Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

01.09.22
23:20

Не го мисли толкова.
След като започнеш да опъваш това бънджи 300+ кг. , цялата долна част ще заякне доста бързо.

п.п. Ще пуснеш ли някоя снимка на всичко?

Georgi Ivanov

01.09.22
23:40

Тва клека стимулира прогреса , бънджита, виенски колела , катапулти към космоса :)
Dymag , ше извиняваш надявам се , че имаш чувство за хумор.

Поздрави !

02.09.22
01:10

Клякам, но без сериозна тежест, защото нямам такава навън. Бънджито, с ниско окачване и изтласкване с краката напред докъдето стигна, е тежест за разгъване на кракът, даже с участието на прасците и ще промени това. Няма да направя 2 неща: да пусна шкембе и да вляза “на закрито” за да имам тежест за краката. И да вляза, ще е веднъж и после пак ангажименти, командировки, късно трениране - няма да стане, ясно ми е това. Радвам се има и други възможности и че мога да се възползвам ... после отивам там, дърпам и се разпада конструкцията ми, примерно  ?
Смятам даже клип да пусна, но с този дъждовен сезон нещо не се разбираме. И утре го дават с превалявания.

Мнението беше редактирано от Dymag на 02.09.22 01:18.

02.09.22
05:50

Колкото и ангажименти и командировки да имаш винаги има време за “крака на закрито”, аз съм пример. Да не говорим, че в България с Мултиспорт може да тренираш във всеки един град в почти всяка една зала. Всичко друго са оправдания и обяснения, за да не тренираш тежко долната част ?

02.09.22
14:47

казано от Dymag на 02.09.22, 01:10:

Клякам, но без сериозна тежест, защото нямам такава навън.

Има как да се направи и навън с по-прилична тежест. Другия път ще ти покажа и това. Както и още нещо за автомобилната гума и камъните...

02.09.22
21:36

И за какво са ми крака на закрито? Просто искам да ги тренирам без да си ограничавам досегашните практики и ако може по-добре, значи трябва да се възползвам. Щангист няма да ставам, нито ще се състезавам с някой и не съм го правил, поне на лостовете. А времето ми е толкова, че си взех нов телефон преди една седмица, смени ми се плана още в понеделник, а аз до днес използвах стария, защото нямах време да се занимавам да прехвърля всичко. Около 2 часа ми отне - съкратих си днес работния ден ?
Така, като се замисля, никога не съм имал някакви проблеми с краката. Имал съм с китки, лакти, рамене, шията и кръста. Може би най-сериозните проблеми с краката са две изкълчвания на глезен, едно като ученик - беше пукнат и едно скачане върху камък под сняг по време на карантината, за което не съм ходил на доктор. Аз обичам да спортувам и не ми харесват ограничения и условности - нямам време за такива неща, а и да имам, обичам да върша и други неща, извън спорта и “житейски” задължителните, защото живота е хубав, спорта е хубав, човек трябва да е хубав, а тези глупости с вътрешната красота са измислени от мързеливи, лакоми и грозни хора ... ама времето за всичко, което искам - не стига. Какво беше: ”Много е яко да си възрастен - ако искаш, ходиш на работа, а ако не искаш - ходиш на работа”. Аз не съм “спортист”, а най-нормален човек, който се държи като такъв и спорта му не е по-различен ... просто съм с малко по-различен мироглед. Ще го кажа така: “Да клякам в зала - скука! Да намеря забавен начин да ги натоварвам където спортувам - супер яко!” ?
Та, днес, вали, мокро, тръгнахме за по-бира, но тя - бирата, не е сладка без спорт, та решихме и врътнахме малко клекове и собствено, така - за вкус

03.09.22
03:01

Да клякаш не е скука, а най-якото нещо. Значи не е лимитация да търсиш лостове, на които да тренираш горна част, но е лимитация да си търсиш зала, в която да тренираш крака? ?

