Коронавирус в България

Прескочи до:

27.10.21
10:08

казано от Dydo на 27.10.21, 10:00:

Ко стана с БГ ваксината. Сигурно хората залагат на нея, т.е. чакат да влезе в употреба и почват. Какви са тия модерни, фризери и зенеци.

А, да бе - българската ваксина. Имали прототип, къв прототип имате, все едно аз да нарисувам с химикал самолет в тетрадката и да кажа че имам прототип на изтребител да замести скъпите американски Ф16. Изобщо не се е доближила до клинични изпитвания според мен българската ваксина.
Точно снощи си говорих с един приятел, който е в рисковата група, карахме ковида заедно и оттогава мина година и се замисля да се ваксинира и той вика: аз никога няма да си сложа българска ваксина, дори и да я изкарат. Ама да кажем че той е отявлен чуждопоклонник (доматите в Гърция са по-вкусни, хората в чужбина са по-радушни и т.н.) Аз се чудя защо би се разработвала българска ваксина, биха се налели едни луди пари във всеки етап, щото да прекараш ваксина през всички етапи е адски много пари, после да организираш високотехнологично производство и да произвеждаш ваксини, които да ги подаряваш на Бутан, първо щото в България масово са антиваксъри, второ щото България вече си е поръчала и платила от одобрените ваксини в пакетните договори от ЕУ?

27.10.21
10:12

Бе, Димо-ние наравно само с още две държави в света /САЩ и Русия/ произвеждаме храната за астронафтите у космоса, ти за една ваксина срещу Ковид нямало да можем да направим :-)
Според мен подценяваме бг учените, но си прав, че причината да не станат нещата са други. Иначе можем.

GG

27.10.21
10:13

Аз дето позирам е в мола. Та си влизам лесно, макар и отзад.

Иначе безплатните тестове са по 10 лв. :”Д

“В Моловете не може, но в банките в моловете - може. Представяте ли си как ви гони полицията в мола, след което влизате в банката и казвате КЪЩА!”

П.с.: Дидо, откак почна да пиеш бг протеина, нещо много залитна по българското. Иначе ме изкефи Калата. Ваксинирал се, вика - протеина ти е много. Недей ги пи тия боклуци.  :ДД

Мнението беше редактирано от gggddd на 27.10.21 10:15.

27.10.21
10:16

казано от Dydo на 27.10.21, 10:12:

Бе, Димо-ние наравно само с още две държави в света /САЩ и Русия/ произвеждаме храната за астронафтите у космоса, ти за една ваксина срещу Ковид нямало да можем да направим :-)
Според мен подценяваме бг учените, но си прав, че причината да не станат нещата са други. Иначе можем.

Произвеждали сме, щото бяхме разпределени от СИВ да сме космическа нация и са се наливали едни пари. на пазарен принцип не знам дали бихме произвеждали.
Учени има много, ама наука се прави с пари, а ние пари нямаме.

27.10.21
10:27

казано от Gogo на 27.10.21, 10:13:

Иначе безплатните тестове са по 10 лв. :”Д

Еми ето ти отговора. За децата има безплатни закуски в голямото междучасие, за мен и теб са по 5 лева. За децата в училище има безплатни тестове, за големите няма. Относно защо на големите трябва да се бърка в носа, а малките може и само да плюят нямам отговор, не съм се интересувал. Може би трябва да започнем с уточнение как е медицинското име и модел на тестовете, които се прилагат пред заведенията и тестовете, които планират да ползват в училищата (щото в момента са само планове)

“В Моловете не може, но в банките в моловете - може. Представяте ли си как ви гони полицията в мола, след което влизате в банката и казвате КЪЩА!”

Представяш ли си да забранят да се ходи до банките какъв вой ще настане? То и в билата в мола можеш да отидеш без да те спрат. То изобщо охраната на моловете не можела да изисква да показваш лична карта, така че можеш с всеки сертификат да влезеш, няма нужда да е истински или твой, но вече вътре като отидеш във фитнеса и ако влезе проверка от РЗИ с полиция, ще трябва или да се криеш в кинефа както се крият гратисчиите в БДЖ, или да те глобят.

