Коронавирус в България

Прескочи до:

27.10.21
14:45

казано от Димо на 27.10.21, 14:40:

А, значи той плаща, нашите кифли са се съгласили да ги черпи, ама имат претенции къде и какво ги черпи? Ми да бяха си тръгнали ако не ги устройва кафе на крак. Или да му бяха казали: ш, прошляк, ти ся нас само с по едно кафе на крак ли мислиш да на прекараш? Или да кажат - ние ше седнем вътре на сепаретата да си пием кафето, ако искаш ела.

Е не върви така да му кажат в прав текст, нито да го отсвирят, защото е бил там един от водещите семинара и домакин все пак. А и нашите момичета имат някакво поведение и етикет. Но и те де да знаят какво ги очаква като ги кани. И да са знаели, можело е пак да приемат, но ще е насила и от благоприличие. Но си е останал с кафето-да. То не, че и нещо е можело да стане, но ако е имало и минимална възможност за развитие, тя се е изпарила мигновено. Прошляк е точното определение за мен-право в десетката.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 14:47.

27.10.21
14:45

казано от nervak на 27.10.21, 14:34:

Аз само да попитам,щот тук много опитно се борави с данни и статистика..та какво е оценка)))
И що е оценка на параметри...
Еди къде си нараствали болните...ама спрямо какво:
- крайния обем на извадката(коя по точно)?
-как са разпределени в интервала?
Решаваме,че дадени числа ни удовлетворяват,как установяваме  нормалност?

За мен повечето числа, които ги хвърлят така тъпите журналя нищо не значат.

Така е, то още в началото като започна пандемията ни казваха 20, после 300 случая, но тогава дори не даваха процент от пробите, толкова малумно беше. И то това нещо дълго време продължи.

Затова не знам кой е виновен, но е малумно и неправилно. Предвид това че има толкова математици и статистици, те не дават точни данни и на разбираем език. Затова хората се съмняват една от причините.

27.10.21
14:50

Каквото и да обяснявам на децата, те ще се чувстват според това колко им е багажа в средата в която са попаднали. Ако са тъпи ще се чувстват тъпи или както казва Димо- Дънинг.
Всичките ми подчинени са англичани, но не защото баща ми ми е казал, колко велика нация сме. Научи ме да бачкам ?
А иначе за великата нация, колкото и непатриотично да звучи, не я виждам в Англия. Познавам достатъчно българи тук и профила им е супер лесен. Слушат Слави и като седнем на маса, слушам само колко велика нация сме, колко са тъпи англичаните за които работят, най- старата държава в света ?, как не сме губили знаме как сме ги били във всички войни и много много други. Обаче по стечение на обстоятелствата, робство, комунисти, царя, Бойко и нямаме късмет. Иначе сме си ок ? Те самите също са умни, но работят за тъпите англичани във фабриките им ?
Германия я сринаха до основи два пъти и за няма и едно поколение е топ икономика, а на нас все някой ни е крив.
Естествено има и успели българи, по цял свят, но не смятам, че са успели защото сме велика нация и едва ли не генетично сме по- умни ?

Мнението беше редактирано от Nev на 27.10.21 14:50.

27.10.21
14:50

казано от Bart Simpson на 27.10.21, 14:00:

Точно това питах, за тези 70-90.
В Белгия имат над 70% от населението и 86% на пълнолетните, а имат доста драстично повишаване на новите случаи.

За Белгия вече ви казах, че над 95 процента от новозаразените са неваксинирани според статистиката, която излиза тук.

27.10.21
14:55

Разбира се че важно колко са ваксинирани, дали има няква специфика каот например отворените пъбове в Англия и т.н. Аз затова си казвам че не знам защо е има повишение на случаите в Белгия, мога само да предполагам.

