата против въшки, цигарите са рекламирани за ползване от бременни жени, а азбеста е бил предпочитан строителен материал.
Резултатите и новите проучвания са показали, че науката е била в грешка, която е коствала живота и здравето на много хора.

Единственото нещо, което знаем със сигурност за науката е, че научните схващания и вярвания постоянно се променят според придобития опит.

Аз няма да продължавам този ртазговор, защото не искам да убеждавам никого в нищо. Аз нямам проблем с това да има хора, които не мислят като мен. И не ги наричам глупаци. Просто са хора с различно от моето схващане за нещата.

ПП: Кой тук е експерт - нервака ли? А и аз не споря. Спор не е да наричаш някого глупак защото е с различно мнение.

Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.21 15:59.

09.03.21
16:06

казано от Margi на 09.03.21, 15:47:

Аз пак напомням - хероина се е използвал за болкоуспокояващо лекарство по предписание, с ДДТ са третирали децата против въшки, цигарите са рекламирани за ползване от бременни жени, а азбеста е бил предпочитан строителен материал.
Резултатите и новите проучвания са показали, че науката е била в грешка, която е коствала живота и здравето на много хора.

Хубаво напомняш, но определено не си наясно с някои неща. Да, хероинът е синтезиран точно като болкоуспокояващо, едва впоследствие се разбира, че всъщност пристрастяването към него е в пъти по-силно от това към морфина. Тоест, не е търсен ефект, и не науката не си е свършила работата...Все пак в 19-ти век клинични проучвания не са се правели преди да пусне някое лекарство.
Да, с ДДТ са третирани децата против въшки, пък и не само децата, а и масово възрастните, домакинства и различни други зони, което е помогнало за овладяване на епидемии от тиф и малария. Обаче със сигурност не си наясно с това, колко е токсичен и че основните му подозрителни ефекти са “вероятни”, не твърдо доказани. Единственото сигурно нещо е, че при определени почви може да остане неразграден десетина и повече години. Което не е имало как да се знае когато е започнало използването му. И тук науката си е свършила работата.
Азбеста изисква дълго време за да прояви опасното си действие. Всъщност дори не всеки вид азбест може да го направи, а и е необходима и определена експозиция, та в случая науката пак си е свършила работата като е определила това и бързо е започнало заместването му и отстраняването му. Пък и тъкани от азбест са се правели още в древността, преди науката да има някаква намеса в употребата му.

09.03.21
16:13

Науката казва и да ядем мюсли, обезмаслено мляко, да намалим месото, яйцата по едно на седмица, също и да не се печем, защото ще хванем рак. Който няма способност за критично мислене, да си ги слуша..Свободна воля..

09.03.21
16:14

Не, това го казва псевдонауката. Обаче вие не ги различавате двете...

09.03.21
16:16

Хероинът до ден днешен се използва в медицината...

09.03.21
16:20

Дадените примери са успехи на науката. Обратното може да твърди само човек, който не разбира как работи научният метод.
Науката не претендира за безгрешност или окончателни отговори, за разлика от псевдонауката и религията да кажем. Точно това ѝ позволява да се развива - защото когато наблюденията и фактите противоречат на теориите, не се отхвърлят първите, а се променят или изоставят последните. Ей толкова е просто и затова работи. За разлика от всичко останало.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.03.21 16:21.

09.03.21
16:23

Някой успял ли е след регистрация тук да получи ваксина ? Можи би такава регистрация е по-добра ..

https://his.bg/bg/reservation

Мнението беше редактирано от kaloyan на 11.03.21 10:43.

09.03.21
16:39

казано от Boby_ на 09.03.21, 16:20:

Науката не претендира за безгрешност или окончателни отговори, за разлика от псевдонауката и религията да кажем.

Казваш, че се дразниш да ти тикат религиозни доводи и мнения в лицето, но не пропускаш възможност да наплюеш обратно и да покажеш какъв горд, височайш атеист, си ти.

п.п Ебал съм го тъпия форум, тука вече не може да се пише нормално и спокойно.

Мнението беше редактирано от Боян на 09.03.21 16:40.

09.03.21
16:46

Дадените примери са успехи на науката. .

Аз не отричам, че са успехи за времето си.
С това, което казва Сашо също съм съгласна. Просто от тогава насам, е придобито знание, което показва, че вредите от тези неща са надвишили ползите. Има вероятност така да стане с неща, които към днешна дата са успехи на науката.
Аз лично предпочитам да ползвам неща, които са познати от столетия / хилядолетия, а са изучени и от съвременната наука, макар някой към момента да ги нарича псевдонещоси.

Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.21 16:48.

09.03.21
17:36

казано от Боян на 09.03.21, 16:39:

Науката не претендира за безгрешност или окончателни отговори, за разлика от псевдонауката и религията да кажем.

Казваш, че се дразниш да ти тикат религиозни доводи и мнения в лицето, но не пропускаш възможност да наплюеш обратно и да покажеш какъв горд, височайш атеист, си ти.

:) Това пък откъде дойде?

П. П. И за да  не е съвсем празно мнението, да напомня нещо, казано от един друг атеист по отношение на това колко ми пука кого съм засегнал.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.03.21 17:41.

