Записки Dymag (уличен фитнес)

Прескочи до:

06.04.26
15:10

казано от Splash на 05.04.26, 10:35:

Предполагам, си наясно че чат джи ти пи, лъже по зле и от щерката?

На мен ми се е случвало да твърди че може нещо, а като му кажа “дай да го направим”, признава че не може, но “дрън-дрън-...”. И определено очаква после да му се скараш и чак се учудва и ми благодари, че съм бил запазил добрия тон :) Много е смешен понякога.
Обаче го използвам да ми казва каква е музиката. Като имам парче го давам за анализ на друг AI, той го слуша и изкарва ей такова нещо:
Electronic House 15.8%
Electronic Progressive House 9.8%
Electronic Techno 5.2%
Hip Hop Cloud Rap 4.7%
Electronic Electro House 4.6%
Electronic Euro House 4.3%
Electronic Chillwave 3.9%
Electronic Electro 3.8%
Electronic Vaporwave 3.5%
Electronic Dubstep 3.5%
Distribution Genre Distribution:
Electronic 71.4%
Rock 10.8%
Hip Hop 9.0%
Latin 1.5%
Reggae 1.5%
Pop 1.4%
Folk / World / Country 1.2%
Funk / Soul / R&B 1.1%”

Аз туй го взимам, хвърлям го на гптъто да измисли какво е туй, да ми даде заглавие и описание, които ги copy-paste в тубата. Даже и не се опитвам да разбирам какво пише :)
Музиката при мен не е моментна прищявка. Още преди да има интернет, windows и GSM оператори в България правих музика под DOS, с една програмка 0.043 MB, прилагам снимка. Там нямаше никакви генератори и AI-ове и всяко “пип” или “туп” се слагаше ръчно, а ако искаш да е в друг тон му се сменяше скороста на “пип” и”туп”-а. Беше страшна мъка да си намериш звуци. Още по-голяма да се създаде нещо. Още пазя 4 парчета от тогава, които са във формат “XM” ... дали пък да не ги конвертирам в mp3 и да ги кача като ретро спомен от зората на електронната музика? А пък стиховете ги пиша от преди да мога да пиша - диктувах ги на дядо си, а той ги записваше

07.04.26
20:43

Днес, три кръга, от: 1 път бънджи, 4 пъти ластик и 10 пъти собствено - бутащи и дърпащи след всяко бънджи или ластик. Голям обем. След толкова командировки без да нося ластици и бънджи, същите ми докарват мускулни трески. Де-адаптирал съм се. Също така, днес, за сефте тази година, се събличах докато спортувах. Първо слънце да ме види - малко късно ми идва, април месец. До това време в предишни години съм имал вече “спортен” тен.

09.04.26
18:57

Хубави тренировки, но то лоша тренировка е пропуснатата тренировка. Както каза днес един ортак, излезнал бил от ритъм с тренировките, а аз му отговорих че значи има проблем с ритъма, а не с тренировките ... и спорта и мързела оформят тялото - факт!
В предвид творческите ми залитания, бих казал че също имат голямо отношение към спорта или поне имаха, във времената, в които започнах, 2000 година. Ай, 26 години на лостове съм чукнал март месец тази година. Старите коли са по-млади от спортната ми практика :)

12.04.26
19:08

Честит Великден! Не зная дали днес може да се тренира, по традиция, ама аз днес си тренирах, вярно, набързо и само със собствено, на площадката пред входа ми. Там има само успоредка, лост и люлка. По принцип не тренирам там, защото няма къде да си закачам ластиците и бънджито, нямам успоредни хватове, нямам шведска стена ... хм, тройка, маса и стена - тия шведи какви работи измислят. Люлката става за някои неща, но пък ми е неудобно от редовно стоящите там съседи с дечицата си.
Когато тренирам на подобни места най-често използвам силово с някакъв хват, кофи на една тръба горе със същия хват, следвани от набирания долу пак със същия хват. После правя едно L to HS на успоредката срещу силовото. Като изредя 4-те ширини на хвата на силово - широк, раменен, тесен и подхват, повторя широкия, за да дойдат широките набирания и зад врат и пред гърди, и то си се събира обем. За отбиване на номера е супер.
Отново честит Великден, здраве и радост на всички!

