Димо сваля 28 кила с бой, първа смяна, стригане и глад.

Прескочи до:

12.10.21
11:35

Докато не извадя тефтера да пиша точно кое как, не мога да съм сигурен. Като ходих по ком-емине ядях основно вечер и то не много и като се прибрах след 6 дни, не бях свалил почти нищо. Но в последващите дни започнах да свалям и мисля свалих 2-3 килограма, при положение че се храних повече, а не тренирах. Това го забелязах със сигурност, обаче знанията са ми по-малко, за да знам какво се случва. Затова че най-добре да записвам, за да не се получават съчинения.  Може и да го направя за някакъв период от време.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.10.21 11:36.

12.10.21
11:36

Ама разбира се че и качването и свалянето не са линейни. Давал съм много примери с изследвания които казват точно това. Както и съм давал изследвания че не всяко тяло и в не всеки период усвоява еднакво храната - два за негри и едно за западни бели хора. Там казват че до 30% може да има разлика в усвояването на калории от храната (както казваш - отиват в кенефа). Но това не отменя генералната сметка в която се опитват да ме убедят - че няма значение колко ядеш, само ако се готвиш за маратон и ще се изпилиш. Просто не е вярно това. Основната връзка е обратна - като се готвиш за маратон, ти искаш да си лек и си ограничаваш храната.

12.10.21
11:41

Всичките хора които познавам и които започнаха да бягат, отслабнаха, без да искат да го правят целенасочено. Каква е причината, просто според натренирването, започваш да си качваш натоварването и съответно гориш повече калории. Тази дама ако “тренира” само за да избяга маратона, естествено че ще е дебела, те обикновено тези хора дори и не тренират. Правят го само за много кратко време, прохождат го, после пак ядене и пиене без тренировки. Ако тренират постоянно, ще отслабнат.
Ти ако тренираш по тази програма, която я показа + още физическо натоварване, едва ли ще бъдеш дебел :) Ама не само за маратона, а постоянно. Ти май не си и дебел, та не знам защо се слагаш в това число. Айде сега кажи дали имаш дълги прекъсвания в тренировките и после отново да влизаш във форма обратно и да се връщаш към рутината ?

Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.10.21 11:43.

12.10.21
11:45

Едно е 110кг. лоена топка, която се раздвижва 3-4 пъти седмично в залата,а през останалото време няма почти никаква физическа активност,друго 90-100 кг. само мускули (като Мусаши-то) активно трениращ всеки ден,нали?
Калории,формули, сметки и накрая никаквата.

12.10.21
11:45

казано от Joe Musashi на 12.10.21, 11:30:

И не,няма да стана картотекиран олимпиец, но за разлика от теб ги ползвам за критерий за натренираност и се опитвам да ги гоня като енергоразход. И има изпилени стронгмени. И защо не са по петстотин кила, след като са в калориен излишък?а са само между 130 и 190?

Аз винаги съм знаел че съм на правилното място във форума за мотивация от топ ниво. Стъпил на раменете на гиганти.

И има изпилени стронгмени. И защо не са по петстотин кила, след като са в калориен излишък?а са само между 130 и 190?

изпилени са тея, дето им е важно да изглеждат добре като Бьорнсон и които си казват колко и какво ядат. Бьорнсон също си смята калориите. Яде по 10 000 Ккал на ден в активен период. Фелпс яде по 12 000 Ккал и плува по 5 минимум часа на ден. Ти можеш ли да плуваш 5 часа всеки ден? Или да бягаш 5 часа всеки ден? За дебелите стронгмени предполагам също си смятат калориите и им е важно да не са 500 кила, щото трябва да се носят тея сланини.

12.10.21
11:52

казано от kaloyan на 12.10.21, 11:41:

Всичките хора които познавам и които започнаха да бягат, отслабнаха, без да искат да го правят целенасочено. Каква е причината, просто според натренирването, започваш да си качваш натоварването и съответно гориш повече калории.