Иначе ме изкефи Калата. Ваксинирал се, вика - протеина ти е много. Недей ги пи тия боклуци.  :ДД

Едното е медицински продукт, минал през всички тежки регулации и изпитания, другото е хранителна добавка. Аз горе-долу мога да се изпикая в една бутилка и да го стерилизирам и да я продавам като хранителна добавка стига да ѝ напиша състава и да има кой да я купи.

27.10.21
10:30

П.с.: Дидо, откак почна да пиеш бг протеина, нещо много залитна по българското. Иначе ме изкефи Калата. Ваксинирал се, вика - протеина ти е много. Недей ги пи тия боклуци.  :ДД

Още не съм го пробвал, тя вчера го взе. Леко само пудрата така на върха на лъжицата сложих да видя с какъв вкус е - не ми се видя нещо гадно, ама не и овкусено както трябва.
Преди време, от тая другата фирма дето упомена Иво, им пробвах л-карнитина. Пих го два дни и на поредната сутрин ставам аз, пикнята кафява-викам заеби, хепатит. А иначе пушка отвсякъде, та веднага се усъмних. Спрях го и още вечерта нещата се оправиха. То какви ли не неща съм чел, вследствие добавки.....не анаболи. Та синьо, та зелено пикаят, мани. Един пък от химия в тубата разказваше, как потта му била зелена ли не помня какво беше, ама не звучеше ич ок.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 10:33.

27.10.21
10:32

казано от Димо на 27.10.21, 10:27:

Едното е медицински продукт, минал през всички тежки регулации и изпитания, другото е хранителна добавка. Аз горе-долу мога да се изпикая в една бутилка и да го стерилизирам и да я продавам като хранителна добавка стига да ѝ напиша състава и да има кой да я купи.

Вече всеки бърка, брандира и продава. Всеки “инфлуенсър” си има собствена линия хранителни добавки.

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.10.21 10:32.

27.10.21
10:43

И всеки има мнение какво има във ваксините и колко са безопасни. Клетки от извънземни момичета с 3 ръце беше последното, което четох във фейсбука.
А снощи гледах една старша сестра от болницата във Свищов как се обяснява че са ѝ откраднали снимката от сайта на болницата и скалъпили история че ужким докато ваксинирала някав човек, няколко капки ваксина паднали на ръката ѝ и веднага получила обриви и подуване.
Някви други пък откраднали снимка на доктор и пишат отдолу как доктора “вече не може да го държи в тайна” как ваксинираните веднага се подували по гушата и падали и умирали.

27.10.21
10:48

казано от Dydo на 27.10.21, 10:30:

То какви ли не неща съм чел, вследствие добавки.....не анаболи. Та синьо, та зелено пикаят, мани. Един пък от химия в тубата разказваше, как потта му била зелена ли не помня какво беше, ама не звучеше ич ок.

Ахахаха, зелена пот... Мале мале...

Обикновено тея българските фирми не слагат вредни съставки, просто вместо протеин слагат основно нишесте. Знам, щото един колега правеше дизайните на едно от най-популярните фирми (няма да казвам коя е, гледайте коя е с най-добрите дизайни хаха) Друг вид са тези, които купуват на едро от съмнителни доставчици и препакетират. Те са по-опасните, щото не знаят какво точно пакетират и продават. Има и такива, които си купуват добър продукт на едро и си го продават. Ама как да ги различиш - не знам.

27.10.21
10:50

Добре де, дайте да турим чертата по някои въпроси. Ясно е, че ваксинирането като цяло е нещо много добро, ясно е, че според статистиката към настоящия момент /за в бъдеще не мога да говоря/ ваксините работят и там където населението процентно повече е ваксинирано, нещата изглеждат доста по-добре. Обаче не се ли направиха бързо тези ваксини, като се прескочиха някои етапи, които обикновено следва да се изминат при ваксиниране. Там еди колко си години да се изчака, да се види, няма ли да има негативи, пък това, пък онова. Не съм запознат в детайли и наистина питам? Може и да не се проявят такива, ок. Но някак доста набързо се направи всичко, разбираемо в случая, но това не значи, че са минали всички изпитания, както при други ваксини.
Аз както съм казвал, също се ваксинирахме с жената и то с най-оплюваната ваксина, други нямаше просто в нашата поликлиника, а и нямахме време да се редим по опашки.

Е това за потта, Димо го казах, че е във връзка с прием на химия. Не помня дали точно зелена бе, ама някакъв цвят от подобен спектър. Дрехитe/потник или блузка беше чак боядисала :-)

Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 10:53.

