Коронавирус в България

Прескочи до:

28.06.21
22:46

Хайде малко различна нотка. Най-после някаква полза от L-Carnitine. :)

https://medicalxpress.com/news/2021-06-covid-patients-recover-faster-metabolic.html

28.06.21
23:13

Днес имаше пресконференция и вече офицялно на 19ти падат всички мерки в Англия. Цифрите са доста обнадеждаващи. 22000 заразени за последното денонощие и само 3ма починали. Също така минаха 2 седмици от както започна рязкото покачване на случаите и смъртността си остава изключително ниска. Може би защото 84% от възрастното население е с една доза, а 62% са напълно ваксинирани. Вече може свободно да отидеш без резервация и да се ваксинираш. Насмогнаха си. Това лично за мен са много обнадеждаващи новини.

Мнението беше редактирано от Nev на 28.06.21 23:13.

01.07.21
23:17

казано от Nev на 28.06.21, 23:13:

Може би защото 84% от възрастното население е с една доза, а 62% са напълно ваксинирани. Вече може свободно да отидеш без резервация и да се ваксинираш. Насмогнаха си. Това лично за мен са много обнадеждаващи новини.

А тук в бегето пък още по-свободно можеш да се ваксинираш. Предлагането е стократно по-голямо от търсенето. 

Лекарите хукнаха дори по градинки и паркове, но никой не ще да се ваксинира. 20 % има ли, няма ли, са ваксинирани. Може и 10-15 % да бъдат.

Просто никакъв интерес по темата. От населението.

Мнението беше редактирано от Миро на 01.07.21 23:18.

01.07.21
23:50

казано от Миро на 01.07.21, 23:17:

казано от Nev на 28.06.21, 23:13:

Може би защото 84% от възрастното население е с една доза, а 62% са напълно ваксинирани. Вече може свободно да отидеш без резервация и да се ваксинираш. Насмогнаха си. Това лично за мен са много обнадеждаващи новини.

А тук в бегето пък още по-свободно можеш да се ваксинираш. Предлагането е стократно по-голямо от търсенето. 

Лекарите хукнаха дори по градинки и паркове, но никой не ще да се ваксинира. 20 % има ли, няма ли, са ваксинирани. Може и 10-15 % да бъдат.

Просто никакъв интерес по темата. От населението.

Затова не са виновни хората, а правителството. Следя и в Англия и в България и виждам разликата. Тук всеки ден в 17:00 има пресконференция и обикновено излизат двама много уважавани професори. Виждаш как журналистите им говорят с респект. Започва се с графики като за малоумни. Кога е започнало, как върви, защо са се вдигнали случаите, защо спадат, защо има карантина, защо ще е толкова дълга, защо още се чака, какво ще стане ако избързаме и много други. На всеки един журналистически въпрос, се отговаря с разбрани графики. Съответно резултатите от ваксинирането, а те са очевадни. Въпреки, че Делта и 50% по- заразна и има по 25 000 случая на ден, има по двама трима починали. Почти всички случаи са на млади неваксинирани или възрастни отказали да се ваксинират.
Аз го виждам с очите си, че хората се доверяват на правителството. Стандартния въпрос на клиентите ми е: “Ваксинира ли се вече?” а от  България ме питат ” Ще се ваксинираш ли? ”
Кампанията в България беше брутална. Освен, че правителството се осра, в Сливен например, двама доктори разпространяваха конспирации. За една седмица целия град гръмна в слухове. Майка ми, на 65 хипертоничка от 20 годишна, се наложи буквално да я изнудя за да се ваксинира. Спрях да и говоря и да и пращам пари. Тя беше убедена, че ще умре от Астра Зенека. Броеше да минат 20 дена след ваксината и се кръстеше. Баща ми на 75, не се ваксинира, както и сестра му. Тя дори гледаше и внуци през ваканциите. На жена ми цялата рода не се ваксинира. Не само това. Баш в най- голямата пандемия, едната и баба си празнува рождения ден. Ние се предадохме да звъним по телефони и да обясняваме.
Но както казах, хората не са виновни, че не са информирани, особено пък тези на по 60,70,80 години. Работа на държавата е да ги информира. Когато са информирани със солидна информация, вече всеки за себе си може да реши дали да се ваксинира или не.

