27.03.2025
Физическа активност
Един час разходка в обедната почивка, общо към 10к крачки за деня и толкоз.
Хранене
- кафе със сметана
- две поширани яйца, препечена филия вита, чери домати; малко кварк с годжи бери, тиквени семки и 10г мед
- две поширани яйца, препечена филия, хумус, шунка Попов
- малко истински сладолед (100г?), по време на разходка
- телешко кюфте, печени зеленчуци
- картофи в еър фрайъра, с сомашен чеснов сос със сирена
Бележки
Утрепах се да плюскам.
На работа само някакви странни неща се правят. Примерно, решения относно сигурност се взимат на базата на предположения, шесто чувство и квантов мистицизъм, и даже на отговорните не им е неудобно да го заявят публично и твърдо. Или от продуктови отдели ми дават тотално постна и грешна информация за регулирани продукти. Други пък искат от мен нещо, но ми казват, че искат съвсем друго и губим два часа в обяснения.
Всичко се прави в последния момент, всичко е спешно и важно, отделно от това календарът ми е пълен с безмислени срещи (щото някой трябва да се бие в гърдите, че му е хрумнало да ги букне) и мозъкът ми стана на питка тия дни.
Сън
7 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 28.03.25 12:17.
28.03.2025
Физическа активност
Мозъчно само. Айде, и едни 25 минути колело.
Хранене
- кафе със сметана
- пълнозърнеста тортиля с малко кашкавал, с хумус, две поширани яйца и шунка; преди тва пих малко протеин и хуск, че не ми се пасяха марули рано-рано
- 100г суфле с шоколад от Лидл - никъде не го правят хубаво (не съм намерила), мързи ме да си направя сама, та това е приемлив компромис
- филия с хумус
- ябълка
- кутийка котидж с мед
- две печени пилешки крила, люти
Бележки
Същата история.
от 8:30 до 20:30 на компютъра - имах план да довърша няколко неща, после да отвържа и фрийленсъра в мен за 1-2 часа, НО около 20:30 осъзнах, че вече просто гледам в една точка в монитора и сърчицето ми заспива. Затова оставям за събота и неделя, и директно отплавам.
Весел уикенд.
П.П. Поръчах си холин... че нали ще намалям добавките. 😁 Чудя се колко ли време мога да се тъпча с три шепи неща преди да ми спихне някой орган.🤡
Сън
8 часа
29.03.2025
Физическа активност
13к крачки вкъщи - чистене, подреждане и домакинстване от 8:30 сутринта, та чак до 21:00. Можеше и по-рано да приключа, но реших, че трябва да направя прясна паста с пиле, спанак и сметана.
Хранене
Яйца, зеленчуци, пълнозърнест хляб, вечерта - пастата с пиле + 1/3 черен шоколад
Сън
7 часа
30.03.2025
Физическа активност
1 час велоергометър + 30 минути горна част с гирички между 5 и 7.5кг
15к крачки общо
Хранене
- кафе с мляко, две лъжици от пилето със спанак и сметана
- скариди със зехтин, чесън, червена чушка, целина и магданоз; хумус и 1/2 тортиля; 1/3 черен шоколад
- пълнозърнеста тортиля с пиле със спанак и сметана, домати; малко кисело мляко с боровинки и ред черен шоколад
Отдавна не си бях мерила кръвната захар след хранене - след вечеря погледнах как е положението и беше 5.5. Преди подскачаше доста.
Сън
8 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 30.03.25 21:31.
31.03.2025
Физическа активност
1) 20 минути с разтяжките:
- 10х3 гоблет @12кг
- 10х3 оувърхед прес @15кг диск
- 10х5 суинг @16гк
Към 8к крачки
Хранене
- кафе с мляко, хапка хляб, хапка пиле със сметана
- 1/2 банан, ред и половина черен шоколад
- 30г пълнозърнеста багета с хумус
- чиния прясна паста със зехтин, чесън, пилешко, черен пипер и кашкавал
- замразена пица от лидл, доукрасена с подръчни материали и изпечена; сладолед и шоколад с фъстъчено масло
Такава пица не бях яла буквално от ученичка - уау, то скандално това, бе! 🤣 Но така или иначе точно дъното исках да закопая с тая преумора и пиемес.