27.10.21
10:56

Аз вчера за ракийката настъргах едно цяло цвекло. Има ли нужда да ти разказвам за цветовете в тоалетната :))) Много е забавно, даже някой път може да комбинираш цветовете и да направиш произведение на изкуството с тях :)

27.10.21
11:01

казано от Dydo на 27.10.21, 10:50:

ваксините работят и там където населението процентно повече е ваксинирано, нещата изглеждат доста по-добре.

Кво по-добре братче, във Франция умират 3, у нас 116. То е брутално. Просто на нас не ни пука. Някви си там умирали - ми да умират, на нас каръци не ни трябват, както се казваше в един виц.

казано от Dydo на 27.10.21, 10:50:

Там еди колко си години да се изчака, да се види, няма ли да има негативи, пък това, пък онова. Не съм запознат в детайли и наистина питам?

Няма такова изискване за години. Има изисквания за преминати етапи на изпитания. Годините преди да се одобри нормално дадена ваксина се получават от това, че няма достатъчно пари и обществен интерес да се преминат бързо тези етапи. Сега има и пари бол - всички заинтересовани правителства отпуснаха - и достатъчно обществен интерес да се задействат. Освен това, тази технология с мРНК се разработва от десетина и повече години, сега просто сменят вида на протеина, който се пренася с нея, да действа срещу Ковид.

Антиваксърското движение набира скорост от известно време и сега вече избухна и процъфтява в периода на несигурност. Както и купуването на тоалетна хартия. И особено в разклатени общества и обществени прослойки, където натрупаното недоверие в управлението много лесно се трансформира в недоверие към всеки авторитет, включително и медицинския. Лошото е че същите тези антиваксъри, които сега се зомбират с истории за ваксините з аковид, те ще спрат да си ваксинират и децата срещу доскоро лесно контролирани с ваксини болести.

27.10.21
11:11

Всъщност не съм съвсем прав, има изискване за години, но то е не условие за да се одобри дадена ваксина, а задължителен последващо проследяване за потенциални странични ефекти в следващите 2 или 3 години и те са си планирани. Но пак казвам - това е изискване за проследяване за евентуални, а не изискване за да бъде одобрена за употреба.

27.10.21
11:12

Ясно, Димо-разбрах! Което ме успокоява донякъде повече :-)
Както казваше навремето баща ми, лека му пръст: Всичко се е наострИло и зейнАло за парА :-)

27.10.21
11:18

казано от Dydo на 27.10.21, 11:12:

Ясно, Димо-разбрах! Което ме успокоява донякъде повече :-)
Както казваше навремето баща ми, лека му пръст: Всичко се е наострИло и зейнАло за парА :-)

Е много ясно. По-ли е добре да седят затворени икономиките, данъци няма, дават се компенсации и помощи и болниците пълни, отколкото да се дадат едни пари на умните глави от бигфарма да си свършат работата и да изкарат ваксини и да се върне света в релси?

И не е само за пари работата. Фондацията на Бил Гейст (ах тоя лош рептил) също е разработвала ваксина срещу ковид, но не е одобрена за употреба, защото макар и да е преминала всички кръгове на разработка и тестове, не е показала достатъчна ефективност - едва 55%, което не е достатъчно.

Представяш ли си Бил Гейтс с неговия достъп до умни глави и финансови възможности не можа да направи ваксина, а Чорбанов със служителите на държавни длъжности в БАН да изкарат ваксината, а?

27.10.21
11:19

Дидо толкова се изписа по темата за бързото създаване на ваксината, че няма на къде повече. Хората го обясниха на дълго и на широко, друг е въпроса, искат ли някои хора да го приемат или не. Ето ти, след повече от две години още казваш, че не си запознат. Пълно е със статии. По принцип и аз не съм запознат. Четох за обща култура, ама не разбирам нищо от ПНК. Не разбирам нищо и от протеини, антитела и всички популярни сега думички. И като не разбирам, ми остава най- разумното за мен, да не философствам и да се доверя на мнозинството от специалисти, а не на малцинството. Не питам, ама защо туй, ама защо унуй защото не ми е работа. Набих си ваксината и си гледам живота. И както каза Нервака, на всички един ден ще ви я набият ? Щом така са решили ще намерят начин. Ако не през пътуване, ще е през социални помощи, вадене на документи или нещо друго.