Моите пък познати и директни наблюдения са точно обратните. Хората, които имат проблеми с килограимте и искат да тренират за дълги бягания си налагат съзнателно ограничения в храната за да свалят килограми, защото има ясна и доста правопропорцинална зависимост от това колко килограма си и колко по-бързо можеш да бягаш. За всеки килограм, който свалиш, на същите мускули и натренираност си сваляш времето с 3 сек за километър за килограм. Или половин минута за 10 км. Или 2 минути за маратон. Хората са го смятали, смятали, пробвали...

казано от kaloyan на 12.10.21, 11:41:

Ти ако тренираш по тази програма, която я показа + още физическо натоварване, едва ли ще бъдеш дебел :) Ама не само за маратона, а постоянно. Ти май не си и дебел, та не знам защо се слагаш в това число. Айде сега кажи дали имаш дълги прекъсвания в тренировките и после отново да влизаш във форма обратно и да се връщаш към рутината ?

Еми дебел съм. За мен си съм дебел. И за маратонско бягане съм дебел.
Имам разбира се дълги прекъсвания. Веднъж 3 месеца. И сега година и половина. Това генерално. А иначе за целенасоченото бягане - там имам много повече и по-дълги прекъсвания.

12.10.21

казано от doni dimitrov на 12.10.21, 11:19:

А ти дори четох в дневника ти,че смучеш бца между сериите за възстановяване.

Защо, не е ли ок така. Просто си го пия вместо вода, когато ожаднея. Нали уж за ефект /дали има такъв, но все пак/ можело да се приема преди, след и по време на трена. Аз реално го пия по време на заниманията.

12.10.21

казано от Димо на 12.10.21, 11:36:

Ама разбира се че и качването и свалянето не са линейни. Давал съм много примери с изследвания които казват точно това. Както и съм давал изследвания че не всяко тяло и в не всеки период усвоява еднакво храната - два за негри и едно за западни бели хора. Там казват че до 30% може да има разлика в усвояването на калории от храната (както казваш - отиват в кенефа). Но това не отменя генералната сметка в която се опитват да ме убедят - че няма значение колко ядеш, само ако се готвиш за маратон и ще се изпилиш. Просто не е вярно това. Основната връзка е обратна - като се готвиш за маратон, ти искаш да си лек и си ограничаваш храната.

Ти сам се обори тук.
Вземи един вид животно.
Него не го интересува как изглежда.
Постави го в различни условия.
И ще видиш разликата.

12.10.21
11:55

Оня ден една колежка вика: ама ти не си дебел, ти си як. Викам благодаря ти дарлинг, много си мила. Наистина по балканските стандарти даже не съм дебел, ама като се погледна в огледалото или като облека риза по мен, или като почна да тичам - дебел съм си. Не е ОК така.

12.10.21
11:57

казано от doni dimitrov на 12.10.21, 11:52:

Ти сам се обори тук.
Вземи един вид животно.
И ще видиш разликата.

Какво съм се оборил, като тук си говорим за мислещи хора, как корелира това с животните?
И има изследвания, че животните поставени в огромен калориен излишък също не усвояват напълно приетите калории. Механизма е подобен.

12.10.21
11:57

казано от Димо на 12.10.21, 11:45:

И не,няма да стана картотекиран олимпиец, но за разлика от теб ги ползвам за критерий за натренираност и се опитвам да ги гоня като енергоразход. И има изпилени стронгмени. И защо не са по петстотин кила, след като са в калориен излишък?а са само между 130 и 190?

Аз винаги съм знаел че съм на правилното място във форума за мотивация от топ ниво. Стъпил на раменете на гиганти.

И има изпилени стронгмени. И защо не са по петстотин кила, след като са в калориен излишък?а са само между 130 и 190?

изпилени са тея, дето им е важно да изглеждат добре като Бьорнсон и които си казват колко и какво ядат. Бьорнсон също си смята калориите. Яде по 10 000 Ккал на ден в активен период. Фелпс яде по 12 000 Ккал и плува по 5 минимум часа на ден. Ти можеш ли да плуваш 5 часа всеки ден? Или да бягаш 5 часа всеки ден? За дебелите стронгмени предполагам също си смятат калориите и им е важно да не са 500 кила, щото трябва да се носят тея сланини.

