по колко серии да правя ?

19.06.06
11:33

По колко серии да правя за гърди ? 5 месеца стаж, 16 год, 170см, 65-66кг.

По-добре ли е да прая примерно 4 упр по 2 серии или 3 упр по 3 серии?

Също така споделете кои комбинации от упражнения според вас са най-добри(за гърди)

[quote author=“Veliko”]По колко серии да правя за гърди ? 5 месеца стаж, 16 год, 170см, 65-66кг.

Също така споделете кои комбинации от упражнения според вас са най-добри(за гърди)

две упражнения с по 3-4 серии са ти напълно достатъчно

19.06.06
17:11

[quote author=“bgtrener”][quote author=“Veliko”]По колко серии да правя за гърди ? 5 месеца стаж, 16 год, 170см, 65-66кг.

Само 2 упр ?! Не са ли малко ?

19.06.06
17:43

[quote author=“bgtrener”][quote author=“Veliko”]По колко серии да правя за гърди ? 5 месеца стаж, 16 год, 170см, 65-66кг.

тогава за бицепс половин упражнение ли да прави?

19.06.06
17:54

[quote author=“Optimus”][quote author=“bgtrener”][quote author=“Veliko”]По колко серии да правя за гърди ? 5 месеца стаж, 16 год, 170см, 65-66кг.

тогава за бицепс половин упражнение ли да прави?

Не, едно ;)

19.06.06
18:04

Това според мен е пълна подигравка с човека :evil: Как ше прави 1 упражнение за бицепс с 3-4 серии.Пич това са глупости не се подлъгвай.2 упражнения са добре за бицпесите,а 3 за някой хора са доста така че сам си прецени но 1 упражнение  :shock: . А айде като давате такива съвети да ви питам вас вие ше идете ли до залата за да направите едно упражнение  :?:

ами говорете си! ако тренира добре човк, не го казвам само аз, може да тренира и спо една серия. дефакто ефекта от една истинска серия е този който търсим, но това ,че не можем да тренираме правилно си е наш проблем. а що се отнася до дразгите... ами ваша си работа.

19.06.06
20:31

[quote author=“kazz”]. А айде като давате такива съвети да ви питам вас вие ше идете ли до залата за да направите едно упражнение  :?:

Аз лично, да.

19.06.06
20:58

[quote author=”Петко К”][quote author=“kazz”]. А айде като давате такива съвети да ви питам вас вие ше идете ли до залата за да направите едно упражнение  :?:

Аз лично, да.

ак оставаше с еднмо упражнение...

19.06.06
21:37

[quote author=“Optimus”][quote author=”Петко К”][quote author=“kazz”]. А айде като давате такива съвети да ви питам вас вие ше идете ли до залата за да направите едно упражнение  :?:

Аз лично, да.

Дай причина да не става.

19.06.06
21:43

Прави три упражнения с по три серии,спокойно,няма да претренираш  :wink:  Едното задължително да ти е лежанка,няма значние дали хоризонтална или под наклон.Другите може да са флайс и пекдек.Ако можеш да правиш кофички никак няма да е зле да вмъкнеш и тях на мястото на пек дек-а.

19.06.06
22:00

[quote author=“baihu”]Прави три упражнения с по три серии,спокойно,няма да претренираш  :wink:  Едното задължително да ти е лежанка,няма значние дали хоризонтална или под наклон.Другите може да са флайс и пекдек.Ако можеш да правиш кофички никак няма да е зле да вмъкнеш и тях на мястото на пек дек-а.

И едно от упражненията задължително да е за горна част (от наклон). Аз препоръчвам следната комбинация:

1. Лежанка
2. Преси с дъмбели от наклон
3. Флайс (или кофички)

Пек - дек не препоръчвам (на това ниво).

19.06.06
22:17

Защо,пек дек-а не е тежко упражнение :) А ако не може да прави кофички нека да прави флайс от наклон и от хор. лег.

19.06.06
22:45

[quote author=”Петко К”][quote author=“Optimus”][quote author=”Петко К”][quote author=“kazz”]. А айде като давате такива съвети да ви питам вас вие ше идете ли до залата за да направите едно упражнение  :?:

Аз лично, да.

Дай причина да не става.

ми добре прави по едно упражнение в 3 серии и да видим дали ще бъде по-голям напедъка отколкото с по 3-4 упражнения.Да правиш по едно упражнение в определ период - добре, но да правиш само по едно упражнение не мисля че ще си доволен.

19.06.06
23:50

Кофички мога да прая.

