Едно ново начало!

Прескочи до:

Тренировка днес:
1.Клек (High Bar) (ATG) - до 1х80 кг.
2.Военна преса прав - до 1х55 кг.
3.Колелце за корем прав - 6,7 - 1-чки - (да се и впише, вече мобилноста ми е на добро ниво на това движение. В изходна позиция, вече тялото ми е като за планк.)
-Имам планове днес да побягам и след обед да използвам хубавото време, и да поиграем федербал със семейството ми на двора.
-А за форума, според мен това е един от малкото форуми в България, има и други, но са малко, в който хората са интелигентни и добронамерени. А също лично аз много научих от форума и предполагам, че има още доста какво и лично аз, бих го препоръчал на друг трениращ.
-Хайде, че стана дълго. Останете със здраве! :)

Тренировка днес:
1.Лег - до 1х80 кг.
2.Набирания с широк хват (малко по - широк от раменния) - до 1х30 кг.
3.Колелце за корем прав (вече в изходна позиция, като за планк) - 7х1

Тренировка днес:
1.Клек (high bar) (ATG) - до 1х80 кг.
2.Военна преса прав - до 1х55 кг.
3.Ренегатско гребане - 7х1 - 20 кг. (2х10 кг. на ръка.)
-Лесни и сигурни единици, за разлика от предишните две тренировки върху клек и военна преса. Обмислям, когато правя отново тези две движения, на следващата тренировка да увелича малко работните килограми.

Тренировка днес:
1.Обръщане от вис - до 1х60 кг.
2.Тяга (стандартна) - до 1х115 кг.
3.Клети опити за скачане на въже. Реших да зауча това движение. Първо започнах да заучавам, как ръцете да са близко до тялото и да въртя въжето само с китки. После започнах да заучавам да скоча над въжето с двата крака, леко, без да скачам, като хамалин и да си намеря синхрон, между въртене и скачане. Накрая на тренировката вече правих по 2 повторения. Ще се получи, но се изисква практика, пък и съм срещал, че правилното изпълнение на скачане на въже, носи големи ползи на трениращия. Трудно е но няма да се откажа. Преди 4 години не можех да се набера и е един, а сега съм стигал до 40 кг. в подхват.
-На тягата спрях на 115 кг., защото ми се зави свят и ми прилоша. Предполагам кръвното ми е било ниско, въпреки, че изпих 3-но кафе преди тренировка, още от началото на тренировката се чувствах отпаднал и слаб.

31.03.21
15:32

Може и високо да е било кръвното.

казано от nervak на 31.03.21, 15:32:

Може и високо да е било кръвното.

Възможно е, не споря. Просто изходих от факта, че през повечето време ми е ниско или нормално.

31.03.21
15:45

казано от Васил Стефанов на 31.03.21, 15:30:

3.Клети опити за скачане на въже. Реших да зауча това движение. Първо започнах да заучавам, как ръцете да са близко до тялото и да въртя въжето само с китки. После започнах да заучавам да скоча над въжето с двата крака, леко, без да скачам, като хамалин и да си намеря синхрон, между въртене и скачане. Накрая на тренировката вече правих по 2 повторения. Ще се получи, но се изисква практика, пък и съм срещал, че правилното изпълнение на скачане на въже, носи големи ползи на трениращия. Трудно е но няма да се откажа.

Точно така, дерзай. Скачането на въже е хубаво упражнение и е лесно. Бързо ще напреднеш. Просто не го мисли много.

Тренировка днес:
1.Военна преса прав - до 1х55 кг. и 2х0х60 кг.
2.Планк - 70 сек.
-Никаква енергия днес, въпреки, че си приех дозата кофеин преди тренировка.

Тренировка днес:
1.Обръщане от вис - 7х1 - от 30 до 60 кг.
2.Тяга (стандартна) - 9х1 - от 70 до 110 кг.
-Вчера реших да си премеря кръвното и бе 120/55 с 67 пулс. Вчера поспах от 13:00 до 15:30 и вечерта легнах към 18:00, и родителите ми, само ме събудиха да си взема лекарствата и пак заспах. Тази сутрин станах към 06:30 и се чувствах долу горе отпочинал, и тренировката бе с една идея по - добра. Върнах малко килограмите на тягата, защото вчера гледах едно мое старо видео на тяга със 125 кг. и не ми хареса. Първата част е ок, но от коляното на горе, ами малко ми увисва и не е близо до бедрата. Днес намалих леко темпото и добре се получи, както се казва, човек се учи докато е жив.

