казано от Левронката на 01.07.24, 21:19:
Кала, написаното от теб няма ама никаква връзка с казаното от Нервака. Той има предвид, че нямаме работа с Русия и едва ли ще имаме, тъй като няма какво да предложат. Поради това няма от какво да се притесняваме, че нас щяли да ни игнорират, пък със запада ще си продължат търговските и други взаимоотношения. Поне така го разбрах.
А ти къде отиде....руснаци в БГ, възхвала на вожда и т.н. Това е друга тема.
ха-ха-ха . :) Тука даже бойко борисовците работят за Русия ... Един малък пример е т.нар турски поток, който се построи за няма и половин година, без никой да разбере. А аз видях как се изгражда за нула време. А тоя е “евроатлантик” ... Тук руското влияние е толкова силно и пропагандата и агентите са толкова много, че чак е страшно ...
Да, Кала-има си влияние все още.
ПС ....днес вкъщи малко пудовки, че да показвам на децата. Те започнали да “обръщат и пресират”, ама имаха нужда от малко съвети. Поне с което мога да помогна. И уж така, уж иначе, уж повече нямаше да ги барам, а то си отидоха едно 10-15 мин. занимание от моя страна в обръщания, преси, пуш преси, джъркове и тръстери, направо кратка тренировка без и да загрея. И пак ме прихвана тая краста 🤣
01.07.24
21:55
казано от kaloyan на 01.07.24, 21:23:
Тук руското влияние е толкова силно и пропагандата и агентите са толкова много, че чак е страшно ...
Да, а влиянието на САЩ е толкова слабо и агентите им са толкова малко, че чак не ми се коментира...
казано от Brown Bomber на 01.07.24, 21:55:
Тук руското влияние е толкова силно и пропагандата и агентите са толкова много, че чак е страшно ...
Да, а влиянието на САЩ е толкова слабо и агентите им са толкова малко, че чак не ми се коментира...
🤣🤣🤣🤣🤣
Аз затова за държава като нашата не съм привърженик на крайните изказвания за едната или другата страна. Трябва по-общо: Ще се анализира ситуацията, все пак това са наши партньори, единият дълбоко свързан с историята ни, другият от нашето евроатлантическо семейство. Ще се отчетат реалните факти, защо се стигна до тук, какво породи този ужасен конфликт, има ли начин да се преодолее тази криза, вредяща на всички ни. Няма смисъл да страда руския и украинския народ, а Алианса да е поставен под напрежение. Трябва да се търси благоприятно решение за всички страни в най-кратки срокове😀
Ей така се говори.
Има много да гонят ...55-60 години русофилия....
Щом те кефи да ти влияят повече руфилистици...що не са ти там командировките м?
Там освен да си припомниш “Тройной” друо няма какво.
Е да, но ти за каква компания работиш и ходиш постоянно в чужбина ? Ако си за руска разбирам. Ако си за американска и европейска също разбирам :) ..
01.07.24
22:53
Не ме кефи, че ни ровят отзад и Русия и САЩ, а тези, които си мислят, че едните са добри, а другите лоши са меко казано прости 😁
01.07.24
22:57
Е за кой работя... чуйте се само, иначе съм бил и на командировка в Русия, но сега спряха да издават визи 😁 Имам и хубава история оттам, ще разкажа, ако се съберем на маса да пием - това българите най-го можем, като изключим, че ни е най-голям и сме най-големи еба4и и сме най-умни, най-големи тарикати и прочие.
Изобщо не става дума за добри и лоши, става въпрос за това, че уж и едните, и другите са боклуци и гледат да ни прецакат, пък резултатите от влинието им накрая са коренно различни, поне за материалният комфорт на Ганя :))
01.07.24
23:14
Така е Любо, лицемерно и угодно съществуване, поне засега и дано си продължи така.
Ами оказва се, че това е таванът, на който сме способни като общество. Някак не виждам днешният българин да заебе всичко и да ходи с чети да освобождава Македония.
казано от Любомир на 01.07.24, 23:20:
Ами оказва се, че това е таванът, на който сме способни като общество. Някак не виждам днешният българин да заебе всичко и да ходи с чети да освобождава Македония.