Има един български имунолог в Англия работи, четох му публикациите във фейсбука, той човека доста в детайли знае как правят статистики - например кои периоди влизали в едисикоя статистика и той беше песимист. Според него не са чак толкова ефективни ваксините и много трудно ще се спре вируса в световен мащаб и предвиждаше че ще се налагат реимунизации, особено с новите щамове. Препоръчваше строги локдауни, затворени граници. Според него не е розова картинката хич в обозримото бъдеще. Ако някой му е интересно, мога да потърся линка.

27.10.21
15:03

казано от Nev на 27.10.21, 14:50:

Ако са тъпи ще се чувстват тъпи или както казва Димо- Дънинг.

То двете заедно (ако това имаш предвид, с оглед на това какво е казал Димо) не може, тъй като е нон сенс: или се чустват тъпи или проявяват Дънинг-Крюгер ефекта.

Мнението беше редактирано от D_M на 27.10.21 15:04.

GG

27.10.21
15:04

Гледайки статистиката за смъртността по години, се забелязва рязко увеличение на смъртността, след започването на ваксинацията в България...

27.10.21
15:12

казано от Gogo на 27.10.21, 15:04:

Гледайки статистиката за смъртността по години, се забелязва рязко увеличение на смъртността, след започването на ваксинацията в България...

Ваксинацията за кое?

27.10.21
15:21

казано от Dymag на 27.10.21, 14:54:

За информация, при мен нямаше никакво неразположение при първа доза от файзер, като липсваше дори и зачервяване на мястото на убождане. Не съм спортувал само в деня на ваксинацията, защото очаквах нещо, пък то не се случи нищо.

Пробва ли да лепиш стотинки на мястото с наноботите?

27.10.21
15:22

казано от Dydo на 27.10.21, 15:03:

казано от Nev на 27.10.21, 14:50:

Ако са тъпи ще се чувстват тъпи или както казва Димо- Дънинг.

То двете заедно (ако това имаш предвид, с оглед на това какво е казал Димо) не може, тъй като е нон сенс: или се чустват тъпи или проявяват Дънинг-Крюгер ефекта.

Ако са тъпи могат да го осъзнават и да се чувстват тъпи или да не го осъзнават (да се мислят за много умни), което е Крюгер ?

27.10.21
15:25

казано от Gogo на 27.10.21, 15:04:

Да не би да е заради това, че по същото време върлува смъртоносен вирус ?

GG

27.10.21
15:34

Вие ако моите думи приемате насериозно в Курнавируса в България, разбирам защо и мненията за чупиране и извънзвмни приемате, че са казани насериозно. :Д

Bart Simpson

27.10.21
15:39

А пък аз днес виждам луната през деня, направо не знам какво става.

27.10.21
21:18

Ай, ай, ай.....пак ще им намерят цаката нашите. И после не били умни ?
Бам

27.10.21
22:02

казано от Димо на 27.10.21, 15:21:

казано от Dymag на 27.10.21, 14:54:

За информация, при мен нямаше никакво неразположение при първа доза от файзер, като липсваше дори и зачервяване на мястото на убождане. Не съм спортувал само в деня на ваксинацията, защото очаквах нещо, пък то не се случи нищо.

Пробва ли да лепиш стотинки на мястото с наноботите?

Аз махнах лепенката на 2-рия час, да излизат ... windows-а още ми е нелицензиран :P

28.10.21
08:47

.

GG

28.10.21
09:30

:))

28.10.21
09:49

казано от Gogo на 28.10.21, 09:30:

:))

По-скоро тея без сертификат така ги виждат. Аз имам 3 сертификата (един за преболедувал удостоверено с ПЦР и 2 от двете дози ваксини) и мина цяла седмица преди да си ги активирам ли как се казва - да ми излизат на телефона. И то щерка ми и жена ми ми ги оправиха, щото се възмутиха че не съм се бил интересувал.
Е, още не ми се е наложило да ги ползвам.

28.10.21
09:50

казано от БПН на 28.10.21, 08:47:

.

Тя тая работа и оная работа да не са сапун да се изтъркат.

