Too Little, Too Late

Прескочи до:

Фурна, миялна и бойлер са на един кръг ?!?

01.07.26
23:55

6-6,5Kw ...макс ,не е страшно.

02.07.26
01:16

казано от Alexander Krastev на 01.07.26, 21:56:

Фурна, миялна и бойлер са на един кръг ?!?

Бойлерът е газов, само вентилаторът му е електрически. Иначе да, фурна, миялна, бойлер, микровълнова и няколко контакта са на един кръг. Безумно е направена електрическата инсталация.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.07.26 01:16.

казано от nervak на 01.07.26, 23:55:

Бе колко да не е страшно - това са 29 А, една кофти връзка някъде и си имаш мини-нагревател в някоя клема или кутия... То вероятно затова няма и ток за фурната де - доста е вероятно някъде да се е прекъснала някоя връзка от прегряване.

02.07.26
15:34

казано от Alexander Krastev на 02.07.26, 15:29:

казано от nervak на 01.07.26, 23:55:

Бе колко да не е страшно - това са 29 А, една кофти връзка някъде и си имаш мини-нагревател в някоя клема или кутия... То вероятно затова няма и ток за фурната де - доста е вероятно някъде да се е прекъснала някоя връзка от прегряване.

Абсолютно си беше изгорял контактът на фурната. Според техника, който идва днес, една от връзките не е била затегната добре и си е нагрявала с времето.
В добавка фурната е пиролитична и вчера пускахме режим за почистване на 500 градуса.
Контактът е подменен, кабелите са затегнати добре - би трябвало да изкара още няколко години така, след като оправя и самата фурна...

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.07.26 15:35.

02.07.26
15:58

В къщи, като правих на ново целия ел, месец и нещо по-късно намерих запалена крушка зад един от картоните в тавана :) Та така де ... квот такова.

03.07.26
01:38

02.07.2026 г.

Активност:
~10500 крачки с кратка разходка вечерта, че беше много горещо.

Обобщение за деня:
Сутринта ходих до местната болница да си пусна изследванията, които си бях наумил. Оказа се, че не за всичко може да си платя, някои са само по лекарско предписание. Набързо си записах час при случайно GP със свободен час следобед - като не искат да ми вземат парите, всичко ще мине през застраховката.
Докторката се оказа много разбрана и ми пусна всичко, което поисках, след като ѝ обясних защо (включително свободен тестостерон и SHBG да засека с колко са паднали половите хормони през годините).
Само за lp(a) не се разбрахме - после видях, че вместо него е пуснала ApoA, но не е драма. И без това вероятността да имам отклонение там с калциев скор 0 е много ниска.  Ще видим дали ще го почваме аторвастатина, като излязат резултатите другата седмица.

03.07.26
09:03

казано от Boby_ на 03.07.26, 01:38:

Само за lp(a) не се разбрахме - после видях, че вместо него е пуснала ApoA, но не е драма. И без това вероятността да имам отклонение там с калциев скор 0 е много ниска.  Ще видим дали ще го почваме аторвастатина, като излязат резултатите другата седмица.

Lp(a) доколкото знам е до голяма степен генетично и lifestyle факторите не оказват особено влияние, та там ако имаш предишно изследване може би няма нужда да се повтаря.
Предполагам че ги знаеш тези неща де

03.07.26
09:32

казано от Ivan на 03.07.26, 09:03:

казано от Boby_ на 03.07.26, 01:38:

Lp(a) доколкото знам е до голяма степен генетично и lifestyle факторите не оказват особено влияние, та там ако имаш предишно изследване може би няма нужда да се повтаря.
Предполагам че ги знаеш тези неща де

Да, точно така е. Полезно е да се знае, защото повишеното ниво означава (опростявам съществено, защото не разбирам изцяло механизма), че иначе нормални нива на LDL нанасят повече вреда на кръвоносните съдове. Самото Lp(a) не може да се регулира - изцяло наследствено е, но може да подскаже, че трябва още по-агресивен контрол на LDL.
Досега не съм го изследвал - не съм имал причина. Аз и сега нямам, но понеже бях тръгнал да пускам всичко, реших, че и това ще сложа. :)
Нищо, следващият път.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.07.26 13:00.

03.07.26
19:31

03.07.2026 г.

Тренировка навън А

10 кръга от:
1.1. Мъртва тяга с пудовки - 6х32+32 кг.
1.2. Горила гребане с пудовки - 6х32+32 кг.
1.3. Гоблет клек с пудовка - 6х16 кг.
1.4. Лицеви опори - 12.

2. Махове с прави ръце и крака от лег (reverse Superman) - 22, 20 на страна.

В края обичайните разтягания.

Време за интервала 40:47. Пулс до 163 във втория кръг, после явно съм го саморегулирал по усет. Спад от 147 до 136 за 1 минута и до 119 за 2. С оглед на състоянието ми (36 часа глад, 4 часа сън) не е зле.
Разпределение по зоните - 5:15, 8:10, 31:05 и 2:15 минути съответно във втора, трета, четвърта и пета зона (включва и почивката между интервала и “супермена”).

Бива като за обстоятелствата. Почти нищо не се обади. Наложи се да присядам между сериите заради причернявания, но това ми беше максимумът за днес.

Тренирах у нас, защото не разполагах с кола днес.

Обобщение за деня:
Сутринта се събудих твърде рано и не можах да заспя повече. В седем и половина, като извеждах кучето, вече беше 30 градуса.
Тренирах там нещо преди първите срещи, после малко срещи (някои - непланирани и неприятни), после гледах на запис мъките на Португалия (Хърватско определено не заслужаваха да загубят така). Сега реанимирам малко.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1