Тази сутрин кантара ми показа 89,8 кг. Не я ща горницата над 87 кг., въпреки че до момента не ми се отразява на възможностите. Лакътя ми е в процес на оправяне - поне така го усещам, въпреки че съм за бой, защото толкова години, падане на лакът (в Димитровград), лимити на разгъване и т.н. още не съм го снимал, да се види какво му е. Шипове или калциране са възможностите. Аз обаче си вършея на лостовете с мазила и препаски, а от тези 3 кила от горе, поне половината са ми в задника и бедрата от новите “кракомахания”, а другите са нагоре да компенсират допълнителната тежест. Тялото си се опитва да се справя според това, което му подавам, чуди се, мае се, а аз си спортувам. Дископатията ми се подобри чувствително между другото. Мисля да върна на 35-ки ластици. Сегашните, 45-ки, са нацепени и омекнали, но всъщност идеята на ластиците беше асистенция на собственото тегло и заздравяване на лакътя. В момента, с 45-ки и работа с една ръка, ми идват най-тежката част от тренировката за лакътя ... освен ако не мина 90 кг.
Спирам яденето
Чух се с ортак в Кърджали, да проуча възможностите за спорт. Групата се била разпаднала, а площадката в централната част на града била почти разрушена, но имало лостове по училища. Това е може би единствения град без прилична, самостоятелна, площадка за уличен фитнес, в който съм бил и май все още си е така
В петък пътувам за Кърджали - по-рано от очакваното, заради служебни промени. Иначе, колкото хора имаше тази вечер на лостовете не бях виждал през тази година, поне по времето по което ходя. Стопли се и спорта на открито започна да привлича. Днес даже се съблякох “за сефте” докато имаше слънце - бял съм като празна страница при светла тема.
Жената е с болки в ставите и мускулите, главоболие, “злини” в гърлото и суха кашлица, утре е на PCR с направление, но дори и да е положителен, от службата ми не признават вече карантина на контактни. Аз все още не съм го карал, ще видим утре какъв ще й е резултата. Контакта ни е такъв (18+), че е невъзможно на единият да му има нещо, пък другия да “мине метър”
Мнението беше редактирано от Dymag на 06.04.22 21:44.
Оо има много такива случаи , на +18 , в който единия не успява да се зарази :)
Но извинявай че ти цапам дневника. Аз го карах скоро и е ебана работа. Само първите 2 дни се чувствах болен. Обаче последствията си стоят. Минаха 14 дни от симптомите , а ми се разви една кашлица , основно сутрин и вечер. Въобще мега шибана корона, майната и ..
Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.04.22 21:55.
Аз го прочетох това при теб. Едно време боледувах много и поредното разболяване не ми правеше впечатление. Сега боледуването е като да ми сложат белезници ... жените не го разбират това :P Шегувам се винаги със сериозните неща, но е факт, че свикналият на здраве по-трудно понася ограниченията от болестите.
Негативен е теста. Грип някакъв, който мен не ме е хванал за сега. Утре ще избягам в Кърджали, да видим там как е бандата, дето се била разпаднала. Дано ги посъживя отново. Вече използвам и годините си за това - направило ми е впечатление че впечатляват младежите и “работят” като допълнителен стимул. Един от моите стимули на времето, точно заради годините, беше “капитана”, забравил съм му името вече - 83 годишен, който правеше слънце с една ръка. Сега зная, че годините нямат нищо общо с личния избор какво да правиш и какво не, но тогава - младеж, бях най-впечатлен от тях, а не от слънцето ... интересно - мога да ставам по-актуален, колкото повече одъртявам :P Даже не трябва да пъна, а само да броя
... дали не мога да инициирам за Кърджали площадка за уличен фитнес? Познавам там един общински съветник
казано от Dymag на 07.04.22, 20:30:
... дали не мога да инициирам за Кърджали площадка за уличен фитнес? Познавам там един общински съветник
Никъв шанс. Приятел лостаджия там(той на 190см успя да направи planche, набиране с 60кг и 40 широки набирания) няколко пъти молеше кмета, събираше се с други момчета, подписки правиха. ИнжинерОт Хасан Азис се прави на много ербап, ама само ги будалясваше наред.
