[quote author=“ronnie”]Абе вие не разбрахте ли, че проблема не в тва че не ми харесва да правя крака. Даже в по-преден пост написах, че преди обичах да ги правя, много добри тренировки ставаха даже... Но работата е там, че не искам бедрата да са ми големи.. искам НАГОРЕ да съм голям! А сега като съм в период за маса както и да ги тренирам ша порастат!
Иначе това което каза ASTOR за сила е интересно като идея. 8)
Е добре човек аз тази тема от доста време я наблюдавам. От постовете ти ми прави впечатление че ти си решил категорично да не правиш крака? Защо тогава питаш какво ще стане ако не правиш. Казваш че искаш да си голям нагори еми ето хората ти обясняват , че ще имаш повече сила , повече растеж и т.н. :D Вече колко положителни неща ти изброиха . :roll:
Не, просто съм изправен пред дилемата дали да ги тренирам или не. Понеже (както много от вас казаха) явно от тренирането на крака има полза за цялото тяло, а аз не искам да ми растат повече бедрата, НО същевременно искам да извлека тази полза... и незнам какво да направа. Може би наистина решението е силова програма както каза ASTOR. Така хем няма да качвам обем в бедрата, хем ще им подобря тонуса, а оттам това ще е като плюс за цялото тяло 8) Това е.. не ме разбирайте погрешно :idea:
12.01.07
00:03
защо си мислиш че на краката лесно се трупа маса.пробвай и ще видиш че не е чак толкова лесно :wink:
Абе пич ти говориш така за краката всеедно се трупа маса много лесно и се уголемяват всеки ден?!?!Аз съм чел,че клековете(едно основно упражнение за крака) предразполагат цялото тяло към натрупване на ММ.И още нещо,като четох другите постове няма да съм първия дето ще ти го каже,но явно не го проумяваш,ако не ги правиш после ще съжаляваш!
[quote author=“thecrochunter|”]защо си мислиш че на краката лесно се трупа маса.пробвай и ще видиш че не е чак толкова лесно :wink:
за всеки е индивидуално, лично, аз качвам много бързо бедро !Примерно не бях тренирал крака 1 година почан х и за 2 седмици 3 сантиметра в бедрата :(
И сега се чудя как да ги намаля, искам малки крака(50-52см) сега съм с 56, гръдна обиколка 109 !Незнам кво да правя, за да ги намаля до 50-52 или поне да ги оформя, щото сега е един груб мускул и нищо повече, явно ми е ген да имам здрави крака, които хич не ми трябват :(
П.П.става дума за бедра !
Общо взето нещо такова искам да стана:Снимка
[quote author=”Петко К”]50 см бедро е малко за мъж.
Е да ама аз съм нисък 180см. съм :cry: И като се погледна в огледалото едни дебели не оформени крака и на горе съм добре, само краката ми нарушават цялото тяло :cry:
12.01.07
14:40
[quote author=“AntiHimik”][quote author=”Петко К”]50 см бедро е малко за мъж.Е да ама аз съм нисък 180см. съм :cry: И като се погледна в огледалото едни дебели не оформени крака и на горе съм добре, само краката ми нарушават цялото тяло :cry:
хаха 180см нисък ли му викаш бе :D
Аз искам да попитам дали клековете без тежест с много повторения биха стегнали краката(без тежест щото не искам обем) ? И дали би повишило нивото на тестостерона така както биха го повишили клекове с тежест?
Те ще повишат тестостерона ама много много малко. ;)
Можеш да ги стегнеш , но отново ефекта ще е минимален , обикновено жените клякат без тежест , за да стегнат минимално бедрата си в домашни условия.Общо взето - не си губи времето :) Иди в залата , сложи си 40 килограма , направи 4 серии по 10 пълни клека и ще се чувстваш много добре , особено лятото като идеш на плаж и като гледаш някой много масивни горе , а краката им клечки :)
12.01.07
15:35
Някъде бях чул една приказка, нещо от рода на: сериозния бодибилдер се познавал по-мощните крака!
Чудя се от къде е тръгнало да не се тренират крака?! Може би от това като кажеш, че се занимаш с бодибилдинг всеки първо ти гледа ръката!
Синдрома (диагнозата) “Не тренирам крака” мисля така да го нарека, ако някои не ме е изпреварил!