То това сега не е като преди, когато хората там са се самоопределяли като българи и сме имали кауза. Не знам дали си запознат с тия промити мозъци. Постоянно ги мачкаме с гърците под разни теми у фейсо. Но не вдяват.
България е заплаха за идентичността на “македонците” и “македонския език”. Да сме “враг” е единственият им възможен избор, като самостоятелна държава
Мнението беше редактирано от Dymag на 02.07.24 00:13.
казано от Dymag на 02.07.24, 00:12:
България е заплаха за идентичността на “македонците” и “македонския език”. Да сме “враг” е единственият им възможен избор, като самостоятелна държава
Охо, то те отиват много по-далеч.
Масово хората в БГ са в тотална заблуда за реалността с вардарска бановина (северна монкидония....както гърците често ги наричат). Нещата са много по-крайни, абсурдни и граничещи с олигофренията, но са самата истина. Някои може умишлено да отстояват тези глупости, за да не настъпи сближаване и постепенна българизация, но други очевидно вярват в тяхната версия. А тя е:
- Те са отделен народ, смесица между славяни и древни македони, нямащ нищо общо с българите и стоящ по-високо от българи (татаро монголи) и гърци, които са ги мачкали, убивали и асимилирали столетия наред;
- На цялата територия на географска област Македония живеят предимно славо македони като тях, асимилирани от Гърция и България, поради което тази територия исторически им принадлежи. Цяла Македония се полага на северните македонци.
- За Самуил и кирилица няма и да упоменавам-техни са.
- На въпроса, защо за всеки факт българи и гърци имат стотици и хиляди доказателства-артефакти, документи, плочи, разкопки, много от тях съхранявани по музеи и библиотеки в цяла Европа и доказателства за измислената им нация, а те нямат нищо доказващо техните глупости-дори само едно нещо със същата тежест, отговорът е за англо-немски и не знам какви си световни умишлени фалшификации и заговори, за да преиначат истината, да величаят Гърция с изкуствено създадената им история и същевременно да унищожат техните артефакти и доказателства, с цел за да потиснат този велик народ от страх отново да не се издигне.
- Каквото и да им покажеш, Енциклопедия Британика, снимки от музеи, извадки от къде ли не на официални документи и то не на българи и гърци, а западни и дори от САЩ, те ги отричат и започват с татар, монгол, фашистки окупатор, гръцки цигани и т.н.
- Даже един директно ми каза, че наративът им не е нужно да отговаря на историческата истина и ще си отстояват докрай тяхната истина. Е какво е това, кажи ми.
- Друг пък на изказването ми, че по баща родът ми е от Пиринския край, жена ми е от там и за толкоз години не съм срещнал един македонец, той ми отговори, че сме македонци, но не сме го осъзнали.
- Трети пък на снимка с две паметни плочи-автентичната и фалшифицираната за българи загинали за България, преправено на загинали за Македония, ми отговаря, че ние като вечните окупатори сме го написали така, но после си е оправено както трябва да бъде и да си отразява истината, че са загинали за Македония.
Не можеш да ги убедиш в нищо. То колкото и да си тъп можеш да си зададеш елементарни въпроси, които не са тайна и касаят по- скорошни факти. Защо толкова късно кодифицират езика си и вадят основни букви от него. Защо баба му и дядо му са били с фамилии завършващи с ов ев ова ева, а сега са ски и ска, т.е. факти доказващи умишлено неестествено отделяне от българите и т.н. много други неща, които са очевидни.
Да не ти говоря за техни сайтове насаждащи лъжи за някакъв гръцки геноцид, с приложени бая снимки на убийства и зверства. Но гръцки сайтове доказват за фалшификации на тези снимки, взети от убийствата в Босна, на случаи с убийства на евреи по цяла Европа, на убити хора по целия свят и т.н.
Нямаме работа с тия, но просто някак да се преборим за тези, които се самоопределят като българи.
Мнението беше редактирано от D_M на 02.07.24 00:24.
02.07.2024 г.
Лег-стигнах загрявка до 8х70, заредих 80 кг., хич ми се не правеше, разтоварих и беж към гюлетата.