Тренировка днес:
1.Клек (High Bar) (ATG) - 3х5 (50 кг.)
2.Тяга (стандартна) - 3х5 (70 кг.)
3.Обръщане от земя - 3х5 (30 кг.)
-Днес се чувствам доста зле. Дошъл е такъв момент, че хроничното ми заболяване се е обострило. Усещам силна отпадналост, лоша концентрация, крампи в прасците и мравучкане  от глава до пети, не зависимо в легнало или изправено положение, също и загуба на апетит, като си представя някаква храна ми се повдига. Днес целия ден, ще го изкарам на плодове, кисело мляко, чайове и кафе. Но аз съм оптимист, това състояние ще отмине. Даже, ако трябва да гледам от плюсовете, човек да си прочисти тялото от токсини е до доста добре, примерно ден на плодове, кисело мляко и течности. Също от тренировката днес, забелязах, че като обръщам от земя, имам повече сила. Като изляза от това състояние, може би, ще мога да обърна от земя повече, от колкото от вис и да разбия този застой на 60 кг. Другия плюс е, че понякога няма нищо лошо, човек да си почине повече. Днес не съм свършил кой знае какво, като цяло гледам да съм зает през цялото си ежедневие, но понякога почивката е ок. Все пак хора, като Сашо Кръстев и бате Сашо (James Hinks), на дали ще имат 250+ тяга и 200+ клек, ако просто са се отказвали при първата трудност. Живота е борба! Хайде, че стана дълго, бъдете живи и здрави.

03.04.21
13:00

Това с “токсините” са пълни глупости.
Кога и как се интоксикира и с какво?
Дефинирай токсини,дай една формула на токсин постъпил в тялото?

Мнението беше редактирано от nervak на 03.04.21 13:02.

Разбирам. Явно съм вярвал на поредният мит. Един от многото, които съм срещал, като информация.  Благодаря за включването и разесняването.

Тренировка днес:
1.Обръщане от земя - до 1х60 кг.
2.Тяга (стандартна) - до 1х115 кг.
-Енергията ми взе да се възстановява, по - добре се чувствам днес.

Тренировка днес:
1.Тяга - 11х1 - до 1х120 кг.
2.Обръщане от земя - 7х1 - до 1х60 кг.
-Утре мисля да правя клек и изхвърляне от земя. Никога не съм изхвърлял от земя, но винаги има и първи път.

Тренировка днес:
1.Преден клек (clean grip) (ATG) - до 1х65 кг.
2.Изхвърляне от земя - до 1х45 кг.
- Забелязах, че когато изхвърлям от земя, имам повече сила. Ще ги докарам до 50 кг. в най - скоро време.

Тренировка днес:
1.Военна преса прав - до 1х55 кг.
2.Обръщане от земя - до 1х65 кг.
3.10 Бърпита
- Най - накрая обърнах тези 65 кг. От земя, някак си имам повече сила и експлозивност. Пресата на 55 кг., беше сигурна и стриктна. Следващата тренировка мисля да увелича пресата, поне с 2.5 кг. Реших да включа и бърпита в тренировката си, поразгледах някое друго видео и се говореше, как бърпитата изпълнени правилно, давали много на трениращия. Изпълних 10, сравнително експлозивно, като за първи път, даже ме по запъхтяха и изпотиха. Мисля и след обед, ако имам свободно време и енергия, да направя една тренировка на скачане на въже.

Тренировка днес:
1.Набирания с широк хват (малко по - широк от раменния) - до 1х35 кг.
2.Кофички на успоредка - до 1х35 кг.
3.Обръщане от земя - до 1х65 кг.
4.12 Бърпита.
- Много съм доволен от набиранията. Личното ми тегло в момента е 65 кг., което ще рече, че съм се набрал с 55% от личното тегло тегло. За напред, ще се боря за 60% от личното тегло. Кофичките бяха с аванс, но тази тренировка, спрямо тях, работих за флексибилност. Всички серии спусках, докато коленете ми опряха земята. Не съм изпитвал болка, нито в раменете, нито в гръдната кост, само приятен стречинг. Отдавам флексибилност на олимпйските лифтове, за тях се изисква много такава. Обръщането ми вече колкото лично тегло, ще се боря вече за + над личното тегло. Днес с две бърпита повече, с по - малко задъхване и по - експлозивно. Минали 15, добавям тежест. Вчера скачах на въже след обед, в предната тренировка, на края на тренировката правех по 1 - 2. Вчера вече в края на тренировката, правех 4 - 5, ще му свикна. Хайде, че стана дълго, бъдете живи и здрави.