Да не тренираш крака означава да не тренираш 50% от тялото и повечето мускули в тялото, защото ако не се лъжа най-много мускули има в краката!
А тези, които казват аз на крака дърпали много бързо, ще ги питам само: дърпате много бързо на размер, но от мускул или мазнини? Силно се съмнявам, че “ще клекнеш два пъти” и ще ти станат здрави краката! Явно просто имате предразположеност да трупате мазнини повече там от колкото на други места! Моля да не твърдите, че са ви мускулисти краката, а не мазни! Нетренираните мускули на кракта не могат да расте от нищо!
Ако имате желание да ставате манекени, разбирам защо са ви “женски” КРАЧЕТА! Но повечето хора със горе споменатия синдром, чисто и просто искате да се “здрави” само горе в “у циците, у ръките и у гърбо, оти п*тките тва сакат”
Да не говорим, че без тренировка за крака, няма да я докарат много далеч! За да построиш една сграда, първо трябва да направиш основите!
Предполагам се сещате какво имам предвид!
Които не тренира цялото тяло за мен не е билдер!
П.С. Крака може да не се тренират само, заради контизия или нещо от сорта, както се казва!
баси - 180см бил нисък :shock:
аз съм 170 и бедрото ми е 60 и смятам, че е добре
12.01.07
21:18
[quote author=”Петко К”]50 см бедро е малко за мъж.
хората 50см. ръце имат така че .... :o
12.01.07
22:05
[quote author=“AntiHimik”][quote author=“thecrochunter|”]защо си мислиш че на краката лесно се трупа маса.пробвай и ще видиш че не е чак толкова лесно :wink:
за всеки е индивидуално, лично, аз качвам много бързо бедро !Примерно не бях тренирал крака 1 година почан х и за 2 седмици 3 сантиметра в бедрата :(
И сега се чудя как да ги намаля, искам малки крака(50-52см) сега съм с 56, гръдна обиколка 109 !Незнам кво да правя, за да ги намаля до 50-52 или поне да ги оформя, щото сега е един груб мускул и нищо повече, явно ми е ген да имам здрави крака, които хич не ми трябват :(
П.П.става дума за бедра !
Общо взето нещо такова искам да стана:Снимка
AntiHimik браво бе на 180см 50 крак е сериозно постижение ,56 са ти много .... панталони как си намираш :?: :!:
Момчета има два начина на тренирвка :
1 Клатите си м.ъ.ете по 30 минути във фитнес заличката и си мислите че поддържате формата на префектното си телце 31 ръчичка и 52 краченце
2 Моят начин -вдигате максимални килограми 100 са ви малко и искате 200 да вдигате
Кракът ми е 68.5см ,до два месеца ще е 70см ,и смятам да го направя до няколко години 80см ,дай боже 80и няколко
Така, тренирал съм бокс и знам че като те ударят горе и е важно какво има долу
ако имаш две точилки ще те свалят на земята от първия по-сериозен удар ,но да оставим тази тема да речем че вие (нетрениращите крака ) не сте такива хора да ви се налага да се биете .
Друг аргумент : да речем че направиш такова тяло :
url=http://www.generiquestele.com/photos/151_9.jpg
Да те питам само тези колена как ще издържат на тежестта на тялото ,
или ти ще ходиш на ръце ? Нали ако си 110-120кг това всичко краката го държат или това не го вземате по предвид?
Много ми е смешно като вида момче и момиче слаби и стройни и двамата и момчето има по-малък крак от момичето -фантазия ,да ги нае.еш и двамата просто
Да знаете две неща силата в човека е на две места краката и кръста ,
правете клек без здрав кръст и крака ,не правете тяга да ви видя ......
заключение :
Момчета не правете крака ,оставете краката на мен
Вие си правете маникюр и си слагайте гримове
По-здрави
12.01.07
22:42
offtopic: това със 180-те сантиметра взе да ми омръзва :) я ходете измерете 180 сантиметра с линийката и вижте що вектор е това !
Е мн големи крака имаш :D аз съм 180 с 60 бедро и супер много се дразня че немога да тренирам крака въпреки че са ми силни и не седят като клечки. Лично за мен краката са не по-маловажна от другите МГ поразгледаи малко и ще видиш че нее лошо и не ги свързваи с краката от ония по клипчетата които ходят като патици
12.01.07
23:04
Аз преди не исках да правя крака,защото обичах тънки...но откакто навлезох в спорта искам много да ги тренирам,но не ми остава време за съжаление,а и се въздържам от клекове....