Сън
8 часа
—————————————-
Откарах до 1:30 пред монитора снощи, заспах малко след 2 и днес е леле-мале. И май и довечера ще си повися.
02.04.2025
Физическа активност
40 минути колело
Хранене
- кафе с мляко
- препечена филия вита, две яйца, шепа чери доматки и три мариновани аспержи от буркан
- кутийка котидж с хуск, протеин, годжи бери и половин банан
- голяма порция пиле с картофи и после половин парче чийзкейк
Бележки
На работа до 00:00
Сън
7.5 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 03.04.25 10:31.
03/04/2025
30 минути колело и 10 минути с 5кг ричики за горната част - колкото да не се вкаменя като трол по изгрев.
Сутринта котидж с годжита, пчелен прашец, тиквени семки и съвсем малко мед, и послеее.... пълнозърнести филии с кетчуп и шунка. :D За вечеря - каквото донесе любимия, което значи, че ще е някоя прасешка част за скара + зеленчуци. Може малко сладолед Изида с шамфъстък.
Сънят снощи беше много зле - кратък и изнервен. Сънувах какви ли не глупости и ги помня като все едно са се случили наистина.
Тази вечер пак ще се виси до сто часа. Трябваше да съм на изследвания утре, но остават за другия месец - какво да му тествам на пролактина на 4-5 часа сън. 🤷🏻♀️
Мбрех, съживи се. Чак не знам какво да кажа след толкоз време принудително мълчание :D
Още 3кг надолу.
Храната ми е чук, тренировките - много леки. Имах две седмици с по 15-20к крачки всеки ден, плюс по час велоергометър. Сега вече не е чак така, но рядко оставам без движение.
В на Димо дневника ли, някъде другаде ли беше, не помня, но ставаше въпрос за машини за сладолед и споменах Ninja Creami Deluxe. Е, стисках, скръндзих се и накрая ме натиснаха с промоции и нямаше как, не зависеше от мен. :D Съвършена е, не очаквах да е толкова яка - пясък да хвърля вътре, ще изкара крем.
Толкова сладолед изядох, че си активирах синузита и може би си замразих няколко мозъчни клетки (за зор заман), но пък с пълен контрол над съдържанието и с нула притеснения. Грух.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 08.05.25 10:57.
Колело, гирички, пилатес - обикновено да, всеки ден, но от петък насам нищо, освен съвсем малко ходене.
И това, драги, е защото понякога ми липсва грам акъл. Правих ХСГ или цветна снимка на фалопиеви тръби, като се бях подготвила да е с упойка, но в рентгена ми обясниха, че не било кой знае какво и боляло 20-30 секунди. Ta да, какво ще ме държат там после 2-3 часа след упойката, тия секунди си мислих, че ще минат като миг и по ред подобни причини реших да не се видя с анестезиолога, въпреки настояването на лекаря.
Умопомрачителна болка беше, още не мога да повярвам, че изобщо е възможно такова нещо. Няколко женички ми споделиха после, че болката е съпоставима с тази при естествено раждане, а понякога и по-лоша. Не знам къде съм се класирала по тая скала, но знам, че повече нищо никога няма да дам да ми правят без дрога. :D
Целта на това споделяне е, ако някоя друга шматка се чуди дали да не откаже упойка и й се падне тоя пост в гугъл сърча - да не я отказва. :D
Та така, де, още имам ту тъпа, ту режеща болка, което май не е много нормално и по тая причина си поисках и антибиотик, да не стане някой сакатлък.
Допълнително ни тръшна и вирус - цяла седмица съм в болничен и ще гледам да понаваксам с други неща.
Храната е пилешка супа с препечени филии или сандвичи в тостера - шунка, кашкавал, домат.
Ще опитам да пиша ежедневно, макар че: (исках да кача една снимка, ама не мога - честно ли така е вече? пф.)
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 20.05.25 11:28.
Определено не ми се получават нещата в последните седмици - вируси и преумора, и отгоре на всичко кръстът ми е сецнат. Назаднах с 50 неща, други не успявам да планирам, щото просто не зависят от мен - страхотно е.
Ай, поне храната за днеска:
- кафе с мляко
- варено яйце, сирене и домат
- сандвич от две пълнозърнести филии, телешко, домат и хумус
- домашен протеинов сладолед с фурми
- фурми
- фурми с тахан
- зеленчукова супа с малко овче сирене
Не успях да се раздвижа добре, но гледам, че 6к крачки поне съм минала вкъщи, докато домакинствах до ранния следобед. После седнах да си поработя, а сега пия един фервекс и лягам.