Тренировка днес:
1.Тяга (стандартна) - до 1х125 кг.
2.Обръщане от земя - до 1х65 кг.
3.Фермерска разходка - 61 кг. (2х30.5 кг. на ръка) - 45 сек.

Тренировка днес:
1.Преден клек (clean grip) (ATG) - до 1х70 кг.
2.Изхвърляне от земя - до 1х45 кг. и 1х0 50 кг.
3.Скачане върху кутия (в случая 6 диска) на един крак - 10 пъти за всеки крак.
-Днес дигнах с 5 кг. на предния клек и всичко беше точно, заснех се и нито гърба се е изкривявал, ръцете бяха като куки и дълбочината добра, и без наклоняване. На изхвърлянето, ами малко ми трябваше още, но не успях, разбира се, няма да се откажа. Така на обръщането, когато бях зациклил на 55 кг., ами просто напъвах и станаха 60 кг., после така и с 65 кг. Така и ще правя с изхвърлянето. По затрудни ме скачането, все пак бе на един крак, но се получи.

Тренировка днес:
1.Военна преса прав - до 1х55 кг. и 1х0 (60 кг.) и 1х0 (57.5 кг.)
2.Борческо въртене с дъмбел (едностранно) - до 1х13 кг. (вече усвоих техниката на пълно и тръгнах да въртя с 15.5 кг., ама.... не се получи.)
3.Стриктно сгъване за бицепс с прав лост - 5, 2 - (40 кг.)
-Може би щях да избутам 57.5 кг., но се уморих на 60 кг. и не се получи, ако вместо след 50 кг., бях пробвал 57.5 кг., без да бутам с 55 и 60 кг., щях да ги избутам.

11.04.21
14:03

казано от Васил Стефанов на 11.04.21, 13:15:

2.Борческо въртене с дъмбел (едностранно) - до 1х13 кг. (вече усвоих техниката на пълно и тръгнах да въртя с 15.5 кг., ама.... не се получи.)

Това упражнение изисква работоспособност, т.е. трябва да можеш да работиш в дълги серии и то в няколко серии. Това, което искам да кажа е, че не тежестта е определяща, така че не се фокусирай върху тежестта, а върху това да имаш добра работоспособност. След 15-тото повторение примерно и 13 кг могат да натежат доста.

13.04.21
09:49

казано от Svetoslav на 11.04.21, 14:03:

казано от Васил Стефанов на 11.04.21, 13:15:

Това упражнение изисква работоспособност, т.е. трябва да можеш да работиш в дълги серии и то в няколко серии.

Това не е правило. Зависи защо го правиш. Единиците наистина са излишни (освен в интервален протокол), но серии с 3-4 повторения на ръка си имат място в зависимост от това какво точно целиш.

Тренировка днес:
1.Набирания с широк хват (малко по - широк от раменния) - 3х5, 5, 3 (+15.5 кг.)
2.Тяга (стандартна) - 3х5, 5, 3 (100, 105, 110 кг.)
3.Гребане с дъмбел - 3х5, 5, 3 (25, 25, 30 кг.)

Тренировка днес:
1.Военна преса прав - до 1х50 кг. + 0х57.5 кг и 0х55 кг.
2.Обръщане от земя - до 1х50 кг. и 0х55 кг.
-Никаква сила днес, по време на тренировката получавах замайване, силна отпадналост, задух и причерняване. Също усетих и подобни симптоми и днес, докато цепих дърва за до края на седмицата. Забелязвам, че имам и лоша концентрация. Но това не е нещо ново при мен, случвало се е и преди и отшумява от само себе си. За това съм решил да не правя клек и лег, поне за сега. Тези симптоми ми връщат силовите постижения на зад, при военна преса тяга, набирания, обръщане, мога да стигна до отказ, безопасно. При клека и лежанката, може да се стигне до травма и то сериозна.

15.04.21
16:14

Като настъпи такъв момент,не е ли по-добре да намалиш тежестите с примерно 20% и да си направиш 3-4 сер. с по 5-6 повт. , отколкото да стигаш максове и нули ?!
Тези нули,макар и подсъзнателно допълнително влияят кофти на настроението.