27.10.21
11:24

Снощи ми се обажда една приятелка да ми честити именния ден и жена ми я издаде че е антиваксърка. И аз я питам: закво ма Калино си антиваксърка? И тя: абе не знам, ама не искам да се ваксинирам. Посмяхме се и накрая ѝ викам: И недей да разправяш че си антиваксърка, че ще ти се смеят някъде, щото е учителка и в някакви модерни международни програми за обучение участва. И тя вика: “Добре, няма” Иначе вярва в детокси, енергии и т.н.

А жена ми вика после: М, то най-много на нас да се смеят, антиваксърите са навсякъде и са радикализирани в страха си. :(

27.10.21
11:32

Моя съквартирант и най-добър приятел не е антиваксър, обаче каза че няма да се ваксинира и толкова. Но поне той не ходи никъде да се ръчка и да заразява хора или той да се заразява. Казва че не е сигурен във ваксината и не ще. Не мога го убедя. Има и други хора приятели, даже го изкараха тежко и пак не искат да се ваксинират.
Затова не говорим по тези теми, то е безпредметно, но пък и те не се жалват наляво и надясно , ей сега като има забрани и тн .. :)
Нито един път не съм ги чул да кажат нещо против ваксините  ... И въпреки всичко пак не се ваксинират :) Това е другия феномен. Просто искат да изчакат повече време.

27.10.21
11:33

Китайците имат по 38 нови доказани случая на ден, ние имаме 7500. Китайците са 80% напълно ваксинирани. Общо 2.2 милиарда дози поставени.

За достигане на така бленувания естествен имунитет у нас, трябва да го преболедуваме почти всички. При смъртност средно 3 процента, това са 200 000 умрели. Досега сме на 25 000. Бая има още да си го повъртим.

27.10.21
11:36

Да, доста е елементарно, обаче като излезат двама доктори и двама политици и започнат да разправят небивалици и всичко се разпада набързо.

27.10.21
11:41

Nev, не ми и трябва да съм запознат в дълбочина. Направих това, което всички препоръчват и  което повечето също го направиха в цивилизования свят, т.е. ваксинирах се. Другото са подробности, които мога и да не знам. Защото тръгна ли да чета, възникват въпросите и малко ми трябва, някой да ми налее тъпотии в главата, които да започнат да ме разколебават.

Димо, а като се сетя как в началото бяхме със супер ниски бройки и си викахме, то щото БЦЖ имаме и затуй нас ни не лови.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 11:42.

27.10.21
11:41

казано от kaloyan на 27.10.21, 11:32:

други хора приятели, даже го изкараха тежко и пак не искат да се ваксинират.

Много са така. Като оня от фейсбука - “Дори да умра - няма да се ваксинирам. Не ми се умира.”

казано от kaloyan на 27.10.21, 11:32:

Нито един път не съм ги чул да кажат нещо против ваксините  ... И въпреки всичко пак не се ваксинират :) Това е другия феномен. Просто искат да изчакат повече време.

Това е естествена реакция. Подобна на тея пранкове, дето като видиш да бягат хора, и ти тръгваш да бягаш, дори да не виждаш от какво бягат те, или каква е заплахата за теб. Това е еволюционен механизъм, който е успешен. Ако една газела види другите да бягат, ако побегне, ще изхаби там някви калории за бягането, но ще е защитена. Ако остане, може и нищо да няма, но може и да ѝ коства живота. Разбира се ние не сме газели и вярата в медицината би трябвало да ни е еволюционен плюс. Също зависи кого гледаме дали бяга или стои. Просто стадото у нас е такова - гледаме дали бай Онуфри от село или Мангъра бягат, а не искаме да видим по-успешните и напреднали народи че седят и ни се смеят.

27.10.21
11:46

Аз обвинявам повече липсата на авторитети. Когато излезат хора специалисти и кажат нещо, разговора трябва да приключи дотам. А то изведнъж излиза още 100 човека и започват да говорят наобратно. Във България с всичко е така. Затова аз не обвинявам много хората, те просто се объркват и хващат пътя по най-лекото съпротивление.