О, да - минавахме покрай басейните на Гребната един ден и реших да вляза да видя новото съоръжение. Олеле! ❤️ Направили са го разкошно и само като помирисах въздуха и чух шляпането, и край - нахлуха ми спомените от годините, в които тренирах на малкия басейн, стана ми едно мило и реших, че ще ходя всяка събота. Като ги видях всички какви бяха изпънати там, сигурно ще се чудят какъв е тоя шебек, дето шляпа между тях 😁, ама много важно. От сополи не сме могли още да идем до Декатлон, но няма мърдане, защото достатъчно го отлагах това плуване - и все от срам и комплекси.
П.П. Поръчах л-аргинин на прах, щото ми се повдига от всякакви капсули вече. Еб*хти отвратта безподобна - буквално първото, което ми хрумна, беше, че сигурно труповете в Мъртвите блата от Властелина на пръстените имат такъв вкус.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.06.25 21:54.
Айде, оправиха се работите най-накрая.
06.06.2025
- кафе с мляко, варено яйце, препечена филия, краставица и малко кашкавал
- много вода, мурсалски чай с ягоди и лед - между 11 и 19:30
- парче чийзкейк с топка сладолед, че бяхме на детски рожден ден; беше напълно излишно, ма карай
- парче пица от едно много симпатично място до пощата - Пица52 май се казва
Движение:
- 60 минути велоергометър
- към 15к крачки покрай сладоледите и пиците - много приятна и прохладна вечер се заформи, и се мотахме из градината и центъра до късно с К. ❤️
Бележки:
Комарите ме разцепват и отгоре на всичко останало, дето пия, пия и лоратадин от вчера. Дворът е окосен и напръскан - изобщо не помага и ще идем утре да вземем лампи, и да се пържат там гадовете.
07.06.2025
- кафе с мляко, ядки, кисело мляко и протеин
- няколко бадема, салата от домати, краставици, червен лук, варени яйца, сирене, маслини, магданоз, зехтин, ябълков оцет
- домашен сладолед от гръцки йогурт, ванилия и фурми ❤️
- телешки опашки с картофи - оставих ги в гювеча във фурната цяла нощ и оу, уау
Движение:
- Едни винтидж тренировки си намерих в драйва, по 8 минути - едната за дупе, другата за горна част, за крака, за не знам си какво. Та правих магарешки ритници във вариации и множество движения за горна част с 5кг гирички. После 8 минути стреч.
- В късен следобед ще се метна и на колелото за 45 минути
Бележки:
Зарадвах се да видя, че форумът не е задръстен с про-оркски изчадия. Из други места, на които си навирам гагата напоследък, е пълно и вече се отказах от идеята, че са малко, но много прости и шумни.
Сега потъвам в едно обучение - реших леко да се преориентирам след предстоящото (дано) повишение и да комбинирам творчеството с повече технически познания и работа с данни. Очертава ми се до края на месеца да зубря до посреднощ и не знам как ще се справя с тая работа, ‘щото мозъкът ми става на таратор малко преди 19 часа всеки ден. 😁
08.06.2025
Физическа активност
- 9k крачки
- 40 минути вело с пулс до 137
Хранене
- кафе с мляко; кисело мляко с хуск, стафиди и сурови ядки
- пълнозърнести крекери (малко), два чери домата и малко шунка
- варено яйце, една цяла краставица, 10 маслини каламата, 50г шунка, 60 грама сирене Герзовица смес (сърчице за тоя продукт); ягоди
- печено пилешко бутче, краставица; домашен сладолед от гръцки йогурт, неовкусен изолат, ванилия и фурми
Сън
8 часа
Физическа активност
5к крачки на слънце следобед и ми беше достатъчно
Хранене
09:00 Kафе с мляко; печено пилешко бутче, пълнозърнести крекери, чери доматки (закуска)
18:00 - една праскова и малко микс ядки със стафиди и фъстъчено масло
20:30 Много краставици, малко айсберг, парченца сухари, рачешки рулца, паниран хек и дресинг с лимон и горчица. Малко ягодки за десерт.
