ТСЛ Б
* загряване, вработване
^ трисет едно
- силово гребане с дъмбел 4/4/4/4х40кг
- набиране на халки 6/6/6/6х15кг
- гребане скрипец 12/10/10/10х45кг
~ през три минути
^ трисет две
- лег 4/4/4/3х100кг
- широки кофи 6/6/5/5х25кг
- лек тесен хват 12/10/10/10х60кг
~ през три минути
Много силна тренировка, набирането, май е по-добре. Лега, хвърчеше, даже на два пъти проверявах дали не са по-малко килограмите.
Днес беше от онези дни... жена ми е с хрема, малката с “бактерия” и вкъщи е някаква лудница от пет сутринта. Лекари, лекарства, изследвания едно-друго, по едно време даже си отворих бира, че не се издържаше и тренировката остана за по-добри дни. Сега ще наваксвам с работа на спокойствие в офиса и спрямо ситуацията, следващите дни може да си тренирам с пудовките на терасата.
П.П. Хич не съм фен на домашните колбаси, особено след мухлясалите рибици от миналата година, но този път се получи прилично. Разликата беше, че аутсорснах сушенето при приятели в Пампорово.
Мнението беше редактирано от Splash на 24.11.21 15:35.
ТСЛ А
* загряване, вработване
^ трисет едно
- зерчер клек 3/3/3/2х95кг
- тяга с прави крака 6/6/6/6х90кг
- бг клек 10/10/10/8х2х15кг
~ през три минути
^ трисет две
- раменна преса 3/3/3/3х65кг
- високо изтегляне 6/6/6/6х65кг
- въртене на диск 12/12/12/12х10кг
~ през три минути
Рано ми е за 95 зерчер, направо корема леш. Снимах си бг-клека, някакво паразитно навеждане напред има, като съм с дъмбели. С гюле в рак, го няма по очевидни причини. Вдигнах и раменната на 65, като заварена, я има три-четири стриктни повторения общо.
Мнението беше редактирано от Splash на 25.11.21 11:18.
Пудовки А
- @40суинг задържане, движение, навеждане, клякане
- обръщане от земя, обръщане прав 30х1 на страна с @32
*разтягане, ролер
Вчера висях до три сутринта, да оправям чужди бакии, съответно днес едвам отлепих. Реших вместо зала, да раздвижа с пудовката. Обръщането с 32-ката, но много експлозивно и с почивки от максимум 15-тина секунди. Свежнах доста.
Еха, колко си стабилен на българския клек!
Аз взех да му свиквам, но още се клатя като гъска и залитам на всяко трето повторение. :)
И аз като Боби се клатя, па за единици през десет секунди...докато се стабилизирам...става ега ти десетте секунди ? Много криво движение ми е ?
Боби, аз си имам трикове, които ми помагат да не губя баланс:
- разпервам добре пръстите на клякащия крак и се опитвам да “хвана” земята
- променям центъра на тежестта, на долу е на клякащия крак, нагоре на задния
- клякам бързо и максимално експлозивно, за да върви тялото по траекторията, без да я мисля
Карфич(к/е)?, в интервал е гадно, преди ТСЛ съм го правил с гюле и знам кво е. Криво движение е, ама доста ефективно и ще се натиска :)
Мнението беше редактирано от Splash на 26.11.21 21:43.
Хич не е криво,даже си е много хубаво:)))
С пудовка,в рак позиция в срещуположната ръка ?
Натискайте :D
казано от Гюлето на 26.11.21, 17:57:
Аз до преди да видя от Боби, така си кляках с 20-ката :) Ама с дъмбелите е по айляк.
Мнението беше редактирано от Splash на 26.11.21 18:19.
казано от Гюлето на 26.11.21, 17:57:
Прав си, не е криво движение, просто при мен на кривата ракета, Космосът й е крив. ???
Движението е топ, но наистина имам затруднения с него и пригодяването му в интервала. Обаче за пудовка в рак позиция не се бях сетила! Най-адекватните, което измислих е диск над главата, защото с дъмбели в двете ръце е ужас. Но сега ще пробвам с пудовка в рак позиция, чудна идея! ?
ТСЛ Б1
* загряване, вработване
^ трисет едно
- набиране неутрален хват 3/3/3/2х35кг
- гребане на няква машина тип пенделей 6/6/6/6х70кг
- горен скрипец подхват 12/12/12/12х55кг
~ през три минути
^ трисет две
- кофи 4/4/4/4х40кг
- лег с дъмбели 5/4/4/3х2х37,5кг
- кросоувър 12/12/12/12х2х10кг
~ през три минути
* ратягане, стойки на ръце и глава
Гърба уморен, кръста и той - за това не натисках на набиранията и преместих пенделея на машина. Кофите добре, на лега обърках, вместо 32,5 съм сложил 37,5 и средното стана бая тежко.
