29.01.07
22:15
значи от повече от 3 месеца се занимавам с фитнес и съм леко пълен и ми казаха да правя кросоувър за оформяне но днес едно друго момче ми каза че ми е рано за него - какво да правя
Не е рано ... , нищо неможеш да си контузиш с него , освен рамото , но това може да стане само поради небрежност - пример ако се опираш да дигнеш нещо много над нормалното демек 70-80 :wink: аз сум се пробвал на 65 трудно е :P
29.01.07
22:24
ами на 14 съм 180 см 85 кг
Вах вазхищавам ти се 14 год и тренира усърдно продалжаваи само така ! Бади сериозен .
Много си добре даже трябва ти само да оформиш Прави Кросоувър , Пек-Дек , Лег наклонен на Долу(може и с дамбели) Прави на Лег-а и Плега по 9-12 повторения така ще оформип гърдите(ако са достатично големи , ако не са поработи още малко за масичка ) Пожелавам ти успех
П.П. Много се радвам като видя млади бодибилдари е не че аз съм стар де на 16 съм :) :P
29.01.07
22:35
ами не са големи но не са и малки . програмата ми е следната
изтласкване на щанга от лег - 4 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от обратен лег - 4 серии по 10 повторения
изтласкване на дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения
флайс - 4 серии по 12 повторения
пулоувър - 4 серии по 12 повторения
кросоувър - 4 серии по 12 повторения
какво мислиш :wink:
29.01.07
22:39
Лично аз ако давам всичко от себе си на такава тренировка след тва ще съм умрел :P
[quote author=“__-Hooligan-__”]ами не са големи но не са и малки . програмата ми е следната
ООх Това е множко по 4 упражнения ще ти са добре варти Флаис, Пулоувъра , обр лега и кроса
Сменяи ги така че да са по 4упр на трен
1Например:
Обр лег(добре ще е да почнеш с него - оформя долата част на гардите и зарното :) )
Лег
Флаис
Крос
2
Лег
Плег
Узбутване с Дъмбели
Пул
29.01.07
22:43
ами аз съм издаржлев - изморен съм и мн но мисля че добре влиза притеснявам се дали е правилна
29.01.07
22:58
[quote author=“__-Hooligan-__”]ами не са големи но не са и малки . програмата ми е следната
:shock: :shock: :shock: 24 серии за гърди :shock: :shock: :shock: раздели ги всичките тия на 6 (поне) и ще поличиш верен отговор
:shock: :shock: :shock: Незнам къде ги четете тези работи или кои ви ги казва ама това е..хм.. абсурдно 24 серии за гърди, аз съм в щок...
29.01.07
23:30
eми ти каквоо предлагаш
скаип ми е djv_djv
29.01.07
23:57
Аз лично също правя точно 24 серии по 8 повторения обаче и има добър растеж засега.
24 серий :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: А бе хора вие луди ли сте бе ... Рони и Джей не правят по толко :shock:
30.01.07
18:47
пич на ако си на 14,замислял ли си се как ще си на 20…започни с тичането приятел.Успех!
30.01.07
21:11
да прави сте че е много просто съм новак и не разбирам много моля да ме извините - може ли да ми препоръчате някоя тренировка за гърди за маса
и все пак ако са толкова и ако издържам няма ли да стане :wink:
30.01.07
21:25
[quote author=“__-Hooligan-__”]да прави сте че е много просто съм новак и не разбирам много моля да ме извините - може ли да ми препоръчате някоя тренировка за гърди за маса
и все пак ако са толкова и ако издържам няма ли да стане :wink:
Aз правя 24 серии за гърди, но за един месец! Виж сайта, там има добри програми, които ще ти връщат много добра работа.
До отказ ли тренираш всяка серия?
