Коронавирус в България

Прескочи до:
GG

22.10.21
12:55

Ваксината какво прави, освен че кара тялото да произвежда антитела? А това, че преболедувалите боледуват повторно по-малко отколкото ваксинираните? Аз няма против ваксината. Просто не виждам смисъл да се ваксинирам, щом съм го преболедувал и изградил имунитет по естрствен път. И явно по-траен. Да се имунизиран ей така, щото е без пари или щото така казал някъв, дето техните го търсят да го бият?:)) Айде няма нужда.
А от риска от миокардит от рнк ваксините? Или пък евентуално няколко дни общо неразположение. Защо да си го причинявам?
Ваксинирайте си и ходете на работа? Куга? След 6 седмици?
20% ваксинирани и ще ми поставят такива условия.

Bart Simpson

22.10.21
13:38

От днес в Замунда-едно банана, струва два банана:

22.10.21
14:13

Как стоят нещата с фитнесите, ако днес отида ще ме върнат, защото нямам зелен сертификат?

22.10.21
14:16

казано от Ice Mountain на 22.10.21, 14:13:

Как стоят нещата с фитнесите, ако днес отида ще ме върнат, защото нямам зелен сертификат?

Не би трябвало - нали уж дадоха отсрочка до другата седмица? Или аз поне така чух - обърках се вече.

22.10.21
14:20

еми дано, към 18;00 ще си пробвам късмета, пък другата седмица на лостовете и на стадиона тичане.

22.10.21
14:21

казано от Gogo на 22.10.21, 12:55:

Ваксината какво прави, освен че кара тялото да произвежда антитела?

Прочети текста, който пуснах, за да не преразказвам. Там точно и ясно е обяснено какви са разликите между антителата.

А това, че преболедувалите боледуват повторно по-малко отколкото ваксинираните?

Източник?

Аз няма против ваксината. Просто не виждам смисъл да се ваксинирам, щом съм го преболедувал и изградил имунитет по естрствен път. И явно по-траен. Да се имунизиран ей така, щото е без пари или щото така казал някъв, дето техните го търсят да го бият?:)) Айде няма нужда.

Втори път - прочети текста. Според проучванията най-силен имунитет се изгражда след единична доза при преболедувал - това ти е шансът да си по-добре защитен от тези, които не са го изкарали, а само са се ваксинирали. Сега не си.

А от риска от миокардит от рнк ваксините? Или пък евентуално няколко дни общо неразположение. Защо да си го причинявам?

Шансът от миокардит какъв е знаеш ли? По-малък, отколкото да попаднеш днес в катастрофа. Неразпололожението е вероятно, да.

Ваксинирайте си и ходете на работа? Куга? След 6 седмици?
20% ваксинирани и ще ми поставят такива условия.

Тази мярка със сертификатите може да работи, само ако има критична маса ваксинирани, иначе е безумие. Няма как да се навакса с 80% неваксинирани за няколко седмици. С това съм съгласен.

GG

22.10.21
14:55

Рускът от миокардит на едни място пише от 1 до 5 на 100 хил. На друго 450 на 1 млн.

Швеция ( и Финландия мисля) забрани рнк за тези след 1991 г.

22.10.21
21:52

?

22.10.21
22:00

казано от Brown Bomber на 22.10.21, 21:52:

?

И актрисата, и продуцента, и режисьора, дейба.. ??

Bart Simpson

22.10.21
23:44

Знаете ли, че забелязвам, че много хора ги е срам да кажат, мен ме е страх от ваксината, не и вярвам, защото се чувстват малко като в новите дрехи на царя.
Това, че не сме достатъчно компетентни, защото не ни е работа, но като всяко същество от пещерите ,до небостъргачите имаме притеснение от ново, непознато, не ни прави по-лоши.
Аз съм откровен и притеснен от ваксината и не се не-ваксинирам заради общото извинение-изкарах го имам анти тела, а защото откровено ме притеснява и не ме е срам.

GG

22.10.21
23:59

Абе, статистически е ясно, че са малцинство ваксинираните. Така че - много сме, силни сме. :Д

Не могат да ни излъжат. Толкова много балами има по света, но ние сме стара държава и мислеща нация и ще оцелеем. :Д

Шегата настрана. Ама досега един неваксиниран не съм видял да убеждава някой да се ваксинира. Турят му иглата и се почва... :Д Ta от тази гледна точка, ме е страх да се ваксинирам. - е това вече извинение. Но това, че нямам нужда, не е.