Бележки
Снощи приключих първия модул от SEO Оptimisation специализацията на UC Davis и днес почвам следващия. Какви хубави обучения правят тия хора - нищо общо с родните.
Мислих да тренирам привечер, но след т’ва слънце - абсурд. Не помня на млади години да ми е ставало така зле от топлото. 😃
Взимам след малко третия за деня душ и припадам с таблета в леглото.
Сън
5 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 11.06.25 16:28.
10.06.2025
Физическа активност
11:00 Велоергометър - 15 минути, колкото да обере шекера от закуската
14:00 20кг лост и 12кг пудовка, 4 серийки от всяко:
Зерчер: 3, 5, 5, 5
Раменна: 5, 7, 7, 5
Силово гребане (л/д): 5, 5, 5, 5
Хранене
10:40 Яйце, масло, рулца от раци, пълнозърнести крекери - кз 9.5 след 20 минути, шок. Видях и се метнах на велоергометъра, а после изхвърлих тая гняс. Такива пикове не правя нито след торта, нито след пица, нито след нищо - не знам как изобщо ми хрумна да ги ям, но някаква носталгия по детството може би.
13:30 Скир с неовкусен протеин, хуск, кашу и няколко ягоди
16:30 Диня и сирене Герзовица, смес; малко бадеми
18:30 Половин праскова и две супени лъжици от сместа за сладоледа, който правих, че дойде над максимума на контейнера (гръцки йогурт, скир, неовкусен протеин, праскови, канела, ванилия и мед); малка шепа кашу
2.5л вода, 1/2л студен мурсалски и зелен чай (домашен), сока от един ужасен лимон с л-аргинин и холин.
Бележки
Разцъках новините сутринта с кафето направо съжалих, че съм се събудила. Има нещо много сериозно сбъркано тук, сякаш населението е оперирано от всякаква емпатия и чувство за справедливост.
Сън
8 час
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 10.06.25 21:47.
Изобщо не съм разбрала колко дни са минали.
Всеки ден движение - три поредни дни се убих от ходене, по 25к крачки. В останалите дни - колело по един час и по малко с лоста. Вчера само почивах, че бая се изморих. То пък нищо като не правиш, по-лошо.
Скапани дни иначе - К. избухна с алергична реакция, която добре, че се ограничи до носа, но беше страшна работа, та обикалях за аптека по нощите с такси. Освен че взех лекарства, преговорих ценни уроци, които бях позабравила от последното возене: как само Путин ще ни оправи нас, как краварите трябва да ги бият, Америка най-накрая разбрала истината за живота и имала нормален президент, и как еврото ще ни превърне в бананова република. Сигурно им пускат на запис някакви промивки на тия шофьори да слушат - като в МЛМ култовете.
Чух кучето да кашля и го заведохме на вет - дърпаха ми се там за теста, но права излязох и е с дирофилария. След малко отиваме да тестваме и другото - сигурна съм, че и на нея ще й светне втората черта. Никога не сме пропускали обезпаразитяване, пръскаме двора и всичко както трябва, и ей на.
Разправии със застрахователи и болници - чак като размахаш договорите на едните, а в разговора с другите вмъкнеш НАП и една-две наредби, тогава нещо се размърдва - в крайна сметка станаха много любезни и полезни и от двете страни.
Не ми се ангажира с глупости и негативни неща, много работи си пускам покрай ушите, но провалите тук са на такова ниво, че няма как да не провесиш нос все пак.
И така, планът за днес е 40 минути колело, 20 минути мобилност.
Храната: Котидж, айсберг, телешки кюфтета, пъпеш, гауда и лаваш.
А, готиното през уикенда бяха ей тия двама приятели:
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 17.06.25 09:54.
Всичко беше 6, докато не се спънах в кучето в събота сутринта - разбих си главата в ръба на гредата на навеса. Ходих до Пълмед - поредният разочароващ опит с тия хора, явно ги подбират по някакъв специален начин там. Лепнаха ми веждата и уж всичко беше точно, но май някакво леко сътресение съм получила - от събота вечерта до тази сутрин съм спала повече от 24 часа.
Днес планирам малко колело, утре и вдругиден ще съм в София, и няма да се получи друго, освен ходене.
