Garbage in, garbage out

Прескочи до:

27.03.21
01:18

Много свали нивото и няма да си правя труда да ти отговарям, а и Сплаш ще замете всичко. Продължавай да не следиш другата тема :)

27.03.21
10:28

казано от Boby_ на 26.03.21, 15:15:

Може би защото четеш оная тема за коронавируса. :)

Да, чета я, все пак е най-активната във форума... Не тренировките на здравите момчета, не теми за домашно раздвижване, митигиране на стреса, суплементиране и прочие, особено в текущата ситуация и пандемията в която живеем. Даже имаме и специални, “блестящи” потребители, тровещи само там... модерация нещо. Тази темата е лицето на бб-тийм и това не ми харесва, а на моменти откровено ме натоварва.

казано от nervak на 26.03.21, 19:37:

Бе много сте чувствителни бре??

Мислиш ли ? :) Купих от едни приятели, ипичка с бабини зъби и мурсалски чай. Кръстили са я Щ+Щ и ме вкараха в беля. Прибирам се и казвам, “мило, взех бира, щъ плющъ” :D

казано от doni dimitrov на 26.03.21, 21:13:

Не знам кое те е разсърдило.
Тренировките ти на мен лично са ми интересни и ще е жалко да спреш да пишеш.
Все пак тук контактуваме с бележки.
Получава се изкривена представа.
Е има и дразнители,но то къде няма..

Дони, изобщо не ми е в характера да се сърдя :) Факт е че, има навсякъде дразнители, но тук сме толкова малко общество, защо не се фокусираме на това заради което сме във форума?

казано от Brown Bomber на 26.03.21, 23:05:

Ако всички сме на едно мнение, сме обречени.

Съгласен съм, но според теб тук ли е трибуната и това ли е начина?

27.03.21
10:58

Мине се някоя и друга седмица и пак се пише едно и също. И нормално.
Как очакваш да има нещо различно тук, като всичко се стопира още в зародиш? В момента е модата на пудовките и интервалите. Ако не си сред това “течение”, не си интересен и няма палци нагоре за теб. Изредиха се много такива моменти, сигурно скоро и друг ще дойде. Все тая, важно е общото между тях, а именно това, че всеки, който с нещо е различен, не се приема добре.

Колкото и да не ви харесва, то докато не се върнат 14-годишните с клишираните си въпроси, няма как нещо да се раздвижи. Съмнявам се на някой да му пука, но то ще се усети, когато е късно вече. Шансът някой на 20-25 с вече 2-3-5-10г спорт да дойде тук, е почти несъществуващ. Освен ако не е познат на вече активен потребител във форума. Обаче пак се връщаме до момента, че той ще е част от “сектата”, още преди да е тук. Тоест промяна - йок. Обаче пък няма как да пропуснем да се направим на мъже пред поредния тийн, който е нормално да не е наясно с нещата, но поне е влязал и си е направил труда да попита нещо, независимо дали е тъпо или не. То вече и тези теми са ужасна рядкост даже. А може да доведат нови лица, да живне форума. Но е много вероятно да не говорим за едно и също нещо, а съвсем различна да е причината ти да мислиш да спреш да пишеш де.

Някой беше казал, че това било естественият път на един форум, но е далеч от истината. Ако говорим за филм, за някакъв боксов мач, концерт или нещо подобно - да, нормално е. Но не може да е нормално, когато спортът съществува от векове и ще продължи да съществува. Просто ще идват нови хора, които ще заменят други. Все едно форум за футбол да умре. Мач след мач всичко се повтаря и няма как да е нормално такъв форум да спре да функционира.

Малко изглежда така, че бб тийм се е превърнало в място, където може да получиш съвети и помощ, ако си на средна възраст с болки някъде по тялото, ако си бременна, ако току-що си родила, ако имаш нужда от съвет чия или овес да ядеш сутрин. И тн. Тъпо, ама къде е останало това “ББ”, което стои в името? И къде са трениращите реално в тоя форум? Буквално под 5 са и то оптимистично погледнато. Напълно наясно съм как ще прозвучи сега, напълно наясно съм, че ще го приемете погрешно, а нямам въобще това за цел, но как може естественият път на форум за тренировки да е този, в който преобладават снимки на бебета, а не на щанги?

