казано от Димо на 27.10.21, 14:40:
А, значи той плаща, нашите кифли са се съгласили да ги черпи, ама имат претенции къде и какво ги черпи? Ми да бяха си тръгнали ако не ги устройва кафе на крак. Или да му бяха казали: ш, прошляк, ти ся нас само с по едно кафе на крак ли мислиш да на прекараш? Или да кажат - ние ше седнем вътре на сепаретата да си пием кафето, ако искаш ела.
Е не върви така да му кажат в прав текст, нито да го отсвирят, защото е бил там един от водещите семинара и домакин все пак. А и нашите момичета имат някакво поведение и етикет. Но и те де да знаят какво ги очаква като ги кани. И да са знаели, можело е пак да приемат, но ще е насила и от благоприличие. Но си е останал с кафето-да. То не, че и нещо е можело да стане, но ако е имало и минимална възможност за развитие, тя се е изпарила мигновено. Прошляк е точното определение за мен-право в десетката.
Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 14:47.
казано от nervak на 27.10.21, 14:34:
Аз само да попитам,щот тук много опитно се борави с данни и статистика..та какво е оценка)))
И що е оценка на параметри...
Еди къде си нараствали болните...ама спрямо какво:
- крайния обем на извадката(коя по точно)?
-как са разпределени в интервала?
Решаваме,че дадени числа ни удовлетворяват,как установяваме нормалност?За мен повечето числа, които ги хвърлят така тъпите журналя нищо не значат.
Така е, то още в началото като започна пандемията ни казваха 20, после 300 случая, но тогава дори не даваха процент от пробите, толкова малумно беше. И то това нещо дълго време продължи.
Затова не знам кой е виновен, но е малумно и неправилно. Предвид това че има толкова математици и статистици, те не дават точни данни и на разбираем език. Затова хората се съмняват една от причините.
Каквото и да обяснявам на децата, те ще се чувстват според това колко им е багажа в средата в която са попаднали. Ако са тъпи ще се чувстват тъпи или както казва Димо- Дънинг.
Всичките ми подчинени са англичани, но не защото баща ми ми е казал, колко велика нация сме. Научи ме да бачкам ?
А иначе за великата нация, колкото и непатриотично да звучи, не я виждам в Англия. Познавам достатъчно българи тук и профила им е супер лесен. Слушат Слави и като седнем на маса, слушам само колко велика нация сме, колко са тъпи англичаните за които работят, най- старата държава в света ?, как не сме губили знаме как сме ги били във всички войни и много много други. Обаче по стечение на обстоятелствата, робство, комунисти, царя, Бойко и нямаме късмет. Иначе сме си ок ? Те самите също са умни, но работят за тъпите англичани във фабриките им ?
Германия я сринаха до основи два пъти и за няма и едно поколение е топ икономика, а на нас все някой ни е крив.
Естествено има и успели българи, по цял свят, но не смятам, че са успели защото сме велика нация и едва ли не генетично сме по- умни ?
Мнението беше редактирано от Nev на 27.10.21 14:50.
казано от Bart Simpson на 27.10.21, 14:00:
Точно това питах, за тези 70-90.
В Белгия имат над 70% от населението и 86% на пълнолетните, а имат доста драстично повишаване на новите случаи.
За Белгия вече ви казах, че над 95 процента от новозаразените са неваксинирани според статистиката, която излиза тук.
Разбира се че важно колко са ваксинирани, дали има няква специфика каот например отворените пъбове в Англия и т.н. Аз затова си казвам че не знам защо е има повишение на случаите в Белгия, мога само да предполагам.
Има един български имунолог в Англия работи, четох му публикациите във фейсбука, той човека доста в детайли знае как правят статистики - например кои периоди влизали в едисикоя статистика и той беше песимист. Според него не са чак толкова ефективни ваксините и много трудно ще се спре вируса в световен мащаб и предвиждаше че ще се налагат реимунизации, особено с новите щамове. Препоръчваше строги локдауни, затворени граници. Според него не е розова картинката хич в обозримото бъдеще. Ако някой му е интересно, мога да потърся линка.
казано от Nev на 27.10.21, 14:50:
Ако са тъпи ще се чувстват тъпи или както казва Димо- Дънинг.
То двете заедно (ако това имаш предвид, с оглед на това какво е казал Димо) не може, тъй като е нон сенс: или се чустват тъпи или проявяват Дънинг-Крюгер ефекта.
Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 15:04.
27.10.21
15:04
Гледайки статистиката за смъртността по години, се забелязва рязко увеличение на смъртността, след започването на ваксинацията в България...
казано от Gogo на 27.10.21, 15:04:
Гледайки статистиката за смъртността по години, се забелязва рязко увеличение на смъртността, след започването на ваксинацията в България...
Ваксинацията за кое?
казано от Dymag на 27.10.21, 14:54:
За информация, при мен нямаше никакво неразположение при първа доза от файзер, като липсваше дори и зачервяване на мястото на убождане. Не съм спортувал само в деня на ваксинацията, защото очаквах нещо, пък то не се случи нищо.