30.01.07
21:38
24 серии....упсурдно е...на това натоварване дълго няма да издържиш
Една доста добра тренировъчна програма
-средна лежанка 4 серии по 10 повторения (възможно е дроп серии)
-горна част гърди : ако има смит машина с пейка под нея е много добре...иначе избутване с димбели
-флайс
-пулоувър
-като завършващо упр. кросоувър или пекдек
ами това е от мен :wink: :roll:
30.01.07
22:53
не не ги правя до отказ а по 10-12 повтореня - леговете по 8-10 а тази програма дето я даде ефос има само 1 различие с моята - имам обратен лег толкова ли е много 4 серии
31.01.07
01:32
Effos_sz
Aм да ти кажа нищо по-различно не му предложи. Пак много серии и упражнения.
Hooligan
Прави следното:
1.Горна лежанка - 3 серии
2.Хоризонтална лежанка - 3 серии
3.Флайс - 3 серии
Давай си повечко зор като дигаш. Като не правип до отказ, прави 1 макс 2 повторения преди отказ. Бавно и концентрирано движение без участието на никаква инерция.Хубаво пускаш лежанките до гърдите, а не да правиш 5 см движение. Сменяй на упражненията на на 2-3 месеца. Лежанките аз лично ги правя 2 месеца с дъмбели, после 2 месеца с щанги и повтарям. Флайса го сменяй с кофички или в краен случай кросоувър. Друго не ти трябва. Просто давай максимума от себе си в тези серии и ще ти стигнат. Гърдите са една от най-претренирваната мускулна група, незнайно защо. Не прави тази грешка.
П.С. Винаги почвай с горна лежанка! Мъжкия вид на гърдите идват от нея. Има бая изпатили от пренебрегване на горна лежанка, които сега има много смешни гърди. Не прави и тази грешка.
31.01.07
11:33
мерси :wink: а можете ли да ми кажата какво е претренирване и какво се получава от него
31.01.07
12:36
Казано накратко е следното:
Ти отиваш в залата и правиш тренировка. По време на тренировката с тежестите мускулите стават по-слави, защото този вид натоварване прави микроскопични “пукнатини” в тях или казано по друг начин малки ранички.
Когато почиваш организма веднага почва да ремонтира тези рани по мускулите = това е така нареченото възстановяване.
След пълното възстановяване на мускула, оргнанизма се заема със задачата да направи мускулите по-големи, за да може натоварването да не е токова стресиращо. Казано по друг начин тялото се стреми да направи по-големи мускули, за да може тежестите, които се вдигат да не са толкова изтощителни, разръшителни за тялото = този процес се начина хипервъзстановяване (демек мускула става по-голям)
Претрениране е да отидеш да тренираш мускулна група, която още не е възстановена (ремонтирана). Така стават още по-големи раните във мускула и става лошо - виж това http://www.bb-team.org/training/000700.php
Затова ти казвам да тренираш максимално кратко. но изтощително. Смисъл с минимален серии да постигнеш максимално натоварване, стресиране на муслука, което довежда до растежа му.
31.01.07
12:39
значи от претренирване -мускулите не растат добре така ли
31.01.07
12:44
Не! Даже стават, по-малки, по-слаби и вероятноста да се контузиш става доста по-голяма! Давай почивка на един мускул минимум 5-6 дена.
Освен, ако не си на зоб и боб.
31.01.07
12:53
eми аз гърди правя винаги в понеделник таи че почивката си я имам :wink: ами значи искам до питам дали тази програмка е допра за мен - за маса в гърдите тоест
горни гърди на смит машината
Хоризонтална лежанка
долна лежанка
флайс или кофички
по 4 серии 8-10 повтореня
31.01.07
13:27
Понеделник е светеовния ден за гърди хахах няма майтап.
Няколко неща не ми харесват на мен в програмата:
1.Добре слагаш горна лежанка първо, а ма на смит машина? Прави си я на нормална лежанка с 30-40 градусов ъгъл.
2.Ако правиш долна лежанка, не прави кофички.
3.Сериите пак стават много според мен. Имаш 4 упражнения по 4 серии = 16 серии. Махни или едно упражнение или прави по 3 серии.