Продължавам да ям неконтролируемо и въпреки че, пазя що годе някаква форма, трябва да взема мерки. Ще започвам с “чистенето” за бийчбоди (от утре де). Този път стартовата позиция бива. Ще гледам да си пиша храната, та да ми става неудобно, като прекалявам.
Мнението беше редактирано от Splash на 27.11.21 12:24.
ТСЛ А1
* загряване, вработване
^ трисет едно
- тяга 3/3/3/2+1х140кг
- бедрено разгъване 6/6/6/6х80кг
- бедрено сгъване 12/12/12/12х35кг
~ през четири минути
^трисет две
- обръщане 4/3/3/3х80кг
- тласкане от гърди 2х80кг /6/6/6х70кг
- задно рамо на машина 12/12/12/12х27кг
~ през три минути
* разтягане, стойки ма ръце, глава
Много сила днес, тежестите нагоре и с усещане за аванс. Само на тласкането се надцених, за осемдесет ми е много рано за шестици, можеше някоя четворка, пряко сили. Реших да видя обръщането ми как е, замених високото изтегляне. Хвърчеше.
Пудовки Б
- изхвърляне от земя, изхвърляне прав 25х1 на страна с @32
*разтягане, ролер
Набързо сутринта, колкото да стартирам понеделника с нещо положително.
Храната - 20 часа фаст
- шест яйца, малко чедър, лешници, зелена салата
- пилешко на фурна с домати, салата ферментирало червено зеле със зехтин и сумак
- магнезий, цинк, витамин Д
б/а 1
Пудовки А
- обръщане от земя, обръщане прав 25х1 на страна с @40
*разтягане, ролер
Ядове, ветеринари, безсъние и никакво време за зала. Хубаво, че е терасата и успях да вмъкна все пак раздвижване.
Храната - 18 часа фаст
- пилешко, гуакамоле, киноа
- яйца, зеленчуци, бира
Мнението беше редактирано от Splash на 30.11.21 12:36.
казано от Splash на 30.11.21, 12:35:
Ядове, ветеринари, безсъние и никакво време за зала...
И днес така, малко гимнастика на халките и вече утре се наритвам да клякам, че баси и оправданията.
С халките
- изометрия арчър изпъната ръка ляво/дясно
- изометрия кофи крака назад
- изометрия кофи крака напред
~ около три минути общо
- набиране, няколко серии с глава гледаща нагоре и таз напред
- ротаторите с ластик
- разтягане и висене
Храната - 18 часа фаст
- нахут, риба, броколи и брюкслеско зеле
- яйца, краставици, спанак и семена, бира
ТСЛ А
* загряване, вработване
^ трисет едно
- зерчер клек 3/4/3/3х95кг
- бг клек 10/10/10/8@20кг
~ през три минути
^ трисет две
- раменна преса 4/4/4/4х60кг
- високо изтегляне 6/6/6/6х65кг
- въртене на диск 12/12/12/12х10кг
~ през три минути
Наспах се снощи, днес тренировката хвърчеше, бързо и стегнато. Зечера ще оставя на 95, даже една четворка станах. Бг клека с гюле.
Храната
- пет яйца; кашкавал
- авокадо, варено цвекло, черен боб, царевица, семена; шоколад
- домати, краставици, телешки кюфтета, квасен хляб с кашкавал, айрян
Мнението беше редактирано от Splash на 02.12.21 17:59.
ТСЛ B (с малко логистичен мишмаш)
* загряване, вработване
^ гигански сет
- набиране на халки 4/4/4/4х30кг
- силово гребане с дъмбел 6/6/6/6х40кг
- гребане скрипец 12/12/12/12х53кг
- широки кофи 4/4/4/4х35кг
- лег 6/4+2/5/5х90кг
- кросовър 12/12/12/12
~ през три-четири минути
Исках гигански сет и с малко компромиси си направих четирите врътки. Умора няква, ама квото. Довечера ще обръщам с гюлето в офиса, че днес няма да мърдам от компа поне 10-тина часа и ще допиша. След вчерашното плюскане, днес храната е малко и вече по кутиите.
в офиса
- изхвърляне от земя, изхвърляне прав 25х1 на страна с @32
*разтягане, ролер
Храната - 20 часа фаст
- телешки кюфтета, зелени салати с авокадо, семена и сушени домати
- пет яйца, киноа с билки и семена
- някое и друго уиски
Мнението беше редактирано от Splash на 04.12.21 16:11.
