Измъкнах се, да потренирам. Доста умора и изхвърлянето с едното гюле, възползвах се от възможността да поработя с директното връщане. Вместо стандартната тренировка, направих осем или девет кръга 5 изхвърляне/10 кофи през минута някъде. Качвам петото завъртане, кофите доста грозни ми изглеждат... :)
Мнението беше редактирано от Splash на 30.06.21 15:14.
Днес отново свободни съчинения да тествам новото оборудване, с което се сдобих неочаквано.
През десетина секунди.
Тяга с fb 10х2 /@36+36
Обръщане 10х2/@36
Изхвърляне 10х2/@20+20
Раменна преса 10х2/@20+20
TGU 1/1 с @20 (крива работа)
Мнението беше редактирано от Splash на 01.07.21 09:41.
Вчера се наложи да снимам и отиде на къде 12 часа в клечане, пълзене и като цяло без почивка. Днес кръста е на сол, едвам мърдам... Надявам се просто да е претоварен и да ме отпусне до няколко часа.
Накупих добавки и ги почвам, че издишам на тоя фронт. Освен стандартните - магнезий, цинк, витамин Д, омега и креатин, взех и няколко нови “да пробвам”. До гюлета, надали ще стигна днес.
Мнението беше редактирано от Splash на 02.07.21 10:01.
казано от Splash на 02.07.21, 09:44:
Освен стандартните - магнезий, цинк, витамин Д, омега и креатин, взех и няколко нови “да пробвам”.
Ей така се харчат едни пари - от “да пробвам”. :D
казано от Boby_ на 02.07.21, 17:12:
Ей така се харчат едни пари - от “да пробвам”. :D
Баш, баба ми казваше - “имал си, дал си” и така цъкаше с език, че винаги се чувствах б@хти прахосника с тия дъвки, които купувах заради картинките :D
Оn a happier note - кръста е пушка и пораздвижих със сивото гюле. Суинг, обръщане, клек в рак - десетина интервални двойки и толкова за днес. В офиса, няма как повече, а и не ми се напъва. Може би следващите десетина дни, ще поработя основно върху техниката, че ме чака контролно в Пловдив. След това, както обикновено, ще последва здраво натискане.
Мнението беше редактирано от Splash на 02.07.21 17:32.
Днес пак хаотично, исках да видя кое, колко и с какви тежести мога. Като цяло, бива ли да съм толкова мек ...
Въпреки всичко, ако не се контузя пак от припиране, мисля че мога да стигна до някакви прилични тежести за няколко месеца. Почнах да събирам и хоумджима :)
Мнението беше редактирано от Splash на 03.07.21 11:58.
03.07.21
13:38
Колко да си мек, веее?
Всеки път като те видя, си егати струната.
казано от Bart Simpson на 03.07.21, 13:38:
Колко да си мек, веее?
Всеки път като те видя, си егати струната.
От интервали кофи с 40 кила и двойка на 60, днес 36 почти ме сгънаха. Да не говорим, че шкембето е като още едно гюле. Наритвам се да се стягам, по-лесно няма да стане.
Остави тренировките, виждам аз, едни плажни бири в съвсем обозримо бъдеще :D
03.07.21
14:39
Отворя ли дневника виждам нов чифт гюлета, нещата излизат от контрол. ?
казано от Brown Bomber на 03.07.21, 14:39:
Отворя ли дневника виждам нов чифт гюлета, нещата излизат от контрол. ?
Дам, на там вървят работите... 28-ци и спирам!
Мнението беше редактирано от Splash на 03.07.21 14:57.
03.07.21
17:11
Бих взел и чифт жълти, веднъж че са класика, второ все ще им намериш приложение за по-специфични упражнения.
Днес почивен, но предстои доста шофиране, 15х2 тяга през 10 секунди с фг@32+@36 уж за тонизиране на задната верига, а ми дойде нанагорно. Може би, след някоя и друга седмица, като имам повече време ще си взема карта за фитнеса - малко клек и тяга преди следващия локдаун. Не би трябвало 80-тина кила да ме морят, пък били и в интервал.
Някой има ли идея, как мога да направя добра вентилация в мазе без прозорци?
Мнението беше редактирано от Splash на 04.07.21 10:38.
04.07.21
10:46
Трябва да прокараш две тръби до мазето. За да може от едното място да смуче, от другото да вкарва. Ако искаш да е с естествена тяга, тръбата от която ще влиза въздух в мазето, трябва да е ниско на сградата. А тръбата, която ще дърпа, като комин - да излиза, най-добре над билото на покрива.
За да се върти добре въздуха в мазето, тръбата от която влиза въздуха, да отива до пода, а тази, която дърпа, да почва от тавана на мазето.
За какво трябва да служи добрата вентилация?
Ще тренираш?или просто има мухъл да речем и искаш проветрение?
казано от nervak на 04.07.21, 11:38:
За какво трябва да служи добрата вентилация?
Ще тренираш?или просто има мухъл да речем и искаш проветрение?