казано от Боян на 07.04.22, 21:55:
казано от Dymag на 07.04.22, 20:30:
Никъв шанс. Приятел лостаджия там(той на 190см успя да направи planche, набиране с 60кг и 40 широки набирания) няколко пъти молеше кмета, събираше се с други момчета, подписки правиха. ИнжинерОт Хасан Азис се прави на много ербап, ама само ги будалясваше наред.
Почти на всякъде е така !
На въпроса ми може ли да направя лост и успоредка в парка се отговяаря. Не може.! Трябват съответните проекти , разрешителни и прочие... без това ще я махнат защото е опасна и не отговаря на изискванията. И ако някой падне вината после чия е ?!
А на баба ми лоста за тупане на килими дето се клати като на коча мъ...те дето се въртим по петима има всички разрешителни .
Първо намери някой приятел архитект да изготви съответните документи. След това приятел общинар за ги прокара и накрая ако има един чалъм иди и със твои средства направи площадката.
А ! Да не забравиш да извикаш някой от общината да я открие щот току виж дошъл след това с надзора че му се види крив лоста ;-) да му гу изправиш в гърбъ !
Мнението беше редактирано от Христо на 08.04.22 09:05.
08.04.22
09:26
Затова сме на тоя хал, защото всеки дрънка врели-некипели. Това е нещо, от което хората печелят и нещо, с което се занимават професионално, защо да го правиш ти, че и от своя джоб? Могат да станат нещата и по каналния ред, стига да се намери правилният подход и да ти се занимава и рано или късно ще се случи. Моите наблюдения са, че в Европа почти никъде няма подобни съоръжения и в България ги водим поне със 100 на 0, поне в това отношение.
казано от Brown Bomber на 08.04.22, 09:26:
Затова сме на тоя хал, защото всеки дрънка врели-некипели. Това е нещо, от което хората печелят и нещо, с което се занимават професионално, защо да го правиш ти, че и от своя джоб? Могат да станат нещата и по каналния ред, стига да се намери правилният подход и да ти се занимава и рано или късно ще се случи. Моите наблюдения са, че в Европа почти никъде няма подобни съоръжения и в България ги водим поне със 100 на 0, поне в това отношение.
Защото хората няма къде да тренират навън ! Точно за това . И ако не проявиш инициатива никой няма да си мръдне и пръста в администрацията без значение за чия сметка е !
Аз не съм фен на тренировките на закрито и във фитнеси не влизам . И кво ми дреме за европа :-)))
казано от Brown Bomber на 08.04.22, 09:26:
Моите наблюдения са, че в Европа почти никъде няма подобни съоръжения и в България ги водим поне със 100 на 0, поне в това отношение.
В Швеция имаше доста повече, отколкото в България. За сметка на това в Португалия не съм виждал нищо, което да не е отбиване на номера досега.
След моето посещение миналия път наистина е имало инициатива на местните момчета, подписка не е правена, въпреки че са имали готовност, с предложение да се изгради площадка от СПФ БЪЛГАРИЯ, като са говорили и с Йордан Йовчев. Техните уреди са едни от най-скъпите на пазара, към тогавашния момент не е имало средства за финансиране към фонд “младежки дейности и спорт”, които когато ги има трябва да се изхарчат за нещо, а мястото, което са предложили, е било в срок след реализиране на проект, колкото и некадърен да е бил той - на първата снимка, остатъците от лоста по проекта. Казано иначе, грешно време и грешно място за “шанса”, който у нас наистина не е никакъв шанс, но в съвсем друг смисъл.
“По-правилното” отношение на хора от квартал Веселчане в Кърджали, въпреки че е краен квартал не покриващ нуждата на града, е довел до изцяло финансирано от общината изграждане на първата площадка за уличен фитнес в Кърджали, с покритие “цимент” и далеч по евтините конструкции на Русе Спорт - от втората до петата снимка. С този цимент разговорите за безопасност са безсмислени, а спортуващи там няма - инициаторите са в София и по чужбина, а площадката е прекалено далеч на Кърджалии.