Без тренировки - само ходене, всичките дни. Застъпиха се ударът в главата и ПМС, и не бях сигурна от кое ми се гади и от кое съм като парцал, и реших да внимавам. Веждата ми зейна на петия ден - паднаха и лепилото, и лепенките. На този етап, както знаем, рани не се обработват повторно, така я оставиха да си зараства самостоятелно - ще остане бая белег.
Та да, физически си попочинах добре, психически - не чак толкова. Миналата седмица повечето я изкарах в офиса в София, после се скапах от работа, ревюта и какво ли не, а сега смятам, че ще мога да си отдъхна, докато силно се надявам да се сетят да ме повишат, което трябваше да се случи още като взех позицията преди година и половина, ама грънци. Ако не стане, ще трябва да се преориентирам - вече ми е доста обидно.
Храната днес:
- кафе с мляко; варено яйце, 1/2 червена чушка калифорния, 1/2 розов домат, зелени маслини, бадеми
- ягоди
- две филии с около 100 !!!! грама гауда, домат
- до края на деня - домашен сладолед сигурно и салата домати, краставици, овче сирене и червен лук.
Ще почна от утре пак да движа по повече и също ще направя пореден опит (може би един от последните) да вписвам тук редовно.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 01.07.25 13:42.
Вчера отдъхването се изрази в бетониране на компютъра от 8:30 до към 22:00 :)
Храната - варени яйца, хумус, някакви абсолютно извънземни розови домати, краставици, авокадо. сирене, прасешко, домашен сладолед, две филии препечен хляб и един кит-кат солен карамел :)
Не е трудно да се предположи, че вече ме болят гръб и кръст, рамене, краката ми изтръпват от коляното надолу, ръцете също - от лактите надолу. Ебаси заседяването. Затова тази сутрин станах в 6, оправих всичко из вкъщи и изкатерихме на бърз ход Младежкия хълм с едното куче - направо грейнах. ☀️
Движение:
- 8к крачки и пулс между 130-140 по време на изкачването, което не го засякох колко е, но е достатъчно
- по-късно ще си направя 8-минутките за гъз, корем и горна част
Храна:
- кафе с мляко (стотина мл, 3.6 %) и лед, после по някое време - още едно
- лидълска сладкарска извара с една голяма доза протеин, няколко ягоди, годжита и тиквени семки
- за обяд - прасешки език, запечен с малко кашкавал, домат, краставица, сирене Герзовица, натурални черни маслини; диня
- домашен сладолед от: прясно мляко, протеин, краве масло малко, ксантанова гума, фурми, еспресо... не помня дали не сложих и от сладкарската извара малко, но мисля, че предпочетох да не добавям, че целта беше да има вкус на лате
- домат, краставица, сирене, маслини, нахут
Куче ли е, лама ли е...
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 03.07.25 09:55.
Петък:
От 8:30 до 23:30 на комп. Срещи, инциденти. изненадващи продукт лаунчове - страхотно беше.
Храната: кафета с мляко, печени тиквички и патладжани, розови домати, сирене, пълнозърнест хляб, хумус, диня
Събота:
Над 18к крачки.
Храната: кафета с мляко, домашен протеинов сладолед с фурми, розови домати, краставици, хрупкав калмар (не от бланшираните), малко пиле, чаша розе с повече лед отколкото вино
Неделя:
20 минути с 12-ката:
30 секунди някакво движение (клек, напади, отпади, пуш преси, трицепс, и не помня още какво: 30 секунди суинг: 30 секунди почивка
10к крачки
Храната: кафе с мляко, бъркани яйца, зеленчуци, пълнозърнеста тортиля, пилешка пържола салата, купешки сладолед и малко кекс, и за вечеря - голяма салата от розов домат, краставица, нахут, авокадо, пиле, сирене, кашкавал, маслини, печен патладжан
07.07.2025
Физическа активност
20 минути, макс бройки с @20кг: зерчер, раменна, обръщане.
Не броих, щото слушах слушах музика, пък и не ми е важно, но така си изгърмях краката, че щях да се убия по стълбите после. :D Още ми потреперват.
После до 22:00 ...