Пробва ли да лепиш стотинки на мястото с наноботите?
казано от Dydo на 27.10.21, 15:03:
казано от Nev на 27.10.21, 14:50:
Ако са тъпи ще се чувстват тъпи или както казва Димо- Дънинг.
То двете заедно (ако това имаш предвид, с оглед на това какво е казал Димо) не може, тъй като е нон сенс: или се чустват тъпи или проявяват Дънинг-Крюгер ефекта.
Ако са тъпи могат да го осъзнават и да се чувстват тъпи или да не го осъзнават (да се мислят за много умни), което е Крюгер ?
казано от Gogo на 27.10.21, 15:04:
Да не би да е заради това, че по същото време върлува смъртоносен вирус ?
27.10.21
15:34
Вие ако моите думи приемате насериозно в Курнавируса в България, разбирам защо и мненията за чупиране и извънзвмни приемате, че са казани насериозно. :Д
27.10.21
15:39
А пък аз днес виждам луната през деня, направо не знам какво става.
казано от Димо на 27.10.21, 15:21:
казано от Dymag на 27.10.21, 14:54:
За информация, при мен нямаше никакво неразположение при първа доза от файзер, като липсваше дори и зачервяване на мястото на убождане. Не съм спортувал само в деня на ваксинацията, защото очаквах нещо, пък то не се случи нищо.
Пробва ли да лепиш стотинки на мястото с наноботите?
Аз махнах лепенката на 2-рия час, да излизат ... windows-а още ми е нелицензиран :P
28.10.21
09:30
:))
казано от Gogo на 28.10.21, 09:30:
:))
По-скоро тея без сертификат така ги виждат. Аз имам 3 сертификата (един за преболедувал удостоверено с ПЦР и 2 от двете дози ваксини) и мина цяла седмица преди да си ги активирам ли как се казва - да ми излизат на телефона. И то щерка ми и жена ми ми ги оправиха, щото се възмутиха че не съм се бил интересувал.
Е, още не ми се е наложило да ги ползвам.
казано от БПН на 28.10.21, 08:47:
.
Тя тая работа и оная работа да не са сапун да се изтъркат.
Някои ич не им пука, ще ги глобят ли, ще ги затворят ли. Първия път като отидох до залата, не ми искаха нищо, ама после нали чух, че имало 4 дни гратисен период и си помислих, че заради това не са искали сертификат и вече от тук натам ще си го изискват. Обаче нъцки, и след това пак си влизам като у дома си. Ще видим и днес живот и здраве, но предполагам пак ще е същото.
28.10.21
09:55
Но пък деформации от преупотреба се наблюдават.
казано от Bart Simpson на 28.10.21, 09:55:
Ахахаха, верно ли бе.. ш, ти правиш някаква невиждана употреба. Може. Трябва да внимаваме и как ядем да не ни стане по-голяма устата.
28.10.21
10:43
казано от Димо на 28.10.21, 10:23:
казано от Bart Simpson на 28.10.21, 09:55:
Ахахаха, верно ли бе.. ш, ти правиш някаква невиждана употреба. Може. Трябва да внимаваме и как ядем да не ни стане по-голяма устата.
Виждам, че за различни неща говорим, аз съм ръгбист, имам предвид 18-те строшавания на носа ми, а ти?
?
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.10.21 10:44.
Аз за носа говоря. Антиваксърите като си бъркат по 100 пъти на ден в носа с пръст не се ли притесняват че ще им стане на свинска дзурла?
28.10.21
10:47
Дидо,
в Пловдив навсякъде пускат без сертификати, или почти навсякъде, няма проверки никакви, направо ми е странно защо го направиха това нещо, след като не проверяват..Разбира се, много хора се плашат и или не посещават, или се втурнаха за ваксини, така че има някакъв ефект, но е далече от максималния и явно не е търсен такъв...
казано от Bart Simpson на 28.10.21, 10:43:
Виждам, че за различни неща говорим, аз съм ръгбист, имам предвид 18-те строшавания на носа ми, а ти?
?
То това не е от употреба. Употреба е да дишаш през носа си. Да са ти счупят носа е инцидент и травма. А 18 пъти е рецидив. Сигурно и някой ако го блъсне кола 18 пъти ще има доста промени по тялото, но те няма да са от употреба.
казано от Joyplovdiv на 28.10.21, 10:47:
Дидо,
в Пловдив навсякъде пускат без сертификати, или почти навсякъде, няма проверки никакви, направо ми е странно защо го направиха това нещо, след като не проверяват..Разбира се, много хора се плашат и или не посещават, или се втурнаха за ваксини, така че има някакъв ефект, но е далече от максималния и явно не е търсен такъв...
Да, ефект минимален да си седят по къщите и да се ваксинират има. Но и следене няма, идват избори, никой не иска протести.
28.10.21
10:52
Абе за 18 пъти, значи се ползва.