точно това е, предполагаш си разни неща. Иначе, аматьорския спорт е по-близо до професионалния , отколкото предполагаш.ето например Колев, дето би времето за гребния маратон на гребец, там,забравих колко беше, но му е като на гребци състезатели, а той е кросфитър, аматьор и над 40. Иван денисов, шампиона на гиревой спорт прави 101 суинга до вертикал с 32кг, аз съм правил най много 80, живот и здраве ще го настигна. Често смятам обема и мощността на тренировките на кросфит състезатели, и се опитвам да ги имитирам.(далеч не винаги успешно) действа ми мотивиращо. Забравих да спомена, че общата натренираност ти вдига и ежедневния извънтренировъчен разход, движенията ти са по-енергични, броя им е по-голям,желанието за движение е по-голямо и тн.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 12.10.21 12:00.

12.10.21
12:05

казано от Димо на 12.10.21, 11:57:

Ти сам се обори тук.
Вземи един вид животно.
И ще видиш разликата.

Какво съм се оборил, като тук си говорим за мислещи хора, как корелира това с животните?
И има изследвания, че животните поставени в огромен калориен излишък също не усвояват напълно приетите калории. Механизма е подобен.

Корелира,как да не корелира.
Като не са мислещи ,защо се променят?

12.10.21
12:06

казано от Joe Musashi на 12.10.21, 11:57:

Забравих да спомена, че общата натренираност ти вдига и ежедневния извънтренировъчен разход, движенията ти са по-енергични, броя им е по-голям,желанието за движение е по-голямо и тн.

Точно това е истината!
Затова дадох примера по-горе.

12.10.21
12:07

Ма то и ти предполагаш. Да не си ги питал дебелите стронгмени по колко точно ядат и защо не са по 500 кила? Само че твоето предположение е че някаква митична сила ги държи в оптимални килограми от самосебеси, а в моето няма мистика и че си броят калориите и си ограничават храната, щото не искат да са 500 кила лоени топки.

12.10.21
12:08

казано от Гюлето на 12.10.21, 12:06:

казано от Joe Musashi на 12.10.21, 11:57:

Забравих да спомена, че общата натренираност ти вдига и ежедневния извънтренировъчен разход, движенията ти са по-енергични, броя им е по-голям,желанието за движение е по-голямо и тн.

Точно това е истината!
Затова дадох примера по-горе.

Аз пък ще ти дам научно изследване, което показва точно обратното - че ако си изразходил много енергия в движение, тялото ти компенсира като те прави по-обран като енергия през останалата част от деня.

12.10.21
12:11

казано от doni dimitrov на 12.10.21, 12:05:

Ти сам се обори тук.
Вземи един вид животно.
И ще видиш разликата.

Защото имат инстинкти.
И това “постави го в различни условия” е много условно. Дай конкретно за кое условие говориш и каква ще е разликата според теб с която съм се оборил? Ако ги оставиш без храна животните почват да слабеят и накрая умират. Същото и с хората. Не се адапрират някакси да живеят без храна.

12.10.21
12:13

Димо , конкретно за моето хранене - приемам средно на ден между 4000- 4500 кк на седмична база . Има дни , в които ям и по - малко 3000 кк. . Има дни в които ям 6000-7000 кк. Конкретно вчера беше от тези дни с по- малкото калории. Въпреки, че в крем карамела жената слага почти по кило захар, че аз харесвам много сладко и че изядох почти цял пакет спагети с много сметана. Миналият ден обаче в едно от храненията съм  изял почти цяла пица намазана с майонеза, в направата на която е използвано между 400-500 мл. олио. Иначе дневно горя доста повече от 500-600кк.

12.10.21
12:17

Еми 4000-4500 на ден звучи логично. И сигурно гориш по повече от 500-600 Ккал, Аз казвам за 1 час примерно с ходене в планината колко се гори. Ако си го бягал вече е 1000 Ккал. Или ако е било 2 часа - това отива вече на 2000 Ккал. Нищо чудно че поддържаш на 4500 средно на ден.