В Кърджали се отделят пари за спорт и спортни зони, дори и рампа за скейт е направена - на шестата снимка, която пустее. Целият град пустее, с изключение на летния период за 2-3 месеца. Каквото се направи, не се ползва, подлага се на вандализъм и общинарите виждат това. Има уреди и в училища, като в това, в което се опитах да спортувам днес, но ме заваля дъжд - на последните 2 снимки. Но няма интерес от спортуващи. Тук са модерни собствените зали и колите на газ
Да, нещата могат да се случат по каналния ред и ще се случат. Градския парк е прекалено близо до реката и комарите ще са кошмар за голи лостаджии. Най-доброто място май е до стадиона - покрива кварталите, зона за спорт и тичане е, може да се кара колело. Въпроса е, за кой ще се направи? За мен, който идва един път годишно за седмица? Разколебан съм
Та, така - спортувам си в Кърджали. Утре има план за събиране на момчета с интерес към лостовете, да покажа това-онова, да поговорим, да послушаме музика, да пием по бира и дано да открием сезона
Има още една инициатива тук за изграждане на площадка за уличен фитнес, с частно финансиране от клиенти на фитнес зала и бюджет 20К. Няма обаче общност. Едни били цигани, други турци, трети българи, четвърти богаташи, има разделение дори между различните квартали. Веселчане си правят квартална площадка за тях си и гледат като в каубойска кръчма всеки новодошъл. В някакво училище има уреди - на първата прикачена снимка, но там ходели само циганите (днес никой нямаше, само лоста става, хоризонталната стълба е с разбити основи, успоредка няма). И какво се случва с едно място предназначено за всички? Възможно ли е изобщо да съществува? Та, тия са от ония - толкова за “етнически толерантния” Кърджали. Последствията са ясни и логични - Пловдив, София и Германия.
Намерих си още едно училище с уреди, последните три снимки. Там смятам да спортувам още два дена, докато съм тук - шведката е с всички възможности за височини на окачване на ластика, лоста е стабилен, с добра височина и дебелина, успоредката е крива, но стабилна, в близост има пейки и външни тенис маси, които предлагат височини за упражнения с крака. Веселчане са ми далече, “циганската” няма успоредка, а в другото училище има много деца
Мнението беше редактирано от Dymag на 13.04.22 00:54.
Прибрах се от града, в който хората от долната част на квартал Веселчани, викат на хората от горната част на същия квартал “селяните” :) Нося лошо време в София ... то хубаво беше само зимата.
Днешната тренировка беше с общ обем 80 ластик, 80 собствено тегло и 80 крака, разделени в 4 кръга. Моето “собствено тегло” не са набирания и кофи. Даже се съблякох да ме види слънцето преди следващите метеорологични драми
При слънце грее дъжд вали мечка се жени, а при слънце грее сняг вали какво се случва? Добре си ми върви спорта. Малкия син (16 г.) вече прави силово. Както напоследък се случва с повлияните от моите съвети, го усвои без да минава 5 повторения в серия от упражнение, вкл. набирания, кофи и т.н., като преди него усвои коремното. Така или иначе “всичко е до ген” като разберат кой е баща му :P Аз на неговите години обаче не го можех - нито силовото, нито коремното.
След Великден - Сандански, при лебедите и да видя колко струват доматите
Може ли някой да ме просветли каква е логиката Свети Врач да се прекръсти на Сандански (Яне), а Неврокоп да се прекръсти на Гоце Делчев (1949 и 1951), защото нещо не мога да я схвана - нито там са родени, нито там са развивали дейност, нито там са умрели ... или щото Горна Джумая и Дупница вече са били “заплюти” за Благоевград и Станке Димитров (1950 и двата), пък Мелник малък, не е областен и ще омаловажава “революционната идея”. Голямо прекръстване, голямо нещо, лозунги и шашкане на бабите, нови табели, преправяне на карти и учебници - това си е много пари и труд ... без логика
Доматите обаче си следват пазарната логика и са на 2,50-4,30 лв. на пазара в “Сандански”, все български, един вносен няма, заклеват се :P Зехтина на същите сергии и той български вероятно ... не съм питал
“Лебедите” са пауни, лебеди, гъски, патки - пълен кокошарник, а един от пауните е чисто бял - не бях виждал. Минавам покрай тях на път за лостовете в парк Свети Врач
Та, за спорта - лоша грешка от добри намерения. Взех си нови оранжеви ластици, 35-ки, ужким да върна малко теглото им, за да не са тежки, а само за асистенция на собственото тегло и за заздравяване на лакътя и дойдох тук само с тях. Смущаващо леки са - отдалечавам, опъвам и няма край, стане на половин сантим ширина, а няма съпротивление, ще се скъса, опората в краката не пързаля при опън, торса не участва, стоя си като пръчка и ръкомахам с “леко”. Вярно, лакътя няма дискомфорт от ластиците, но защото нищо няма от тези ластици - все едно и тях ги няма
Питай комунистите. 100 процента ще се намери някой все още жив. Като цяло “логиката” е всякакви “небългарски” имена да бъдат махнати. Това е включвало и върховете из планините, но от тези само много малко са се наложили. Понеже върховете не са като градовете, да ги запишеш един път по документите, да учиш децата и айде .. а другото име е религиозно, затова че ... нали там и религия не е трябвало да има.