27.03.21
11:13

Напротив, прекрасно те разбирам и съм съгласен с повечето неща. За тях си има причини, част от които, не са чак толкова очевидни.

Мен друго ми пречи, че сме една шепа хора, повече дори се познаваме на живо и няма нужда да има толкова токсичност и то редовно. Ежедневието, поне моето е достатъчно натоварено и ограничено от към положителни социални контакти, за да прибавя и фейсбукоподбните теми тук.

Мнението беше редактирано от Splash на 27.03.21 11:27.

27.03.21
11:49

На терасата
* 15 минути ставна гимнастика Норбеков
- бг клек - 10х1 през 10 секунди с @32
- гребане - 12х1 през 10 секунди с 2х@32
- флор преса - 12х1 през 10 секунди с 2х@24
*разтягане

Все пак, да си опиша и тренировката от днес, да не завършвам с обяснения, като някое девойче :) Ще изкарам известно време без бб-тийм, пък по натам, ще видим.

Наздраве, кво като няма 12, все пак и възстановяването е важно.

Мнението беше редактирано от Splash на 27.03.21 11:53.

27.03.21
20:48

bb-team е това, което се случва в живота на спортуващите хора. Живота си има собствени планове, повечето са против спорта или най-малкото не са по-маловажни, изискват време, оставят ни без избор и време. Много е яко да си млад, неангажиран и да си спортуваш. Това е лесно и за кратко. После е ... това което прави спортуващите хора, спортуващи, а останалите - не. Има бебета, има какво ли не и там някъде, при някои, остава и спорта. Спорта е егоистичен - имаш да мислиш и се нуждаеш от време, за толкова много неща, а спорта е само за теб. Отхвърлен си, буквално, по отношение на спорта и тук, в bb-team, си намираш място, със съмишленици. После се оказва че общото всъщност е спорта, а всичко останало може и да е различно. И какво от това?

27.03.21
20:59

Истината е че докато сме млади всичко е топ. Обаче като те натисне живота нещата ср променят и всеки казва “ех как беше едно време” , а това не е важно. Важното са постоянството и характера и това да си тук и да не се предаваш. А това че никога няма да е същото и като преди е ясно и това всеки го знае :) .. питай баба си и дядо си как е било едно време :) нещата от живота.

27.03.21
21:26

Еее, толкова се “пънах”, да го “наглася”, там - спорт, пък другото - друго, а ти намеси баба си, дядо си и едно време и са съм безпомощен - нямам шанс vs едно време и бабите :D Той Splash е психолог, като нищо ще ни разгадае :)

27.03.21
23:05

Ся ..да правим разлика-тук има спортуващи,а не спортисти.

Мнението беше редактирано от nervak на 27.03.21 23:13.

02.04.21
10:49

А
- изхвърляне + тръстър 11х1 през 10 секунди с 2х@24
- набиране на халки 12х1 през 10 секунди с @24
*разтягане

Спрях да пиша, спрях и да тренирам. Принципно, няма връзка, ама друго е да знаеш, че има кой да те нахрани, като скатаваш. Пристигнаха днес жълтите cojones и до сега навъртях още стотина набирания в къси серии, доста по-гадно е от колкото си мислех. Всичко ме боли по-малко, та мога да си тренирам редовно, без много да натискам за сега. Айляк.

03.04.21
08:50

Б
- обръщане от земя + от вис 15х1 през 10 секунди с 2х@24
- обръщане от земя 15х1 през 10 секунди с @32
- лег 15х1 през 10 секунди с 2х@24
*разтягане

Тренирах, сега мога да поработя 12-тина часа. Храната чак довечера ббкю и бира, много.