Хранене
- кафе с мляко
- пълнозърнетса тортиля с яйца, шунка Попов, зехтин, някаво лидълско сирене (маскарпоне и горгонзола ли да беше?), розов домат, печени тиквички; шепа малини
- фъстъчено масло с малко малини, ябълка
- още една тортиля с тиквички, от същото сирене и розов домат
- пилешки дробчета с лук, сладък картоф и червена чушка - на фурна
Сън
7.5 часа
08.07.2025
Физическа активност
- 40 минути вело, с гирички от 20-тата до 30-тата минута
Хранене
- кафе с мляко и лед
- доза изолат, пълнозърнеста тортиля с тиквички, патладжани, розов домат и сирене Герзовица смес
- 30г шоколад Гайо 70%
- тортиля, тиквички, патладжани, сирене, домат, песто
- зелени салатки, 1/2 котлет от сьомга, краставица, нахут
Сън
8 часа
——————————
МЦ ден 1 е днес, с болки и гадене - пропускам движението. За ядене имам домати, сирене, пуешки кюфтета, праскови и пъпеш.
11.07.2025 - петък
Физическа активност
- 40 минути вело
- гоблет 12кг, лег 25кг, и тяга с пудовка 20кг - 4 серии, макс бройки
- вечерни разтяжки
Хранене
- 1/2 голяма червена чушка калифорния, две варени яйца, малко кашкавал
- диня със сирене
- сурови ядки със сушени плодове и кисело мляко
Бележки
Предните два дни само на компютъра, никакво движение. В четвъртък вечерта легнах за пет минути на климатик, за да се разхладя - без да приготвям леглото, както бях с дрехите - и се събудих чак сутринта, Камен само ме беше завил. Като труп.
Петък вечерта пак така щях да направя сигурно, но ни се обадиха за някакъв джем сешън в Капана и веднага скокнах. Т’ва, разбира се, не завърши добре - легнах си в 5 сутринта. Откъм алкохол нищо свинско - малко бира, малко дцин с тоник, даже не се бях замотала, но неспането е пълна смърт. Иначе голям купон, де, умряхме си от смях.
Сън в четвъртък срещу петък:
10 часа
12.07.2025 - събота
Физическа активност
- 7-8к крачки и 20 минути вело
Хранене
- чушки с яйца и сирене на фурна, таратор, един розов домат
- 100мл сладолед
- пуешки кюфтета, салата, пълнозърнеста филия
Бележки:
Като малоумна бях цял ден, на всичкото отгоре баща ми не беше добре и се изплаших, че реакциите ми са отзад, но в крайна сметка всичко е точно.
Сън в петък срещу събота:
4 часа
13.07.2025 - неделя
Физическа активност
- тяга @50кг, лег @25лг. обръщане @20кг - 4 серии, макс бройки
- 10к крачки чистене вкъщи
Хранене
- варено яйце, пуешка наденичка, домат, краставица
- домат, краставица, сирене
- диня, домашен сладолед с банан и фурми
- лаврак на фурна с малко картофена салата
Сън в събота срещу неделя:
9 часа
14.07.2025
Физическа активност
60 минути вело след работа, че преди това бях кръстосала очите.
Часовникът ми, не знам доколко може да му се разчита, показва много кофти VO2MAX скор и се връщам на Сашовите интервали и ей такова кардио, с 60-70% пулс.
Хранене
- кафе с мляко
- пуешка наденичка, хуск, филия пълнозърнест хляб с Филаделфия и резен домат
- яйрян със сол
- 1/2 шоколад Merci, една кола, няколко бисквити Еверест с орехи
- две розета с много лед (лед с розе по-скоро), разни сиренца, филета и маслини
Бележки
Планирах да тренирам сутринта - греда. Кръвното ми ниско, 85/50, с пулс някакъв умрял, от сорта на 55. Оправих се горе-долу след захарния биндж, но пък се ударих другаде - няма угодия.
На обяд ходих на изследвания, че влизам в четвъртък за една бърза хирургия. В тая болница само със сметка за т’ва, че им дишам кислорода, не са ме травмирали, но пък то в Пловдив кислород няма така или иначе.
Сън
8 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 15.07.25 10:32.
15.07.2025
Физическа активност
В обедната:
През 10 секунди, 12х2 @20кг, : зерчер, обръщане от вис
През 90 секунди: раменна @20кг - 10, 10, 9, 7
През 90 секунди: силово гребане @12кг (л+д): 10, 10, 5, 8
След работа:
5к крачки щъкане
Хранене
- кафе с мляко
- бъркани яйца, пуешка наденичка
- кисело мляко с хуск, изолат и една праскова
- една пълнозърнеста филия с филаделфия и суджук; череши
- пълнозърнеста тортиля с филаделфия, зелени салатки и 100г белени скариди; 3 лидълско-френски макарона (не знам къде им бяха останалите съставки, аз усетих само захар)
Сън
6 часа
16.07.2025
Физическа активност
Сутринта:
През 10 секунди, 12х2 тяга @45кг, 12х2 обръщане @25кг.