Ето още един пример за тази “логика” ... :)
“Димитровград е създаден официално с обединението на Раковски, Марийно и Черноконево на 2 септември 1947 г. с решение, подписано от тогавашния министър-председател и лидер на БРП (к) Георги Димитров, който, в духа на култа към личността на тоталитарните диктатори му дава собственото си име.”
Мнението беше редактирано от kaloyan на 29.04.22 08:36.
29.04.22
09:00
Те комунистите, ведно със сръбските им бракя, под волята на Москва създадоха от българите в Македония нова нация и за малко да подарят цяла Пиринска Македония на Югославия, та още берем плодовете им. Имената на градовете са най-малката ни грижа ...
казано от Alexander Krastev на 29.04.22, 09:00:
Те комунистите, ведно със сръбските им бракя, под волята на Москва създадоха от българите в Македония нова нация и за малко да подарят цяла Пиринска Македония на Югославия, та още берем плодовете им. Имената на градовете са най-малката ни грижа ...
Сакън, недей писа че ще стана мазало :) Тези плодове бяха доста отровни, та сме натровени много добре и продължава да действа, така като гледам какво се случва в последните месеци :)
29.04.22
11:02
След червените ластици много як си станал явно. Сега май всяка тренировка ще ти е като празната ?
Няма снимки на лостове този път. Снимал съм ги вече в този дневник, а телефона ми е пълен с пернати, покрай които минавах всеки ден на път към площадката, прикачвам бял паун и черни лебеди, че са по-необичайни. А за ластиците, очевидно ще има систематизиране на движения според тежестта на опъна и за 35-ки и за 45-ки
Мнението беше редактирано от Dymag на 29.04.22 23:51.
... което направих днес със срещуположни ластици като портален скрипец. Има голяма разлика във възможностите на раменният пояс за извършване на флайс пред гърди и извършване на обратното двустранно раменно разтваряне, които изпълнявам със срещуположно окачени ластици и аз в средата. До сега, с червените, точно срещуположното движение на “флайс-а”, с тях, като ширина и височина на окачване, беше невъзможно. Днес обаче, правих с червените пред гърдите, а с оранжевите - раменното разтваряне. Та, нещо такова ще да е - ще се пробва и ще си се нагласи
Какво как се гласи не зная, но днес оранжевите бяха асистенция на асистенцията на собственото тегло. Очевидно ще трябва да си взема и нови червени, защото тези са яко нацепени. Пак много изкараха.
Тази година ще има много плод, като гледам дръвчетата. Направо са полудели. Това на снимката е череша
Идея за тези, които са прекалили с боядисването на яйца и се чудят какво да ги правят - яйчна салата. Днес приключвам моите по този начин, но не мисля че рецептата е важна - в нета има достатъчно предложения. Майонезата за салатата си я правя с пасатор за 2 минути с приготовленията, със сурово яйце, олио, лимон или оцет, и сол.
87,9 кг. съм - доволен съм
Започнах да хващам тен. По времето, по което спортувам, слънцето вече ме огрява за по 20-30 минути преди да се скрие, а аз спортувам всеки ден.