12.10.21
12:19

казано от Димо на 12.10.21, 12:17:

Еми 4000-4500 на ден звучи логично. И сигурно гориш по повече от 500-600 Ккал, Аз казвам за 1 час примерно с ходене в планината колко се гори. Ако си го бягал вече е 1000 Ккал. Или ако е било 2 часа - това отива вече на 2000 Ккал. Нищо чудно че поддържаш на 4500 средно на ден.

Лошото е, че моето тегло не е за поддържане , а за сваляне :)

12.10.21
12:23

Ей за това говорех - ето че и Ванката казва че нормално може да изяжда 7000 Ккал на ден, ама има и дни с много по-малко и накрая средно за седмицата е 4000-4500. Щото не е маняк като теб Веско да яде всеки ден едно и също. :)
А ти Ванка, защо някой ден ядеш 3000, а някой ден ядеш 7000 ? Толкова храна има само, или ядеш до ситост и вече не ти се яде, или съзнателно се ограничаваш в количеството в даден момент защото не искаш да си дебел?

12.10.21
12:23

Лично аз, нямам нужда от изследването на някой си,наблюдавал поведението на бели мишки в аквариум?
Предпочитам  уроците от ” живия живот ” .

12.10.21
12:26

казано от Димо на 12.10.21, 12:11:

казано от doni dimitrov на 12.10.21, 12:05:

Ти сам се обори тук.
Вземи един вид животно.
И ще видиш разликата.

Защото имат инстинкти.
И това “постави го в различни условия” е много условно. Дай конкретно за кое условие говориш и каква ще е разликата според теб с която съм се оборил? Ако ги оставиш без храна животните почват да слабеят и накрая умират. Същото и с хората. Не се адапрират някакси да живеят без храна.

Кое е много условно?
Кочина??
Степта,савана,впряг,състезания,работа.
На едно животно може да се докарат всички човешки болести и състояния.

12.10.21
12:29

казано от Гюлето на 12.10.21, 12:23:

Лично аз, нямам нужда от изследването на някой си,наблюдавал поведението на бели мишки в аквариум?
Предпочитам  уроците от ” живия живот ” .

С хора е изследването, но да - извода за мен е същия. За тва говоря - аз очаквам тук да е храм на фитнес науката и просветлението, а то повече прилича на бро-сайънс от кварталния фитнес. Ама то не е чудно де. Добре наблюдаван феномен е.

12.10.21
12:33

Щом обичаш науката гледай някоя лекция на Робърт Саполски.
Ама и той има много практически опит в дивата природа.
Дейба и таз практика.
На сухо и топло не става май..

12.10.21
12:39

Мен ме подразни “бягай маратон и щеш нещеш ще се изпилиш”, което е грешно на няколко нива. Първо е снизходително и пренебрежително, второ изобщо не е фактически вярно. Да, супер е да бягаш дълги дистанции за енергоразход (и тоя спор съм го водил тук и пак ми се даваха за аргументи някакви митични сили на щангите и анекдотични примери със старите борци дето ядели всичко и седяли нацепени без да бягат), но не го ли съчетаеш с ограничения в приема на калории, няма как да отслабваш.

12.10.21
12:40

казано от doni dimitrov на 12.10.21, 12:33:

Щом обичаш науката гледай някоя лекция на Робърт Саполски.
Ама и той има много практически опит в дивата природа.
Дейба и таз практика.
На сухо и топло не става май..

И практиката по никакъв начин не противоречи на теорията. Само алогичните съждения на база на лични преживявания и опит, които не са измерими и затова не могат да са обективни - те могат да противоречат на теорията, но за мен обяснението кой бърка е ясно.

