24.06.06
00:06
Как правите това упражнение (повдигане на щанга зад вас за задно рамо, че да няма неразбрали пак;) ) - с много или сравнително малко килограми? С колко широк хват - на раменете, или по-широк (ако да колко)? Лактите прибрани, така че ръцете да са до тялото, или ги разтваряте настрани? Как забелязвате по-добър ефект? Аз сега започвам да го правя и не съм много уверен, защото с мен тренира и един друг, който го правеше с много разтворени лакти и широк хват, за разлика от мен...Та кажете кое според вас е по-удачно..Целта е задно рамо, но и да отива към трапец или средно няма лошо.
Това упражнение е доста трудно,а има и опасност от травми ,ако не го правиш както трябва!По-добре е с две гири-сядаш на един стол леко се навеждаш и разтваряш рацете в страни или ги дърпаш на зад.Ефектът(поне при мене) е доста добър.
Повече инф. за твоя :?:
:arrow: http://www.bb-team.org/exercise/000074.php
незнам дали не съм прочел правилно , но си написал за ‘’ задно рамо ‘’ а то не удря ли средната глава ??
еми за да го правиш ти е нужна сила , понеже с малко кила ефект няма много ,
аз го правя на по едно педя от дисковете и пускам до нивото на ушите и пак на горе ...
На смит машина е най-добре, понеже вероятността от контузии е минимална... Прекалено широкият хват според мен не е ефективен.
Да няма неразбрали, ама като гледам, всички пишат за раменни преси зад тил, а май става въпрос за вертолет зад гръб.
За второто, техниката ми е пълна мистерия, а за първото - хват малко по-голям от ширината на раменете, точно на ръкохватките на щангата.
Правя по 4 серии, комбинирани с 4 раменни преси пред лице, като по бройка са 10, 9, 8, 8, съответно с 30, 35, 35, 40 кила.
За бързина на изпълнение - май е противопоказна, заради натоварването на гръбнака.
Ръцете(предмишниците) са сгънати на около 30ина градуса спрямо тялото при пълно спускане / малко под нивото на ушите/
26.06.06
20:45
За мен това е най-доброто упражнение за задно рамо и съм качил много маса и сила от него. Изпълнението е различно (колкото хора съм видял толкова различни начини), но в общи линии е това, което написа NRG52. Трябва обаче да ти е много здрав хвата защото като сложиш 80-90 кила сещаш се или там колкото можеш да вдигнеш де(освен ако не ползваш фитили... аз не разполагам с такива) и да гледаш да не се пребиеш или да си изпуснеш тежестите защото и това съм виждал :)
26.06.06
22:45
Как качвате маса на задното рамо с това упражнение ? :shock: На мен ми се натоварва средното и предното.... :roll:
[quote author=“marzipan”]Как правите това упражнение (повдигане на щанга зад вас за задно рамо, че да няма неразбрали пак;) ) - с много или сравнително малко килограми? С колко широк хват - на раменете, или по-широк (ако да колко)? Лактите прибрани, така че ръцете да са до тялото, или ги разтваряте настрани? Как забелязвате по-добър ефект? Аз сега започвам да го правя и не съм много уверен, защото с мен тренира и един друг, който го правеше с много разтворени лакти и широк хват, за разлика от мен...Та кажете кое според вас е по-удачно..Целта е задно рамо, но и да отива към трапец или средно няма лошо.[/quotе/ Това упражнение е за средната част на рамото.