Тази година 3d mapping-а, на който съм голям фен, беше много зле в София. Бюджетна работа. Само си загубих времето
Не ми стига времето за плануваните тренировки. Първо, вкарвам крака по 2 пъти в кръг. Второ, с 2-та комплекти ластици, започнах да ги вкарвам по 4 пъти в кръг - срещуположни движения съобразени с “тежината” и на 2-та комплекта. Трето, да не прекалявам само с ластици, започнах да вкарвам по 4 пъти собствено тегло - 2 пъти по-комплексни срещуположни и 2 пъти по-леки. Така един кръг става като два от досегашните ми - с по-тежка и по-лека част. Харесва ми, не ми тежи, добре влиза, но не мога да смогна в един час с 5 такива кръга, какъвто обикновено е планът ми.
Червените ластици са яко нацепени - иде ми да снимам за да не изтърва “epic fail”-а със скъсването :)
Иначе, разнообразието на равнините, липсата на повтаряемост на движение или поне хват, и изпълнението с “тяло”, без изолиране за мускулна група, са били винаги търсени от мен в тренировките. Сегашните ми идват интересни, без да съм прекалил с разликите, но ще трябва малко нагаждане. И нови червени ластици
Много приятна е площадката за спорт в 66-то СУ Филип Станиславов в този сезон. Улиците далеч, без видимост към тях, наоколо зеленина, сякаш си в парк, яки мъжаги със сладки кученца - това не е шега, място за вечерна раздумка или “по бира” дори на неспортуващи квартални и разходка на деца и домашни любимци. Или всичко това едновременно. Квартално оазисче, в което след време всички се познават. Това е логично, защото наблизо няма заведение или парк, съответно “шестака” става мястото за всичко това в квартала, на крачка от дома. И е култов - в “капките” Марияна Попова поздрави всички “шестаци” по случай 66 години на 66-то СУ преди няколко седмици.
Пътувам много и спортувам навсякъде, има уникални места, но те са характерни за съответното населено място. “Шестака” не е характерен нито за училище, нито за парк, нито за лудницата София.
Днес беше “празната” тренировка - “активна почивка”, но вкарах в нея и малко от леките ластици.
Човек като се замисли, ходи на работа, занимава се с домашни и семейни дейности, осигурява и прави каквото трябва - това не са лоши неща, необходимост са. Моето си време е това, в което спортувам - почивка, зареждане, само моят си час.
Човек, като го осмисли, ще разбере защо за мен са безсмислени добавки, спортни цели и др. такива неща. Аз просто си държа на моето време сред необходимостта
Също хубаво нещо на площадката в “шестака” е че уредите са “разпиляни” в голямо пространство - хората, колкото и да са, не са толкова нагъсто като на комбинираните конструкции, има разходка между уредите, много място за всичко допълнително, в това число и ластици, като спортен плейграунд е.
Стига съм си хвалил гарджето. Вече съм наместил в 3 от 4-те тренировки с различни окачвания на ластиците, ластиците, но според мен няма да се върна на оранжеви. Вероятно, като взема нови червени, оранжевите просто ще симулират дейност докато се поотпуснат. Няма лошо
Понеделник Петрич с преспиване, сряда и нататък Свиленград, после много почивка и Димитровград, после Хасково - на всичките дестинации им знам площадките
Опит за описване на тренировка:
1.
5 на крак, отпад с мах от височина на опорния крак
10 сумо клека под наклон на стъпалата
10 на ръка, мелници с червените ластици с най-високо окачване зад тялото
5 силови - 3 с широк и 2 с тесен надхват
5 на ръка, боксиране с двата оранжеви ластици едновременно, с една ръка, единият с високо, другия с ниско окачване, т.е. нужното стабилизиране е само по хоризонтала
5 повдигане на торса с J-набиране на много широк успореден хват - 5 напречни стъпала ширина на хоризонталната стълба
10 на крак, махове в три посоки - напред, настрани и назад
10 на ръка, обратното на мелниците с червените ластици, с най-високо окачване пред тялото и кръстосани ластици
5 L to HS
5 на ръка, обратното на боксиране с двата оранжеви ластици едновременно, т.е. нещо като гребане с дъмбел, само дето стабилизирането е от опората в петите
5 вис под успоредката до свещ, в смисъл, ръцете са назад зад гърба и се държат за успоредката, ръцете са почти прави с опрени рамена върху успоредката. Тялото както си виси го вдигам до свещ нагоре с краката. Лесно е - има 4 точки на опора, за разлика от L to HS, където са 2
2.