п.с.: Миро го видях, че само лайква засега. Нещо се подготвя.

Мнението беше редактирано от gggddd на 23.10.21 00:17.

23.10.21
00:56

Айдееее... още един доцент полудя като Мангъра....

Фейсбук линк

Мнението беше редактирано от zvvsip на 23.10.21 00:57.

23.10.21
10:04

казано от Gogo на 22.10.21, 23:59:

досега един неваксиниран не съм видял да убеждава някой да се ваксинира. Турят му иглата и се почва... :Д

Не си прав, аз агитирам за ваксините - дори точно в тази тема - много отпреди да се ваксинирам.

Но не е учудващо ако са сравнително рядко случаите. Най-лесния въпрос от някой, който не вярва във ваксините би бил: “ам ти като много знаеш, що не си се ваксинирал а? Искаш само нас да прецакаш, а ти да не се ваксинираш.” Дори пак в тази същата тема Васко ми каза много да не се обяснявам докато не си ваксинирам децата, щото не е предполагал че са ваксинирани.

23.10.21
10:38

Всеки със страховете си.

Интервю по македонска телевизия (четете си го с македонски акцент)

Bart Simpson

23.10.21
11:07

казано от Димо на 23.10.21, 10:04:

досега един неваксиниран не съм видял да убеждава някой да се ваксинира. Турят му иглата и се почва... :Д

Не си прав, аз агитирам за ваксините - дори точно в тази тема - много отпреди да се ваксинирам.

Но не е учудващо ако са сравнително рядко случаите. Най-лесния въпрос от някой, който не вярва във ваксините би бил: “ам ти като много знаеш, що не си се ваксинирал а? Искаш само нас да прецакаш, а ти да не се ваксинираш.” Дори пак в тази същата тема Васко ми каза много да не се обяснявам докато не си ваксинирам децата, щото не е предполагал че са ваксинирани.

Факт и вчера го коментирах със съфорумец, че адски много ме изненада с това.
И не съм казал да не се обясняваш.

23.10.21
11:25

Не съм запомнил точно думата, смисъла беше такъв.

23.10.21
11:54

Не могат да ни излъжат. Толкова много балами има по света, но ние сме стара държава и мислеща нация и ще оцелеем. :Д

Зависи как го погледнеш. България и Румъния сме контролната група.

Мнението беше редактирано от Димо на 23.10.21 11:54.

23.10.21
14:18

Димо, ти защо въобще гледаш такива постове.

Виж какво нещо е. Нали казаха че евреите управляват света. Е виж какво стана там. Още преди в европа да има ваксини, там се бяха ваксинирали 80 процента. Следи после нататък как е . В момента почти всички страни развити са с над 90 процента ваксинация….

Та аз питам защо хората които говорят за конспирации, евреи и не знам какво си, не погледат от същия ъгъл спрямо ваксините? Както винаги ние ли сме най-умни и най-можещи в цял свят?

Донякъде разбирам хората, това е едно последствие от сриването на обществото, образованието и науката. В резултат на това доверието е тотално сринато спрямо институции и лидери. Да не говорим за политици. Не може хора , доказано престъпници да те управляват, да са начело на така важни сектори, да има тотална корупция и в същото време същите тези да излязат и да ти кажат “ваксинирайте се” Нямя как да стане и на практика ср вижда. Затова че най -добре е да има разделение и тук в този форум се вижда идеално.

GG

23.10.21
14:53

казано от Димо на 23.10.21, 10:04:

Шегувах се. :д

Иначе да, и аз ако исках да се ваксинирам, бих агитирал първо другите да се ваксинират, да видя кво що. хаха

Нещо огелпих настройките на ublock и някои неща взеха да ми се губят във форума. Спрях го и гледам отдолу това на прикачената картинка. Та страх ме хвана да цъкна, да не видя и там - Ваксинирай се! :Д

Мнението беше редактирано от gggddd на 23.10.21 14:59.