С гюлетата общо взето комплекси (2-3 репа от всяко движение едно след друго по няколко пъти) и вериги (1х всяко движение х2-3 завъртания) с 16 и 20 кг., ляво и без пускане дясно: суинг, обръщане, преса, снач, клек; суинг, обръщане, преса, клек; обръщане, клек, преса/пуш преса. С 24-обръщане и преса 2-3х 2-3. С 28 обръщане и преса х1. Снач с 12 и 16 кг. х 2х5 на страна без пускане (Л5+Д5+Л5+Д5).
Доволен.
Добавки: Магнерич, Трибестан, Лагоза (силимарин).
Мнението беше редактирано от D_M на 02.07.24 20:02.
04.07.2024 г.
Лег-15х20, 10х40, 5х60, 2х10х70;
Вертикален скрипец с широк надхват-12х45, 6х52, 2х10х59;
Раменна преса седнал с облегалка-2,х10х40;
Хоризонтално дърпане на машина с плочки с ТУХ-10х59, 2х10х72;
Екстензия за трицепс на машина с плочки-1х15х45;
Сгъване с крив лост-1х15х20;
Скоростен полуклек с празен лост-1х30.
Краката са враг на бодибилдера :) .. А какво ли е “скоростен полуклек с празен лост 30 ” ?
Мнението беше редактирано от kaloyan на 04.07.24 21:12.
казано от kaloyan на 04.07.24, 21:10:
Краката са враг на бодибилдера :) .. А какво ли е “скоростен полуклек с празен лост 30 ” ?
Много бързо имам предвид, не става ли ясно. Горе долу както едно време се помпаше гума с ръчна помпа.....с такава скорост😀
Не съм казал, че днес съм тренирал долна част. Просто така ми дойде.
05.07.24
09:23
казано от Левронката на 04.07.24, 20:03:
Това пък защо ? По-добре клек с полу-празен лост, отколкото полу-клек с празен лост :D
казано от Alexander Krastev на 05.07.24, 09:23:
казано от Левронката на 04.07.24, 20:03:
Това пък защо ? По-добре клек с полу-празен лост, отколкото полу-клек с празен лост :D
Защото не мога да го изпълнявам толкова бързо, т.е. като пружиниране. Иначе съм съгласен, но просто вчера бързах, не ми остана много време, затова набързо разгънах и сгънах за ръце и преди тръгване минавайки покрай стойката се мушнах и изпружинирах скоростно :-)
Като цяло при по-дълбок клек /малко под паралела или до/, особено вече с по-натоварена щанга като за моите възможности започвам да усещам напрежение в гъза. Това ми е проблемна зона и поради това не напъвам много. При тягата е същото.
казано от Левронката на 05.07.24, 11:03:
Като цяло при по-дълбок клек /малко под паралела или до/, особено вече с по-натоварена щанга като за моите възможности започвам да усещам напрежение в гъза. Това ми е проблемна зона и поради това не напъвам много. При тягата е същото.
Прави висока тяга от поставки и клек с висока поставка под задника...над паралела.
Мнението беше редактирано от nervak на 05.07.24 13:03.
казано от nervak на 05.07.24, 13:01:
Прави висока тяга от поставки и клек с висока поставка под задника...над паралела.
Т.е. на клека да сядам така ли или имаш предвид ограничителите /предпазителите/ да са така, че да ме спират да клекна дълбоко. То аз по принцип не мога много дълбоко и когато успявам влагам мисъл, поглед в огледалото и усилие. Че иначе си мисля, че е дълбоко и после на клипа се вижда, че е над паралел.
Скоро правих тяга от стойка /височина някъде около коленете, та да не беше и над/ -пускам да си остане на стойката и вдигам. Не знам защо се получаваше така, но ме удряше много гадно в кръста, в сравнение с класическата тяга или румънската, при която си вадя щангата и пускам малко до под коленете. Тамън си бях казал, че ще натоваря повече и ще дърпам с по-малка амплитуда, но нещо не ми се получи. Не знам защо.
Мнението беше редактирано от D_M на 05.07.24 14:52.
05.07.24
14:58
От гледане на много клипове не е изключено да клякаш грешно и с малко напътствия да си оправиш техниката и да нямаш ядове.
05.07.24
15:14
Аз сигурно от 5 години му предлагам да идем да тренираме заедно и да му наглася клека, той само оправдания си намира.