То и бронята на колата се деформира при катастрофа, но се ползва ,явно и моя нос е имал такава функция.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.10.21 10:53.
казано от Joyplovdiv на 28.10.21, 10:47:
Дидо,
То ако бе само там :-)
Ама явно хората, които са не ваксинирани пък не ходят масово, т.е. повечето от тях сигурно си викат, че могат да ги върнат и не им се разкарва. Ама нали знаеш, човек е хубаво да се пробва :-) Но то до колкото осхванах, на санкции си подлежат и самите посетители. Не е май само да направят проверка и да глобят фирмата осъществяваща дейност в търговския обект, че са пуснали такива, а и самите неваксинирани, които са влезли. Даже като нищо, може само тях да глобят :-)
28.10.21
10:55
Сега, не съм го видял с очите си, но чух за кашони положителни тестове, при въпроса какво е това-ако си искаш работата-не питай
казано от Dydo на 28.10.21, 10:54:
самите неваксинирани, които са влезли. Даже като нищо, може само тях да глобят :-)
Точно такава е работата, глобяват лично който не успее да покаже валиден зелен сертификат на проверяващите екипи от РЗИ и полиция. Фирмите не знам дали изобщо ги глобяват, защото се оказва че техните охранители или служители не могат да изискват лични документи.
28.10.21
10:59
А защо може да искат лична карта когато в нощно Аведение някой съмнително-пълнолетен иска достъп или за цигари в магазина.
Оправдават се, за да могат да не им се иска отговорност.
В моя ресторант се влиза с лична карта, който иска да влезе, няма против да си я покаже.
28.10.21
10:59
Дидо,
това със санкциите е на хартия, не се прилага, не знам как да го обясня по-ясно, те не проверяват, освен първия ден за пред телевизиите...
казано от Bart Simpson на 28.10.21, 10:55:
Сега, не съм го видял с очите си, но чух за кашони положителни тестове, при въпроса какво е това-ако си искаш работата-не питай
Това е новата мода - да ти направят фалшиво положителен тест - хем 2 седмици платен болничен, хем и зелен сертификат. Но няма такова нещо като положителен тест. Има някакви контролни за калибриране или там каквото ги правят - на всяка партида има някаква бройка, но не мисля че може да употреби този тест за да ти издадат фалшиво положителна проба. По-скоро документално само го пишат положителен ако са злонамерени лаборантките, чувал съм че дори не бъркат в носа, поне за отрицателните пцри беше така като трябваха за пътувания.
казано от Joyplovdiv на 28.10.21, 10:59:
Дидо,
това със санкциите е на хартия, не се прилага, не знам как да го обясня по-ясно, те не проверяват, освен първия ден за пред телевизиите...
Е ти обикаляш нон-стоп по всички молове и постоянно следваш екипите от РЗИ и полицаите и следиш дали глобяват или само маат крачоли по моловете?
28.10.21
11:03
Е, Димо, това ти можеш да го правиш, да обикаляш, нали си маратонец, аз знам и други начини за получаване на информация...
казано от Bart Simpson на 28.10.21, 10:59:
А защо може да искат лична карта когато в нощно Аведение някой съмнително-пълнолетен иска достъп или за цигари в магазина.
Оправдават се, за да могат да не им се иска отговорност.
В моя ресторант се влиза с лична карта, който иска да влезе, няма против да си я покаже.
Предполагам че има някакво противоречие в наредбите за достъп на малолетни. Едната да казва че който не представи лична карта не може да влезе, а наредбата за зелените сертификати да има дупка, че се иска само сертификат и никъде не ги овластява да искат и легитимация с ЛК.
Де да знам. Специално за ресторантите наистина който иска да контролира достъпа, винаги може да се позове на изискването за години за да влезеш и да каже че му изглеждаш непълнолетен и да ти поиска личната карта :) Но за моловете защо ще ти иска лична карта?
казано от Joyplovdiv на 28.10.21, 11:03:
Е, Димо, това ти можеш да го правиш, да обикаляш, нали си маратонец, аз знам и други начини за получаване на информация...
Ама аз го знам твоя начин, той даже е класика: “Една жена каза”
казано от Димо на 28.10.21, 11:01:
казано от Joyplovdiv на 28.10.21, 10:59:
Дидо,
това със санкциите е на хартия, не се прилага, не знам как да го обясня по-ясно, те не проверяват, освен първия ден за пред телевизиите...Е ти обикаляш нон-стоп по всички молове и постоянно следваш екипите от РЗИ и полицаите и следиш дали глобяват или само маат крачоли по моловете?
Ами Димо, все едно не знаеш какъв е контрола. Нямаше почти никакъв контрол досега. Тези работи за телевизията. Тук в София на доста места по кварталните места даже и маски не се слагат отдавна.
Колко служители имат РЗИ мислиш, че чак да ходят и да обикалят, колко проверки и къде могат да направят ? Това са просто акции за телевизиите.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.10.21 11:09.