28.10.21
09:54

Някои ич не им пука, ще ги глобят ли, ще ги затворят ли. Първия път като отидох до залата, не ми искаха нищо, ама после нали чух, че имало 4 дни гратисен период и си помислих, че заради това не са искали сертификат и вече от тук натам ще си го изискват. Обаче нъцки, и след това пак си влизам като у дома си. Ще видим и днес живот и здраве, но предполагам пак ще е същото.

Bart Simpson

28.10.21
09:55

Но пък деформации от преупотреба се наблюдават.

28.10.21
10:23

казано от Bart Simpson на 28.10.21, 09:55:

Ахахаха, верно ли бе.. ш, ти правиш някаква невиждана употреба. Може. Трябва да внимаваме и как ядем да не ни стане по-голяма устата.

Bart Simpson

28.10.21
10:43

казано от Димо на 28.10.21, 10:23:

казано от Bart Simpson на 28.10.21, 09:55:

Ахахаха, верно ли бе.. ш, ти правиш някаква невиждана употреба. Може. Трябва да внимаваме и как ядем да не ни стане по-голяма устата.

Виждам, че за различни неща говорим, аз съм ръгбист, имам предвид 18-те строшавания на носа ми, а ти?
?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.10.21 10:44.

28.10.21
10:47

Аз за носа говоря. Антиваксърите като си бъркат по 100 пъти на ден в носа с пръст не се ли притесняват че ще им стане на свинска дзурла?

28.10.21
10:47

Дидо,
в Пловдив навсякъде пускат без сертификати, или почти навсякъде, няма проверки никакви, направо ми е странно защо го направиха това нещо, след като не проверяват..Разбира се, много хора се плашат и или не посещават, или се втурнаха за ваксини, така че има някакъв ефект, но е далече от максималния и явно не е търсен такъв...

28.10.21
10:49

казано от Bart Simpson на 28.10.21, 10:43:

Виждам, че за различни неща говорим, аз съм ръгбист, имам предвид 18-те строшавания на носа ми, а ти?
?

То това не е от употреба. Употреба е да дишаш през носа си. Да са ти счупят носа е инцидент и травма. А 18 пъти е рецидив. Сигурно и някой ако го блъсне кола 18 пъти ще има доста промени по тялото, но те няма да са от употреба.

28.10.21
10:51

казано от Joyplovdiv на 28.10.21, 10:47:

Дидо,
в Пловдив навсякъде пускат без сертификати, или почти навсякъде, няма проверки никакви, направо ми е странно защо го направиха това нещо, след като не проверяват..Разбира се, много хора се плашат и или не посещават, или се втурнаха за ваксини, така че има някакъв ефект, но е далече от максималния и явно не е търсен такъв...

Да, ефект минимален да си седят по къщите и да се ваксинират има. Но и следене няма, идват избори, никой не иска протести.

Bart Simpson

28.10.21
10:52

Абе за 18 пъти, значи се ползва.
То и бронята на колата се деформира при катастрофа, но се ползва ,явно и моя нос е имал такава функция.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 28.10.21 10:53.

28.10.21
10:54

казано от Joyplovdiv на 28.10.21, 10:47:

Дидо,

То ако бе само там :-)
Ама явно хората, които са не ваксинирани пък не ходят масово, т.е. повечето от тях сигурно си викат, че могат да ги върнат и не им се разкарва. Ама нали знаеш, човек е хубаво да се пробва :-) Но то до колкото осхванах, на санкции си подлежат и самите посетители. Не е май само да направят проверка и да глобят фирмата осъществяваща дейност в търговския обект, че са пуснали такива, а и самите неваксинирани, които са влезли. Даже като нищо, може само тях да глобят :-)

Bart Simpson

28.10.21
10:55

Сега, не съм го видял с очите си, но чух за кашони положителни тестове, при въпроса какво е това-ако си искаш работата-не питай

28.10.21
10:56

казано от Dydo на 28.10.21, 10:54:

самите неваксинирани, които са влезли. Даже като нищо, може само тях да глобят :-)

Точно такава е работата, глобяват лично който не успее да покаже валиден зелен сертификат на проверяващите екипи от РЗИ и полиция. Фирмите не знам дали изобщо ги глобяват, защото се оказва че техните охранители или служители не могат да изискват лични документи.

