Повдигане на щанга зад гърба за задно рамо - предпочитания?

24.06.06
00:06

Как правите това упражнение (повдигане на щанга зад вас за задно рамо, че да няма неразбрали пак;) ) - с много или сравнително малко килограми? С колко широк хват - на раменете, или по-широк (ако да колко)? Лактите прибрани, така че ръцете да са до тялото, или ги разтваряте настрани? Как забелязвате по-добър ефект? Аз сега започвам да го правя и не съм много уверен, защото с мен тренира и един друг, който го правеше с много разтворени лакти и широк хват, за разлика от мен...Та кажете кое според вас е по-удачно..Целта е задно рамо, но и да отива към трапец или средно няма лошо.

24.06.06
21:20

Това упражнение е доста трудно,а има и опасност от травми ,ако не го правиш както трябва!По-добре е с две гири-сядаш на един стол леко се навеждаш и разтваряш рацете в страни или ги дърпаш на зад.Ефектът(поне при мене) е доста добър.

Повече инф. за твоя  :?:
:arrow: http://www.bb-team.org/exercise/000074.php

26.06.06
11:23

незнам дали не съм прочел правилно , но си написал за ‘’ задно рамо ‘’ а то не удря ли средната глава ??
еми за да го правиш ти е нужна сила , понеже с малко кила ефект няма много ,
аз го правя на по едно педя от дисковете и пускам до нивото на ушите и пак на горе ...

26.06.06
11:29

На смит машина е най-добре, понеже вероятността от контузии е минимална... Прекалено широкият хват според мен не е ефективен.

26.06.06
11:45

Да няма неразбрали, ама като гледам, всички пишат за раменни преси зад тил, а май става въпрос за вертолет зад гръб.

За второто, техниката ми е пълна мистерия, а за първото - хват малко по-голям от ширината на раменете, точно на ръкохватките на щангата.
Правя по 4 серии, комбинирани с 4 раменни преси пред лице, като по бройка са 10, 9, 8, 8, съответно с 30, 35, 35, 40 кила.
За бързина на изпълнение - май е противопоказна, заради натоварването на гръбнака.
Ръцете(предмишниците) са сгънати на около 30ина градуса спрямо тялото при пълно спускане / малко под нивото на ушите/

NO

26.06.06
20:45

За мен това е най-доброто упражнение за задно рамо и съм качил много маса и сила от него. Изпълнението е различно (колкото хора съм видял толкова различни начини), но в общи линии е това, което написа NRG52. Трябва обаче да ти е много здрав хвата защото като сложиш 80-90 кила сещаш се или там колкото можеш да вдигнеш де(освен ако не ползваш фитили... аз не разполагам с такива) и да гледаш да не се пребиеш или да си изпуснеш тежестите защото и това съм виждал  :)

StronG™

26.06.06
22:45

Как качвате маса на задното рамо с това упражнение ? :shock:  На мен ми се натоварва средното и предното.... :roll:

01.07.06
18:46

[quote author=“marzipan”]Как правите това упражнение (повдигане на щанга зад вас за задно рамо, че да няма неразбрали пак;) ) - с много или сравнително малко килограми? С колко широк хват - на раменете, или по-широк (ако да колко)? Лактите прибрани, така че ръцете да са до тялото, или ги разтваряте настрани? Как забелязвате по-добър ефект? Аз сега започвам да го правя и не съм много уверен, защото с мен тренира и един друг, който го правеше с много разтворени лакти и широк хват, за разлика от мен...Та кажете кое според вас е по-удачно..Целта е задно рамо, но и да отива към трапец или средно няма лошо.[/quotе/ Това упражнение е за средната част на рамото.

01.07.06
20:57

Абе хванете правете с дъмбели. Леко приведени в кръста НАЗАД и дъмбелите отзад в двете ръце. Не много тежки (все пак не искаме да натоварваме кръста). Повдигате максимално нагоре и задържате за секунда

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1