5 на крак, български клек
10 нормални клека на равно
10 на ръка, мелници с червените ластици с високо окачване зад тялото - по ниско от предишния, но пак над височината на раменете
5 силови - 3 с тесен подхват с прехвърляне отпред и 2 с широк надхват
5 на ръка, боксиране с двата оранжеви ластици едновременно
5 повдигане на право тяло до хоризонтално набиране на широк успореден хват - 4 напречни стъпала ширина на хоризонталната стълба
10 на крак, въртене - повдигам напред, въртя встрани и прибирам отзад, после връщам - това е 1
10 на ръка, обратното на мелниците с червените ластици, с високо окачване пред тялото и кръстосани ластици
5 L to planche
5 на ръка, обратното на боксиране с двата оранжеви ластици едновременно
5 ниския вариант - спусната кофа до нисък planche без вдигане на кофата
3.
5 на крак, напад срещу наклон с отпад без стъпване в средата
10 нормални клека с наклон на стъпалата
10 на ръка, мелници с червените ластици с ниско окачване зад тялото
5 силови - 3 с тесен надхват и 2 с подхват
5 J-набиране без отпускане на торса на раменен успореден хват - 3 напречни стъпала ширина на хоризонталната стълба
10 на крак ... с единият съм стъпил на земята в средата на успоредката, а другия съм го вдигнал встрани със свито коляно над рамото на успоредката. Движа го до изпъване назад и свивам коляното отново, като държа височината
10 на ръка, обратното на мелниците с червените ластици, с ниско окачване пред тялото и кръстосани ластици
5 от опора на успоредката на ниската част, flying ass със стъпване на високата. В предишното мнение се вижда успоредката на 2 нива
5 кофи “топка” - кофи с повдигнато седалище като задържане на flying ass през цялото изпълнение
4.
5 на крак ... хайде пак. С пети към наклона, извъртане назад и страничен отпад върху наклона, сгъвам задния крак - този в отпада, редуване на краката
10 “скиорски” клека, коляно до коляно, стъпало до стъпало, под наклон на стъпалата
10 на ръка, мелници с червените ластици с най-ниско окачване зад тялото
5 нормални силови, с раменна ширина на хвата
5 повдигане на право тяло до хоризонтално набиране на тесен успореден хват - 2 напречни стъпала ширина на хоризонталната стълба
10 на крак магарешки ритници ... те и тези са “извратени”. По принцип ги правя силно приклекнал с опорния крак върху пейката с напречни паралелки, докато се държа за тях. Пейката също се вижда на снимките
10 на ръка, обратното на мелниците с червените ластици, с най-ниско окачване пред тялото и кръстосани ластици
5 маха с разкрачване и в двете посоки на успоредката
5 от моите кофи - предна с мах, вдигане на коленете, преход през flying ass до planche и пак спускане през предна.
Та, идеята тук на мелниците е да покрия равнините от ниско пред тялото до високо над гърдите, вкл. и с обратните им “мелнични” раменни разтваряния от ниско покрай тялото назад до високо над главата. Силовите са 4-те хвата по 5 от вид, като отсъства само тесен смесен хват. Успоредката са си моят набор от местене на тежестта + кофи “топка” и едни махове да докарат насрещната на дърпащите бройка. “Леките” дърпащи са само с успореден хват, от широк към тесен с повдигане или задържане на торса, за да допълнят пронирания и подхват на силовите и вертикалната им равнина, което изчерпва набиранията
Тези неща не ги мисля преди или по време на тренировка. Тази тренировка я наричам “мелници с ластици” и е една от 6-те, които редувам - “високо и ниско окачване”, “ластици като портален скрипец”, “раменна височина на окачване”, “мелници”, “TRX вместо ластици” и “празната” в която има само собствено тегло. Наричам ги на асистиращите, но всъщност всичко е изградено на базата на редуване на силово/”тюлен” (което е затруднено коремно) с разни измествания на тежестта на успоредката. Възприел съм ги като базови, защото са тежки и се правят с тяло. Покрай тях съм наредил останалото
Свиленград
Трите площадки - старата в градския парк, тази на която тренирах и най-новата, на която не може да се тренира от дечица
... и за рубриката “Това го има само във ...”: Свиленград - фонтан в средата на река! Не питах
22.05.22
22:06
А, не се учудвай, хората правят фонтани в средата на морета.
