19.11.2025 г.
Лег, полулег, разтваряне с дъмбели, пушдаун на скрипец с лост. Всичко до много трудно, а някъде почти до отказ в до 1х12.
Днес отидох до залата, та да внеса малко разнообразие. Следващия път ще подърпам и евентуално нещо за крака.
Имах дърпаща тренировка на 20.11.2025 г., бутаща на 23-ти и дърпаща отново на 24-ти. Всичко това в залата, като на 21-ви и 22-ри малък обем пудовки вкъщи.
Вчера на 25-ти:
Обръщане и стриктна преса с Гюле 24-стълби в 5х1,2,3. След всяко стъпало от стълбата правя преден клек за бройка съответстваща на стъпалото. Т.е. общо 30 обръщания и 30 преси отделно за всяка ръка и 30 клека.
Не помня скоро да бях правил толкова общи бройки на обръщане и преса с 24-ката, като след трен имаше по-осезаемо напрежение в ръцете и бях с очакване днес да е много зле. Учудващо ръцете са доста по-добре и почти напълно ок сравнено с последните тренове с 20-ката. С която разбира се обемът (особено последните тренировки) идваше повече, като например 60 повторения обръщания и 60 повторения преси на ръка. Което е 120х20 кг.=2 400 кг. на ръка срещу 30 обръщания и 30 преси на ръка с 24 кг., т.е. 60х24 кг.=1 440 кг.
Та явно мантрата “вдигайте тежко и с по-малък обем” има резон. Но пък може и да е някакъв съвпадък.
27.11.2025 г.
Гюле 24
Обръщане+Пуш преса+Клек - 30x1 EMOM, общо 29.19 мин.
Около общо 10 снача на всяка ръка с Гюле 24 и общо около 10 на всяка ръка с Гюле 20.
Редувах ръцете си коя да е първа и 15 серии бяха ляво-дясно-клек, а останалите 15 бяха дясно-ляво-клек.
Вчера също врътнах около общо 2.5 тона от суингове с една ръка и сначове с 20-ката и 24-ката.
Килата средно са си около 96.5, а тия дни бая сладко ям. Което е ок. А днес и бая пица ядох. Ще позанатегна май няколко седмици, та да края на годината да падне още някое кило.
Мнението беше редактирано от D_M на 27.11.25 21:02.
29.11.2025 г.
Гюле 24
Обръщане+Пуш преса+Клек - 17x2
Вчера имаше малко сначове с малък обем.
ЧНГ. Желая на всички предимно здраве, късмет и само хубави моменти.
казано от Димо на 29.12.25, 13:04:
Как е бате Дидко? Действаш ли?
Действам си🙂
Тренирам редовно, държа около 96-97 кг. вече над 4 месеца, но тия дни по празниците аха около 99 кг. Водна задръжка сигурно 😅 Но отново стягам сериозно още от днес, макар да съм в изкушения тия дни.
Иначе пудовките ще ги комбинирам и със зала, тъй като забелязвам, че при някои движения нещата са се влошили. Например при дърпане на скрипец имам дискомфорт и лека болка в раменете по време на движението, което е абсурдно. При лега също има лек дискомфорт. Явно от правене на едни и същи неща, и същевременно почти напълно зарязване на други движения на тялото така става.
Не писах известно време, с цел малко почивка от форуми. Но пак започваме. Цел до лятото-под 90 кг. Ако пък не стане, няма драми.
02.01.2026 г.
В хотелската зала:
Полулег на Смит-15х40, 50, 60;
Латпулдаун на скрипец-15х35, 45, 55;
Разтваряне на дъмбели встрани-1х15 х 2х10 кг.
Сгъване с дъмбели-1х15х12 кг.
Пушдаун с лост за трицепс с една макара-21х15, 15х25;
Трапец с дъмбели-21х2х26 кг.
Хоризонтална лег преса-30х100, 21х130, 20х150;
Пак на лег пресата бутане за прасци-30х70;
Повдигане на висящи крака на пейка от лег-1х35.
Като не дърпам вертикално дълго време и после започна, по време на движението ме болят раменете. След като дърпам пък, след това ме болят предмишниците 🤣
Поне днес намерих време да раздвижа.
Мнението беше редактирано от D_M на 02.01.26 15:34.
Вчера малко зала-лежанка и латпулдаун.
Днес обръщане и преса с Гюле 24- стълби 3х1,2,3 ляво дясно и веднага след всяко стъпало същите бройки гребане с Гюле 28.
3х5 сначове с Гюле 20.