04.04.21
09:58

В
- бг клек 15х1 през 10 секунди с 2х@24
- силово гребане 15х3 през 10 секунди с @32
- лег 15х1 през 10 секунди с 2х@24
*разтягане

05.04.21
12:20

Г
- тяга с фг 15х1 през 10 секунди с 2х@32
- хоризонтални набирания ба халки 15х3 през 10 секунди
- раменна преса 15х1 през 10 секунди с 2х@24
*разтягане

Пудовка с фат грип е много интересно преживяване. Като цяло, понатиснах и с времето, напук на безсънието снощи.

Мнението беше редактирано от Splash на 05.04.21 12:35.

06.04.21
09:43

Уж почивен, но направих няколко серии лег и бг клек, да тествам пейката. Адски удобно, момчето на което я поръчах, си е свършило перфектно работа. Даже направих и две три едничко с 32-ките, но коремната после при ставането, ми е много тегава, особенно като се натрупа умора. Те тъй де, хоум джим ин прогрес в два квадрата. За фън шуи, се е погрижила жена ми... ?

Храната добре, остава да махна бирата и мога да атакувам бийчбодито.

Мнението беше редактирано от Splash на 06.04.21 09:45.

07.04.21
11:31

Днес трябваше вече да я почвам по-сериозно, но слънчево, пролетно и се заплеснах.
Накрая направих обръщане/изхвърляне/клек/раменна/тяга и т.н.т по една серия, почти на макс с двата чифта. Рамото се държи много добре, леко го усещам на първите две-три повторения и от там е окей, ама внимавам доста.

Мнението беше редактирано от Splash на 07.04.21 11:33.

08.04.21
10:22

Тренировка А
в СС
-4х тръстър 2х@24/ 4х хоризонтално набиране - два пъти през минута
-3х тръстър 2х@24/ 3х хоризонтално набиране - два пъти през минута
-2х тръстър 2х@24/ 2х хоризонтално набиране - два пъти през минута
-1х тръстър 2х@24/ 1х хоризонтално набиране - два пъти през минута

Умишлено махнах първия кръг и гледах да е с повече почивка. Внимателно с техниката и се получи добра тренировка, вработваща, ако няма последствия следващата такава с 5х и през 30 секунди. Снощи с малката правихме стойки на ръце, там малко опъна рамото, явно не е минало съвсем и се обажда при специфични ъгли и натоварване на ставата. Оплаках се, сега да поработя 10-тина часа, храната чак довечера, дано не загубя анаболния прозорец.

09.04.21
11:29

Тренировка Б
в СС
-6х обръщане с 2х@24/ 6х лег с 2х@24- два пъти през 30 секунди
-5х обръщане с 2х@24/ 5х лег с 2х@24- два пъти през 30 секунди
-4х обръщане с 2х@24/ 4х лег с 2х@24- два пъти през 30 секунди
-3х обръщане с 2х@24/ 3х лег с 2х@24- два пъти през 10 секунди
-2х обръщане с 2х@24/ 2х лег с 2х@24- два пъти през 10 секунди

Голям кеф, размазах се.

10.04.21
09:12

Покрай темата за пилето и тенджерите, да споделя един вариант за готвене - стават няколко порции и се ползва каквото имаш в хладилника. В случая: 7-800 гр пилешко филе, корен джинджифил, корен куркума, два моркова, пакет грах (замразен), чесън, лук, няколко чушки, чаша сварена едла (с ориз е по-добре), малко вино, зехтин, сол и черен пипер. Сотира се лука в зехтин, добавят се останалите зеленчуци и корени. След няколко минути, се слага и филето, нарязано на кубчета. Винаги е добре да се реже на сравнително равни части, за да се сготви равномерно (също и да се овкуси и маринова ден по-рано). Остават на огъня още малко, докато пилето хване цвят навсякъде, но още е сурово. Добавя се елдата, виното и граха, направо от пакета. Докато изври течността и е готово, но все пак гледам пилето да не се пресготви. Сол, пипер и вече става за ядене. Може да се използва почти всякакво месо и комбинация от зеленчуци/варива, само времето за готвене трябва да се прецизира, в случая отне за 20-тина минути.

Мнението беше редактирано от Splash на 10.04.21 09:26.