После през 90 секунди: лег @20кг (10, 10, 9, 7) и хоризонтални набирания (5, 5, 5, 5)
40 минути вело следобед
Хранене
- кафе с мляко
- котидж сирене с хуск и доза протеин, голяма шепа череши
- няколко череши и хапка тортиля с хаварти сирене
- Тортиля с пастет от лаврак, малко крема сирене, лимон и копър; розов домат, зелени салатки, зелени маслини
- две филии с пуешко и кашкавал, и розов домат
Приключих с яденето в 18:00, че с обща упойка ще ме човъркат. Вода си пия още, че закъсвам без, но ей сега последна чаша и край.
Бележки
В следващите два дни надали ще мога да правя нещо, но се надявам в събота-неделя вече да е всичко нормално и да мога да се движа както си искам. В крайна сметка, каквото ме инструктират.
Сън
6 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 16.07.25 21:01.
17.07.2025
Физическа активност
Никакво - вечерта ми изпушиха бушоните и обикалях като чакал из коридора на отделението.
Хранене
- кроасан 7 Дена с шоколад (болнично захранване на пациент с ИР в частна болница, след 19 часа фаст)
- салата от домати и краставици и половин триъгълен сандвич с пилешко и чедър
- банан
Сън
7 часа
18.07.2025
Физическа активност
45 минути вело привечер и малко разтяжки
Хранене
- сандвич с масло, кашкавал и сладко от ягоди (сигурно от детската градина не бях яла такова :D), кафе с мляко
- хумус, хрупкави пилешки хапки, , един безалкохолен Хайнекен, хапка лимонов кекс
Сън
7 часа
19.07.2025
Физическа активност
Сутринта:
45 минути вело
Следобед:
Крачки:
Хранене
10:00 бадеми, 1/6 пълнозърнеста тортиля със сирене хаварти
13:15 Сьомга на тиган, домат, краставица, хумус; една вафла Хипер
19:00 Чаша лед с розе, няколко маслини, към 40-50г филета и малко кашкавал
Сън
8.5 часа
20.07.2025
Физическа активност
12к крачки и 40 минути вело.
Не посмях да клякам и да се напъвам с друго тези дни, че съм след хистероскопия и усещах бая тежест до вчера.
Хранене
На два пъти по половин пълнозърнеста тортиля с хумус, домат и по малко пуешко.
Вечерта си опънах една бутилка розе - между 18:00 и 2:00. 700мл вино с над килограм лед. :D Шамфъстък, малко филета, маслинки, сирена, под 100г плодове
Бележки
К. имаше рожден ден (50) и се събрахме на двора с приятели - както винаги, голям смях, готина музика и много приятно събиране. <3 Спането пак късо, но за приятни емоции си струва. :)
Сън
5 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 21.07.25 11:38.
То няма голям избор по заведенията - зареждат безалкохолна колкото да я има в асортимента. Ма така или иначе май вече не съм в бирения клуб, неприятно ми става много като пия. ❌
Аз пия основно безалкохолни Пиринско, Загорка и Каменица. Лично аз не намирам разлика с нормалната бира, която преди пиех-пак от същите марки. В заведенията обикновено ми предлагат Стела Артоа, която също намирам без разлика с алкохолната. Старопрамен не ми харесва, както и редица други уж хубави, от престижни марки и по-скъпи.
казано от D_M на 21.07.25, 12:41:
Аз пия основно безалкохолни Пиринско, Загорка и Каменица. Лично аз не намирам разлика с нормалната бира, която преди пиех-пак от същите марки. В заведенията обикновено ми предлагат Стела Артоа, която също намирам без разлика с алкохолната. Старопрамен не ми харесва, както и редица други уж хубави, от престижни марки и по-скъпи.
Ти си тотална обида за бирата...)))))не консумирай въобще никаква!!!
Аз безалкохолна бира само по мириса мога да я позная.