Мнението беше редактирано от Nev на 02.07.21 08:13.

02.07.21
08:46

казано от Nev на 01.07.21, 23:50:

Затова не са виновни хората, а правителството. Следя и в Англия и в България и виждам разликата. Тук всеки ден в 17:00 има пресконференция и обикновено излизат двама много уважавани професори. Виждаш как журналистите им говорят с респект. Започва се с графики като за малоумни. Кога е започнало, как върви, защо са се вдигнали случаите, защо спадат, защо има карантина, защо ще е толкова дълга, защо още се чака, какво ще стане ако избързаме и много други. На всеки един журналистически въпрос, се отговаря с
разбрани графики. Съответно резултатите от ваксинирането, а те са очевадни. 

...Аз го виждам с очите си, че хората се доверяват на правителството. Стандартния въпрос на клиентите ми е: “Ваксинира ли се вече?” а от  България ме питат ” Ще се ваксинираш ли? ”
Кампанията в България беше брутална. Освен, че правителството се осра, в Сливен например, двама доктори разпространяваха конспирации. ... Работа на държавата е да ги информира. Когато са информирани със солидна информация, вече всеки за себе си може да реши дали да се ваксинира или не.

Струва ми се, че много се заблуждаваш за нещата в България. Цялата минала година, то не бяха обяснения, не бяха графики, не бяха професори да обясняват. Кантарджиев, Ангел Кунчев, Мутафчийски, други. Тук е наобратно на твоята Англия. Колкото повече обяснения, толкова по-голяма раздразнителност всред населението. Хората казват “Стига сте ни обяснявали. Писна ни вече от тази тема, която ни натрапвате. Не искаме повече да слушаме за това” Та вземи прочети от началото ето тази тема в която пишеш.

Въпросът изобщо не е до информация. Може да не сме гениален народ, щом сме на тоя хал в икономика и порядки в държавата. Обаче ти мнооого подценяваш хората в бегето по отношение на информацията и разбирането. Много добре са информирани хората, дори им е писнало от премного информация. Просто не им пука, какво ще им се случи.

Реагират с голямо раздразнение на още информация. Дори журналистите, за които пишеш, тук при нас задаваха провокативни въпроси на НОЩ, който отначало имаше ежедневни пресконференции. Иронични, манипулативни въпроси. Сайтове като дир.бг направо раздухват антиваксерска и антиковид кампания.  Хората, които се опитват да публикуват там някаква информация по въпроса са хулени, ругани, оплюти по най-гадния начин.

А вече имаме друго правителство, но нещата не са мръднали. Ами дори се връщат назад. В Англия знаят ли, че тук има цели партии, които тръбят навсякъде, че няма никакъв ковид? Това знае ли се? Как биха реагирали англичаните и техните медии, ако Лейбъристката партия на Великобритания поведе безогледна кампания в медиите против маските, ваксините, ограниченията на закрито? На този въпрос можеш ли да ми отговориш? Но честно без извъртане?

Мнението беше редактирано от Миро на 02.07.21 08:48.

02.07.21
09:08

казано от Миро на 02.07.21, 08:46:

. Обаче ти мнооого подценяваш хората в бегето по отношение на информацията и разбирането. Много добре са информирани хората, дори им е писнало от премного информация. Просто не им пука, какво ще им се случи.

Точно толкова са информирани и разбрали,колкото и за ядрената енергетика.Всеки има компетентно мнение.

Дори журналистите, за които пишеш, тук при нас задаваха провокативни въпроси на НОЩ, който отначало имаше ежедневни пресконференции. Иронични, манипулативни въпроси. .

Там бяха събрали цвета на журналистиката...прости,тъпи,нахални и нагли.Задавали въпроси...друг път -всеки път го обръщаха на махленски конгрес.

02.07.21
09:25

Миро не си наясно ми се струва. Влез в някоя група на българи в Англия и ще разбереш колко са информирани. Сега работодателите ги натискат да се ваксинират защото колегите им не искат да работят с тях. Голям рев реват и съответно можеш да прочетеш за информираността им също. Ракия, лук, чесън и конспирации. Последно един писа, че работел в болница и пациент умрял след ваксина, но не го писали във вестниците ?Явно е участвал в аутопсията и е видял резултатите. Писах му да внимава, че вече има няколко уволнени медицински сестри за дезинформация и той естествено ревна, че искали да им запушат устите. Писаха, че датчанския футболист и той от ваксина щял да умре. Бил се ваксинирал предния ден. Аз не намерих такава информация. Може да не съм търсил достатъчно. Само ей такива информирани са.