Преди горното имаше няколко серии обръщане и преса в 3-5 с две Гюлета х20 кг.
Преди Коледа купих на децата дъмбели и стойка за кофички.....на която мога да правя и хоризонтални набирания.
Мнението беше редактирано от D_M на 05.01.26 21:56.
07.01.2026 г.
1. Обръщане и преса с Гюле24- ляво и дясно в суперсерия с гребане ляво и дясно - 5x1;
2. Обръщане и преса с две Гюлета х20 - 5х5.
3. Снач с Гюле20-5x5 на страна.
Днес го водя лек ден, но направих повече от планираното.
Храна-около 2 100 кк.
Добавки-Трибестан, Цинк, Омега 3, Магнезии планиран за взимане преди сън.
Когато приемам протеинова пудра, в 99% е на закуска, ако включва кисело мляко, с което да го разбъркам+добавен някой плод или овесени ядки.
Дидо, постигна много миналата година, продължавай напред.
Може ли да дадеш мнение по страничен казус като юрист.
На Киро Брейка са му запорирали 60к лв по 4 граждански дела за обиди, като делата още не са започнали. Получава смс от банката за запора, в случай, че съдещия го спечели да може да си вземе парите. На мен ми се струва абсурдно и ако е истина и законно това представете си в каква държава живеем.
Не съм фен на Брейка!
Не съм запознат със случая, но това са тъй наречените обезпечения по бъдещ иск. Длъжникът/ответникът обикновено не знае, него никой не го пита. Идеята е, че когато някой разбере, че го съдят и за да няма какво да му вземат започва да разпродава имуществото си с фиктивни сделки, тегли си влоговете и т.н. И за да се избегне този ход на длъжникът по вземането или причинителя на непозволено увреждане.....или както е по настоящия казус с обидите, ищецът обикновено иска от съда да му допусне предварително обезпечение за бъдещ иск, като разбира се представя доказателства за това. Запори върху влогове и вземания, възбрана върху недвижим имот и т.н. При деликти например несеквестируемостта на недвижимо имущество, макар да единствено жилище отпада. Примерно не дай Боже си направил катастрофа и си помлял някоя нова S класа, нямаш гражданска отговорност и застрахователя по каското си плаща на пострадалия. Обаче после ще предяви регресен иск срещу теб, но предварително иска обезпечение и съда налага възбрана върху имота или влоговете ти. След това вече предявява осъдителния иск, като ти си викаш малее, я бързо да продавам или да тегля парите. Пускаш имота на пазара, но при справката в имотния регистър се установява, че имотът е възбранен. Няма пречка да се продаде, но тежестта следва имота и пак ще го изнесат на публична продан, който и да го е купил. Та малко е вероятно да го продадеш. Осъждат те и ако не можеш да платиш посягат върху възбранена вещ. С парите по сметка същото-отиваш да теглиш когато знаеш, че те съдят, ама хой. Осъждат те и дърпат до размера на обезщетението, ако доброволно не платиш. А ако не стигне търсят начини да платиш-нови запори, възбрани от ЧСИ и т.н. Както казваше покойният академик Живко Сталев (автор на учебника по граждански процес, по който учат вече не знам колко поколения юристи): целта е бързина и изненада спрямо длъжника. Тези разпоредби са от време оно.
Та е ясно, че даже преди да са предявили осъдителен иск може да ти запорират сметките въз основа на допуснато обезпечение за бъдещ иск. После се предявява вече основния иск, образува се дело, насрочва се заседание и т.н.
Обобщено: да, законът изрично допуска това и е масова практика от ищците. Все пак ако съдът неправомерно или ненужно е допуснал това може Брейка да се опита да го оспори да отмени мерките. Но не съм чак такъв спец по подобен род граждански дела, в какъв срок, на кой етап на делото и т.н. В ГПК си го пише, а пък и вярвам е наел адвокати след като го съдят. Ако не е, няма да се оправи сам най-вероятно, има си тънки моменти, колкото и да си въобразява, че ще се справи. Но кой да знае, някои сами си се защитават и печелят.
По отношение отслабването, бях на поддръжка и малко нагоре 1-2 кг. от поддръжката последните месеци /под 100 кг. де/, защото все пак ядохме повече покрай празниците, но вече отново тръгвам да свалям. Ще държа около 2000 калории или около и леко леко ще гоня 87-88 кг. ако може да стана. Ако не стане, ок-ще си продължа в старанието да владея положението около достигнатите килограми.
Мнението беше редактирано от D_M на 08.01.26 11:00.
казано от Петко К на 08.01.26, 11:34:
Крипто и Револют май още не могат да запорират.