10.04.21
13:11

Тренировка В
в СС

-6х изхвърляне с @24/ 6х кофи на халки - два пъти през 30 секунди
-5х изхвърляне с @24/ 5х кофи на халки - два пъти през 30 секунди
-4х изхвърляне с @24/ 4х кофи на халки - два пъти през 30 секунди
-3х изхвърляне с @24/ 3х кофи на халки - два пъти през 10 секунди
-2х изхвърляне с @24/ 2х кофи на халки - два пъти през 10 секунди

Сутринта в офиса от осем и за гюлето не остана ред, но сега си отделих час. Тренирах, хапнах и дори поспах 15 минути. Можело.

Мнението беше редактирано от Splash на 10.04.21 13:11.

12.04.21
10:01

Тренировка Г
- 5х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х@24 / набиране на халки + силово гребане x@32/на страна -през една минута
- 4х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х@24 / набиране на халки + силово гребане x@32/на страна -през една минута
- 3х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х@24 / набиране на халки + силово гребане x@32/на страна -през една минута
- 2х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х@24 / набиране на халки + силово гребане x@32/на страна -през една минута
- 1х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х@24 / набиране на халки + силово гребане x@32/на страна -през една минута

Много добре се получи тренировката, смлях се и почти нищо не ме боли.
Как мина времето, тия дни с Лъчката сглобявахме кошара, а снощи голямо легло с дъщерята. Почти три години се изнизаха, все едно седмица.

Мнението беше редактирано от Splash на 12.04.21 14:35.

14.04.21
09:16

Тренировка Д
- 2х@32 обрщане прав + 2х@24 обръщане от земя; лег + (1)СТ кофи на халки + 2х@24 раменна преса (4х3 през една минута)
- 2х@32 обрщане прав + 2х@24 обръщане от земя; лег + (1)СТ кофи на халки + 2х@24 раменна преса (4х2 през една минута)
- 2х@32 обрщане прав + 2х@24 обръщане от земя; лег + (1)СТ кофи на халки + 2х@24 раменна преса (10х1 през тридесет секунди)

Тийб@ и 32-ките...

15.04.21
08:50

Щях да тренирам, не спах и не тренирах...
Не знам защо трябва да е толкова трудно, Марги хубава картинка си е сложила в дневника, но понякога положението изобщо не изглежда така. Наясно съм, че това са ежедневни неща и са далече от реални проблеми, но ми идват в повече.
Помрънках в стил “мило дневниче”, но след време, като върна назад ще си имам оправдание, що съм толкова слаб :D
Сядам на поработя, храна - довечера, тренировка - утре.

Мнението беше редактирано от Splash на 15.04.21 09:11.

15.04.21
09:55

казано от Splash на 15.04.21, 08:50:

Помрънках в стил “мило дневниче”, но след време, като върна назад ще си имам оправдание, що съм толкова слаб :D

Психическото здраве е част от общото и е пряко свързано с физическото, а малко оплакване пред някого може да има разтоварващ ефект, така че мрънкането си е напълно в реда на нещата, даже е полезно. :)

16.04.21
10:48

Тренировка А
в СС
-5х тръстър 2х@24/ 5х хоризонтално набиране - два пъти през минута

Много ми харесва, как започват да се получават тръстърите, доста плавно върви движението, особенно като се уморят раменете и спре да ми се получава раменна с клек.

Мнението беше редактирано от Splash на 16.04.21 10:50.

казано от Splash на 16.04.21, 10:48:

Много ми харесва, как започват да се получават тръстърите, доста плавно върви движението, особенно като се уморят раменете и спре да ми се получава раменна с клек.

При мен пък е обратното - понеже краката са доминиращи и давам много голям импулс, в началото са много скоростни и само ги засичам горе (дали пудовки или щанга), ама като се уморят раменете и почвам да се гъна като макарон :D

19.04.21
10:42

Тренировка А
в СС
-5х тръстър 2х@24/ 5х хоризонтално набиране - два пъти през минута

казано от Splash на 15.04.21, 08:50:

Щях да тренирам, не спах и не тренирах...

... е обобщението за последните два дни.