21.07.2025
Физическа активност
2х30 мин колело
Хранене
- краставица, домат, фалафел
- тортиля с филета, зеленчуци и филаделфия; диня
- червена чушка калифорния с котидж и хумус; грозде, кашу и бразилски орехи
Сън
5 часа
Бележки:
Колежката и шефа ме изненадаха приятно и установих, че съм се понаучила да приемам жестове без да ми прилошава от неудобство вече. :)))
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 22.07.25 09:56.
22.07.2025
Физическа активност
Набързо и съкратено, че успях да се добера до лоста в 14:30, а помещението е без климатик и като акумулираща печка:
През 10 секунди:
10х2 зерчер @20кг
10х2 обръщане @20кг
През 60 секунди, 4 серии:
5х раменна @20кг + 5х гребане (л/д) @12кг
Утре по-рано и повече.
Хранене
- кафе с мляко и лед
- 1/2 калифорния, две бъркани яйца, кубче сирене салакис, телешки суджук, натурални маслини
- сухари с филаделфия и филета на 2-3 пъти
- бирени фъстъци (?!?!!??!!)
- фурми с тахан и шоколад - не премерих нищо, ама се усеща като 500 калории
Бележки
Права бях за добавките - редуцирах до най-основното, което ми трябва и спря да ми пада кръвното. Давам месец почивка и оставам на сиофор, мио инозитол, магнезий и само преди тренировка - л-карнитини.
Сън
10 часа
23.07.2025
Физическа активност
Сутринта
През 10 секунди:
10х2 тяга @45кг
10х2 обръщане @20кг
10х3 суинг @12кг
По 4 серии, през 60 секунди:
Лег @20кг: 10, 10, 10, 8
Гребане @12кг (л/д): 10, 8, 7, 7
Следобед:
30 минути колело, с пулс между 135 и 150
Хранене
- еспресо с мляко и лед
- две бъркани яйца с малко зехтин, телешки суджук, 1/2/ голяма калифорния, 3 малки кайсии
- 100г пуешка кайма, салата от зеленолистни, розов домат, авокадо, зехтин и лимон
- 5 сухара с филаделфия и 50г пуешко; 5 фурми със сусамов тахан и шоколадови капки
- 200г кисело мляко 2% с: хуск, доза неовкусен изолат, малка шепа ядки и сушени плодове (последно хранене в 18:30),
Сън
7 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 23.07.25 18:53.
24.07.2025
Физическа активност
- 30 минути вело, HR 130-145.
Преди работа, а след това трябваше да си стоя цял ден на задника пред монитора. После научих нещо, заради което ще се опитам вече грам да не се лишавам от почивка, докато работя за тази компания.
Хранене
- еспресо с мляко
- кисело мляко 2% с протеин, хуск, бадеми и кашу, и краставица за свежест
- 3 бъркани яйца с подправки, сирене салакис, една голяма калифорния, черни маслини
- картофи, патладжани, репички, чушки, люти чушки - на фурна, бая мазньоч, но толкова вкусни, че не знам как спрях изобщо; малко таратор (това в 17:30)
Сън
8.20 часа
25.07.2025
Физическа активност
Сутринта:
През 10 секунди:
10х2 зечер @20кг
10х2 обръщане от вис @20кг
4 СС през 90 секунди:
Раменна преса @20кг + силово гребане @12кг (л+д)
10 + 8, 10 + 8, 8 + 7, 8 + 7
В 18:00 хлопнах лаптопчето и:
- 40 минути вело
- 20 минути разтяжки
Хранене
- кафе с мляко и лед
- бъркани яйца с шунка, сирене, кашкавал и маслини; чаша вода с хуск преди това
- 3 или 4 филии (не помня) с крема сирене и шунка, 1 розов домат; пъпеш
- домати, краставици, авокадо, телешка опашка с мащерка, пипери разни и малко вино - в слоу кукъра цял ден
Бележки
Приятно ми е, Мид Копирайтър Точка Точкова - повишиха ме днес, със задна дата. Зимата се надявам да стана синиър, защото на мид ниво работя така или иначе отдавна. Ама йей.
Сън
7 часа
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 25.07.25 20:48.
Разбрах само,че те повишиха...ама от какво на какво ...няма шанс да схвана от тия английски ...тъпи думи(най мекото ,което измислих след като трих 3 пъти)))