12.01.07
23:11
абе интересно ми е как може да казвате на човек, който не познавате да тренира крака непременно .... стига съдете по себе си ... от къде подяволите знаете, че краката му са солети като на повечето момченца .... че ще стои несъразмерно след време ... ако пича примерно има ръчичка 35 а прасец 45 и бедро 65 и нагоре .. няма ли да е смешничко здрав прасец и видимо по малка ръка нагоре .... :? ако някой каже тва не може да е вярно ще му кажа, че аз бях така сега не, че има кой знае каква промяна само 4 санта нагоре в ръцете, иначе съм със същите размери в краката и не смятам че имам нужда от още сантиметри нито ще направя ръка над 45 нито ще се явявам на състезание .. и да поясня не съм мазен в краката щото тренирам баскет и бягам като кон!!! :arrow:
Защото обясних по-горе като си ги харесва на размер може поне сила да им вкара
Ахамз.
Аз например, правя клекове 5-ци/по идея на Петко К/ - 3 серии и бЕгам.
Сега се чудя, дали да не започна да правя нещо за прасец и т.н., защото смятам, че това би било полезно за стабилността ми, най-малкото. :P
Правя ги за сила, тонус и заздравяване. :)
Не знам, колко точно ми е обиколката на бедрото, но не бих казал, нито че е голяма, нито че е малка..изглеждат ми напълно нормално. :)
13.01.07
21:31
Няколко месеца след като започнах бях голям терикат - 102-3 гърди, 65 корем, 75 ханш и към някъде 45 бедро, само че с добър релеф, а не като сега. Но в последствие се получиха болки в кръста, краката постоянно ме боляха, въпреки че имах много добре изразени рамене. Преди година и половина уголемих краката и ханша и не съм имал никакви проблеми от тогава, силата ми се качи много (около 3 пъти) и съм много доволен :) Така, че не може краката да не съответстват на останалата част от тялото, просто не става ;)
По здрави
Това че краката са те болели няма нищо общо с раменете. А и при тебе е било просто наложително да ги тренираш... 45 бедро тва е меко казано смешно. 8)
14.01.07
17:32
Имах предвид, че обиколката на гърдите ми спрямо тази на бедрата беше много по-голяма като пропорция. Иначе крака трябва винаги да се правят.
14.01.07
19:57
Малееееееееее...Този петък за пръв път почнах да правя клекове.Направих 2 серии с лоста и усетих че нещо се претоварих.На другия ден имах адска мускулна треска която продължава и днес.Това нормално ли е?като си гледам краката са ми бая здравички , все пак по рано сам играл футбол ,лека алтетика и хандбал :roll:
[quote author=“icinkyyy”]Малееееееееее...Този петък за пръв път почнах да правя клекове.Направих 2 серии с лоста и усетих че нещо се претоварих.На другия ден имах адска мускулна треска която продължава и днес.Това нормално ли е?като си гледам краката са ми бая здравички , все пак по рано сам играл футбол ,лека алтетика и хандбал :roll:
Ако се има предвид че правиш упражнението за 1-ви път е нормално,но ако наистина са ти здрави краката и от 2 серии да се претовариш,провери дали го изпълняваш правилно.
14.01.07
20:59
еми на вид са здравички , но като се има предвид че цяла зима не сам правил нищо освен 2-3 да сме играли мач в зала може и да съм се претоварил :)
Аз почнах да тренирам крака от скоро (2 седмици) и правя клек с 50 кила. Леко ми е но трябва да се свикне. И понеже тренирам у нас имам един проблем - нямам стойка за щангата и баба и дядо трябва да ми качват лоста на врата :lol: :lol: :lol: :lol:
Та въпроса ми е колко струва стойка за клек или ще ми е по-изгодно да ангажирам фамилията при клека? 8)
ЕДИТ: малии написал съм “въпрос” с “а”. Ужасссссс
Това би трябвало до ти свърши работа. Върви по 80 лева като гледам цените на същия сайт.
Мерси, ще огледам сайта, както и други подобни...значи все пак е по-добре да си взема стойка.
И още един въпрос - много ми се иска да тренирам крака два пъти седмично, ако трябва да сметка на нещо друго. Много ми харесва усещането, но се притеснявам от претрениране...