4.Прави повторенията в границата 8-12. Като можеш да направиш с дадена тежест 12 повторения, следващия път слагаш повече килца на лоста.
И така ще можеш да следиш дали имаш напредак. Опитвай се всяка тренировка да правиш 1 повторения повече от миналата на една и съща тежест.
П.С. Ако правиш много серии за мускулна група, времето за възстановяване се увеличава. Тези 24 серии които си правил, ако са достъчно тежеки ще ти отнемат не 6 дена възстановяване, а много повече. А не са ли достатъчно тежки няма да стимулират растеж, само ще копаеш дупки в тях.
[quote author=“__-Hooligan-__”]значи от повече от 3 месеца се занимавам с фитнес и съм леко пълен и ми казаха да правя кросоувър за оформяне но днес едно друго момче ми каза че ми е рано за него - какво да правя
Глупости :x Упражнението е супер за оформяне и подсичане на гърдите
31.01.07
16:16
Да така е .
[quote author=“__-Hooligan-__”]значи от повече от 3 месеца се занимавам с фитнес и съм леко пълен и ми казаха да правя кросоувър за оформяне но днес едно друго момче ми каза че ми е рано за него - какво да правя
Няма проблем, прави го...
А относно програмата, прави :
1.Горна лежанка с щанга
2.Права лежанка с дъмбели(Флайсово)
3.Долна лежанка с щанга или кофички...
4. Кросоувър
31.01.07
20:39
Много сорка че ви занимавам толкова много но просто искам да правя наи вярната програма :wink: та значи добре ли е така
1.Горна лежанка
2.Права лежанка
3.Долна лежанка
4. Кросоувър
4 x 8-12
аиде кажете какво мислите плс - според мен 3-те лега задължително и се чудя за 4-то упражнение - мисля да е оформящо но не мога да си избера какво да е - крос , флаис , полоувър - може и друго :cry: пек дек не мога защото нямам в залата :cry: а какво мислите за сериите - 16 серии добре ли са
[quote author=“__-Hooligan-__”]Много сорка че ви занимавам толкова много но просто искам да правя наи вярната програма :wink: та значи добре ли е така
1.Горна лежанка
2.Права лежанка
3.Долна лежанка
4. Кросоувър
4 x 8-12
аиде кажете какво мислите плс - според мен 3-те лега задължително и се чудя за 4-то упражнение - мисля да е оформящо но не мога да си избера какво да е - крос , флаис , полоувър - може и друго :cry: пек дек не мога защото нямам в залата :cry: а какво мислите за сериите - 16 серии добре ли са
Отговорих ти в другата тема, иначе да добре е !
За мен лично биха били множко. :)
И 10ина серии ми се отразяват доста добре и то при 6-8 повторения, ама както всички знаем - всичко си е индивидуално. :)
01.02.07
22:29
ами ако сменя кросоувара с флаиса ? няма ли да е по добре
Флайса да не кажа че е по-добър :wink:
06.02.07
23:32
значи писах и в друга тема но никои ни ми отговаря - за гърдите понеже съм начинаещ и разбрах че 3 упражнения са ми достатъчни ми казаха следната програма
Полулег
хоризонтален лег
флаис
сичко 3 серии по 8 повторения
но се притеснявам че не прая нищо за долна част на гърди и се чудя дали да не заменя флаиса с обратен лег - какво мислите
[quote author=“__-Hooligan-__”]значи писах и в друга тема но никои ни ми отговаря - за гърдите понеже съм начинаещ и разбрах че 3 упражнения са ми достатъчни ми казаха следната програма
Полулег
хоризонтален лег
флаис
сичко 3 серии по 8 повторения
но се притеснявам че не прая нищо за долна част на гърди и се чудя дали да не заменя флаиса с обратен лег - какво мислите
Ако ще заменяш флаиса с нещо, нека да е кросоувър