03.09.22
21:09

Уникално е бънджито - направо “разцепва”. Дължината от 3 м. е супер, сглобката издържа опитите на 130 кг. приятел, тежината е по-малка от колкото очаквах, но достатъчно тежка - мога да направя не повече от 5 крачки, като 5-тата е под въпрос, като минеш през него и ти се изпотява челото. Много съм доволен, Гюлето, извинявай, не го снимах, ще го направя утре. Пак не стигна времето и преди да седна на компютъра, ей сега, сложих вечерята във фурната. Ще се вечеря в 22-23 часа, което ми е ежедневие, от 20+ години насам. За сметка на това пък цял ден нищо не съм ял, но вече съм на 2 бири след тренировка, която беше “мелници” с ластици на 4 височини, двойни кръгове от 4 пъти ластик, 4 пъти собствено и 2 пъти “бънджи”, в кръг, 4 кръга. Ще си легна късно, утре ще стана късно, после ще си лягам късно цялата седмица, но през работните дни ще се наложи да ставам рано, ще събера безсъние до крампи и в следващите събота и неделя пак ще ставам късно - така съм от както се помня. Ставам да правя салата

07.09.22
20:56

На първата снимка, най-големият карабинер който успях да намеря, който позволява захващане за всякакви тръби с дебелина на лост. На втората е другия край, с по-малък карабинер с винт за затваряне, с примката в него, която слагам под кръста върху тазобедрените стави двойна, но става и за през раменете с две единични примки. Днес го пробвах - става. На третата съм откачил 2 ластика. Откачам ги само от страната на примката, за синът, който работи с 8 ластика. От другата си стоят - не пречат. Четвъртата е цялата. Ластика (черното) е с дължина 3 метра, а в примката, както се вижда, влиза 130 кг. мъж - пиша това за да се добие представа за мащабите. Всичко се държи точно както трябва, доста хора я пробваха и проявяват интерес за подробности по придобиването й.

07.09.22
23:14

И за този оранжев колан ли чака и вълнува, толкова време?! ?
За 7-8 лв. в Практикер, Бриколаж,Лидл....- два колана по 2,5м с регулиране, много здрави ?
Алпийска примка....
Последно колко килограма съпротивление имат ластиците -200-300-400 ? Да знам да купувам ли, че снощи моя ф 14 , замина курбан ?

08.09.22
00:26

Оранжевият колан е на Beal - френска фирма, определяна като най-големият производител на въжета за катерене, работа на височина и спелеология, каквото и да означава последното. Тя е готов вариант с конкретни характеристики, а именно 120 см., 22 килонютона здравина (2243.38 кг.) и добра цена от 12 лв. Каквото ми беше казано, това търсех и компромиси не съм правил. Ластиците съм ги пробвал на терен, харесал, купил същите и направил. Нямам конкретни данни. Звънни и питай. Какво ще стане ако ти е тежко, но не пише колко тежи - не се брои ли ?

08.09.22
09:14

Оранжевият колан е на Beal - френска фирма, определяна като най-големият производител на въжета за катерене, работа на височина и спелеология, каквото и да означава последното. Тя е готов вариант с конкретни характеристики, а именно 120 см., 22 килонютона здравина (2243.38 кг.)

Да,вижда се,че е много добър! Не казвам обратното ?
Въодушевлението,с което представяше ” Алпийска примка” , беше като реклама на WS Teleshop.

Какво ще стане ако ти е тежко, но не пише колко тежи - не се брои ли

Нали трябва да имаш някакъв ориентир,по който да следиш прогреса?! Ти, защо се теглиш на кантара и се оплакваш, че 2кг. нагоре ти пречат за изпълнението на някое упражнение?

В тази връзка: ( няма да изпадам в подробности)
Преди доста години виждам едни метален куб с две дръжки. Хващам едната и напъвам...здраво. Не мърда. Хващам пак и напъвам до “насиране” !
Усещам, че има движение нагоре, което се оказа свличане на раменете.
Бях крайно разочарован от факта, че не успях! Моят приятел, стои и гледа ококорен:
- Какво правиш, бе?!?! Не виждаш ли какво пише тук - 1000 кг. !!!

Е, беше ми тежко... Но,свърши ли ми работа този КУБ за мъртва тяга, като не знаех колко тежи?!

Мнението беше редактирано от Гюлето на 08.09.22 09:16.

08.09.22
14:50

казано от Dymag на 08.09.22, 00:26:

Оранжевият колан е на Beal - френска фирма, определяна като най-големият производител на въжета за катерене, работа на височина и спелеология, каквото и да означава последното. Тя е готов вариант с конкретни характеристики, а именно 120 см., 22 килонютона здравина (2243.38 кг.) и добра цена от 12 лв. Каквото ми беше казано, това търсех и компромиси не съм правил. Ластиците съм ги пробвал на терен, харесал, купил същите и направил. Нямам конкретни данни. Звънни и питай. Какво ще стане ако ти е тежко, но не пише колко тежи - не се брои ли ?