13.04.26
18:57

И днес хубава тренировка, “мелници” с ластици, тежки със собствено, височини за краката, в “химията”. Лошото на “химията” е, че има частно училище за малки деца, на които родителите ги взимат около 17:30-18:00. През работната седмица не е удобно да се тренира преди това, защото се притесняват учителките, но и не ми се налага, като съм на работа. Тази седмица обаче не съм, което ще рече, че ако искам да тренирам по-рано, трябва да ходя или до шестака, или до княжевския стадион, или на лостчето с успоредката под нас ... не е като да нямам избор :) Голяма съм претенция, щото съм свикнал с определени уреди. Човек като се замисли, възможностите за спорт са навсякъде. Между другото, започнах да се замислям да започна да тичам. Тичане не може да се замести с нищо. Проблема ми е, че при нормално, “работно”, ежедневие, нещата ще стоят “или/или” и трябва да ги съчетавам, т.е. едното ще е сравнително ограничено. Както казва един мой ортак: “А ‘ич?”

13.04.26
21:20

Е какво пречиш?
Какво като си ги взимат?...не пречиш на учебния процес,какъв е проблема?

13.04.26
22:57

Помолиха ме учтиво да тренирам след 18:00. По принцип двора е общински и на министерство на образованието, на “химията”, със свободен достъп за граждани, а те са частници, под наем или на концесия, касаеща част от сградата, с ограничени права за преминаване или ползване на двора - не съм се заяждал. Да, нямат никакво право да ограничават каквото и да е, но има и човещина, дечица и т.н. Пък са и един вид съседи, поздравяваме се и т.н. Зная, мога, но не искам. Мир и любов ... ако не ме настъпят

17.04.26
21:21

Днес имаше бележка, че са пръскали срещу кърлежи. Не, че не тренирах - тренирах си, щото не съм кърлеж. Последните тренировки ги претупвах на лоста под нас, та днес реших да пробвам вертикалните повдигания на human flag пред и зад тяло. Доволно, възможни са ми. Освен това и днес ме видя слънцето, което го намирам за достатъчно важно, за да го споделя. Много е хубаво човек да тренира. За музиката, вече си имам профил: Metal × World / Tribal × Cinematic Electronic = Dymag Hybrid К’от тако’а

18.04.26
19:39

Днес без ластици и др. “добавки”, само собствено, 124 повторения за горна половина и тъпчене на мостчето от всякакви положения - почти прав, среда и от пълен клек, с две ширини на разкрач, 600 на крак общо, ако съм броил правилно. Лека тренировка, защото собственото, ако изключим упражнението “пружина” и единички на силово, L to HS и вертикално повдигане на human flag, бяха набирания и кофи. То трябва да има и такива понякога. Радвам се, че преваляванията от типа “слънце, дъжд, слънце, дъжд ...” не ме ограничиха. Доста е разнообразно времето днес в София

19.04.26
19:09

Бре, туй за тук ли е, за виц на деня ли е? Соля си пържолите със солничка с хималайска сол и нали съм си любопитен, чета:
”Розова хималайска сол на кристали. Добита ръчно и изсушена на слънце. С изключителна чистота. Може да съдържа следи от съдържаща глутен пшеница, яйца, соя, целина, сусам, мляко и синап.”
... а гуано, косми от Йети и прах от саблезъб тигър няма ли или не е изследвано? Много странни неща пише по опаковките. ”Страна на произход Пакистан.” Да, може да има “следи” от какво ли не, въпреки “изключителната чистота”.
Днес съм въртял само силови на “домашната” площадка пред входа ми и някое друго L to HS за “разкош”

19.04.26
21:52

Това с хималайската сол е страшна простотия, най-много рак на щитовидната жлеза има там в Хималаите... познай защо?

19.04.26
22:30

Аз съм чувал за там само за респираторни и кожни болести. Не зная друго

19.04.26
23:37

Жокер:
В нея няма йод...па той ти требе.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1