Начи ако прая всяка седмица различни упражнения?
например:
1седмица - лег/полулег/кофи
2седмица - полулег/лег с дъмбел/кофи
3седмица - полулег/лег/флайс
и т.н. (различни комбинации) - добре ли е?

лежанката с обратен наклон - нея да я включа ли ?

пък за бицепс трицепс пак прая по 3 упр и ръцете ми са доста напреднали.(усещам ги напомпани по време на тренировка, но мускулна треска след това нямам, а при гърдите имам)

20.06.06
21:32

Вижте това -> http://www.bodybuildersnetwork.com/chest/

Дайте някакъв коментар.

Доколкото успях да преведа общо взето пише това:
Тренировката за гърди почва с кофички 8-15 повторения като движенията се изпълняват бавно(3 серии). След това се прави суперсерия лежанка и лицеви упори - по 6-12 повторения от лег и 12-15 лицеви упори(3 серии). И накрая последно упражнение е полулег(3 серии).

Как ви се струва цялата тая схема  :wink:

20.06.06
22:29

[quote author=“Veliko”]Вижте това -> http://www.bodybuildersnetwork.com/chest/

Дайте някакъв коментар.

Доколкото успях да преведа общо взето пише това:
Тренировката за гърди почва с кофички 8-15 повторения като движенията се изпълняват бавно. След това се прави суперсерия лежанка и лицеви упори - по 6-12 повторения от лег и 12-15 лицеви упори. И накрая последно упражнение е полулег - същите серии.

Как ви се струва цялата тая схема  :wink:

Братле на тебе стажа ти е 5 месеца кви суперсерии те гонят... Започни тренировката си с  1 серия загрявка и нормални 3 серии 8 -12 повторения(зависи дали искаш да трупаш маса или да орелефяваш), после мини на полулег пак така - 1 серия загрявка + 3 серии  и накрая обратен наклон с дъмбели (за оформяне на долната част от гърдите ) :wink:  По- Здрави

П.С. Ако тренираш за маса - нека работната ти тежест е 90 % от максималната. Пример: Ако можеш да дигнеш 100 кила веднъж прави сериите си с 90 кг

22.06.06
15:03

За гърди 4 упражнения по 4 серий.Бицепс 3 упражнения-първите две по 4 серий,третото 3 серий.

22.06.06
16:29

аз правя 4 упражнения, 3х10

22.06.06
21:33

Как така едно упражнение?Примерно за гърди правя 3 серии на лежанката и да си ходя,така ли да го разбирам :?:

22.06.06
22:37

[quote author=“androbol”]Как така едно упражнение?Примерно за гърди правя 3 серии на лежанката и да си ходя,така ли да го разбирам :?:

Да, аз днес точно това правих за гърди.
Само че по - горе ставаше въпрос за бицепса, а не за гърдите. За тях 2 - 3 упражнения е нормално, за да се обхванат всичките им части.

23.06.06
12:32

Петко К кажи ми колко минути е твойта тренировка?Аз лично тези 3 серии ги правя за 10/15 минути.

23.06.06
12:52

[quote author=“androbol”]Петко К кажи ми колко минути е твойта тренировка?Аз лично тези 3 серии ги правя за 10/15 минути.

Ами и аз 3 серии ги правя за 10 минути (даже по - малко), почивам си нормално между сериите, по 2 минути средно.

23.06.06
21:46

с тоя “подход” стават адски гърди
хоризон.лег (примерно на теб макса ти на лежанка е 60 кг (1-ца))
1. загрявка(лоста)
2. слагаш 35 кг
3. слагаш 45 кг
4. слагаш 50 кг
5. слагаш 55 кг (и веднага като свършиш серията “затваряш” упражнението като веднага сваляш на45 кг)
посъщия начин и за другите лежанки....

01.03.13
23:33

аз връщам вместо да качвам :D вместо от 35 да качваш до 55 смъквам

02.03.13
10:24

казано от kazz на 19.06.06, 18:04:

Това според мен е пълна подигравка с човека :evil: Как ше прави 1 упражнение за бицепс с 3-4 серии.Пич това са глупости не се подлъгвай.2 упражнения са добре за бицпесите,а 3 за някой хора са доста така че сам си прецени но 1 упражнение  :shock: . А айде като давате такива съвети да ви питам вас вие ше идете ли до залата за да направите едно упражнение  :?:

Да, тренирай с часове малките мускули, пък чакай да пораснат само те. Базови упражнения първо, после останалото. Ако не се набира с тежест, бицепсовото сгъване от 36 ъгъла ще му свърши страхотна работа

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1