12.10.21
12:52

Аз пък забелязах нещо при мен, което противоречи на науката уж за изгорени калории и отслабване при такъв малък енергоразход/и явно е така/, но незнайно защо-има ефект в моя случай. И нещата не са инцидентни, т.е. да съм в някаква заблуда, тъй като го пробвах 5-6 пъти. Става дума за “”“йогата която правя”“” и която е в рамките на 15-20 мин., но когато имам да кажем 2-3 занимания в поредни дни /и в които съм нямал посещение на зала, не съм ограничавал някак осезаемо храната и т.н., та да кажеш повишен енергоразход, на който не съм обърнал внимание/, килата веднага с едно или повече надолу след това, а талията на сантиметри също пада, дори и с малко. Може да е защото още не съм свикнал и тялото някак да реагира, а в дългосрочен план тази реакция да спре, но ей го резултата. И става дума най-вече за тип йога, където позите се задържат повече. Е, повече повече, 30-40-50 сек. Не е като стил ащанга примерно, където е по-бързо и динамично. Там не съм забелязал разлика в кг. ми.

Дони, не каза нищо за БЦАА, дето те питах по повод, че съм го пиел по време на трена.

Що се касае до форума, и аз когато за първи път се регнах, бях с очаквания за позинги, гъзурене, та толкоз ми е ръката на еди колко си мазно, та онолкоз ми е талията и т.н. А то вдигнал ми 10х100 раменна преса на лично тегло 75-80 кг............голема работа :-)))))))))))))

12.10.21
12:55

казано от Dydo на 12.10.21, 12:52:

Аз пък забелязах нещо при мен, което противоречи на науката уж за изгорени калории и отслабване при такъв малък енергоразход/и явно е така/, но незнайно защо-има ефект в моя случай. И нещата не са инцидентни, т.е. да съм в някаква заблуда, тъй като го пробвах 5-6 пъти. Става дума за “”“йогата която правя”“” и която е в рамките на 15-20 мин., но когато имам да кажем 2-3 занимания в поредни дни /и в които съм нямал посещение на зала, не съм ограничавал някак осезаемо храната и т.н., та да кажеш повишен енергоразход, на който не съм обърнал внимание/, килата веднага с едно или повече надолу след това, а талията на сантиметри също пада, дори и с малко.

Еми ти си открил явно Светия Граал за себе си. Правиш всеки ден по 15 минути йога, буташ по 1 кило и по 1 см от талията и след месец си сменяш целия гардероб.

12.10.21
12:55

казано от Димо на 12.10.21, 12:23:

Ей за това говорех - ето че и Ванката казва че нормално може да изяжда 7000 Ккал на ден, ама има и дни с много по-малко и накрая средно за седмицата е 4000-4500. Щото не е маняк като теб Веско да яде всеки ден едно и също. :)
А ти Ванка, защо някой ден ядеш 3000, а някой ден ядеш 7000 ? Толкова храна има само, или ядеш до ситост и вече не ти се яде, или съзнателно се ограничаваш в количеството в даден момент защото не искаш да си дебел?

Димо ограничавам се , но все по - рядко и по- малко. Мисля, че се движа достатъчно за да не следя храната под микроскоп . Иначе много зависи от обстоятелства - мога да се чувствам сит и на 3000 кк , може да съм гладен и на 5000. Примерно вчера цял ден бях в движение и седнах да ям около 21 часа . Коремът ми се беше свил и като хапнах спагетите и крем карамела и ми стана тежко. Затова пък днес сигурно след час два ще направя първото хранене и после още едно или две и отидоха калориите .  Приемам повече калории , защото изразходвам доста енергия . Ако не се движа и приемам толкова калории ще качвам килограми ударно. Няма как да свалям, ако приемам повече , отколкото изразходвам . Математиката си е математика, но лично според мен има и някои относителности , които променят точността на сметките( начин на хранене, видове натоварване и и действието на същите върху метаболитните процеси в тялото и прочие ).

Мнението беше редактирано от I`M на 12.10.21 12:57.

12.10.21
12:57

казано от I`M на 12.10.21, 12:55:

казано от Димо на 12.10.21, 12:23:

Димо ограничавам се

Тенкю. Ай рест май кейс.

Мнението беше редактирано от Димо на 12.10.21 12:58.

