06.06.2026 г.
Активност:
13 хиляди крачки напред-назад.
Носене на пудовка едностранно със смяна на ръцете през равни интервали - 6:30 мин с 32 кг.
Обобщение за деня:
Днес мързелив ден из градчето.
07.07.2026 г.
Тренировка навън А
10 кръга от:
1.1. Мъртва тяга с пудовки - 5х32+32 кг.
1.2. Хоризонтално набиране с неутрален хват - 7.
1.3. Гоблет клек с пудовка - 5х16 кг.
1.4. Лицеви опори - 7.
2. Коремни преси с лакът към коляно - 20, 17 на страна.
В края разни разтягания за десетина минути - по две завъртания навеждане с прави колене с хващане на пръстите на краката, стоене на един крак с хващане на горната част на ходилото на другия (за разтягане на квадрицепс и илиопсоас), разтягане на свита ръка зад врата, разтягане на права ръка пред гърди. Ужасно ги описвам, но аз ще си се сетя.
Време за интервала 20:59 (+2:14
мин) - значително по-бавно от предния път с малки усложнения в условията - топло, значително по-висока влажност на реката в сравнение с градинката в Бицесе, лицевите с повдигнати крака на около 20 см заради терена, набиранията също, както и на различен по-висок уред. Пулс до 165, спад за 3 минути до 109.
Иначе на практика без оплаквания. Някакви леки щракания на лакътя в началото на лицевите, докато уцеля амплитудата и толкова.
В добавка към 4 километра разходка по плажа следобед и общо към 14 000 крачки.
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, после почивка, малко плаж и размотаване.
08.06.2026 г.
Активност:
10 хиляди крачки с едно интензивно ходене от 3,8 км с 6,4 км/ч средна скорост.
Обобщение за деня:
Обратно на работа, макар и от Алгарве. Надвечер малко на плаж.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.06.26 00:53.
09.06.2026 г.
Тренировка: Зала А2
1. Зерчер клек: 6x70, 12 или 13x1x95 кг през около 30 сек. Доста ми тежеше субективно, но реално много бързо в концентричната фаза. Кръстът малко напрегнат с леки намеци, че иска да крампира, затова не сложих повечето.
2. Набирания с неутрален хват (с доп. тежест): 6х0, 4х6x10 кг. Леко дразнене в инфраспинатуса, както и в лакътя. Компромис с амплитудата в края.
3. Избутване на дъмбели от полулег (32 градуса): 2х8х37½+37½, 2х7х37½+37½ кг.
На първите две серии леко се обадиха лакътят и лявото рамо отпред (точно както предната едноименна тренировка). Наклонът сякаш беше по-голям, отколкото в обичайната ми зала.
4. Лег преса на машина: 3x10х150 кг.
Различна машина (класическа лег преса под 45 градуса). Не ми хареса компресията ниско долу в кръста, нито пък щраканията на лигаментите и на двете колене, но се разминах само с това.
5. Бедрени разгъвания на машина - 10х90, 2х10х85 кг.
Само малко щракане на коленете.
Общо около 1:08 ч, пулс до 163 с необичаен пик на лег пресата.
Като цяло прилично. Щеше да е и по-бързо, ако нямаше разни неориентирани елементи, заемащи половината уреди в залата едновременно.
След тренировката малко разтягане.
Добавям и около 11 000 крачки с бавно темпо, разпръснати през деня.
Обобщение за деня:
Доста срещи сутринта. По обед тренирах, а следобед довършвах една презентация за другата седмица. Имахме време и за плаж, но нещо ни домързя след работа.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 10.06.26 01:08.
10.06.2026 г.
Активност:
15 хиляди крачки с бавно темпо по равно, разпръснати през деня.
Обобщение за деня:
Почивен ден. Прекарахме го в разходки и висене в градинката до реката.
11.06.2026 г.
Тренировка: Зала Б2
1. Мъртва тяга (класическа) - 4x60, 4x100, 1x140, 12х150 кг през 30-40 сек.
Кръстът натегнат, но без някакви драми, освен обичайното дърпане долу вляво. Сензорът се скъса да ми обяснява колко ми било лесно и да съм сложел още тежест. Ще има да взима.