Алпийски примки са със стандартни характеристики, без значение на производителя. Моите са на Petzl и Camp, които са еталоните в катеренето. С колан ще е по-удобно за пояса, но по-голяма занимавка, вместо да вземеш готова примка.
На терен къде, при мен в злата ли?  Не, там опита ластик, който е със други характеристики, 68 кг опън при удвояване на дължината. Цената му е над 380 $ и от твоите би трябвало да навъжеш поне 10-12, за да докараш неговия опън, ако въобще са толкова еластични и разтегливи :D

09.09.22
01:03

“Моите” са “твоите”, които беше добавил към тази, скъпата, 1 към 1, а и координатите за тях са от теб. Съответно са 10, по твой съвет ... а бе същия човек ли пише, който ми даде съвет за бънджито или някой се логва с твоя акаунт ? Между другото, точно бях загледал че постигам удвояване на дължината и се замислях дали да не добавя още 2 ластика да станат 12, преди да прегледам форума. Като се има в предвид че тренирам всеки ден, при мен това което е днес, след няколко дена е коренно различно, а след месеци е направо “друг свят”, като изключим собственото тегло, което задържам на нивото, което съм, без зор и което си е където трябва да бъде, след толкова практика
Гюлето, почват да ме “болят болежките” като дигна килограми. За 22 години спорт мислиш ли че не се познавам. Слабите хора са по-добре <- запомни го

Мнението беше редактирано от Dymag на 09.09.22 01:25.

09.09.22
12:56

казано от Dymag на 09.09.22, 01:03:

“Моите” са “твоите”, които беше добавил към тази, скъпата, 1 към 1, а и координатите за тях са от теб.

Тези, които добавям не са от там, където те насочих. По-кофти са и за това те пратих на друго място. По-силни, но с са по-малка разтегливост, а сила на опън лесно ще докараш, но разтегливост - не. Осем ластика от моите черни не отговарят като сила на оражневия, по-слаби са.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.09.22 14:24.

09.09.22
21:28

Визуално и като усещане са 1 към едно с твоите черни. Скоро пак ще имам Пловдив и директно ще ти донеса бънджито. Алеле - получих дежавю ... имам спомен че съм ти го носил ? Брррр
Аз направих една калкулация, като изходих от данните от тук, макар че там са 7 мм., а моето е 8. Дават данни за издръжливост от 40 до 80 кг., но това по правило е за метър, а ако са 3, трябва да се раздели на 3. Получава се 13,3 до 26,6 или за цялото изпълнение с 10 ластика от 133 до 266 кг. Приемам че това е в най-лошия случай, макар че мисля че е минавал долната граница - кой ли не го пробва. По отношение на разтегливостта съм почти сигурен че не могат да докарат 250%. По-вероятно е да са под 200 %. На първите опити правих 4 крачки, а в момента правя 6 - след 8-9 тренировки, без да се занимавам само с него.
Като дойда в Пловдив ще взема още 6 метра, да добавя още 2 ластика до 12 и ще искам данни, макар че не вярвам да получа точни такива. По-скоро ще взема 1 метър повече и ще го тествам за разтегливост и тежест докато се скъса ?

Мнението беше редактирано от Dymag на 09.09.22 21:37.

09.09.22
21:56

Ще ти предложа нещо много елементарно ?
Вземи 1бр. ластик от сегашните и една пълна туба с вода/вино/ракия от 10л. Закачи карабинера за дръжката,хвани другият край с ръка и вдигай. Ще останеш изненадан, колко ще се разтегне ластика, преди да се отлепи тубата от земята ? 
Ако закачиш и втора туба, ще се разтегне докрай преди да се отлепят.
Сигурен съм в това ?
И всичките ти сметки и цифри отиват в архива ?

Мнението беше редактирано от Гюлето на 09.09.22 21:58.

10.09.22
22:11

Те са си за архива, защото ластика е по-здрав от цитирания в линка, защото в противен случай трябваше да се е скъсал. Освен това изпадаме в безсмислени съждения, които нямат резултат, а резултата е моята практика, позната единствено на мен, която си е супер и резултата съм аз. Бънджито “отвори” и ластиците, а не само краката, т.е. “бутна” ме навсякъде и червените ластици рязко олекнаха, защото движенията ми с тях са зависими от опората в краката. Следващите вероятно ще са 60-ките, а мястото на оранжевите в двойните кръгове ще заемат 45-ките. Това ще е за напролет, догодина.
Днес дъждовен

11.09.22
19:32

TRX и оранжев, с крака в червен и с бънджи, двойни кръгове. С мен тренира 110 кг. приятел, бивш лекоатлет, боец с отличия, кросфитаджия и лостаджия, трениращ в момента в зала като трибоец, с лег, клек и тяга. Голям Спортист е, но е разпилян, защото иска всичко от спорта и се раздава на макс, до контузии. Може силови, тюлени и др. от моите движения. Заради бънджито го питах изрично - тягата му с надхват в момента е 170 кг., клека не запомних. Та бънджито издържа и него. Хубава тренировка

11.09.22
21:55

170….надхват....чудо не виждано....че и 110 кг.