02.07.21
09:43

А вече имаме друго правителство, но нещата не са мръднали. Ами дори се връщат назад. В Англия знаят ли, че тук има цели партии, които тръбят навсякъде, че няма никакъв ковид? Това знае ли се? Как биха реагирали англичаните и техните медии, ако Лейбъристката партия на Великобритания поведе безогледна кампания в медиите против маските, ваксините, ограниченията на закрито? На този въпрос можеш ли да ми отговориш? Но честно без извъртане?

Не ти разбирам въпроса. Аз съм спорил с месеци с майка и мои приятели в България. Аз им пращам информация от тук, те ми връщат новини от най- големите ни медии. Аз им пращам резултати от проучвания на вече милиони ваксинирани, те ми връщат новини на БТВ, че двама човека починали от астра при абсолютно неясни обстоятелства. Вече колкото и правителства да се сменят, филма свърши. Никой не вярва във ваксините, особено пък в Астра Зенека. Абсолютно разбираемо е нормалния човек да вярва на националните медии. Не може всички да са специалисти затова уж се доверяваме на тях. Когато медиите дезинформират е роля на правителството да използва националните медии да информира хората правилно.
И не мога да разбера какъв ви е проблема с “Моята Англия”?  Давам примери със страната в която живея. Къде е проблема? Трябва да се застрелям, че живея в по- уредена страна ли? Или понеже съм българин да се правя, че не виждам какво става в България?

02.07.21
10:03

Майка ми, на 65 хипертоничка от 20 годишна, се наложи буквално да я изнудя за да се ваксинира. Спрях да и говоря и да и пращам пари.

Няма да те коментирам, достатъчно е само да те цитирам.

Аз не желая да се ваксинирам, но когато майка ми, която е на 71 години се чудеше и все пак реши да се ваксинира я подкрепих в избора и.

Все ми е тая какво правят англичаните, няма да влизам в детайли, но ако бях пукнал като се разболях от ковид в чужбина, щеше да е заради тях и политиката им.

02.07.21
10:15

казано от Brown Bomber на 02.07.21, 10:03:

Майка ми, на 65 хипертоничка от 20 годишна, се наложи буквално да я изнудя за да се ваксинира. Спрях да и говоря и да и пращам пари.

Няма да те коментирам, достатъчно е само да те цитирам.

Аз не желая да се ваксинирам, но когато майка ми, която е на 71 години се чудеше и все пак реши да се ваксинира я подкрепих в избора и.

Все ми е тая какво правят англичаните, няма да влизам в детайли, но ако бях пукнал като се разболях от ковид в чужбина, щеше да е заради тях и политиката им.

Грам не се вълнувам какво мислиш, дори не се ядосвам. Аз смятам, че спасих живота на майка си, която все още работи от време на време като козметик и общува с доста хора. Не ми пука и, че ми беше сърдита и се оплакваше на родата. Сега се шегува по тази тема, че не било страшно. За съжаление не можах да повлияя на баща си защото родата ми е от онези “информираните”.
П.п. Аз плащам погребенията, така че аз поръчвам и музиката. Който не му харесва, да се оплаква където иска !

Мнението беше редактирано от Nev на 02.07.21 10:21.

02.07.21
10:20

Поредният “спасител в ръжта”.

02.07.21
10:28

Все по-усилено се говори, може да е партенка, а може и не, да се предприемат действия по ограничения за неваксинираните. В смисъл на международно ниво и в частност ЕС. Не знам изкаралите го, дали влизат в кюпа на ваксинираните. Идеята е, да те принудят.
Иначе още от сега ни подготвят май за поредния лок есента. Та трета вълна, та опасен щам, та имайте готовност и т.н.

02.07.21
10:40

казано от Dydo на 02.07.21, 10:28:

Иначе още от сега ни подготвят май за поредния лок есента. Та трета вълна, та опасен щам, та имайте готовност и т.н.