23.10.21
16:12

Аз пък току що се връщам от обиколка на 3 пункта за ваксинации през почивните дни около нас и греда - опашки за ваксини. В системата за регистриране на ваксинация пък ми дава първа възможна дата на 29-ти октомври. То сега човек и да иска да се ваксинира, се получава като при подновяване на личните документи в София. Ще правя нов опит в понеделник. Що не си седяха всички антиваксъри, а се юрнаха за ваксини ... барабар с мен :)

23.10.21
16:45

Нещо по парковете да пробваш? Снощи в дружба видях само табелата, но не обърнах внимание как работят.

23.10.21
19:49

Не се ваксинирайте! Така мамите еволюцията. Тъкмо дръпнахме малко с умрелите и пак се почна. Каква пандемия е това, като ние сме от отличниците по брой умрели и то с мижавите 0,325%.
Личните ми очаквания са поне 10% от населението по Земята да даде своя принос във вкарването, на малкото им телесен въглерод в земята, но ми е ясно, че няма да стигнем и 1%. Жалко, че арабите не мрат по много. Досега да бяха облагородили поне с малко, песъкливата си почва или поне някоя пустиня.
А в Русия живота продължава:

23.10.21
21:59

Теб пък как нема кой да те изтрие, няма да ми липсва черния ти хумор :)

24.10.21
01:36

.

24.10.21
08:59

Интересно, понеже споменах Израел, всъщност се оказва че и там са ударили плато с ваксинацията. Значи те от Януари до март са се ваксинирали около 55 процента. В момента са на 65 .. Затова че и данните от там няма да са много достоверни.
По - добре да се гледа Европа и страните където има висок процент на ваксинация.

Говорих си с един колега от Ирландия, там ваксинираните са около 92 процента и каза че там е трябвало да махнат всички мерки и маски и тн ..
Но се появил пик, дори на тези около 10 процента неваксинирани. Там също 70 процента от случаите по болници са неваксинираните.

24.10.21
09:03

Тоя същия доцент ли е дето го хванаха само преди няколко месеца че пише фалшиви пътеки да източва Здравната Каса и обясняваше как го бил направил за услуга на настоящия здравен министър да не плаща, а той се оказал неблагодарник и го издал за далаверите му?

24.10.21
09:14

Ами истината, Димо май тогава бе някъде по средата. Аргумента беше, че НЗОК не поемала постКовид лечението и много хора с усложнения трябва да ги оставят ей така, ако не им напишат нещо друго.

24.10.21
09:46

казано от Gogo на 23.10.21, 14:53:

аз ако исках да се ваксинирам

Това е ключовата фраза :D

И ако чаках на нашего брата в България да видя отзиви, щях да си почакам и още да си седя неваксиниран, или направо щях да съм получил нервна криза от страх от неизвестното.

Мнението беше редактирано от Димо на 24.10.21 10:15.

24.10.21
09:54

казано от Димо на 24.10.21, 09:03:

Тоя същия доцент ли е дето го хванаха само преди няколко месеца че пише фалшиви пътеки да източва Здравната Каса и обясняваше как го бил направил за услуга на настоящия здравен министър да не плаща, а той се оказал неблагодарник и го издал за далаверите му?

Ъхъм. В момента наблюдаваме,  джадаите отвръщат на удара ?
Казва, че ако антителата не били доказателство, до сега да били измрели всички в болницата. Не, умрели са само тези със странични заболявания, както навсякъде другаде. Въпроса е, на колко човека са пренесли вируса, като работят неваксинирани. Абе като цяло е огромен срам, медицински служители все още да не са ваксинирани и да реват и 87% от учителите в България да са против. Профсъюзът готвел стачка. Срам, срам, срам.

Мнението беше редактирано от Nev на 24.10.21 10:03.

Bart Simpson

24.10.21
10:08

В Ирландия ,цялото не-травълърс население, се реди чинно и си чакат ваксините.

Bart Simpson

24.10.21
10:43

Но както съм казвал и преди, ако бях все още в Ейре, щях да съм ваксиниран, всички българи, с които поддържам връзка в Ейре са ваксинирани.
Обаче, едно интересно-обаче-подържам връзка и с не малко поляци, включително и мед сестра и зъболекар.......нито един не е ваксиниран, ай някой да ми обясни този парадокс...!!!

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.21 10:48.

24.10.21
11:04

Точно чета ейтова:

“Това, че хората не знаят много неща, не е новина. Но вече живеем в свят, в който невежеството се приема за достойнство. Да отхвърлиш експертното мение е равносилно на това да демонстрираш независимостта си от дискредитираните елити, пише професорът по национална сигурност Том Никълс в статия за списание „Форин афеърс“
...
наблюдаваме тревожна липса на критично мислене, която образователните системи не просто не запълват, а възпитават.”