Не внимавах сутринта и повторих тръстърите, времето слезе доста под минута и си изплюх дробовете. Рамото - бива, лактите и те.

Мнението беше редактирано от Splash на 19.04.21 10:44.

20.04.21
10:32

Тренировка Б
в СС
-6х обръщане с 2х@24/ 6х лег с 2х@24- два пъти без пускане
-5х обръщане с 2х@24/ 5х лег с 2х@24- един път без пускане
-5х обръщане с 2х@24/ 5х лег с 2х@24- един път отказ на третото обръщане 2 минути
-4х обръщане с 2х@24/ 4х лег с 2х@24- два пъти през 30 секунди
-3х обръщане с 2х@24/ 3х лег с 2х@24- два пъти без пускане
-2х обръщане с 2х@24/ 2х лег с 2х@24- два пъти без пускане

Красотата на тая врътка е, да не почиваш. Не си прецених силите добре и на втората петица, блокираха предмишниците и последва отказ. Размачках, вода и си довърших. Смазах се де, за има няма 20-тина минути с всите разгрявки/разтяжки. Единствената тренировка, която в обозримо бъдеще я виждам изобщо без почивки. Много е яко да не те боли и да може да натискаш.

20.04.21
14:04

казано от Splash на 20.04.21, 10:32:

Много е яко да не те боли и да може да натискаш.

Говори ми... :(

20.04.21
18:40

казано от Boby_ на 20.04.21, 14:04:

Четири месеца почти, докато мине рамото и два курса нспв... всяка тренировка, треперя да не счупи пак, че работя с тази ръка. Новата ми и основна цел е, да стоя далеч от контузии, все ми е тая за тежести, времена и прочие. Важно ми е, да нацеля баланса за достатъчен прогрес, без последствия.

Мнението беше редактирано от Splash на 20.04.21 19:08.

21.04.21
10:08

Тренировка В
в СС
-6х изхвърляне с @24/ 6х лицеви - два пъти без почивка
-5х изхвърляне с @24/ 5х лицеви - два пъти без почивка
-4х изхвърляне с @24/ 4х лицеви - два пъти през 30 секунди
-3х изхвърляне с @24/ 3х лицеви - два пъти без почивка
-2х изхвърляне с @24/ 2х лицеви - два пъти без почивка

Никакво време днес, тренировката импровизирана в офиса, все още не смея да изхвърлям с двете пудовки, а халки за кофите тук нямам.

Да си напиша за текущото ежедневие - работя много, спя малко, храня се нередовно, доста и не особено балансирано. Свалям килограми, трупам шкембе и паласки.

Мнението беше редактирано от Splash на 21.04.21 10:50.

21.04.21
11:04

казано от Splash на 20.04.21, 18:40:

Четири месеца почти, докато мине рамото и два курса нспв...

И двамата сами сте си виновни за това. Като не слушате и напъвате на инат.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.04.21 11:05.

21.04.21
11:08

казано от James Hinks на 21.04.21, 11:04:

Аз ако не напъвах на инат, изобщо нямаше да изкарам толкова време на интервали. :)

21.04.21
11:11

Ааа, не, не - на друг инат си купи два чифта тежки пудовки, вместо да си цъкаш с едната 32-ка както ти дадох първоначално и след 2-3 месеца да станат чифт. Сега вече щеше да си готов и за по-тежкия чифт, а не да лекуваш травма.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.04.21 11:11.

21.04.21
15:49

казано от James Hinks на 21.04.21, 11:04:

Вземете пример от мен ??? Слушам шефа и напъвам като каже ???

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.04.21 15:50.

22.04.21
10:19

Изобщо съм отървал, че Боби е почнал с една 32-ка, като влизах да чета в дневника му, вече размяташе две златни.
Иначе, тъпите гюлета са различни от фитнес заниманията, прощават много по-малко грешки, невнимание и напъване не по възможностите. Да не говорим, че и тежат, повече от колкото трябва. Иначе съм си извадил няколко неща, които се стремя да спазвам и се надявам, да няма повече чупене.