казано от Гюлето на 15.04.21, 16:14:

Като настъпи такъв момент,не е ли по-добре да намалиш тежестите с примерно 20% и да си направиш 3-4 сер. с по 5-6 повт. , отколкото да стигаш максове и нули ?!
Тези нули,макар и подсъзнателно допълнително влияят кофти на настроението.

Благодаря за съвета! Утре, ще пробвам нещо такова.

Тренировка вчера:
1.Тяга 12х1 - до 1х120 кг.
2.Набирания с раменен подхват (пълни) - 12х1 - до 1х+30 кг.
Тренировка днес:
1.Заден клек (High Bar) и (ATG) - 12х1 - до 1х75 кг.
2.Обръщане от земя -  12х1 - до 1х55 кг.
-Силите лека по - лека, започнаха да се връщат и съответно близките ми до макса 1-ци също. Иначе и в ежедневието ми, силите ми се по - възстановиха. Върша си задълженията и така, нормализираха се нещата. Хубави почивни дни на всички. :)

Тренировка вчера:
- Тяга - 12х1 - до 1х125 кг.
- Планк - 80 сек.
Тренировка днес:
- Лежанка - 12х1 - до 1х75 кг.
- Колелце от колене - 20

Тренировка днес:
1.Клек (High Bar) (ATG) - 12х1 - до 1х75 кг.
2.Обръщане от земя - 12х1 - до 1х55 кг.
3.Планк - 90 сек.

Тренировка днес:
1.Военна преса прав - 12х1 - до 1х50 кг.
2.Изхвърляне от земя - 12х1 - до 1х45 кг.
3.Повдигане на крака от вис - 8

Тренировка днес:
1.Тяга (стандартна) - 12х1 - до 1х125 кг.
2.Набирания с раменен подхват (всички серии с пълна амплитуда на движението) - 12х1 - до 1х35 кг.
-Тягата беше доста лека, скоро ще сложа 130 кг. на лоста, а за по - нататък, ами да се надявам за повече. Набиранията бяха също доста леки, 3-то кафе тази сутрин ми даде доста енергия, даже леко ме по разтресе, не ми се беше случвало много отдавна. Иначе теглото е 66 - 67 кг. Хапвам си, но теглото е едно и също, като хапна и след 20 мин. ми се дохожда до тоалетна (не ям овес вече), но в крайна сметка съм казвал, че ме интересува повече силата и атлетичноста. Иначе забелязах, специално за тягата и обръщането, ширината на хвата, специално при мен има значение. При тягата хващам по тясно, доста близко до краката, така правя по - добра конекция между трицепс и перки, и това ми помага да държа лоста близо до тялото, без да се получи увисване през втората част на лифта. А при обръщането, ако хвана с една идея по - широко, не много, съвсем малко, се получава доста по - качествено. Иначе разбрах, как се казва този (ATG) клек, олимпийски. Вчера изгледах доста видеа и така клякат олимпийците, максимално дълбоко.

Тренировка днес:
1.Преден клек (clean grip) (олимпийски до долу) - 14х1 - до 1х60 кг.
2.Обръщане от земя - 13х1 - до 1х60 кг.
3.Бърпита с лицева опора (бързо и експлозивно) - 7

Тренировка днес:
1.Пуш преса - до 1х60 кг.
2.БГ Клек - до 1х35 кг.

Тренировка днес:
1.Набирания с раменен подхват (пълна амплитуда на движението) - 15х1 - до 1х35кг.
2.Кофички - 15х1 - до 1х40 кг.
3.Колелце за корем прав - 15х1
4.8 Бърпита с лицева опора (да доизкарам, каквото бе останало от мен, от тренировката.)
-1-ците на набиранията и кофите ме бяха максималните, а близо до макаса. Усещам, че ако понапъна още малко, ще има 40 кг. набирания и 45, 45+ кг. кофи. Колелцето беше доста лесно, следващия път ще пробвам с двойки. Тази сутрин си изпих дозата кофеин преди тренировка, нормалната 3-но кафе. Измих си зъбите, ходих до тоалетна, оправих си леглото, ама се чувствах още лейм и реших, да изпия едно 4-то кафе и вече бях готов за тренировка. Та мисълта ми е, че може и кафето да е било фактор, за по - дългата издържливост, по - малката умора и по - голямата сила.

Тренировка днес:
1.Тяга стандартна - 15х1 - 1х70 кг., 1х75 кг., 1х80 кг., 1х85 кг., 1х90 кг., 1х95 кг., 1х100 кг., 1х105 кг., 1х110 кг., 2х1х115 кг., 2х1х120 кг., 2х1х125 кг.
2.Обръщане от земя - 14х1 + 1х0 - 2х1х30 кг., 2х1х35 кг., 2х1х40 кг., 2х1х45 кг., 2х1х50 кг., 2х1х55 кг., 2х1х60 кг., 1х0х65 кг.

