В стремеж към двуцифрено число

Прескочи до:

05.05.25
17:39

05.05.2025 г.

Обръщане и пуш преса с Гюле 20-5х4 на страна, с всяка ръка в началото на минутата.
Горила гребане с всяка ръка-5х Гюле 12, Гюле 16 и Гюле 20;
Снач-5х Гюле 12, 3x5x Гюле 16 с всяка ръка без почивки между ръцете.

Днес въобще мислех да не тренирам коквото и да е, че 5 поредни дни джиткам, но си ме дърпа и не се сдържах да врътна нещо.
Последно време установих, че макар болката около лакътя да тръгна декември след ден с по-тежки пудовки, напоследък след тях се чувствам по-добре. През миналата седмица си поставих задача за експеримент, в един ден само да дърпам за гръб на скрипците, в друг само лег, в трети само бицепс и т.н., за да видя от кое идва най-много. С пудовките е повече понякога по време на трена, но след него не. С дърпанията за гръб по време е ок, но следващите дни не. То и с гюлетата лашкаш и дърпаш, но просто за гърба имаш повече бройки в сетовете и  повече напъваш. Така си го обяснявам, но все тая. Напоследък все повече си въртя гюлетата вкъщи. И значително се чувствам по-енергичен от както включих комплекси, вериги и като цяло по-кратки почивки. А такъв тип тренове са ми по-приятни с гюлетата. Но както дойде и според желанията ми в момента.
Утре или пълен пас или някой суинг в ЕМОМ.

Мнението беше редактирано от D_M на 07.05.25 13:48.

06.05.25
18:57

06.05.2025 г.

Днес тъй нар. ден за активна почивка.

Ходихме на парада и после малко шляене и обяд, общо крачки към 5 км.

Суинг с Гюле 24 - на всяко начало на 30 сек. общо 6х5 и после на всяко начало на минутата общо 9х10, т.е. тотал 120 суинга за малко над 11 мин. Свежо и ободряващо

07.05.25
19:50

07.05.2025 г.

Загрявка:
СС 10 лицеви+ляво+дясно гребане с Гюле 20. Общо 3 СС.
Обръщания, преси, пуш, клек с Гюлета 12 и 16.

Основна работа :
Обръщане и пуш преса с Гюле 20 - 10х3 на страна без почивка м/у ръцете и с 1 мин. почивка от оставяне до взимане.

08.05.25
19:25

08.05.2025 г.

Снач с Гюле 16:
Лява ръка - 00:00 -5, 00:30-5, 01.00-5, 01.30-5. Следва 2 мин. почивка и с дясна ръка същото. След това 2 мин. почивка и вече в началото на всеки 30 секунди 5-ци с редуване на ръцете, докато не направя по 20 повторения с всяка.
Общо по 40 повторения на ръка или 80 тотал.
Имаше сигурно и общо около 30 повторения с 12-ката преди и след основното, но не ги пиша. Техниката и силата да идва от пантата и краката все още куца и е малко на сила от раменете. Но ще го отработваме.

Събрах 8 поредни дни без никаква пълна почивка, но като имам желание и известна енергия, нямам някакви съществени болки и дискомфорти (уж), защо да пасувам напълно. Гюлетата ме изпотяват повече по време на заниманията, но след това и на другия ден не се чувствам така уморен както след зала. Не, че и след нея е драма, но има така понякога усещане, че е нужна почивка.

С едно изключение от вчера, килата в дните от тая седмица са вече под 108. Като си гледам нещата назад, отслабвам си средно с около кило седмично при около средно 2100 кк.

Мнението беше редактирано от D_M на 08.05.25 21:17.

10.05.25
13:39

Десйтваш си яко този път, браво. За партито у на Димо басейна, ще си патрон :)

10.05.25
15:03

казано от Splash на 10.05.25, 13:39:

За партито у на Димо басейна, ще си патрон :)

С тоя темп няма да мога да падна под 100 за това време, но ако още притегна ще съм бая гладен. Често ям и над 2100 кк де, но пак е около 150-200 отгоре, т.е. дефицита си го има. В някои дни пък съм под 2000 кк, но е по-рядко. За хората отстрани, които ми гледат порциите си ям нормално. Просто за мен, за да се чувствам нахранен и да ми държи си трябва още повече храна 🤣 Ако продължавам така, може би под 100 ще съм около края на юни. А другата седмица отивам на почивка олинклузив, на която естествено никакъв алкохол. Там проваля ли се ще почна отново. Не мога да пия малко. Но явно зависимостта е била по-скоро емоционална, а не физическа щом като с безалкохолна бира съм си топ. И то не всеки ден. Също така си има избор да го ударя основно на салати, месо и плуване до колкото мога.

Иначе днес-10.05.2025 г.

