26.06.06
20:38
Здравейте!!!!
Вреди ли фитнеса на растежа на височина?????Не мога да разбера така ли е,защото веднъж ми казват ,че вреди,друг път ,че не вреди.Аз съм 178см, 72кг, 16год. и определено искам да
раста още,но много искам да тренирам и фитнес редовно.Незнам ще ми навреди ли?
Моля ви,кажете време ли е да почвам и какво да правя?
Изтрих ти другата тема и преместих тази! Пускай темите си само по един път, не използвай повтарящи се препинателни знаци в заглавията и постовете си. Търси преди да постваш!
manson
Не не вреди,само някои упражнения като мъртва тяга вредят,но съвсем малко.Не се притеснявай тренирай си и не слушай другите.
аз съм чул че лежанката , мъртвата тяга , клековете и кбутането с крака от лег ти вредят на растежа но аз пак си правя лежанка и тяга :P а съм 183 см
Зависи какви упражнения ше прави.Ако прави само набирания,скрипец,сгъване и разгуване за карака на машина,скотово,натискане на горен скрипец и др. които няма да му пречат а дори могат да му помогнат да порасне или поне ръцете да му станат по-дълги :lol:
27.06.06
09:11
[quote author=“Edimen”]Здравейте!!!!
Вреди ли фитнеса на растежа на височина?????Не мога да разбера така ли е,защото веднъж ми казват ,че вреди,друг път ,че не вреди.Аз съм 178см, 72кг, 16год. и определено искам да
Изтрих ти другата тема и преместих тази! Пускай темите си само по един път, не използвай повтарящи се препинателни знаци в заглавията и постовете си. Търси преди да постваш!
manson
Тези които ти казват че вреди са незнаещи малоумници.Попитаи ги защо вреди и им поискаи логични обяснение(което няма да получиш).Почваи да си тренираш недеи слуша бабини глупости.А вие с тези мнения които дадохте не сте ли разбрали че фитнеса по никкъкъв начин не влия на растежа.Нито лежанката нито клека нито тягата ще ти навредят,даже напротив.И гледаите малко в тия форуми всяка 3-та тема е такава..и все пак има доста неразбрали.. :shock:
[quote author=“korpusito”]кой какво иска да си говори но за мен си пречи на растежа....
Ще пречи ако се товариш всеки път с тежести на границата на възможните за теб и ако ти е крайно скапана техниката на изпълнение.
На 16 години не е проблемно да се ходи, просто трябва да се избягват големите тежести. Яко се изкушаваш да видиш колко макс може да вдигнеш то го прави рядко и при перфектни мерки за сигурност.
Не пречи на разтежа
27.06.06
14:42
Добре обясни да се образоваме и ние защо вреди ? Дай малко факти и теории.
Аз не виждам с какво може да навреди , та като правиш клекове ти си натоварваш кокалите надолу само 30-40 секунди и няма как да ги стесни или да ги накара да спре да растат същото е и с другите упражнения.Лично за мене не вреди.
Някой казват защо тогава щангистите са толкова ниски защото дигат толкова щанги и се надигат надолу ли ?- Не това си е от генетиката им !
Най - малкото влия изцяло на костната система.
Системни пренатоварвания, които те удрят по хрущяли и т.н., които ако не се лъжа бяха доста важни за растежа, а специално ако позлваш и разни боклуци за бързо натрупване на маса и т.н.....не вярвам, това да не окаже влияние. :)
Разни диети и т.н., които лишават организма от т’ва или от онова, могат не само само в растеж да се набъркат.
Не съм доктор и съм пълен лаик, ама дори художествената гимнастика прецаква растежа. :roll:
[quote author=“obelka”][quote author=“Edimen”]Здравейте!!!!
manson
Тези които ти казват че вреди са незнаещи малоумници.Попитаи ги защо вреди и им поискаи логични обяснение(което няма да получиш).Почваи да си тренираш недеи слуша бабини глупости.А вие с тези мнения които дадохте не сте ли разбрали че фитнеса по никкъкъв начин не влия на растежа.Нито лежанката нито клека нито тягата ще ти навредят,даже напротив.И гледаите малко в тия форуми всяка 3-та тема е такава..и все пак има доста неразбрали.. :shock:
да бе те билдърите са по 2 метра...
[quote author=“korpusito”]
Разбира се! Има даже и по-високи——> http://store2.data.bg/pesov/pics%20from%20Mexiko/test.jpg
02.07.06
13:19
хахах бахти звяра тоя на линка :lol: а иначе в залата тренират мннн високи пичове отделно димитър димитров хич не е нисък, а победи христомир :wink: фитнеса не само че не спира растежа, а даже му помага
02.07.06
15:16
Май те объркаха още повече. Според мен не вреди, но вдигай умерено. Прекаленото напъване вреди на зрението :(
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“korpusito”]
Разбира се! Има даже и по-високи——> http://store2.data.bg/pesov/pics%20from%20Mexiko/test.jpg
Тоя пич го има в “Троя” бие се с Пит и е доста голем мечок :)
Иначе прекаленото напъване наистина пречи на зрението от личен опит го казвам.А и хернии също се получават от напъване