Bart Simpson

28.10.21
10:59

А защо може да искат лична карта когато в нощно Аведение някой съмнително-пълнолетен иска достъп или за цигари в магазина.
Оправдават се, за да могат да не им се иска отговорност.
В моя ресторант се влиза с лична карта, който иска да влезе, няма против да си я покаже.

28.10.21
10:59

Дидо,
това със санкциите е на хартия, не се прилага, не знам как да го обясня по-ясно, те не проверяват, освен първия ден за пред телевизиите...

28.10.21
11:00

казано от Bart Simpson на 28.10.21, 10:55:

Сега, не съм го видял с очите си, но чух за кашони положителни тестове, при въпроса какво е това-ако си искаш работата-не питай

Това е новата мода - да ти направят фалшиво положителен тест - хем 2 седмици платен болничен, хем и зелен сертификат. Но няма такова нещо като положителен тест. Има някакви контролни за калибриране или там каквото ги правят - на всяка партида има някаква бройка, но не мисля че може да употреби този тест за да ти издадат фалшиво положителна проба. По-скоро документално само го пишат положителен ако са злонамерени лаборантките, чувал съм че дори не бъркат в носа, поне за отрицателните пцри беше така като трябваха за пътувания.

28.10.21
11:01

казано от Joyplovdiv на 28.10.21, 10:59:

Дидо,
това със санкциите е на хартия, не се прилага, не знам как да го обясня по-ясно, те не проверяват, освен първия ден за пред телевизиите...

Е ти обикаляш нон-стоп по всички молове и постоянно следваш екипите от РЗИ и полицаите и следиш дали глобяват или само маат крачоли по моловете?

28.10.21
11:03

Е, Димо, това ти можеш да го правиш, да обикаляш, нали си маратонец, аз знам и други начини за получаване на информация...

28.10.21
11:04

казано от Bart Simpson на 28.10.21, 10:59:

А защо може да искат лична карта когато в нощно Аведение някой съмнително-пълнолетен иска достъп или за цигари в магазина.
Оправдават се, за да могат да не им се иска отговорност.
В моя ресторант се влиза с лична карта, който иска да влезе, няма против да си я покаже.

Предполагам че има някакво противоречие в наредбите за достъп на малолетни. Едната да казва че който не представи лична карта не може да влезе, а наредбата за зелените сертификати да има дупка, че се иска само сертификат и никъде не ги овластява да искат и легитимация с ЛК.

Де да знам. Специално за ресторантите наистина който иска да контролира достъпа, винаги може да се позове на изискването за години за да влезеш и да каже че му изглеждаш непълнолетен и да ти поиска личната карта :) Но за моловете защо ще ти иска лична карта?

28.10.21
11:05

казано от Joyplovdiv на 28.10.21, 11:03:

Е, Димо, това ти можеш да го правиш, да обикаляш, нали си маратонец, аз знам и други начини за получаване на информация...

Ама аз го знам твоя начин, той даже е класика: “Една жена каза”

28.10.21
11:08

казано от Димо на 28.10.21, 11:01:

казано от Joyplovdiv на 28.10.21, 10:59:

Дидо,

Е ти обикаляш нон-стоп по всички молове и постоянно следваш екипите от РЗИ и полицаите и следиш дали глобяват или само маат крачоли по моловете?

Ами Димо, все едно не знаеш какъв е контрола. Нямаше почти никакъв контрол досега. Тези работи за телевизията. Тук в София на доста места по кварталните места даже и маски не се слагат отдавна.

Колко служители имат РЗИ мислиш, че чак да ходят и да обикалят, колко проверки и къде могат да направят ? Това са просто акции за телевизиите.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.10.21 11:09.

28.10.21
11:12

Уви, предполагам че е нисък контрола, ама чак пък нулев?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1