11.09.22
23:08

казано от Dymag на 10.09.22, 22:11:

Те са си за архива, защото ластика е по-здрав от цитирания в линка, защото в противен случай трябваше да се е скъсал. Освен това изпадаме в безсмислени съждения, които нямат резултат, а резултата е моята практика...

Да,за архива са, защото са пълни глупости. Това, че не се е скъсал говори едно - слаба долна част или тренировка в зоната на комфорт.
Не са безсмислени съждения, защото по този начин подвеждаш четящите, включително и мен. А,аз, не обичам приказки от сорта на ” 6 за 5 ” .
Защо не опиташ, това което ти предложих?! Тествай и бъди честен,а не лаф да става ?
Ако греша - имаш извинението ми и бирата е от мен!

п.п. Един жокер - текстилната оплетка предпазва от скъсването,а не че ластика ти е с голямо съпротивление.

12.09.22
10:22

казано от nervak на 11.09.22, 21:55:

Да, не е нещо особено, аз самият имам 162.5 надхват, но ако става дума за човека, който си мисля - пичът има клип на кофи 2х100кг, което е вече впечатляващо :D

12.09.22
10:45

Когато говориш за дадено чуждо “постижение” с такова пренебрежение е добре да ти е във възможностите ?.

Иначе за надхват сме говорили, че ръстът и дължината на пръстите не е като да не оказват разлика.

12.09.22
11:07

казано от Боян на 12.09.22, 10:22:

казано от nervak на 11.09.22, 21:55:

Да, не е нещо особено, аз самият имам 162.5 надхват, но ако става дума за човека, който си мисля - пичът има клип на кофи 2х100кг, което е вече впечатляващо :D

Кое е впечатляващо?
На 110 лично тегло 2 кофи с тежест 10 кг по малко неговото ли???

казано от Brown Bomber на 12.09.22, 10:45:

Когато говориш за дадено чуждо “постижение” с такова пренебрежение е добре да ти е във възможностите ?.

Иначе за надхват сме говорили, че ръстът и дължината на пръстите не е като да не оказват разлика.

Ами...отнесено към личното тегло имам  същата “силна” тяга надхват...150 ги дърпам надхват (ако съм отпочинал)))..на 80 кг лично тегло.

Мнението беше редактирано от nervak на 12.09.22 11:14.

12.09.22
13:08

За такава скромна тежест не личнoто тегло, а размерът на ръцете би имал по-голямо значение, а той има отношение по-скоро към ръста отколкото към теглото.

12.09.22
13:14

казано от Brown Bomber на 12.09.22, 13:08:

За такава скромна тежест не личнoто тегло, а размерът на ръцете би имал по-голямо значение, а той има отношение по-скоро към ръста отколкото към теглото.

Вчера ми бяха много малки ръцете...140 надхват не можах да ги отлепя от пода.

12.09.22
13:37

казано от Dymag на 10.09.22, 22:11:

Те са си за архива, защото ластика е по-здрав от цитирания в линка, защото в противен случай трябваше да се е скъсал. Освен това изпадаме в безсмислени съждения, които нямат резултат, а резултата е моята практика, позната единствено на мен, която си е супер и резултата съм аз.

Изпадаш в някакви такива неща ти. 200 кг, 300 кг, 400 кг...Казах ти, оранжевия е 150 lb(68 кг), ако ти сложа двата оранжеви няма да направиш една крачка без засилка от лек начален опън. Даже е възможно да те хвърлят назад. Същото важи и за твоя човек със 170-те кг тяга надхват.

12.09.22
13:49

казано от nervak на 12.09.22, 13:14:

казано от Brown Bomber на 12.09.22, 13:08:

Вчера ми бяха много малки ръцете...140 надхват не можах да ги отлепя от пода.

Ръцете майната им, лошо е когато други части на тялото се смаляват.