Какво странно има тук? Вече имат една година опит с вируса. Виждат как се държи и могат да сравняват. Има нов щам който дори в Англия която е с 86 % ваксинирани с първа доза си върлува яко. Този щам тепърва сега ще дойде в България със самолетите ? Не виждам нищо конспиративно тук.

Мнението беше редактирано от Nev на 02.07.21 10:41.

02.07.21
10:44

Аз за конспирации не съм и намеквал. Въпросът е, ще са необходими ли наистина пак такива мерки.

02.07.21
11:00

Полицията на мисълта следи за всяко отклонение от официалната идеология, чиито основни постулати са:

ВОЙНАТА Е МИР
СВОБОДАТА Е РОБСТВО
НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА

02.07.21
11:16

казано от Dydo на 02.07.21, 10:44:

Аз за конспирации не съм и намеквал. Въпросът е, ще са необходими ли наистина пак такива мерки.

Според мен, по- добре да сме подготвени за евентуални мерки, ако се наложи, от колкото да дойдат от днес за утре.
Относно мерките, вие мерки не сте видяли ? Последно бяхме затворени почти 4 месеца, а баровете и ресторантите по 7.
Иначе, някой мерки тук наистина за мен да малоумни, както вече писах. Сряда мой клиент ми каза, че миналата седмица е бил в същия бар в който бях аз събота. Седмица по- късно са го потърсили да се изолира защото някой от клиентите е дал положителна проба. По изискванията, след контакт със заразен, се изолираш за седмица. Ок ама тя вече е минала седмица от както е бил там. Той вече седмица е ръсил по улиците каквото е имал да ръси ? Те сега го карат да брои от момента в който са го потърсили ?

Мнението беше редактирано от Nev на 02.07.21 11:21.

GG

02.07.21
11:33

Там из графиките в Англия с тия по 25 хил на ден, отразено ли е кои са ваксинирани и кои проболедували и новозаразени?

02.07.21
11:37

В БГ няма мерки или поне не се прилагат. Аз си ходих до Варна през Май. Ресторантите се пукаха по шевовете. А в Белгия от края на Октомври миналата година до 30/06 тази година не съм излизал от вкъщи освен да ходя до супермаркета. Всичко беше затворено. А сега е отворено, но с много ограничения.

02.07.21
11:48

казано от Gogo на 02.07.21, 11:33:

Там из графиките в Англия с тия по 25 хил на ден, отразено ли е кои са ваксинирани и кои проболедували и новозаразени?

Два пъти го писах. Повечето са млади неваксинирани и възрастни отказали ваксинация. Източник нямам защото го гледах на пресконференция. Предполагам има статистики. Отделно това, те няма как да го кажат, но ясно се вижда къде са ядрата на заразата. Все в проблемни райони с висок процент престъпност и необразовани хора като цяло. Те останаха неваксинирани ?

GG

02.07.21
12:39

Да, това го прочетох. Един вид, журналисите питат само ваксината работи ли - да, работи. Ето графиките. И никой не се интересува какво става с проболедувалите го.

02.07.21
12:58

казано от Gogo на 02.07.21, 12:39:

Да, това го прочетох. Един вид, журналисите питат само ваксината работи ли - да, работи. Ето графиките. И никой не се интересува какво става с проболедувалите го.

Нямам идея дали се интересуват. Мисля, че за никой не е тайна, че Англия е силна в проучванията. В момента се правят какви ли не проучвания по темата, но това само като чета по диагонал новините. Не е по моята част ?
Това дали някой ваксиниран се е заразил повторно не смятам, че за нас трява да е важно. Важното е, че дори да се е заразил, не е хоспитализиран, нито починал. Това се опитват хората да обяснят почти от самото начало, че дори да се заразиш няма да протече тежко, да ти направи дробовете на нищо и тн.
Ще можем да живеем да живеем с вируса както живеем и с другите вируси. В момента в Англия има европейско и Уимбълдън. Започва да се вижда светлина в тунела ?
Освен това да не забравяме, че тук основно ни ваксинираха със Астра, която по спомен беше 80% ефективна. Което значи, че 20% от ваксинираните е нормално да повторят, отделно има 20% неваксинирани възрастни, 60% само с една доза, отделно има тинейджъри на по 15-17, които са си големи хора и тепърва умуват дали ще ги ваксинират. Отделно и по- малките също разнасят и влизат в статистиките.