Тренировка днес:
1.Пуш преса - 14х1 - 2х1х30 кг., 2х1х35 кг., 2х1х40 кг., 2х1х45 кг., 2х1х50 кг., 2х1х55кг., 2х1х60 кг.
2.Високо изтегляне с широк хват от земя - 14х1 - 2х1х45 кг., 2х1х50 кг., 2х1х55 кг., 2х1х60 кг., 2х1х65 кг., 2х1х70 кг., 2х1х75 кг.
3.Hand Stand Holds с изправено тяло и крака опрени стена - 30 сек.
-Разглеждах си старите страници на дневника днес и забелязах, че освен че съм казвал на всички чичовци, съм и напреднал доста в някой лифтове. Например, тягата ми бе 75 кг. за макс 3-ка, а сега правя високо изтегляне с 75 кг., като, ако се бях напънал, щях да ги докарам до 80 кг. Иначе съм качил някой друг килограм. Нещата които промених са, увеличих обема на тренировките (10 - 15 - 1 - ци) и започнах да се храня, както бате Сашо съветва (Дежемс Хинкс). Месо, яйца, пълномаслени млечни продукти, сурови ядки, зеленчуци, плодове.

Тренировка днес:
1.Набирания с раменен подхват (всички серии с пълна амплитуда) - 13х1 - 2х1х0 кг., 2х1х5 кг., 2х1х10 кг., 2х1х15 кг., 1х1х20 кг., 1х1х25 кг., 1х1х30 кг., 1х1х35 кг., 1х1х40 кг.
2.Кофички - 13х1 - 2х1х0 кг., 2х1х5 кг., 2х1х10 кг., 1х1х15 кг., 1х1х20 кг., 1х1х25 кг., 1х1х30 кг., 1х1х35 кг., 1х1х40 кг., 1х1х45 кг.
- Много съм доволен днес. Набиранията ги докарах до 60% от личното тегло и то с пълна амплитуда. В горна позиция, гърди до лост, а в долна, стречнати перки. За кофичките съм доволен също, почти 70% от личното тегло. Заснех последна серия, най - тежката, за да се уверя, че дълбочината ми е добра. Та, добра беше, направих максималната амплитуда на движението, без дискомфорт в гръдната кост или раменете. Даже бих казал, че 1 - цата на 40 кг. набирания и 1 - цата, на 45 кг кофички, не бяха макса. В най - скоро време, ще се боря за 45 кг. набиране и 50 кг. кофички. Желая хубав ден на всички.

Тренировка днес:
1.Тяга (стандартна) - 13х1 - 1х1х70 кг., 1х1х75 кг., 1х1х80 кг.,1х1х85 кг., 1х1х90 кг., 1х1х95 кг., 1х1х100 кг., 1х1х105 кг., 1х1х110 кг., 1х1х115 кг., 1х1х120 кг., 1х1х125 кг, 1х1х130 кг.
- Много съм доволен днес. Дръпнах 130 кг., което ще рече че съм дръпнал лично тегло + 98% над него. Смело мога да смятам, че това не ми бе макса, да трудно беше, но усещам, че мога и още. Днес правих само тяга, мислех да правя и обръщане от земя, но усещах изтощение в гърба и краката и нямаше да извлека макса от обръщането, обмислям утре да го правя. Искам да ви попитам, добре ли се получават нещата при мен? Правя най - доброто на което съм способен до този момент. Ще напиша и храната от вчера, за да стане пълна картинката за отговора ви.
Храна вчера: 175 гр. свинско на скара, 75 гр. суджук, 200 гр. сурово кашу, 100 гр заквасена сметана, 100 гр. маслини, 500 гр. биволско мляко 7% масленост и едно кенче бира.
Хубав ден на всички.

казано от Васил Стефанов на 29.04.21, 12:26:

Искам да ви попитам, добре ли се получават нещата при мен? Правя най - доброто на което съм способен до този момент.

Понякога е по-важен пътя, а не целта ;)

Продължавай в същия дух!

Тренировка днес:
1.Обръщане от земя - 11х1 - до 1х60 кг.
2.Гимнастика на лост - 12х1
- Тая гимнастика влиза на всякъде по тялото, ще я правя по - често.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1