Пак имам неописани тренировки за предходни дни.
Днес:
8 рунда от това долу на видеото с 2×16.
Обръщане и преса с 2×20-5×5;
Обръщане и преса с КБ24- 5×2 на всяка ръка.
Снач на всяка ръка без почивка между тях-15 с Гюле 16, 10 с Гюле 20, 2×5 с Гюле 24.
Нямам голям опит с чифтове за всички тези упражнения, особено за суинг и снач, които опитвам да ги изпълнявам в комплекс за втори или трети път. Та е нормално техниката да се нуждае от подобрение.
Мнението беше редактирано от D_M на 01.09.26 21:01.
Днес:
Полулег - до 15×50;
Набиране с V подхват-8×2;
Едностранно разтваряне за рамене с дъмбели под наклон настрани-1×10×10 кг. на ръка;
Пушдаун на скрипец-15×54;
Сгъване за бицепс на машина-15×32;
Хак клек на машина (броя и станцията)-до 12×80;
Повдигане на висящи крака от стойка с облегалка-1×30.
Утре със сигурност почивка, че вечерта след работа имаме суаре.
04 и 07 септември “бодибилдинг” за цяло тяло, 06-ти и днес-основно гюлета.
Днес: 3×1,2,3 обръщане и преса с чифт гюлета 2×20
малко снач с 16 ката
набирания V подхват 7×2 и 1×3, отново снач-общо 70 повторения за двете ръце с 16, 20, 24.
14 500 крачки, калории 1 650. Така се получи барабар с малко пудинг и 35 гр. черен шоколад. Протеина 150 гр.
Мнението беше редактирано от D_M на 09.09.26 22:59.
Последните тренове бодибилдинг с братско разцепване. Разбирайте гърди и корем/ гръб и прасци/ рамене, трапец и трицепси/ а днес по план (ако стане, че след бач имам задачи) бедра и бицепси. Не е, че нещо ще напредна, просто да има от всичко в рамките поне веднъж в седмицата и същевременно да имам дни на почивка, в които не засягам често определени неща. Основната идея също така бе, ако нещо някъде ме боли да видя кое го обостря-бутането ли, дърпането ли и т.н., което да разбера на другия ден. След дните на лежанките и дърпанията нямах проблем. Съвсем малък такъв сед вчерашните шругове с гюлетата може би. Болеше ме основно между трапеца и горната част на рамото и въобще около тази част при някои движения и заподозрях сначовете. То тази болка напоследък постоянно я имаше след треновете с пудовки. А аз да хвана пудовка без да сначвам, не си е работа. Та редица дни без почти грам пудовки и всичко в “бодибилдинга” мина кажи речи без болка ....... лежанката основно, която бе именно проблемната по време на тренировката. Е, има още малко за подобряване, че все още не съм на 100%. То не е, че тя нещо ще ми даде, просто не е нормално да те боли при определени упражнения, т.е. от лег с леки кила, от 5-6 лицеви опори и т.н. Значи нещо не е наред и не се случват добри неща, при положение, че тези упражнения никога не са ти били проблем за каквото и да е.
А трицепсите и основно бицепса съм ги сложил така, че хем да бъдат натоварени и изолирано, хем да са на отстояние от базовите упражнения в които участват (в случая лежанките и дърпанията, при пресата трицепса играе, но е и с по-леко и само едно бутащо упражнение). А и да мога спокойно да се събера в тренировката с упражненията, които съм планирал и да натисна на тях. В случая бяха по 3 упражнения за голяма група, в едното от които двойна почивка пауза, нещо от сорта на 15-9-5.
Мнението беше редактирано от D_M на 14.09.26 16:19.
16-ти бутане в залата, 17-ти дърпане вкъщи и гоблет клекове.
Днес:
Лег-2×5×75;
Набиране с раменен V подхват-6×2, 2×3;
Клек хай бар-2×5 (ембрионална тежест, та няма да я пиша);
Почти 16 000 крачки.
Рамото все по-ок и кажи речи без болки, та ще започна да напъвам на лежанките. Не спускам баш с допир все още, но близо.
Нямам си сила в краката по-принцип, но вече за пореден път се убедих, че най-удобната ми позиция за клек с щанга и идваща ми някак най-естествено е с разкрач по-тесен от раменете и пръсти сочещи право напред.
Килата си се въртят около 97. Пак предстои почивка с изкушение от към храна, та ще видя как ще се справям, за поне някакъв контрол.
Мнението беше редактирано от D_M на 19.09.26 19:51.