ТСЛ А1
* загрявката на вик с @20, вработване
^ гигантска серия
- тяга 3/3/2/1+1+1х140кг
- бедрено разгъване 6/6/6/6х80кг
- бедрено сгъване 12/12/12/12х35кг
- високо изтегляне 4/4/4/4х60кг
- обръщане и тласкане от гърди 6/6/6/6х70кг
- задно рамо на машина 12/12/12/12х27кг
~ през четири минути
Въздух никакъв и на умиране цялата работа.
Храната
- две банички, боза
- печено пиле с билки, масло, къри; зеленчуци на пара
- шест яйца, киноа с билки и семена
Мислех за фаст днес, ама нямах желание.
Мнението беше редактирано от Splash на 04.12.21 10:58.
Пудовки 36 и 40
- обръщане от земя и тласкане
1,1,1,1,1
Мислех да почивам днес, ама се мотивирах да изляза за 30-тина минути на терасата. Много тежеше, до седем имам още бая…
ТСЛ Б1
* загряване, вработване
^ трисет едно
- набиране неутрален хват 3/3/2/2х40кг
- пенделей 6/6/6/6х70кг
- горен скрипец подхват 12/12/12/12х55кг
~ през три минути
^ трисет две
- широки кофи 3/3/3/3х50кг
- лег с дъмбели 6/5/5/5х2х32,5кг
- кросоувър 12/12/12/12х2х10кг
~ през три минути
* ратягане, стойки на ръце
Тренираше ми се тежко днес, с компромиси тук-там, но като цяло добре.
Храната
- две уискита
- ще допиша
ТСЛ А
* загряване, вработване
^ трисет едно
- зерчер клек 3х100кг/3/3/3x90кг
- бг клек 10@20кг
~ през три-четири минути
^ трисет две
- раменна преса 4/4/4/4х60кг
- високо изтегляне без подем 6/6/6/6х40кг
- въртене на диск 12/12/12/12х10кг на страна
~ през три минути
Тръгнах с голямата кошница, ама след снощните изпълнения, нямаше как. БГ клека го спрях след първата врътка, че главата шамандура и баланс нулев. Тъй де, клек с махмурлук. Довечера ще изляза и с пудовките, да затвърдя.
Замислих се преди малко, защо спрях да ходя на бокс. За мен, въпреки че се води спорт, има моменти в които си е бой, със съответните последствия. Като вкараш адреналин и сърце, няма как да се щадиш ... китките, колена, кръст, рамена. Моите съответно са като на човек, работещ на бюро и започнал да прави каквото и да е на 27. Те така де, да бях се сетил да тренирам като малък, а не да безчинствам.
Храната - 22 часа фаст
- филе от пъстърва в кокос и билки, гуакамоле, черен боб, зелена салата
Вчера изкарах деня що-годе прилично, уиски и риба на барбекю. Вечерта обаче ударих new low - айрян, бира и торта...
Мнението беше редактирано от Splash на 07.12.21 12:22.
казано от Splash на 07.12.21, 11:55:
Замислих се преди малко, защо спрях да ходя на бокс. За мен, въпреки че се води спорт, има моменти в които си е бой, със съответните последствия. Като вкараш адреналин и сърце, няма как да се щадиш ... китките, колена, кръст, рамена. Моите съответно са като на човек, работещ на бюро и започнал да прави каквото и да е на 27. Те така де, да бях се сетил да тренирам като малък, а не да безчинствам.
Аз го спрях, когато трябваше между рундовете да лежа по корем като Лари Бърд на Олимпиадата, в някои тренировки не можех да удрям с лява ръка, в други- с дясна, а в трети- и с двете :D :D След това смених и града и си викам тъкмо ще пропусна година-две да ми минат болежките, те минаха, но ми мина и мерака да се самонаказвам чак толкова :D :D
07.12.21
14:14
И аз съм фен, но след като започнах да се будя с абсолютно безчувствени ръце и болки в челюстта и главоболие след спаринг някак естествено финиширах. Супер е да правиш само чувал, лапи и тук-там условен бой, но е малко вероятно да издържиш на изкушението и да не играеш, а често и някак естествено се получава така, че се посбивате вместо само да маркирате, а да ходиш с наситено око, разбит нос или уста някак не върви на тези години.