Мисля да си направя зала и с времето да я оборудвам, има доста повече място, почти 12м2 и височина 4,5м. Обаче, мазата е в 13 етажен блок, без лесен и безболезнен достъп до повърхността. Трябва ми стабилна вентилация и въздух, за интервалите :)
Не е толкова без въздух...аз ги правих в коридора на мазето...4м на 1,20 широчина))) без грам прозорец.
казано от nervak на 04.07.21, 16:31:
Не е толкова без въздух...аз ги правих в коридора на мазето...4м на 1,20 широчина))) без грам прозорец.
Със сигурност става, но ми се иска като дълготраен проект, да си го направя като хората. Настилка, измазване, стойки, вентилация, отопление и т.н.т.
Мнението беше редактирано от Splash на 04.07.21 17:27.
Е...тогава ще си пуснеш вентилация чрез въздуховоди и въздухоотводи от най-близкия достъп.
тренировка
в СС
-6х обръщане с 2х@24/ 6х кофи с @24 - два пъти през минута
-5х обръщане с 2х@24/ 5х кофи с @24 - два пъти през минута
-4х обръщане с 2х@24/ 4х кофи с @24 - два пъти през минута
-3х обръщане с 2х@24/ 3х кофи с @24 - два пъти през минута
-2х обръщане с 2х@24/ 2х кофи с @24 - два пъти през минута
* стойки на ръце, мачкане и разтягане
Голямо мотане, докато закача тежестите ... Спирам със свободните съчинения.
Мнението беше редактирано от Splash на 06.07.21 09:51.
тренировка А
в СС
-5х тръстър 2х@24/ 5х хоризонтално набиране - два пъти през 40 секунди
-4х тръстър 2х@24/ 4х хоризонтално набиране - два пъти през минута
-3х тръстър 2х@24/ 3х хоризонтално набиране - два пъти през 40 секунди
-2х тръстър 2х@24/ 2х хоризонтално набиране - два пъти през 30 секунди
-1х тръстър 2х@24/ 1х хоризонтално набиране - два пъти през 10 секунди
Натиснах времето, добре се получи.
Мнението беше редактирано от Splash на 06.07.21 09:49.
От тия гюлета, бицагите взели че дръпнали, мазнички, но гонят 40 санта :) Още малко и ще го докарам до ниво бургаска батка.
тренировка Б
в СС
-6х обръщане с 2х@24/ 6х лег с 2х@24 - два пъти през минута и нещо
-5х обръщане с 2х@24/ 5х лег с 2х@24 - два пъти през минута
-4х обръщане с 2х@24/ 4х лег с 2х@24 - два пъти през минута
-3х обръщане с 2х@24/ 3х лег с 2х@24 - два пъти през минута
-2х обръщане с 2х@24/ 2х лег с 2х@24 - два пъти през минута
Малко сън, мудна и тегава, но все пак тренировка.
казано от Splash на 06.07.21, 15:36:
От тия гюлета, бицагите взели че дръпнали, мазнички, но гонят 40 санта :) Още малко и ще го докарам до ниво бургаска батка.
Както казват в Хасково:
-ХимикЬ....
казано от nervak на 07.07.21, 09:51:
-ХимикЬ....
Е те тогава, глей кво става :D
Тренировка В
в СС
-6х изхвърляне с 2@20/ 6х кофи с @20 - два пъти през по-малко от минута
-5х изхвърляне с 2@20/ 5х кофи с @20 - два пъти през по-малко от минута
-4х изхвърляне с 2@20/ 4х кофи с @20 - два пъти през минута
-3х изхвърляне с 2@20/ 3х кофи с @20 - два пъти през минута
-2х изхвърляне с 2@20/ 2х кофи с @20 - два пъти през минута
Тренировката с лилавите гюлета, много гладко вървят. Довечера, мисля да изпия една-две бири и да се наспя, да видим.
Днес почивен, но от сутринта си късам нервите и си го изкарах на гюлетата. Интервала мисля че го докарах до 15-тина, малко тяга с гриповете и така - kettlebell stress relieve ftw.
Мнението беше редактирано от Splash на 09.07.21 09:24.
Не искам да съм лош пророк, но с този отворен прозорец отдясно една литнала пудовка може лошо да напомни на пешеходец да ходи по-далеч от терасите :Ддддд
казано от Боян на 09.07.21, 11:17:
Не искам да съм лош пророк, но с този отворен прозорец отдясно една литнала пудовка може лошо да напомни на пешеходец да ходи по-далеч от терасите :Ддддд
Работя доста далеч от отказа, принципно внимавам и контролирам нещата и до сега гюле не съм изтървал. Все едно да ти литне щангата... Като цяло, всичко е възможно, може би ще променя посоката на размяткване.
Мнението беше редактирано от Splash на 09.07.21 11:24.
Бе аз от блеене на загрявката веднъж една 12ска изтървах... дюшемето ми напомня всеки път кат влезна в стаята.
казано от nervak на 09.07.21, 11:27:
Бе аз от блеене на загрявката веднъж една 12ска изтървах... дюшемето ми напомня всеки път кат влезна в стаята.