2. Избутване на прав лост от лег - 8х60, 2х6х100, 3х5х100.
На първите две серии лакътят доста сериозно се оплака с обичайната остра болка, после се успокои. Накрая на отказ. Сензорът хареса интензивността на втората шестица, после взе да ме увещава да давам по-леко, което потвърждава усещането за близък отказ. Достатъчно съм се затискал, че да ми трябва сензор, за да го разпозная. :)
3. Силово гребане с дъмбел: 4х8х50 кг.
Тежеше, но не прекалено. Лакътят беше вече раздразнен, но се държа прилично.
4. Хип тръст на швейцарска топка - 4х10.
Още на първата серия ме сряза нещо отвътре на бедрото (вероятно аддуктор), затова претупах малко и амплитудата, и задържането в горна позиция.
Общо за 1:03:46 ч, пулс до 151 (пик на гребането).
Прилично, макар и в много топла и задушна зала. Наложи се да разменя тренировката с пудовките с тази тренировка, за да използвам това, че залата работи днес, а уикенда да си правя в парка.
Обобщение за деня:
Мислехме днес да се прибираме към Лисабон, но решихме да отложим за уикенда, че и двамата сме с много работа.
12.06.2026 г.
Активност:
13 хиляди крачки с 3,6 км по-интензивни (6,2 км/ч), останалото разпръснато през деня.
Обобщение за деня:
Доста работа сутринта. На обяд завърших фаста точно на 40 часа. Следобед малко на плажа. Доста приятно се оказа и за пръв път тази година водата беше достатъчно топла, за да се натопя изцяло и почти нямаше вятър.
13.06.2026 г.
Тренировка навън Б
1. Руски суинг с пудовка - 10х15x32 кг.
Без фиксирана почивка, с изчакване пулсът да падне под 130. 15:03 мин за суинговете, среден пулс 136. Спазвах стриктно правилото за пулса. Лек напредък от предния път (-0:29) и то на практика без опъване в кръста. С оглед на това, че минава доста време между две едноименни тренировки, съм доволен.
2. Ходещи напади с пудовки -
5х20х12+12 кг (по 10 на крак).
Първата серия загрявка, че изобщо не можах да сляза дълбоко. Останалите също доста плитки заради лигаментите. Може би само последните две бяха с добра дълбочина. Аддукторът не се обади след разтежението онзи ден, така че и това го броя отшумяло.
3. Лицеви опори “диамант” - 36, 25, 2х15.
Отново лакътят съвсем леко на първата серия. На нея спрях на 36 не заради отказ, а за да оставя ресурси и за следващите, иначе имаше поне за 40. Нататък на предела. Обемът с 11 общо нагоре от предния път, така че съм доволен.
4. Hardstyle планк: 5х30 с. Още малко по-добре от предния път - направих и петте подхода по 30 секунди. С тия планове положението е “човек само когато знае кво му е, само аз си знам к’во ми е.”
Общо 48:15 мин (над две минути надолу, въпреки допълнителната серия напади и то без да бързам особено), пулс до 159 (пик някъде около лицевите май, но като цяло почти равномерни пикове от суинговете почти до края). Отново повече време в трета зона, следвана от четвърта и втора, в пета само 25 сек. (8:35, 20:35, 17:05, 0:25) втора, трета, четвърта и пета зона.
През цялото време гледах почивките да са до пулс под 130, не само на суинговете. Оказва се много добър принцип.
Отделно към 12 хиляди крачки през деня.
Обобщение за деня:
Тренирахме сутринта в парка до реката. После хапнахме пак там (има един местен супермаркет с ресторант към него - готвят много вкусно и си взимаме редовно).
Следобед отскочих до Испания да напълня резервоара - разликата в цената на горивата с уж по-бедна Португалия е направо скандална (тук бензин 98 е над 2 евро, в Испания днес заредих пак 98 на 1,63).
Късния следобед малко на плаж, а сега реанимирам с Crimson Desert, че нещо на нападите съм повредил ставата на палеца на левия крак и ме наболява.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.06.26 22:20.