То ми се получава, нямам проблеми, но когато не е с много тежко. Когато обаче сложа повече и нъцки, крачетата нямат силица да се изправя.
Кръстев, страх ме е, че ще ми сложиш 110-120 кг. с убеждаването, че ще се справя :-))))))))))))))
ПС.....нали съм пускал клипове. Не е чак толкоз зле.
Ей един по стар, където по това време практикувах, ама пак си кляках със зор 90-100 кг. Накрая това с подмятането го оставете. За формата говоря, която и сега и тогава на ЛБ си е същата, но слабичко.
КЛЕК
Мнението беше редактирано от D_M на 05.07.24 15:37.
05.07.24
15:49
Така е бате Дидо, вместо да се учиш да клякаш си лаладжийствай 😄
казано от Brown Bomber на 05.07.24, 15:49:
Така е бате Дидо, вместо да се учиш да клякаш си лаладжийствай 😄
Те нещата си вървят паралелно едното с другото:-)
05.07.24
16:44
казано от Левронката на 05.07.24, 15:24:
То ми се получава, нямам проблеми, но когато не е с много тежко. Когато обаче сложа повече и нъцки, крачетата нямат силица да се изправя.
Кръстев, страх ме е, че ще ми сложиш 110-120 кг. с убеждаването, че ще се справя :-))))))))))))))
ПС.....нали съм пускал клипове. Не е чак толкоз зле.
Ей един по стар, където по това време практикувах, ама пак си кляках със зор 90-100 кг. Накрая това с подмятането го оставете. За формата говоря, която и сега и тогава на ЛБ си е същата, но слабичко.
КЛЕК
Дидо не знам каква е тежестта на видеото, но изглежда, че ще ги станеш 15-20 пъти ако се напънеш малко. :Д
казано от MotoRRhead на 05.07.24, 16:44:
Дидо не знам каква е тежестта на видеото, но изглежда, че ще ги станеш 15-20 пъти ако се напънеш малко. :Д
Слабичко, май 80 или 90 беше-просто понякога слагах едни тесни петички /но с диаметър като другите/ в Пулса, между 20-ките и 10-ките, когато от 70 директно съм преминавал на 90, но сега не го виждам добре. Може и да са 3х10 на страна или 1х20+1х10. Идеята тогава бе да докарам прилична форма за видео и не посмях повече :-) 15-20 бройки, къде ти. Понякога на клипове изглежда като размахване, независимо от движението, т.е. леко ти е все едно. Ама аз знам какво ми е.
То тогава бях и по-силен, но и кляках по-често. Сега нещата са по-зле.
Мнението беше редактирано от D_M на 05.07.24 17:07.
05.07.24
18:16
Още от изважднето на щангата си със сгънати колене и през цялото време си наведен напред. Може да пробваш да отвориш краката или пръстите една идея повече, да гледаш леко нагоре вместо напред и надолу, сложиш лоста високо на трапеца без да клечиш напред може и да се получи по-добре, ама ще опровергаеш всичко без да си опитал.
06.07.2024 г.
Щанга 40 кг.- гребане х5, раменна х5, клек х5 (комплекс в 1 кръг🤣);
Лег и полулег в 5х40;
Пудовки:
Подобно на миналия път- няколко комплекса и вериги на суинг, обръщане, снач, клек и преса с 16 и 20 кг.
Стълби с КБ20 на обръщане и преса-1,2,3, 1,2.
Обръщане и преса с КБ24-4х1;
По 5 снача на страна с КБ12 и КБ16;
Набиране V раменен подхват-3х1.
Няколко дни съм стегнал нещата от към храна и пиене, че вече наистина стана страшно за моето ЛТ. Да видим как ще продължа, за сега имам настройката и съм - 2.2 кг. Трудно ми е много, но няма накъде.
08.07.2024 г.
Полулег-10х30, 10х40, 15х50;
Латпулдаун на скрипец с широк надхват-8х45, 8х52, 12х61.3;
Разтваряне с дъмбели встрани- 6х2х10 кг., 12х2х12 кг.