12.10.21
12:58

казано от Димо на 12.10.21, 12:39:

Мен ме подразни “бягай маратон и щеш нещеш ще се изпилиш”, което е грешно на няколко нива. Първо е снизходително и пренебрежително, второ изобщо не е фактически вярно. Да, супер е да бягаш дълги дистанции за енергоразход (и тоя спор съм го водил тук и пак ми се даваха за аргументи някакви митични сили на щангите и анекдотични примери със старите борци дето ядели всичко и седяли нацепени без да бягат), но не го ли съчетаеш с ограничения в приема на калории, няма как да отслабваш.

Може би и ти разбираш грешно. Когато започнеш да тренираш сериозно и най-вече подчертавам сериозно без прекъсвания, хранителния ти режим също се промения. И само да ти кажа че това е не защото ти си го преценил, а самите тренировки го изискват. Само елетните спортисти винаги го правят въпреки тяхното желание.

12.10.21
13:06

казано от kaloyan на 12.10.21, 12:58:

Когато започнеш да тренираш сериозно и най-вече подчертавам сериозно без прекъсвания, хранителния ти режим също се промения. И само да ти кажа че това е не защото ти си го преценил, а самите тренировки го изискват. Само елетните спортисти винаги го правят въпреки тяхното желание.

Еми не знам какво според теб означава да тренираш сериозно. За мен си съм тренирал сериозно. От “близо до умиране след бягане 5К” до “няколко полумаратона в сезона” в рамките на една година, поне за моя аршин си е доста сериозен напредък, постигнат с доста усилия и постоянство. И пак казвам, че само с бягане не става. Първия си полумаратон го бягах повече килограми, отколкото като почнах да тренирам за него, за съжаление. После видях че не е ОК така и си наложих да огранича храната и да поотслабна. Изобщо не съм отслабнал автоматично. Ама може проблема да е в мен, аз не се равнявам по световните шампиони, нямам такива амбиции.

12.10.21
13:14

казано от Димо на 12.10.21, 12:55:

Еми ти си открил явно Светия Граал за себе си. Правиш всеки ден по 15 минути йога, буташ по 1 кило и по 1 см от талията и след месец си сменяш целия гардероб.

Е както казах, ако го има това и не е заблуда /а кантара и сантиметъра не заблуждават.......освен да има други фактори, които не са отчетени, ама пък на няколко пъти се случва и то при не чак добро хранене/, сигурно ще е краткотрайно във времето.
Иначе аз йогата я следвам само от към физическата част, т.е. общо взето гимнастика. Другите постулати нещо не са моите.

12.10.21
13:17

Разбира се че не става само с бягане, даже е грешно. Винаги трябва да са съчетани тренировките. А умирането на 5к е една сериозна предпоставка за претрениране и пренатоварване на нервната система. И аз съм го правил и не е правилно. Въпроса е да може да си вършиш работата, да не страдаш от контузии и да си в движение постоянно. Ако прекъсваш защото си направил полумаратон или каквото и да е е  грешно. Както сега на маратона, хората го бягат контузват се и спират за 1-2 седмици. Това е много грешно също. Бягаш маратон, и на другия ден тренираш силово без да се напъваш, на другия ден продължаваш пак с леки бягания, пак работа , после пак силови и тн ..

12.10.21
13:20

казано от Dydo на 12.10.21, 13:14:

казано от Димо на 12.10.21, 12:55:

Е както казах, ако го има това и не е заблуда /а кантара и сантиметъра не заблуждават.......освен да има други фактори, които не са отчетени, ама пък на няколко пъти се случва и то при не чак добро хранене/, сигурно ще е краткотрайно във времето.
Иначе аз йогата я следвам само от към физическата част, т.е. общо взето гимнастика. Другите постулати нещо не са моите.

Уогата е много добра за разтоварване на тялото и превенция на контузии, ако не следваш философията. Аз също правя такива неща и те са ми възтановяването.

Но съм съгласен, че за хора които страдат от лакомия, е нужно специално внимание върху този процес и съответно рестрикции, или поне осъзнаване на процеса на лакомията и какво го причинява и защо трябва да се избягва.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 12.10.21 13:22.