27.10.21
11:50

казано от kaloyan на 27.10.21, 11:46:

Аз обвинявам повече липсата на авторитети. Когато излезат хора специалисти и кажат нещо, разговора трябва да приключи дотам. А то изведнъж излиза още 100 човека и започват да говорят наобратно. Във България с всичко е така. Затова аз не обвинявам много хората, те просто се объркват и хващат пътя по най-лекото съпротивление.

Ти що не хвана пътя на най-малкото съпротивление?

Матрияла ни е такъв. Ние сме най-склонната да вярва на информация от интернета нация, без да провери източниците. Най-зле сме с Румъния на функционална грамотност, най-зле сме на схващане на наука и т.н. Най-бедни и корумпирани сме, най-слаба свобода на словото в ЕУ и т.н.

27.10.21
11:58

казано от kaloyan на 27.10.21, 11:46:

Аз обвинявам повече липсата на авторитети. Когато излезат хора специалисти и кажат нещо, разговора трябва да приключи дотам. А то изведнъж излиза още 100 човека и започват да говорят наобратно.

Много е важно кои избираш за авторитети. Ето ти пример от нашия форум. Вчера една съфорумка вика: “А защо не взимаш под внимание думите на доц. Мангъров? Той толкова деца е спасил.” Значи този Мангъров е един единствен с научна титла, който се изказва срещу ваксините - и то даже не винаги, има и изказвания, че ваксините са достатъчно сигурни и трябва да си ги слагат. И има още 100 специалиста, които казват че ваксините са сигурни, но тя е избрала да вярва на този палячо, който досега щеше колко пъти да си къса дипломата ако не излезе прав и всеки път не излизаше прав. Да, проблем е че журналята му дават гласност на този и го канеха навсякъде щото народа иска някой да му каже че не е глупав че не вярва в маски и ваксини.

27.10.21
11:59

Аз пък си мисля, че далеч сме по-умни от тия гламари на Запад. Те не са се ваксинирали, защото много са чели, напротив-ако много са се интересували щяха и те като нас да започнат с въпросите и съмненията. Ваксинирали са се масово, защото така са възпитани-”натренирани” са да слушат и да не задават въпроси. Щом умните им лекари и управляващи така казват, значи това е правилното.

27.10.21
11:59

казано от Dydo на 27.10.21, 11:41:

Димо, а като се сетя как в началото бяхме със супер ниски бройки и си викахме, то щото БЦЖ имаме и затуй нас ни не лови.

Имаше я и тази теория, но науката я отхвърли. Знам със сигурност че в Австралия проведоха мащабно изследване и не можаха да намерят връзка на едното с другото.

27.10.21
12:01

казано от Dydo на 27.10.21, 11:59:

Аз пък си мисля, че далеч сме по-умни от тия гламари на Запад. Те не са се ваксинирали, защото много са чели, напротив-ако много са се интересували щяха и те като нас да започнат с въпросите и съмненията.

Айде пак...

Който започва с въпросите, той и намира отговорите и се успокоява. Ти сам каза че не те интересува и не си търсил.

27.10.21
12:04

Е така де. От това, че определен народ е по-масово ваксиниран от нас не може да се формира извод, че ние сме по-големи загубеняци.
Я да ви питам за прогнози-ще стигнем ли прага за тотален локдаун /дори и да не го наложат/ или не, т.е. 1 000 на колко ли бе, не помня.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 12:05.

GG

27.10.21
12:05

казано от Димо на 27.10.21, 11:01:

Кво по-добре братче, във Франция умират 3, у нас 116. То е брутално. Просто на нас не ни пука. Някви си там умирали - ми да умират, на нас каръци не ни трябват, както се казваше в един виц.

Да бе. 7-10% от умрелите в болниците са ваксинирани.
Тия проценти у франция 6 човека ли са? Костана?

И какво значи, че не ни пукало. Аз ли да се ваксинирам за да може неваксинираните да не умират? :Д

Абе, просто нас не ни е страх от смъртта и живеем за мига.  :)))

27.10.21
12:05

Аз пък си мисля, че далеч сме по-умни от тия гламари на Запад. Те не са се ваксинирали, защото много са чели, напротив-ако много са се интересували щяха и те като нас да започнат с въпросите и съмненията. Ваксинирали са се масово, защото така са възпитани-”натренирани” са да слушат и да не задават въпроси. Щом умните им лекари и управляващи така казват, значи това е правилното.

