Проект 15

Прескочи до:

01.11.25
20:55

01.11.2025

Загряване - 1 км бързо ходене. След това:
Бягане/ходене - 3 км за 21 мин. Пейс 7 мин/км, среден пулс 127

Вчера и оня ден правих само по 4-5 км  ходене вечерта. Днес малко до София пътувахме да видим внука, че ни домъчня. Страшно мръсен въздух...както съм свикнал на свеж балкански, направо ме удари в гърлото. Коляното и ахилеса са по-добре сякаш, след днешното тичане не ги усещам. Започнах да свиквам на новите маратонки, лека-полека краката взеха да се напасват.

Добавки:
Витамини
Магнезий - 400 мг
1 саше електролити след бягането

03.11.25
17:43

03.11.2025

7 км. разходка из горите. За час и 35 мин.

По това време на годината обикновено правя някое 10-ина километрово походче по-високо из балканите. Насочих се първо към една дестинация по-близо до вкъщи но уви...пътеките са тъй обрасли в последните години, че се отказах да пробивам трънаците и поех в друга посока. А като си помисля какъв живот е кипял из тези колиби..хора, животни. Тъжна работа.
По баира никакви трудности, без задъхване дори, а крачех бързо. Е, то не беше и много стръмно де. Надолу взеха да страдат пръстите от триенето, а и пътя беше от трошен камък та тук-таме понатрапих ходилата. Общо взето, до 10-12 км би ми било максималното комфортно разстояние по такива терени.

Добавки:
Витамини
2 сашета с електролити по пътя
Магнезий - 400 мг

Мнението беше редактирано от Дидо на 03.11.25 17:51.

05.11.25
22:00

05.11.2025

5 км бягане/ходене за 44 мин. Среден пулс 116

След два следобедни уебинара, единият от които реших да дослушам тичайки, все пак реших да се раздвижа към 6 и нещо. Разбира се, че прибързах със загрявката и днес ме удари пък в дясното коляно😂. Но все пак добре, важното е подобни ангажименти да не ме възпират и да пропускам запланувано движение. В нечий дневник мярнах нещо за жилетка с тежести, та ми дойде идеята да си взема една 5 кг. за разходка по баирите. Мисля, че би било чудесно допълнение и разнообразяване на тичането от време на време.

Добавки:
Витамини
2 сашета с електролити по пътя
Магнезий - 400 мг

09.11.25
21:12

09.11.2025

Бързо ходене 1 км за загрявка. После:
Бягане/ходене 7,7 км. за 55 мин. Среден пулс 126.

Нещо взех трудно да се организирам, ето минали са четири дни от последното движение. Вярно, че беше дъждовно няколко дни, а имах и допълнителни ангажименти, но трябва по-стриктно. Днес относително добре, но все още не съм се върнал на непрекъснато бягане.  Нещо не мога още да свикна с новите маратонки, като че ли ми тежат, а уж трябва да са по-отскокливи. Най-вероятно и това,че  взех с номер по-големи също оказва влияние.
Чакам жилетката от Декатлон да дойде, че да разнообразявам бягането с аеробни преходи.

Добавки:
Мултивитамини- 1 табл.
2 сашета с електролити
Магнезий - 400 мг.

12.11.25
21:42

12.11.2025

Бягане/ходене 6 км. за 47 мин. Пейс 7:47/км. Среден пулс 128.

Пак на улично осветление в гората🤭. Не загрях най-добре, съответно през първите 1-2 км. пулса изненадващо подскочи повечко, въпреки бавното темпо. Впоследствие нещата се нормализираха и завърших без особено изтощение. Гледам да следя по часовника диапазона 120-130, макс 135 пулс и като ги прехвърли, минавам в ходене докато падне до около 120. При тази схема бавничко движа, но няма как. Поне издръжливост да се трупа.

Добавки:
Мултивитамини- 1 табл.
2 сашета с електролити
Магнезий - 400 мг.
Трябва да поразгледам черните петъци за някоя промоцийка, че отдавна се каня да си взема креатин и евентуално BCAA.

14.11.25
22:00

14.11.2025

Тест на жилетката - ходене по баирите около 3 км.

Мислех, че 5 кг. няма да ги усетя много, но си имаше добро натоварване. Експериментирах в един участък около километър с положителна денивелация от около +100м - първо изкачване със средно темпо, после спускане малко по-бързо. Странно, но пак ми се потвърди предишно наблюдение(тогава без тежест), че при качване пулсът ми е по-нисък, макар и не фрапиращо,  от при слизане. Малко ми е нелогично, ще наблюдавам в бъдеще как ще е.

Жилетката е удобна и на първо усещане се носи леко, но...ме удари в кръста явно при слизането и сега си ме боли и тегли осезателно, особено в долната част. Вярно, че бързах и не загрях областта преди да тръгна, но явно трябва да обърна внимание за стягане на зоната. Щом само 5 кила ми причиняват дискомфорт, не е много добре работата.

На първо време като че ли да намаля на 3-4 кг за привикване няма да е зле. Мисля да оставя едно преходче седмично + 2 бягания.

Добавки:
Само витамини днес

Мнението беше редактирано от Дидо на 14.11.25 22:01.

15.11.25
09:32

Слабо ядро .
Което е нормално при положение, че не правиш абсолютно нищо в тази посока.
Беше ми попаднало  видео на някакъв руски военен. Ставаше дума за физическата подготовка на състава.
Той недоумяваше защо приемния изпит бил бягане за време при положение,че като им сложат раници  снаряжение и тръгнат да обикалят чукарите само след няколко часа всички спирали  в поза Г..

15.11.25
17:48

Е да, Дони, с гаранция е от това. Макар че аз така го описах, като че ли е някаква голяма болка. Всъщност днес не усещам нищо и даже мислех да потичам, но имам гости и отложих за утре. Но трябва стягане на ядрото, да.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1