Снач-общо 5-6 серии x 5-3 повторения с Гюлета 12, 16, 20
Обръщане и преса с 20-ката, стълби 3x1,2,3

Гюле16
2x Суинг, 2x Обръщане, 2x стриктна Преса , 2x Клек ляво и същото веднага дясно =1 рунд. Общо 2 рунда с минута почивка между тях.

Мнението беше редактирано от D_M на 10.05.25 15:04.

11.05.25
19:52

11.05.2025 г.

Суингове с Гюле20 и лицеви опори в СС в десетки и петици. Общо около 100 суинга и 50-60 лицеви за 10 ина мин.
Броя го като раздвижване, което бе и целта. Напоследък дните с пълна почивка без каквото и да е силово упражнение ме дразнят.

12.05.25
20:47

12.05.2025

Гюле 16 - 1x обръщане +1x преса +1x клек (ляво, оставяне, разтърсване за около 10 секунди и дясно)
1 мин. почивка или по-кратко
Гюле 20 - 1x обръщане +1x преса +1x клек (ляво, оставяне, разтърсване за около 10 секунди и дясно)
1 мин. почивка или по-кратко
Гюле 24 - 1x обръщане +1x преса +1x клек (ляво, оставяне, разтърсване за около 10 секунди и дясно)

Това е един кръг.
Общо 7 кръга.

Вчера забравих да пиша. Още кило надолу средно за 7 дни при средни калории 2150. Смятам претегленията от понеделник до неделя включително, като се меря сутрин, но калориите ги смятам от неделя до събота, т.е. калориите на предходните дни на дните с претеглянията. Все тая, ориентир си е. А е и ясно, че кк не може да са напълно точно сметнати, но видимо работи.

Мнението беше редактирано от D_M на 12.05.25 20:48.

13.05.25
20:24

13.05.2025

Сначове-около 50 с 16-ката в 5-ци и 10-ки и още толкоз с 12, които направих преди и след 16-ката.

Общо взето днес си бяха проби с различни похвати, пък и раздвижих

Нещо гиревой техниката куца и в твърд стил е по-трудоемко, но го правя по-добре. То в гиревой дето ми е по-лесно не знам с времето дали няма нещо да бастисам макар да се чувствам по-удобно.

14.05.25
06:35

Защо не тренираш с чифт?
Доста по добре е

14.05.25
08:57

казано от doni dimitrov на 14.05.25, 06:35:

Защо не тренираш с чифт?
Доста по добре е

Ами защото сега тренирам вкъщи, а нямам чифтове :-) Другата 20-ка я продадох, че дръжката не ми харесваше. И някак с чифтове ме напряга на места, на които избягвам да усещам подобно нещо. В залата чат пат тренирах и така.
Но да, по-големи ползи има от чифт.

Днес дойдох пеш на работа-28 мин. с малко по-бързо темпо.

Иначе ей го с чифт......скромно, но от сърце. Общо взето съм правил обръщания и преси, пуш 10х1-2 с 20-ките и 4-5х5-6 с 16-ките. Т,ва е. Т.е. много далеч от това да обръщаш и пресираш едно поне 5-6 мин. с 2х32 :-)
Чифт

Мнението беше редактирано от D_M на 14.05.25 09:52.

14.05.25
13:09

Сякаш няма експлозивност в движенията ти. Иначе със сигурност си готов за чифт пудовки.

14.05.25
13:22

казано от Brown Bomber на 14.05.25, 13:09:

Сякаш няма експлозивност в движенията ти. Иначе със сигурност си готов за чифт пудовки.

Е, мога естествено с чифт, просто нямам опит/практика с по-големи тежести. 2х20 кг. ще са ми тамън за серии от около 3-5 повторения на обръщане и преси, но според мен с напъване. 2х16 са ми лесни общо взето.
Иначе толкоз общо взето ми е експлозивността /клипа по-долу/. Твърд стил, в който все още нямам кой знае каква практика, да не кажа почти никаква. Но викат /който го практикува/ добре е като начало. Защото до сега се опитвах в гиревой.
На твърдия са необходими корекции в /сам си ги виждам/ :
- Не потъвам достатъчно в тазобедрената става, което означава, че не осигурявам оптимална мощност за замаха.
- Не заключвам лактите си докрай в горна позиция, а го правя механично и по усещане, но понякога го коригирам, когато се замисля.
- Не изправям напълно ръцете си в лактите в долна позиция, особено дясната ръка.
- Може би ръцете ми трябва да са по-близо до главата ми в горна позиция, но трапецовидният ми мускул ме спира. Така както го правя се чувствам най-комфортно.
- Дишам по усещане, не мисля за това, защото така се чувствам най-комфортно. Не знам дали е необходима корекция.
- Трябва да коригирам и движението на свободната ръка.
- С лявата като да го изпълнявам по-добре, сравнено с дясната. Но има още работа.

Мнението беше редактирано от D_M на 14.05.25 13:30.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1