Мнението беше редактирано от Nev на 02.07.21 13:02.

02.07.21
13:09

Това че ваксинираните доказано разпространяват вируса, дори да не боледуват тежко, а същевременно могат да пътуват без PCR не ги ли прави опасни за останалите, които не желаят да се ваксинират, но представят отрицателен тест при пътуване?

Въпросът не е отправен към фейсбук специалиста по ваксини.

02.07.21
13:49

На мен ми предложиха срещу 80 лв. “ваксина в ръкава”, т.е. правят се че ти я поставят, реално не те бодат, но се водиш ваксиниран, за да можеш да пътуваш. Вероятно и редовна ваксина се хаби ... тарикатщината ни няма край

02.07.21
14:28

казано от Dymag на 02.07.21, 13:49:

На мен ми предложиха срещу 80 лв. “ваксина в ръкава”, т.е. правят се че ти я поставят, реално не те бодат, но се водиш ваксиниран, за да можеш да пътуваш.

Еся един такъв “лекар” са го хванали със скрита камера и умуват какво да го правят. Да му отнемат пожизнено правата ли, за професионална безотговорност и съзнателно причиняване на вреда ли да го съдят.

Вероятно и редовна ваксина се хаби ... тарикатщината ни няма край

Тъпанарщината на някои няма край. Неслучайно сме на първо място в ЕС по склонност да вярваме на непроверени конспиративни теории в социалните мрежи.

Мнението беше редактирано от Димо на 02.07.21 14:31.

02.07.21
14:56

Великите англичани явно не участват в статистиката. Как мислиш успяха да ги накарат да гласуват за Брексит?

Ваксърите, ще отговорите ли на въпроса ми по-горе?

02.07.21
15:19

На мен ми предложиха срещу 80 лв. “ваксина в ръкава”, т.е. правят се че ти я поставят, реално не те бодат, но се водиш ваксиниран, за да можеш да пътуваш. Вероятно и редовна ваксина се хаби ... тарикатщината ни няма край

Специално гледам че става въпрос за Англия. Не случайно те не признават ваксините при влизане на тяхна територия .. поне така беше допреди няколко месеца.

02.07.21
15:50

казано от Brown Bomber на 02.07.21, 14:56:

Как мислиш успяха да ги накарат да гласуват за Брексит?
Ваксърите, ще отговорите ли на въпроса ми по-горе?

С ваксини ги накараха,да ти кажа ... като виден ваксър.

02.07.21
15:55

За разлика от теб, аз поне сам решавам дали ще се ваксинирам или не.

02.07.21
15:57

Някой мислещ ваксър? ?

02.07.21
17:33

казано от Brown Bomber на 02.07.21, 15:57:

Някой мислещ ваксър? ?

02.07.21
17:48

казано от Boby_ на 02.07.21, 17:33:

казано от Brown Bomber на 02.07.21, 15:57:

Някой мислещ ваксър? ?

02.07.21
18:54

Пазете се. Пълно е с измамници ?

02.07.21
19:03

Всяка седмица ще си бия експериментални ваксини, физиологични и нефизиологични разтвори и квото там решат, като ще ми стига само да знам, че мой роднина няма никога да попадне в БГ болница и да лежи унижен в собствен сос на почернелите чаршави, заобиколен от маргинали.

Само не знам за кой да гласувам, че тия болници да не са такива коптори. Някой ако има идеи, на лично...

Edit: леко си коригирах словореда, че да не излезе, че съм антиваксър пу-пу. Не съм представителна извадка статистически, но не познавам стойностен, интелигентен и добър човек, който да е антиваксър. Факт.

Ако някога срещна такъв, ще си кажа - нямам предразсъдъци :)

Мнението беше редактирано от Atom на 02.07.21 20:29.

02.07.21
22:59

казано от Nev на 02.07.21, 18:54:

Пазете се. Пълно е с измамници ?