Дюшемето, как да е... ами някой пръст да не отиде. Избягвам да блея с гюлетата :D
казано от Splash на 09.07.21, 12:10:
казано от nervak на 09.07.21, 11:27:
Дюшемето, как да е... ами някой пръст да не отиде. Избягвам да блея с гюлетата :D
С гюле не знам ,как е.
Виктория преди 3месеца изтървала един метален диск...25ца на палеца,не е приятна гледка.
Тренировка Г
- 5х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х2@20 / набиране + силово гребане x@36/на страна - след минути
- 4х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х2@20 / набиране + силово гребане x@36/на страна - след минути
- 3х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х2@20 / набиране + силово гребане x@36/на страна - след минути
- 2х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х2@20 / набиране + силово гребане x@36/на страна - след минута
- 1х обръщане от земя, изхвърляне, тръстър х2@20 / набиране + силово гребане x@36/на страна
Много си харесвам 20-ките, точната тежест за изхвърляне+тръстър и мога да наглася почивките, да не са по един час. Гребането с 36-ца и фг ... направо се разцепих.
Днес почивен, но като знам каква свинщина и оливане ще е довечера, реших все пак да раздвижа. Тяга - двойки интервал с гриповете, след това работих по техниката на обръщане/изхвърляне, малко корем и толкова. Май няма да ям през деня.
Мнението беше редактирано от Splash на 11.07.21 09:37.
Tренировка Д
- х3
(2х@32 обръщане прав + 2х@24 обръщане от земя; кофи + 2х@24 раменна преса + лег)
четири пъти през две минути
- х2
(2х@32 обръщане прав + 2х@24 обръщане от земя; кофи + 2х@24 раменна преса + лег)
четири пъти през две минути
- х1
десет пъти през една минута
Много зор, ама снощи като думках бири и усикита, не беше. Изкарах всите кръгове, за първи път от доста време. Пънчетата, леш, толкова са го променили това заведение, б@си, България не е държава за “туристи”.
тренировка А
в СС
-5х тръстър 2х@24/ 5х хоризонтално набиране - два пъти през 40 секунди
-4х тръстър 2х@24/ 4х хоризонтално набиране - два пъти през минута
-3х тръстър 2х@24/ 3х хоризонтално набиране - два пъти през 40 секунди
-2х тръстър 2х@24/ 2х хоризонтално набиране - два пъти през 30 секунди
-1х тръстър 2х@24/ 1х хоризонтално набиране - два пъти през 30 секунди
Пот, псувни и тръстъри. Малко опити за изхвърляне с @32-ката след тренировка, взе че стана - 3/4. @36-цата, само с дясната ръка. Довечера, лицеви за чалинджЪТ :)
Мнението беше редактирано от Splash на 13.07.21 10:26.
тренировка Б
в СС
-6х обръщане с 2х@24/ 6х лег с 2х@24 - два пъти през минута
-5х обръщане с 2х@24/ 5х лег с 2х@24 - два пъти през минута
-4х обръщане с 2х@24/ 4х лег с 2х@24 - два пъти през минута
-3х обръщане с 2х@24/ 3х лег с 2х@24 - два пъти през минута
-2х обръщане с 2х@24/ 2х лег с 2х@24 - два пъти през минута
* лицеви ст - 35, стойки на ръце
Едвам станах, тренирах и свежнах. Без много зор, гледах да си направя повторенията.
Интересно нещо зачетох снощи, конкретно за гюлетата. Накратко, основния стрес при тях, не е от тежестта и върху мускулите, а върху сухожилията и меките тъкани от нетипичните движения и център на тежестта. Не са свикнали на такъв тип натоварване и докато се адаптират го отнасят те и съответно, лактите и рамената първи сгъват и то за дълго. Той Сашо за това говореше, да не се напъва и полека. Кой да слуша, колко пък ще са тежки тия гюлета, аз клякам, дърпам, бутам много повече. Да де, ама не. Ако някой чете и тепърва мисли да тренира с пудовки, килограмите не са ключа от палатката при тях, поне в началото.
Мнението беше редактирано от Splash на 14.07.21 09:22.
казано от Splash на 14.07.21, 09:17:
Той Сашо за това говореше, да не се напъва и полека. Кой да слуша..
Аз пак, и пак, да си кажа....аз го слушам ????? (отбелязвам го само в кръга на шегата ?)
* лицеви ст - 35, стойки на ръце
Пф, пък си и ги тренираш :-) Вече си дал дана за тая седмица с 5 + от миналата. Аз мисля да ги правя само веднъж седмично, във връзка с чалънджа. Което значи, т.е. ако не ги тренирам, че бързо ще приключа май :-)
казано от karfi4ka на 14.07.21, 13:42:
Той Сашо за това говореше, да не се напъва и полека. Кой да слуша..
Аз пак, и пак, да си кажа....аз го слушам ????? (отбелязвам го само в кръга на шегата ?)
То твоето живот ли е? Баси скуката. Друго си е човек, да си прави каквото му е кеф, да модифицира програми, да се контузва, да псува, да се отказва, пак да рестартира и много други неща, които те карат да се чувстваш жив ?