Ще доживея да си закарам лакътя на доктор. Жената ме накара и за утре имам записан час. Само не зная какво да му кажа ... “мии правих по 100-на повторения в серия много години, после набирания с една ръка, а и едно падане на лакът 2017 г. след което имах усещане като за забита игла в него половин година, а да - и от една година не ще да се изпъне или свие - дава контра, но иначе всъщност е бил и по-зле ... пазя го - да, и мерки съм взимал, говорил съм с 1-2 аптекарки и не правя повече от 10-на силови с тесен надхват, рядко стоя на една ръка надолу с главата вече ...”
Директно ще ме изгони. Трябва да си измисля правдоподобна легенда
казано от Dymag на 25.05.22, 13:41:
Ще доживея да си закарам лакътя на доктор. Жената ме накара и за утре имам записан час. Само не зная какво да му кажа ... “мии правих по 100-на повторения в серия много години, после набирания с една ръка, а и едно падане на лакът 2017 г. след което имах усещане като за забита игла в него половин година, а да - и от една година не ще да се изпъне или свие - дава контра, но иначе всъщност е бил и по-зле ... пазя го - да, и мерки съм взимал, говорил съм с 1-2 аптекарки и не правя повече от 10-на силови с тесен надхват, рядко стоя на една ръка надолу с главата вече ...”
Какво точно очакваш да се случи !? Трябва ти спортен медик за да реагира адекватно , в противен случай си губиш времето :-)
25.05.22
13:59
казано от Dymag на 25.05.22, 13:41:
Иронията е, че един от докторите, при които ходих за рамото ме беше посъветвал да зарежа тежестите и да тренирам само на лостове и успоредки :)
казано от Христо на 25.05.22, 13:51:
... Трябва ти спортен медик за да реагира адекватно , в противен случай си губиш времето :-)
Този при който отивам има следните квалификации:
2019 г. Ендопротезиране на раменната става; гр. Пловдив
2019 г. Сонографска диагностика на Тазобедрените стави при бебета – ниво напреднали под ръководството на проф. Райнхард Граф, гр. София
2016 г. Анализ и изработване на индивидуални стелки по системата на FootBalance, гр. София
2015 г. Усложнено първично и ревизионно ендопротезиране на коленната става; Варшава, Полша
2011 г. Усложнено първично и ревизионно ендопротезиране на коленната става под ръководството на проф. Зигфрид Хофман, Университетска болница Щолцалпе, Австрия
2010 г. Сонографска диагностика на ТТазобедрените стави при бебета под ръководството на Проф. Райнхард Граф; Университетска болница Щолцалпе, Австрия
2009 г. Специализация по ендопротезно заместване на стави под ръководството на проф. Клаус Гюнтер, Университет Карл Густав Карус, Клиника по ортопедия; Дрезден, Германия
2008 г. EPOS – POSNA курс: Лечение на вродена Еквино-варусна деформация на ходилата по метода на Понсети, гр. Русе
2007 г. AO курс: Оперативно лечение на фрактурите за напреднали; гр. София
2006 г. ESSKAУчебна програма по артроскопска хирургия под ръководството на проф. д-р К. П. Бенедето, Университетска клиника по спортна травматология; Фелдкирх, Австрия
2004 г. AO курс: Основни принципи на оперативното лечение на фрактурите; Порторош, Словения
2002 г. Артроскопия на коленната става, Университетска клиника по ортопедия, гр. Плевен
2001 г. Ултразвукова диагностика на опорно-двигателната система, гр. Плевен
Член е на:
От 2008 г. Trauma Bulgaria
От 2007 г. European Society of Sport Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy (ESSKA 2000)
От 2003 г. European Federation of Orthopaedics and Traumatology (EFORT)
От 2000 г. Bulgarian Orthopaedic and Trauma Association (BOTA)
Интересите му са свързани с иновациите и технологиите, алпинизма и тениса
Това ми е проучването преди да го избера
Очаквам снимка, на която да се види проблем с канала на сухожилието + евентуално ошипяване в резултат на падането от където е “контрата” в двете крайни положения. Вероятно ще ми предложи оперативно лечение, което ще откажа и друга по-несигурна алтернатива, която ще приема. Това очаквам в най-лошия вариант. Нямам изтръпване в малкия и безименния пръст между другото - не мисля че имам проблем с лъчевия нерв. Трябва да знам какво се случва - подценявах го достатъчно ... така ми каза жената
Мнението беше редактирано от Dymag на 25.05.22 14:43.