Е където могат.
Благодаря Дидо, много изчерпателен отговор. Явно не е незаконно. На мен ми се струва абсурдно. Как ще се защитиш, наемеш адвокат ако ти запорират средствата? Представете си след няколко години с дигиталното евро и без кеш.
Донякъде мога да приема подобни действия при убийство, побой, катастрофа с жертви, където резултата е очевиден.
В случая става въпрос за обида и дори не е доказано, че има такава.
казано от drakkar на 08.01.26, 11:45:
В случая става въпрос за обида и дори не е доказано, че има такава.
Въпрос на преценка на съда въз основа на представените доказателства, които ще се ползват са обосноваване на бъдещия осъдителен иск. Ако от действията на съда са последвали вреди, Брейка е спечелил делото и т.н., отива да търси после обезщетение в Страсбург, ако е изчерпал способите в БГ и така. Абе мани.
Давам примери от преди, които знам, а и от съдебната практика. Та, търговец си и идват и те глобяват от НАП. Праскат ти 50 бона глоба. Ти обжалваш наказателното постановление, обаче за тая глоба адвоката ти казва 3-5 бона за защита примерно. Плащаш си му, печелиш делото и съда отменя наказателното постановление, но там разноски по тия административнонаказателни дела за адвокат не се присъждат, та НАП да ти плати разноските-възнаграждението на адвоката, това не е гражданско дело. И викаш баси, оневиниха ме, ама бях принуден да дам 5 бона, но не може така и ще ги съдя за обезщетение по реда на Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Завеждаш дело, обаче съдът ти казва, че държавата и общините отговарят само за преките и непосредствени вреди, например не били оправили улицата и си катастрофирал или пък някой стълб от общински имот е паднал върху капака на колата ти. Това, че ти си въобще си преценил да ангажираш адвокат и да му дадеш не 500 лв., а 5 бона си е твое решение. Тази вреда не е причинена пряко от държавата или общината. Съдебната практика е такава, а и кака казва закона. Реално обаче си бил невинен и съвестен търговиц спазващ закона, нарочили са те за глоба, олекнал си с 5 бона за адвокатски хонорар, защото делото е сложно и без адвокат няма как да минеш за да се отървеш от 50 000 глоба, справедливостта е победила в крайна сметка и си спечелил делото На финала обаче си седиш вкъщи, пиеш си уискито и си викаш: ами аз съм си 5 хилядарки назад без да съм направил нищо нередно. И остава като възможност съда в Страсбург :-) Дори обаче да спечелиш и там, не знам мотаят ли нашите с плащанията. Защото и да ги осъдиш и ако не ти платят или безобразно те бавят, какво правим.
Мнението беше редактирано от D_M на 08.01.26 12:14.
08.01.2026 г.
Трудни 2х6 с еднаква тежест на лег, полулег, разтваряне с дъмбели, пушдаун с лост на скрипец.
Правят ми се лежанки и това си е 🤣.....а и разни дърпания на машини и скрипци. Ама тях май утре. Тъпото е, че напоследък след лег и нищо друго после на другия ден ме опъват ръцете в предмишниците доста (нормален хват при лега), демек не съм дърпал. След пудовките не е така, но колкото и да ти се виждат тежки, реално разпределено на ръка тежестта е доста по-лека за същите повторения в сравнение с лежанките. Така си го обяснявам. Та или вече тялото започва да се обажда или е, че ги бях поизоставил. Ама пък не е било напълно, чат пат си ги правех, а и все пак напрягам същите мускули с бутане при пресите, отделно правя сначове и обръщания, където ппедмишниците си са доста активни. Последните пъти лежанките бяха по серия две работни в повече повторения с по-леко, т.е. не е бил голям обем. Днес умишлено сложих тежест за около 8, изпълнено в 2х6, за да видя дали при сходни серии и макар с по-тежко, но в по-ниски бройки резултата на другия ден ще е същия. Ако е същия значи няма оправия. Едва ли толкова съм се детренирал, та чак тялото и участващите мускули на ръцете (в случая даже не са и водещите динамисти, а са поддържащи) да трябва отново да свикват на лега. Това след лег да те болят не гърди, не рамене, не лакти или трицепси, а предмишниците е ебаси жмела 😃
Храна: 2 073 кк по калкулатор, като имаше бира 0.0% и 50 гр. тоблерон.
Добавки: Трибестан, Омега 3, Цинк, Протеинова пудра, Магнезий по плат преди сън.
Мнението беше редактирано от D_M на 08.01.26 21:46.