09.03.21
17:44

казано от Boby_ на 09.03.21, 17:36:

П. П. И за да  не е съвсем празно мнението, да напомня нещо, казано от един друг атеист по отношение на това колко ми пука кого съм засегнал.

Благодаря, че ми споделяш мнение на педераст, сещаш се колко ще го взема предвид.

Мнението беше редактирано от Боян на 09.03.21 17:45.

09.03.21
17:47

Маргиту си повтаря като папагал разни неща...а не вземе  да прочете за тях,нещо различно освен жълти вестници.

09.03.21
22:22

казано от Brown Bomber на 09.03.21, 12:02:

Изминаха 3 месеца откакто изкарах вируса, може ли по-запознатите тук ? да споделят статистика от независимо изследване за броя повторно заболели, смъртност при тях, продължителност на имунитета след преболедуване и ваксиниране?

И мен ме интересува, но няма как да получим отговор, защото вируса го има от година. Никакви изследвания не могат да надхвърлят този срок, без да засягат вероятности според стари модели

Мнението беше редактирано от Dymag на 09.03.21 22:24.

09.03.21
23:07

Не е обидно да цитираш педерасти, но ако те нарекат педераст си е смъртна обида.
Също така няма значение коя ваксина ще изберем, защото механизмът е един и същ, но да не забравяме, че Спутник е москвичът на ваксините.
Някой тук се имат за по-умни от останалите и грешат.

09.03.21
23:58

И Спутник и АЗ ползват аденавирус от шимпанзе. Не знам защо трябва да са различни само защото едното идва от Русия. Предполагам че ще има и други ваксини и най-големите разлики между тях ще са в нашите глави и предубеждения

10.03.21
10:04

казано от Margi на 09.03.21, 15:47:

Подобно мислене не е научно, а ралигиозно. Не допускате вероятността вие да сте в грешка.
Ако всички мислеха като вас, науката нямаше да е напреднала.

Единственото нещо, което знаем със сигурност за науката е, че научните схващания и вярвания постоянно се променят според придобития опит.

Аз няма да продължавам този ртазговор, защото не искам да убеждавам никого в нищо. Аз нямам проблем с това да има хора, които не мислят като мен. И не ги наричам глупаци. Просто са хора с различно от моето схващане за нещата.

ПП: Кой тук е експерт - нервака ли? А и аз не споря. Спор не е да наричаш някого глупак защото е с различно мнение.

Никого не съм наричал глупак.Не ми слагай думи в устата.Ти, как би определила човек ,който настоятелно дрънка глупости...и то след като 2-3 пъти са му казвали,че се излага.
За да не бъда голословен ще ти обЯсна някои неща тревожещи те много...така излиза поне.
ДДТ ...кво знаеш за него...,ще ти кажа ,аз какво знам и на  базата на какво е формирано мнението ми.
Хлоросъдържащите препарати са едни от малкото ,които влизат в полезрението на физиката от измервателна гледна точка,защото на 2,16Mev имаме пълно поглъщане от Cl 38(хлор...щот надали се сещаш от училище).
Та за какво иде реч...конкретно следите от ДДТ...и май няккакъв изомер на ДДто (линдан)в растенията са пренебрежими,като варират от това кога е бил набран въпросния продукт.Имаме библиотека проби...щот се занимавам с мониторинг,който включва не само техногени,и мерим проби от всякакъв род и характер..от сено от стари съборени селскостопански постройки,листни маси...каквото органично и неорганично се сетиш,през води от изследователски реактори.
Та ,по липсата на този хлор съдим за почти пълното разграждане на пестицида-защото сме имали въпроси конкретно за него!Чуден препарат...при пръскане ,мухите са падали в полет казва баща ми)))
Апропо,аз повече бих се тревожил в наши дни при ползването на дихлоретана...щот не е като да го няма-може да се запиташ с какво е лепен паркета ти..или балатума...или фугите в банята...
ДДТ е революционно откритие,което в най-общи линии е очернен от производителите,които по това време не са могли да вземат монопола.
За азбеста...Сашо ти е казал,хризотиловият азбест е признат за употреба,хероина...ми прочети нещо сериозно за него...
Същата работа е и с ковида при теб...смехории от сорта практикувайки йога за имунинет ама поне 40г , си подготвена за ковид.Осмиване на мерки,плюене по същите,дрънкане за чудния Занзибар и други останали в каменната ера страни,които в момента се оказват проблем от световен характер
Та аре ако обичаш,малко да се ограмотиш и да не подвеждаш хората с твърдения от шльокави сайтове.
Бояне..ти нещо палав го даваш?Кого тук ще е..ш,че не ми е ясно?

Мнението беше редактирано от nervak на 10.03.21 10:05.

10.03.21
12:06

Вече писах, но ти не четеш.
При все удобството и ефекта на ДДТ в една сфера, все пак се оказва, че е причинител на заболявания сред хората и има немалък негативен ефект върху околната среда, които не може да се компенсира от способността му да убива мухите в полет.

И каквото и да си говорим, няма да постигнем едно мнение в голяма част от темите. Не приемаш мнения различни от твоите, нито че нещата се гледат от повече от един ъгъл. One size fits all не работи. В никоя сфера.
Наистина е безсмислено да продължаваме подобен разговор.

ПП: Не помня да съм споменавала Занзибар скоро.

Мнението беше редактирано от Margi на 10.03.21 12:09.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1