казано от kaloyan на 25.05.26, 17:34:
Но както ще кажат другите, важно е тези килограми от какво идват. Ако ти е проблем как изглеждаш това едва ли е заради ниските килограми а по-скоро е за подкожните мазнини. Логично би било обаче при това което ми казваш и казват другите 80/20 трябва да ги гори подкожните мазнини, тъй като тялото е ефективно и използва мазнините. При теб това случва ли се ?
Да, при мен се случва. Талията ми е със 7 см. надолу от декември насам, без никакво следене на храна и без тежести, само от бягане. По-релефен съм определено, и в корема и навсякъде. И това при положение, че никога не съм бягал на гладно, а винаги поне на един гел и изотоник, в който има въглехидрати. Ако бягах без тях, със сигурност щях да изгоря повече мазно.
Но въпреки че съм съм стопил някакви мазнини, отдолу няма много мускул и гледката не е много добра.
Движението днес:
1. Лежанка 6х15 в СС с:
2. Вертикален скрипец 6х15
3. Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж-5х15
Мнението беше редактирано от Дидо на 25.05.26 22:35.
Ясно. Без тренировки със съпротивление не може да се мине. Даже те не трябва да се оставят. ОФП (собствено тегло) или тежести няма начин. Даже тежести е най-добре. Аз също макар и да не обичам, ще вляза пак във фитнеса. Като цяло последните години го посещавам само като съм контузен :) ама бива да се ходи по редовно или да имаш тежести вкъщи и там да правиш. Само че там пак има особености как да съчетаваш :) .. Щото ако имаш за цел бягане, а товариш и краката и с тежести и допълнителни упражнения, пак трябва да се прави по определен начин.
казано от kaloyan на 25.05.26, 23:23:
......ама бива да се ходи по редовно или да имаш тежести вкъщи и там да правиш. Само че там пак има особености как да съчетаваш :) .. Щото ако имаш за цел бягане, а товариш и краката и с тежести и допълнителни упражнения, пак трябва да се прави по определен начин.
Аз си имам вкъщи лежанка, скрипец, дъмбели и ластици. Стойка за клек нямам. До сега не съм правил нещо силово за крака, но ако се наложи (примерно за коригиране на дисбаланси поради контузията), имам варианти за тренировки. Само трябва да се съчетае някак с възстановяването, че там са ми сложни нещата.
26.05.2026
Малко ръце:
1. Сгъване с дъмбели от стоеж (6 кг) - 6х15 в суперсерия с:
2. Разгъване за трицепс на вертикален скрипец - 6х15 (12кг)
Веднага след това:
Ходене с жилетка 5 кг. по пресечен терен - 5 км за 1 час и 10 мин.
Положителна денивелация 148 м.
Не се стърпях и реших да пробвам коляното пак, но само с ходене. Може би не трябваше и да е с жилетката, но за радост почти нямаше болка, да не кажа хич. Даже и сега няколко часа по-късно, няма драми с качвания и слизане по стълби. Да видим утре.
Поръчах си две кутии колаген на различни марки, хидролизиран. Да пробвам за месец-два дали ще има някакъв ефект за коляното, пък и профилактично някак. Само да не вземе да ми бухне козината по тялото, че преди години незнайно защо така стана едно лято(без колаген😁).
От всички неща които съм приемал за стави,най съм усещал ефект от Анимал флекс...ама ми го носиха от щатите май.