Жениаль :D

02.07.21
23:20

казано от Nev на 02.07.21, 09:25:

Миро не си наясно ми се струва. Влез в някоя група на българи в Англия и ще разбереш колко са информирани. Сега работодателите ги натискат да се ваксинират защото колегите им не искат да работят с тях. Голям рев реват и съответно можеш да прочетеш за информираността им също. Ракия, лук, чесън и конспирации. Последно един писа, че работел в болница и пациент умрял след ваксина, но не го писали във вестниците ?Явно е участвал в аутопсията и е видял резултатите. Писах му да внимава, че вече има няколко уволнени медицински сестри за дезинформация и той естествено ревна, че искали да им запушат устите. Писаха, че датчанския футболист и той от ваксина щял да умре. Бил се ваксинирал предния ден. Аз не намерих такава информация. Може да не съм търсил достатъчно. Само ей такива информирани са.

А аз смятам, че ти не си наясно. Изобщо не си наясно какво става в България и затова се палиш и спориш с мен. И за това ти пиша, че си в Англия. Защото имаш впечатления от там, а аз всеки божи ден знам какво става ТУК И СЕГА. В България, не във Великобритания

Ти явно гледаш, но не виждаш. Слушаш, но не чуваш. Аз затова спрях и да пиша вече в тази тема. Щото 100 пъти съм обяснявал за такива като теб. И сега ще обясня за 101-и път. Проблемът не е в липсата на информация (но ти понеже не си тук, няма как да го знаеш). Показваха по телевизията дори рентгенови снимки на увреден бял дроб от вируса.

Има всякаква информация и тя дори е прекалено много. А хората не са дебили и олигофрени та да се налагат безкрайни обяснения.

ПРОСТО СЕ ВОДИ АКТИВНА КАМПАНИЯ В ОБЩЕСТВОТО И МЕДИИТЕ, ПРОТИВ.Това можеш ли най-сетне да го разбереш или не? Води се АКТИВНА, КООРДИНИРАНА КАМПАНИЯ против всичко. Против маски, против ваксини, дори за това, че нямало такъв вирус. Тази АКТИВНА КАМПАНИЯ си има своите КУКЛОВОДИ, които дърпат конците от тъмното. Наясно ли си с това? Или нищо не ти е ясно. Неслучайно не разбираш въпроса ми, има ли в Англия среди, които водят подобна активна, добре координирана кампания. Както е тук в бегето. Ама как да разбереш въпроса ми, като ти просто не разбираш какво става тук, при нас.

02.07.21
23:50

казано от Миро на 02.07.21, 23:20:

казано от Nev на 02.07.21, 09:25:

А аз смятам, че ти не си наясно. Изобщо не си наясно какво става в България и затова се палиш и спориш с мен. И за това ти пиша, че си в Англия. Защото имаш впечатления от там, а аз всеки божи ден знам какво става ТУК И СЕГА. В България, не във Великобритания

Ти явно гледаш, но не виждаш. Слушаш, но не чуваш. Аз затова спрях и да пиша вече в тази тема. Щото 100 пъти съм обяснявал за такива като теб. И сега ще обясня за 101-и път. Проблемът не е в липсата на информация (но ти понеже не си тук, няма как да го знаеш). Показваха по телевизията дори рентгенови снимки на увреден бял дроб от вируса.

Има всякаква информация и тя дори е прекалено много. А хората не са дебили и олигофрени та да се налагат безкрайни обяснения.

ПРОСТО СЕ ВОДИ АКТИВНА КАМПАНИЯ В ОБЩЕСТВОТО И МЕДИИТЕ, ПРОТИВ.Това можеш ли най-сетне да го разбереш или не? Води се АКТИВНА, КООРДИНИРАНА КАМПАНИЯ против всичко. Против маски, против ваксини, дори за това, че нямало такъв вирус. Тази АКТИВНА КАМПАНИЯ си има своите КУКЛОВОДИ, които дърпат конците от тъмното. Наясно ли си с това? Или нищо не ти е ясно. Неслучайно не разбираш въпроса ми, има ли в Англия среди, които водят подобна активна, добре координирана кампания. Както е тук в бегето. Ама как да разбереш въпроса ми, като ти просто не разбираш какво става тук, при нас.