Далеч си от истината, Дидо. Прочетохме доста. И статистики гледахме. И решихме, че по-доброто решение в тази ситуация е да се ваксинира човек. Резултатът - 93 процента ваксинирани във Фландрия. Няма ограничения вече, освен маски на някои места. Тези, които искат да изчакат още или не вярват във ваксините са около 7 процента. В момента над 95 процента от заболелите са неваксинирани и почти 100 процента от постъпващите в болница са неваксинирани.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 27.10.21 12:07.

27.10.21
12:07

казано от Димо на 27.10.21, 12:01:

Аз пък си мисля, че далеч сме по-умни от тия гламари на Запад. Те не са се ваксинирали, защото много са чели, напротив-ако много са се интересували щяха и те като нас да започнат с въпросите и съмненията.

Айде пак...

Който започва с въпросите, той и намира отговорите и се успокоява. Ти сам каза че не те интересува и не си търсил.

Един от признаците на интелегентност е да не мислиш твърде много, когато не е нужно :D :D

27.10.21
12:08

Неваксинирането си е собствен избор, но не е нормално преставители на вида homo oligophrenus bulgaricus да ми цитират и тълкуват статии публикувани в специализирани науни списания. Напомят ми на Жоро Павето, който бил казал, че като душил някаква и “тя се насрала от зор”.

27.10.21
12:12

казано от Gogo на 27.10.21, 12:05:

Да бе. 7-10% от умрелите в болниците са ваксинирани.
Тия проценти у франция 6 човека ли са? Костана?

Дай източник и данни.

И какво значи, че не ни пукало. Аз ли да се ваксинирам за да може неваксинираните да не умират? :Д

Принципно да, така правят в успешните общества. Може да имат противопоказания за ваксинация, може да са стари хора без достъп до медицинска грижа, може да са и просто глупаци, които вярват на Мангъров, които може и да са глупаци, но точно това казваш - че не ти пука дали ще живеят. Не те съдя, само констатирам. Естествения отбор е тъжен, но неумолим процес.

Абе, просто нас не ни е страх от смъртта и живеем за мига.  :)))

И това го има. Масово във фейсбука някви ми обясняват кви са яки балкански субекти и как няма начин някав си несъществуващ грип да ги убие.

27.10.21
12:14

казано от Любомир на 27.10.21, 12:07:

казано от Димо на 27.10.21, 12:01:

Айде пак...

Един от признаците на интелегентност е да не мислиш твърде много, когато не е нужно :D :D

Така де, както казах - еволюционно трябва да сме се научили да вярваме на науката и да не си губим времето да откриваме топлата вода. Ама Дидо казва че онея били тъпи и затва не задавали въпроси.

GG

27.10.21
12:16

Е ти радио и телевизия нещо? Нали постоянно казват колко умрели и колко били неваксинирани. Правиш си обратната сметка, че другите са ваксинирани.

Ти прави ли тестове за противопоказания, преди да си сложиш ваксината, не! Главата в торбата, науката, статистиката, медицината на доказателствата...

Аз откъде да знам имам ли противопоказания?

27.10.21
12:23

казано от Gogo на 27.10.21, 12:16:

Е ти радио и телевизия нещо? Нали постоянно казват колко умрели и колко били неваксинирани. Правиш си обратната сметка, че другите са ваксинирани.

Не бе, наистина не ти разбирам въпроса и математиката. Кои са тея 6 души във Франция за които питаш? Тези цифри 116 и 3 са умрелите на седмица на милион население. А за кои 6 души говориш ти?

GG

27.10.21
12:24

Извинявам се. Не 6, а 3. :Д

27.10.21
12:26

Ти прави ли тестове за противопоказания, преди да си сложиш ваксината, не! Главата в торбата, науката, статистиката, медицината на доказателствата...

Кои тестове се правят за противопоказания? Противопоказания са прекаран ковид преди по-малко от 3 месеца или компрометирана имунна система от химиотерапия, автоимунно заболяване и т.н.

Аз откъде да знам имам ли противопоказания?

Ти като ядеш сникърс правиш ли си изследвания да не си алергичен към фъстъци? Знаеш ли че можеш да умреш от анафилактичен шок? Или главата в торбата и скачаш?

27.10.21
12:27

казано от Gogo на 27.10.21, 12:24:

Извинявам се. Не 6, а 3. :Д

Обясних ти кое е 3. Какво друго те интересува?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1