12.09.22
22:11

Ръста му е 19х см., да Боян, същия е - ти си в групата на вайбър и той коментира там тренировката ни днес и точно защото е решил че кръста му е слабо място спортува така, от скоро. 6 месеца е решил само това да натиска, с тренировка с мен в почивните дни, за да не загуби уменията, които има, за времето, с което разполага за спорт и което е по-малко и от моето. Проблема му е, че не може да се научи да тренира като любител след интерконтинентална титла, което даже не зная какво означава.
Пак казвам, тежестта на всичко е колкото онова, което пробвах при James Hinks, т.е. 6 черни ластици и скъпарското бънджи.
Гюлето, не са пълни глупости а може би най-точните данни за здравината на онези подобни ластици от сайта - 133 до 266 кг. за скъсване на 10 ластика с 3 метра дължина. Предполагам че тези от Първомай са малко по-яки и по-малко разтегливи. Това със здравината и как се дели според дължината ми го каза инженер. Мога и да смятам (с калкулатор). 380$ ако отговаря на 10 ластика (в моят случай 27,31$ без карабинерите), ми направи го с 20 (54,62$) та да е като 760$ бънджи. Не виждам пречка. Може да ти го направя и аз - труда ми ще е подарък (около 3 часа с почивките). Моето ще го спра на 12 ластика и ще го представя на James Hinks за независима оценка, което имам спомен че съм го правил, без да съм го правил ?
Днес “празната”, т.е. без ластици, TRX и т.н.

Мнението беше редактирано от Dymag на 13.09.22 09:02.

14.09.22
00:00

Ластик с високо и ниско окачване, силови на 5-ци и т.н. до 160 ластик, 80 собствено, крака и бънджи.
Имам много “пенсионирани” ластици - 45-ки и 35-ки, безконечни. Повечето са закъсани по-сериозно само на едно място, което ако се докъса, се получава използваем единичен ластик към 3 метра. Имам и такива - докъсани, без сериозни забележки някъде другаде. И вместо да ги изхвърлям, ако измисля начин да ги използвам като единични на тази дължина, ще бъде супер. Пълен съм със скъсани ластици и ще продължавам да се пълня, в предвид спортната ми практика.

14.09.22
22:12

Не ми стига времето. Не е нещо ново. Днес само 3 двойни кръга, 6 пъти ластици като портален скрипец на 3 височини (флайсове и двустранни раменни разтваряния, общо 60), разни дърпащи със собствено тегло (25 тюлена на 5 различни ширини, 5 силови), 6 пъти оранжеви ластици с високо и ниско окачване (пак 60, но там някои от нещата са работа с два ластика в една ръка, на ръка), 30 от разните по-комплексни бутащи от опора на успоредката и 60 крака, на крак, в ластик  (40 в червен и 20 в оранжев). Късна тренировка, съкратих краката - просто липсваха във втората половина от тренировката. Така ще е и е било - компромисите не изключват тренировка, а просто й намаляват обема

17.09.22
00:59

Спокойно мога да си цитирам предишното мнение още 2 пъти: неспане, неядене, търчане, това-онова + 10к крачки, тренировка късно, съкращения, вечеря в полунощ, всичко късно, малко сън и пак отначало. Така съм си от както се помня и нямам проблем с това. Просто установих че на другите им е интересно, особено на неспортуващите, които не разбират, че за да им е по-лесно с многото ангажименти, трябва допълнително да се ангажират със спорт. Тогава трудното става лесно, а невъзможното просто досадно. Хвалят сън, хранене и режими на хранене, някакви хапове и добавки - нищо от това не правя. Живея си живота, “на тъгъдък” и не познавам друго, но ако не спортувах, може би щеше да ми е невъзможно да се справям с този режим ... 20 години. Както е казал автора: ”Спя малко, за да имам време за повече неща. Спортувам и мога да нося “тежко”. Спорта ме прави физически културен и непрекъснато ми помага в живота. Почти колкото салама.”
Вчера и днес като онзи ден (предишното мнение), с някои разлики в кое къде закачам, но все е ползвам каквото имам, където мога. Важното е да се спортува, че иначе става трудно и мъчително всичко - като на обикновените хора. Аз обаче не съм обикновен, защото спортувам. Просто като “боб”

