08.05.26
19:20
казано от kaloyan на 08.05.26, 17:17:
Точно така, те са доста неща които са свързани. Разбира се че това с мускулната маса също е основно нещо, просто не виждам смисъл него да го пиша. Но в процеса на стареене не е само това нещото което деградира. Ти можеш ли да играеш по същия начин басткетбол както когато си бил на 20 ? Предполагам сега имаш по-голяма мускулна маса.
Ако сравним професионалните спортисти и баскетболисти кога им е пика на колко години и кога приключват. Като цяло мускулната маса при тях не е деградирала особено, както и тн .... Верно е че там вече влиза и травматизма. Но да, това са все съвкупност от фактори.
Няма нищо общо това с предишната тема, сега не мога да играя баскетбол като на 20 най-малкото защото съм с 20 кила отгоре. И едно мускулно разтежение или пък рзкъсване на сухожилие не се възстановява за 3 дни, а за 3 седмици, че и 3 месеца... И въпреки това съм “по-мобилен” и “по-гъвкав”, имам сходна издръжливост и експлозивност, а като сила съм далеч по-напред. Младостта прощава много неща.
А бе?
Мобилност и гъвкавост не е ли едно и също?
Бащата цял живот е ходил по много..тичал ..на Витоша 100,като беше на 50 финишира ...м под 200тия участник.... а тогава стартираха хиляди.
Силово изпълнение съм виждал от него само коремни възлизания и веднъж))))върза носната си кърпа на 50кг щанга в мазето ,в което тренирахме и я вдигна от куките на лежанката...като ЗАХАПА кърпата))))урУд))))
На 80 е ...или 81))) а миналия месец направи абсолютно сам това:
Браво! Въпроса по-скоро тук е, кой какво прави и тренира, може би от там идва объркването по тематиката. Понеже мускулната маса, тук във форума се свързва с вдигането на тежко основно. А то не е баш така. Предполагам и баща ти не е правил мъртви тяги и клякания по 200 кила ?
Къщата е чудесна и е хубаво, че е възтановена, като е запазаена в оригиналния вид. Това е рядко срещано в днешно време. Разбира се покрива предполагам е чисто нов, ама то няма начин.
Тази къща е доста стара, според мен е преди първата световна война и най-вероятно около освобождението.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.05.26 20:09.
Не бе...малкия навес над входа за 2рия етаж направи сам миналия месец.
Иначе най младата къща в “имението” е от 1928…най старата е на 300+...а май една от плевните е преди нея))).
казано от kaloyan на 08.05.26, 20:04:
Понеже мускулната маса, тук във форума се свързва с вдигането на тежко основно. А то не е баш така.
Баш така е. Не можете да ги разделите двете, силата и мускулната маса са пряко свързани.
Мускулната маса е пряко зависима от силата.
Опитах се до го обясна и в предишната дискусия със силовите стандарти, ама почнахте да ми обяснявате как това било за трибойци, трябвало да се тренира специфично и не знам си какво.
После Дидо да не се чуди защо не може да е над 90 кила при 20% мазнини, при условие че не може да бутне 100 кила лежанка, нито да ги клекне ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 08.05.26 20:40.
Обаче като четох ,какво е написал Дидо за кила и талия...викам я да видя.
Ами 87-8см...86-7кг сега в момента.
Към 22-3 часа днес ще ги докарам и двете с по 3-5 единици отгоре)))))
Мнението беше редактирано от nervak на 08.05.26 20:47.
казано от nervak на 08.05.26, 20:46:
Обаче като четох ,какво е написал Дидо за кила и талия...викам я да видя.
Ами 87-8см...86-7кг сега в момента.
Към 22-3 часа днес ще ги докарам и двете с по 3-5 единици отгоре)))))
Напротив, килата могат да мръднат повече, т.е. калкулатора ще те изкара по-тежък при по-тънка талия, демек по-нацепен и мускулест 😀
Днес обучавах децата с пудовките. Единият по-добре се справя с техниката, даже бута 28-цата за сингъл на преса. Другият сефте, ама иска да вкара и тоя уред. Иначе бодибилдинг в залата с бутам дърпам. Краката се тренират само за раздвижване, защото са развити и има опасения от прекомерно развитие 😁
Ако скачат по 2,50 поне...значи са развити ми...в някаква..
Ама залагам ,че няма и 2,30.
Мнението беше редактирано от nervak на 08.05.26 22:17.
казано от nervak на 08.05.26, 22:16:
Ако скачат по 2,50 поне...значи са развити ми...в някаква..
Ама залагам ,че няма и 2,30.
Не бе, то нали това обикновено е отговора на въпроса: що не клякаш/не тренираш крака 🤣
Оф, сега ще направя справка. Сега не скачат и отдавна не са пробвали, но когато са, са имали около 2.10 м. Но сравнение с моите, бедрата им са доста по-големи. На единия са 68 см. при 90 кг. ЛТ и 186 см. ръст. Другия 72 см. при 110 кг. ЛТ и 188 см. ръст.
Моите на огледало изглеждат приемливи и уж съразмерни спрямо торса като дебелина (явно защото са по-къси), но са по 60 см. Знам, знам.....🙂
Стига..да почват да клякат,щот генетичната обремененост не прощава.
2,10 оставям чашата и ще скоча от стола...
Сори...ама са с наднормено тегло.
Мнението беше редактирано от nervak на 08.05.26 23:03.
казано от nervak на 08.05.26, 23:02:
Стига..да почват да клякат,щот генетичната обремененост не прощава.
2,10 оставям чашата и ще скоча от стола...
Сори...ама са с наднормено тегло.
Да, единият особено. Бяха посвалили ама са се ошишили. Сега пак се хранят “чисто” 😅
Едно време ходеха и на плуване 2-3 години, имаха така и интерес към баскетбола, но понастоящем основно в залата. Не знам в момента колко могат да скочат, но едва ли ще е много.
Днес буквално отидох до залата, за да сгъвам и разгъвам за крака и ръце с по-леко. Никакви многоставни упражнения с изключение на вертикално дърпане за гръб в пирамида от 15-20 повторения. Всъщност всичко бе с такива повторения. Е, накрая направих по 5 снача с 16-ката.
Утре по план комплекси/вериги с гюлетата вкъщи.