Занимания с тежести

Прескочи до:

04.06.26
21:22

Ееее,...

Малко пудовки да не е без хич. Калории за деня-1980.

05.06.26
08:49

казано от D_M на 04.06.26, 16:08:

Дай пример, Петко какво е ограничение. За мен ограничение е всичко след което не се чувствам сит и щастлив след ставане от масата. Проблемът е, че това чувство при мен се постига не с баланс, дори не с малко отгоре. Обобщено казано, за да съм щастлив, сит и да не чувствам, че се ограничавам трябва да ям каквото и когато ми се яде. А това е много ядене. Много пържени картофи, много бургери, пици, шоколади, сладолед. Доста хора съм чел, слушал и т.н., че като преядат не могли да спят. При мен е точно обратното-преял се чувствам най-добре за сън. Та дали ще се храня около баланса или малко надолу и ще си седя с чуството за ограничение или същото чуство ще изпитвам с още по-малко храна, но ще отслабвам, избирам второто. Поне като усещам, че се ограничавам да отслабвам.
Както и да е, днес се измерих 98.95 кг. Стартирам процеса и докладвам средното тегло за седмицата. Сега имам пътуване уикенда, но общо взето ще видя всяка неделя какво е средното тегло от предходните дни за седмицата и при 2000-2100 кк как ще вървя.

Абсолютно същото е и при мен. Ако седна на маса (особено вечер на гладно) и ям докато наистина се заситя, не чак да ми стане тежко да не мога да дишам де, ако хапвам храните които обичам - мазни сирена, мазни мезета, мазно месо, разни деликатесни разядки и т.н., спокойно мога да си изпраскам над 5000 кал на едно ядене :D

05.06.26
13:55

Ами аз кажи речи постоянно си ставам с усещане за глад от масата и след трите хранения. И ако не е веднага, то се проявява скоро. Е, не е чак да не се трае, но това “ох как се наядох” го няма. Ето например сега за обяд изядох 210 гр. печен свински котлет (без кокал), 40 гр. сирене, 200 гр. домат, 100 гр. краставица и 40 гр. протеинов хляб Вита, което общо ми е почти 700 калории. 1 час по-късно си ми се яде и усещането почти е, че не съм обядвал. До тук със закуската съм вече около 1100 кк, което по план ще рече оставащи около 900 кк за вечеря, които пак ще са под формата на месо, салати и може някой въглен отстрани. Т,ва е.
Но пък лекото чувство за глад през по-голямата част от деня ме кара психически някак да се чуствам ок. Като знам, че тренирам и тялото няма да посегне на мускулите (или поне не много) и същевременно стомаха леко ми стърже, просто съм с усещането/нагласата как организма дърпа, дърпа, дърпа от мазнината, за да подсигури нещата от към енергийни нужди:-))))))))))

05.06.26
15:48

Аз за това си практикувам фаст през деня и ядене вечерта. Колкото по-рано започна да ям, толкова по-трудно ми е да вляза в калорийния бюджет (особено в периоди на чистене). Разбира се, хората сме различни. За тези, които са надарени с естествено нисък апетит ( и на които винаги съм завиждал за това), това не е препоръчителен стил на хранене :) Също така съм чел изследвания, че освен чувствителността към хормоните регулиращи глада, има влияние и чисто физиологично структурата на човек. Има хора, при които размера на гръдния кош и разположението на стомаха са такива, че при прием на по-голямо количество храна се получават доста неприятни усещание, докато други усещат чисто физическо удоволствие :)

казано от D_M на 05.06.26, 13:55:

Ето например сега за обяд изядох 210 гр. печен свински котлет (без кокал), 40 гр. сирене, 200 гр. домат, 100 гр. краставица и 40 гр. протеинов хляб Вита, което общо ми е почти 700 калории. 1 час по-късно си ми се яде и усещането почти е, че не съм обядвал.

Напълно те разбирам, Дидо! То това ядене ли е - аз това съм го изял на крак само докато се подготвям да вечерям примерно :D

05.06.26
16:37

казано от Alexander Krastev на 05.06.26, 16:25:

Напълно те разбирам, Дидо! То това ядене ли е - аз това съм го изял на крак само докато се подготвям да вечерям примерно :D

И аз тей :(

05.06.26
16:48

казано от Alexander Krastev на 05.06.26, 16:25:

Ами хем гледам да има от всичко като уж основни макроси, хем и да се събера в планираните калории. Ето например закусих кофичка кисело мляко 5% и 30 грама овесени ядки, които накиснах вчера във вода и бая се раздуха, т.е. прилична каша стана. Към това обикновено прибавям и доза протеин 30 гр. пудра, но просто днес не го направих, защото бързах и нямах време да бъркам и сместа с пудрата. Но пак са около 450 кк. Или пък закусвам някаква салата, като добавям шунка, протеинов хляб, яйце и т.н. Като цяло ям така, че за вечеря да ми останат най-много калории, тъй като липсата на храна от 20.00 ч. примерно до към 24.00-00.30 ч. е по-кофти като усет от колкото от обяда в 12.30-13.00 ч. до вечерята. А и вечерното хранене обикновено е след тренировка. Но не виждам смисъл с някакви леки междинки, защото няма да ме нахранят дори малко, а само ще ме лишат от по-обилни други “хранения”.
Сега аз така като го обяснявам да не се разбира, че примирам от глад и се боря с чувството страдайки. Просто като усещане е, че ми се яде през повечето време, като с изключение на около до час след хранене нямам друг момент, в който да кажа: абе на мен ама хич не ми се яде :-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1