07.12.21
14:31
Дейба, аз тъмън мислех да почна да ходя на бокс :D
Мнооооого отдавна ходех за около година, ама така и не стигнахме до спаринги и така и не са ми надули кратуната да се кротна явно :D
казано от Alexander Krastev на 07.12.21, 14:31:
Дейба, аз тъмън мислех да почна да ходя на бокс :D
Мнооооого отдавна ходех за около година, ама така и не стигнахме до спаринги и така и не са ми надули кратуната да се кротна явно :D
А, безценно е преживяването да почне да те цепи главата час-два след тренировката и да мине чак след 3-4 дена :D
07.12.21
14:40
Като се запознах с жена ми бях с посинено око ?.
Абе хора, това си е спорт като спорт. По-груб от други, но когато се тренира разумно нищо подобно не се случва. Разбира се има травми и болка ама не е толкова различно от други спортове. По-вредно е за главата, тук не споря.
Но аз имам чувството , че не сте тренирали бокс, а са ви ползвали за боксови круши само.
Което не говори добре за треньорите.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 07.12.21 14:44.
07.12.21
15:05
Да, така беше, боксова круша бях аз и боксов чувал.
То днес верно има всякакви треньори, познавам счетоводител треньор по бокс, готин човек, ама дотам.
Като чуя че някой начинаещ са го препарирали от бой по време на тренировка мога да си направя изводите за “треньорите”
Има разлика, между начинаещ на 29 и такъв на 18. Също така, тренирах и живея в град, известен с комплексите (и стероидите) точно в тези среди. Не са ме попилявали от бой редовно или в началото. Случвало се е, но не е нещо чак толкова драматично. Проблема е, че тялото ми, не позволява да “спортувам” дълго време, безопасно. И стигам, до ситуации като при Любо и Бомбъра. А до колко е бил компетентен треньора, нямам достатъчно опит за да разбера и така, на сляпо доверие.
@Svetoslav, колко пък безопасно можеш да се биеш? :D
Мнението беше редактирано от Splash на 07.12.21 15:53.
07.12.21
16:17
казано от Brown Bomber на 07.12.21, 14:40:
Като се запознах с жена ми бях с посинено око ?.
Нали не ти го е насинила тя :D
07.12.21
16:21
Не, тя удря в зъбите.
Пудовки Б
- @32суинг задържане, движение, навеждане, клякане
- изхвърляне от земя, изхвърляне прав 25х1 с 2х@24
*разтягане, ролер
На скорост, свежнах. Нещо друго забелязах, тъй като рядко работя с две гюлета, позицията на пудовката в ръката се е променила към хоризонтална не е добре.
Мнението беше редактирано от Splash на 07.12.21 18:24.
казано от Splash на 07.12.21, 15:30:
@Svetoslav, колко пък безопасно можеш да се биеш? :D
На състезание е по-трудно, но ако реферът е добър е достатъчно безопасно. Разбира се на състезание няма ограничение за силата на ударите. Но на тренировка само по-случайност може да не е безопасно. Винаги трябва да има треньор, който да следи и да реферира.
казано от Brown Bomber на 07.12.21, 15:05:
То днес верно има всякакви треньори, познавам счетоводител треньор по бокс, готин човек, ама дотам.
Моят беше зъболекар, почти перфектна синергия е това :))
Бог да го прости, отиде си преди няколко години, а сме набори и бяхме добри приятели..
ТСЛ Б
* загрявката на Вик с @20, вработване
^ трисет едно
- лег 4/4/2+1х105кг
- широки кофи 6/6/4 с верига ~ 30-тина килограма
- лек тесен хват 12/10/10х60кг
~ през три минути
^ трисет две
- силово гребане с дъмбел 4/4/4х45кг
- гребане скрипец 6/6/6/х65кг
- набиране нх 12/12/8+2
~ през три минути
Странно днес, много сила, но не успях да изкарам четири врътки, нямаше вътък. Лега летеше, до третия подход - гринд и отказ след една-две секунди борба. Забравих колана и за това кофите с някаква верига на врата (освен че изглежда cool, хич не е удобно) а набиранията преместих при лекото, че със СТ шестици не са за “средно”. Утре пълна почивка и ако остане ред, ще отида на масаж.
Храната
- на снимка
Мнението беше редактирано от Splash на 08.12.21 11:05.
08.12.21
13:20
Една водка му липсва на табаското само.
08.12.21
13:43
Да, на толкова табаско даже едната водка трябва да е бутилка :D
Е ся, от обяд пия само с повод и в четвъртък :D
Водка обичам с руски солени гъби и червен лук, явно ще се минава през Берьозка след работа ?
08.12.21
14:18
Викаш, за да не хвърляш табаското, а...:D