Сгъване за бицепс на машина с плочки-10х32, 12х36;
Пушдаун с въже за трицепс-15х41;
Лег преса-12х75.7, 115.7, 155.7, 195.7;
Повдигане за прасец с 20 кг. дискове във всяка ръка-1х15;
Повдигане на крака от стенд-1х15.
От четвъртък сутринта до днес сутринта минус 3.8 кг.
Държиме фронта, чат пат пия по бира с 0.0% алкохол 🤣
10.07.2024 г.
Загрявка 6-7 мин. ореоли, обръщания, преси, сначове, клекове, тръстъри, с гюлета 8, 12, 16, 20 кг.
Обръщане и преса ляво + дясно с Гюле 24 кг. -6х1.
Гюле 16 кг. във верига- 1 х суинг, обръщане, снач, клек (два пъти) ляво и веднага дясно. Общо 5 пъти.
Пътечка-15 мин. с редуване бързо, бавно. Общо 1 км.
12.07.2024 г.
Днешното занимание бе както го наричат: “тактическа щанга” 😀
Клек-3х5х55;
Лег-3х5х65;
Латпулдаун-3х5х55.
Толкова ме мързи напоследък да натискам, че предпочитам да е по-често и подмаксимално. В програмата е набиране с тежест за 5-ца, т.е. ясно е, че модифицирам. Но и днес така ми се вдигаше, с две думи според настроението.
Иначе днес записахме децата вишУ, та и това го решихме като задача. Че бяха приети на няколко места и размишлявахме, но те си решаваха като цяло.
Мнението беше редактирано от D_M на 12.07.24 19:34.
14.07.2024 г.
Тактическа щанга (вариант Оператор):
Клек-3х5х55;
Полулег-3х5х55;
Латпулдаун широк надхват-3х5х54.3 (най-близкото до програмната тежест).
За кондициониране приемам тигелите от по 20-30 метра в басейна днес на плажа.
Та така. Честичко, свежичко, с едни и същи упражнения и тежести в няколко трена.
Иначе все се заричам да не ходя на тоя басейн и все ходя. Не за друго, не защото не мога да си го позволя, ама да давам по сигурно над 35-40 лв. само за вода за двамата с жената, някак не е ок и се ядосвам на такива предприемачи.
Мнението беше редактирано от D_M на 14.07.24 21:24.
казано от Левронката на 14.07.24, 21:23:
14.07.2024 г.
Тактическа щанга
Да не си вдигал в пълно бойно и в руках АК :D, бате Дидо, хахахахаха
казано от Боян на 14.07.24, 23:53:
казано от Левронката на 14.07.24, 21:23:
14.07.2024 г.
Тактическа щангаДа не си вдигал в пълно бойно и в руках АК :D, бате Дидо, хахахахаха
Е, не. То ако се спазва както си е има и кондициониране през другите дни, но аз основно взех силовата част на един от вариантите. “Бавен”, но уж сигурен напредък. Ще видим и това до кога ще е🤣 Само все още се колебая, дали лега да не го заменя с полулег, та предната бе встъпителна, но броя от днес. По програма си е клек, лег, набиране с тежест. Но аз освен в подхват и за по-малко бройки, не мога. Та затова латпулдаун. Има и тяга веднъж седмично.
Поне да правя основни движения или около където не ги мога, с някаква честота и така. Но не ми се зарязват пудовките и ще видя. Както дойде ще е май пак-пудовки, понякога клек, СТ и движение да има.
Мнението беше редактирано от D_M на 15.07.24 11:36.
16.07.2024 г.
Загрявка: обръщания, преси, сначове, клекове, тръстъри, с гюлета 8, 12, 16, 20 кг.
Обръщане и преса ляво + дясно с Гюле 24 кг. -8х1.
Гюле 16 кг. във верига- 1 х суинг, обръщане, снач, клек (два пъти) ляво и веднага дясно. Общо 2 пъти.
Гюле 16 кг. снач 2х5 на страна.
Т.е. почти като на 10.07.2024 г., с две серии повече на КБ24 обръщане с преса.
Баси, два трена подред кляках с 55 кг. и ме опъват краката тук там, около коленете, самите колене. Днес всичко заето като стойки и лежанки, но добре, че са гюлетата та нещо да врътна. То с тях никой не тренира освен в разни групови, където многорядко взимат 20-ките, за нагоре да не говорим.