14.01.07
22:11
[quote author=“Voyager”]Аз почнах да тренирам крака от скоро (2 седмици) и правя клек с 50 кила. Леко ми е но трябва да се свикне. И понеже тренирам у нас имам един проблем - нямам стойка за щангата и баба и дядо трябва да ми качват лоста на врата :lol: :lol: :lol: :lol:
Та вапроса ми е колко струва стойка за клек или ще ми е по-изгодно да ангажирам фамилията при клека? 8)
Ха ,баба ти и дядо ти ли ? Прати клипче как ти ги подават :)
За мен беше наложително да си намеря стойка защото над 120-130кг вече е трудно да ми ги подават ,затова си направих дървени стойки -големи и неудобни но държат
Хахаха, много се мъчат: “Абре, Любчо, внимавай бе, ставите, бе” - “Абре, мила бабо, ще видиш като зема да правя със стотак след 2 месеца ::)))”
Иначе бих ангажирал баща ми, но той се връща изморен от работа и ми е съвестно. А пък баба и без туй е яка, ръката и е 38 мерих я...не е мн чиста обаче 8)
Защо трябва да правим крака - http://www.guidoandluigi.com/strips/2006-04-26.jpg :lol:
14.01.07
22:22
[quote author=“Voyager”]Хахаха, много се мъчат: “Абре, Любчо, внимавай бе, ставите, бе” - “Абре, мила бабо, ще видиш като зема да правя със стотак след 2 месеца ::)))”
Иначе бих ангажирал баща ми, но той се връща изморен от работа и ми е съвестно. А пък баба и без туй е яка, ръката и е 38 мерих я...не е мн чиста обаче 8)
Човек луд си :D
В мазе ли тренираш или в стая ?
ПеткоК ето още едно доказателство защо трябва да правим крака:
http://i36.photobucket.com/albums/e11/slavi1989/Moi%20raboti/morph.jpg
Просто изглежда адски несъразмерно ако развием само горната част на тялото :D
Живея в къща и тренирам на втория етаж. Вчера например заспах на лежанката (правех преси). Не беше зле. Да ми беше видял физиономията на сутринта като намерих...себе си на тавана :lol:
14.01.07
22:28
[quote author=“Voyager”]Живея в къща и тренирам на втория етаж. Вчера например заспах на лежанката (правех преси). Не беше зле. Да ми беше видял физиономията на сутринта като намерих...себе си на тавана :lol:
Е това вече е уникално :wink:
Иначе се радвам ,че във форума не съм само аз да тренирам във собствена зала :)
Абе парадокса е, че аз не тренирам (почти). Много стрес и работа около даскало, рядко помощници за лега и раменните преси =>повече прах на лежанката =>нямам време и сили да поемам съответната храна (така е като ти се събират 9 часа учене на ден). И за капак майка ми е лекар и не одобрява да поемам много белтък, камо ли добавки. Тук пак баба ми ме храни тайно. Златна жена. Майка ми се чуди как такъв голем ставам :”)) Аз викам: “Туй не е сериозен напредък”, тя: “Ти за 15 годишен си мн.добре, да не искаш торба сланина да станеш на 50…”
И все пак почнах отначало...сега ако може да ми отговорите на въпроса за краката:”)
15.01.07
19:25
много разисквания, много нещо :) според мене крака е хубаво да се правят дори и по малко
[quote author=“morphey”][quote author=“Voyager”]Хахаха, много се мъчат: “Абре, Любчо, внимавай бе, ставите, бе” - “Абре, мила бабо, ще видиш като зема да правя със стотак след 2 месеца ::)))”
Мнооо ясно ... Плаша новите билдери в залата който не правят крака ... “Правете крака за да не станете като Любо Лежанката” :lol: :lol:
[quote author=“TREVATA”][quote author=“morphey”][quote author=“Voyager”]Хахаха, много се мъчат: “Абре, Любчо, внимавай бе, ставите, бе” - “Абре, мила бабо, ще видиш като зема да правя със стотак след 2 месеца ::)))”
Мнооо ясно ... Плаша новите билдери в залата който не правят крака ... “Правете крака за да не станете като Любо Лежанката” :lol: :lol:
Когато достигнеш нивото на Любо Лежанката тогава, тогава може да говориш неща от сорта на “Правете крака за да не станете като Любо Лежанката”! :evil: