Мисията (не)възможна // 21,1

Прескочи до:

17.01.26
09:43

казано от Дидо на 16.01.26, 22:29:

казано от nervak на 16.01.26, 22:08:

Това с бягането е тъпо след определена възраст....и няма позитиви е моето мнение.
Имам наблюдения над хора...не малко,даже такива избягали Витоша 100.

Времето ще покаже, засега хич не ми е тъпо и чувствам само позитиви. Ако ми писне, закуцукам, или изгубя мотивация - спирам. Много е просто😀

Просто е...ама късно ще е.
Дони съгласен съм с теб само при условие,че човека бяга от възраст далеч преди 50 примерно.
Масово народа се сеща на 45-55 години “да потича”....да ама тичането е като плуването -всички си мислят че го могат...а всъщност са единици.
Аз съм тичал доста ...и с ме учили...но нямах 20…сега си позволявам само различни бегови упражнения и то за кратко и къси дистанции.
Бягане примерно 30-40 минути със средно темпо няма да си позволя...по простата причина,че отдавна не тичам и съм загубил умения.

17.01.26
12:20

[author=“doni dimitrov” date=“1768633748”]

За тия пулсови  зони сме го дискутирали и не ми се спори.
Дидо,толкова ли не познаваш някой атлет бегач да ти каже как се прави.
Какви са тези програми.
А това с добавките е напълно излишно.
Разбирам ,че си от старата гвардия със собствено мнение по всички световни проблеми.
Разчупи се малко .
Проблема на възрастта не е толкова физиката,а отказа да учиш нещо ново.

Дони, не познавам лично никой бегач, но смея да твърдя, че много се интересувам и информирам по темата. Какъв е проблемът с пулсовите зони? Където и да отвори и погледне човек, това се казва и пише - 80% от тренировките за дълги бягания трябва да са в зона 2, че и до 90% за хора на моята възраст. Точно така и съм го планирал. Интервали, фартлеци и темпо също ще има. Мисля, че това ще ми е оптимално, повече дни седмично не мога да си позволя, пак ще се повторя сигурно, но не мога да възстановявам по-бързо.

Относно закостенелостта, която е проблем на моето поколение - в  заблуда си за мен. Интересувам се от всичко ново, дали ще са технологии или тренировки, няма значение. Просто ми е интересно. Гледам да се развивам. Вярно е, че  на тази възраст е по-трудно, но  съм на принципа, че не времето трябва да се съобразява с нас, а ние с него. Поздрави🙂

17.01.26
12:43

Прилагаш бодибилдинг матрица във всичките си занимания.
И то от 90 -те.

17.01.26
13:30

Разбира се ,че трябва да са в зона 2.
Обаче скоростта трябва да се вдига, а зоната да остава.

17.01.26
14:28

казано от doni dimitrov на 17.01.26, 13:30:

Разбира се ,че трябва да са в зона 2.
Обаче скоростта трябва да се вдига, а зоната да остава.

Е то това се мъча да правя, но става бавно, защото нямам база, а и от годинките зависи доста. Затова и бягам/ходя, че да държа пулса горе-долу на тези нива засега. Ускоря ли малко повече, дори да съм по леко нанадолнище, а камо ли срещу макар и минимален наклон, отива на 140. Утре приключвам с блок 1 и ще видим как ще е нататък. Определено имам напредък от тези 5 седмици. Последните две бягания си позволих по 1-2 км накрая да вдигна темпото и пулса, като усещането беше, че имам сили да държа темпото.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1