Съжалявам, продължавам да не разбирам. В едното изречение казваш, че всички са много добре информирани, а във второто, че целенасочено някой ги дезинформира, което противоречи на първото. Информация може и да има достатъчно, но майка ми не можа да я намери и не е нейна работа. Затова има държавни/ национални медии.
Ако има целенасочена кампания, пак стигаме до това което писах, че държавата/правителството трябва да я спре с всички средства.
Да обобщим. Това, което аз писах е, че държавата не си е свършила работата и голяма част от хората не са информирани. Дали са дезинформирани нарочно, дали са глупави, дали от фейсбук са се подхлъзнали няма значение. Очевадно е, че не са ?
Повече няма да си губя времето с теб, както правят и другите. Имам мускОли да правя ?

03.07.21
00:13

казано от Nev на 02.07.21, 23:50:

Съжалявам, продължавам да не разбирам. В едното изречение казваш, че всички са много добре информирани, а във второто, че целенасочено някой ги дезинформира, което противоречи на първото. Информация може и да има достатъчно, но майка ми не можа да я намери и не е нейна работа. Затова има държавни/ национални медии.
Ако има целенасочена кампания, пак стигаме до това което писах, че държавата/правителството трябва да я спре с всички средства.
Да обобщим. Това, което аз писах е, че държавата не си е свършила работата и голяма част от хората не са информирани. Дали са дезинформирани нарочно, дали са глупави, дали от фейсбук са се подхлъзнали няма значение. Очевадно е, че не са ?
Повече няма да си губя времето с теб, както правят и другите. Имам мускОли да правя ?

Ами няма и как да разбереш. След като си там няма как да разбереш какво става тук. Неслучайно във форумите критици постяват въпроса защо гласуват на изборите ни българите зад граница, след като не разбират какво става тук и хал хабер си нямат.

Да, казвам, че са много добре информирани. Стотици хора са споделяли с мен, че не желаят повече информация. Не си противореча никъде и в нищо. Ти нещо бъркаш понятията НЕИНФОРМИРАНИ ХОРА и ПРОМИТИ МОЗЪЦИ. Един човек може да бъде добре информиран, но с промит мозък. От “приятелски” кръгове, от фейсбука и това, че е голям наивник. И смята, че в интернета всеки му желае доброто ( то така телефонните измамници лъжат и старите хора).

Един промит мозък много лесно става пионка, марионетка на тоя, който му дърпа конците. Какво има толкова за разбиране? Води се кампания примерно, че Борис Джонсън е изрод, канибал, яде малки дечица, които преди това пече на шиш. И ти в никакъв случай не бива да гласуваш за него. И в един момент ти вече си напълно “убеден”, че Борис Джонсън е самият демон,сатана, дяволско изчадие. Някой ти е промил мозъка в удобна за него посока. Ако и това не можеш да разбереш, толкова по-зле за тебе.

Ти каква информация повече искаш? Да отиде един журналист при всеки българин с учебника по медицина в ръка? И му чете за вирусите и болестите? Всичко, което беше необходимо медиите и правителството го съобщиха на хората още в 2020 година. Имаше дори стотици подигравки заради което. Името Годжи нещо говори ли ти?

03.07.21
00:23

казано от Nev на 02.07.21, 23:50:

Май си превърнал и “последните мозъчни клетки в мускОли”? Нали такъв е девиза на културистите?

Как точно държава като България и нейното правителство може да спре тази бясна кампания на тъмните среди и структури? Може би с арести, присъди от по 20 години затвор, отваряне на концлагери или изпращане на остров Белене? Смъртни присъди, разстрели?

Кажи как точно правителството да спре всичко това? Ето вече има правителство на опозицията. Защо и то не успя да спре тази антикампания. Абсолютни глупости драскаш. Знаеш ли, че има ново правителство с нов здравен министър? Или и това не знаеш?

03.07.21
00:48

Хубаво си говорим тук, пълно е с умни хора, все от сой и все ваксинирани, някой по два, други по три пъти. ?

Има много ваксинирани, но преболедувалите го преди това сред тях са малко, защо се получава така?

Милиони българи доказано преболедуваха ковид, колко от тях се разболяха повторно след 6 месеца?
И преди като попитах тук отговорът беше - еди кой си много тежко го изкара втория път ? Е нали е супер опасен и няма имунитет след половин година, как така всеки втори или трети не го лепна отново?

Само Невян да не започне пак с англичаните.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1