Аз и тук съм казвал - родната ми сестра по професия и призвание е медицинска сестра цял живот и то в големи болници и е антиваксърка. В нейния социален и работен кръг било пълно с антиваксъри. Докторите им казвали: “Ние знаем някои неща и изобщо не им вярвайте на тея пандемии, няма такъв вирус” Но освен антиваксърка, тя е и сайънс динайърка (според нея това с калорийния баланс не е вярно и по още много други теми), суеверна (носи разни амулети и ходи на гледачки и баячки), ковид динайърка (преди мъж ѝ да се разболее тежко и да стигне до болница обясняваше без грам срам и всъщност с авторитет как нямало такъв вирус, всичко било измама), псевдо набожна (ходи по църкви и манастири, но ако я питаш кои са десетте божи заповеди няма да може да ги каже) и т.н.

Та Васе, не са само у нас. Просто при нас са повече.

Bart Simpson

24.10.21
11:13

Искаш да кажеш-сте.
Аз си мисля, че поляците-като нас, са доста малтретиран народ, дали има нещо общо?
Дали наистина сме по умни от медиците и по-образоване в тяхната дисциплина, след като тези, които работят в ковид отделения три дни се редят на опашки, за са отидат на работа защото не са ваксинирани???
Залата, в която започнах някога е на Словак, който си продава бизнеса, за да отидат с румънската му съпруга в Румъния, въпреки ситуацията там.
Най-добрия ми приятел в Канада си продава къщата там за да се прибере у дома заради задължителна ваксинация, колко трябва да си убеден за да направиш подобни стъпки???

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 24.10.21 11:17.

24.10.21
11:21

Не “сте”, защото тук ме питаш за медицински работници антиваксъри, а ти не си медицински работник.

Иначе това което правиш му се вика черипикинг. Имаш абсолютно непредставителна извадка от няколко медицински работници приятели, които не са ваксинирани и ги даваш за пример. Статистиката казва че повечето медицински работници в света са ваксинирани, а у нас са 50%. Но ти даваш като довод мнението на неваксинираните у нас 50%. Ами тези другите 50% които са ваксинирани - те по-прости ли са от неваксинираните 50% ?

24.10.21
11:25

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 11:13:

Аз си мисля, че поляците-като нас, са доста малтретиран народ, дали има нещо общо?

В цитата ми 2 поста по-нагоре оня професор го казва много добре:

“Да отхвърлиш експертното мение е равносилно на това да демонстрираш независимостта си от дискредитираните елити

24.10.21
11:27

Най-добрия ми приятел в Канада си продава къщата там за да се прибере у дома заради задължителна ваксинация, колко трябва да си убеден за да направиш подобни стъпки???

Тук забелязвам повтаряемост - т.н. pattern. Ти пък се отказваш от бизнеса си за да не се ваксинираш. Според мен има корелация между тези две неща и факта че сте най-добри приятели. Такова приятелство се базира най-често на общи възгледи за живота.

Bart Simpson

24.10.21
11:27

30% от ваксинираните са фейк ваксинирани, ако има тенденция за това в едно общество, то 80% от фейк ваксинираните са тези с най-лесен достът до това.

Bart Simpson

24.10.21
11:30

казано от Димо на 24.10.21, 11:27:

Тук забелязвам повтаряемост - т.н. pattern. Ти пък се отказваш от бизнеса си за да не се ваксинираш. Според мен има корелация между тези две неща и факта че сте най-добри приятели. Такова приятелство се базира най-често на общи възгледи за живота.

Първо не се отказвам, защото не искам да се ваксинирам, а защото сече стана невъзможно труден.
Как избираш на кой да вярваш, когато и двете страни са от една и съща сфера?

24.10.21
11:31

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 11:27:

30% от ваксинираните са фейк ваксинирани,

Откъде са тези данни?

24.10.21
11:33

казано от Bart Simpson на 24.10.21, 11:30:

Как избираш на кой да вярваш, когато и двете страни са от една и съща сфера?

Всеки базира изборите си или на собствени знания и експертиза, или на собствен критичен прочит спрямо предлаганите му различни чужди експертизи.

Мнението беше редактирано от Димо на 24.10.21 11:33.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1