Днес почивен, но отделих малко време за няколко серии суинг, малко зерчер, корем, мачкане, разтягане. Да тонизирам задната верига, че от седенето на стол с часове съм на камък.

Мнението беше редактирано от Splash на 22.04.21 10:35.

23.04.21
10:38

Тренировка Г
- 5х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х2@24 / набиране на халки + силово гребане x@32/на страна - през една минута
- 4х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х2@24 / набиране на халки + силово гребане x@32/на страна - през една минута
- 3х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х2@24 / набиране на халки + силово гребане x@32/на страна - през една минута
- 2х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х2@24 / набиране на халки + силово гребане x@32/на страна - през една минута
- 1х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х2@24 / набиране на халки + силово гребане x@32/на страна - през една минута

...с двете зелени, даже и за псуване нямах сили.

Вчера половината ден във “физически” срещи, отвикнал съм до степен, че ми беше изключително неприятно. За съня, ще трябва да взема мерки, няма как да изкарам дълго на около 4 часа през нощта, дори с кратки дремвания от по 15-тина минути през деня.

Мнението беше редактирано от Splash на 23.04.21 10:56.

24.04.21
10:45

Тренировка Д
- 2х@32 обрщане прав + 2х@24 обръщане от земя; лег + (1)СТ лицеви + 2х@24 раменна преса (4х3 през една минута)
- 2х@32 обрщане прав + 2х@24 обръщане от земя; лег + (1)СТ лицеви + 2х@24 раменна преса (4х2 през една минута)
- 2х@32 обрщане прав + 2х@24 обръщане от земя; лег + (1)СТ лицеви + 2х@24 раменна преса (10х1 през една минута)

Трябваше да почивам, но се събудих крив, изморен и раздразнителен, та реших да си го изкарам на пудовките. Смлях се.

Трябва да видя някаква схема за загряване и вработване, че текущите свободни съчинения не стават.

Мнението беше редактирано от Splash на 24.04.21 10:52.

28.04.21
10:02

казано от Splash на 21.04.21, 10:08:

...Да си напиша за текущото ежедневие - работя много, спя малко, храня се нередовно, доста и не особено балансирано...

Нищо не се е променило, лудницата продължава да е пълна. Дори за тренировка нямам сили, което си е живо оправдание де, та се наритвам виртуално и утре ще впиша някакво раздвижване. В момента “закусвам” вафли с нескафе, че имам пауза между задачите и се чудя от къде да я подхвана.

Мнението беше редактирано от Splash на 28.04.21 15:52.

29.04.21
10:53

Тренировка А
в СС
-5х изхвърляне + тръстър 2х@24/ 5х хоризонтално набиране - два пъти през минута
-4х изхвърляне + тръстър 2х@24/ 4х хоризонтално набиране - един път през минута
-3х изхвърляне + тръстър 2х@24/ 3х хоризонтално набиране - два пъти през минута
-2х изхвърляне + тръстър 2х@24/ 2х хоризонтално набиране - един път през минута
-1х изхвърляне + тръстър 2х@24/ 1х хоризонтално набиране - два пъти през минута

Тренирах днес, ама до две не помня и съм си вмъкнал “екстра” изхвърляне в протокола ... съответно, бързо окапах.

Мнението беше редактирано от Splash на 29.04.21 12:08.

30.04.21
09:47

Тренировка Б
в СС
-6х обръщане с 2х@24/ 6х лег с 2х@24- два пъти
-5х обръщане с 2х@24/ 5х лег с 2х@24- два пъти
-4х обръщане с 2х@24/ 4х лег с 2х@24- два пъти
-3х обръщане с 2х@24/ 3х лег с 2х@24- два пъти
-2х обръщане с 2х@24/ 2х лег с 2х@24- два пъти

Много трудно вработих, лега с вдигнати крака, че нещо на кръста не му се правеха мостове. Малката беше с мен на терасата, съответно и почивките бяха “някакви”, не че се съм подмотквал де. Вечер просто трябва да отделям 20-тина минути за разтягане и да почна някакви базови добавки.

Мнението беше редактирано от Splash на 30.04.21 10:49.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1