Аз ще ти го кажа директно, понеже ми се струва че няма да се издразниш много. И ти си малко дървен философ, обясняваш някои неща как се случват, обаче и ти не променящ нещата. Всички сме така. Аз преди правех много обем като теб и на много по-млади години, ми изгърмяха сухожилията. Тогава се усетих и промених нещата. То на мен това ми е плюса, че бързо ми щраква лампата и затова нямам добри резултати.
Но още преди това James (Сашо) ми беше писал някои неща, на които не им обърнах и грам внимание. Ама сега ги спазвам :) .. е тва е. Ако слушах повече, може би щеше да тренирам и по-добре.
25.05.22
15:24
Аз не съм некъв експерт , но обема не е нещо лошо даже напротив , но е хубаво да има периодизация.
Имаше една много хубава книга - Periodization Training for Sports на Тудор Бумпа или както там се чете.
Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 25.05.22 15:25.
От години нямам голям обем и почти не правя набирания и кофи - само “сложнотии” на малка бройка и асистиращи без свиване и изправяне на ръката, с повече тяло. Писал съм за това и това беше промяната, причината да вкарам ластици и т.н. Така периодизирам, че въртя 6 различни тренировки
казано от Dymag на 20.02.17, 00:12:
В Димитровград успях и да се “пребия” - подхлъзнах се на лед в тъмницата и се приземих върху стълба на десен лакът, на път към лостовете. Очаквах сериозни последствия още докато падах - забавно е да знаеш какво следва :D
... стълбата беше каменна, аз слизам по нея в изчистена пътечка 20 см, и изведнъж си видях краката на височината на главата. Паднах по гръб, ужким наведох главата гъм гърдите и изправих ръцете назад, но стълбата дълга и под наклон, с тесни и високи стъпала. Левия лакът потъна в снега а десния се натресе в камъка на изчистената част, на ръб.
В момента лакътя ми дава различен проблем - на бутащи, а не на дърпащи. Затова си мисля че е нещо ново, свързано с падането 2017-та и последвало развитие на някакво състояние, което се влоши по-рязко на 2 пъти, и двата след продължителна работа със свита ръка на работното ми място. Налагах си да работя с лява ръка и се оправяше, но частично.
Ще видим утре. Сега ще ходя да спортувам - “понеделнишката” със силови с разните хватове на 5-ци и ластици с високо и ниско окачване :P
Лакътя ми дава проблем на срещуположните на силовите - L to HS, мърдащата опора при L to planche, дори и на flying ass със стъпване върху успоредката или махове с разкрачване над успоредката. Странно е - това не е като онова. Затова и вече колко месеца станаха - от миналата година, не се изправи, реших да видя какво се случва
казано от Dymag на 09.06.21, 21:40:
Между другото, преди два дена други спортуващи забелязаха, че при пълен вис, дясната ми ръка не е разпъната колкото лявата в лакътната става. Не усещам никакъв дискомфорт или лимитиране, нито по време на тренировка, нито вечер, нито сутрин след ставане, няма оток или мускулна болка - нищо. Стои като на “батка” прекалил със сгъването за бицепс :)
Мнението беше редактирано от Dymag на 25.05.22 17:52.
Разбрах те.. Травмите няма начин да не предизвикват тези състояния. При мен се случиха травми в глезена няколко пъти свързани с връзките. Но горе долу натам отиват нещата. Аз го усещам сега, когато правя обем. Днес ако го натоваря няколко часа ще ме опъне.
Все пак трябва да чета по внимателно какво пише, понеже явно съм останал с погрешно впечатление :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 25.05.22 20:50.