Цяла седмица тотална почивка от упражнения със съпротивление, но вместо уж възстановяване, характерните ми места още повече започнаха да ме болят 😅 Пълен разпад. Та днес намерих време в 07.30 сутринта да посетя хотелския фитнес:
Супер сетове с нарастване на тежестта на машина за гърди и латпулдаун-5×15-12;
Разтваряне за рамене с дъмбели-1×15;
Пушдаун с лост на скрипец-1×15;
Сгъване с дъмбели-1×15;
Лег преса (калпава)-1×30;
Обръщане и преси с пудовки х 1 реп на страна с 12, 16, 20 и 24.
Един рунд комплекс с 20-ката - 2× суинг, 2× обръщане, 2× снач, 2× преса, 2× клек ляво и веднага дясно.
Толкоз. Нямаше стойка за клек и лежанка. Живи и здрави от понеделник пак на зала.
Баси утре живот и здраве трябва да сме се прибрали около полунощ, а в понеделник на работа 😂
Ами ти се нааака от почивки))))като лежиш само на една страна, така се получава))))!!!
казано от nervak на 26.09.26, 10:48:
Ами ти се нааака от почивки))))като лежиш само на една страна, така се получава))))!!!
Е чак пък н@@к@л. Това лято за по седмица, ама 3 пъти 😆 И веднъж за 1 нощувка при “елините”. Но на всички места тренирах около два пъти. Даже май месец за 7 нощувки имах 3 трена.
Иначе лежа на всякакви страни, ама...
ПС, това и снимки вече макар коригирани не ще да качва. Рязах, коригирах и тц. Майната му.
Мнението беше редактирано от D_M на 26.09.26 11:57.
28.09.2026 г.
Лег с по-леко за няколко 5-ци и после малко пудовки.
29.09.2026 г.
Клех ХБ-5×2;
Хоризонтална лег преса-4×10;
Сгъване за задно бедро на машина, седнал-2×12;
Повдигане за прасец с пудовки в ръцете-2×15.
Всичко с еднаква тежест.
30.09.2026 г.
Полулег-2×10 с еднаква тежест;
Хоризонтален скрипец за гръб с тесен успореден хват-2×10 с еднаква тежест;
Повдигане на дъмбели за трапец-1×15;
Трицепс и бицепс на машини- по 1×12;
Повдигане на висящи прави крака от стенд с облегалка на гърба-1×31.
02.10.2026 г.
Пудовки и набиране в подхват.
03.10.2026 г.
Лег-6, 8;
Полулег-8, 9;
Разтваряне с дъмбели -10, 6;
Пушдаун за трицепс с лост-10, 8;
Лег преса-10, 15;
Повдигане за прасец на машина, седнал-21, 25.
04.10.2026 г.
Малко машини и изолации.
05.10.2026 г.
Лег-до 10×50, ползвам го вече за загрявка 🤣
Набиране във V подхват през минута-4×2, 4×3;
Малко пудовки от всичко и до няколко сингъла на обръщане и преса с Гюле 28.
казано от Splash на 06.10.26, 12:23:
Той 50-ките размята ... )))
Недостижимо за мен, то не е и, че напъвам за такива постижения. Даже реално примерно на пресата съм по-слаб от преди време, когато бутнах 32. Вярно, бях доста по-тежък, ама и тогава пудовки вдигах ей така за проба. Въртя си за кеф и здраве каквото ми се прави, редовно е и така си я карам. Нямам конкретни цели, освен да посваля още малко мазнини и да съм редовен с упражнения с тежести-пудовки, щанги, машини, дъмбели. Толкоз.
07.10.2026 г.
Полулег-2×6;
Набиране във V раменен подхват -2-ки и 3-ки;
Лицеви опори на дръжките на пудовките-общо около 50 с повече потъване тук там;
Клек ХБ в пирамида - 5,5,5,3,1.
Днес само да пораздвижа, та завъртях вкъщи общо по 50 снача на ръка с 16-ката и по 2-3 броя обръщане и преса с 16, 20, 24.
По едно време влизат при мен младежите да съм видел нещо. Нещото бе подута ръка на единия вследствие опит за блокаж на маваши от другия. Уж само оток, ама още се понаду и газ към Пирогов. На финала с гипс-счупена лъчева кост в долната част. Ще ходим пак след 3 дни, да видят дали има разместване, т.е. ако има ще трябвало операция. Че там нещо от предмишницата дърпало, размествало и ако се случело да се коригира.
Заеби, от нищо нещо.