17.09.22
19:47

Днес вече не можах да мина “между капките”. От няколко дена имам необичайна мускулна треска в раменния пояс и горната част на трапеца, т.е. явно е от ластиците, без да правя по-различни упражнения или по-голям обем. Дали е защото покрай бънджито дръпнах с разстоянието между опората с краката и окачването, съответно постигам по-голямо разтягане на ластиците което е и постигане на по-голямо съпротивление, или е защото работя без почивки между упражненията в кръговете, че времето не стига и тренирам по-късно, не зная. Вероятно е от всичко. Той и кантара от две седмици не ми е показвал под 89 кг., нито сутрин, нито вечер, кръста и лакътя също започнаха да напомнят за себе си, но като усещане и без някакви драми, да не взема да ги забравя. Пък може и да е от времето. А бе каквото съм можел когато и да е на лостовете го мога и сега, а каквото мога сега, не съм го можел винаги. Може би само бройки на набиране и кофа да съм можел повече, но пък тогава не можех 80% или повече от движенията, с които спортувам в момента със собствено тегло. Лакътя ми, както го оставихме без операция с 19 мм. кост отпред и две парченца отзад на ставата, изобщо изключва подобна работа за бройка на набиране и кофа, дори и да не считах че тя е губене на време, в предвид алтернативите. И двамата ми сина доказаха, че дори не е нужен преходен момент за усвояването на многоставните движения. Мисля си дори че травмите са обогатили спорта ми по начин, който можеше и да не открия без тях. Което е и точно това, което твърдя - спорта е индивидуален и всички принципи и системи са “за засилване преди скока”.

18.09.22
10:58

Критикувам упражнения, но това не означава че не трябва да се правят или че нямат ефект. Всеки спорт, всяка единична тренировка, всяко размърдване, са по-добри от липсата им. Критикувам ги като наложено от самия спортуващ ограничение да развива възможностите си и да обогатява спорта си, след като е достигнал потенциала за това. Още повече когато се отнася за спорт със собствено тегло, където разликата между леко и тежко, както и между по-просто и по-комплексно (разбирай по-базово), е различното изпълнение. “Различното изпълнение” изисква и конкретна работа, независимо от нивото, която не е толкова обемна, че да пречи на достъпната тренировка, както и едва ли ще се усвои без тази работа. А като се усвои, просто трябва да присъства на единични и ненатрапчиви бройки някъде и става лесно.
Та, набиране и кофа са си перфектни упражнения. Просто не трябва да има вманиачване по тях, което да е пречка за по-нататъшно развитие.

18.09.22
22:34

На днешната тренировка пробвах да разпъна бънджито колкото ми е възможно и да го задържа (около 7 крачки), след което накарах синът да хване единичен ластик, както е разпънат и да пробва да го разпъне още. Ластика се разпъна още почти двойно, което ще рече, че възможностите му за разпъване са големи и че съм далеч от потенциала, който мога да извлека от него. Пробвах и да работя по различен начин с примката, която през кръста е двойна и може да бъде разделена на два клуба, през раменете или в ръцете.
Днес направих необичайна тренировка, с два гигантски кръга с неща с ластиците, за които в съкратените тренировки не ми е достигнало времето. Два, два, ама с общ обем 20 силови и 20 тюлена само на дърпащите със собствено тегло, а срещу тях имаше бутащи на същата бройка, ластици, бънджи и т.н. Хубава тренировка, а и съм доволен от обстоятелството, че не ме лимитира крайно разпъване на бънджито, а възможностите ми към момента.

19.09.22
20:47

TRX и оранжеви ластици, двойни кръгове, краката бънджи и “кракомахания”

19.09.22
21:13

казано от Dymag на 18.09.22, 10:58:

Просто не трябва да има вманиачване по тях, което да е пречка за по-нататъшно развитие.

Развитие на кое?

19.09.22
21:21

казано от nervak на 19.09.22, 21:13:

казано от Dymag на 18.09.22, 10:58:

Просто не трябва да има вманиачване по тях, което да е пречка за по-нататъшно развитие.

Развитие на кое?

Ще го напиша “гъзарски”: на функционалните възможности на тялото да се справя със собствената си композиция ;P

20.09.22
09:22

От много кофи и набирания,няма да можеш силови и тюлени?

20.09.22
18:13

Няма да можеш да ги усвоиш, ако не работиш за тях. Не пиша че набирания и кофи пречат на силово и коремно, а че спорта със собствено тегло не свършва с набиране и кофа. Те са, буквално, основни начални умения

...да не говоря че хората масово правят някакви половинчати движения, които твърдят че са набирания и кофи, а на практика са серии само от откази. На никъде не могат да им мръднат уменията така

Мнението беше редактирано от Dymag на 20.09.22 18:38.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1