12.10.21
13:22

казано от Димо на 12.10.21, 00:45:

Ай стига ти с глупостите. Колко са пенсионерите, които могат да вървят 100 километра? Дядо ти може ли? А баща ти? Не било нищо. Айде - покажи ми че е нищо. Тук хората масово тренират. И някои си пишат и крачките. 100 киломтра са 150 000 крачки за деня. Покажи ми някой дневник в който има поне веднъж някой да е написал 150 000 крачки. Каквото чета хората викат: утрепах се от ходене - 30 000 крачки. 5 пъти по-малко.

Едно време хората ходеха много, особено пък пенсионерите по излети и походи. Нормално ходеха и доста повече пеш из града по обясними причини. По същите обясними причини сега вече не го правят.
Аз примерно не водя много активен живот, но средно на ден имам 8-10 км. Тръгна ли да обикалям цял ден по улиците, както съм го правил преди - поне двойно на тези километри. Вече не ходя и по планините, няма кога. Преди години на преходи съм правил и по около 70 км за ден - от село Манастир до малко след КЦМ-то.
А относно на Мусашито 8000-те калории - да, толкова някъде трябват на състезател с 24 часа тренировки на седмица. Малко нагоре, малко надолу, зависи от теглото...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.10.21 13:32.

12.10.21
13:23

Приемаш 2000 кал. ,тежиш 75кг., без да спортуваш.
Започваш да спортуваш 4 пъти седмично (бягане,колело, тежести,бокс,борба,джудо....), продължаваш да приемаш СЪЩИТЕ калории.
Какво ще стане :
а) отслабваш
б) няма промяна
в) напълняваш

п.п. Досега никога,ама никога НЕ съм чувал и виждал,някой лекар някога да каже или напише:
Отслабни,за да може да тренираш/спортуваш.
А ,точно обратното!

12.10.21
13:27

казано от kaloyan на 12.10.21, 13:20:

Уогата е много добра за разтоварване на тялото и превенция на контузии, ако не следваш философията. Аз също правя такива неща и те са ми възтановяването.

Те не един или двама сигурно от форума практикуват, но или го намират за незначително, за да го описват или нещо ги притеснява.............да не им кажат нещо женчовци, това онова.
Иначе ползите някъде са почти мигновени-ето например, когато е трябвало да сменям луничките някъде по осветлението, нещо се закучат нещата, това седене с повдигнати ръце повече време направо ме изтормозваше. Скоро сменях около 10-ина лунички общо в апартамента и такава лекота имах навсякъде и липса на каквото и да е напрежение-нищо общо с предишното ми състояние. Пък аз така или иначе след зала, а и не само никога не разтягам, та това нещо работи и в тази посока относно мускулатурата, стави други части на тялото.

12.10.21
13:32

Изглежда,без да знае нормално трудовият човек прави неща от йогата.

12.10.21
13:32

казано от kaloyan на 12.10.21, 13:17:

Разбира се че не става само с бягане, даже е грешно. Винаги трябва да са съчетани тренировките. А умирането на 5к е една сериозна предпоставка за претрениране и пренатоварване на нервната система.

Не бе човек, аз толкова си можех. Бях в ужасна форма за кардио и успях да избягам 5К едва-едва с усилие на волята и намаляване няколко пъти на скоростта за средна скорост сигурно 8 минути за км и то на пътека (винаги е малко по-лесно) и имах сърцебиене докато бягах на моменти и накрая като ги минах тея 5К щях да падна - краката не ме държаха. Залитнах слизайки от пътечката. Толкова зле съм бил с кардиото. С целенасочено трениране по програма за полумаратон след 4 месеца избягах 21 КМ и до края на сезона избягах още няколко полумаратона. Това ми беше напредъка. И си го броя за сериозно трениране. И не отслабнах докато не почнах да се ограничавам нарочно с храната. Даже надебелях за тея 4 месеца от началото до първия полумаратон.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1